logo
11 NİSAN 2026

Özbek'ten Ataman garantisi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank'ın kendilerine büyük bir zafer yaşattığını söyledi

28.04.2016 00:00:00
Türk Telekom Arena'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile yapılan iş birliği anlaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, Galatasaray Odeabank'ın ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğuna ve gelecek sezon planlamalarına değindi.

"Muhteşem bir zafer yaşadık ama artık geride kaldı" diyen Özbek, "Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu Türkiye'ye getirdi. Bu gururu hem taraftarına hem de Türk milletine yaşattı. Bu zaferi bizlere yaşatan oyuncularımıza, teknik heyetimize, yönetimimize ve en başta da taraftarımıza teşekkür ediyorum. Sahada büyük bir destek vardı ve oradan zafersiz çıkmak mümkün değildi." ifadelerini kullandı. Özbek, artık önlerinde yeni bir sayfa bulunduğunu vurgulayarak, "Önümüzde THY Avrupa Ligi sayfası var. Daha çetin bir lig. Galatasaray'ın buradaki hedefleri de yüksek. Galatasaray, girdiği her yarışmada şampiyonluğu kovalayan bir marka. THY Avrupa Ligi'de de en iyi neticeleri almak, şampiyonluğu kovalayan bir takım olmak için faaliyetlerimizi bugünden itibaren başlatıyoruz." diye konuştu.

Galatasaray taraftarlarının vereceği desteğin önemine vurgu yapan Özbek, "Gelecek sezon, THY Avrupa Ligi gibi daha zorlu bir kulvarda da oynayacağız. Herkesi kombine almaya davet ediyorum. Bu talepler bizi teşvik edecektir. Basketbolda Galatasaray'ın başarılarının devamını sağlamak için bunu rica ediyorum. Kombine taleplerinin yüksek seviyede gelmesini arzu ediyorum. Önümüzdeki sene için yine iddialı bir takım kuracağız. THY Avrupa Ligi'nde de şampiyonluğu kovalayan bir takım olacağız." değerlendirmesinde bulundu. Özbek, başantrenör Ergin Ataman'ın gelecek sezon takımın başında olup olmayacağı tartışmalarıyla ilgili olarak ise, "Ergin Ataman, Galatasaraylı bir koç. Şimdi Galatasaraylı olmanın verdiği haz başka bir şey. Ergin Ataman her zaman Galatasaray'ın başantrenörüdür ve öyle kalacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı

Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu

11.04.2026 09:04:00
AA
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu.

Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, bordo-mavili kulübün internet sitesinden Onuachu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Beşir, "Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanda sol uyluk ön üst kas grubunda ağrı ve sertlik hisseden oyuncumuz Paul Onuachu, yapılan ilk değerlendirme sonucunda kas yaralanması düşünülerek Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarılmıştır. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

3 büyüklerin 9 aylık zararı 5,4 milyar lirayı geçti

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’ın borsaya açık şirketleri, 2025-26 sezonunun ilk 9 ayında 5 milyar 375 milyon lira zarara uğradı

11.04.2026 09:01:00
AA
3 büyüklerin 9 aylık zararı 5,4 milyar lirayı geçti
3 büyüklerin 9 aylık zararı 5,4 milyar lirayı geçti
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'ın borsaya açık şirketleri, 2025-26 sezonunun ilk 9 ayında 5 milyar 375 milyon lira zarara uğradı.

Kulüp şirketlerince Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilen finansal durum ve bağımsız denetçi raporlarından derlediği bilgilere göre 3 kulüp de (şirketler) kazandığından fazla harcadı.

Yaklaşık 43,4 milyar liralık gelire ulaşan kulüplerin giderleri 48,8 milyar liraya yaklaştı. Böylece üç büyükler, bu sezonun 1 Haziran 2025 -28 Şubat 2026 arasını kapsayan ilk 9 ayını, 5 milyar 375 milyon liralık zararla kapattı.



Bu zararın şubat ayı sonu itibarıyla kur karşılığı yaklaşık 103,7 milyon avroya tekabül ediyor. Söz konusu kulüpler 2024-25 sezonunun aynı döneminde 95 milyon avro zarar etmiş, sezonu da yaklaşık 190 milyon avroluk zararla noktalamıştı.

En fazla zarar Fenerbahçe'de

Bağımsız denetçilerin yıllık ve 6 aylık raporları uyarınca; şirketlerin, kulüpten alacaklarına istinaden tahakkuk ettirilen ancak tahsil edilemeyen ve gelir kalemine yazılan faizler devre dışı bırakıldığında Fenerbahçe, 2 milyar 581 milyon lirayla (49,8 milyon avro) en fazla zarar eden kulüp konumunda bulunuyor. Fenerbahçe toplamda 13 milyar 711 milyon liralık gelire ulaşsa da 16 milyar 292 milyonluk giderle, gelirinden yüzde 19 daha fazla harcama yaptı.

