logo
06 EKİM 2026

Olaitan'a Messi işkencesi! Bu kadarı ayıp artık

Lionel Messi'nin milli takıma vedası Benin maçıyla olacak. Benin'in başına gelmeyen kalmadı. Beşiktaşlı Olaitan ve takım arkadaşları neye uğradıklarını şaşırdı

06.10.2026 14:18:00
Haber Merkezi
 
Olaitan'a Messi işkencesi! Bu kadarı ayıp artık
Olaitan'a Messi işkencesi! Bu kadarı ayıp artık
Romain Molina'nın haberine göre; Benin Milli Takımı'nın Arjantin karşılaşması öncesi yaşadığı bazı sıkıntılar şöyle:






Yolculuk tam 25 saat sürdü
Bir video analisti bilgisayar başında baygınlık geçirdi
Kaldıkları otelin bir katında sıcak su yok
Sauna yok
Fitness salonunda 2 koşu bandı var
Maçın yayın ve sponsorluk gelirleri Arjantin'e kalacak
Benin Futbol Federasyonu tek kuruş bile kazanamayacak






ACABA NASIL ÇIKACAKLAR?

Lionel Messi'nin jübile maçı, çarşamba günü oynanacak (02.00). Beninli futbolcuların karşılaşmaya nasıl çıkacakları da merak ediliyor. Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Junior Olaitan ve takım arkadaşları ciddi sıkıntılarla karşılaştı. Bütün dünyanın gözü, bu karşılaşmaya çevrilmiş durumda...






MESSİ KAMPA KATILDI

39 yaşındaki Lionel Messi ise kampa katıldı. Birçok yere helikopterle gittiği belirtilen efsane isim, ülkesinde krallar gibi muamele görüyor. Benin mücadelesinde tribünler tıklım tıklım dolu olacak. Messi için özel hazırlıkların da yapıldığı öğrenildi. Bu arada Benin futbolcuları, kabusu yaşıyor!

Sara Galatasaray'dan ayrılmıyor! işte kanıtı

Yaz döneminde satılacağı düşünülen Gabriel Sara kalmıştı. Brezilyalı futbolcunun ara transferde ise gitmesi beklenmiyor. Hatta İstanbul'daki evinde tadilat yaptırıyor

06.10.2026 14:22:00
Haber Merkezi
 
Sara Galatasaray'dan ayrılmıyor! işte kanıtı
Sara Galatasaray'dan ayrılmıyor! işte kanıtı
Geride bıraktığımız yaz döneminde Gabriel Sara'nın satılması bekleniyordu. Hatta ondan gelecek para, merkez orta saha takviyesinde kullanılacaktı. Ancak iyi teklifler gelmedi. Brezilyalı futbolcu da kadroda kaldı. Ara transferde ise tam tersi bir durum söz konusu...

BEĞENMEDİĞİ YERLER

Bu kez sambacının gönderilmesi beklenmiyor! Hatta kendisi de bu konuda son derece rahat... 27 yaşındaki futbolcunun İstanbul'da kaldığı evde tadilat çalışmaları başladı. 1.77 boyundaki merkez orta saha, beğenmediği ve yenilenmesi gerektiğini düşündüğü yerleri düzelttiriyor!






2029'A KADAR SÜRÜYOR

Sambacının Galatasaray'daki kontratı 30 Haziran 2029 tarihine kadar devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar onu 2024 yazında Norwich City'den almıştı. 18 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Bu para o gün için inanılmaz yüksekti... Fakat sonrasında yapılan transferlerin bedelleri, 18 milyonu fena halde gölgede bıraktı.

Mustafa Hekimoğlu'nun suyu kaynadı! Bu kez kurtuluşu yok

Beşiktaş'ta genç forvet Mustafa Hekimoğlu'nun yaz döneminde kiralanması bekleniyordu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi. Kış döneminde ise ayrılığa kesin gözüyle bakılıyor

06.10.2026 14:10:00
Haber Merkezi
 
Mustafa Hekimoğlu'nun suyu kaynadı! Bu kez kurtuluşu yok
Mustafa Hekimoğlu'nun suyu kaynadı! Bu kez kurtuluşu yok
Beşiktaş'ın mevcut forvet rotasyonunu şu isimler oluşturuyor:

Dusan Vlahovic
Hyeon-gyu Oh
Semih Kılıçsoy
Mustafa Hekimoğlu
Ahmet Sami Bircan






Yaz döneminde Mustafa Hekimoğlu'nun kiralık gitmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Hatta Semih Kılıçsoy'da da benzer bir durum bekleniyordu.

