logo
14 ŞUBAT 2026


Olimpiyat'ta Cengiz Ünder fırtınası

Geldiği günden beri beklenileni veremeyen Cengiz Ünder, İstanbulspor maçında patlattı. Başarlı oyuncu attığı 4 golle Fenerbahçe'nin 5-1'lik galibiyetinde baş rol oynadı

07.01.2024 17:56:00 / Güncelleme: 08.01.2024 21:32:47
Ruhi Sarı
Olimpiyat'ta Cengiz Ünder fırtınası
Olimpiyat'ta Cengiz Ünder fırtınası
Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında İstanbulspor ile Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı.

Maça 4 golle Cengiz Ünder damga vurdu. Karşılaşmanın gol perdesini 6. dakikada ceza sahası dışından müthiş vuruşla açan Cengiz, 34'te rakip savunmanın hatasını affetmedi ve 44'te yine uzaktan attığı şık golle hat-trick yaptı. Edin Dzeko'nun 45+1'deki golü ilk yarının skorunu belirledi. Cengiz Ünder'in 44 dakikada hat-trick yaptığı devre sarı-lacivertlilerin 4-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Cengiz ikinci yarıya da golle başladı ve 46. dakikada kendisinin dördüncü, takımının beşinci golüne imza attı. Muhteşem bir performansa imza atan Cengiz, 68'de yerini Emre Mor'a bıraktı.

Cengiz Ünder, 2009'da Kocaelispor formasıyla Galatasaray ağlarına 4 gol gönderen Taner Gülleri'den bu yana bir Süper Lig maçında 4 gol atan ilk Türk oyuncu oldu.

Fenerbahçe, Szymanski'nin yerde kalmasıyla kazandığı penaltı vuruşundan 65'te Dusan Tadic'le yararlanamadı. Tadic'in vuruşunu penaltıya sebebiyet veren kaleci Alp Arda kurtardı.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe, İstanbulspor'u deplasmanda 5-1'le geçti.

Bu sonuçla puanını 47'ye yükselterek liderliğini sürdüren İsmail Kartal'ın öğrencileri 10 Ocak Çarşamba günü sahasında Konyaspor'u ağırlayacak.

Ligde 14. yenilgisini alarak 5 puanda ve son sırada kalan Hakan Yakın'ın talebeleri ise aynı gün Adana Demirspor deplasmanına gidecek.

İsmail Kartal'dan ilk 11'de zorunlu değişiklikler
Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında İstanbulspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Galatasaray derbisine göre kadrosunda zorunlu 3 değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray maçına 11'de başlattığı Bright Osayi-Samuel, Alexander Djiku ve İrfan Can Kahveci'yi kadroya yazamadı.

62 yaşındaki çalıştırıcı, Afrika Uluslar Kupası'na giden Bright Osayi-Samuel ve Alexander Djiku ile cezalı İrfan Can Kahveci'nin yerine Mert Müldür, Serdar Aziz ve İsmail Yüksek'i ilk 11'de sahaya sürdü.

İstanbulspor karşısında kalede Dominik Livakovic yer alırken, savunma dörtlüsü Mert Müldür, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluştu. Orta ikilide Miguel Crespo ve İsmail Yüksek'i tercih eden Kartal, hücumda Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic'i görevlendirdi. Kartal, gol yollarında yine Edin Dzeko'ya formayı verdi.

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Samet Akaydın, Yusuf Akçiçek, Bartuğ Elmaz, Joshua King, Emre Mor, Ryan Kent, Umut Nayir ve Michy Batshuayi ise yedek soyundu.

Savunmada mecburi rotasyon
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımdaki eksikler nedeniyle savunmada mecburi rotasyona gitti. Afrika Uluslar Kupası'na giden Osayi-Samuel ve Aleksandar Djiku'nun yanı sıra sakatlığı bulunan Rodrigo Becao'nun yokluğunda savunmanın göbeğinde Serdar Aziz-Oosterwolde ikilisine şans veren Kartal, sağ bekte de Mert Müldür'ü sahaya sürdü.

Cengiz 11'e yerleşti
Fenerbahçe'nin milli yıldızı Cengiz Ünder, sakatlığının ardından ilk 11'de görev almaya başladı. Teknik direktör İsmail Kartal, Kayserispor ve Galatasaray maçlarında ilk 11'de oynattığı 26 yaşındaki oyuncuyu, İstanbulspor deplasmanında da sahaya sürdü.

