logo
20 TEMMUZ 2026

Okan Buruk'u çıldırtan boğa

Galatasaray’da Okan Buruk’un ısrarla istediği ve gol beklentisi verilerinde Lewandowski ile Mbappé ile kıyaslanan Levante'nin 1.94’lük 2005 doğumlu "Boğa" lakaplı santrforu Carlos Espí için yönetim ile teknik heyet arasında transfer stratejisi savaşı yaşanıyor

19.07.2026 13:13:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'u çıldırtan boğa
Okan Buruk'u çıldırtan boğa
Okan Buruk, Real Madrid dahil 4 Avrupa devinin radarındaki genç yıldızın 25 milyon Euro'luk serbest kalma bedelinin derhal ödenmesini talep ederken, Başkan Dursun Özbek ve Cenk Ergün ikilisi kiralama formülüyle kapıyı çalmaya hazırlanıyor.






Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Levante forması giyen 1.94'lük dev santrfor Carlos Espí'yi kadroya katmak için adeta çıldırıyor. Ponomarenko dahil listedeki diğer tüm adayların önüne koyduğu Espí'yi isteyen deneyimli çalıştırıcı, 2005 doğumlu bu genç boğanın getirilmesini öncelik haline getirdi.
 
İspanyol medyasında veri çılgınlığı başlatan genç yıldız; hücum verimliliği, gol beklentisi ve ceza sahası etkinliği gibi kritik parametrelerde Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, Raphinha ve Ferran Torres gibi dünya starlarıyla aynı klasmanda gösteriliyor.







2028'E KADAR SÖZLEŞME UZATTI
 
Transferin perde arkasında ise teknik heyet ile yönetim arasında mücadele var. Oyuncuyu elden kaçırmak istemeyen Buruk, sözleşmedeki 25 milyon Euro'luk serbest kalma bedelinin direkt ödenip transferin bitirilmesini talep ediyor. Buna karşın Başkan Dursun Özbek, Cenk Ergün üzerinden yürüttüğü operasyonda kulübün kasasını korumak adına kiralama artı satın alma opsiyonu formülü üzerinde duruyor. Sözleşmesini 2028 yılına kadar uzatan Levante yönetimi ise kiralama tekliflerine kapıyı kesin bir dille kapatmış durumda.







25 MİLYON EURO'LUK BEDEL
 
İspanyol basınına bakılacak olursa Galatasaray'ın işi hiç de kolay değil. Levante, oyuncunun kontratını uzatarak rahat bir nefes aldığını düşünse de 25 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi günümüz piyasasında adeta bir "kelepir" olarak yorumlanıyor. Şu anda La Liga ve Avrupa'nın önde gelen 4 büyük kulübünün, İspanyol ekibiyle hiçbir pazarlığa girmeden bu parayı masaya koyup Espí'yi koparmaya hazırlandığı belirtiliyor. Levante yönetimi ise taraftar tepkisinden korktuğu için oyuncuyu elinde tutmanın yollarını arıyor.







REAL MADRİD ANA TALİBİ
 
Genç forvetin talipleri arasında en ciddi tehdit ise Real Madrid. Kulübün "genç İspanyol yetenekleri toplama" stratejisi kapsamında scout ekibi tarafından çok yakından takip edilen Espí, İspanya U19 Milli Takımı formasıyla çıktığı ilk maçta duble yaparak Madrid medyasında "Geleceğin 9 numarası aranıyor" manşetlerinin başrolü oldu.
 
Tüm bu transfer çılgınlığının ortasında Carlos Espí, menajerlik şirketi InterStarDeporte tarafından basına karşı oldukça korunaklı bir şekilde büyütülüyor.

Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor

Real Madrid’in gözden çıkardığı 23 yaşındaki stoper Raúl Asencio’yu renklerine bağlamak isteyen siyah-beyazlılar, sadece bir savunma oyuncusu değil, İspanya’yı sallayan bir drama zincirini de transfer etmeye hazırlanıyor. Kylian Mbappé’nin, eski sevgilisiyle aşk yaşadığı Asencio’yu soyunma odasında istememesi transferi Beşiktaş lehine tetiklerken; 6 milyon Euro’luk maaş yükü ve oyuncunun 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı gizli video davası bu transferin önündeki en büyük iki dev engel olarak duruyor

20.07.2026 13:45:00
Haber Merkezi
 
Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor
Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor
Beşiktaş transferde bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlıların bu kez de Real Madrid'in 23 yaşındaki stoperi Raúl Asencio katmak için harekete geçtiği iddia edildi. İspanyol devinde kadro şişkinliği ve teknik direktör Jose Mourinho'nun planları doğrultusunda gözden çıkarılan genç savunmacının Türkiye'ye gelme ihtimali İspanya'da ses getirdi.






