logo
03 MAYIS 2026

Önceliği Beşiktaş değil

Beşiktaş'ın transferi için Marsilya ile transfer pazarlığına oturduğu Ukraynalı orta saha Ruslan Malinovskyi'nin önceliğinin İtalya veya İngiltere olduğu öğrenildi

10.08.2023 13:20:00 / Güncelleme: 10.08.2023 13:29:19
Ruhi Sarı
Önceliği Beşiktaş değil
Önceliği Beşiktaş değil
Beşiktaş, Marsilya'nın orta sahası Ruslan Malinovskyi, kadrosuna katmak için yoğun çaba sarf ediyor.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre; Siyah Beyazlı takım, Fransız ekibini ve futbolcuyu ikna edebilmek için yeni bir teklifte bulundu ancak henüz olumlu bir karşılık alabilmiş değil.

1,5 milyon kiralama, 7 milyon euro satın alma

Ukraynalı orta sahanın önceliğinin İtalya ve İngiltere olduğu belirtilirken, Torino kulübünün de teklifi Marsilya'nın masasında duruyor. Geçtiğimiz günlerde Fransız basınında çıkan haberlere göre; Beşiktaş'ın Marsilya'ya Malinovskyi için 1,5 milyon euro kiralama ücreti ve 7 milyon euro satın alma opsiyonu teklifi sunduğu ifade edilmişti.

Galatasaray, Samsunspor'a 9 maç sonra yenildi

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de deplasmanda Samsunspor ile oynadığı maçla birlikte kırmızı-beyazlılara 9 maç sonra kaybetti

03.05.2026 00:40:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Samsunspor'a 9 maç sonra yenildi
Galatasaray, Samsunspor'a 9 maç sonra yenildi
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de deplasmanda Samsunspor ile oynadığı maçla birlikte kırmızı-beyazlılara 9 maç sonra kaybetti.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda Samsunspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar ilk yarısını 1-1 berabere tamamladığı müsabakadan 4-1'lik skorla mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Aslan'ın, rakibine karşı yenilmezlik serisi de sona erdi.



Son olarak 26 Şubat 2005 tarihinde Samsun'da oynanan maçı 2-1 kaybeden Galatasaray daha sonra kırmızı-beyazlılarla yaptığı 9 karşılaşmayı da kazanmıştı.

Trabzonspor’da duraklama dönemi

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor ile Göztepe 1-1 berabere kaldı.

02.05.2026 23:16:00
Haber Merkezi
Trabzonspor’da duraklama dönemi
Trabzonspor’da duraklama dönemi
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor ile Göztepe 1-1 berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor ile Göztepe, Papara Park'ta karşılaştı.

İlk yarı

11. dakikada Janderson'un sağ taraftan çıkardığı pası penaltı noktası yakınında Juan kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üst direkten döndü.

24. dakikada ceza alanı dışından Muçi'nin yerden sert şutunda, kaleci Lis sol tarafına gelen topu yatarak çeldi.

32. dakikada Arda Okan Kurtulan'ın sağ taraftan yerden pasında penaltı noktasına yakın bir yerden Juan'ın şutunda, top kaleci Onana'nın solundan filelerle buluştu: 0-1

34. dakikada Janderson'un ceza alanı dışından yerden sert şutunda, top kale direğinin hemen yanından auta çıktı.

36. dakikada sol çaprazda Pina'dan sıyrılarak ceza alanına giren Juan'ın kaleci Onana ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı

58. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

77. dakikada Krastev'in pasında ceza alanı hemen dışından Juan'ın şutunda, top kaleci Onana'da kaldı.

90. dakikada Krastev'in sağdan kullandığı kornerde ceza alanı içinde iyi yükselen Heliton'un kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

90+3. dakikada Trabzonspor eşitliği sağladı. Zubkov'un sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Lovik'in indirdiği topu Umut Nayir filelere gönderdi: 1-1

Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Okan Buruk, Fatih Terim ile farkı kapatıyor

Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Türk futbol tarihinin en çok şampiyon olan ikinci teknik direktörü ünvanını almaya çalışacak

02.05.2026 10:42:00
AA
Okan Buruk, Fatih Terim ile farkı kapatıyor
Okan Buruk, Fatih Terim ile farkı kapatıyor
Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Türk futbol tarihinin en çok şampiyon olan ikinci teknik direktörü ünvanını almaya çalışacak.