Cengiz, sarı-lacivertli formayla bu sezon ilk kez üst üste 3 maçta görev aldı.

7 eksik
Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında 7 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde Afrika Uluslar Kupası için ülkelerinin milli takımlarına giden Bright Osayi-Samuel ve Alexander Djiku'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao ve Miha Zajc kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Fred ve Mert Hakan Yandaş ise cezaları nedeniyle takımlarını yalnız bıraktı.

iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın Kayserispor'u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak

14.02.2026 11:00:00
İhlas Haber Ajansı
iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak
iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak
Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın Kayserispor'u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Göztepe yarın saat 17.00'de Gürsel Aksel Stadyumu'nda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ligde İzmir temsilcisi 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 40 puanla 4. sırada bulunuyor. Kayseri ekibi ise 2 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 17. basamakta yer alıyor.
İzmir temsilcisi, taraftarı önünde oynayacağı bu kritik karşılaşmayı kazanarak Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda yoluna emin adımlarla devam etmeyi hedefliyor.

İç sahada sadece 1 kez kaybedildi



Göztepe, Süper Lig'de bu sezon evinde oynadığı maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu. İç sahada şu ana kadar 10 karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılılar, bu süreçte 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Stanimir Stoilov ve öğrencileri, Kayserispor'u da mağlup ederek taraftarının önündeki başarılı grafiğini sürdürmek istiyor.

Eksikler can sıkıyor

Kayserispor karşılaşması öncesinde Göztepe'de sakat oyuncuların durumu teknik heyeti düşündürüyor. Antrenmanda sakatlık yaşayan Juan'ın bu zorlu mücadelede forma giyemeyeceği öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçında ise sahada olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tedavileri devam eden orta saha oyuncularından Efkan'ın da bu hafta kadroda yer almayacağı belirtilirken, sağ bek Arda ile İsviçreli orta saha Antunes'in durumlarının maç günü netlik kazanacağı ifade edildi. Öte yandan ağrıları bulunan Polonyalı kaleci Mateusz Lis'in forma giymesine engel bir durumun olmadığı kaydedildi.

Alper Akarsu düdük çalacak

Göztepe ile Kayserispor arasında oynanacak mücadeleyi Ankara bölgesi hakemlerinden Alper Akarsu yönetecek. Akarsu'nun yardımcılıklarını Ogün Kamacı ve Mert Bulut yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Raşit Yorgancılar olacak.İHA

Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda farklı skorla aldıkları galibiyetlerin oyun felsefelerini ve morallerini yukarı çektiğini söyledi

14.02.2026 10:11:00
AA
Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’
Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda farklı skorla aldıkları galibiyetlerin oyun felsefelerini ve morallerini yukarı çektiğini söyledi.

Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ligde kötü zamanlar geçirse de Eyüpspor'un zorlu bir rakip olduğuna değinen Buruk, "Son maçlarda kadrosu değişti ama rakipleri zorlayan, Alanyaspor'u deplasmanda yenen, Beşiktaş ile sahasında berabere kalan, iyi futbol oynayan ve hiçbir şekilde hafife alınmayacak bir takımla karşılaştık.

Eyüpspor 10 kişi kaldıktan ve 2-0'ı bulduktan sonra çok farklı bir maç oldu. Bence Juventus maçı öncesi güzel bir gece oldu. Skorun dışında uzun süredir oynamayan oyuncuların süre aldığı, rotasyon yaptığımız ve bazı oyuncuları dinlendirdiğimiz bir maçtı. Icardi'nin attığı goller çok önemliydi. Icardi ile Osimhen bir arada oynadı. Osimhen'in yaptığı 2 asist çok değerli.

Sacha Boey'un uzun süredir maç eksiği vardı. Onu görmüş olduk. Singo uzun süre sonra 45 dakika oynadı. Nhaga ilk kez seyircinin önüne çıktı. Bizim için moralli ve güzel bir gece oldu. Bugün buraya gelen taraftarımızı sevindirdiğimiz için biz de mutlu ayrılıyoruz. Son haftalarda yüksek gollü maçlar bizim oyun felsefemizi yukarı çekmemizi ve mutlu olmamızı sağlıyor." diye konuştu.

Alternatifli bir kadroya sahip olduğunun hatırlatılarak Roland Sallai'yi oyuna almama nedeninin sorulması üzerine Buruk, "Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli bir maç oynayacağız. Bazı oyuncularımızı kullanmadık. Sallai de onlardan biriydi." dedi.

