logo
28 NİSAN 2026

“Önümüzde şampiyonluk hedefi var”

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Şimdiye kadar şampiyonluktan bahsetmiyorduk ama artık liderlik stresi de yok. Önümüzde bir şampiyonluk hedefi var" dedi

21.02.2020 11:10:00
“Önümüzde şampiyonluk hedefi var”
“Önümüzde şampiyonluk hedefi var”
Demir Grup Sivasspor'da birlik ve beraberlik programı düzenlendi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, il protokolü, kurum müdürleri, Sivasspor yönetim kurlu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yazılı ve görsel medya temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, ligdeki 12 şehir takımından birinin Sivasspor olduğunu hatırlatarak, "Şehrimizin Süper Lig'de olduğu ve olmadığı yılları hepimiz hatırlıyoruz. Takımımıza her alanda sahip çıkıp, bu değeri kaybetmememiz gerekiyor" diye konuştu.

"Artık sabrımız taştı"

Her maçın ardından açıklama yaparak gündem oluşturma gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydeden Otyakmaz, "Bir sorun olduğunda sorunu kaynağından çözmeye çalışan, futbolu bir aile olarak görüp sorunları aile içinde çözmeye çalışan bir anlayışımız var. Bunu da uzun yıllardır başarıyla sürdürdüğümüze inanıyoruz. Canımızın çok yandığı ve taraftarlarımızın büyük tepki gösterdiği anlarda metanetli oluyoruz ama artık sabrımız taştığı zamanlarda da gerekli açıklamaları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Provokatör insanlar var"

Yaşanılan hakem hatalarından sonra şiddete varacak agresif şekilde protesto yapılmamasını isteyen Otyakmaz, "Şiddete varacak özendirmelerden kaçınmamız gerekiyor. Sizler Sivas'ın önemli insanlarısınız. Birçok hemşehrimize hitap edebiliyorsunuz. Sivasspor, hepimizin ortak değeri. Bu desteği hepinizden özellikle rica ediyorum. Ülkemizi karıştırmak isteyen provokatör insanlar var. TFF'de yapılan hatalarla bunlara malzeme verilmesi en büyük sitemim. Siyasi polemiklerden takımımızın uzak durması, çeşitli provokasyonlara alet edilmemesi en büyük isteğimiz" ifadelerini kullandı.

"Alanyaspor maçını milat görüyoruz"

Kırmızı-beyazlı ekibin ligin ilk yarısından sadece 3 puan geride olduğunu dile getiren Başkan Otyakmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Ligin ilk yarısında göstermiş olduğumuz performans takımımızı lider tutmaya yetti. İlk yarıda puanlar aldığımız aynı takımlarla oynayacağımız karşılaşmalar var. Eğer biz birlik ve beraberlik içinde omuz omuza, şehrimizin bütün dinamikleriyle, taraftarımızla, teknik heyet, yönetim ve futbolcu kardeşlerimizde bu davaya inan ve mücadele gösterirsek tekrar liderliği yakalayıp hayalini kurduğumuz şampiyonluğa ulaşabiliriz. Bugün oynayacağımız Alanyaspor maçını bir milat olarak görüp, arzu ettiğimiz, hayalini kurduğumuz şampiyonluk için mücadele etmek zorundayız. Şimdiye kadar şampiyonluktan bahsetmiyorduk ama artık liderlik stresi de yok. Önümüzde bir şampiyonluk hedefi var. Sonuca ulaşırız, ulaşmayız onu Allah bilir ama biz bu mücadeleyi vermek zorundayız. Bu hepimizin yükümlülüğü."