Galatasaray'ın bu dönemdeki zararı 1 milyar 624 milyon lira (31,3 milyon avro) oldu. Toplamda 17 milyar 947 milyon lira gelire uzanan sarı-kırmızılı kulüp, kazandığının yüzde 9 daha fazlasına tekabül eden 19 milyar 571 milyon liralık gidere engel olamadı.

Beşiktaş ise 11 milyar 741 milyon liralık gelire karşın 12 milyar 911 milyon lira harcadı. Siyah-beyazlı kulüp, gelir kalemini yüzde 10 aştı ve 1 milyar 170 milyon liralık (22,6 milyon avro) zarardan kurtulamadı.

Milan Skriniar'in evine hırsız girdi

Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ın Beykoz'daki evinden parasının çalındığı iddiasına ilişkin 5 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü

11.04.2026 08:57:00
AA
Milan Skriniar'in evine hırsız girdi
Milan Skriniar'in evine hırsız girdi
Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ın Beykoz'daki evinden parasının çalındığı iddiasına ilişkin 5 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Fenerbahçe'nin Slovakyalı futbolcusu Skriniar, Beykoz'daki bir site içerisinde bulunan villasından taşınma işlemleri gerçekleştirilirken para çalındığı iddiasıyla ihbarda bulundu.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, Skriniar'ın evinin 2'nci katındaki bir komodinden 26 bin dolar, 4 bin 400 avro ve 1000 lira çalındığını tespit etti.

Taşınma işlemlerini gerçekleştiren lojistik firmasının görevlendirdiği A.E. ve E.O.Y. ile C.Ü, İ.Ü. ve B.A. ekiplerce ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İstanbul'da 19 Nisan'da yarı maraton heyecanı yaşanacak


 
Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, "En Hızlı Yarı, En Hızlı Sen" sloganıyla 19 Nisan Pazar günü koşulacak. Yarı maratonun lansman toplantısı İBB Başkan Vekili Nuri Aslan'ın da katılımıyla İBB Dijital Deneyim Merkezi'nde yapıldı.

10.04.2026 00:20:00
ÖNDER YILMAZ
 İstanbul'da 19 Nisan'da yarı maraton heyecanı yaşanacak
 İstanbul'da 19 Nisan'da yarı maraton heyecanı yaşanacak

Dünya Atletizm Birliği'nin Gold Label (Altın Etiket) kategorisinde bulunan Avrupa'nın üç, dünyanın da 10 maratonundan biri olan Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, 19 Nisan Pazar günü yapılacak. Yarı maratonda 7 bin, 10 kilometrelik yarışta ise 11 bin olmak üzere koşulara yaklaşık 18 bin kişi kayıt yaptırdı. Böylece kayıtlar sürerken rekor kırıldı.
"En Hızlı Yarı, En Hızlı Sen" sloganıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Spor İstanbul tarafından düzenlenecek Türkiye'nin en büyük yarı maratonunun tanıtım toplantısı İBB Dijital Deneyim Merkezi'nde yapıldı.
Toplantıya İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Dr. Ahmet Karadağ, aynı zamanda maraton koşucusu olan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk ve İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Barış Yıldız ile çok sayıda davetli ve medya mensubu katıldı.

Katılımda da rekor bekleniyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, "Dünya Atletizm Birliği'nin 'Gold Label-Altın Etiket' statüsünde yer alan maratonumuz, özellikle son 7 yılda değişen vizyonuyla ülkemizin en büyük, Avrupa'nın ilk 3 ve dünyanın da ilk 10 yarı maratonu arasına girmeyi başardı" dedi. Sportif olarak da her yıl katılımcı ve bitiren rekoru kırıldığını vurgulayan Prof. Dr. Demir, "Bugün itibarıyla iki farklı kategoride toplam 17 bin 300 kayıt aldık. 106 farklı ülkeden 2 bin kişiyle yabancı katılımcı sayısında da yüzde 25'lik artışla rekor kırmış durumdayız. Rekor katılımcı ve bitiren sayısıyla süreci tamamlayacağız" dedi.

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu'na bu yıl toplam 55 elit atletin yarışacağını kaydeden Prof. Dr. Volkan Demir, "Erkeklerde İstanbul'un son şampiyonu Alex Matata, ünvanını korumak için koşacak. Kadınlardaysa bu ay Paris'te, yılın en iyi 5. derecesini yapan Etiyopyalı Ftaw Zeray ve vatandaşı Asmarech Anley birincilik için yarışacak" diye konuştu.

