logo
09 MART 2026


'Orası zaten bana bağlıydı'

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, bir süre Florya'da Futbol Direktörlüğü görevini de yürütecek olmasını değerlendirerek, "Orası zaten bana bağlıydı" dedi

15.11.2013 00:00:00
Bu görevlendirmenin aslında malumun ilanı olduğunu belirten Arıboğan, "Mancini'nin adaptasyonu döneminde destek veriyorum" dedi. Sözlerini "Florya'da durum kısa zamanda normalleşecek. Benim farklı sorumluluklarım var. Oraya bir futbol direktörü atadığımız zaman orası biraz daha organize olacaktır" diye sürdüren Arıboğan, Futbol Direktörlüğü için arayışların da sürdüğünü belirtirken isim vermekten kaçındı.'Malumun ilanı'Galatasaray'ın sponsorlarından Daikin ile düzenlenen basın toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Arıboğan, Florya'daki görevi için "Aslında malumun ilanı bu, farklı bir görev tanımı yok. G.Saray İcra Kurulu Başkanı olarak zaten bana bağlı olan 6 direktörlükten biri de Futbol Direktörlüğü" dedi. Şu anda sorumlulunun artması olarak gösterilen bu görevlendirmenin aslında geçiş döneminde, yabancı yeni bir teknik adamın adaptasyon döneminde oraya verdiği destekten ibaret olduğunu ifade eden Arıboğan, "Bu durum kısa zamanda normalleşecek. Benim farklı sorumluluklarım var. Oraya bir futbol direktörü atadığımız zaman orası biraz daha organize olacaktır. Şu anda da Florya zaten organize ama sporda adaptasyon süreci zaman alabiliyor" diye konuştu.'Yaşanılacak bir süreçmiş'Futbol Direktörü arayışının sürdüğünü belirten ancak isim vermekten kaçınan Arıboğan, "Medyada adı geçen tüm isimler spekülasyon" dedi. Terim ile yolların ayrılması hakkında da "Yaşanılacak bir süreçmiş, kimse önüne geçemedi" diyen Arıboğan, bunların, Galatasaray'ın içinden değil dışından kaynaklanan etkilerle olduğunu belirtti.Mancini neşteri vuruyorFenerbahçe derbisinden önce görüşmelerde bulunduğu başkan Ünal Aysal'a Türkiye liglerinden beğendiği isimleri söyleyen teknik direktör Mancini'nin yurt dışından da bazı talepleri olduğu öğrenildi. İngiliz basınının G.Saray'ın Chelsea'nin kaptanı Terry'yi transfer edeceği yönündeki iddiaları devam ederken, teknik direktör Mancini'nin ligin ikinci yarısında defansa da önlem alması bekleniyor. 

Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı

Samsunspor karşısında geriden gelerek kazanan Fenerbahçe, bu sezon geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı

09.03.2026 00:59:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı
Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı
Samsunspor karşısında geriden gelerek kazanan Fenerbahçe, bu sezon geriye düştüğü maçlarda 18 puan topladı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Samsunspor'u 3-2 yendi.



Karadeniz ekibi, 11. dakikada 1-0 öne geçerken, 4 dakika sonra gelen beraberlik golünün ardından 23. dakikada 2. kez öne geçti.

Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-1 geride kapatırken 89'da yeniden eşitliği sağladı. Sarı-lacivertliler 90+5. dakikada galibiyet golünü buldu.



Bu sezon Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Alanyaspor ve Trabzonspor deplasmanlarında geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılan Tedesco'nun öğrencileri, Kadıköy'de oynadığı Alanyaspor, Galatasaray ile deplasmandaki Antalyaspor maçlarında da geriden gelerek 1 puan aldı.

Fenerbahçe, kırmızı-beyazlı ekibe karşı da galibiyet elde ederek söz konusu süreçte toplam 18 puanı hanesine yazdırdı.

Samsunspor'dan büyük tepki

Samsunspor: "Tartışmalı hakem kararları geceye damga vurdu, mücadelemiz görmezden gelindi"

09.03.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'dan büyük tepki
Samsunspor'dan büyük tepki
Samsunspor, son saniyelerde yediği golle mağlup olduğu Fenerbahçe maçının ardından açıklama yayımladı.

