logo
13 TEMMUZ 2026

Ollie Watkins, Fenerbahçe'ye

Aston Villa'da Ollie Watkins satış listesine koyuldu. İddiaya göre Fenerbahçe, Watkins'i kadrosuna katmak için harekete geçti
 

13.07.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Ollie Watkins, Fenerbahçe'ye
Ollie Watkins, Fenerbahçe'ye
UEFA kurallarını ihlal ettiği için bu yaz yıldızlarını elden çıkarmak zorunda olan Aston Villa'da Ollie Watkins satış listesine koyuldu. Daily Mail'in iddiasına göre Fenerbahçe, İngiliz milli golcüyü astronomik bir maaş zammıyla kadrosuna katmak için harekete geçti.






Aston Villa, UEFA'nın finansal harcama kuralları nedeniyle bu yaz transfer döneminde büyük bir krizle karşı karşıya. Son iki sezondur kuralları ihlal eden İngiliz ekibi, 2026-27 sezonu öncesinde rahat nefes alabilmek için acilen oyuncu satmak zorunda. UEFA'nın "gelirinden fazla harcama yapamazsın" talimatı, kulübü yıldız isimleriyle yollarını ayırma noktasına getirdi.






DAILY MAIL GAZETESİ YAZDI

Bu doğrultuda Aston Villa'nın golcü oyuncusu Ollie Watkins de satış listesine konuldu. İngiliz basınından Daily Mail'in haberine göre, Türk futbolunun devlerinden Fenerbahçe bu fırsatı kaçırmak istemiyor. Sarı-lacivertliler, Premier Lig'de fırtınalar estiren yıldız forveti kadrosuna katmak için şimdiden kolları sıvadı.






ASTON VILLA'DAN FAZLASI ÖNERİLDİ

Fenerbahçe, İngiltere Milli Takımı'nda da görev yapan Watkins'i ikna etmek için kesenin ağzını açtı. Yönetim, golcü oyuncuya Aston Villa'da kazandığından çok daha yüksek, cazip bir maaş zammı teklif etmeye hazır. Bu hamleyle birlikte transfer piyasasında tüm gözler İstanbul-Birmingham hattına çevrilmiş durumda.






ROGERS İÇİN DE SÖYLENTİLERVAR

Öte yandan Aston Villa'da tek ayrılık adayı Watkins değil; takımın bir diğer İngiliz milli yıldızı Morgan Rogers için de transfer söylentileri yüksek sesle konuşuluyor. Ancak Villa yönetimi, Rogers'ın ayrılığına kolay kolay izin vermeyecek. Kulübün, bu oyuncu için 130 milyon sterlinin altındaki hiçbir teklifi kabul etmeyeceği net bir şekilde vurgulanıyor.

Fenerbahçe'de Gornik tehlikesi

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundaki rakibi Gornik Zabrze, hazırlık maçlarında sergilediği performansla hafife alınmaması gereken bir takım olduğunu kanıtladı

13.07.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Gornik tehlikesi
Fenerbahçe'de Gornik tehlikesi
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundaki rakibi Gornik Zabrze, İsmail Kartal döneminde temsilcimize 6 gol atan Nordsjælland'i hazırlık maçında 2-0 yenerek gözdağı verdi. Lukas Ambros'u Anderlecht'e satarak kan kaybeden ancak hazırlık kampında 3 galibiyet alan Polonya ekibini mercek altına alan sarı-lacivertli teknik heyet, Perşembe günkü Süper Kupa maçına casus gönderiyor.






Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundaki rakibi Gornik Zabrze, hazırlık maçlarında sergilediği performansla hafife alınmaması gereken bir takım olduğunu kanıtladı. Polonya ekibi, sarı-lacivertlilerin hafızasında derin yaralar bırakan ve bir önceki İsmail Kartal döneminde temsilcimize 6 atan Nordsjælland'i hazırlık maçında 2-0'lık net bir skorla mağlup etti. Avusturya kampının son provasında gelen bu galibiyet, rakibin ne kadar ciddi bir tehdit olduğunu gözler önüne serdi.






