logo
28 EYLÜL 2026

"Ortam gergindi bize küfür edildi"

Olaylı Alanyaspor-Trabzonspor maçının ardından yaşanan gerilimin yankıları sürüyor. Bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, maçın çok gergin geçtiğini ve kendilerine küfür edildiğini ancak kendisinin kimseye vurmadığını belirterek, yaşananlardan dolayı özür diledi

23.06.2020 17:00:00
 
"Ortam gergindi bize küfür edildi"
"Ortam gergindi bize küfür edildi"
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Alanyaspor maçının ardından yaşananlarla ilgili açıklamalar yaptı.

A Spor'a konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, maçın gergin geçeceğini tahmin ettiğini belirterek, "Ben kendimi dün yaşadıklarım gibi hiç görmedim. 62 yaşındayım. 35 yıldır da sporun içinde yöneticilik yapıyorum. Çok gergin bir maçtı, başından sonuna kadar. Oradaki federasyon yetkilisi ve jandarma yarbaydan rica ettim ve protokolün bayağı uzağına aldılar bizi. Benim bulunduğum yerle protokol tribünü arasında 45-40 metre fark vardı. Bu gerginliğin olacağını biliyordum ama bu düzeyde sıkıntı yaşanacağını tahmin etmiyordum" dedi.

Ağaoğlu kendilerine küfürler edildiğini söyleyerek, "Bazen bazı şeyler birikiyor, demek ki onlarda da birikti bize patladılar. Daha maçın başlama düdüğüyle birlikte küfürler edildi. 'Yavşaklar siz şampiyon olamazsınız' diye bağırdılar. Hatta bir federasyon yetkilisi rahatsız olarak bulunduğumuz yeri terk etti. 2 dakika daha sıkıntı yaşanmasa biz stadı terk edecektik ama tam o arada bir beyefendi arkadan kopup geldi ve parmağını sallayarak bilmem ne oğlu bilmem neler demeye başladı. Kıvılcımın patlama noktası da o oldu. Bizim arkadaşlar çok büyük tepki gösterdi. Rahmetli babamı hiç o söylediği şeyle özdeşleştiremedim. Ben de tepki gösterdim. Sonra tekrar araya emniyet güçleri girdi, tam sakinleştik 'Sen benim ağabeyime küfür ediyorsun' dedi Alanyaspor Başkanı. Telefonda da 'Abim Protokol 2' yazıyor. Telefonu da suratıma doğru tutuyor, herhalde ağzımdan çıkmasını beklediği şeyler vardı. Etmediğimi söyledim çünkü Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu 15 yıldır tanıyorum, hiçbir sorunum yok. Kastettiği büyük ağabeyiymiş. Önce o ağabeyi bize küfür etti" ifadesini kullandı.

Alanya'da kendilerini kimsenin karşılamadığını vurgulayan ve Fenerbahçe maçından örnek veren başkan Ağaoğlu, "Biz misafir olarak gittik oraya, hiçbir karşılama olmadı. Sadece tribünde selamladılar. Fenerbahçe ile oynadığımızda maç günü sabah Ali Koç aradı, aramızdaki gerginlik ne olursa olsun tüm ihtiyaçlarımızı sordu" dedi.

Kimseye vurmadığını dile getiren Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, "Vurmadım. Vurmaya kalksam 20 santimetre var aramızda. Kimse hafife almasın 62 yaşındayız ama gücümüz yerinde Allah'a şükür. Ağır tahrike rağmen vurmadım. Daha sonra Alanyaspor Başkanı'nın bir televizyon programına bağlanarak benimle ilgili konuştuğunu söylediler. Ağza alınmayacak küfürler yok. Vurdum mu? Vurmadım. Yalanın limiti yoktur. Benim ağzım koksa koksa annemin sütü kokar. Alkolün olduğu masada dahi bulunmamaya özen gösteren bir insanım. İnsan biraz utanır. İtham ettiğin insan Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı. Emniyet'ten alkol muayenesi talep ettik. Yapamayacaklarını söylediler. 'Nasıl olur? Herkese yapıyorsunuz' dedim. Uçağı özellikle beklettim havalimanında yapılmasını istedim. Çünkü Trabzon'da yaptırsaydım bu iftirayı yaptıranlar 'ayıldı' da diyebilirlerdi. Vurmaya kalksam vururum, onu açıkça söyleyeyim. Çekinmem. Orada frene basmayı becerebildik" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Hüseyin Çimşir'in bir Alanyasporlu yöneticiye küfür ettiği yönündeki iddialara değinen Ahmet Ağaoğlu, "Tam çıkışa yöneldik bu sefer sahanın içinden "Annenizi bilmem ne yaptık mı?" diye küfür geldi. Babaya tamam ama anaya gelince orada dur bakalım. Orası filmin koptuğu yer. Oynamışsınız, reaksiyon göstermişsiniz, mücadele etmişsiniz. Hüseyin hocaya hakaret etti diyorlar. Sen emin misin senin yöneticinin Hüseyin hocaya hakaret etmediğinden? Sen 2 metre yanındaki yöneticine hakaret ederken susturamıyorsan, hocanın 'Sen işine bak' demesi anormal değil. Bu kadar yalan söyleyen bir insandan bu ve benzeri şeyleri duymak pek de şaşırtıcı olmasa gerek" dedi.