6 MİLYON EURO'LUK MAAŞI VAR

Bu transferin önünde çok konuşulacak iki büyük engel bulunuyor. İlki ekonomik... Real Madrid'de 6 milyon euro'nun üzerinde kazanan Asencio, yeni kulübünde de mevcut sözleşmesinin korunmasını şart koşuyor. Beşiktaş ise bu maaşı ödemeye sıcak bakmıyor. Real Madrid'de maaş paylaşımı üzerinde duruluyor.






4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İkinci ve en sarsıcı engel ise oyuncunun geçmişi. Genç stoper, İspanya'da 2023 yılında yaşanan rıza dışı bir mahrem videonun WhatsApp üzerinden yayılması davasında 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Real Madrid'in arkasında durarak A takıma kadar yükselttiği Asencio'nun bu davası İspanya'da hâlâ yakından takip ediliyor.






MBAPPE, BEŞİKTAŞ'A GÖNDERECEK

Saha dışındaki skandalları ve lüks yaşamıyla İspanyol magazin basınının manşetlerinden düşmeyen Asencio'nun adı, takım arkadaşı Kylian Mbappé ile de garip bir dedikoduya karışmış durumda.

İddialara göre Asencio'nun eski sevgilisi olan sosyal medya fenomeni Maria Aguilar, ayrılık sonrası Mbappé ile birlikte olmaya başladı. Bu yüzden Fransız yıldız, Asencio ile aynı soyunma odasını paylaşmak istemiyor.






MAGAZİNSEL KISMI YAKLAŞTIRIYOR

Mourinho'nun kadroda yer açmak adına ayrılması için baskı yaptığı Asencio, şimdi kariyerinde yeni bir sayfa açmaya yakın. Beşiktaş, İspanyol devini ikna ederek hem savunmasını güçlendirmeyi hem de bu sansasyonel ismi Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor. Futbol kalitesi kadar magazinel kişiliği de genç oyuncuyu Beşiktaş'a yaklaştırıyor.

Beşiktaş Harry Kane'i bekliyor

Al-Hilal’in Bayern Münih’ten Harry Kane’i transfer etmek için düğmeye basması, Beşiktaş’ın Darwin Núñez rüyasını gerçeğe dönüştürüyor. Richard Hughes yönetimindeki Suudi kulübü, İngiliz golcünün gelişiyle birlikte gözden çıkarılan ve Mohamed Salah’ın yanına muhteşem bir ikili olarak düşünülen Uruguaylı yıldız için siyah-beyazlıların teklifine yeşil ışık yakmaya hazırlanıyor.

20.07.2026 12:55:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş Harry Kane'i bekliyor
Beşiktaş Harry Kane'i bekliyor
Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal, Bayern Münih'in dünyaca ünlü İngiliz forveti Harry Kane'i kadrosuna katarak yılın transfer bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Suudi kulüp bu hamle öncesinde kesin bir karar aldı. Al-Hilal yönetimi, Harry Kane transferini resmiyete dökmeden önce takımdaki yabancı oyuncular Malcolm ve Darwin Núñez ile yollarını kesin olarak ayıracak.






BEŞİKTAŞ'I BEKLEYECEKLER

Al-Hilal'in Harry Kane transferini bitirmesi, Beşiktaş'ın transfer planlarını doğrudan ve olumlu etkileyecek. Suudi devi, Kane'in gelişiyle birlikte Başkan Serdal Adalı'nın Muhammed Salah'ın yanına partner olarak düşündüğü Darwin Núñez'i gözden çıkaracak. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Al-Hilal yönetimi, Uruguaylı golcü Darwin Núñez için Beşiktaş'ın masaya koyduğu kiralama dahil hemen her türlü teklifi kabul etmek zorunda kalacak.