5 HAZIRLIK MAÇINDA SALZBURG'A YENİLDİ

Gornik Zabrze'ye Danimarka ekibi karşısında zaferi getiren golleri 8. ve 45+4. dakikalarda Taofeek Ismaheel kaydetti. Kamp dönemini oldukça hareketli geçiren Polonya temsilcisi, oynadığı 5 hazırlık maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Puszcza Niepołomice'yi 3-0, Hallescher'i 2-1 ve Nordsjælland'i 2-0 yenen Górnik; Tirol ile golsüz berabere kalırken, tek yenilgisini Red Bull Salzburg'a karşı 2-1'lik skorla aldı.






PERŞEMBE GÜNÜ SÜPER KUPA MAÇI

Gornik teknik direktörü Michal Gasparik ve ekibi, Fenerbahçe'nin Pogon Szczecin ile oynadığı hazırlık maçından çok ciddi veriler topladı. Polonya ekibi cuma günü kampı tamamlayıp ülkesine dönerken, hafta sonu izninin ardından perşembe günü Lech Poznan ile oynayacağı Polonya Süper Kupası maçının hazırlıklarına başlayacak.






ÖNEMLİ YILDIZLARINI SATTILAR

Fenerbahçe teknik heyeti, 21 Temmuz'da oynanacak ilk karşılaşma öncesi analiz çalışmalarına hız verdi.  İsmail Kartal'ın yardımcıları da bu kritik Süper Kupa mücadelesini tribünden canlı gözle takip ederek son raporu hazırlayacak.

Gornik'te önemli bir ayrılık yaşandı. Takımın dikkat çeken isimlerinden Lukas Ambros, Belçika ekibi Anderlecht'e transfer oldu. Şampiyonlar Ligi yarışı öncesinde yaşanan bu ayrılık Górnik Zabrze adına ciddi bir kan kaybı ve zayıflama anlamına gelse de kulüp kasasına önemli bir nakit girdisi sağladı.

Beşiktaş'ta Trossard'ın alternatifi

Beşiktaş, Leandro Trossard transferinde yaşanabilecek olası bir olumsuzluğa karşı B planını hazırladı. Lionel Messi'nin milli takımdan kankası Thiago Almada için Atletico Madrid ile masaya oturan yönetim, River Playe ile aynı parayı vermeye hazır olduğunu iletti. 31 yaşındaki Trossard ile 25 yaşındaki Arjantinli genç yetenek arasındaki yaş farkı ise Başkan Serdal Adalı'nın kafasını karıştırmış durumda

13.07.2026 12:05:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ta Trossard'ın alternatifi
Beşiktaş'ta Trossard'ın alternatifi
Beşiktaş, transfer çalışmalarında rotayı dünyaca ünlü yıldızların üzerine kırdı. Siyah-beyazlılar, Leandro Trossard transferinde yaşanabilecek olası bir pürüzü hesaba katarak dev bir hamle yaptı.

Kara Kartal, Belçikalı yıldızın alternatifi olarak Lionel Messi'nin milli takımdan yakın arkadaşı Thiago Almada'yı gündemine aldı.






20 MİLYON EURO'YA BİTECEK

Arjantinli genç yetenek Thiago Almada için şu sıralar River Plate de devrede. İspanyol devi, oyuncunun River Plate'e transferini bir an önce bitirmek istiyor. Ancak Beşiktaş, bu transferde geri adım atmayarak Atletico Madrid yönetimiyle resmen masaya oturdu. Siyah-beyazlı kurmaylar, Arjantinlilerin Almada için gözden çıkardığı bonservis bedelinin aynısını yani 20 milyon euro'yu ödemeye hazır olduklarını iletti.






