logo
24 HAZİRAN 2026

Özbek, 'Koalisyon güçleri' diyerek ezeli rakiplerine çağrıda bulundu

Galatasaray Başkanı Özbek'ten şampiyonluk yarışı ve rakipleriyle ilgili açıklama yaptı 

03.05.2023 20:40:00 / Güncelleme: 03.05.2023 20:54:58
Özbek, 'Koalisyon güçleri' diyerek ezeli rakiplerine çağrıda bulundu
Özbek, 'Koalisyon güçleri' diyerek ezeli rakiplerine çağrıda bulundu

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili, "Şampiyon belli. Gergin olması gereken ikincilik, üçüncülük savaşı var. Gerginlik orada." dedi.

Sarı-kırmızılı futbol takımının Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanını izleyen başkan Özbek, öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yarışında gergin olmadıklarını belirten Özbek, "Şampiyon belli. Gergin olması gereken ikincilik, üçüncülük savaşı var. Gerginlik orada. Onlar bu gerginliği kamufle edebilmek için devamlı Galatasaray'a sataşıyorlar. Meyve veren ağaç taşlanır. Yolumuza bakıyoruz. Şampiyonluk yolunda en öndeyiz ve şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Şampiyon belli. İkincilik, üçüncülük için aralarında yarışsınlar." dedi.

Dursun Özbek, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin kendilerine karşı birleştiğini ileri sürerek, "Birbirlerini desteklemelerini de normal karşılıyorum. Beşiktaş güzide bir kulübümüz ama sponsoru Beko. Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz sponsoru Beko. İnsanlar çıkarım yapabilir. Yürüyüşümüzde hiçbir zaman bozulma yoktur. Şampiyonluk uzun bir yarış. Maçların tümünü kazanmamız mümkün değil. Böyle olmadı. Zaman zaman bu tip sonuçlar olabilir. Ne Galatasaray'ın yürüyüşünde ne hocanın ve oyuncuların motivasyonunda eksilme var. Okan hoca çok değerli antrenörümüz. Onlar kendi maçlarına baksınlar." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray, Cumhuriyet'ine bağlı"
Dursun Özbek, Galatasaray'ın Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir camia olduğunu söyledi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un camialarını FETÖ ile ilişkilendirmesiyle ilgili soru üzerine Özbek, şunları söyledi: "Zaman zaman filmlerde seyrediyoruz, zaman zaman olaylarda şahit oluyoruz. Bir cinayet işlendiği zaman cinayet mahalline ilk kim gelir' Katil gelir. Durmadan FETÖ diyen arkadaşlara buradan sesleniyorum. Bu işlerin ne olduğunu herkes biliyor. Onun için bunu telaffuz ettikçe, demek ki buradan gocunduğunuz bir şey var ki sürekli bunu dile getiriyorsunuz. Terör örgütünü ikide bir dilinize almanızın sebebini çözemiyorum. Galatasaray, Cumhuriyet'ine bağlı, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda bir camiadır. Bunu defalarca, İstiklal Savaşı'nda kanıtladık. 500 senelik bir kültürden geliyoruz. 500 sene devletine hizmet etmiş camianın bireyleriyiz. Dolayısıyla bunu diline alırken iki defa düşüneceksin. Cinayet mahalline ilk katilin kendisi gelirmiş. Sen de bunu ikide bir söylediğine göre devamını söylemeye gerek yok."

"Beşiktaş camiasında da bir değişim var"
Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serhan Çetinsaya'nın derbi sonrasındaki paylaşımlarına tepki gösterdi. Çetinsaya'nın derbi sonrasında sosyal medyada argo ifadelerin yer aldığı paylaşımda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Özbek, "Serhan Çetinsaya'yı tanımam. Babası Süleyman Bey, benim 30 yıllık çok yakın arkadaşım. Galiba 30'lu yaşındaymış. Beşiktaş'ta asbaşkanlık görevine gelmiş. Dün babası beni aradı. Çok eski arkadaşız. Aynı camiadan geliyoruz, aynı meslek grubu içinden geliyoruz. Üzüntülerini bildirdi. Bütün Galatasaray camiasından da oğlunun namına özür diledi." şeklinde görüş belirtti.