"4 tane transfer yaptık"

Devre arasında yapılan transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Otyakmaz, "Ligi ilk yarıda lider olarak kapatan bu takımımızdı. Bu kadromuz çok değerli futbolculardan oluşuyor. Birçok oyuncumuzun taliplisi olmasına rağmen, biz futbolcularımız göndermedik. Şampiyonluk için önemli oyuncularımızı satmayı düşünmedik. Bu puanları toplayan oyuncuları yedek bırakacak transferler yapmış olsaydık, düzen bozulabilirdi. Onlardan daha iyi oyuncuları almak bize pahalıya patlayabilirdi. Dolayısıyla eski ve yeni oyuncular arasında çok önemli fiyat farkı söz konusu olabilirdi. O da takımımız içindeki ahengi ve maaş kriterlerini bozar. 4 tane transfer yaptık. Bunların hepsi takıma katkıda bulunabilecek oyuncular" diye konuştu.

Salih Ayhan: "Sivasspor göz bebeğimiz"

Sivas Valisi Salih Ayhan ise Sivasspor yönetimine, birlik ve beraberliğin sağlanması açısından düzenlenen bu anlamlı etkinlikten dolayı teşekkürler ederek, "Sivasspor'un 53 yıllık bir mazisi var. Köklü bir geçmişe sahip. Bu şehrin heyecanına heyecan katmış, hikayeler yazmış, hepimizin etrafında toplanarak kenetlenmesine vesile olmuş tertemiz bir mazisi olan Sivasspor'dan bahsediyoruz. Yeniden heyecan oluşturmak ve ligde kaldığımız yerden devam etmek için hedefimizden asla sapmayacağız. Sivasspor her şeyin en iyisini hak ediyor. Sivasspor sevgisi kimsenin tekelinde değil. Kim daha çok bağırıyorsa o Sivasspor'u daha çok seviyor anlamına gelmez. Gösterdiğimiz bu birlik ve beraberliği stadyuma taşıyarak, bugün 3 puanla sahadan ayrılarak, lige kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sivasspor sevgimiz daim olsun. Göz bebeğimiz olan takımımız, yapılan kamuoyu araştırmalarında, 'Sivas denilince' ilk akla gelen markalardan biri Sivasspor'dur" şeklinde konuştu.

Hilmi Bilgin: "Tam destek olmalıyız"

Sivasspor, tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik programında bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de, "Sivasspor'umuz Sivas'ın ortak değeri ve ortak markasıdır. Şehrimize hep heyecan katmıştır. Şehrimizin ortak değeri ve şehrimizin tanıtımına en büyük destek verenlerden bir tanesi olmuştur. Sivasspor'umuz bulunduğu noktadaysa bundaki en büyük katkı ve destek Mecnun Otyakmaz başkan ve o günden bugüne kadar görev alan yönetimdir. Sivas'ımız olarak bize düşen de iyi giden bu takıma ve bu yönetime hep ve tam destek olmak. Stadyumu doldurmak noktasında bize büyük bir görev düşüyor" açıklamasında bulundu.



Fenerbahçe, Tedesco ve ekibini gönderdi

Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek ile yollar ayrıldı

28.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Tedesco ve ekibini gönderdi
Fenerbahçe, Tedesco ve ekibini gönderdi
Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek ile yollar ayrıldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray'a 3-0 yenilerek zirve yarışına veda eden sarı-lacivertlilerde teknik direktör Tedesco ve sportif direktör Özek ile yolların ayrıldığı, kalan 3 haftada takımın başında yardımcı antrenör Zeki Murat Göle'nin yer alacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yönetim kurulumuzun yapmış olduğu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda teknik direktör Domenico Tedesco ve teknik heyeti ile yollarımız ayrılmıştır. Sportif direktörümüz Devin Özek ve futbol koordinatörümüz Berke Çelebi ile de yollarımızın ayrılması kararlaştırılmıştır. Kendilerine kulübümüze yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eder; bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz. Yardımcı antrenörümüz Zeki Murat Göle, sezonun kalan maçlarında takımımızın başında sahaya çıkacaktır."

Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Corendon Alanyaspor ile Samsunspor arasında oynanan müsabakayı konuk ekip 3-2 kazandı

27.04.2026 22:39:00
AA
Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti
Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Corendon Alanyaspor ile Samsunspor arasında oynanan müsabakayı konuk ekip 3-2 kazandı.