6 YAŞLIK FARK ADALI'YI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Beşiktaş cephesinde şu an için Leandro Trossard ismi önceliğini koruyor. Buna karşın iki oyuncu arasındaki yaş farkı yönetimin fikrini değiştirebilir. Trossard'ın 31 yaşında olması, Almada'nın ise henüz 25 yaşında ve geleceğe yatırım olabilecek bir yaşta bulunması Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın kafasını karıştırdı.






BÜYÜK TRANSFER ÇALIMI OLUR

Siyah-beyazlı yönetim, hem tecrübe hem de gençlik aşısı arasında ince bir çizgi üzerinde yürüyor. Beşiktaş, Trossard transferinde pürüz çıkması halinde tüm enerjisini Almada'ya harcayarak River Plate'ye büyük bir transfer çalımı atmayı hedefliyor.

Trabzonspor'da Onuachu'nun yerine En-Nesyri

Trabzonspor'da sıcak saatler yaşanıyor... Suudi Arabistan'dan gelen dev teklif sonrası Paul Onuachu ayrılığın eşiğine gelirken, Al-Ittihad'ın gözden çıkardığı eski Fenerbahçeli Youssef En-Nesyri bordo-mavili ekibe önerildi

13.07.2026 11:53:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'da Onuachu'nun yerine En-Nesyri
Trabzonspor'da Onuachu'nun yerine En-Nesyri
Trabzonspor transfer piyasasında hareketli günler geçiriyor. Bordo-mavili ekibin golcü oyuncusu Paul Onuachu, takımdan ayrılmanın eşiğine geldi. Suudi Arabistan'dan çok ciddi bir transfer teklifi alan Nijeryalı forvetin bu teklifi kabul etmek istediği iddia ediliyor.






YABANCI OYUNCU FAZLALIĞI VAR

Onuachu'nun ayrılık ihtimali üzerine Trabzonspor'a sürpriz bir isim önerildi. Suudi Arabistan kulübü Al-Ittihad, kadrosundaki yabancı oyuncu kontenjanını yeni bir forvetle doldurmak istiyor. Bu doğrultuda gözden çıkarılan isim ise tanıdık bir golcü oldu.






FASLI TRABZONSPOR'A ÖNERİLDİ

Suudi basınından Okaz'ın haberine göre; Al-Ittihad, Faslı santrfor Youssef En-Nesyri ile yollarını ayırma kararı aldı. Kulüp, daha önce Türkiye'de Fenerbahçe forması da giyen tecrübeli golcüyü oldukça uygun şartlarda Trabzonspor'a teklif etti.






ONUACHU'NUN YERİNE GELEBİLİR

Suudi ekibinin En-Nesyri'yi Türkiye'den sadece Trabzonspor'a değil, daha önce Beşiktaş'a da önerdiği iddialar arasında yer alıyor. Bordo-mavili yönetimin, Onuachu'nun boşluğunu doldurmak adına bu sürpriz teklife nasıl bir yanıt vereceği ise merakla bekleniyor.

Kim Min Jae'den Galatasaray'a yeşil ışık

Yaz transfer döneminin en büyük bombalarından birisi patlamak üzere

11.07.2026 19:30:00
Haber Merkezi
 
Kim Min Jae'den Galatasaray'a yeşil ışık
Kim Min Jae'den Galatasaray'a yeşil ışık
BILD'in "Bayern yolları ayırıyor" iddiası sonrası Kim Min Jae için ava çıkan Galatasaray'ın önü, Fenerbahçe'nin Nathan Aké'yi almasıyla tamamen açıldı... Daha önce önceliği eski takımına veren Kim Min-jae, sarı-lacivertlilerin kapıyı Nathan Ake ile kapatması üzerine sarı-kırmızılı yönetime haber göndererek transfer bombasını patlattı: Bayern'le anlaşın, parçalıyı giyerim!






Yaz transfer döneminin en büyük bombalarından birisi patlamak üzere. Alman basınından BILD'in haberine göre, Bayern Münih yönetimi Güney Koreli stoper Kim Min-jae ile yollarını ayırmaya sıcak bakıyor. Bu gelişme üzerine harekete geçen Galatasaray daha önce Ağustos ayının sonuna doğru yapmayı planladığı sol stoper takviyesi için rotayı Münih'e çevirdi.