Trendyol Süper Lig'de 25. hafta müsabakasında iki kez öne geçmesine rağmen son anlarda yediği gollerle sahadan mağlup ayrılan Samsunspor, Fenerbahçe maçının ardından bir açıklama yayımladı. Resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Futbol adına keyifli geçmesi beklenen bir geceye, ne yazık ki bir kez daha tartışmalı hakem kararları damga vurmuş; futbolcularımızın sahada ortaya koyduğu büyük emek ve mücadele görmezden gelinmiştir.

Karşılaşmanın henüz başlangıç bölümünde Fenerbahçe futbolcusu Matteo Guendouzi'nin, futbolcumuzun ayak bileğine yaptığı ve doğrudan kırmızı kart gerektiren müdahalesinin herhangi bir kartla cezalandırılmaması, müsabakanın seyrini etkileyen ilk önemli karar olmuştur. Bir diğer pozisyonda ise Fenerbahçe futbolcusu Jayden Oosterwolde'nin futbolcumuzun boğazını sıkarak yere indirdiği pozisyonun da herhangi bir kartla cezalandırılmaması, kamuoyunda büyük soru işaretleri oluşturmuştur" ifadeleri kullanıldı.

"Ne yazık ki Türk futbolunda bu tür müdahalelerin görmezden gelinmesi ya da yeterli şekilde cezalandırılmaması, futbolun adalet duygusuna ciddi zarar vermektedir" denilen açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:



"Rakip takımın attığı gollerle ilgili kamuoyunda oluşan ofsayt tartışmaları da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir başka başlıktır. Öte yandan müsabakanın son dakikalarında, Kulüp Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın bulunduğu bölgeye yönelik olarak bazı rakip taraftarlar tarafından ağır küfürler edilmiş, saldırı girişiminde bulunulmuş ve yaralama amacı taşıyan yabancı maddeler atılmıştır. Bu tür davranışların münferit kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olması, yaşananların ciddiyetini ortadan kaldırmamaktadır. Futbolun ruhuna ve spor ahlakına aykırı bu eylemlerin sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

Samsunspor Camiası olarak her sezon benzer tartışmaların yaşanmasından ve sahada verilen emeğin bu şekilde gölgelenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Elbette futbolun doğasında kazanmak da vardır, kaybetmek de. Ancak Avrupa kupalarında hakem yönetimi açısından benzer sorunlar yaşamazken, ülke futbolunda aynı tartışmaların tekrar tekrar gündeme gelmesi Türk futbolu adına düşündürücüdür. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu'nu, hem müsabakada yaşanan hakem kararları hem de tribünlerde gerçekleşen olaylarla ilgili gerekli incelemeleri yapmaya ve sorumlular hakkında gereken adımları atmaya davet ediyoruz."

Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı

Fenerbahçe, Samsunspor karşılaşmasıyla Trendyol Süper Lig'de 2 hafta sonra 3 puan kazandı

09.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı
Fenerbahçe, ligde 2 hafta sonra kazandı
Fenerbahçe, Samsunspor karşılaşmasıyla Trendyol Süper Lig'de 2 hafta sonra 3 puan kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında Samsunspor ile karşılaştı.



Sarı-lacivertliler 2 kez geriye düştüğü mücadeleyi 3-2'lik skorla kazandı. Kanarya'ya galibiyeti getiren golleri Matteo Guendouzi, Dorgeles Nene ve Sidiki Cherif kaydetti. Tedesco'nun öğrencileri, ligde 23. haftada Kasımpaşa ile, 24. haftada da Antalyaspor ile berabere kalmıştı.



Fenerbahçe, Karadeniz ekibine karşı aldığı bu galibiyetle ligde puanını 57'ye yükseltti.



Fenerbahçe, gelecek hafta Fatih Karagümrük ile deplasmanda oynayacak.

Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda


 
Guinness dünya rekortmeni olan ve nükseden beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tekvando sporcusu Ali Bahçetepe, Muğla'nın Datça ilçesinde defnedildi.

08.03.2026 23:23:00
MURAT ÇORBACI
 Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda
 Guinness rekortmeni tekvandocuya Datça'da veda

Yaklaşık 2 aydır Bursa Şehir Hastanesi'nde geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü belirtilen Ali Bahçetepe, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bahçetepe'nin cenazesi, vasiyeti üzerine Datça'nın Mesudiye Mezgit Mahallesi'ne getirildi. Bahçetepe, burada kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

Rekor üstüne rekor kırdı

Dünyanın en fazla beton blok kıran adamı olarak Guinness rekorlar kitabına girmeyi başaran "Demir Yumruk" ünvanına sahip Bahçetepe, Datça'da spor salonu işleterek gençlere de ilham vermişti.