KADROYA BİLE ALINMADI

Ancak her iki futbolcu da takımda kaldı. Semih Kılıçsoy, Süper Lig'de 1 maçta 63 dakika şans buldu. Mustafa Hekimoğlu ise kadrolara bile alınmadı... Aslında işlerin bu noktaya geleceği çok belliydi. Vlahovic ve Oh gibi isimlerin varlığında sahaya çıkabilmek gerçekten zor...






KOLAYLIK GÖSTERİLECEK

Mustafa'nın kış döneminde kiralanması neredeyse kesin... Aksi halde kulübede oturmaya devam edecek. 19 yaşındaki santrforun adı şu takımlarla anılıyor:

Vitesse
Real Sociedad
Las Palmas
Gaziantep FK






Bu arada Beşiktaş Yönetimi, olası tekliflerde gereken tüm kolaylığı gösterecek.






Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti

Amedspor mağlubiyetiyle Trabzonspor teknik direktörlüğü şansını kaçıran ve Gaziantep'in kapısından dönen Hüseyin Çimşir, A Takım tekliflerini reddedip altyapının başına geçti. "Kim kime iyilik yaptı?" sorusunu akıllara getiren bu büyük vefa örneğiyle göreve başlayan deneyimli teknik adam, geniş scout ağı ve genç yetenek hamleleriyle bordo-mavililerin geleceğini inşa etmeye hazırlanıyor

06.10.2026 13:01:00
Haber Merkezi
 
Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti
Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti
Trabzonspor'da Amedspor yenilgisi olmasa bugün belki de Thomas Reis değil Hüseyin Çimşir takımın başında olacaktı. Fatih Tekke'nin ayrılığının ardından elini taşın altına koyan, hatta Gaziantep ile imza aşamasındayken rotasını Trabzon'a çeviren Hüseyin Çimşir için yeni bir dönem başladı.






Başka bir kulüpte A Takım çalıştırma fırsatı varken bordo-mavili kulübün altyapısının başına geçmeyi tercih etti.

Altyapı koordinatörü olarak resmi görevine vakit kaybetmeden başlayan Hüseyin Çimşir, ekibiyle birlikte ilk strateji toplantılarını gerçekleştirdi.






Dünya futboluna hâkimiyeti, geniş scout ağı ve genç yetenek geliştirme tecrübesiyle bilinen Çimşir, öz kaynak düzeninde radikal değişimlere imza atmaya hazırlanıyor.

Özellikle genç yeteneklerin A Takım'a geçiş sürecinde doğrudan söz sahibi olacak olan deneyimli teknik adam, Thomas Reis'in A Takım sistemiyle entegre bir altyapı modeli kurarak Trabzonspor'un öz kaynak mirasını yeniden canlandırmayı hedefliyor.






Çimşir, kulübe olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı. Yaşanan süreç "Trabzonspor mu Çimşir'e, Çimşir mi Trabzonspor'a iyilik yaptı?" sorusunu akıllara getirse de ortaya çıkan tablo tam bir aidiyet ve vefa örneği oldu.

Vlahovic'in derdi ne? İş Beşiktaş'a gelince durum değişiyor

Beşiktaş'ın yıldızı Dusan Vlahovic'in sakatlığını atlatıp kulübüne odaklanması, Uluslar Ligi'nde başarısız olan Sırbistan milli takımında ve basında büyük kriz yarattı

06.10.2026 12:30:00 / Güncelleme: 06.10.2026 12:31:17
Haber Merkezi
 
Vlahovic'in derdi ne? İş Beşiktaş'a gelince durum değişiyor
Vlahovic'in derdi ne? İş Beşiktaş'a gelince durum değişiyor
Uluslar Ligi'nde beklentilerin altında kalan Sırbistan'da faturanın kesildiği Dusan Vlahovic'in milli takıma gitmeme nedeni ortaya çıktı! Beşiktaş'ta sakatlığını atlatıp Kocaeli maçına yüzde 100 hazır hale gelmesi Sırp basınını ayağa kaldırırken, teknik direktör Veljko Paunovic'in zehir zemberek açıklamaları gerilimi tırmandırdı.