FENERBAHÇE'DE SOL STOPER İŞİ BİTTİ

Sarı-kırmızılı yönetim o döneme bırakmadan Kim'e imza attırmak için tüm finansal ve sportif şartları zorlama kararı aldı.






Transfer piyasasındaki bu dev hamlede dengeleri değiştiren asıl gelişme ise ezeli rakip Fenerbahçe cephesinde yaşandı. Sarı-lacivertli kulübün savunma hattına Nathan Aké gibi elit bir ismi dahil etmesiyle birlikte, Fenerbahçe'nin sol stoper transferi tamamen kapandı.






TERCİHİ DAHA ÖNCE FENERBAHÇE'YDİ

Aké hamlesi, Galatasaray'ın Kim Min-jae yarışındaki en büyük engelini ortadan kaldırdı ve sarı-kırmızılıların bu transferde tek başına önünün açılmasını sağladı.

Güney Koreli yıldız, daha önce Süper Lig'e ol olası bir dönüş ihtimalinde ezeli rakipler arasında tercihinin eski takımı Fenerbahçe olacağını net bir dille ifade etmişti.






AKE İŞLERİ KOLAYLAŞTIRDI

Ancak sarı-lacivertlilerin Aké transferini bitirmesi ve kendisine olan ilgisinin resmi olarak son bulması, Kim Min-jae'nin de stratejisini tamamen değiştirdi. Fenerbahçe kapısının kapanmasıyla birlikte transferde tüm ibre Galatasaray'a döndü.






RESMİ GİRİŞİMLER BAŞLADI

Kendisine doğrudan mesaj gönderen ve projesini anlatan Galatasaray yönetiminin bu hamlesine, Güney Koreli stoperden beklenmedik derecede sıcak ve net bir yanıt geldi.

Sarı-kırmızılı kurmaylara menajeri üzerinden haber yollayan Kim, "Bayern Münih ile anlaşın benim için sorun yok" diyerek transfere yeşil ışık yaktı. Bu restin ardından Galatasaray, Alman deviyle masaya oturup kulüpler düzeyindeki anlaşmayı sağlamak için resmi girişimlerini hızlandırdı.

Fenerbahçe'de aranan para bulundu

Fenerbahçe’de son dönemde merak edilen finansal güç ve transfer bütçesiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor

11.07.2026 19:20:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de aranan para bulundu
Fenerbahçe'de aranan para bulundu
Fenerbahçe'de nakit krizi bitti, dev bütçe devreye girdi! Aziz Yıldırım'ın meşhur "5 Hakan Safi" sözü gerçek oldu; Feridun Geçgel, Cihan Kamer, Batuhan Özdemir ve Barış Göktürk transferlerin bitmesi için masaya milyonları koydu. Finansal Fair Play engeline takılmak istemeyen sarı-lacivertli yönetim, 150-200 milyon Euro'luk dev kasa kolaylığı formülüyle transferde gövde gösterisine hazırlanıyor.






Fenerbahçe'de son dönemde merak edilen finansal güç ve transfer bütçesiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Kulislerden sızan bilgilere göre, sarı-lacivertli kulübün ve Başkan Aziz Yıldırım'ın önünde herhangi bir nakit problemi bulunmuyor. Mevcut güçlü yönetim ve başkan, kulübe her an ciddi bir "kasa kolaylığı" sağlayabilecek ekonomik rahatlığa sahip.






YÖNETİM İÇİN KAYNAK YARATILDI

Sarı-lacivertlilerin transfer döneminde 150-200 milyon Euro bandında harcama yapabilecek devasa bir finansal gücü net olarak bulunuyor. Ancak modern futboldaki Finansal Fair Play (FFP) kuralları ve değişen sistem nedeniyle bu bütçe doğrudan harcanamıyor. Yönetim, bu engeli aşmak ve transferleri bitirmek için formülü "yönetim içi kaynak yaratmakta" buldu.