Yaşananlardan dolayı özür dileyen Ahmet Ağaoğlu, "Hoş olmayan, yaşanmaması gereken şeyler oldu. Ben kendi adıma camiamdan, Trabzonspor taraftarlarından, hem de ülkemiz insanlarından özür diliyorum. Maçları konsantre olmayı, işimizi yapmayı ve dışımızda gelişen olayların içine girmemeye çok özen gösteriyoruz. Geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Fenerbahçe arasında bir gerilim yaşandı. Bu gerilimin en önemli tarafı Trabzonspor Kulübü. Ve biz hiçbir şekilde bu tartışmanın içerisine girmedik" dedi.

Trabzonspor Baro'sunun Başakşiehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve birkaç isim hakkında yaptığı suç duyurusunu da değinen Ahmet Ağaoğlu, "Biz ağzımızı açmıyoruz çünkü bizim önümüzde 8+1 maçımız vardı. Şimdi 6+1 maçımız kaldı. Bizim birinci önceliğimiz maç maç oynayarak bu süreci kupayı kaldırarak bitirmek. Bunun için çalışıyoruz, saha dışı olaylara hiç girmek istemedik. Şöyle bir şey oluştu, Futbol Federasyonu içerisinde paralel yapılanma mı var? Farklı isimlerin, farklı kişilerin TFF içinde etken oldukları yönünde haberler çıkınca yine biz o tartışmaların içerisine girmedik. Dün de Trabzon barosu bu isimlerle alakalı olarak suç duyurusunda bulundu. Çok açık söyleyeyim detaylarına vakıf değilim. Biz Trabzonspor Kulübü olarak sadece TFF'ye resmi başvuruda bulunarak bu çıkan haberlerle ilgili olarak şaşkınlık ve üzüntü duyduğumuzu ifade ettik" açıklamasını yaptı" diye görüş bildirdi.

Hakem kararlarıyla ilgili konuşan ve geride kalan maçlardan örnekler veren Ağaoğlu "Hakem kararlarıyla ilgili yorum yapmak istemiyorum. TFF Başkanı hakemlerin performansından çok memnun olduğunu söylemiş, çıkan haberlere itibar etmeyin demiş. MHK Başkanı hakem performanslarından memnunsa, sıkıntı görmüyorsa bunu kamuounun takdirine bırakıyorum. Başakşehir - Trabzonspor maçında Nwekaeme'ye yapılan pozisyon penaltı mı, değil mi? Takip eden Göztepe maçında onun çok daha basit bir pozisyonda o tip pozisyonlarda VAR devreye girmezmiş. Hakemin 5 metre önünde, o da görmedi. Yardımcı herhalde 'Bana ne' dedi. Peşinden Göztepe maçında ne hikmetse VAR devreye giriyor penaltı çalınıyor. Ondan bir önceki maç haftası? Ha ama MHK Başkanı bunlardan mutluysa ve hakemleri başarılı buluyorsa benim söyleyecek lafım yok. VAR'ın nerede devreye girip girmediğini anlayabilmiş değiliz. Gaziantep maçında 10 pozisyon gitmeyi beceriyorsunuz, bizim puan kaybına sebep olan pozisyonlarımızda ya devreye girmiyor ya devreye giriyor. Bunlar artık sıradan olaylar olmaya başladı. Yapanın yanında kar kalan olaylar olmaya başladı. Allah'ın adaletine inanan insanlarız. Bu şekilde kendilerine uygun bir ortam oluşturulur ve bu ortamda çok rahat, pervasızca hareket edebileceğine inanıyorsa insanlar gerçekten yanılıyorlar. O adalet günün birinde tecelli eder. Bulanık suda balık avlamaya çalışanlar dikkatli olsun. O suda kefal olduğu gibi parmaklarını kapacak piranhalar da olabilir" ifadesini kullandı.

Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut'un sözleriyle ilgili konuşan bordo mavililerin başkanı, "Erol Bulut benim muhatabım değil. Dün maç oynadığımız takımın teknik direktörü. Onun ifadelerini değerlendirecek değilim. Bunu 'O da kim oluyor' babında demiyorum yanlış anlaşılmasın. O turuncu-mavi kıyafetin kendisine çok yakıştığını söyleyebilirim. Bakıldığı zaman göze hoş geliyordu, tekstil yönünden değerlendiriyorum. Ha bir teşvik primi vs., onlar benim konum değil. Ben bunlara girmiyorum. Ancak geçen hafta oynadıkları futbolla bize karşı oynadıkları maçta çok fark vardı" diye konuştu.

Fenerbahçe ile yaptıkları kupa maçında çok iyi ağırlandıklarını dile getiren Ahmet Ağaoğlu, "Gerginliğin maça yansıyacağını zannetmiyorum. Dün akşam da söyledim bu sabah da söylüyorum Türk futbolunda Trabzonspor'un en sıkıntılı olduğu kulübü soracak olursanız herkes Fenerbahçe der herhalde. Geçtiğimiz hafta kendileriyle bir maç oynadık. Fenerbahçe'nin mutlaka kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. Sayın Ali Koç da bunu ifade etmişti. 'Elimizde kupa kaldı' demişti. O maçı kazanmak zorundalardı. Gittik, gittiğimiz günün sabahı otelde Sayın Ali Koç aradı, "hoş geldiniz yapabileceğimiz bir şey var mı? Bir ihtiyacınız var mı?' diye sordu. Bu bir gelenektir, örftür, adettir. Misafir takıma bu şekilde davranılması yıllardır süregelen bir gelenektir. Kaldı ki stada 1.5 saat erken gittik biz Fenerbahçe maçında. Hatta biz 3. golde dozu biraz kaçırmışız olabiliriz. Maç bitti geldiler başkan ve yönetim kurulu teker teker tebrik ettiler. O sırada bizim oyuncularımız orta sahada bekliyorlardı herhangi bir gerginlik yaşanmasın tünelde diye. Böyle bir talimat vermiştik futbolcularımıza. Başkan da bunu herhalde yanlış değerlendirdi sanırım, futbolcularımız sevinecek falan sandı. Gelip bana sorunca ben de durumu kendisine izah ettim. Saha tamamen temizlenmeden Ali Koç da tribünü terk etmek istemedi. Bu bir görev anlayışıdır. Ben de Parmak'a bağırdım ve içeri girmelerini söyledim. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan gittiler girdiler içeriye" diye konuştu.