Beşiktaş Kulübünden herhangi bir açıklamaya yapılmadığını hatırlatan Özbek, "Süleyman Bey dünya iyisi bir insan. Oğlu böyle bir ifadede bulundu ve Beşiktaş'ın buna sessiz kaldı. Bir reaksiyon gösterilmedi. Beşiktaş'ı Süleyman Seba ile, Hakkı Yeten ile biliyorum. Yaşım müsait. Beşiktaş camiasında çok yakından tanıdığım insanlar var. Attığı twit ortada durduğuna göre ve buna sessiz kalındığına göre Beşiktaş camiasında da bir değişim var. Demek ki Beşiktaş camiası her zaman meydana çıkıp ifade ettikleri tarzda bir kulüp değil." değerlendirmesinde bulundu.

"Koalisyon güçleri Galatasaray ile mücadele edemez"
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı "koalisyon" olarak nitelendiren Özbek, "Özellikle bu koalisyon güçleri Galatasaray ile mücadele edemezler." dedi. "Yanlarına 10 takım daha alsalar dahi edemezler." diyen Özbek, "Galatasaray doğrunun, hakkın yanındadır. Fenerbahçe ile ilgili attığımız bir mesajı alıntılayıp sinkaflı twit atmasını kendisine yakıştıramadım. Kendisine yakıştırdıysa Süleyman bey açısından çok üzülüyorum. Bizim geldiğimiz kültür bu söylemlere müsaade etmiyor. Galatasaray olarak hiçbir zaman benzer seviyelere inmemeyi hep söyledik. Kötü laf kullananlar o kötü lafın altında kalırlar. Aynı tarzda cevap verme durumunda değiliz." diye konuştu.

"Galatasaray'dan korkuyorlar"
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, şampiyonluktaki rakiplerinin kendilerinden korktuğunu ileri sürdü. Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda sürekli Galatasaray'ın konuşulduğuna dikkati çeken Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz divan kurulunda Galatasaray'ın iç meselelerini konuşuyoruz. Divan bunun için var. Rakip takımın divanına bakıyoruz, 3,5 saat sürmüş, 2,5 saati Galatasaray konuşuluyor. Bu, çok net olarak acziyeti ve Galatasaray'dan ne kadar korkulduğunu gösteriyor. Öyle ya, korku etrafı sarmış. Galatasaray'ı konuşarak, Galatasaray'la ilgili sözler sarf ederek bu ateşi söndüremezsiniz. Korku ateşi sarmıştır. Geçmişte bir söze bağlı olarak bunu söylüyorum. Bu ateş üfleyerek sönmez."

"Galatasaray camiası kenetlenmiştir"
Dursun Özbek, sarı-kırmızılı camianın şampiyonluk yolunda kenetlendiğini kaydetti. İç saha maçlarında yaklaşık 50 bin taraftar önünde oynadıklarını aktaran Özbek, "Taraftarlarıma ne kadar teşekkür etsem az. 50 bin kişi arasında bir çatlak ses yok. Galatasaray camiası kenetlenmiştir. Bu koalisyonun Galatasaray'a yaptığı saldırılar Galatasaray'ın daha da güçlenmesini sağlamıştır." ifadelerini kullandı.