70 yaşındaydı

Muğla Datça'da yaşayan 70 yaşındaki rekortmen tekvandocu Ali Bahçetepe, daha önce kanseri iki kez yenmişti. Bahçetepe, ikinci tehlikeyi atlattıjtan sonra katıldığı Dünya Şampiyonası'ndan 2016'da çifte madalyayla dönmüştü. Tekvando kırış dalında 21 Guinness Dünya Rekoru bulunan 'Demir Yumruk' lakaplı Bahçetepe beyin tümöründen çok çekti. Ege Üniversitesi Beyin Cerrahisi Bölümü'nde 24 Aralık 2010'da ameliyat geçirdi. 8 ayda tekrar spora dönerek rekorlar kırmaya devam eden tekvandocunun, 2015 Aralık'ta beyninde ikinci kez ura rastlandı. Muğla Devlet Hastanesi'ndeki ameliyat ve tedavi sürecinin ardından yeniden sağlığına kavuşan Ali Bahçetepe, 6 yıl önceki gibi taburcu olduktan 8 ay sonra yine büyük bir başarıya imza attı. Güney Kore'de 3-6 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılan Hammadang Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 60 yaş kategorisinde yarışan veteran sporcu, yumruk kırışında 10 betonu tek seferde kırarak altın madalya kazanan Bahçetepe, açık el kırışında ise beton kiremitlerden 13'ünü tek vuruşta kırarak üçüncülüğün sahibi olmuştu. Bir dakikada en fazla beton blok, 30 saniyede en fazla beton blok, tek vuruşta en fazla beton blok ve göğüs üstü beton blok kırmada Guinnes'e giren Bahçetepe, bundan 10 yıl önce "İki kez beynimde ur tespit edildi. İki kez bıçak altına yattım. Yılmadım, hep çalıştım. Tekvando beni hayata bağladı. Madalyalarla döndüğüm için mutluyum" demişti.

Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı

Fenerbahçe'nin Fransız forveti Sidiki Cherif, Samsunspor karşısında kaydettiği golle ligde 2. golüne ulaşırken, 8 gün içinde çıktığı 3 maçta 3 gol attı

08.03.2026 22:40:00
İhlas Haber Ajansı
Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı
Sidiki Cherif, son 3 maçta 3 gol attı
Fenerbahçe'nin Fransız forveti Sidiki Cherif, Samsunspor karşısında kaydettiği golle ligde 2. golüne ulaşırken, 8 gün içinde çıktığı 3 maçta 3 gol attı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, Samsunspor ile karşılaşırken, sarı-lacivertlilerin forveti Sidiki Cherif de 1 gole imza attı.

Ara transfer döneminde kadroya dahil olan Cherif, geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında attığı golle ligde ilk kez gol sevinci yaşarken, 4 Mart Çarşamba günü oynanan Gaziantep FK kupa maçında da 1 kez fileleri sarstı.

19 yaşındaki forvet 11'de başladığı Samsunspor mücadelesinde 90+5. dakikada golünü atarak takımına galibiyeti getirdi ve ligde 2. golüne ulaştı.

Milli sporcu Aysel Önder tarih yazdı

Milli sporcu Aysel Önder, VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası'nda T20 kategorisinde 24.87 derecesiyle Avrupa rekoru kırarak dünya şampiyonu oldu

08.03.2026 15:40:00
İhlas Haber Ajansı
Milli sporcu Aysel Önder tarih yazdı
Milli sporcu Aysel Önder tarih yazdı
Milli sporcu Aysel Önder, VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası'nda T20 kategorisinde 24.87 derecesiyle Avrupa rekoru kırarak dünya şampiyonu oldu.

İspanya'nın Ourense kentinde düzenlenen VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası'nda milli sporcu Aysel Önder, T20 kategorisinde mücadele etti. Önder, 24.87 derecesiyle Avrupa rekoru kırarak dünya şampiyonu oldu.

Aysel Önder, kırdığı Avrupa rekoru ile altın madalyasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye'deki kadınlara armağan etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, elde edilen tarihi başarı sonrası yaptığı açıklamada, "VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası'nda Avrupa rekoru kırarak dünya şampiyonu olan özel sporcumuz Aysel Önder'i yürekten tebrik ediyorum.