"Nhaga'nın performansını beğendim"

Okan Buruk, yeni transfer Renato Nhaga'nın gelecek için ışık verdiğini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosuna bildirilmeyen oyuncunun tecrübe kazanması gerektiğini vurgulayan 52 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti:

"Nhaga, çok genç bir oyuncu. Oyun içinde isteğini net bir şekilde gördük. Bu bizi ve taraftarımızı mutlu etti. Ancak 11'e 10 olan oyuna girdi. Genel olarak performansını beğendim. Baskılara doğru gitti, topla çok rahattı, oyun içinde hiç sırıtmadı.

Taraftarımızın büyük bir desteği oldu. Orta sahada pozisyon alma konusunda çalışmalarımız olacak. Gelişmesi gereken bir oyuncu. Potansiyelini gösterdi. İleriye dönük iyi bir oyuncu olacağı izlenimini verdi. Ancak Şampiyonlar Ligi sert bir organizasyon.

Tecrübenin olması çok önemli. Renato'yu almama nedenimiz buydu. Sacha Boey geldikten sonra daha hazır oyuncuları tercih etmek istedik. Devam eden maçlarda alacağı süreler ve vereceğimiz şanslar önemli olacak. Kendi adıma zorlu bir döneme gireceğim.

Çok şükür kadromuz çok geniş. Sakatlıktan dönen oyuncular, yaptığımız transferler takıma önemli bir derinlik ve rekabet kattı. Bu da Galatasaray'ın başarısını artıracak ama benim işim oynayan oynamayan ve giren çıkan oyuncu konusunda biraz daha zorlaşacak."

Türk takımları, Avrupa basketbolunun ‘lideri’

Avrupa basketbolunun çeşitli organizasyonlarında yer alan Türk takımları, mücadele ettikleri turnuvaların zirvesini ele geçirdi

14.02.2026 09:58:00
AA
Türk takımları, Avrupa basketbolunun ‘lideri’
Türk takımları, Avrupa basketbolunun ‘lideri’
Avrupa basketbolunun çeşitli organizasyonlarında yer alan Türk takımları, mücadele ettikleri turnuvaların zirvesini ele geçirdi.

Avrupa Ligi'nde zirvede yer alan Fenerbahçe Beko, oynadığı son maçta A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos'u son saniye basketiyle 85-83 yenerek liderliğini sürdürdü.

Geride kalan haftalarda oynadığı 27 karşılaşmada 20 galibiyet, 7 yenilgi yaşayan sarı-lacivertliler, Sarunas Jasikevicius yönetiminde üst üste 7. maçından da zaferle ayrılarak galibiyet serisini sürdürmeyi başardı ve zirvedeki yerini korudu.

Beşiktaş GAİN, BKT Avrupa Kupası'nda zirvede

Türk rüzgarı, BKT Avrupa Kupası'nda Beşiktaş GAİN ile esti.

Ligde oynadığı 18 maçtan 13 galibiyet, 5 yenilgiyle ayrılan siyah-beyazlı ekip, son maçında Yunan takımı Panionios'u deplasmanda 114-74 yenerek B Grubu'nu lider tamamladı.

Attığı 1666 sayıyla grubunun en skorer takımı olan Beşiktaş GAİN, bu sonuçların ardından adını doğrudan çeyrek finale yazdırdı.

Aynı organizasyonun A Grubu'nda yer alan Bahçeşehir Koleji de ligi 2. sırada noktalayarak son 8 takım arasına kaldı.

Galatasaray MCT Technic'ten çifte liderlik

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray MCT Technic, organizasyondaki iki farklı grupta da liderliği kimseye bırakmıyor.

İlk olarak normal sezonda mücadele ettiği 4 takımlı E Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 yenilgiyle zirvede tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, son 16 turunda da grubunun ilk sırasında yer alıyor.

4 takımlı I Grubu'nda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, zirve yarışı verdiği 2. sıradaki Fransız ekibi Le Mans Sarthe Basket'i deplasmanda 94-81 mağlup ederek iddialı yürüyüşünü sürdürdü.

Kadınlar da Avrupa'nın zirvesinde

Fenerbahçe Opet ve Galatasaray Çağdaş Faktoring kadın basketbol takımları da bulundukları organizasyonlarda zirveye hükmetti.

İki takım da FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin ilk turundaki 4 takımlı grup aşamasında oynadıkları 6 maçı da kazanmayı başarırken, Galatasaray Çağdaş Faktoring B Grubu'nu, Fenerbahçe Opet ise C Grubu'nu yenilgisiz lider tamamladı.