Teknik direktör Hüseyin Çimşir'e yönelik yapılan eleştiriler ve eski teknik direktör Ünal Karaman'ın sözleriyle ilgili düşüncelerini dile getiren Ağaoğlu, Ünal Karaman haklıydı. Transfer politikamızı eleştirdi. Önümüzdeki sezon kendisini transfer danışmanı olarak alacağımızı kendisine iletirsiniz. Hocamızın geldiği günden beri mağlubiyeti yok. Bir şeyleri eleştirirken çok dikkat etmek zorundasınız. Hocaya yapılan eleştirileri son derece yersiz buluyorum. Bana göre Türk futbolu genç, ufku açık, kendini yenileyen bir teknik direktör kazanıyor. Genç teknik direktörlerimizin önünü açmak zorundayız. Şu an hiçbir takım çalıştırmayan birbirinden değerli teknik adamlarımız var. Genç isimlere ihtiyacımız var. Tabii ki tecrübesi olan oyunculara da ihtiyacımız var. Geriye yaslanma hastalığı var bu takımın maalesef, kronikleşti. Böylesine radikal bir sistemde yapılması gereken bir şey değil. Göztepe maçından sonra kameraların karşısına geçtiğin zaman böyle deme. Takımı Hüseyin Çimşir hazırlıyor. Önümüzdeki sezon da kendisinden yararlanmayı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Sakatlıkları bulunan Uğurcan Çakır, Jose Sosa ve Anthony Nwakaeme'nin durumuna değinen Ağaoğlu, "Uğurcan Çakır Ankaragücü maçında oynayamayabilir. Kulüp doktoru değilim ama gördüğümden söylüyorum. Nwakaeme'nin Galatasaray maçına yetişeceğini düşünüyorum. İlginç bir kas yapısı var zaten. Vücut yapısına baktığınız zaman da bunu anlıyorsunuz zaten. Sosa büyük bir ihtimalle bu hafta takımla birlikte çıkar. Süre alabilecek konumda artık. Hocanın kararı tabii. Rehabilitasyon süreci biraz üzün sürdü. Sosa'nın yokluğunda orta sahada bu sorumluluğu yüklenen olağanüstü performans koyan arkadaşlarımız var. Biz bu kadroya güvenmeseydik zaten bu yola çıkmazdık. Daha iyisini yapabilecek bir oyuncu yapısına sahibiz. Bazı şeyleri düzelteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

"Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu bu sözleri hangi psikoloji ile söyledi?" sorusuna da yanıt veren Ağaoğlu, "Psikolog veya sosyolog değilim. 'Bunlar psikologların cevaplayacağı sorular' diyelim işi ehline bırakalım. Değerlendirmeyi onlar yapsın" diyerek sözlerini tamamladı.



Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı

CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı

28.09.2026 10:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı.



CONCACAF Uluslar Ligi'nde Antigua & Barbuda ile Anguilla takımların karşı karşıya geldi. Antigua & Barbuda, mücadeleyi 5-0'lık skorla kazandı. Ancak söz konusu müsabakada skordan çok yaşanan kırmızı kart pozisyonları dikkat çekti. Mücadelenin 69. dakikasında oyuna dahil olan Aedan Scipio ayaklarına kadar uzanan saçları sayesine rakiplerine 2 kırmızı kart aldırdı.



Scipio'nun saçını çelen Keon Greene 72. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, 90+3. dakikada da Shalon Knight yine aynı sebepten dolayı kırmızı kartla cezalandırıldı.

Futbolun zirvesinden mali krize

Fenerbahçe'nin eski yıldızı, futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı

26.09.2026 20:09:00
Haber Merkezi
 
Futbolun zirvesinden mali krize
Futbolun zirvesinden mali krize
Brezilya futbolunun efsane isimlerinden ve bir dönem Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, futbolculuk kariyerinde kazandığı servetin yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı.

53 yaşındaki eski futbolcu, çarpıcı açıklamaları Portugal Football Summit etkinliğinde, futbolcuların kariyer sonrası yaşamı ve finansal yönetimi üzerine düzenlenen panelde yaptı.

"HESABIMI SIFIRLAYAN İNSANLARLA SORUN YAŞADIM"

Roberto Carlos, servetindeki büyük kaybın tek bir nedenden kaynaklanmadığını söyledi. Eski menajeriyle yaşadığı ciddi bir problem ile ailevi meselelerin finansal çöküşünde etkili olduğunu belirtti.

Carlos'un anlatımına göre olay oldukça ani gelişti. Bir gece hiçbir şeyden habersiz uyuduğunu, ertesi gün ise daha önce varlığından haberdar olmadığı çok sayıda belgeyle karşılaştığını söyledi.

"Eski menajerimle ciddi bir problem yaşadım. Çok ciddi bir ailevi problem yaşadım. Perşembe günü gece yarısı uyudum, cuma günü varlığından bile haberdar olmadığım bir sürü belge aldım. Orada bütün hikâyemi kaybettim."

KAYBIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Carlos, yaşadıklarını anlatırken özellikle menajerler ve ailevi sorunlara dikkat çekti.

"Menajerler ve ailevi meseleler yüzünden futboldan kazandığım her şeyin yüzde 99'unu kaybettim. Hatalar yaptım."

Eski yıldız, yaşadıklarının başka futbolcular için ders olması gerektiğini belirterek genç oyunculara da uyarıda bulundu.