KASAYA PARA TRANSFERİ

Nitekim düzenlenen kritik bir toplantıda transferlerin bitirilmesi için dev isimler ellerini taşın altına koyarak doğrudan para transferi sağladı. Bu süreçte Feridun Geçgel, Cihan Kamer, Batuhan Özdemir, Barış Göktürk ve komitede yer alan Aziz Yıldırım gibi güçlü figürler finansal destek için bir araya geldi.






"5 TANE HAKAN SAFİ VAR"

Yaşanan bu sıcak gelişme, seçim dönemi ve sonrasında çok sık konuşulan o meşhur iddiayı yeniden akıllara getirdi. Aziz Yıldırım'ın kendi yönetimi için söylediği iddia edilen "Benim yönetimimde 5 tane Hakan Safi var" sözleri, ortaya koyulan bu büyük maddi güçle birlikte adeta gerçeğe dönüşmüş oldu. Kulüp, kuralların elverdiği ölçüde bu dev bütçeyle gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe'de yepyeni bir golcü adayı ortaya çıktı

Fenerbahçe'de Guirassy’nin astronomik maliyeti ve Watkins transferinin 77 milyon Sterlin'lik kördüğümü sonrasında rota değişti... Aziz Yıldırım'ın Manchester United ile yürüttüğü Mason Greenwood pazarlıklarında masaya gelen Joshua Zirkzee, sıcak temasların ardından sarı-lacivertlilerin yeni golcü adayı olarak bir adım öne çıktı

11.07.2026 16:46:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de yepyeni bir golcü adayı ortaya çıktı
Fenerbahçe'de yepyeni bir golcü adayı ortaya çıktı
Fenerbahçe'de transfer hareketliliği devam ediyor. Sadettin Saran yönetiminin Serhou Guirassy için gözden çıkardığı 40 milyon Euro'luk bonservis bedeli ve Victor Osimhen'i bile gölgede bırakacak astronomik maaş bütçesi, başkan adayı Aziz Yıldırım tarafından veto edildi.






GUIRASSY'YE SICAK BAKILMIYOR

Yıldırım, Hakan Safi'nin önerdiği maliyetin neredeyse yarısına Mason Greenwood transferini bitme noktasına getirdi. Aynı kararlılığı Guirassy için de sergileyen Yıldırım, bu transferin ancak kendi belirlediği kulüp şartlarında gerçekleşebileceğini net bir şekilde ortaya koydu.






WATKINS BİRAZ GERÇEK DIŞI

Gündemdeki diğer dünya yıldızı Ollie Watkins'in transfer süreci ise tam bir kördüğüme dönüştü. İngiliz basını, Aston Villa'nın bu oyuncu için Chelsea'den tam 77 milyon Sterlin talep ettiğini yazıyor.

Kulübünde bonuslarla birlikte halihazırda 11.3 milyon Sterlin kazanan İngiliz golcünün, Fenerbahçe'den gelebilecek 9 milyon Euro'luk bir teklife "Evet" dediği yönündeki iddialar ise piyasa gerçekleri karşısında oldukça şüpheli ve gerçek dışı kalıyor.






GREENWOOD SAYESİNDE GÜNDEMDE

Yaşanan bu mali tıkanıklıklar, sarı-lacivertlileri listedeki üçüncü ve en dinamik aday olan Joshua Zirkzee'ye yöneltti. Manchester United ile Greenwood'un sonraki satış payını düşürmek üzere masaya oturan Fenerbahçe kurmayları, bu zirvede Zirkzee seçeneğini de resmen gündeme getirdi.