Bu sonuçlarla ikinci tura yükselen Türk ekipleri, zirvedeki yerlerini bu turda da bırakmadı ve 6 takımdan oluşan gruplarını ilk sırada bitirdi. Galatasaray Çağdaş Faktoring 12 maçta 10 galibiyet, 2 yenilgi alırken, Fenerbahçe Opet 11 maçı kazandı, 1 kez yenildi.

Bu sonuçlarla iki Türk ekibi de Altılı Final'i garantileyerek yarı final play-in oynama hakkı kazandı.

Yarı final play-in etabında Galatasaray Çağdaş Faktoring, Fransa'nın Basket Landes, Fenerbahçe Opet ise İspanya'nın Spar Girona takımıyla üst tura yükselmek için mücadele edecek.

Thomas Reis: 'Çok basit goller yedik, hayal kırıklığı yaşıyorum'

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, çok basit gol yediklerini belirterek, "Göstermiş olduğumuz performans nedeniyle de hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi

14.02.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Thomas Reis: 'Çok basit goller yedik, hayal kırıklığı yaşıyorum'
Thomas Reis: 'Çok basit goller yedik, hayal kırıklığı yaşıyorum'
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, çok basit gol yediklerini belirterek, "Göstermiş olduğumuz performans nedeniyle de hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Samsunspor, deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor'a 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası daha öncesinde söylediklerimi tekrar edeceğim. Bugün göstermiş olduğumuz performansa baktığımızda planımıza agresif oynamak, cesaret göstermek ve mücadele etmekti. Küçük detaylara da çok dikkat etmemiz gerekiyordu.

Ama bu küçük detayların hiçbirini bugün gerçekleştiremedik. Bizim kullanmış olduğumuz korner sonrasında yediğimiz çok basit bir gol oldu. Bizim hatlar arasında çok büyük boşluklar vardı. Rakibimiz bu boşlukları çok rahat bir şekilde değerlendirdi.

Çok rahat bir şekilde rakibimizin oynamasına müsaade ettik. İkinci yarıya geldiğimizde daha iyi bir performans göstermek istiyorduk ama biz bunu da gerçekleştiremedik. Bunu gerçekleştiremediğimiz için de bazı değişiklikler yaptık.

Yediğimiz gollere bakınca da çok basit goller yedik. Göstermiş olduğumuz performans nedeniyle de hayal kırıklığı yaşıyorum. Oynama şeklimizi elbette değiştirmemiz gerekiyor. Bir çok detayı değiştirmemiz gerekiyor. Bugün ne yazık ki dün itibarıyla bir takım olmadığımızı söyleyebilirim. Tekrardan yenilenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol

Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Eyüpspor maçıyla bu sezon ligde 5, toplamda 8. golünü kaydetti

14.02.2026 00:13:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol
Galatasaray'ın gizli golcüsü Yunus Akgün: 8 gol
Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Eyüpspor maçıyla bu sezon ligde 5, toplamda 8. golünü kaydetti.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray evinde Eyüpspor ile karşı karşıya gelirken, sarı-kırmızıların ilk golünü Yunus Akgün kaydetti. Müsabakanın 2. dakikasında Victor Osimhen'in sol kanattan ortasında kale önünde bulunan Yunus kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 1-0 oldu.

25 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 8. gol sevincini yaşadı. Sarı-kırmızılı futbolcu, bu gollerin 5'ini ligde, 2'sini UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, 1'ini de Turkcell Süper Kupa'da attı.
Maça 11'de başlayan Yunus Akgün, 46. dakikada yerini Yaser Asprilla'ya bıraktı.

Galatasaray'dan ligde 10 maçlık yenilmezlik serisi

Galatasaray, Eyüpspor maçıyla Trendyol Süper Lig'de son 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik aldı

14.02.2026 00:09:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'dan ligde 10 maçlık yenilmezlik serisi
Galatasaray'dan ligde 10 maçlık yenilmezlik serisi
Galatasaray, Eyüpspor maçıyla Trendyol Süper Lig'de son 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta Eyüpspor ile karşılaştı.

Sarı-kırmızılılar, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı müsabakadan 5-1'lik skorla galip ayrıldı. Aslan bu sonuçla ligdeki yenilmezlik serisine devam etti.

Cimbom, bu sezon Süper Lig'de 12. haftada Kocaelispor'a deplasmanda 1-0'lık skorla kaybettikten çıktığı 10 karşılaşmada 8 galibiyet elde ederken, 2 kez de berabere kaldı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Konyaspor ile oynayacak.