KİRALANACAK MI? SATILIK MI?

Şu anda Richard Hughes liderliğindeki Al-Hilal spor yönetimi, Núñez'in geleceğini belirlemek için yoğun bir mesai harcıyor. Kulübün masasındaki dosyada, 2026 Dünya Kupası sonrası tatilden dönen takımla birlikte kampa katılan Uruguaylı forvetin kiralık olarak mı gönderileceği yoksa bonservisiyle mi satılacağı tartışılıyor.






FORVET HATTI YENİLENECEK

Geçen sezon Simone Inzaghi yönetiminde Asya Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edilen ancak ligin ikinci yarısında Suudi Arabistan lig listesine kaydedilmeyen Núñez ile yolların ayrılması uzun süre önce kesinleşti. Kulüp, yeni sezonda forvet hattını tamamen yenilemek istiyor.






AL-HILAL KAMPINA KATILDI

Öte yandan Al-Hilal kampı, tatillerini tamamlayan Suudi milli futbolcular Muhammed Kanno, Nasser Al-Shamrani ve Mutaib Al-Harbi'nin de katılımıyla yeni sezon hazırlıklarına tam kadro devam ediyor.

Anlaşmayı kolaylaştıracak özel bir maddeyi devreye sokmaya hazırlanan Al-Hilal, Harry Kane görüşmelerine resmen başlıyor. Bu dev transferin tamamlanması, Beşiktaş'ın Núñez'i kadrosuna katarak Salah-Núñez ikilisinin kurulmasına zemin hazırlamasının önündeki en büyük anahtar olacak.

Beşiktaş kaleyi içeriden fethetti

Beşiktaş, dünya yıldızı Mohamed Salah’ın transferinde mutlu sona koşuyor. Siyah-beyazlı formayı giyen eski takım arkadaşı Ox-Chamberlain'in kulüpteki istikrarsızlığı öne sürerek transferi sabote etme ve vazgeçirme çabalarına rağmen; Mısırlı yıldızın eşi Maggie Sadek, İstanbul'un hem Müslüman hem de seküler yapısını tercih ederek Suudi Arabistan seçeneğini eledi. Beşiktaş’ın kapısını ardına kadar açtı.
 

20.07.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş kaleyi içeriden fethetti
Beşiktaş kaleyi içeriden fethetti
Beşiktaş, dünya futbolunun süper starı Mohamed Salah'ın transferinde mutlu sona çok yakın. Mısırlı yıldızın Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri reddedip siyah-beyazlı ekibe yönelmesindeki en büyük pay ise eşi Maggie Sadek'e ait.






İstanbul'un hem Müslüman hem de seküler yapısını tercih eden Sadek, Salah'ın rotasını Türkiye'ye çevirmesini sağladı. Reklam dünyasından ve kameralardan uzak durarak taraftarların sevgisini kazanan Sadek, bu kritik kararla Beşiktaşlıların gönlünde şimdiden taht kurdu.






MAGGIE SADEK'İN PAYI ÇOK BÜYÜK

Ancak bu dev transfer operasyonu sürerken, Beşiktaş adeta kendi içinden vuruldu. Bir dönem siyah-beyazlı formayı giyen, Salah'ın Liverpool'dan eski takım arkadaşı Alex Oxlade-Chamberlain, transferi sabote etmek için devreye girdi. İngiliz futbolcu, Salah'ı Beşiktaş'tan vazgeçirmek için yoğun bir çaba sarf etti. Chamberlain'in bu hamlesi, camiada "göğsünde yılan beslemek" olarak yorumlandı ve büyük tepki çekti.






OX'UN AÇIKLAMALARI ÇILGNA ÇEVİRDİ

Chamberlain, "rousingthekop" yayınında yaptığı açıklamalarda Beşiktaş'ın son iki yıldaki idari ve teknik istikrarsızlığını öne sürerek Salah'ı uyardı.

Türkiye'de iki sezonda sekiz teknik direktör ve dört başkan gördüğünü belirten İngiliz oyuncu, kulüpteki sistemin İngiltere'deki profesyonellikten çok uzak olduğunu iddia etti. Taraftarların antrenman basarak memnuniyetsizliklerini sert şekilde dile getirmesinden duyduğu rahatsızlığı da gizlemedi.






