logo
14 ŞUBAT 2026


Okan Buruk, Olimpiyat Stadı'na verdi veriştirdi


 
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'ye 2-0 yenildikleri derbide galibiyeti hak edecek futbol oynamadıklarını söyledi. "Rakibimizi tebrik ediyorum" diyen Buruk, "Bu statta hep kalitemizin çok altında oynadık. Rüzgar bunda çok etkili oldu. Öte yandan hiçbir şey değişmeyecek. Yine şampiyon biz olacağız. Takımıma, oyuncularıma ve camiama güveniyorum" dedi.

10.01.2026 22:51:00 / Güncelleme: 10.01.2026 22:55:41
HABER MERKEZİ/AA
 Okan Buruk, Olimpiyat Stadı'na verdi veriştirdi
 Okan Buruk, Olimpiyat Stadı'na verdi veriştirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'ye 2-0 yenildikleri derbide galibiyeti hak edecek futbol oynamadıklarını söyledi. Buruk, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan final maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maçın analizi

İki takımın da maça benzer planla başladığını aktaran Buruk, "Rakibimiz özellikle sağ taraftan kalemize geldi. 1-0 öne geçen takım maçı kazanmaya yakın olacaktı. İlk golü bulması Fenerbahçe'ye hem skor hem de öz güven avantajı sağladı. Bu öz güveni biz maçın genelinde ortaya koyamadık. Bu statta hep kalitemizin çok altında oynadık. Rüzgar bunda çok etkili oldu. İlk yarıda ilk dokunuşlarımız ve top kontrollerimiz çok kötüydü. Kendi kalitemizin altında işler yaptık. İkinci yarıda sarı kartı olan Davinson Sanchez'i çıkartarak Mario Lemina'yı stopere çektik. Çok erken bir şekilde ikinci golü yedik. Sonrasında rakip sahaya yerleştik ama üretemedik. Maçın sonuna kadar skoru değiştirecek golü bulamadık. Rakibimizi tebrik ediyorum. Bugün kazanmayı hak eden biz değildik" diye konuştu.
Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelerek kendilerini destekleyen sarı-kırmızılı taraftarlara teşekkür eden Buruk, "Bu yağmurda ve rüzgarda bu stada gelmek çok zor. Bu statta her şey zor. Bizi destekleyen, bizden başarı bekleyen taraftarımızdan özür diliyoruz. Kupayı onlara hediye edemedik. İyi bir takımız, iyi oyunculara sahibiz. Türkiye Kupası, Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki yarışa çok daha güçlü şekilde döneceğiz. Önemli bir ders çıkartacağımız bir gün oldu" ifadelerini kullandı.


Madalya töenine çıkmadık çünkü...

Okan Buruk, kupa seremonisine Fenerbahçe taraftarının maç öncesi merhum Gökmen Özdenak'ı ıslıkladığı için çıkmadıklarını dile getirdi. Seremoniye çıkmama kararının kulübe ait olduğunu aktaran tecrübeli teknik adam, "Bugün bir saygı duruşu yapıldı. Gökmen Özdenak'ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Milli futbolcuydu, çok iyi ve herkesin çok sevdiği bir insandı. Onun için yapılan saygı duruşunda edilen küfürler vardı. Maç bittiğinde önüne çıkacağımız, bunu hak eden bir taraftar olduğunu düşünmediğimiz için seremoniye çıkmadık" şeklinde görüş belirtti.

Yine şampiyon biz olacağız

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Trendyol Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Mağlubiyetin hedeflerini değiştirmeyeceğini vurgulayan Buruk, "Hiçbir şey değişmeyecek. Yine şampiyon biz olacağız. Takımıma, oyuncularıma ve camiama güveniyorum. Bu yarışa başlıyoruz. Şampiyonluğu sezon sonunda yine hep beraber kutlayacağız" dedi.

Uğurcan neden kalede değildi?