Türkiye kadar olmasa da Sırbistan da UEFA Uluslar Ligi'nde yerlerde süründü... Almanya, Hollanda ve Yunanistanlı grubun figüranı oldu. Türkiye'de biz faturayı Montella'ya kestik, Sırplar ise faturayı Beşiktaş'ın yıldızı Dusan Vlahovic'e kesti.






Resmî açıklamalara göre Vlahovic, Beşiktaş'ta geçirdiği sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Ancak iyileşme sürecinin beklenenden çok daha hızlı olması Sırpların sorgulamalarını arşa çıkardı.






Golcünün milli aranın hemen ardından oynanacak Kocaeli karşılaşmasında yüzde 100 hazır şekilde sahaya çıkacak olması Sırpların sinirlerini zıplattı.






Sırp basını Vlahovic'in milli takımdan uzak kalmasının arkasında yatan gerçek nedeni merak ederken, teknik direktör Veljko Paunovic Almanya maçı öncesinde dikkat çeken bir demeç verdi:






"Bazı oyunculara teşekkür ettik, şimdi hazır olan ve burada bulunanlarla oynayacağız."






Hocanın bu açıklaması, sorunun sadece bir sakatlıktan ibaret olmadığı yorumlarına yol açtı. İddialara göre Vlahovic'in sadece Beşiktaş kariyerine öncelik vermesi değil, ayrıca teknik ekiple yaşadığı gerginlik yüzünden milli takıma gitmediği iddia edilmeye başlandı.

Okan Buruk, Abdülkerim'e rakip çıkarma peşinde!


 
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ilk aşamada Abdülkerim Bardakcı’ya güvendiğini gösterip oyuncuyu kazanmaya çalışacak; Bitshiabu’yu ise skorun alındığı maç sonlarında veya kupa ve rotasyon kulvarlarında hazırlayarak rekabete dahil edecek. Ancak bu süreçte Abdülkerim ile puan kayıpları gelir, Bitshiabu da takıma dahil edilemezse sıkıntılı bir süreç başlar.

06.10.2026 12:02:00
Haber Merkezi
 
 Okan Buruk, Abdülkerim'e rakip çıkarma peşinde!
 Okan Buruk, Abdülkerim'e rakip çıkarma peşinde!

Milli ara Galatasaray'ı derin bir "çıkmaza" itti... Abdülkerim Bardakcı'nın kötü performansı ve özellikle Belçika maçında Lukaku'dan yediği dripling çalımı sarı-kırmızılı taraftarların gözünü korkuttu. Benzer bir sıkıntı da sezon başında kiralanan ancak bir dakika bile resmi maçlarda süre alamayan Bitshiabu için geçerli. Özellikle Pendikspor maçındaki performansı korku yarattı.







Şimdi akıllardaki soru: Okan Buruk, milli ara dönüşünde sol stoperde kime daha çok güvenecek? Abdülkerim, Galatasaray'ın ön alanda basan ve geriden oyun kuran sistemini ezbere bilen bir isim. Süper Lig sertliğini ve lig içi eşleşmeleri tanıması, yerli kuralı ile rotasyonu esnekliği ve hücum duran toplarındaki tehdidi nedeniyle Okan Buruk'un birinci önceliği olmaya devam edecek.







Bitshiabu, 1.96 m boyu ve sol ayağıyla taktiksel olarak elit bir tavana sahip. Ancak maç ritmi kazanmadan doğrudan yüksek baskılı bir Süper Lig veya Avrupa maçına atılması, kırılgan olan savunma hattında daha büyük riske yol açabilir. En büyük sıkıntı ise Abdülkerim aksadığında sahaya atıldığı anlarda gerekli reaksiyonu saha içinde gösterememesi.

Marcao bu hale Galatasaray'da düştü

Galatasaray'dan Sevilla'ya transfer olan Marcao, Süper Lig'in düşük temposundan La Liga'nın yüksek fiziksel yoğunluğuna uyum sağlayamayarak kronik sakatlıklar yaşadı

06.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Marcao bu hale Galatasaray'da düştü
Marcao bu hale Galatasaray'da düştü
Galatasaray'da 'tank' gibiydi, İspanya'da "pelte"ye döndü. 12 milyon euro'ya Sevilla'ya transfer olan Marcao'nun sakatlık kabusundaki acı gerçek ortaya çıktı.






Süper Lig'in düşük temposuna alışan Brezilyalı stoper, La Liga'nın acımasız fiziksel dünyasına dayanamadı; bir anda İspanya'da 'kronik sakat' haline geldi.