SHOBEIR'İN DÜĞÜNÜNDE SİYAH-BEYAZ

Tüm bu iç ve dış engellemelere rağmen Salah, saha dışındaki duruşu ve saha içindeki klasıyla gündemden düşmüyor. Mısırlı kaleci arkadaşı Shobeir'in düğününde giydiği bin doları aşkın Valentino tasarımı siyah-beyaz geometrik desenli gömleğiyle Beşiktaş renklerine göz kırpan yıldız oyuncu, kararından dönmeyeceğinin sinyalini verdi. Chamberlain'in baltalama girişimlerine rağmen, Sadek'in kararlılığı Salah'ı Kartal yapmaya yetecek gibi görünüyor.

Osimhen hemşerisi Onuachu'yu istedi

Süper Lig'de transfer piyasası Paul Onuachu savaşıyla çalkalanıyor

20.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Osimhen hemşerisi Onuachu'yu istedi
Osimhen hemşerisi Onuachu'yu istedi
Süper Lig'de devlerin Paul Onuachu savaşı başlamadan bitti! Fenerbahçe'nin takas ve para formülüyle Trabzonspor'un kapısını çalmasının ardından, Galatasaray da Victor Osimhen'in tavsiyesiyle Nijeryalı pivot santrfor için devreye girdi. Karadeniz ekibinin astronomik talepleri transfer hattında nefes kesti.






Süper Lig'de transfer piyasası Paul Onuachu savaşıyla çalkalanıyor. Nijeryalı golcü için ilk hamleyi yapan Fenerbahçe oldu... Trabzonspor'un İsmail Yüksek, Oğuz Aydın ve bir miktar para içeren bir takas teklifi sunduğu iddia edildi. Karadeniz ekibinin ayrıca takas olmazsa net 30 milyon Euro istediği konuşuldu.






OSIMHEN, OKAN BURUK'TAN İSTEDİ

Derbi rekabeti bu transferle yeni bir boyut kazandı ve devreye Galatasaray da girdi. Sarı-kırmızılıların dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen'in, Nijerya Milli Takımı'ndan arkadaşı Onuachu'nun transfer edilmesi için teknik direktör Okan Buruk ile özel bir görüşme gerçekleştirdiği ileri sürüldü.






GALATASARAY'DA DEFTERİ KAPADI

Okan Buruk, hem Osimhen'in arkasında yedek beklemeyi sorun etmeyecek hem de aradığı pivot santrfor özelliklerine tam uyum sağlayacak Onuachu ismine onay verdi. Buruk'un amaçları arasında Onuachu ve Osimhen'i çift forvet oynatmak da yatıyor. Ancak Trabzonspor'un, ezeli rakibi Fenerbahçe'den olduğu gibi Galatasaray'dan da benzer astronomik taleplerde bulunması üzerine sarı-kırmızılılar için bu transfer defteri açılmadan kapandı.






ONUACHU'DAN OSIMHEN'E ÖVGÜLER

Nijerya Milli Takımı forması altında büyük bir uyum yakalayan Osimhen ve Onuachu'nun saha dışındaki profesyonel dostluğu da biliniyor. Daha önce Uganda maçında ilk 11'de birlikte görev yapan ikiliden Onuachu, Osimhen'i "Sahada yanınızda onun gibi hızlı ve derin koşular yapan bir golcünün olması harika bir deneyim" sözleriyle övmüştü.






ZEYYAT KAFKAS İTİRAF ETMİŞTİ

Osimhen de her fırsatta Onuachu'nun hava hakimiyeti ve ceza sahası etkinliğiyle takıma büyük bir zenginlik kattığını dile getirmişti.

Transfer hareketliliğini doğrulayan Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Onuachu için Türkiye'den iki, Arabistan'dan ise bir teklif olduğunu belirterek, "Çok çok iyi bir teklif gelirse vermeyi düşünebiliriz" ifadelerini kullandı.