Okan Buruk, kalede Uğurcan Çakır yerine Günay Güvenç'i tercih etmesiyle ilgili şöyle konuştu: "Geçen sene Türkiye Kupası'nda bütün maçları Günay ile oynadık. Yarı finaldeki Fenerbahçe maçında ve finaldeki Trabzonspor maçında Günay vardı. Özellikle Süper Kupa'daki iki maçın birinde Uğurcan'ı birinde Günay'ı oynatmayı planladık. Bugün Günay'ı oynatma nedenimiz buydu. Orta sahada da iki değişiklik yaptık. İlkay ve Sara, Trabzonspor maçında çok iyi oynamıştı. Orta sahada elit 4 oyuncumuz var. Bu ay içinde çok fazla maça çıkacağız. Oyuncularımızın ve takımımızın durumuna göre rotasyonlar yapmak, her oyuncumuzu hazır tutmak zorundayız. Günay, geçen sezon çok iyi bir performansla Türkiye Kupası'nın kazanılmasında önemli rol oynadı. Lig maçlarında çok iyi performanslar sergiledi. Uğurcan, Trabzonspor maçında iyi oynamıştı. Ara sıra Günay'ın da oynaması bizim için önemli."

RAMS Park'ın en golcü futbolcusu Mauro Icardi

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Eyüpspor maçında yaptığı hat-trick ile sarı-kırmızılıların RAMS Park'ta en fazla gol atan futbolcusu oldu. Icardi, bu stadyumda toplam 47 gol kaydetti

14.02.2026 03:11:00
İhlas Haber Ajansı
RAMS Park'ın en golcü futbolcusu Mauro Icardi
RAMS Park'ın en golcü futbolcusu Mauro Icardi
Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Eyüpspor maçında yaptığı hat-trick ile sarı-kırmızılıların RAMS Park'ta en fazla gol atan futbolcusu oldu. Icardi, bu stadyumda toplam 47 gol kaydetti.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray sahasında Eyüpspor ile oynarken, sarı-kırmızılılarda Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Icardi, golleri müsabakanın 33, 48 ve 70. dakikalarında kaydetti.

32 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig'de bu sezonki 13. golünü attı ve krallık yarışında zirveye yaklaştı. Turkcell Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1'er golü bulunan Icardi, toplamdaki gol sayısını ise 15'e çıkardı. Arjantinli futbolcu, 14 Nisan 2023 tarihindeki Kayserispor maçından sonra sarı-kırmızılılarda 2. kez hat-trick yaptı.

RAMS Park'ın en golcüsü oldu



Galatasaray'ın en golcü yabancı futbolcusu olan Mauro Icardi, sarı-kırmızılılarda bir rekor daha kırdı. Icardi, Eyüpspor maçıyla 2011 yılında hizmete giren Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta en çok gol kaydeden futbolcu oldu. Arjantinli futbolcu, buradaki gol sayısını 47'ye çıkardı ve 44 gollü Burak Yılmaz'ı geçerek en golcü futbolcu ünvanını elde etti.

Sarı-kırmızılıların yeni evinde Selçuk İnan 39, Bafetimbi Gomis 33, Wesley Sneijder 30 ve Victor Osimhen de 26 kez gol sevinci yaşadı.

Thomas Reis: 'Çok basit goller yedik, hayal kırıklığı yaşıyorum'

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, çok basit gol yediklerini belirterek, "Göstermiş olduğumuz performans nedeniyle de hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi

14.02.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Thomas Reis: 'Çok basit goller yedik, hayal kırıklığı yaşıyorum'
Thomas Reis: 'Çok basit goller yedik, hayal kırıklığı yaşıyorum'
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, çok basit gol yediklerini belirterek, "Göstermiş olduğumuz performans nedeniyle de hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Samsunspor, deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor'a 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası daha öncesinde söylediklerimi tekrar edeceğim. Bugün göstermiş olduğumuz performansa baktığımızda planımıza agresif oynamak, cesaret göstermek ve mücadele etmekti. Küçük detaylara da çok dikkat etmemiz gerekiyordu.