Sahasında 30 maçtır kaybetmedi




Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de evinde oynadığı son 30 karşılaşmada 24 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray sahasında karşı karşıya geldiği Eyüpspor'u 5-1'lik skorla mağlup etti. Uzun süredir Süper Lig'de evinde oynadığı karşılaşmalarda yenilmeyen sarı-kırmızılılar, bunu eflatun-sarılılar karşısında da sürdürdü.

RAMS Park'ta en son 2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Cimbom, bu mücadelenin ardından yaptığı 30 maçta kaybetmedi. Aslan bu süreçte 24 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze

İngiliz ekibi Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı

13.02.2026 11:25:00
AA
Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze
Manchester City teknik direktörü Guardiola’nın gündemi Gazze
İngiliz ekibi Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı.

Gazze'de bulunan İrade Ampute Futbol Takımı, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'nin kalbinden futbol dünyasının zirvesine. Gazze İrade Takımı'ndaki kahramanlarımız 'filozof' Pep Guardiola'dan özel mesaj ve imza aldı." ifadelerini kullandı.



İspanyol teknik adama desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirten İrade Ampute Futbol Takımı, "Bu forma sadece bir kumaş parçası değil, sakatlığa meydan okuyan ve hayallerinin peşinden koşan her oyuncunun gurur madalyasıdır. Bizde, kendimizde gördüğümüzü gören Guardiola'ya teşekkür ederiz: imkansızı bilmeyen kahramanlar." dedi.



Guardiola'nın Filistin kefiyesiyle fotoğrafını taşıyan ampute futbolcular, daha önce de Gazze'de yıkıntılar arasında futbol oynadıkları görüntüleri paylaşmıştı.

Galatasaray, Eyüpspor maçına hazır

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Eyüpspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı

13.02.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Eyüpspor maçına hazır
Galatasaray, Eyüpspor maçına hazır
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Eyüpspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı.



Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8'e 2 çalışmasıyla devam etti. Antrenman, taktik çalışmayla sona erdi.



Galatasaray, yarın saat 20.00'de RAMS Park'ta Eyüpspor'u konuk edecek.

UEFA Uluslar Ligi'nde gruplar netleşti


 
A Ligi'nde yer alan ay-yıldızlı ekip, Fransa, İtalya ve Belçika ile eşleşti. Diğer gruplar da böylece belli oldu. 

12.02.2026 23:25:00 / Güncelleme: 12.02.2026 23:29:10
Haber Merkezi/aa
 UEFA Uluslar Ligi'nde gruplar netleşti
 UEFA Uluslar Ligi'nde gruplar netleşti

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar A Ligi'ndeki rakipleri Fransa, İtalya ve Belçika oldu. Kura çekiminde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Başkan Vekili Zehra Neşe Kavak, Dış İlişkiler Kurulu Başkan Vekili Çağrı Kanver, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları, A ve 21 Yaş Altı Milli Takım İdari Müdürü Mert Tuncay ile Milli Takımlar İletişim Müdürü Türker Tozar yer aldı.
A Ligi kura çekimini Portekizli eski milli futbolcu Pepe, B Ligi kura çekimini Fransız eski milli futbolcu Patrick Vieira, C Ligi kura çekimini İspanyol eski milli futbolcu Fernando Llorente, D Ligi kura çekimini ise Belçikalı eski milli futbolcu Mbo Mpenza gerçekleştirdi.

A Ligi

1. Grup: Fransa, İtalya, Belçika, TÜRKİYE
2. Grup: Almanya, Hollanda, Sırbistan, Yunanistan
3. Grup: İspanya, Hırvatistan, İngiltere, Çekya
4. Grup: Portekiz, Danimarka, Norveç, Galler


B Ligi

1. Grup: İskoçya, İsviçre, Slovenya, Kuzey Makedonya
2. Grup: Macaristan, Ukrayna, Gürcistan, Kuzey İrlanda
3. Grup: İsrail, Avusturya, İrlanda Cumhuriyeti, Kosova
4. Grup: Polonya, Bosna Hersek, Romanya, İsveç

C Ligi

1. Grup: Arnavutluk, Finlandiya, Belarus, San Marino
2. Grup: Karadağ, Ermenistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya/Cebelitarık
3. Grup: Kazakistan, Slovakya, Faroe Adaları, Moldova
4. Grup: İzlanda, Bulgaristan, Estonya, Lüksemburg/Malta