Süper Lig'de 32. haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 7 puan önünde giren sarı-kırmızılı ekip, yarın Samsunspor mücadelesini kazanması durumunda rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmadan şampiyonluğu garantileyecek.

Galatasaray, Samsun'dan istediği sonuçla dönmesi halinde ligde üst üste 4, toplamda ise 26. kez ipi önde göğüsleyecek. Okan Buruk da teknik direktörlük kariyerinde şampiyonluk apoleti sayısını 5'e çıkaracak.

Daha önce İstanbul Başakşehir'in başında 2019-2020 sezonunda şampiyon olan Buruk, Galatasaray'ın başında ise 2022-2023, 2023-2024 ve 2024-2025 sezonlarında kupayı kaldırdı.

Fatih Terim zirvede

Süper Lig'de 8 kez şampiyonluk yaşayan teknik direktör Fatih Terim, bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.

Tecrübeli teknik adam, dört dönem çalıştığı Galatasaray'da 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2011-2012, 2012-2013, 2017-2018 ve 2018-2019'da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ligde Terim'in ardından en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adamlar ise dörder kez ile Ahmet Suat Özyazıcı ve Okan Buruk oldu. Özyazıcı, Trabzonspor ile 1975-1976, 1976-1977, 1979-1980 ve 1983-1984 sezonlarında şampiyonluk ipini göğüsledi.

Üst üste 4, toplamda ise 5. şampiyonluğuna ilerleyen Okan Buruk, bunu başarması durumunda Özyazıcı'yı geride bırakarak ikinci sırada tek başına kalacak.

Süper Lig tarihinde Mustafa Denizli, Gordon Milne, Brian Birch ve Christoph Daum'un üçer şampiyonluğu bulunuyor.

Üst üste 4 kez şampiyon olan 2. teknik adam olmak istiyor

Okan Buruk, Süper Lig'de üst üste 4 kez şampiyonluk yaşayan ikinci teknik direktör ünvanını almaya hazırlanıyor.

Sarı-kırmızılı ekibi son 3 sezonda şampiyonluğa taşıyan Buruk, bu yıl da ligi kazanırsa 1996-2000 arasında 4 sezon üst üste şampiyonluk kazanarak rekoru elinde bulunduran Fatih Terim'i yakalayacak.

Şampiyonluk rekoru Okan Buruk'ta

Okan Buruk, Süper Lig'de futbolcu ve teknik adam olarak toplamda en fazla şampiyonluk yaşayan isim konumunda.

Ligde bu sezona kadar futbolcu (7) ve teknik adamlık (4) kariyerinde en fazla şampiyonluk gören isim olan Okan Buruk'un toplamda 11 şampiyonluğu bulunuyor. Buruk, bu sezon da şampiyon olarak bu sayıyı artırmaya çalışacak.

Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza

İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Real Zaragoza takımının kalecisi Esteban Andrada, 26 Nisan'da Huesca deplasmanında oynanan maçta rakibine attığı yumruktan dolayı 13 maç men cezası aldı

02.05.2026 10:39:00
Haber Merkezi
Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza
Yumruk atan kaleciye 13 maçlık rekor ceza
İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Real Zaragoza takımının kalecisi Esteban Andrada, 26 Nisan'da Huesca deplasmanında oynanan maçta rakibine attığı yumruktan dolayı 13 maç men cezası aldı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Disiplin Komitesi, Huesca-Real Zaragoza maçının son dakikalarında saha ortasına kadar koşturarak rakibi Jorge Pulido'nun yüzüne yumruk atan Arjantinli kaleci Esteban Andrada'ya çift sarı karttan 1 maç, rakibine uyguladığı şiddetten dolayı da 12 maç olmak üzere toplam 13 maçlık men cezası verdi.



Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 35 yaşındaki Arjantinli kaleci, aldığı ceza ve sözleşmesinin uzatılmamasından dolayı bir daha Real Zaragoza'nın formasını giyemeyecek.



Komite, aynı maçta çıkan olaylardan Huesca'nın kalecisi Dani Jimenez'e 4 maç, Real Zaragozalı futbolcu Dani Tasende'ye de 2 maç ceza verdi.

Ligde kalma mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında Huesca, Zaragoza'yı 1-0 mağlup etmişti.

