logo
06 TEMMUZ 2025

Özat'tan ilginç şampiyonluk yorumu

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "Başakşehir 88'de attı, Beşiktaş 90'da yedi. Tecrübelerimden, yaşadıklarımdan yola çıkarak 'Enteresan bir sezon her şey olabilir' dedim" şeklinde konuştu

27.05.2017 00:00:00
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "Medipol Başakşehir şampiyon olur." ifadesini kullanmadığını söyledi.

Ümit Özat, yaptığı açıklamada, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ın kendi kalesine attığı son dakika golüyle Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalması, Medipol Başakşehir'in de Antalyaspor'u son dakika golüyle yenmesi sonrası sezonun enteresanlığına dikkati çekmek istediğini belirtti. Şampiyonluk yarışına ilişkin tecrübelerinden, yaşadıklarından yola çıkarak "Medipol Başakşehir 88'de attı, Beşiktaş 90'da yedi. Enteresan bir sezon her şey olabilir' dedim" ifadelerini kullanan Özat, "Ben (Başakşehir şampiyon olur) demedim. Bizler futbol adamıyız, magazin programı, yorumu yapacak değilim. Öküz altında buzağı aramak gibi, böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

Medipol Başakşehir'e karşı "3 büyüklerin" dahi Gençlerbirliği kadar iyi oyun sergileyemediğine dikkati çeken Özat, şöyle devam etti: "Tabii ki futbol konuşacağız. 'Kim düşer, kim şampiyon olur' konuşmayacaksak ne konuşacağız. Fenerbahçe ile yaşadıklarımdan ve başımdan geçenler sonucunda bir değerlendirmede bulundum. Ben dedim ki 'Biz Erciyesspor'u yendik. Beşiktaş-Galatasaray maçında son saniyelerde Hasan Kabze gol attı. Bir değil bin kez denesen aynı şekilde gol olmaz. Başakşehir 88'de attı, Beşiktaş 90'da yedi. Hocam (Ahmet Çakar) enteresan bir sezon, her şey olabilir' dedim. Yoksa o şampiyon olmuş bu şampiyon olmuş beni ne ilgilendirir. Başakşehir'e karşı bizim oynadığımızı kim oynadı? Galatasaray'a 4 attılar, Beşiktaş'a 3 attılar, Fenerbahçe'yi kupadan elediler. Bize pozisyonları yok. Bizim böyle işlerde olmayacağımızı insanların bilmesi lazım. Bir takımın antrenörü 'şu takım şampiyon olabilir, şu takım düşebilir' yorumlarını yapabilmeli."

"Gerginliği seven bir takımız"
Ümit Özat , kırmızı-siyahlı takımın gerginliği sevdiğini ve "diken üstünde" daha iyi oynadığını belirterek, "Bu durumu Atiker Konyaspor, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor maçlarında görebiliriz. Ne zaman matematiksel olarak bir şeyleri garantiledik, Adanaspor maçında olduğu gibi, o zaman istediğimizi alamadık." dedi. Gençlerbirliği'nin başarılı bir sezon geçirdiğini dile getiren Ümit Özat, "Adanaspor maçını kazansaydık sonrası daha farklı olabilirdi. Bu takım sezon bitmeden, 5 hafta önce 40 puanı yakaladı. Bunun getirdiği rahatlık bazen rehavete bazen avantaja sebep olabiliyor. Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında iyi oynadık, pozisyon vermeden iki gol yedik." ifadelerini kullandı.

"Önce can, sonra canan"
Spor Toto Süper Lig'de karşılaşacakları Bursaspor'un önemli bir takım ve camia olduğunun altını çizen Özat, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bursa önemli bir şehir, Bursaspor şampiyonluk yaşamış bir takım. Haftalardır kötü gidiyorlar. Bu ligde herkesin birbirine karşı sorumluluğu var. Çıkacağız, sahada mücadelemizi yapacağız. Tek söyleyeceğim şey, futbolcularımın sahaya çıkıp sonuna kadar mücadele edecekleri. Kimin ne yaptığı bizi ilgilendirmez, o yenmiş, bu yenilmiş, biz böyle şeylerden uzak bir kulübüz. Bu haftanın en önemli maçı bu. Tüm Türkiye'nin gözü önünde olacak bu maç." "Bizim zorluklarımız da var." ifadesini kullanan Özat, "Futbolcular da bunun farkında. Aydın bir haftadır antrenmana çıkmıyor, Serdar tam iyileşmedi. Hopf sakatlandı, izin verdik gönderdik. İçeride anlaşamadığımız oyuncular var, başka takımlarla görüşen isimler var. Profesyonellikte tabii ki bunlar olur. Öyle bir durumdayız ki bu maç tüm ligi ilgilendiren bir maç olmasa ben de kulübümün menfaatleri doğrultusunda maç performanslarını görmek istediğim oyunculara şans verirdim. Kulübümü tartışılır hale getirmek istemem. Hiç bir kulübü de kendi ekmeğini yediğim kulübün üzerinde tutmam. Önce can sonra canan derler, biz önce kulübümüzü düşünmek zorundayız." diyerek sözlerini tamamladı.