Burada önemli bir ayrıntı var: Roberto Carlos, parasının hangi kişi tarafından, hangi işlemle veya hangi miktarda kaybedildiğini ayrıntılı biçimde açıklamadı. Kamuoyuna yansıyan açıklamalarında eski menajeri ve ailevi sorunlardan söz etti ancak belirli kişileri isim vererek suçlamadı.

"POST-KARİYERİMİ DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Roberto Carlos, aslında futbolu bırakmadan önce geleceğini planladığını da anlattı.

Futbolculuk döneminde kariyer sonrasına hazırlandığını, sportif direktörlük lisansı aldığını ve çeşitli markalarla çalıştığını belirten Brezilyalı yıldız, buna rağmen yaşadığı sorunların mali durumunu ağır biçimde etkilediğini söyledi.

HAYATINI YENİDEN DÜZENLEDİ

Carlos, yaşadığı finansal krizin ardından hayatını yeniden yapılandırdığını da açıkladı.

İş ortağı Paul Brighten ve Entourage Sport & Entertainment ile çalışmasının ardından finansal ve ailevi hayatını yeniden düzenlediğini belirtti.

175 MİLYON DOLAR İDDİASI

Bazı haberlerde Roberto Carlos'un futbol kariyerinden yaklaşık 175 milyon dolar kazandığı yönünde rakamlar yer alsa da, son açıklamalarında Carlos'un kendisi bu rakamı doğrulamadı. Güvenilir kaynakların aktardığı kesin ifade, onun futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiği yönünde.

Bu nedenle ortaya çıkan tablo, "175 milyon doların tamamını kaybetti" şeklinde kesin bir hesaplamadan ziyade, Roberto Carlos'un kendi beyanına göre futbolculuk döneminde elde ettiği servetin neredeyse tamamını kaybettiği şeklinde aktarılmalı.

FUTBOLUN ZİRVESİNDEN MALİ KRİZE

Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nın unutulmaz sol beki olan Roberto Carlos, kariyeri boyunca dünyanın en yüksek gelir elde eden futbolcularından biri haline geldi. Ancak kendi anlatımına göre menajerlik ilişkileri, ailevi problemler ve kendi yaptığı hatalar, futbol sonrasında ciddi bir finansal kayba yol açtı.

Carlos bugün yaşadığı süreci genç futbolculara yönelik bir uyarı olarak anlatıyor: "Başıma gelen kötü şeyleri gençlere anlatıyorum ki benim yaptığım hataları yapmasınlar."

Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!

Fenerbahçe, FIFA’nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı

26.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe, FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı. İlk duyurulduğunda ayrıntıları bilinmeyen kararın, kulübün 2024-2025 sezonunda kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesine ilişkin bir dosyadan kaynaklandığı açıklandı. Fenerbahçe, gerekli ödemenin yapılmasının ardından yasağın kaldırılacağını bildirdi.

FIFA KAYDINDA 3 DÖNEMLİK YASAK

FIFA'nın resmi Registration Bans sisteminde Fenerbahçe adına 3 dönemlik transfer kısıtlaması görüldü. FIFA, kayıt yasağını kulüpler hakkında uygulanabilen ve yeni oyuncuların ulusal veya uluslararası düzeyde tescil edilmesini engelleyen bir yaptırım olarak tanımlıyor.

Ancak FIFA'nın kendi açıklamasına göre böyle bir yasak, kulübün belirli bir yükümlülüğü yerine getirmesi halinde FIFA tarafından kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sistemde "3 dönem" yazması, her durumda yasağın üç transfer döneminin tamamında uygulanacağı anlamına gelmiyor.

DOSYANIN ARKASINDAN EN-NESYRİ ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı açıklamaya göre dosyanın kaynağı, Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri'nin bonservis bedeline ilişkin ödeme.

Kulübün açıklamasına göre, 30 Nisan 2026 tarihinde ödenmesi gereken bonservis taksitinin zamanında ödenmemesi üzerine ilgili kulüp FIFA nezdinde başvuruda bulundu.

Fenerbahçe yönetimi, göreve geldikten sonra geciken taksitin ödendiğini belirtti. Ancak dosyayı FIFA'ya taşıyan kulübün bir sonraki taksitin de ödenmesini talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise bu konuda FIFA'nın kararını beklediği aktarıldı.