Özbek, topluma örnek olmaları gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Düşmanlarımıza şu anda korku veriyoruz. Bu korkuyu bize sinkaflı mesajlar atarak, iç meselelerimizi kendi divanlarında konuşarak gösteriyorlar. Onlara kendi işleriyle uğraşmasını ve özellikle camiamızdaki insanlarla uğraşmasını bırakmasını tavsiye ediyorum. Bunlar hem Beşiktaş'ta hem Fenerbahçe'de genç insanlar. Zengin ailelerin çocukları. Biraz daha mütevazi ve kibirden yoksun hareket etmelerinde Türk toplumu için büyük yarar vardır. Biz rol modeli insanlarız. Çocuklar, gençler izlediği zaman bizi örnek alması lazım. Benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın gayreti Türk toplumuna bu örneği sergilemek. Kendi çocukluğumdan başlayarak bu mevkie nasıl geldiğimi dün anlattım. Çok yol yürüdük biz. Öyle zengin babanın zengin çocuğu gelip buraya oturmadı. Onlar daha yolun başındalar. Onlar giderken biz gittik, dönüyoruz. Onlara tavsiyem şu. Konuşurken dilinize sahip çıkın. Özellikle bu dönemde Türk toplumunun gerilmeye ihtiyacı yok. Kendi işinizle, kendi takımınızla ilgilenin. Bırakın rakibiniz ne yaparsa yapsın. Çağrımı yineliyorum. Herkes kendi işine baksın."

"Depremin yaralarını sarmak için faaliyetlerimize devam ediyoruz"
Başkan Özbek, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için çalışmaya devam edeceklerini aktardı. Riva'daki organizasyonla ilgili bilgi veren sarı-kırmızılı kulübün başkanı, şunları kaydetti: "6 Şubat depreminde evleri yıkılan, anasını babasını kaybeden çocukların hepsi oradaydı. Orada bazı oyuncularımın katılımıyla nasıl sarmaş dolaş oldular, nasıl mutlu oldular tahmin edemezsiniz. Ben de oradaydım. Depremin yaralarını sarmak için 6 Şubat'tan beri Galatasaray Kulübü olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu faaliyetlerin kısa sürede bitmeyeceğini söylemiştik. Bu uzun soluklu bir hareket. Galatasaray olarak bu hareketin hep öncülüğünü yaptık, yapıyoruz. Riva'da spor kulübü başkanı olarak büyük kulüpleri temsilen tek ben vardım. Çocukların bana sarılışı, benimle fotoğraf çekilmek istemelerini görmeliydiniz. Nasıl mutlu oldular tarif edemem. İsterdim ki tüm kulüp başkanları orada olsaydı. Bu acıyı hafifletmek için onların da bizim kadar katkı vermelerini isterdim. Bunun gururla söylüyorum. Mensubu olduğum Galatasaray camiasının ne kadar kadirşinas, sosyal faaliyetlerde öncülük yaptığının bir örneğini de gördük."

Dursun Özbek, depremzedeler yararına düzenlenen organizasyon için Riva'daki Türkiye Futbol Federasyonu tesislerine gitmesiyle ilgili algı çalışması yapıldığını iddia ederek, şunları söyledi: "Riva'ya gitti algısı üstünden twitler atılıyor. Artık bunun bir sonunun gelmesi lazım. Yeter artık. Benim oradaki mevcudiyetim, takım oyuncularını depremzede çocuklarına götürmem. Aileleriyle gelmişler. onlara yardımcı olmak. Acılarını hafifletmenin iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. İnşallah bütün kulüplerimiz aynı sevdaya tutulurlar. Bu depremin yaralarını sarmak için Galatasaray'ın ne yaptığına baksınlar ve örnek alsınlar. 'Bu etkinlikte tamamen depremzede aileler ağırlandı. Hepsi futbol aşkıyla yanan ufak çocuklar. Onlarla karma maçlar yapılıyor. Galatasaray her konuda olduğu gibi deprem felaketine uğrayan kardeşlerimizin her zaman yanında olacaktır. Bu yaralar tamamen sarılana kadar devam edecektir. Tavsiyem bütün camia ve kulüplerin aynı hassasiyeti göstermesi."