11. dakikada Alanyaspor'un sağ kanattan Hadergjonaj ile kullandığı köşe vuruşunda top rakip savunma oyuncularından sekerek Janvier'e geldi. Bu futbolcunun gelişine sert volesinde kaleci İrfan Can Eğribayat topu güçlükle kornere çeldi.

37. dakikada Samsunspor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Diabete'nin pasında ceza sahası önünde topla buluşan Elayis Tavşan'ın sert şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

39. dakikada Samsunspor farkı 2'ye çıkarttı. Sağ kanattan gelişen atakta Mouandilmadji'nin pasında penaltı noktasında topla buluşan Ntcham'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı Samsunspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

47. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Duarte'nin ortasında topla buluşan Hwang'ın şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat güçlükle kurtardı. Dönen topu savunma oyuncuları kornere gönderdi.

64. dakikada sağ kanattan gelişen Samsunspor atağında Mendes'in ceza sahası içerisine gönderdiği ortada topla buluşan Mouandilmadji'nin şutunu kaleci Victor iki hamlede kontrol etti.

71. dakikada Samsunspor'un merkezden geliştirdiği atakta Holse'nin savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Mouandilmadji, Lima'dan sıyrılarak kaleci Victor ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Victor açılarak topu Mouandilmadji'nin ayağından alıp, tehlikeyi önledi.

90+2. dakikada Samsunspor farkı 3'e çıkarttı. Sol kanattan gelişen atakta Enes Albak'ın pasında topla buluşan Mouandilmadji'nin çaprazdan keleye gönderdiği şut ağlarla buluştu: 0-3

90+6. dakikada Alanyaspor farkı 2'ye indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Hadergjonaj'ın ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Güven Yalçın'ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-3

90+7. dakikada Alanyaspor farkı bire indirdi. Sol kanattan gelişen atakta topla son çizgiye inen Duarte'nin ortasında ön direkte Meschack topla buluştu. Bu futbolcunun topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-3

Karşılaşma Samsunspor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Trabzonspor ikincilik şansını tepti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

27.04.2026 22:31:00
AA
Trabzonspor ikincilik şansını tepti
Trabzonspor ikincilik şansını tepti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

6. dakikada Muçi'nin sağ kanattan ortasında topa yükselen Onuachu'nun kafa vuruşu yandan dışarıya çıktı.

11. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Berkan Kutlu'nun yerden ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Jevtovic'in şutunu kaleci Onana çıkardı. Dönen topa gelişine vuran Muleka'nın şutunu da yine kaleci Onana çıkarmayı başardı.

21. dakikada topla buluşan Bardhi'nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Berkan Kutlu'nun şutunu kaleci Onana çıkardı.

32. dakikada Konyaspor öne geçti. Kullanılan kornerde ceza sahası dışında topla buluşan Olaigbe'nin set şutunu kaleci Onana çıkardı. Ceza sahası içerisinde dönen topa kafayla vuran Berkan Kutlu, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

39. dakikada ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Bardhi'nin pasında Berkan Kutlu'nun sert şutu ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarı



49. dakikada Berkan Kutlu'nun pasında sol kanattan hareketlenen Bardhi'nin ceza sahası içerisinden şutu kaleci Onana'da kaldı.

53. dakikada sol kanattan topla hareketlenen Nwakaeme'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Muçi'nin sert şutu az farkla yandan dışarıya çıktı.

61. dakikada topla hareketlenen Bouchouari'nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Deniz Ertaş çıkardı.

79. dakikada Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Ceza sahasında topla buluşan Pina'nın ortasında topa yükselen Augusto'nun kafa vuruşu ağlara gitti: 2-1

Karşılaşma, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle bitti.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali yarın başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı yarın başlayacak

 

27.04.2026 10:29:00
Anadolu Ajansı
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali yarın başlıyor
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali yarın başlıyor

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda yarı final ilk maçları, yarın ve 29 Nisan Çarşamba günü başlayacak.