2022 yazında Galatasaray'dan 12 milyon euro'ya Sevilla'ya gönderilen Marcao, İspanya'da "kronik sakat" bir baş belasına dönüştü. Türkiye'de geçirdiği 3.5 sezonda 140'ın üzerinde maça çıkan ve fiziksel direnciyle dikkat çeken Sambacı, Sevilla'nın son 197 resmi maçının sadece 49'unda sahada yer alabildi.






Galatasaray'da neredeyse hiç adale sakatlığı yaşamayan oyuncu, İspanya'da ilk günden bu yana 13 farklı sakatlıkla 100'den fazla maç kaçırdı.






Süper Lig'in düşük temposundan La Liga'nın acımasız fiziksel dünyasına geçmek, Marcao'nun adale yapısında tam anlamıyla iflasa neden oldu.






Süper Lig'deki oyun temposu, maç içi duraksamalar ve yüksek yoğunluklu koşu mesafeleri, La Liga seviyesinin yanına bile yaklaşmıyor. Türkiye'de kas sistemini ve fiziksel yükleme eşiğini Süper Lig'in düşük temposuna göre ayarlayan Marcao, İspanya'daki antrenman sertliği ve maç içi yüksek sprint talebiyle karşılaşınca vücudu dayanamadı.






Transfer olduğu ilk dönemde La Liga'nın temposuna ayak uydurmaya çalışırken Kasım 2022'de ağır bir uyluk yırtığı yaşadı. 151 gün sahalardan uzak kaldı.






Vücut bir bölgedeki zayıflığı telafi etmeye çalışırken kalça, rectus femoris, hamstring ve bilek bölgelerinden art arda yeni patlamalar verdi.

Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor

Türkiye'ye gol atınca havaya giren Romelu Lukaku’nun "Yedek kalmam" resti Fenerbahçe yönetimini harekete geçirdi!

05.10.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor
Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor
Başkan Aziz Yıldırım Belçikalıya güvense de sarı-lacivertlilerin B planını hazır. Fransa 2. Liginde Metz formasıyla 7 maçta 5 gol atan 2,03'lük Pape Moussa Fall için 9 milyon euroluk teklif yapıldı bile.






Romelu Lukaku'nun Belçika'nın Türkiye'yi yendiği maçtan sonra yaptığı açıklamalar adeta bir anlamda "Ben Vedat Muriqi'nin arkasında yedek bekleyecek adam değilim" restine benziyordu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım her ne kadar Belçikalı oyuncuya güveniyor olsa da gelen bilgilere bakılacak olursa alternatifler peşinde koşulmaya da devam ediliyor.






Hatta iddialara göre Fenerbahçe yönetimi bir süredir Fransa 2. Ligi takımlarından Metz formasıyla bu sezon 7 maçta 5 gol atarak herkesi kendine hayran bırakan Pape Moussa Fall için girişimlere başladı bile. 2,03 metrelik fiziği Fall'a benzersiz avantajlar sağlıyor.






Boy avantajı sayesinde ceza sahası içindeki yan ortalarda ve duran toplarda rakip stoperlere karşı büyük üstünlük kuruyor. Uzun boyuna rağmen topu saklama, stoperleri sırtına alma ve takımı ileri taşıma konusunda oldukça etkili. Sözleşmesi 2029 yılına kadar devam eden Senegalli golcü, daha önce Paul Onuachu'yu isteyen Fenerbahçe'nin önüne düştü.
Gelen ilk bilgilere göre sarı-lacivertliler 9 milyon euro'luk teklif bile gönderdi.

FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanması ve sızan belgelerin ardından FIFA'nın TFF için düğmeye basmaya hazırlandığı iddiası gündeme geldi. Buna göre kurumsal yapının zedelenmesiyle yara alan TFF'ye "Normalleşme Komitesi" atanması gündeme gelirken, geçici yönetimin başına Cüneyt Çakır'ın getirilebileceği konuşuluyor

05.10.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali
FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasıyla başlayan süreçte ortaya çıkan TFF'nin resmi idari mekanizmalarının baypas edilmesi sonrası FIFA'nın harekete geçtiği iddia edildi. Bu iddiaya göre resmi soruşturma dosyası ve kurul kararlarına dayanmayan uygulamalar FIFA'nın radarına takıldı.






FIFA DEVREYE GİRER Mİ?