Andrada, İspanyol medyasında gündem olduğu sahadaki şiddet eyleminden sonra yaptığı açıklamada pişman olduğunu belirtip, "Yaşananlardan dolayı derin üzüntü duyuyorum. Bu durum kulüp, taraftarlar ve benim gibi bir profesyonel için iyi bir imaj değil. Kontrolümü kaybettiğim ve bu şekilde tepki verdiğim bir durumdu. Bunu bir daha yapmayacağım." demişti.

Isi Palazon'a da 7 maç ceza



RFEF Disiplin Komitesi, geçen hafta La Liga'da oynanan Rayo Vallecano-Real Sociedad maçının son anlarında kırmızı kart gören Rayo Vallecano takımının orta saha oyuncusu Isi Palazon'a da 7 maç sahalardan men cezası verdi.

Palazon, hakeme yönelik hakaret, sözlü tacizden 4 maç, kırmızı kart ve hakeme protestodan 2 maç, sarı kart sınırını doldurmaktan da 1 maç ceza aldı.

24 maç ceza almıştı



İspanya futbolunda şimdiye kadarki en büyük cezayı alan futbolcu ise Joaquin Cortizo olmuştu. Real Zaragoza forması giyen Cortizo, 27 Aralık 1964'te oynanan Atletico Madrid maçında rakibi Enrique Collar'ın kaval kemiğini kırdığı için 24 maç men cezası almıştı.

Sergen Yalçın: 'Bugün en önemli şey 3 puandı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, deplasmanda 2-0 galip bitirdikleri Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından, "Bugün en önemli şey 3 puandı" dedi

02.05.2026 10:17:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Bugün en önemli şey 3 puandı'
Sergen Yalçın: 'Bugün en önemli şey 3 puandı'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, deplasmanda 2-0 galip bitirdikleri Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından, "Bugün en önemli şey 3 puandı" dedi.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar, zorlu karşılaşmayı Djalo ve Asllani'nin golleriyle 2-0 galip bitiren Beşiktaş, ligde puanını 59'a yükseltti.

Gaziantep FK ise 37 puanda kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, galibiyet ve oynanan futbolun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yalçın, "Maçla ilgili en önemli şey alınması gereken 3 puandı. Artık ligin sonu geldi. Oyuncularımızın konsantrasyonunda zorlanıyoruz. Önümüzde salı günü en önemli maçlarımızdan bir tanesi var. Kupada yarı finalde Konya ile oynayacağız. Bütün konsantrasyonumuzu o maça veriyoruz. Bugün en önemli şey 3 puandı" ifadelerini kullandı.

Süper Lig tarihinin 78. takımı bugün belli olacak

Normal sezon heyecanının tamamlanacağı Trendyol 1. Lig'de, Erzurumspor FK'den sonra Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip Amed Sportif Faaliyetler veya Esenler Erokspor'dan biri olacak

02.05.2026 00:12:00
AA
Süper Lig tarihinin 78. takımı bugün belli olacak
Süper Lig tarihinin 78. takımı bugün belli olacak
Normal sezon heyecanının tamamlanacağı Trendyol 1. Lig'de, Erzurumspor FK'den sonra Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip Amed Sportif Faaliyetler veya Esenler Erokspor'dan biri olacak.

6 müsabaka saat 16.00'da başlayacak. Son haftada Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip ile play-off oynayacak son takımın yanı sıra play-off eşleşmeleri netleşecek.

Erzurumspor FK'nin ardından Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip son haftaya aynı puanda giren Amed Sportif Faaliyetler veya Esenler Erokspor'dan biri olacak.

Esenler Erokspor'un Atko Grup Pendikspor'u konuk edeceği son haftada Amed Sportif Faaliyetler de aynı saatte Alagöz Holding Iğdır FK ile deplasmanda karşılaşacak.

Ligde İstanbul'daki maçta Esenler Erokspor'u 2-1 mağlup eden Amed Sportif Faaliyetler, Diyarbakır'da golsüz berabere kaldığı rakibine karşı sezon sonunda olası puan eşitliğinde rakibini geride bırakacak.

Süper Lig'in 78. Takımı



Tarihinde 77 ekibin yer aldığı Süper Lig'de iki takım da daha önce mücadele etmedi.