Organizasyonda Fransa ekibi Paris Saint-Germain, Alman temsilcisi Bayern Münih'i yarın TSİ 22.00'de konuk edecek.

İspanyol kulübü Atletico Madrid ise 29 Nisan Çarşamba günü TSİ 22.00'de İngiliz ekibi Arsenal ile karşı karşıya gelecek. 

Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"

Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık

27.04.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe'ye karşı kazandıkları bu galibiyetin şampiyonluk yolunda önemli olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray evinde karşı karşıya geldiği Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluk için önemli bir maça çıktıklarını söyleyen Buruk, "4 puan farkla öndeydik. Maçın başlangıcında ne kadar çok kazanmak istediğimizi net bir şekilde gösterdik. Bu tutkuyla oynadık. Farkı koruyalım, beraberlik de bizim işimize yarıyor diye düşünmedik. Rakibimizin kazandığı penaltının kaçması önemli bir dakikaydı. Devamında birinci golü bulduk. Oyununun baştan sonuna kadar hakimi bizdik. Burada rakibimize karşı önemli bir üstünlük kurduk.

Oyuncularıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim. Ne kadar iyi takım olduklarını gösterdiler. Bize her zaman destek veren başta başkanımız Dursun Özbek ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim. Galatasaray taraftarı her zaman yanımızda. Bugün de çok güzel bir atmosfer yaptılar. Onlar da bu galibiyeti hediye etmek istiyorum. Fenerbahçe'ye de bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye karşı iyi önlem aldıklarını belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Penaltı pozisyonu dışında çok iyi önlem aldık. Uzun topları durdurduk, ikinci topları aldık. Rakibimize çok fazla pas yama şansı vermedik. Kanat baskıyı bekliyorduk. Oyun kurmada, topa sahip olmada beklediğimiz şeyler oldu. Biraz daha iyi sonlandırabileceğimiz pozisyonlar da var. Genel olarak iyi bir performans sergiledik" şeklinde konuştu.

"Puanlar kaybettik ama herkes kaybedebiliyor"



Bu sezon 50. maça yaklaştıklarını ifade eden 52 yaşındaki teknik adam, "12 Şampiyonlar Ligi maçı, 30 lig maçı, Türkiye Kupası'yla birlikte yoğun bir fikstür oynadık. Zaman zaman rotasyonlar yaptı. Şampiyonluğa oynayan bütün takımların zorlandıkları yer oluyor. Tek maça düştüğümüzde daha iyi odaklanacağımızı söylüyordum. Bazen maç kaybedebilir. Oyuncu değiştirilebilir, bunlara mecbursunuz. Onu yapmadığınız zaman sakatlıklar başlıyor. Bu değişimleri yapmamız gerekiyor. Puanlar kaybettik ama herkes kaybedebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu galibiyeti kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemliydi"



Şampiyonluk yarışında derbi galibiyetlerinin öneminin sorulması üzerine Okan Buruk, "Bu sene Fenerbahçe bize karşı ilk maçta kazanmamıştı. Beşiktaş'ı ve Trabzonspor'u iki maçta da yenmişti. Bizim önceki senelerde derbi performansımız daha yüksekti. Bu sene altında kaldı. Direkt rakibinize karşı oynadığınız maçı çok önemli bir zamanlamada kazanınca puan farkını 7'ye çıktı. Rakibimizin şampiyonluk şansını çok minimuma indirdi. Bu galibiyeti kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemliydi" diye cevap verdi.