Greenwood 80 milyon euro

Fenerbahçe, dünya futbolunun en yetenekli isimlerinden Mason Greenwood’u 39 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak yılın transferine imza attı

20.07.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Greenwood 80 milyon euro
Greenwood 80 milyon euro
Fenerbahçe'nin 39 milyon Euro'ya renklerine bağladığı Mason Greenwood transferinin perde arkasından tam bir futbol draması çıktı! Hakan Safi'nin yaptığı ilk görüşmelerde 80 milyon Euro'lar konuşulan İngiliz yıldız için Roma maaş dengesi yüzünden geri adım atarken, Marsilya çatısı altında yaşananlar ise infial yarattı. Eski Fatih Karagümrüklü Medhi Benatia'nın, kulüp yöneticileriyle karakolluk olma pahasına getirdiği Greenwood'un saha dışı krizlerinden ve umursamaz tavırlarından bıkarak istifa etmesi, transfer piyasasını altüst etti. Piyasada kapıların bir bir yüzüne kapanmasının ardından devreye giren Fenerbahçe, Marsilya'nın krizden kurtulma isteğini fırsata çevirerek dünya yıldızını yarı fiyatına kadrosuna katmayı başardı.






Fenerbahçe, dünya futbolunun en yetenekli ve sansasyonel isimlerinden Mason Greenwood'u 39 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak yılın transferine imza attı. İngiliz yıldız için Hakan Safi masaya ilk oturulduğunda kapı 80 milyon Euro'dan açılsa da piyasa koşulları ve kulüplerin çekimserliği rakamı yarı yarıya düşürdü.

Transfer sürecini tıkayan devasa ekonomik kriz ise tanıdık bir isim, eski Fatih Karagümrüklü futbolcu ve Marsilya eski Sportif Direktörü Medhi Benatia'nın devreye girmesiyle çözüldü.






TRANSFER YÜZÜNDEN KARAKOLLUK OLDULAR

İngiliz oyuncunun Marsilya'ya geliş süreci adeta bir savaş alanına dönüştü. Kulübün idari sorumlusu Cecilia Barontini, Greenwood'un geçmişteki disiplinsiz ve hukuki sorunlarını öne sürerek transfere karşı çıktı.






Ancak oyuncuyu takıma kazandırmayı kafasına koyan Benatia, Barontini ile kulüp binasında karakolluk olan kavga yaşadı. Yaşanan bu büyük yönetim krizine rağmen Benatia geri adım atmadı ve Greenwood'u Marsilya'ya getirdi.






BENATIA'NIN İSTİFASINA NEDEN OLDU

Saha içinde başarılı istatistikler yakalasa da Greenwood'un umursamaz tavırları kısa sürede Benatia'yı canından bezdirdi. Faslı futbol adamı, genç oyuncunun formaya saygı duymayan vurdumduymaz karakterine antrenmanlarda sert tepkiler gösterdi ve ikili arasındaki bağlar tamamen koptu.






Teknik direktör Roberto De Zerbi'nin de ayrılmasıyla kulüp içindeki kaos büyüdü. Yaşanan iletişim kopukluğuna dayanamayan Benatia, organizasyona daha fazla yük olmamak adına görevinden resmen istifa etti.






ROMA'NIN MAAŞ SKALASININ ÜZERİNDE

Fenerbahçe'nin de içinde olduğu süreçte Roma transferden çekilmek zorunda kaldı. Roma Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, takım içi maaş dengelerini korumak adına Greenwood'un yüksek maliyetini bilinçli olarak reddettiklerini açıkladı. Marsilya'nın yeni sportif direktörü Grégory Lorenzi ise piyasada 80-100 milyon Euro konuşulmasına rağmen hiçbir kulübün bu paraları vermediğini itiraf etti. Takım kimyasına zarar veren İngiliz yıldızı elden çıkarmak isteyen Marsilya, Fenerbahçe'nin 39 milyon Euro'luk teklifini kabul ederek transferin önünü açtı.

Guırassy transferini Kerem duyurdu

Fenerbahçe’nin radarındaki Borussia Dortmund’un dünyaca ünlü golcüsü Serhou Guirassy, hazırlık maçındaki şovu kadar saha içi diyaloglarıyla da gündeme damga vurdu!

20.07.2026 12:08:00
Haber Merkezi
 
Guırassy transferini Kerem duyurdu
Guırassy transferini Kerem duyurdu
Fenerbahçe'nin radarındaki Borussia Dortmund'un dünyaca ünlü golcüsü Serhou Guirassy, hazırlık maçındaki şovu kadar saha içi diyaloglarıyla da gündeme damga vurdu!