Avrupa rekoruyla gelen bu dünya şampiyonluğu bizler için tarifsiz bir gurur kaynağıdır. Özel sporcularımızın azmi, inancı ve ortaya koydukları mücadele ülkemizi uluslararası arenada en güçlü şekilde temsil etmektedir.

Ay-yıldızlı bayrağımızı dünya sahnesinde zirveye taşıyan bu başarı, Türk sporu adına son derece kıymetlidir. Bu büyük başarıda emeği bulunan kıymetli antrenörü Damla Tan'ı da ayrıca tebrik ediyor, özel sporcularımızın başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Galatasaray, Beşiktaş ile oynadığı son 5 derbide 4 kırmızı kart gördü

Galatasaray, Beşiktaş ile oynadığı son 5 derbinin 4'ünde müsabakayı 10 kişi tamamladı

08.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Beşiktaş ile oynadığı son 5 derbide 4 kırmızı kart gördü
Galatasaray, Beşiktaş ile oynadığı son 5 derbide 4 kırmızı kart gördü
Galatasaray, Beşiktaş ile oynadığı son 5 derbinin 4'ünde müsabakayı 10 kişi tamamladı.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'a konuk olduğu mücadeleden 1-0 galip ayrılırken, 10 kişi kaldı. Müsabakanın 62. dakikasında VAR'ın uyarısıyla Leroy Sane - Rıdvan Yılmaz pozisyonunu izleyen hakem Ozan Ergün, Sane'ye direkt kırmızı kart gösterdi. Cimbom geri kalan dakikaları 10 kişi tamamladı.

Galatasaray, Beşiktaş ile oynadığı son 5 derbide 4 kırmızı kart gördü. Bu süreçteki derbilerde sarı-kırmızılılarda Victor Nelsson, Przemysaw Frankowski, Davinson Sanchez ve Leroy Sane, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Beşiktaş’ın tek hatası pahalıya patladı

Süper Lig'deki derbide Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yendi.

07.03.2026 22:15:00 / Güncelleme: 07.03.2026 22:19:36
AA
Beşiktaş’ın tek hatası pahalıya patladı
Beşiktaş’ın tek hatası pahalıya patladı
Süper Lig'deki derbide Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yendi.

15. dakikada Olaitan, ceza sahası sol çaprazından yayın içindeki Asllani'ye pasını çıkardı. Asllani'nin kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı vuruşta top, az farkla dışarı çıktı.

21. dakikada ceza sahası dışından Sara'nın sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

39. dakikada Galatasaray öne geçti. Sane'nin sağ iç koridordan kale önüne yaptığı ortaya boş pozisyonda kafa vuruşunu yapan Osimhen, topu filelere gönderdi: 0-1.

Sergen Yalçın, son oynanan Çaykur Rizespor maçının ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaptı



Siyah-beyazlı futbol takımı, Tüpraş Stadı'nda oynanan derbiye Ersin Destanoğlu, Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Wilfred Ndidi, Kristjan Asllani, Orkun Kökçü, Vaclav Cerny, Junior Olaitan ve Hyeon-gyu Oh ilk 11'iyle başladı.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde ise Devis Vasquez, Milot Rashica, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Kartal Kayra Yılmaz, Gökhan Sazdağı, Jota Silva, Tiago Djalo, Yasin Özcan ve Mustafa Erhan Hekimoğlu yer aldı.

Deneyimli teknik adam, rotasyona gittiği ve 4-1 kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçında şans verdiği Tiago Djalo, Yasin Özcan, Salih Uçan ve Milot Rashica'yı yedek soyundururken yerlerine Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Kristjan Asllani ve Vaclav Cerny'ye formayı teslim etti.

Beşiktaş'ta 5 oyuncunun ilk Galatasaray derbisi



Siyah-beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın'ın ilk 11'de şans verdiği 5 oyuncu, Galatasaray derbisinde ilk kez forma giydi.

Beşiktaş'ta Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Kristjan Asllani, Junior Olaitan ve Hyeon-gyu Oh, siyah-beyazlı formayla ilk defa sarı-kırmızılılara rakip oldu.

Yedek kulübesinde yer alan Devis Vasquez, Jota Silva ve Yasin Özcan da ilerleyen dakikalarda şans bulması durumunda Galatasaray derbisinin heyecanını tadacak.

Jota Silva, sezonun ilk devresindeki derbide kadroda yer almış ancak süre bulamamıştı.