"Ben sokaktaki taraftarımıza inanıyorum"

Fenerbahçe'ye karşı iç sahada son 10 yılda 2. kez kazandıklarını hatırlatan Buruk, "Beşiktaş deplasmanında yeni stat açıldıktan son 4 yılda 2 galibiyet aldık. Derbi performansları önemli. Rakiplerimizi yenmek önemli. Maç kazanamadığımız zaman eleştirilmek de normal. Herkes tartışılıyor. Bunlar beni etkilemiyor. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Bu 4. senem. Birinci senemde 14 maç üst üste kazandıktan sonra Konya'da kaybettikten sonra 'Okan Buruk istifa' yazıları vardı. Ben buna alışığım. Ben sokaktaki taraftarımıza inanıyorum. Ben o sevgiyi taraftarımızın gözünde görüyorum. O yüzden sosyal medya beni ilgilendirmiyor" ifadelerini kullandı.

"4 sene üst üste şampiyonluğu tekrar teknik direktör olarak yaşamak çok değerli olur"

Ligin daha bitmediği vurgulayan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Çok önemli Samsun deplasmanına gideceğiz. Sonra iki tane daha maçımız var. Daha bitmedi. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor. 4 sene üst üste şampiyonluğu yaşarsak bunu egale etmek önemli. Ben bunu futbolculuğumda Fatih hocamızla birlikte yaşamıştım. Tekrar teknik direktör olarak yaşamak benim için çok değerli olur. Galatasaray'ın hocası olarak inşallah 4'ü kazanırız, 5'i de oyuncularıma hedef olarak gösterebilirim" dedi.

"Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık"

Bugünkü karşılaşmada Şampiyonlar Ligi havası olduğunu belirten Okan Buruk, "Fenerbahçe'ye karşı oynuyorsunuz, en yakın rakibimiz. Ezeli rakibiniz. Bu maçlar zaten Şampiyonlar Ligi havası oluyor. Öyle hazırlandık. Bu heyecanı yaşadık. Bizim için önemli ve kritik galibiyet. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık" şeklinde konuştu.

"Osimhen ve Yunus'un performansı çok değerliydi"

Futbolcularının hepsinin Fenerbahçe'ye karşı çok iyi mücadele ettiğini aktaran Buruk, "Özellikle önde Osimhen ve Yunus'un performansı çok değerliydi. Hem sonuca etki ettiler hem de takım savunmasını önden başlattılar. Osimhen uzun süre oynamamıştı. Ona rağmen çok iyi mücadele etti. Yunus çok formda olan bir oyuncumuz. Bugün hem önde baskıları çok iyi yaptılar hem skora da katkı sağladılar. Orta saha oyuncularımızın mücadelesi de rakip orta saha oyuncularının da çok üstüne çıktı" diye konuştu.

"Osimhen, takım içindeki gizli kaptanlardan biri"

Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen'in hem saha içinde hem de antrenmandaki performansının takım arkadaşlarının performansını yukarıya çektiğini belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Osimhen bizim için önemli ve değerli. Arkadaşlarının performanslarını çok yükselten bir karakter. Bugün ligde 11'deki 17. maçıydı. Neredeyse yarısına kadarını oynamamış. Onsuz olmak da zor. Onsuz olduğumuz bazı maçlarda iyi sonuçlar aldık, bazı maçlarda da çok zorlandığımız bölümler oldu. Çok lider bir oyuncu. Takım içindeki gizli kaptanlardan biri" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor

Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, mağlup oldukları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, yönetim olarak bazı kararlar alacaklarını belirtti.

27.04.2026 00:19:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor
Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor
Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, mağlup oldukları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, yönetim olarak bazı kararlar alacaklarını belirtti.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, derbide konuk olduğu Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Torunoğulları yaptığı açıklamada, "'Sakın ha' sezonu herkese hayırlı olsun. Biz de yönetim olarak bazı kararlar alacağız. Bu kararları alırken de en kısa zamanda bir yönetim kurulu toplantımız olacak. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Tekrar söylüyorum; 'Sakın ha' sezonu herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Samandıra'da yönetim ve futbolculara büyük tepki

Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'a 3-0 mağlup olmasının ardından tesislere gelen sarı-lacivertli taraftarlar yönetim ve futbolculara tepki gösterdi.