Gençlerbirliği, Bursaspor maçına hazır
Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde teknik direktör Ümit Özat yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana koşuyla başlayan futbolcular, 5'e 2 top kapma oyununun ardından hız çalışması yaptı. Başkent ekibinde kart cezalısı Abdul Rahman Khalili, sakatlığı nedeniyle izin verilen kaleci Johannes Hopf ve tedavilerine devam edilen Serdar Gürler ile Aydın Karabulut, Bursaspor'a karşı forma giyemeyecek. Dün yapılan idmanda sakatlanan ve MR'ı çekilen Tokelo Anthony Rantie'nin durumu ise maç saatinde netleşecek. Gençlerbirliği ile Bursaspor arasında Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yarın oynanacak maç saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Alper Ulusoy yönetecek.

73. randevu
Gençlerbirliği, Bursaspor ile yarın 73. kez karşı karşıya gelecek. Başkent temsilcisi, 72 maçın 21'ini kazanırken, 29 karşılaşmada mağlup oldu. Rakipler arasında oynanan 22 maç beraberlikle tamamlanırken kırmızı-siyahlılar, 87 gol attı, 109 gol yedi. Kırmızı-siyahlılar, yeşil-beyazlı rakipleriyle ligde 67 kez puan mücadelesine çıktı. Başkent ekibi 20 karşılaşmada 3, 21 maç sonucunda ise 1 puan hanesine yazdırdı. Bursaspor'a 26 lig maçında kaybeden kırmızı-siyahlılar, 80 gol attı, kalesinde 101 gol gördü. Gençlerbirliği, Bursa ile deplasmanda oynadığı 33 lig maçının sadece 5'inde galip gelen taraf olabildi. Kırmızı-siyahlılar 11 maçta 1 puanla Ankara'ya dönerken, 17 kez rakibine Bursa'da yenildi. Bursaspor'a evinde 34 gol atan Gençlerbirliği, 58 kez kalesinden topu çıkardı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Kuzey Irak'tan acı haber
5 asker şehit
Neden sadece CHP'li belediye başkanları tutuklanıyor?
DMM'den 'sadece muhalefete operasyon' açıklaması
Demir Kubbe efsanesi çöktü
İran füzeleri, İsrail'in 5 askeri tesisini vurdu
'Yangınlar insan kaynaklı'
'Oran yüzde 97'ye kadar çıkıyor'
Masada ateşken sahada katalim
Gazze'de son 24 saatte 70 can kaybı
Savcı 'kuvvetli suç şüphesi' ile tutuklama istedi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek tutuklandı
Özel'den sert tepki
'Sandık gelecek, hepiniz gideceksiniz'
Tunç'tan operasyon açıklaması
Gündem CHP'li belediyelere operasyon
"Bugün İslam dünyasının her bir noktası Kerbela"
BTP lideri Kerbela programına konuştu
Erdoğan'dan açılım süreci mesajı
'Süreç biraz daha hız kazanacaktır'
Mansur Yavaş'tan sert tepki
Hukuk siyasete göre eğilip bükülüyor
Parayla pulla işim yok
Zeydan Karalar, gözaltına alınmadan önce video paylaştı
Doktor maaşı 7900 Euro
Almanya Türkiye'de nitelikli eleman avında
Şirketler patır patır eleman çıkarıyor
Hazır giyim keyif vermiyor
Şara yönetimi kılını kıpırdatamıyor
İsrail ordusu Suriye'de cirit atıyor
Kuzey Irak'tan acı haber
5 asker şehit
Neden sadece CHP'li belediye başkanları tutuklanıyor?
DMM'den 'sadece muhalefete operasyon' açıklaması
Demir Kubbe efsanesi çöktü
İran füzeleri, İsrail'in 5 askeri tesisini vurdu
'Yangınlar insan kaynaklı'
'Oran yüzde 97'ye kadar çıkıyor'
Masada ateşken sahada katalim
Gazze'de son 24 saatte 70 can kaybı
Savcı 'kuvvetli suç şüphesi' ile tutuklama istedi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek tutuklandı
Özel'den sert tepki
'Sandık gelecek, hepiniz gideceksiniz'
Tunç'tan operasyon açıklaması
Gündem CHP'li belediyelere operasyon
"Bugün İslam dünyasının her bir noktası Kerbela"
BTP lideri Kerbela programına konuştu
Erdoğan'dan açılım süreci mesajı
'Süreç biraz daha hız kazanacaktır'
Mansur Yavaş'tan sert tepki
Hukuk siyasete göre eğilip bükülüyor
Parayla pulla işim yok
Zeydan Karalar, gözaltına alınmadan önce video paylaştı
Doktor maaşı 7900 Euro
Almanya Türkiye'de nitelikli eleman avında
Şirketler patır patır eleman çıkarıyor
Hazır giyim keyif vermiyor
Şara yönetimi kılını kıpırdatamıyor
İsrail ordusu Suriye'de cirit atıyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.