Karşılaşma sonrası konuşan Oberhausen'in Türk stoperi Kerem Yalçın, Gineli yıldızın kendisine Türkiye hakkında çarpıcı sorular sorduğunu açıklayarak transfer dedikodularını alevlendirecek o gizli sohbetin perde arkasını araladı.







Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan dünyaca ünlü golcü Serhou Guirassy, Borussia Dortmund formasıyla şov yaptı.

Dortmund'un Oberhausen'i 3-1 mağlup ettiği hazırlık maçında ikinci yarıda oyuna dahil olan yıldız forvet, sergilediği performansla göz doldurdu. Mücadeleyi 1 gol ve 1 asistle tamamlayan Guirassy, yeni sezon öncesi "formumun zirvesindeyim" mesajını net bir şekilde verdi.







KEREM YALÇIN'IN AÇIKLAMALARI

Karşılaşmada %91 pas isabetiyle oynayan ve hücum aksiyonlarında takımını sırtlayan Guirassy, sadece performansıyla değil, saha içi diyaloglarıyla da dikkat çekti.

Mücadelenin ardından Oberhausen'in Türk stoperi Kerem Yalçın, yerel NRZ kanalına konuşarak Guirassy ile saha içinde geçen çarpıcı konuşmayı aktardı. Kerem, dünyaca ünlü yıldızın maç sırasında kendisine Türkiye hakkında sorular sorduğunu açıkladı.







TÜRK STOPERLERİ BİLE SORDU

Kerem Yalçın, Guirassy'ye karşı oynamanın kendisi için harika bir deneyim olduğunu belirterek, "Almanya'nın en iyi forvetlerinden birine karşı rekabet etmek eğlenceliydi. Maç içinde bana esprili bir dille Türkiye'yi sordu ve 'Türk stoperlerin hepsi senin gibi mi?' dedi," ifadelerini kullandı. Genç savunmacı, Guirassy'nin saha dışındaki mütevazı tavırlarına da hayran kaldığını dile getirdi.







DEDİKODULARI PATLATACAK SÖZLER

Maçın ardından Gineli golcüden savunma tüyoları aldığını söyleyen Kerem, "Ona nasıl daha iyi savunma yapabileceğimi sordum. Bana çok değerli ipuçları ve tavsiyeler verdi. Bu bilgileri kesinlikle dikkate alacağım ve gelecekte daha iyi bir oyuncu olmak için çalışacağım," dedi. Guirassy'nin Türkiye hamlesi, transfer dedikodularını yeniden alevlendirdi.

İsmail Yüksek nasıl başardı?

Fenerbahçe'de gerilim dolu seçim süreçlerinin ardından buzları eriten tarihi buluşma, milli futbolcu İsmail Yüksek’in düğününde gerçekleşti

20.07.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
İsmail Yüksek nasıl başardı?
İsmail Yüksek nasıl başardı?
Fenerbahçe'de gerilim dolu seçim süreçlerinin ardından buzları eriten tarihi buluşma, milli futbolcu İsmail Yüksek'in düğününde gerçekleşti!

Genç yıldızın akılcı ve cesur hamlesiyle eski başkan Aziz Yıldırım ile mevcut başkan Ali Koç, tüm kırgınlıkları bir kenara bırakarak aynı masada nikah şahidi oldu.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İsmail Yüksek'in düğün töreni, sarı-lacivertli camiada tarihi bir buluşmaya sahne oldu. Düğünün en dikkat çekici anı, Başkan Aziz Yıldırım ile eski başkan Ali Koç'un yan yana gelerek nikah şahitliği yapmasıydı. İki isim, iki kez karşı karşıya geldikleri ve Ali Koç'un kazandığı olaylı seçimlerin ardından ilk kez bu kadar yakın ve hayırlı bir iş için bir araya geldi.







ALİ KOÇ, SAFİ'NİN YANINDA DURMUŞTU

Seçim süreçlerinde Aziz Yıldırım, Ali Koç aleyhine çok sert ifadeler kullandı. Hatta son kongrede Ali Koç'un, son gün Aziz Yıldırım'a karşı Hakan Safi'yle fotoğraf vererek yanında durduğu iddiaları da camiada uzun süre konuşuldu. İkili arasındaki bu büyük gerginliğe rağmen İsmail Yüksek, iki dev ismi aynı masada buluşturmayı başardı.