Kulüpler arasında son derece sıcak ve olumlu geçen ikili görüşmelerin ardından, Hollandalı genç forvet sürpriz bir hamleyle transfer listesinin ilk sırasına yerleşti.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında transfer jesti

Beşiktaş, Arsenal ve Leandro Trossard üçgeninde 18+2 milyon Euro’luk dev anlaşmayı Ali Naibi bitirirken; menajer George Gardi’nin Belçikalı yıldızı Fenerbahçe’ye kaçırma hamlesi Gazi Koşusu’ndaki dostluk barajına takıldı

11.07.2026 16:21:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında transfer jesti
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında transfer jesti
Serdal Adalı'nın "O İtalyan'dan haberimiz var" ricası üzerine Aziz Yıldırım transferden çekilirken, Gardi'nin siyah-beyazlılara Lukaku ve Fofana dahil 4 dünya yıldızını daha getirmek için Ali Naibi üzerinden sızmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Beşiktaş ile Arsenal arasında Leandro Trossard için yapılan transfer pazarlıklarında son düzlüğe girildi... iki kulüp arasındaki anlaşmayı 18+2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında bitiren isim, eski siyah-beyazlı yönetici Ali Naibi oldu.

Sürecin arkasında ünlü İtalyan menajer George Gardi'nin de rolü bulunurken, perde arkasındaki bu hareketlilik ezeli rakipleri transferde karşı karşıya getirdi.






TROSSARD'I FENERBAHÇE'YE İSTEDİ

Galatasaray'da Cenk Ergün'ün göreve geri dönmesiyle sarı-kırmızılı kulüpte zemin kaybeden George Gardi, rotasını Fenerbahçe'ye çevirdi.

Ali Koç yönetimiyle arası açık olan İtalyan menajer, sarı-lacivertli kulüpteki başkanlık değişimi sonrası Aziz Yıldırım'a yanaştı. Trossard'ı Fenerbahçe'ye getirmek için yoğun bir kulis faaliyetine girişen Gardi, Beşiktaş'ın bitirme aşamasına geldiği transferi sabote etmeye çalıştı.






ADALI'DAN AZİZ YILDIRIM'A MESAJ

Yaşanan bu transfer savaşı, Gazi Koşusu'nda iki deneyimli başkanın bir araya gelmesiyle yeni bir boyut kazandı. Serdal Adalı, organizasyonda görüştüğü Aziz Yıldırım'a net bir mesaj vererek, "Trossard'la anlaştık, o İtalyan menajerden (Gardi) haberimiz var" diyerek durumu aktardı.

Aziz Yıldırım ise Beşiktaş'ın gayrı-resmi olarak el sıkıştığı oyuncu için eski dostu Adalı'ya bir "çalım atmayacağını" belirterek dostane bir tavır sergiledi ve transferden çekildi.






LUKAKU VE FOFANA'NIN ARKASINDA

Gardi, Fenerbahçe kapısının kapanmasının ardından Beşiktaş'a sızabilmek için yeniden eski sportif direktör Ali Naibi üzerinden temas aramaya başladı.

İtalyan menajerin Beşiktaş'a yönelik transfer operasyonları yalnızca Trossard ile de sınırlı değil. Gardi; Youssouf Fofana, Andre-Frank Zambo Anguissa, Romelu Lukaku ve Rolando Mandragora gibi dünyaca ünlü isimleri de siyah-beyazlı ekibe kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Aziz Yıldırım devreye girdi, fiyat yarıya düştü

Mason Greenwood transferinde mali uçurumdan tarihi tasarrufa geçildi! Hakan Safi’nin 120 milyon Euro’nun üzerinde astronomik Greenwood sözleşmesini masada paramparça etti

11.07.2026 16:11:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım devreye girdi, fiyat yarıya düştü
Aziz Yıldırım devreye girdi, fiyat yarıya düştü
Aziz Yıldırım yönetimi; maaş ve bonserviste yaptığı dev indirimlerle transferi yarı fiyatına bitirerek Fenerbahçe'nin kasasını milyonlarca euro'luk devasa bir yükten kurtardı.