Dursun Özbek, son olarak "Bütün camiama sesleniyorum. Galatasaray camiası bugüne kadar olduğundan daha kuvvetli pozisyondadır, daha kenetlenmiş pozisyondadır. Bu saldırılar bize güç katıyor." ifadelerini kullandı. AA

Fenerbahçe olmadı, rota İtalya milli takımı

Fenerbahçe'de başkanlık seçimini kaybeden Hakan Safi'nin futbol aklı Paolo Maldini olacaktı. İtalyan efsane, ülkesi için çalışmaya başlayacak

24.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe olmadı, rota İtalya milli takımı
Fenerbahçe olmadı, rota İtalya milli takımı
Fenerbahçe'de başkanlık seçimi Hakan Safi kazansaydı, "yakın dostum" dediği Paolo Maldini, Kanarya'nın futbol aklı olacaktı. Ancak bilindiği üzere çoğunluğun tercihi Aziz Yıldırım'dan yanaydı. Böylece Hakan Safi-Paolo Maldini birlikteliği hayata geçemeden bitti.

SPORTİF DİREKTÖR OLACAK

La Gazzetta'nın haberine göre; İtalya Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Giovanni Malago'nun milli takım planlaması belli oldu:

Sportif direktör: Paolo Maldini

Teknik direktör: Antonio Conte

İtalya'daki problem sadece milli takımla sınırlı değil. Kulüpler de Avrupa arenasında ciddi problemler yaşıyor.

ZAMAN GÖSTERECEK

Paolo Maldini'nin Milli Takım'da yapacakları merak ediliyor. Ne kadar başarılı olup olmadığını zaman gösterecek. Fenerbahçe konusundaki sorular ise yanıtsız kalacak. Hakan Safi ilerleyen dönemlerde tekrar aday olursa, bir kez daha Maldini'nin kapısını çalabilir.

Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü

Dünya Kupası'nda forvet eksikliği fazlasıyla hissettik ve turnuvayı erken kapattık. Şu anda Derby County forması giyen Rhian Brewster gündeme geldi. Siyahi golcünün ilerleyen süreçte Milli Takım'a katılması için çalışmaların başladığı öğrenildi
 

24.06.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü
Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü
Son yıllarda Milli Takım'a golcü yetiştirme konusunda ciddi şekilde zorlanıyoruz. Dünya Kupası'nda da bunu fazlasıyla hissettik. İki maçta 2 yenilgiyle turnuvayı çok erken kapattık. Şu anda forvet konusunda çok ilginç bir gelişme yaşanıyor. İlerleyen süreçte siyahi bir santrforumuz olabilir.

HİÇ A MİLLİ OLMADI

Derby County forması giyen Rhian Brewster ile görüşmelerin başladığı iddia ediliyor. 26 yaşındaki futbolcunun annesi Kıbrıslı bir Türk... Babası Barbados vatandaşı... Kendisi ise İngiltere'de doğdu. Rhian Brewster, İngiltere U21 Takımı'nın formasını giymişti. Ancak A Takım kadrosuna hiç alınmadı ve alınması da beklenmiyor.

STEFAN KUNTZ İZLEMİŞTİ

Milli Takım'ın eski teknik direktörü Stefan Kuntz, oyuncuyu daha önce izlemişti. Ancak o dönemde sonuç alınamadı. Rhian Brewster, annesinin uyruğu sayesinde Türkiye Milli Takımı için ter dökebilir. 1.80 boyundaki futbolcu, geçen sezon Championship'te 29 maça çıktı. 7 gol ve 2 asist üretti. Diz sakatlığı sebebiyle sezonu erken kapattı. Türkiye'nin kendisine olan ilgisine olumlu yanıt vermesi bekleniyor. Her şey yolunda giderse, sonraki organizasyonlarda onu izleyebiliriz.

Nelsson'da kritik gelişme

Victor Nelsson önümüzdeki sezon kesinlikle Galatasaray kadrosunda yer almayacak. Danimarkalı futbolcunun menajeriyle bir görüşme yapıldı. Toplantıda kulübün bonservis beklentisi iletildi

24.06.2026 11:58:00
Haber Merkezi
Nelsson'da kritik gelişme
Nelsson'da kritik gelişme
Yedek kaldığı için mutsuz olan ve tesislere "Bu iş yerinde çalışmıyorum" yazılı şapkayla gelen Victor Nelsson, gözden çıkarılmıştı. Danimarkalı stoper, geride bıraktığımız sezonun başında Verona'ya kiralandı. İtalyan ekibi, Serie A'dan düştü. 8 milyon euroluk satın alma opsiyonu da kullanılmadı.