"Dolmabahçe" kapalı gişe



Beşiktaş-Galatasaray derbisinde siyah-beyazlı taraftarlar, stadı tamamen doldurdu.

Beşiktaşlı taraftarlar mücadeleye büyük ilgi gösterdi ve karşılaşma kapalı gişe oynandı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar da kendilerine ayrılan deplasman tribününün tamamını doldururken, maç öncesinde takımlarına destek verdi.

Derbiye özel koreografi

Siyah-beyazlı taraftarlar, derbiye dakikalar kala yaptıkları koreografi ile görsel şölen oluşturdu.

Beşiktaş taraftarı, kuzey tribünde "1903'ten beri kral biziz bu alemde" pankartını açtı. Ayrıca doğu tribünündeki pankartta ise bir taraftarın elinde açılan "Beşiktaş" atkısıyla "Ne bir heves, ne bir tutku" yazısı yer aldı.

Ayrıca maç öncesinde tribünlere bırakılan siyah-beyaz bayraklarla derbi, görsel bir şölene dönüştü.

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" unutulmadı

Derbide iki takım sahaya, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"ne özel pankartla çıktı.

İki takım oyuncularının taşıdığı pankartta, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun" ifadesi yer aldı.

Okan Buruk, son Süper Lig maçının ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı

Süper Lig'de geride kalan 24 maçta 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle 58 puan toplayan sarı-kırmızılı takım, 25. haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde lider girdi. Galatasaray, Tüpraş Stadı'ndaki derbide son 13 lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş'a konuk oldu.

"Cimbom" kritik müsabakaya Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Mario Lemina, Lucas Torreira, Leroy Sane, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz ve Victor Osimhen 11'i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Günay Güvenç, Mauro Icardi, Yunus Akgün, Eren Elmalı, İlkay Gündoğan, Kaan Ayhan, Renato Nhaga, Noa Lang, Wilfried Singo, Sacha Boey yer aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Ziraat Türkiye Kupası'nda hafta içinde yapılan ve 2-1 kazandıları Corendon Alanyaspor mücadelesine rotasyonlu bir kadro çıkarmıştı. Buruk, Süper Lig'in 24. haftasında yine Alanyaspor ile sahasında yaptığı maça göre 4 değişikliğe gitti.

Buruk, 3-1 kazandıkları Alanyaspor mücadelesinin ilk 11'inde görev verdiği Eren, Lang, Singo ve Boey'u yedeğe çekti. Tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların yerine Abdülkerim, Sallai, Jakobs ve Lemina'yı sahaya sürdü.

Kaptan Abdülkerim, 2 maç sonra kadroda

Teknik direktör Okan Buruk, son 2 maçta dinlendirdiği kaptan Abdülkerim Bardakcı'yı ilk 11'e aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin son 4 sezondaki en istikrarlı oyuncularından olan Abdülkerim, Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda arka arkaya Corendon Alanyaspor ile yapılan maçlarda dinlendi. Galatasaray kariyerinde ilk kez üst üste 2 maçta forma giymeyen tecrübeli stoper, Beşiktaş derbisiyle ilk 11'e döndü.

Sallai 11'de, Yunus yedekte

Sarı-kırmızılı ekipte ağrıları nedeniyle son 2 maçın kadrosuna alınmayan Roland Sallai ile Yunus Akgün kadroya alındı.

Ağrıları bulunduğu için Alanyaspor ile yapılan lig ve kupa maçlarının kadrosuna alınmayan Sallai, Beşiktaş derbisinde ilk 11'de başladı. Yunus ise yedekler arasında görev bekledi.

Galatasaray yönetiminden taraftara iftarlık ikramı
Sarı-kırmızılı kulübün yönetimi, deplasman tribününe gelen taraftarlara iftarlık dağıttı.

Tüpraş Stadı'nda yapılan müsabakada Galatasaray'ı yaklaşık 2 bin taraftarı destekledi. Kulüp yönetimi, deplasmana gelen taraftarların oruçlarını açması iftarlık ikram etti.

Kulüp yönetimi, ayrıca deplasman tribününde bütünlük oluşturulması açısından taraftara kırmızı atkı hediye etti.