Ama bu küçük detayların hiçbirini bugün gerçekleştiremedik. Bizim kullanmış olduğumuz korner sonrasında yediğimiz çok basit bir gol oldu. Bizim hatlar arasında çok büyük boşluklar vardı. Rakibimiz bu boşlukları çok rahat bir şekilde değerlendirdi.

Çok rahat bir şekilde rakibimizin oynamasına müsaade ettik. İkinci yarıya geldiğimizde daha iyi bir performans göstermek istiyorduk ama biz bunu da gerçekleştiremedik. Bunu gerçekleştiremediğimiz için de bazı değişiklikler yaptık.

Yediğimiz gollere bakınca da çok basit goller yedik. Göstermiş olduğumuz performans nedeniyle de hayal kırıklığı yaşıyorum. Oynama şeklimizi elbette değiştirmemiz gerekiyor. Bir çok detayı değiştirmemiz gerekiyor. Bugün ne yazık ki dün itibarıyla bir takım olmadığımızı söyleyebilirim. Tekrardan yenilenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol

Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Eyüpspor maçıyla bu sezon ligde 5, toplamda 8. golünü kaydetti

14.02.2026 00:13:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol
Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol
Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Eyüpspor maçıyla bu sezon ligde 5, toplamda 8. golünü kaydetti.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray evinde Eyüpspor ile karşı karşıya gelirken, sarı-kırmızıların ilk golünü Yunus Akgün kaydetti. Müsabakanın 2. dakikasında Victor Osimhen'in sol kanattan ortasında kale önünde bulunan Yunus kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 1-0 oldu.

25 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 8. gol sevincini yaşadı. Sarı-kırmızılı futbolcu, bu gollerin 5'ini ligde, 2'sini UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, 1'ini de Turkcell Süper Kupa'da attı.
Maça 11'de başlayan Yunus Akgün, 46. dakikada yerini Yaser Asprilla'ya bıraktı.

Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze

İngiliz ekibi Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı

13.02.2026 11:25:00
AA
Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze
Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze
İngiliz ekibi Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı.

Gazze'de bulunan İrade Ampute Futbol Takımı, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'nin kalbinden futbol dünyasının zirvesine. Gazze İrade Takımı'ndaki kahramanlarımız 'filozof' Pep Guardiola'dan özel mesaj ve imza aldı." ifadelerini kullandı.



İspanyol teknik adama desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirten İrade Ampute Futbol Takımı, "Bu forma sadece bir kumaş parçası değil, sakatlığa meydan okuyan ve hayallerinin peşinden koşan her oyuncunun gurur madalyasıdır. Bizde, kendimizde gördüğümüzü gören Guardiola'ya teşekkür ederiz: imkansızı bilmeyen kahramanlar." dedi.



Guardiola'nın Filistin kefiyesiyle fotoğrafını taşıyan ampute futbolcular, daha önce de Gazze'de yıkıntılar arasında futbol oynadıkları görüntüleri paylaşmıştı.

Biri evinde diğeri ligde yenilmedi

Bu sezon sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, Süper Lig'de yenilgisiz yoluna devam eden Fenerbahçe'yi konuk edecek

13.02.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Biri evinde diğeri ligde yenilmedi
Biri evinde diğeri ligde yenilmedi
Bu sezon sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, Süper Lig'de yenilgisiz yoluna devam eden Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, yarın ligin namağlup takımı Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu sezon iç sahada mağlubiyet yüzü görmeyen bordo-mavililer ile deplasmanda etkili bir performans ortaya koyan sarı-lacivertlilerin mücadelesi zirve yarışını yakından ilgilendiriyor.



Bu sezon evinde geçit vermeyen Trabzonspor, bu alanda istikrarlı performansıyla dikkat çekiyor. Bordo-mavililer, ligde oynadığı 10 iç saha karşılaşmasında 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederken, 19 gol atıp, kalesinde 8 gol gördü ve 22 puan topladı.

Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon sahasında oynadığı Samsunspor maçında aldığı 2-2'lik beraberliğin ardından Trabzon'da yenilgi yaşamadı. Trabzonspor, iç sahada 281 gündür mağlup olmazken, evindeki yenilmezlik serisini Fenerbahçe karşısında da sürdürmeyi hedefliyor.

Zirve hattında kritik puan savaşı

Ligde 45 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, 49 puanla 2. basamakta bulunan Fenerbahçe'ye karşı sahadan galibiyetle ayrılarak hem puan farkını azaltmayı hem de zirve yarışında avantaj sağlamayı amaçlıyor.

Fenerbahçe deplasmanda da kaybetmedi

Sarı-lacivertli ekip ise bu sezon deplasmanda oynadığı 11 müsabakada 7 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederek 25 puanı hanesine yazdırdı. Süper Lig'in tek namağlup takımı konumunda bulunan Fenerbahçe, zorlu Trabzon deplasmanında da serisini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.
Trabzonspor'un iç saha performansı şöyle:

2024-2025

Trabzonspor: 2 - Samsunspor: 2

2025-2026

Trabzonspor: 1 - Kocaelispor: 0
Trabzonspor: 1 - Antalyaspor: 0
Trabzonspor: 1 - Samsunspor: 1
Trabzonspor: 1 - Gaziantep FK: 1
Trabzonspor: 4 - Kayserispor: 0
Trabzonspor: 2 - Eyüpspor: 0
Trabzonspor: 1 - Alanyaspor: 1
Trabzonspor: 3 - Konyaspor: 1
Trabzonspor: 3 - Beşiktaş: 3
Trabzonspor:2 - Kasımpaşa: 1

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu


 
Türkiye, UEFA Uluslar A Ligi'nde Fransa, İtalya ve Belçika ile eşleşti. A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "İlginç bir grup. Avrupa'nın en iyi birkaç takımıyla aynı gruptayız. Onlara karşı oynamak ve bu seviyede olmak çok önemli" dedi.

12.02.2026 22:53:00 / Güncelleme: 12.02.2026 22:59:43
Haber Merkezi/aa
 A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu
 A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen kura çekimine 4. torbadan katılan ay-yıldızlı ekip, A Ligi 1. Grup'ta Fransa, İtalya ve Belçika ile eşleşti. A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, kura çekiminden sonra, "İlginç bir grup. Avrupa'nın en iyi birkaç takımıyla aynı gruptayız. Onlara karşı oynamak ve bu seviyede olmak önemli. İki yıldır yaptığımız önemli atılımlar var. Alttan gelerek buraya ulaştık. Burada olmak istiyoruz. Ama şuan odağımız mart ayındaki maçlarımız olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesi İtalya'nın da grupta yer alması hakkında Montella, "Elbette özel olacak. İtalya'ya karşı geçen yıl Bologna'da dostluk maçı oynamıştık. Bu sefer daha önemli bir hedef doğrultusunda karşılaşacağız. Bakalım ne olacak? İtalya'ya karşı oynayacak olmaktan dolayı heyecanlıyım" diye konuştu.

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabında Mart ayında oynanacak maçlar hakkında ise Montella, "Herkes Mart ayındaki play-off maçlarını düşünüyor. Bizim için çok önemli. Kulüpleri ziyaret ediyorum, oyuncuları ve maçlarını izliyorum. Futbolcularla en son kasım ayında birlikte olmuştuk. Mart ayına kadar geçen süre önemli bir ara ve takiplerimizi yapmamız gerekiyor. O yüzden oyuncuların performansını izliyoruz. Odak noktamız, play-off maçları olacak" şeklinde konuştu.