PAZARTESİ ÖDEME YAPILACAK

Fenerbahçe, FIFA'nın kararında hükmedilen ödemenin 28 Eylül Pazartesi günü, yani ilk mesai gününde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp, ödemenin ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla 3 dönemlik transfer yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Bu nedenle mevcut tablo, Fenerbahçe'nin önündeki üç transfer döneminin otomatik olarak transfer yapamayacağı anlamına gelmiyor. Yaptırımın kaldırılması için FIFA kararında belirtilen mali yükümlülüğün yerine getirilmesi gerekiyor.

"3 DÖNEM" KAYDI NEDEN ÖNEMLİ?

FIFA'nın sistemindeki kayıt, yaptırımın mevcut durumda üç transfer dönemini kapsayacak şekilde tanımlandığını gösteriyor. Ancak FIFA, kayıt yasağının belirli şartların yerine getirilmesiyle kaldırılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bu nedenle haberin ilk aşamasında ortaya çıkan "Fenerbahçe 3 dönem transfer yapamayacak" algısı ile kulübün açıkladığı son durum arasında önemli bir fark bulunuyor:

Yasak FIFA sisteminde mevcut; ancak kulüp ödeme yükümlülüğünü yerine getirerek yasağın kaldırılmasını sağlayabilecek.

MALİ TABLO GENEL KURULDA GÜNDEME GELECEK

Fenerbahçe yönetimi ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026'daki Olağan Genel Kurul'da kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Böylece FIFA dosyasının yanı sıra kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerinin de genel kurul gündeminde ayrıntılı biçimde ele alınması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin ayrıca 30 Haziran 2026 tarihli KAP bildiriminde UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında futbol takımı maliyetlerinin ilgili gelirlerin yüzde 70'lik sınırına karşılık yüzde 84 seviyesinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 7 milyon avroluk UEFA finansal disiplin cezası uygulandığını açıkladığı görülüyor. Bu dosya FIFA'daki transfer yasağından ayrı bir UEFA finansal yaptırımıdır.

SONUÇ: YASAK VAR, ANCAK KALICI DEĞİL

FIFA kayıtlarında Fenerbahçe için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor. Ancak kulübün açıklamasına göre yaptırımın nedeni En-Nesyri transferine ilişkin mali yükümlülük ve ödeme 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Ödemenin ardından FIFA'daki bürokratik sürecin tamamlanmasıyla yasağın kaldırılması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut durumda Fenerbahçe açısından kritik nokta, üç transfer döneminin tamamında transfer yasağı uygulanması değil, FIFA kararında belirtilen ödemenin yapılarak yaptırımın sistemden kaldırılması.

Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı

26.09.2026 00:53:00 / Güncelleme: 26.09.2026 00:58:24
Haber Merkezi
 
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı. Türkiye, ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup olurken, grubun diğer karşılaşmasında İtalya da sahasında Belçika'ya 2-0 yenildi.

Bu sonuçla birlikte Türkiye ve İtalya ilk maçlarını puansız tamamladı. Fransa ile Belçika ise 3'er puan aldı.

Türkiye, 28 Eylül Pazartesi günü İtalya'yı konuk edecek. İki takım açısından da karşılaşma kritik hale gelirken, kaybeden tarafın gruptaki işi daha da zorlaşacak. UEFA'nın resmi fikstüründe de Türkiye-İtalya karşılaşması 28 Eylül olarak yer alıyor.

GRUPTA SON DURUM

Belçika – 3 puan
Fransa – 3 puan
Türkiye – 0 puan
İtalya – 0 puan

Türkiye'nin Fransa karşısındaki 1-0'lık yenilgisinin ardından şimdi gözler İtalya maçına çevrildi. İtalya da Belçika'ya 2-0 kaybederek Türkiye karşısına puansız çıkacak.

Pazartesi günü oynanacak mücadele, iki takım için de "ya tamam ya devam" niteliğinde erken bir kritik sınav olacak.

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

25.09.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, 90 kilo final müsabakasında İspanyol Enmanuel Reyes Pla ile karşı karşıya geldi. Ringde sergilediği üstün performansla rakibine şans tanımayan milli sporcu, maçı kazanarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti ve ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşıdı.