SARAN'DAN SONRA SAFİ'YE DE VETO

Kritik buluşmanın perde arkası ise İsmail Yüksek'in akılcı hamlesiyle şekillendi. Genç futbolcu, düğün daveti için ilk olarak Aziz Yıldırım'ın kapısını çaldı ve kendisinden nikah şahidi olmasını talep etti.

Saygısını gösteren Yüksek, eski başkana "Bir dileğiniz, bir isteğiniz var mı?" diye sordu. Aziz Yıldırım bu görüşmede Sadettin Saran'ı veto ederken, iddialara göre Hakan Safi'nin de düğünde yer almasını istemedi.







GALATASARAYLILARA İZİN

İsmail Yüksek, veto krizini aştıktan sonra diğer şahidin Ali Koç olmasını istediğini açıkça dile getirdi. Genç oyuncunun en büyük çekincesi Yıldırım'ın bu isme tepki göstermemesiydi...

Ancak Aziz Yıldırım beklenenin aksine olgun bir tavırla "Buyursun gelsin" yanıtını verdi. Yıldırım, Yüksek'in düğüne Galatasaraylı futbolcuları da çağıracağını söylemesi üzerine yine herhangi bir olumsuz tepki göstermedi.







İKİ KUTUP BİR ARADA

Böylece aralarındaki tüm buzları eriten tarihi hamle, genç bir futbolcunun doğru iletişimi sayesinde gerçekleşti. Fenerbahçe camiasının iki kutup ismi, İsmail Yüksek'in mutlu gününde kırgınlıkları bir kenara bırakarak aynı karede buluştu. Bu tarihi an, sarı-lacivertli camiada uzun süre unutulmayacak bir birliktelik fotoğrafı oldu.

Galatasaray'a Maruf Güneş'ten sıkıntı olur mu?

Galatasaray Sportif A.Ş. Yöneticisi Maruf Güneş hakkındaki bahis soruşturması iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, spor hukukçuları sarı-kırmızılı kulübün ceza alıp almayacağına açıklık getirdi. İddiaların 5 yıl öncesine ait ve bireysel nitelikte olduğunu belirten uzmanlar, hukuki açıdan şike unsuru taşımayan bu olay nedeniyle Galatasaray’a sportif bir yaptırım uygulanmasının hukuken mümkün olmadığını vurguladı; ceza sorumluluğunun tamamen şahsi kalacağına dikkat çekti.

19.07.2026 17:56:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a Maruf Güneş'ten sıkıntı olur mu?
Galatasaray'a Maruf Güneş'ten sıkıntı olur mu?
Galatasaray Sportif A.Ş. Yöneticisi Maruf Güneş hakkında çıkan bahis soruşturması iddiaları, sarı-kırmızılı kulübe bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu gündeme getirdi.

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iddiaların 5 yıl öncesine ait ve düşük tutarlı bireysel işlemleri kapsadığını belirterek yargıya güvendiklerini açıkladı. Bu açıklamaların ardından spor hukukçuları, mevcut tablonun Galatasaray Kulübü'ne yansımalarını değerlendirdi.






ŞİKE KAPSAMINA GİRMEYECEK

Hukukçuların ortak görüşüne göre, Galatasaray Kulübü'nün bu olay nedeniyle sportif bir ceza alma ihtimali bulunmuyor.

Bir kulübe ceza verilebilmesi için doğrudan müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik faaliyetinin kanıtlanması gerek. Söz konusu iddialar şike kapsamında değil, tamamen bireysel yasa dışı bahis oynama sınırları içinde kalıyor.






5 YIL ÖNCEKİ BAHİS İŞLEMİ

Olayın idari boyutunda ise Sportif A.Ş. ile kulüp tüzel kişiliği arasındaki ayrım öne çıkıyor. TFF, Maruf Güneş'i resmi olarak Galatasaray yöneticisi kabul etse de, iddia edilen fiillerin 5 yıl önce işlenmesi kulübü hukuki sorumluluktan kurtarıyor. Şahsın o dönemde kulüpte görev almaması ve Sportif A.Ş.'nin takımla doğrudan bir bağının bulunmaması, kulübe ceza verilmesinin önünü kapatıyor.