Milli takımdaki futbolcuların Dünya Kupası beklentileriyle ilgili olarak Montella, "Kesin olan bir şey var ki tüm oyuncular ve teknik direktörler Dünya Kupası'nda olmak ister. Dünya Kupası'nda oynamak için çok heyecanlı olduklarını görebiliyorum" dedi. Uzun süren sakatlıklarının ardından Ozan Kabak ve Enes Ünal gibi milli oyuncuların tekrar takımda yer alma olasılığı hakkında da konuşan Montella, "Onları takip ediyoruz. Özellikle Ozan'ın son haftalarda çok iyi oyunu var ve düzenli olarak oynuyor. Enes, çok fazla süre almıyor ama iyileşmesinden dolayı çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Monaco, ekim ayında göreve getirdiği Sebastien Pocognoli'nin takım çalıştırmasını sağlayan diploması olmadığı için her maç 25 bin avro para cezası ödüyor

11.02.2026 12:24:00
AA
Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza
Diplomasız teknik direktöre için her maç 25 bin avro ceza
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Monaco, ekim ayında göreve getirdiği Sebastien Pocognoli'nin takım çalıştırmasını sağlayan diploması olmadığı için her maç 25 bin avro para cezası ödüyor.

Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre 11 Ekim'de Adi Hütter'in yerine teknik direktörlüğe getirilen 38 yaşındaki Pocognoli'nin Ligue 1'de takım çalıştırmasına imkan sağlayan BEPF (Profesyonel Futbol Eğitici Diploması) ya da eşdeğer diplomaya sahip olmamasından dolayı kulübü, her maç para cezası ödemek zorunda kalıyor.

Monaco, şu ana kadar 17 maça (14 lig, 3 kupa) çıkan Belçikalı teknik adam için 425 bin avro ceza ödedi. Kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde herhangi bir yaptırımla karşılaşmıyor.

Habere göre Monaco yönetimi, cezadan kaçınmak için bir maçta Pocognoli'nin yardımcılarından Damien Perrinelle'i esame listesine teknik direktör olarak yazdı ancak onun da diploma eğitimi devam ettiği için yine para cezası ödendi. Perrinelle, bu durumdan yararlanarak maaşının kulüp tarafından artırılmasını sağladı.

Kulüp, Perrinelle'in isminin yazılması da çözüm olmayınca esame listesinde teknik direktör bölümünü boş bırakmaya başladı.

Belçikalı teknik adam sezonu tamamlarsa Monaco, toplam 750 bin avro ceza ödeyecek.

Kulüpten yapılan açıklamada ise ekim ayında 38 yaşındaki teknik adamla yapılan görüşmelerde bu kuralın dikkate alındığı ve maaş ayarlamasının buna göre yapıldığı belirtildi.

Ligue 1'de 21 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgi sonunda 28 puan toplayan Monaco, 10. sırada bulunuyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 21. sırada yer alarak son 16 play-off turuna kalan Fransa temsilcisi, bu turda bir başka Fransa ekibi Paris Saint-Germain (PSG) ile eşleşti. Monaco, Fransa Kupası'nda ise elenmişti.

Yunan taraftarların, Türk takımlarına yönelik ırkçı pankartlar ilk değil

Basketbol BKT Avrupa Kupası'ndaki Panionios-Beşiktaş GAİN maçında Yunan taraftarların açtığı pankart tepki çekti

11.02.2026 12:16:00
AA
Yunan taraftarların, Türk takımlarına yönelik ırkçı pankartlar ilk değil
Yunan taraftarların, Türk takımlarına yönelik ırkçı pankartlar ilk değil
Basketbol BKT Avrupa Kupası'ndaki Panionios-Beşiktaş GAİN maçında Yunan taraftarların açtığı pankart tepki çekti.

Grup etabının 18. ve son haftasında Beşiktaş GAİN'in Yunanistan'ın Panionios takımına konuk olduğu maçta Yunan taraftarlar; Beşiktaş ve Türk polisine yönelik Türkçe karakterlerle galiz küfürler yazılı bir pankart açtı.

Beşiktaş Kulübü, açılan ırkçı pankartı en ağır şekilde kınadığını ve lanetlediklerini belirterek, "EuroLeague (Avrupa Ligi) yönetimi nezdinde tüm hukuki ve idari girişimlerimizi kararlılıkla başlatmış bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Türk takımlarına yönelik ırkçı pankartlar ilk değil

Geçen yıl kasım ayında Basketbol Avrupa Ligi'ndeki Partizan-Fenerbahçe Beko maçında Sırp taraftarların açtığı ırkçı pankart, tepki çekmişti.