FIFA Tüzüğü'nün 14 ve 19. maddeleri, üye federasyonların her türlü üçüncü taraf müdahalesinden uzak, tam bağımsızlık içinde yönetilmesini şart koşuyor. TFF'de kurumsal yapının çökmesi ile FIFA devreye girmeye hazır.






NELER OLABİLİR?

İhtimale göre Türkiye'ye yolladığı müfettişler FIFA'ya, TFF'nin işlevini kaybettiğine dair rapor verirse o zaman ortalık karışacak. FIFA; TFF yönetimine el çektirerek Türk futbolunu seçime götürecek bir "Normalleşme Komitesi" (Geçici Yönetim Kurulu) atayabilir.

Geçmişte Yunanistan ve Arjantin örneklerinde uygulanan bu sistemde, komiteye atanacak kişilerin tarafsızlığı ve bağımsızlığı esas alınıyor.






Geçici yönetimlerin başına kulüplerle organik bağı olmayan, uluslararası arenada kredisi yüksek ve skandallara karışmamış isimler atanıyor. Bu doğrultuda FIFA nezdinde saygınlığı yüksek olan eski elit hakem Cüneyt Çakır gibi tarafsız spor adamlarının yanı sıra, CAS bünyesindeki Türk spor hukukçuları ve uluslararası spor idarecilerinin komitede yer alabileceği belirtiliyor.

Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak

MHK'deki tutuklamalar sonrası sessizliğini koruyan Fenerbahçe'nin, hak kayıpları için TFF'ye 100 milyon euro'luk dev tazminat davası açmaya hazırlandığı iddia edildi

05.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak
Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak
MHK'deki tutuklama dalgası sonrası Fenerbahçe'den Türk futbolunu sallayacak bir hamle geldiği iddia edildi! Zürih merkezli dev spor hukuku bürosunun hazırladığı gizli raporda; "Yapı çöker, hak kayıpları tescillenirse TFF'ye 100 milyon euro'luk fatura kesilir." garantisi verildi. Sarı-lacivertlilerin koruduğu derin sessizliğin arkasındaki büyük strateji de ortaya çıktı.






MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasıyla Fenerbahçe cephesi, yıllardır üzerinde durduğu "Yapı"nın sonunda ortaya çıktığına inanıyor... İddialara göre Sarı-lacivertli kulüp adına hukukçu yöneticiler, Zürih merkezli bağımsız ve saygın bir spor hukuku bürosundan hukuki mütalaa talep etti. İsmi gizli tutulan (gelecekte dava açılması durumunda yola birlikte çıkılacağı düşünüldüğü için) büro tarafından hazırlanan raporda; geçmiş sezonlarda yaşanan hakem atama usulsüzlükleri, mobbing iddiaları ve saha dışı müdahalelerin yargı kararlarıyla kesinleşmesi hâlinde, Fenerbahçe'nin yaşadığı ağır gelir kayıplarını hukuken tahsil edebileceği belirtildi.






ON MİLYONLARCA EURO TAZMİNAT

Uluslararası hukuk bürosunun konunun uzmanı finansçılarla FIFA, UEFA ve CAS standartlarına göre simüle ettiği tazminat matrahında milyonlarca euro'luk tazminatlar öngörülüyor.






FENERBAHÇE'DEN TAZMİNAT HESAPLARI

Raporda, Fenerbahçe'nin son yıllarda kaçırdığı Şampiyonlar Ligi katılım payları, performans bonusları, yayın gelirleri ve sponsorluk kayıplarının sezon başına 40 ila 60 milyon euro bandında bir zarara yol açtığı savunuluyor. Birden fazla sezonu kapsayacak olası bir davada; itibar ve marka değeri zararları da eklendiğinde TFF'ye çıkarılacak faturanın 100 milyon euro'yu aşabileceği kaydedildi.






YÖNETİM VE ALİ KOÇ SESSİZ

Yaşanan tüm bu sıcak gelişmelere rağmen sarı-lacivertli yönetimin ve eski başkan Ali Koç'un sessizliğini koruması ise dikkat çekici.






Kulüp kaynaklarına göre bu durum stratejik bir iletişim hamlesi. "Haklılığın yargı kanalıyla tescillenmesini" beklemek adına kurumsal bir sessizlik politikası izleniyor. Zürih'ten gelen bu dev raporun ise olası adli kararlar sonrası kulübün elindeki en güçlü koz olacağı konuşuluyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.