Diyarbakır temsilcisi Amed Sportif Faaliyetler, 2009-2010'dan beri Süper Lig'den uzak olan kentin hasretini bitirmek istiyor.

Esenler Erokspor, Süper Lig vizesi alması durumunda 20. İstanbul temsilcisi olacak.

Play-off'ta son takım belli olacak

Arca Çorum FK, Sipay Bodrum FK ve Atko Grup Pendikspor'un play-off'u garantilediği ligde play-off'un son takımı Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü veya Özbeyli Bandırmaspor olacak.

İkinci gibi play-off'un son sırasını averaj belirleyebilir. 57 puanı bulunan iki ekipten Ankara temsilcisinin Eminevim Ümraniyespor deplasmanında puan arayacağı son haftada Bandırma ekibi ise Özbelsan Sivasspor'u konuk edecek.

Sezon içinde Balıkesir'de rakibiyle 1-1 berabere kalan Keçiörengücü, Ankara'da rakibini 3-1 mağlup ettiği için olası puan eşitliğinde Özbeyli Bandırmaspor'u geride bırakacak.

Adana Demirspor, Atakaş Hatayspor, Sakaryaspor ve Serikspor'un lige veda etmesi daha önce kesinleşmişti.

Diagne'nin rekor kırması için 2 gole ihtiyacı var

Ligde 28 golü bulunan ve 2 maçtır gol atamayan Amed Sportif Faaliyetler'in golcüsü Mbaye Diagne'nin 2001-2002'den beri en fazla gol atan isim olması için 2 gol kaldı.

Diagne, Alagöz Holding Iğdır FK ile yapılacak maçta iki gol atması halinde 2018-2019'da Altay formasıyla 29 golü bulunan Marco Paixao'nun rekorunun sahibi olacak.

Rizespor'dan evinde 3 gollü galibiyet

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor ile TÜMOSAN Konyaspor arasında oynanan müsabaka ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı

01.05.2026 22:16:00
Haber Merkezi
Rizespor'dan evinde 3 gollü galibiyet
Rizespor'dan evinde 3 gollü galibiyet
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor ile TÜMOSAN Konyaspor arasında oynanan müsabaka ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

2. dakikada Sowe'un ceza sahasının sol çaprazından gönderdiği pasla buluşan Mebude'nin şutu kale direğine çarparak auta çıktı.

9. dakikada Çaykur Rizespor atağında Laçi'nin ceza yayının solundan kaleye yerden gönderdiği şutu savunma engelledi.

16. dakikada konuk ekip öne geçti. Kaleci Fofana'nın hatalı pasında ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Jin-Ho Jo'nun şutunda meşin yuvarlak ağları havalandırdı: 0-1

18. dakikada ev sahibi takım skoru eşitledi. Laçi'nin ceza sahasının sol çaprazına gönderdiği pasta Sowe topla buluştu. Bu futbolcunun yerden vuruşunda kaleci Deniz Ertaş'tan seken topu takip eden Laçi, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarı



55. dakikada Laçi'nin ceza sahasının sol çaprazından gönderdiği pasla topla buluşan Augusto'nun şutunda kaleci Deniz Ertaş gole izin vermedi.

58. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Samet Akaydin'in orta sahadan gönderdiği topla buluşan Laçi'nin pasıyla Mebude ağları havalandırdı: 2-1.

65. dakikada Laçi'nin serbest vuruşunda savunmadan seken topla buluşan Augusto, ceza sahasının sol çaprazından gönderdiği şutla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

77. dakikada konuk ekibin atağında Swendsen'in ceza sahası sol çaprazından gönderdiği şutta top kale direğinin dibinden az farkla auta çıktı.

89. dakikada konuk ekip ikinci golünü kaydetti. Eren Cemali Yağmur'un ceza sahasının sağ çaprazından içeriye gönderdiği topla buluşan Andzouana'nın şutunda meşin yuvarlak fileleri havalandırdı: 3-2.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

İran, Dünya Kupası'na katılacak

FIFA Başkanı Gianni Infantino, İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılacağını duyurdu.

01.05.2026 10:48:00 / Güncelleme: 01.05.2026 11:18:53
AA
İran, Dünya Kupası'na katılacak
İran, Dünya Kupası'na katılacak
FIFA Başkanı Gianni Infantino, İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılacağını duyurdu.