Fenerbahçe Beko'nun Partizan deplasmanında oynadığı maçta Sırp taraftarlar, 1389'daki I. Kosova Savaşı'nda Osmanlı Padişahı I. Murad'ı hançerleyerek şehit eden Milos Obiliç'i tasvir eden bir pankart açmıştı.

Tribünlerde dakikalarca Türkler aleyhine tezahüratlar yapılırken açılan skandal pankart, büyük tepkiye neden olmuş ve Fenerbahçe Avrupa Ligi yönetimine şikayette bulunmuştu.

Fenerbahçe ise çirkin olayla ilgili gerekli yerlere şikayette bulunduklarını ancak yetkililerin tüm uyarılara rağmen pankartın asılmasına izin verdiğini ifade etmişti.

Basketbol Avrupa Ligi, büyük tepki çeken ırkçı pankart dolayısıyla Sırp ekibine 40 bin avro para ve tribün kapatma cezası vermiş fakat tribün kapatma cezası ertelenmişti.

Fenerbahçe, futbolda da ırkçı pankarta maruz kalmıştı

Geçen yıl yine kasım ayında Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Çekya temsilcisi Viktoria Plzen ile yaptığı karşılaşmada ev sahibi ekip taraftarları, asker görseli bulunan ve üzerinde "Vojna s Turkem musi bejt" (Türklerle savaş olmalı) yazan pankart açmıştı.

Viktoria Plzen'e maçta çıkan olaylar nedeniyle cüzi para cezası veren UEFA, eleştirelerin hedefi olmuştu.

UEFA, Çek ekibine taraftarlarının ırkçı ve ayrımcı davranışları nedeniyle 15 bin, kamuya açık geçiş yollarını kapattığı gerekçesiyle de 6 bin olmak üzere 21 bin avro ceza vermekle yetinmişti.

Viktoria Plzen'e ayrıca 2 yıllık denetim süresi çerçevesinde kısmi tribün kapatma cezası uygulanmıştı.

Spor otoriteleri, verilen para cezalarının yetersiz olduğunu ve tribün kapatma cezasının ertelenmesinin caydırıcı bir karar olmadığını savunmuştu.

Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor

Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da hücum hattı, performansıyla öne çıktı

10.02.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor
Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor
Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da hücum hattı, performansıyla öne çıktı. Bordo-mavili ekipte birden fazla oyuncu gol krallığı yarışının üst sıralarında yer aldı.
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 mağlup eden Trabzonspor, puanını 45'e yükselterek üst sıralardaki yerini korudu. Karşılaşmada hücum oyuncularının skor katkısı galibiyette belirleyici rol oynadı. Bordo-mavili takımın sezon genelindeki gol dağılımında ise belirli isimlerin ağırlığı göze çarptı.

Onuachu gol yükünü çekiyor

Trabzonspor, ligde oynadığı 21 maçta rakip fileleri 41 kez havalandırdı. Bu gollerin 15'ini Nijeryalı forvet Paul Onuachu kaydetti. Onuachu'yu 9'ar golle Ernest Muçi ve Felipe Augusto takip etti. Üç oyuncu toplamda 33 gole imza atarak takımın gollerinin yaklaşık yüzde 80'ini kaydetti.
15 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Onuachu, Rams Başakşehir forması giyen Eldor Shomurodov ile ilk sırayı paylaşıyor. Sezon boyunca istikrarlı performans sergileyen tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'un en önemli skor opsiyonlarından biri olmayı sürdürdü.

Üst sıralarda bordo-mavililerin ağırlığı bulunuyor



Gol krallığı listesinde Trabzonsporlu oyuncuların çokluğu öne çıktı. Sıralamada bordo-mavili takımdan 4 oyuncu yer aldı. Onuachu zirvede yer alırken, Muçi ve Augusto da attıkları 9'ar golle üst basamaklarda kendine yer buldu. Ara transfer döneminde kadroya katılan Umut Nayir ise yeni takımında henüz gol atamazken, sezon genelinde 8 gollük katkı sağladı.