27.04.2026 00:16:00 / Güncelleme: 27.04.2026 00:19:50
İhlas Haber Ajansı
Samandıra'da yönetim ve futbolculara büyük tepki
Samandıra'da yönetim ve futbolculara büyük tepki
Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'a 3-0 mağlup olmasının ardından tesislere gelen sarı-lacivertli taraftarlar yönetim ve futbolculara tepki gösterdi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe deplasmanda 3-0 yenildi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte bir grup Fenerbahçeli taraftar, Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne geldi. Toplanan kalabalık, takım otobüsünün tesisleri girişi sırasında yönetim, teknik direktör ve futbolcular aleyhine sloganlar atarak istifa çağrısında bulundu. "Yönetim istifa" seslerinin yükseldiği protestolarda, taraftarlar sık sık eski başkan Aziz Yıldırım lehine tezahüratlar yaptı.

Özellikle takım otobüsünün tesislere giriş yaptığı esnada tansiyon en üst seviyeye çıkarken, taraftarlar otobüsü yuhalayarak protesto etti. Tesis önündeki gergin bekleyiş sürerken, caddeden geçen Galatasaraylı bir sürücüye ait araç da kalabalığın tepkisiyle karşılaştı. Araya giren emniyet güçleri, araç ile taraftarlar arasında yaşanan gerginliğin büyümesini önledi.

Domenico Tedesco: 'Eğer bir suçlu varsa, o benim'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Galatasaray derbisinin özellikle ikinci yarısının zorlu olduğunu belirterek, "Girmiş olduğumuz net pozisyonlar vardı. Bu akşam gol atamamamız çılgınca geliyor; girdiğimiz pozisyonları düşünce yazık oldu ama bunlar futbolun bir parçası" dedi.

27.04.2026 00:11:00
İhlas Haber Ajansı
Domenico Tedesco: 'Eğer bir suçlu varsa, o benim'
Domenico Tedesco: 'Eğer bir suçlu varsa, o benim'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Galatasaray derbisinin özellikle ikinci yarısının zorlu olduğunu belirterek, "Girmiş olduğumuz net pozisyonlar vardı. Bu akşam gol atamamamız çılgınca geliyor; girdiğimiz pozisyonları düşünce yazık oldu ama bunlar futbolun bir parçası" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Derbide oyuncu değişikliğine yönelik soruya Tedesco, "Ben ilk 11'e koyduğum oyunculara güveniyorum. Bütün hafta boyunca en iyi 11'i belirliyoruz. Bazı pozisyonlarda seçim yaparken zorlanıyoruz. Bugün hissiyatım goller bulacağımız, goller atmamız gerektiğiydi. İlk 25 dakika iyiydik. Oyunu sakinleştirmeyi bildik.

Galatasaray'ın baskısından çıkabildik. Önde çok top kazandık. Penaltı kırılma anı oldu. Sonrasında işler bizim için zora girdi. Yazık oldu. Taç atışından golü yedik; Osimhen harika bir gol attı. Rakibimizin de kalitesini kabul etmemiz gerekiyor. İkinci yarı bizim için daha zor oldu. Girmiş olduğumuz net pozisyonlar vardı. Bu akşam gol atamamamız çılgınca geliyor; girdiğimiz pozisyonları düşünce yazık oldu ama bunlar futbolun bir parçası" yanıtını verdi.