KAMPA DA KATILMAYACAK

Nelsson ve Galatasaray arasındaki ipler o kadar koptu ki; oyuncunun yeni sezon hazırlıklarına da katılması beklenmiyor. Bu arada sıcak bir gelişme yaşandı. 27 yaşındaki savunmacının menajeri, Sarı-Kırmızılılar'la bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda yönetimin bonservis beklentisi, futbolcunun temsilcisine iletildi. Nelsson'un Sarı-Kırmızılı ekipteki sözleşmesi 30 Haziran 2027'te bitecek.

KENDİ ÖDEDİKLERİ RAKAM

Galatasaray'ın, 1.85 boyundaki stoperden en az 7 milyon euro beklediği iddia edildi. Bu rakam; Cim-Bom'un Nelsson için 2021'de Kopenhag Kulübü'ne ödediği parayla aynı... Danimarkalı futbolcunun adı çok sayıda kulüple anılıyor... Menajeri de yaptığı pazarlıklarda, taliplere Galatasaray'ın beklentisini iletecek.

Golcü dedin mi Nijerya!

Galatasaray'da Mauro Icardi sonrasında yapılacak forvet transferinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-Kırmızılılar, Al-Ittihad'dan ayrılmak isteyen Nijeryalı George Ilenikhena için kiralama teklifi sunacak

24.06.2026 11:54:00
Haber Merkezi
Golcü dedin mi Nijerya!
Golcü dedin mi Nijerya!
Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad kış döneminde Monaco'ya 33 milyon euro ödeyerek George Ilenikhena'yı kadrosuna katmıştı. 19 yaşındaki genç forvetle 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Fakat 1.85 boyundaki futbolcu, Suudi Arabistan Ligi'nde sadece 2 maçta şans buldu.

SEZON ORTASINDA OYNANMAYACAK

Bazı sorunlar yaşayan George Ilenikhena, takımdan ayrılmak istiyor. Galatasaray'ın da kiralama teklifi sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Nijeryalı futbolcu, bugüne kadar milli takım forması giymedi. Ancak aday kadroya davet edilse bile önümüzdeki sezon Afrika Kupası sezon ortasında oynanmayacak. Yani takımı yalnız bırakmayacak.

HER KOŞULDA "GENÇ" KALACAK!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon için belirlediği yabancı kontenjanı; 10+4. Kural değişse de değişmese de George Ilenikhena her türlü genç kontenjanının içerisinde yer alacak. Çünkü sadece 19 yaşında... Olası transfer görüşmelerinde Victor Osimhen'in de vatandaşıyla temas kurması bekleniyor...

Messi bile yapamadı!

Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti

23.06.2026 22:37:00
Haber Merkezi
Messi bile yapamadı!
Messi bile yapamadı!
Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

Maç Özeti ve Goller

ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston Stadyumu'nda oynanan mücadelede baştan sona üstün bir oyun sergileyen Portekiz, gol şovla net bir galibiyet aldı:

6. Dakika: Perdeyi açan isim Cristiano Ronaldo oldu. Erken gelen bu gol, tarihi rekorun ilk adımıydı.

17. Dakika: Nuno Mendes, şık bir frikik golüyle farkı ikiye çıkardı.

39. Dakika: Ronaldo bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı ve takımını rahatlattı.

60. Dakika: Özbekistan kalecisi Abduvohid Nematov'un kendi kalesine attığı golle skor 4-0'a geldi.

87. Dakika: Son sözü söyleyen Rafael Leao, maçın skorunu belirledi: 5-0.

Grupta Son Durum ve Son Maçlar



Bu ezici galibiyetin ardından Portekiz, gruptaki puanını 4'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Grupta henüz puanla tanışamayan Özbekistan'ın bir golü ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Portekiz'in son maçı: Kolombiya

Özbekistan'ın son maçı: Demokratik Kongo

Cristiano Ronaldo Tek Başına Zirvede!



Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Özbekistan'ı 5-0 mağlup ettiği maçta attığı iki golle adını futbol tarihine altın harflerle yazdı.

41 yaşındaki efsane golcü, elde ettiği olağanüstü başarılarla dünya basınının gündemine oturdu.Kırılması İmkansız Tarihi RekorPortekizli yıldız, Özbekistan ağlarını sarsarak 6 farklı Dünya Kupası turnuvasında gol atan ilk ve tek futbolcu ünvanını tek başına ele geçirdi.

İlk Dünya Kupası golünü 2006 yılında Almanya'da atan Ronaldo, tam 20 yıllık devasa bir sürece yayılan bu istikrarıyla erişilmesi güç bir noktaya ulaştı.

En büyük rakibi Lionel Messi de 6 turnuvada oynasa da 2010 yılını boş geçtiği için bu rekor sadece Ronaldo'ya ait kaldı.

Yaşayan Efsaneden İki Yeni Unvan Daha

Ronaldo, bu görkemli gecede sadece altı turnuva serisini tamamlamakla kalmadı, iki büyük rekora daha imza attı:

En Yaşlı Golcü: Turnuva tarihinde gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu.

Tarihi Duble: Bir Dünya Kupası maçında iki gol birden atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Ürdün veda etti


 
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. 

23.06.2026 11:05:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Ürdün veda etti
Ürdün veda etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Ürdün ve Cezayir taraftarları maçı statta birlikte izledi.

Maçın ilk golünü Ürdün'den 36. dakikada El Reşdan (kaydetti. Cezayir'in golleri 69. dakikada Binboali ve 82. dakikada Guiri'den geldi.

Ürdün son maçında Arjantin ile oynayacak. Cezayir ise Avusturya ile... Cezayir ilk maçında Arjantin'e 3-0, Ürdün de Avusturya'ya 3-1 yenilmişti.

Senegal ikinci maçını da kaybetti


 
Geçen yıl Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan ancak kurak ihlali nedeniyle iki ay sonra kupayı Fas'a vermek zorunda kalan Senegal, Fransa'dan sonra Erling Haland'lı Norveç'e de boyun eğdi. Senegal, son 32 yolunda Irak maçını kazanırsa bir ihtimal yoluna devam edebilir. 
 

23.06.2026 06:42:00 / Güncelleme: 23.06.2026 06:55:35
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Senegal ikinci maçını da kaybetti
Senegal ikinci maçını da kaybetti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'nda Norveç, ikinci maçında Senegal'i 3-2 mağlup ederek son 32 turunu garantiledi.
I Grubu'ndaki ilk maçında Irak'ı 4-1 yenen Norveç, Senegal'i de 3-2 mağlup etti ve son 32 turuna çıkmayı kesinleştirdi.

Kadro güçlü de...

Kadrosunda Sadio Mane, Koulibaly, Mendy, Idrissa Gueye, Sarr, Jackson gibi güçlü isimler barındıran Senegal ise ilk maçında 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa'ya 3-1 kaybetmişti. 
İlk maçta Irak'a 2 gol atan Haaland, ikinci karşılaşmada da Senegal'e attığı 2 golle turnuvadaki gol sayısını 4'e çıkardı. Böylece Messi'nin (5 gol) ardından ikinci sıraya yükseldi. Fransa'dan Mbappe'nin de 4 golü bulunuyor.

2022 Dünya Kupası'nd da Avrupa takımlarına yenilmişti

Senegal, 2022 Dünya Kupası'nad da Hollanda mağlubiyetiyle başlamıştı. Ardından ev sahibi Katar'ı 3-1, Güney Amerika ekibi Ekvador'u ise 2-1 yenereki gruptan ikinci sırada çıkmıştı.
Son 16 turunda ise İngiltere'ye 3-0 yenilerek elenmişlerdi.
2018'deki Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan Senegal, 2006, 2010 ve 2014'e katılamamıştı. 2002'de ise çeyrek finalde Türkiye'ye yenilmişti.