Infantino, Kanada'nın Vancouver kentindeki 76. FIFA Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "İran, 2026 Dünya Kupası'na katılacak ve maçlarını ABD'de oynayacak" ifadesini kullandı.



ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'nın G Grubu'nda yer alan İran; Belçika, Mısır ve Yeni Zelanda ile mücadele edecek.

Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak

01.05.2026 10:45:00
AA
Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak
Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak
Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda yapılacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Reşat Onur Coşkunses yönetecek.

Süper Lig'de geride kalan 31 müsabakada 23 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, haftaya 74 puanla lider girdi. Galatasaray, son 3 hafta öncesinde en yakın takipçileri Fenerbahçe'nin 7, Trabzonspor'un ise 9 puan önünde yer aldı. "Cimbom" yarınki müsabakada 3 puanla ayrılması durumunda rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmaksızın üst üste 4, toplamda 26. şampiyonluğunu ilan edecek.

Samsun temsilcisi ise 31 müsabakada topladığı 45 puanla 7. sırada yer buldu.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-2 kazanmıştı.

Uğurcan Çakır cezalı

Galatasaray'ın milli file bekçisi Uğurcan Çakır, yarınki müsabakada cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Uğurcan, ligin 31. haftasında sahalarında Fenerbahçe'yi 3-0 yendikleri derbide sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Yarınki müsabakada Uğurcan'ın yerine kalede tecrübeli kaleci Günay Güvenç görev yapacak.

Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca ayak bileğinde kemik ödemi bulunan Gabriel Sara ile dizinde esneme olan Yaser Asprilla'nın forma giyememesi bekleniyor.

Üç oyuncu sarı kart sınırında

Galatasaray'da üç futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takımda Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz ve Eren Elmalı, yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda 33. haftadaki Hesap.com Antalyaspor mücadelesinde görev alamayacak.

Osimhen, Samsunspor'u boş geçmiyor

Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen, Samsunspor'a karşı mücadele ettiği 3 maçta da gol sevinci yaşadı.

Tecrübeli santrfor, kırmızı-beyazlılara karşı forma giydiği 3 müsabakada toplamda 5 kez fileleri havalandırdı. Osimhen, yarınki müsabakada gol serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Bu sezon 20 Süper Lig maçında forma giyen Osimhen, toplamda 13 kez fileleri havalandırdı. 27 yaşındaki santrfor, ligin 15. haftasındaki Samsunspor karşılaşmasıyla başlayan süreçte forma giydiği 10 müsabakanın 9'unda 10 kez skoru değiştirmeyi başardı.

Okan Buruk, Samsunspor'a puan kaybetmedi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de Samsunspor'a rakip olduğu tüm maçları kazandı.

Buruk, tamamı Galatasaray'ın başındayken Samsun temsilcisiyle 6 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu maçların tamamından 3 puanla ayrıldı.

Söz konusu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Ederson sezonu kapattı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylara ilişkin kararlarını açıkladı

01.05.2026 00:04:00
Haber Merkezi
Ederson sezonu kapattı
Ederson sezonu kapattı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylara ilişkin kararlarını açıkladı. Kurul, Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson'a, sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle ağır bir yaptırım uyguladı.

Saha içindeki tavırları pahalıya patladı

Mücadele sırasında çift sarı kart görerek oyun dışında kalan tecrübeli kalecinin, ihraç sonrası sergilediği disiplin dışı davranışlar hakem ve temsilci raporlarına yansıdı. PFDK, yapılan incelemeler sonucunda Ederson'un "sportmenliğe aykırı hareketleri"nin sabit olduğuna karar vererek oyuncuya 3 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Para cezası da kesildi

Men cezasının yanı sıra Ederson'a finansal bir yaptırım da uygulandı. Kurul, ihlalin niteliği gereği başarılı file bekçisinin 480 bin TL para cezası ödemesine hükmetti. Bu kararla birlikte Ederson, ligin kritik haftalarında kalesini takım arkadaşlarına devretmek zorunda kalacak.

Fenerbahçe yönetimi, Ederson için de savunma hazırlığına başladı. Sarı-lacivertli kulübün, cezanın süresini kısaltmak adına görüntü kayıtlarıyla birlikte Tahkim Kurulu'na başvuracağı öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.