Fenerbahçe'de Mason Greenwood transferi üzerinden tarihi bir mali başarıya imza atıldı. Seçim öncesinde başkan adayı Hakan Safi'nin "Anlaştım" diyerek duyurduğu astronomik rakamlar, Aziz Yıldırım ve yönetiminin devreye girmesiyle adeta yarı yarıya indirildi.

Yıldırım yönetimi, kulübün kasasını milyarlarca liralık yükten kurtaran müthiş bir operasyon gerçekleştirdi.






BONSERVİSİ FARKLI ÇÖZÜLDÜ

Hakan Safi'nin hazırladığı ilk kontrat, adeta bir mali uçurumu gözler önüne seriyordu. Safi'nin anlaşmasına göre Greenwood'a yıllık 12 milyon Euro net maaş ve 5 milyon Euro kolay bonus taahhüt edilmişti.

Bonservis için ise 50+5 milyon Euro gözden çıkarılmış, toplam maliyet kulübe tam 120 milyon Euro'nun üzerinde yük getirecek noktaya ulaşmıştı.






MAAŞINDA BÜYÜK DAMPİNG VAR

Aziz Yıldırım yönetimi ise transfer masasında tam anlamıyla bir "ders" verdi. Yapılan yeni anlaşmayla Greenwood'un maaşı 7 milyon Euro'ya çekildi. Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi başarılarına bağlı 5 milyon Euro'luk zorlu bonuslar eklendi.

Bonservis tarafında ise Marsilya'ya 32 milyon Euro, Manchester United'a 6 milyon Euro ödenecek şekilde anlaşma sağlandı; sonraki satış hakkının %50'si ise Manchester'da kaldı.






4'TE 4 YAPILSA BİLE KARDA

Bu stratejik hamle sayesinde Fenerbahçe'nin kasası nefes aldı. Hakan Safi'nin neredeyse iki katı maliyet çıkaracağı transfer, Yıldırım yönetimiyle en kötü ihtimalle 65 milyon Euro seviyesinde mal edildi.

Takım 4 yıl üst üste şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalasa bile toplam rakam en fazla 85-90 milyon Euro seviyesine çıkıyor. Kulübün parası, doğru müzakere yönetimiyle yine kulüpte kaldı.

Greenwood transfer UEFA'ya takılacak mı?


 
UEFA’dan transfer bombasına Şampiyonlar Ligi engeli çıktı... 7 milyon Euro’luk güncel bütçe cezasının ardından maliyeti 150 milyon Euro’yu bulan Greenwood operasyonuna girişen Fenerbahçe, UEFA'nın tescil kısıtlamasına takıldı. İngiliz yıldızın Devler Ligi'nde oynaması acil oyuncu satışı ve bütçe temizliğine bağlı!
 

11.07.2026 12:25:00
Haber Merkezi
 
Greenwood transfer UEFA'ya takılacak mı?
Greenwood transfer UEFA'ya takılacak mı?

Fenerbahçe'nin Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna katmaya hazırlandığı İngiliz yıldız Mason Greenwood transferine UEFA duvarı örüldü.
UEFA Finansal Kontrol Kurulu, sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz günlerde aldığı finansal cezalara rağmen bu denli yüksek bütçeli bir operasyona girişmesini affetmedi. Alınan ön kararla, oyuncunun Şampiyonlar Ligi kadro tesciline geçici engel konulması kararlaştırıldı.







Ceza kesti

Sarı-lacivertli kulüp, 2025 yılı kadro maliyet oranını UEFA'nın belirlediği yüzde 70 sınırının üzerinde (yüzde 84) beyan ettiği için 30 Haziran'da 7 milyon Euro para cezasına çarptırılmıştı.
Bu cezanın hemen ardından brüt maliyeti 4 yıl için 150 milyon Euro'yu bulan Greenwood hamlesi, UEFA'nın "yeni oyuncu tescil kısıtlaması" yaptırımını devreye sokmasına neden oldu.