"Eğer bir suçlu varsa, o benim"



Derbide özellikle ilk yarıda istediği oyunu sergilediklerini vurgulayan İtalyan teknik adam, "1-0'a kadar kalemize gelen bir şut vardı. Sallai'nin çektiği bir şut kalenin 5 metre ilerisinden gitti. Bizler son oynadığımız Konya maçından dersler çıkardık. Daha kompakt oynamamız gerekiyordu. Galatasaray ve diğer rakipler bize karşı kolay oynayabilirler. Talisca 10 numarada, Sidiki 9 numarada oynadı. Sadece Musaba'yı 11'e koyamadık. Onu da oynatsaydık yeni bir sistem geliştirmemiz gerekirdi. Kötü bir sonuç aldık ama maç bizim için bir yere kadar iyi gidiyordu. Eğer bir suçlu varsa, maçta benimsenen oyunla ilgili suçlu kişi benim. Oyuncuların bir suçu yok. Kerem kaç defa savunma arkasına koşu attı. Sanchez ile mücadeleye girdi, ayağa kalktı. Sidiki, benim suçum. Ben oynamasını istedim. Evet, kaçırdığı bir gol var ama nasıl koşu yaptığını görüyorum. Penaltıyı da o kazandırdı. Onun nasıl geliştiğini görüyorum. Böyle bir sonuç aldığınız zaman kafalarda soru işareti olabiliyor. Bunu da normal karşılıyorum" diye konuştu.

"Zorlu bir sezon oldu bizim için"



Sezona başlanan 3 forvetin de devre arası gönderilmesi ve transfer döneminin gelinen noktada etkisi olup-olmadığına dair Tedesco, "Takım devre arası transfer dönemi sonrası iyi maçlar çıkardı. Buraya kadar geldik. 3-0'lık yenilgiden sonra herkesin kafası aşağı eğildi. Soyunma odasına negatifliğin gelmesini istemem. Samandıra'da bile oyuncuların soyunma odasına girmem, çünkü orası onların evi. Yapmamız gereken biraz pozitif enerji olmasını sağlamak. Dışarıdaki faktörlerin içeri girmemesini sağlamak. Birlikte kazanıp, birlikte kaybediyoruz. Hatalar da bu oyunun parçası. Rize ve kupada oynadığımız Konya maçlarında hata yaptık. Kimse bu hataları bilerek yapmıyor. Önemli olan şey ben değilim. Önemli olan işim ve Fenerbahçe. Kendimle ilgili değerlendirme yapıyorum. Bu akşam daha fazla yapacağım. Bir sonraki maçta doğru yolu bulmak istedim. Bir sonraki maçta yine iyi bir takımla oynayacağız. Eksik oyuncularımız olacak; Ederson, Guendouzi, Archie ve Mert Müldür olmayacak. Bu sezon bu çok fazla başımıza geldi. Zorlu bir sezon oldu bizim için. Özellikle son periyotta. Yarın yeni bir gün olacak bizim için. Önemli olan takım" ifadelerini kullandı.

"Lütfen oyuncularımı sakin bırakın"

Derbide alınan farklı mağlubiyetin sorumlusunun kendisi olduğunu aktaran Tedesco, "Her zaman bir suçlu aranıyor. Suçlu benim. Benim için problem yok. Yeter ki oyuncuları sakin bırakın. Kerem zorlu bir süreçten geçti. Son maçta rakibine müdahalede bulundu ve bu maçı kaçırabilirdi ama o bunu düşündü. Harika karakterli oyunculara sahibim. Gelecekseniz benim üzerime gelin. Belki maç içerisindeki taktik üzerine eleştirebilirsiniz. 4 gol atamadık mı benim suçum. Cherif'in, Kerem'in değil. Lütfen oyuncularımı sakin bırakın" şeklinde konuştu.