Daha önce Kick Boks branşında da Avrupa şampiyonluğu bulunan genç boksörün kariyerinde ayrıca U22 ve U23 yaş kategorilerinde kazanılmış Avrupa şampiyonlukları da yer alıyor. Emrah Yaşar, aldığı bu zaferle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti

25.09.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, 70 kilo final müsabakasında İngiliz Chantelle Reid ile karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, karşılaşmadan 5-0'lık net bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Busenaz Sürmeneli, bu başarıyla birlikte organizasyondaki toplam madalya sayısını 4'e çıkardı. Milli boksörün Avrupa Şampiyonası kariyerinde 2 altın ve 2 bronz madalyası bulunuyor.

Büşra Işıldar gümüş madalya kazandı

Milli boksör Büşra Işıldar, ise 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. 75 kilo finalinde İrlandalı sporcu Aoife O'Rourke ile karşılaşan 24 yaşındaki sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu. Gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Büşra Işıldar'ın, büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalyası var.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonu, yarın İstanbul'da düzenlenecek

 

25.09.2026 10:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek kupa, 57 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak. Organizasyonda, 8 başpehlivan ve 84 pehlivan mücadele edecek. Saat 08.00'deki kura çekimiyle başlayacak organizasyon, saat 17.00'de yapılması planlanan başpehlivanlık final maçıyla sona erecek.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı vatandaşlar yerinde ücretsiz şekilde izleyebilecek.

Organizasyona katılacak başpehlivanlar şöyle:

Erkan Taş, Feyzullah Aktürk, Seçkin Duman, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Sinan Yıldız, Yusuf İslam Taş. 

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak

Formula 1 yönetimi, Azerbaycan Hükümeti'nden gelen resmi talep üzerine Bakü Şehir Pisti'ndeki yarış takvimini bir gün öne çekti. 27 Eylül Anım Günü nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, hafta sonu rutinini bozan yarışın ışıkları bu kez pazar değil, cumartesi günü sönecek

21.09.2026 17:30:00
Eyüp Kabil
 
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 dünyası, sezonun 15. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde sıra dışı bir takvim güncellemesine sahne oluyor. Normal şartlarda pazar günleri gerçekleştirilen ana yarış, bu yıla özel olarak 26 Eylül Cumartesi gününe alındı.

Kararın arkasında, Azerbaycan'ın 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askeri personeli anmak adına ilan ettiği 27 Eylül Anım Günü bulunuyor. Ulusal yas ve anma etkinlikleriyle çakışmaması adına F1 yönetimi ve yerel organizatörler, tüm seansları 24 saat öne kaydırma konusunda mutabık kaldı.

Hafta sonu programı tamamen değişti

Takvimin öne çekilmesiyle birlikte takımların ve medyanın alışık olduğu akış da tamamen değişti. Bakü'nün dar sokaklarında ve 2 kilometrelik devasa düzlüğünde mücadele edecek olan pilotlar, perşembe günü antrenman seansları için piste çıkacak. Kritik sıralama turları ise 25 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bu esneklik, Formula 1 tarihinde son yıllarda Ramazan ayı veya lojistik nedenlerle Bahreyn, Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta uygulanan cumartesi yarışları trendinin en yeni halkasını oluşturuyor. Dar ve virajlı eski şehir bölgesiyle yüksek hız gerektiren düzlükleri bir arada barındıran Bakü Şehir Pisti, özellikle yeni nesil hibrit motorların enerji yönetimi açısından bu yıl takımları her zamankinden daha fazla zorlayacak.

Şampiyonluk yarışında akıl oyunları

Pist üstündeki teknik zorlukların yanı sıra, gözler şampiyona lideri üzerinde olacak. Mercedes'in 20 yaşındaki genç yeteneği Kimi Antonelli, en yakın takipçisi ve takım arkadaşı George Russell'ın 81 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Antonelli, Bakü'de kazanması halinde Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu olma yolunda dev bir adım daha atmış olacak.

Ancak eski dünya şampiyonu Nico Rosberg'in de belirttiği gibi, genç pilotun bu süreçteki en büyük rakibi kendi üzerindeki psikolojik baskı ve McLaren ile Ferrari'nin getirdiği yeni güncelleme paketleri olacak. Özellikle son yarışlarda şanssız sanal güvenlik aracı kararlarıyla galibiyeti kaçıran McLaren pilotu Lando Norris, Bakü'ye getirilen yeni taban ve kanat güncellemeleriyle Antonelli'nin en ciddi tehdidi konumunda.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.