Hücum verimliliği puan tablosuna yansıdı

Birden fazla oyuncusunun gol krallığı yarışında üst sıralarda bulunması, Trabzonspor'un hücumdaki verimliliğini ortaya koydu. Bordo-mavililer, skor yükünü paylaşan hücum hattıyla sezonun kalan bölümünde de zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.
Süper Lig'de gol krallığı yarışında ilk 10 sırada şu oyuncular yer aldı:

Paul Onuachu (Trabzonspor) 15 gol, Eldor Shomurodov (Rams Başakşehir) 15 gol, Anderson Talisca (Fenerbahçe) 12 gol, Mauro Icardi (Galatasaray) 10 gol, Osimhen (Galatasaray) 9 gol, Ernest Muçi (Trabzonspor) 9 gol, Felipe Augusto (Trabzonspor) 9 gol, Marco Asensio (Fenerbahçe) 9 gol, Bayo (Gaziantep FK) 9 gol, Umut Nayir (Trabzonspor) 8 gol.

Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında 14 Şubat Cumartesi günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında 833 günlük galibiyet özlemine son vermeye çalışacak

10.02.2026 10:59:00
AA
Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor
Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında 14 Şubat Cumartesi günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında 833 günlük galibiyet özlemine son vermeye çalışacak.

İstanbul'un üç büyük ekibi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda son galibiyetini, 4 Kasım 2023'te sarı-lacivertli takımı deplasmanda 3-2 mağlup ederek alan Karadeniz ekibi, daha sonra galibiyet sevinci yaşayamadı.

Bordo-mavililer, söz konusu rakipleri karşısında çıktığı son 12 lig müsabakasında 3 beraberlik ve 9 yenilgiyle galibiyet göremedi.

Ligde üç büyükler önündeki son 12 karşılaşma

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından 2023-2024 sezonunda Galatasaray'a 5-1, deplasmanda Beşiktaş'a 2-0, evinde Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu.

Bordo-mavililer, geçen sezon ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken Fenerbahçe'ye evinde 3-2, İstanbul'da oynadığı maçlarda ise Galatasaray'a 4-3, Beşiktaş'a 2-1, Fenerbahçe'ye 4-1, iç sahada sarı-kırmızılı takıma 2-0 yenilerek 11 sezon sonra bu maçları galibiyetsiz kapadı.

Trabzonspor, bu sezon oynadığı ilk büyük karşılaşmasında ise İstanbul'da Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu, Galatasaray ile deplasmanda 0-0, Beşiktaş ile kendi evinde 3-3 berabere kaldı.

Son galibiyet Avcı ile

Trabzonspor, büyük maçlarda son galibiyetini teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde aldı.

Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunun 11. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe karşısında 3-2 galip gelerek son büyük galibiyetini yaşadı.

Karadeniz ekibi, daha sonra görev yapan Şenol Güneş ve Fatih Tekke yönetiminde büyük maçlarda galibiyet elde edemedi.

İki kupa finalini de kaybetti

Ligde bu rakiplerine karşı son 12 karşılaşmasını kazanamayan Trabzonspor, bu süreçte iki kez Ziraat Türkiye Kupası finalini kaybetti.

Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a 3-2, geçen sezon da Galatasaray'a Gaziantep'te 3-0 mağlup olarak kupa sevinci yaşayamadı.

Süper Kupa yarı finalinde de kaybetti

Trabzonspor, bu sezon Turkcell Süper Kupa yarı finalinde de Galatasaray karşısında kaybetti.

Gaziantep'te oynanan karşılaşmasında bordo-mavililer, sahadan 4-1'lik yenilgi ile ayrılarak finale yükselemedi.

Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da olmak üzere son 15 resmi karşılaşmada 3 beraberlik ve 12 yenilgi yaşadı.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.