"Samandıra'nın kapalı olması beni mutlu eder"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, transfer için konuşmanın doğru zaman olmadığını ifade ederek takımın antrenman yaptığı Samandıra Can Bartu Tesisleri ile ilgili dikkat çeken açıklama yaptı. Tedesco, "Şampiyonluk şansımızı bilmiyorum ama yapmam gereken işime odaklanmam. Zor maçlar oynayacağız özellikle Başakşehir ile oynayacağımız maç. Sonrasında tekrar Konya'ya gideceğiz zorlu bir stat olduğunu gördük. Matematiksel olarak mümkün olduğu müddetçe deneyemeye çalışacağız. Transfer için doğru zaman değil. Sezon bittikten sonra analiz yapacağız, konuşacağız. Bazen küçük şeyleri değiştirmeniz gerekir. Beni ne mutlu eder' Samandıra'nın kapalı olması beni mutlu eder. Rakiplerimiz ne yapmamız gerektiğini biliyordu. Kimseyi şaşırtamıyoruz. Sahalarımız herkese açık. Herhangi bir apartman kiralayıp antrenmanı izleyebilirsiniz. Yüksek atmosfer oluşturmamız gerekiyor. Yapmamız gereken şey işime odaklanmam. Lig bittikten sonra çok fazla çalışmamız gerekiyor. Hiçten hiç, çoktan çok gelir" dedi.

Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, 18. randevuda

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın sahasında karşılaşacağı Fatih Karagümrük ile 18. kez rakip olacak.

26.04.2026 11:03:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, 18. randevuda
Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, 18. randevuda
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın sahasında karşılaşacağı Fatih Karagümrük ile 18. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, yarın saat 20.00'de Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar 16 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyetle topladığı 55 puanla 4. sırada bulunuyor. Kırmızı-siyahlılar ise 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 20 mağlubiyetle aldığı 20 puanla son sırada yer alıyor.

Ligde 18. randevu



Beşiktaş ile Fatih Karagümrük, Süper Lig'de 17 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda siyah-beyazlılar 12, kırmızı-siyahlılar ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. İki takım arasındaki 3 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Kartal, söz konusu maçlarda 37 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde de 12 gole engel olamadı. Sezonun ilk yarısında Fatih Karagümrük'ün ev sahipliğinde oynanan mücadeleyi Beşiktaş 2-0 kazandı.

Son 7 maçta rakibine mağlup olmuyor



Siyah-beyazlılar, Fatih Karagümrük ile oynadıkları son 7 lig müsabakasında mağlubiyet yaşamadı. Söz konusu süreçte 6 kez galip gelen Kartal, 1 kez de rakibiyle puanları paylaştı. Beşiktaş, bu maçlarda 13 kez rakip fileleri sarsarken kalesinde 2 gol gördü.
Beşiktaş'ın rakibine karşı 2020-2021 sezonunda yaşadığı son mağlubiyette de takımın başında Sergen yalçın bulunuyordu.

Devis Vasquez, ilk kez forma giyecek

Beşiktaş'ın Kolombiyalı kalecisi Devis Vasquez, Fatih Karagümrük karşısında siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçına çıkacak. Ara transfer döneminde İtalya Serie A ekiplerinden Roma'dan kiralık olarak kadroya dahil olan Vasquez'in, sarı kart cezalısı Ersin Destanoğlu'nun yerine Fatih Karagümrük müsabakasında 11'de sahaya çıkması bekleniyor.

Kartal'da 3 eksik

Beşiktaş'ta Fatih Karagümrük mücadelesinde Amir Murillo ve Ersin Destanoğlu, sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılarda ayak bileğinde bağ yırtığı olan orta saha oyuncusu Kartal Kayra Yılmaz da İstanbul ekibine karşı kadroda yer almayacak.

3 oyuncu sınırda

Siyah-beyazlılarda savunma oyuncusu Emmanuel Agbadou, sol bek Rıdvan Yılmaz ve orta saha oyuncusu Salih Uçan, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Batuhan Kolak düdük çalacak

Beşiktaş - Fatih Karagümrük maçını hakem Batuhan Kolak yönetecek. Kolak'ın yardımcılıklarını Bilal Gölen ile Mehmet Salih Mazlum yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Ayberk Demirbaş olacak.

Galatasaray maç saatini bekliyor

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı

26.04.2026 10:51:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray maç saatini bekliyor
Galatasaray maç saatini bekliyor
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı.



Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8'e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Antrenman, taktik çalışmayla sona erdi.



Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın saat 20.00'de RAMS Park'ta Fenerbahçe'yi konuk edecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.