Maçın karnesi

Hakemler: Wilton Pereira Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Norveç: Nyland, Heggem (Dk. 84 Oestigaard), Ryerson (Dk. 12 Pedersen), Ajer, Wolfe, Berge, Odegaard, Aursnes (Dk. 46 Berg), Nusa (Dk. 71 Schjelderup), Sörloth (Dk. 84 Bobb), Haaland

Senegal: Mendy (Dk. 63 Diaw), Koulibaly (Dk. 72 Pape Sarr), Niakhate, Diouf (Dk. 54 Jakobs), Idrissa Gueye, Camara (Dk. 63 Ciss), Diatta, Sarr, Pape Gueye (Dk. 54 Mbaye), Mane, Jackson

Goller: Dk. 43 Pedersen, Dk. 48 ve Dk. 58 Haaland (Norveç), Dk. 53 ve Dk. 90 Sarr (Senegal)

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak

22.06.2026 11:44:00
AA
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 665'incisi için geri sayım başladı.

Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak organizasyonda, 40 başpehlivan kol bağlayacak.

CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl ilk 32'de yer alan başpehlivanlar, Kırkpınar'a doğrudan katılacak.

Yağlı Güreş Ligi'nin bu yılki 4. etabını oluşturan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin ardından Kırkpınar'a katılacak "ilave 8 başpehlivan" da belli oldu.

Onur Susuz, Süleyman Başar, Tanju Gemici, Serhat Elvan, Hasan Güzeller, Ünal Karaman, Tolga Turan ve Ali Yanatma ilave 8 başpehlivan listesinden adlarını 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yazdırdı. Söz konusu 8 başpehlivan, Kırkpınar'da 1. tur kuralarına 5. torbadan katılacak.

Kırkpınar'a doğrudan katılım hakkı elde eden başpehlivanlar ise şunlar:

Orhan Okulu, Feyzullah Aktürk, Enes Doğan, Mustafa Taş, Yusuf Can Zeybek, Erkan Taş, Yunus Emre Yaman, Ali İhsan Batmaz, Seçkin Duman, Furkan Durmuş Altın, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Kan, İsmail Koç, Ali Gürbüz, Yıldıray Pala, Yıldıray Akın, Serdar Yıldırım, Nedim Gürel, Serhat Gökmen, Hasan Cengiz, Cengizhan Şimşek, Abdulrefik Öner, Mustafa Doğan Özkaya, Faruk Akkoyun, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mustafa Batu, Ertuğrul Dağdeviren, Recep Kara, Hamza Özkaradeniz.

Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl 31. sırada yer alan Osman Aynur, 45 yaş sınırına takıldığı için listeye 33. sıradaki Hamza Özkaradeniz dahil edildi.

Listedeki başpehlivanlar arasında 44 yaşındaki Recep Kara ve Serhat Balcı "en tecrübeli" güreşçiler, 24 yaşındaki Yıldıray Pala ise "en genç" isim olarak dikkati çekiyor.

Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'a baş boyunda 19'uncu kez katılacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde geçen yıl başpehlivanlığı, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenen Orhan Okulu kazandı.

"Sürekli altın kemer" talimatında değişiklik
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş talimatında değişikliğe gidildi.

Buna göre 3 yıl art arda başpehlivanlık kazananların yanı sıra "farklı dönemlerde 5 kez birincilik alan başpehlivanlar" da altın kemerin daimi sahibi olacak.

Böylece bu yılki güreşler, Kırkpınar'da 4 birinciliği bulunan tecrübeli başpehlivanlar Ali Gürbüz ve Recep Kara için ayrı bir önem taşıyor.

Ali Gürbüz veya Recep Kara, 655. Kırkpınar'da başpehlivanlığı kazanması durumunda altın kemerin daimi sahibi olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.