Lisans tescili askıda

UEFA'nın bu sert hamlesi transferi hukuken iptal etmese de İngiliz forvetin Şampiyonlar Ligi maçlarında oynamasını imkansız hale getirdi.
Nyon yetkilileri, kulübe daha yeni finansal ceza verilmişken harcama limitlerinin bu denli agresif şekilde delinmesini kurallara doğrudan meydan okuma olarak yorumladı. Lisans tescilini "şimdilik" askıya aldı.

Fenerbahçe ne yapacak?

Fenerbahçe yönetiminin Greenwood'a Şampiyonlar Ligi'nde sarı-lacivertli formayı giydirebilmesi için önünde tek bir yol var... Acil nakit girdisi ve bütçe temizliği.
Kulüp, ya elindeki yüksek piyasa değerli yıldızlardan birini satarak dev bir bonservis geliri elde edecek ya da yüksek maaşlı oyuncularla yolları ayırıp kadro maliyetini yüzde 70 sınırının altına çekecek. Aksi takdirde yeni dünya yıldızı, Avrupa arenasında tribünde oturmak zorunda kalacak.

Cenk Ergün Galatasaray'a hızlı döndü

Transfer stratejisini tamamen değiştiren Galatasaray’da operasyonun başına geçen CEO konumundaki Mehmet Özbek ve sportif direktör gibi çalışan Cenk Ergün, ünlü menajer George Gardi’nin Arthur Atta önerisini geri çevirerek ilk çalımını attı

11.07.2026 11:52:00
Haber Merkezi
 
Cenk Ergün Galatasaray'a hızlı döndü
Cenk Ergün Galatasaray'a hızlı döndü
Transfer stratejisini tamamen değiştiren Galatasaray'da operasyonun başına geçen CEO konumundaki Mehmet Özbek ve sportif direktör gibi çalışan Cenk Ergün, ünlü menajer George Gardi'nin Arthur Atta önerisini geri çevirerek ilk çalımını attı...

Aracıları devre dışı bırakan Ergün, Lesley Ugochukwu transferini de kendi yürüttüğü direkt temaslarla bitirme noktasına getirdi.

Galatasaray'da transfer operasyonlarının başına yeniden geçen Cenk Ergün, ayağının tozuyla ünlü İtalyan menajer George Gardi'ye ilk çalımını attı. Sarı-kırmızılı kulüpte eski transfer alışkanlıkları tamamen değişirken, yönetim artık aracıları aradan kaldırma kararı aldı.







GARDI, ATTA'YI BİTİRMEK İSTEDİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen George Gardi, Galatasaray yönetimine Udinese forması giyen yetenekli orta saha oyuncusu Arthur Atta dahil birçok isim önermişti.







Ancak Başkan Dursun Özbek'ten Gardi'ye beklenmedik bir yanıt geldi:

- Biz bu sezon zaten bahsi geçen oyuncuların doğrudan kendileri ve resmi menajerleriyle görüşüyoruz.
İtalyan menajere "seninle çalışmayacağız" denilmedi ancak geri plana atıldı.







UGOCHUKWU'YU DA ERGÜN BİTİRDİ

Gardi'ye atılan bu transfer çalımının ve değişen yeni stratejinin arkasındaki isim ise Cenk Ergün oldu. Önceki sezonlarda transferleri aracı menajerler üzerinden yürüten Galatasaray, Ergün'ün yeniden direksiyona geçmesiyle rotayı tamamen değiştirdi. Bu doğrultuda Burnley'den genç yıldız Lesley Ugochukwu'nun transferi de tamamen Cenk Ergün'ün doğrudan yürüttüğü akılcı girişimlerle bitirilme noktasına getirildi.







MEHMET ÖZBEK DE MASANIN BAŞINDA

Galatasaray'da bu sezon işler artık çok daha farklı ve profesyonel ilerleyecek. Alınan yeni karar doğrultusunda, transfer masasının başında Mehmet Özbek olacak. Cenk Ergün ve oyuncuların kendi resmi menajerleri yer alacak; kulüplerle olan iletişim de doğrudan bu mekanizma üzerinden kurulacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.