D Ligi

1. Grup: Cebelitarık/Letonya, Malta/Lüksemburg, Andorra
2. Grup: Litvanya, Azerbaycan, Lihtenştayn

Turnuva formatı ve maç takvimi

A Ligi'nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takım, iki ayaklı çeyrek finallerde mücadele edecek. Bu eşleşmelerin galipleri, Haziran 2027'deki final turnuvasına katılacak. B ve C Liglerindeki dört grup birincisinin yanı sıra D Ligi'ndeki iki grup birincisi, A, B ve C Liglerine yükselecek.
A ve B Liglerinde dördüncü sırayı alan takımlar, otomatik olarak B ve C Liglerine düşecek. C Ligi'nde dördüncü sırayı alan en kötü iki takım da D Ligi'ne gidecek. A Ligi'nin üçüncü sıradaki takımları ve B Ligi'nin ikincileri, B Ligi'nin üçüncü sıradaki takımları ve C Ligi'nin ikincileri, iki ayaklı play-off maçı oynayacak. C Ligi'nin dördüncü sıradaki en iyi iki takımı ile D Ligi'nin iki ikincisi arasında da play-off mücadelesi yapılacak.

Turnuvanın maç takvimi ise şu şekilde:

1. maçlar: 24-26 Eylül
2. maçlar: 27-29 Eylül
3. maçlar: 30 Eylül-3 Ekim
4. maçlar: 4-6 Ekim
5. maçlar: 12-14 Kasım
6. maçlar: 15-17 Kasım
Çeyrek finaller: 25-30 Mart 2027
Finaller (A Ligi): 9-13 Haziran 2027

Kayserispor'da kötü gidişat devam ediyor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Zecorner Kayserispor, aldığı kötü sonuçların ardından adeta ligin dibine demir attı

11.02.2026 12:21:00
AA
Kayserispor'da kötü gidişat devam ediyor
Kayserispor'da kötü gidişat devam ediyor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Zecorner Kayserispor, aldığı kötü sonuçların ardından adeta ligin dibine demir attı.

Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon aldığı 2 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyet sonunda topladığı 15 puanla 17. sırada yer alıyor.

Sezona başladığı teknik direktör Markus Gisdol ile 8 haftada galibiyete ulaşamayan ve 17. sırada yer alan Kayseri temsilcisi, 9. hafta itibarıyla göreve gelen Radomir Djalovic ile de yükselişe geçemedi.

Ligde çıktığı 21 karşılaşmada sadece 2 galibiyeti bulunan Kayserispor, 9 kez de rakipleriyle yenişemedi.

Bu maçlarda yediği 43 gole karşılık 17 kez rakip ağları havalandırabilen ve eksi 26 averaja sahip sarı-kırmızılı takım, ligin en çok gol yiyen ekibi durumunda bulunuyor.

Ligde aldığı 2 galibiyetin birisini deplasmanda diğerini ise evinde alan Kayseri temsilcisi, kendi sahasında sadece 7 gol atabildi.

7 haftadır galibiyete hasret

Son galibiyetini ligin 14. haftasında Çaykur Rizespor'a karşı deplasmanda 1-0'lık skorla alan Kayserispor, o günden sonra galibiyete hasret kaldı.

Ligin 15. haftasında ikas Eyüpspor deplasmanında 1-1 beraber kalan sarı-kırmızılı ekip, 16. haftada sahasında Corendon Alanyasporla 0-0, 17. haftada ise TÜMOSAN Konyaspor'la deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş'a 18. haftada deplasmanda 1-0'lık skorla yenilen Kayserispor, 19. haftada sahasında RAMS Başakşehir'e 3-0, 20. haftada deplasmanda Galatasaray'a 4-0 ve son olarak 21. haftada evinde Kocaelispor'a 2-1 mağlup oldu.

Kayserispor'u zor bir fikstür bekliyor

Puan sıralamasında üst sıralara yükselmeyi hedefleyen Kayserispor'u zor bir fikstür bekliyor.

Sarı-kırmızılı ekip, 22. haftada ligin güçlü ekiplerinden Göztepe'ye konuk olacak.

23. haftada Hesap.com Antalyaspor'u ağırlayacak Kayserispor, 24. haftada ise Natura Dünyası Gençlerbirliği deplasmanına gidecek.

Ligin 25. haftasında Trabzonspor'u ağırlayacak Kayserispor, 26. haftada ise Samsunspor'a konuk olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.