SPORTİF CEZA RİSKİ BULUNMUYOR

TFF Futbol Disiplin ve Etik Kurulu talimatları uyarınca ceza sorumluluğu tamamen şahsidir. Soruşturma sonucunda suçlu bulunması halinde yaptırım sadece Maruf Güneş'e uygulanacak ve yöneticilik hak mahrumiyeti veya para cezası şeklinde olacaktır. Özetle; Galatasaray'ın sportif bir ceza riski bulunmazken, süreç sadece şahsın yöneticilik vasfının etkilenmesi ve kulübün prestij yönetimiyle sınırlı kalacaktır.

Kartal dünya kupası'nın yıldızlarını topluyor

2026 Dünya Kupası'nda en çok şans yaratan ilk 3 isim; Messi, Trossard ve Salah. Beşiktaş, Trossard'ı kadrosuna kattı. Salah konusundaki baskısını da artırdı. O da biterse geriye sadece Messi kalacak!

19.07.2026 16:45:00
Haber Merkezi
 
Kartal dünya kupası'nın yıldızlarını topluyor
Kartal dünya kupası'nın yıldızlarını topluyor
Dünya Kupası finali yarın İspanya ve Arjantin arasında oynanacak (TSİ 22.00). Ve dev organizasyonun geride kalan bölümünde en fazla şans yaratan 3 oyuncu şöyle sıralanıyor:

Lionel Messi: 25
Leandro Trossard: 17
Mohamed Salah: 16

Bilindiği üzere Beşiktaş, Trossard transferini resmen bitirdi.

ÇOK İLGİNÇ BİR DURUM

Siyah-Beyazlılar şu anda Mohamed Salah konusundaki baskısını iyice artırdı. Liverpool'dan bonservisini alan Mısırlı yıldız, boşta bulunuyor. Kariyeriyle ilgili kesin kararını henüz vermedi. Ancak Kartal'a çok yakın olduğu biliniyor. O da kadroya katılırsa, ortaya çok ilginç bir istatistik çıkıyor.






NORMAL KONTRAT DEĞİL

Salah ve Trossard'la birlikte Beşiktaş, Dünya Kupası'nda en fazla şans yaratan 3 isimden 2'sini kadrosuna katmış olacak. Sadece Messi dışarıda kalıyor. Zaten onun da Türkiye'ye gelmesi mümkün değil.

39 yaşındaki efsanenin Inter Miami ile 31 Aralık 2028'e kadar sözleşmesi var. Ve bu kontrat normal bir oyuncu sözleşmesi değil. Resmen iş anlaşması!

Milot Rashica problemi

Milot Rashica hem aldığı maaş hem yabancı kontenjanında kapladığı yer hem de gelecek sezon planlamasında bulunmadığı için gönderilmek zorunda... Oyuncu cephesiyle özel bir görüşme yapılacağı öğrenildi

19.07.2026 16:31:00
Haber Merkezi
 
Milot Rashica problemi
Milot Rashica problemi
Beşiktaş, 2023 yazında Norwich'e 5.25 milyon euro ödeyerek Milot Rashica'yı kadrosuna katmıştı. Kosovalı kanat oyuncusundan bir türlü beklenen katkı alınamadı. Kulüple mukavelesi ise 30 Haziran 2027'ye kadar devam ediyor. Yani kontratının son senesine girdi...

TAKVİYELER DE SÜRÜYOR

Kartal'da birçok takımda olduğu gibi yabancı fazlalığı var. Bazı isimlerle kesin olarak yollar ayrılmalı... Bir yandan da takviyeler sürüyor. Senelik 2.5 milyon euro civarında maaş alan Rashica'yla önümüzdeki hafta içinde özel bir görüşme yapılacağı öğrenildi.






EN KÖTÜ SENARYO

Gelecek sezon planlamasında düşünülmeyen 30 yaşındaki futbolcuya, olası bir transferde gerekli tüm kolaylığın sağlanacağı iletilecek. Gelecekteki en kötü senaryo ise şöyle gerçekleşebilir:

1- Rashica'nın talibi çıkmazsa, sözleşmesi feshedilebilir
2- Bu durumda oyuncunun 1 senelik alacağının tamamı kendisine ödenecek
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.