Volkan Demirel, 3 ay sonra Gençlerbirliği'ne döndü

Trendyol Süper Lig takımlarından Natura Dünyası Gençlerbirliği, 3 ay önce yollarını ayırdığı teknik direktör Volkan Demirel ile yeniden anlaştığını duyurdu

07.03.2026 12:47:00
AA
Volkan Demirel, 3 ay sonra Gençlerbirliği'ne döndü
Volkan Demirel, 3 ay sonra Gençlerbirliği'ne döndü
Trendyol Süper Lig takımlarından Natura Dünyası Gençlerbirliği, 3 ay önce yollarını ayırdığı teknik direktör Volkan Demirel ile yeniden anlaştığını duyurdu.

Başkent ekibinde Levent Şahin'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna, bu sezon 31 Ekim-7 Aralık 2025 tarihlerinde kırmızı-siyahlı takımı çalıştıran Demirel oturdu.

Kulüpten yapılan açıklamada "Profesyonel futbol A takımımızın teknik direktörlük görevi için camiamızın değerlerini özümsemiş, oyuncularımızı yakından tanıyan ve kulüp yapımızı iyi bilen Volkan Demirel ile 1,5 yıllığına anlaşmaya varılmıştır.

Volkan Demirel ve ekibine yeniden hoş geldin diyor, görevlerinde başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Daha önce Fatih Karagümrük, Hatayspor ve Bodrum FK kulüplerinde görev yapan 44 yaşındaki Demirel, Gençlerbirliği'ndeki ilk döneminde çıktığı 5 lig, 1 kupa maçında 3'er galibiyet ve mağlubiyet almıştı.

Gençlerbirliği, 24 haftanın geride kaldığı Süper Lig'de 24 puanla 12. sırada yer alıyor.

Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak

07.03.2026 12:42:00
AA
Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor
Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor
Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak.

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak.

Fenerbahçe'ye 2022-2023 sezonunun devre arasında transfer olan Jayden Oosterwolde, sarı-lacivertlilerde bugüne kadar 99 resmi maçta forma giydi.

Kariyerinde Parma, Twente ve Fenerbahçe'de oynayan 24 yaşındaki futbolcu, forma giydiği bir takımda ilk kez 100 maç barajını aşmaya hazırlanıyor.

İlk sezonunda kupa kaldırdı

Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2022-2023 sezonunda ligde 3 maçta forma giyen Jayden Oosterwolde, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise birer maçta sahaya çıktı.

Bu maçlarda 175 dakika sahada kalan Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli takımla Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Oosterwolde, Jorge Jesus'un ayrılmasının ardından İsmail Kartal'ın göreve gelmesiyle takımın vazgeçilmez isimlerinden oldu.

2023-2024 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 43 maça çıkan Hollandalı oyuncu, bu mücadelelerde 3 bin 164 dakika forma giyerken 2 kez gol sevinci yaşadı.

Geçen sezon ağır sakatlık yaşadı

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın ardından göreve gelen Jose Mourinho da Jayden Oosterwolde'ye güvenen isim oldu.

Mourinho, Hollandalı oyuncuya UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig'deki maçlarda formayı verdi.

2024 yılının ekim ayında yaşadığı sakatlık sonrasında ameliyat edilen Oosterwolde, sezonun kalanında forma giyemedi.

Fenerbahçe formasıyla 2024-2025 sezonunda 8'i Süper Lig, 6'sı Avrupa mücadelesi olmak üzere 14 karşılaşmada sahaya çıkan Oosterwolde, 1274 dakika sahada kaldı.

Tedesco'nun stoperdeki vazgeçilmezi

Sezona Jose Mourinho'yla başlayan ve ardından takımın başına Domenico Tedesco'yu geçiren Fenerbahçe'de her iki teknik adam da Jayden Oosterwolde'den vazgeçmedi.

Bu sezon Süper Lig, Avrupa, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da 37 maçta forma giyen Jayden Oosterwolde, 1 kez fileleri havalandırdı.

Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray karşısında gol sevinci yaşayan Hollandalı oyuncu, takımının 2-0 kazanarak kupayı kaldırdığı maçta galibiyete önemli katkı sağladı.

37 maçta 3 bin 201 dakika sahada kalan Jayden Oosterwolde, bu maçlarda 1 gol atarken 12 sarı, 1 de kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe formasıyla bugüne kadar 99 maçta 3 kez gol sevinci yaşayan Hollandalı oyuncu, bu maçlarda 7 bin 814 dakika süre aldı. Oosterwolde 99 maçta 32 sarı, 1 kırmızı kart gördü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.