Yarı maratonun aynı zamanda Türkiye şampiyonunu da çıkartacağını kaydeden Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Dr. Ahmet Karadağ, "Yol koşularının sayılarının artması, yerli ve yabancı çok sayıda koşucunun bu yarışmalara iştirak edip mücadele etmeleri, atletizm sporunun topluma yayılmasına çok büyük destek vermektedir.
Avrupa'da yalnızca üç yarı maratonun sahip olduğu Gold Label ünvanı, İstanbul Yarı Maratonu'nun uluslararası arenadaki saygınlığını açıkça ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu yarışta milli sporcularımızın yer aldığı Türkiye Yarı Maraton Şampiyonası'nı da eşzamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Bu yönüyle İstanbul Yarı Maratonu, hem uluslararası rekabetin hem de milli sporcularımızın performansının aynı anda sahneye çıktığı özel bir platform niteliği taşımaktadır. Dünyada 3 ülkenin bir araya gelip herhangi bir konuda anlaşması çok zor bir olay iken 106 ülkeden atletlerin bu organizasyonda buluşuyor olması, sporun birleştiriciliğine çok iyi bir örnektir" dedi. En büyük arzusunun bir gün bir Türk atletin kasım ayından yapılan İstanbul Maratonu'nu kazanması olduğuna işaret eden Karadağ, Türk elit atletlerden Ali Kaya, Ramazan Baştuğ ve Hüseyin Can'ın İstanbul Yarı Maratonu'nda koşacağını söyledi. 

İstanbul Yarı Maratonu'nun isim sponsorluğunu üstlenen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle de İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu'nun isim sponsorluğunu 2027'ye kadar üstlendiklerini hatırlattı.


Hedef dünya spor başkenti İstanbul

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, İstanbul'u dünyanın spor başkenti yapma hedefiyle çalıştıklarını söyledi. Aslan, "Olimpiyatlara ev sahipliği hedefimizle çok çalışmaya devam ediyoruz. Spor tesislerimizin sayısını 40'tan 70'in üzerine çıkardık. İstanbul ayrıca uluslararası prestiji yüksek iki organizasyona daha sahip: Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu ve Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu. Bir yanda İstanbul Boğazı, bir yanda Haliç… Süleymaniye'nin gölgesi, diğer yanda Ayasofya ve Sultanahmet… İstanbul Yarı Maratonu'nda sadece bir parkuru değil, binlerce yıllık bir tarihi koşuyorsunuz" dedi.

Kayıtlar 13 Nisan'a kadar sürecek

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, 21 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere iki kategoride koşulacak.
21K'ya 7 bin, 10K'ya da 11 bin kişi kayıt yaptırdı. 13 Nisan'a kadar sürecek kayıtlar sonunda katılımın 20 bini bulması bekleniyor.

YARIŞ PRORGAMI

04.30 – Tüm Parkurun Araç Trafiğine Kesilmesi
06.30 – 10K Alana Giriş
07.15 – 21K Alana Giriş
08.00 – 10K Yarış Başlangıcı
08.30 – 10K Şampiyonunun Tahmini Finiş Zamanı
09.15 – Elit Atlet ve 21K Yarış Başlangıcı
09.30 – 10K Yarışının Sona Ermesi
10.15 – 21K Şampiyonunun Tahmini Finiş Zamanı
11.00 – Ödül Töreni
11.05 – Balat'ın Trafiğe Açılması
11.45 – Sirkeci'nin Trafiğe Açılması 
12.40 – 21K Yarışının Sona Ermesi
12.50 – Master Atletler Ödül Töreni
13.30 – Yenikapı'nın Trafiğe Açılması

Şampiyonlara 15 bin dolar

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu'nda şampiyon olacak erkek ve kadın atletlere 15'er bin dolar ödül verilecek. İlk sekize giren erkek ve kadın atletlere toplamda 106 bin dolar (yaklaşık 4 milyon 728 bin TL) ödül dağıtılacak.
Yarı maratonda dereceye giren atletlere verilecek para ödülleri ise şu şekilde dağılıyor:
1. 15 bin dolar
2. 10 bin dolar
3. 8 bin dolar
4. 6 bin dolar
5. 5 bin dolar
6. 4 bin dolar
7. 3 bin dolar
8. 2 bin dolar
Parkur ve dünya rekorları için de ilave para ödülleri olacak. Buna göre erkeklerde 59:15'i, kadınlarda da 01:04:02'yi geçecek atlet olması halinde 3 bin dolarlık ilave ödül verilecek. Dünya rekoru kırılması halinde atlet, 10 bin dolarlık bonusun da sahibi olacak.

Türk atletlerin ödülü az

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu 21K kategorisindeki Türk atletler arasında ilk 5'e girecek kadın ve erkek sporcular toplam 360 bin lira tutarında para ödülüne hak kazanacak. Türkiye İş Bankası tarafından verilecek ödüllerin dağılımışu şekilde olacak:
1. 50 bin lira
2. 40 bin lira
3. 35 bin lira
4. 30 bin lira
5. 25 bin lira
Bunların dışında 11 ayrı yaş kategorisinde kadınlarda ve erkeklerde ilk 5'e giren katılımcılara da toplam 1 milyon 144 bin lira ödül dağıtılacak.
Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, İngilizce anlatımla uluslararası spor dünyasına Spor İstanbul'un Youtube kanalı üzerinden ulaştırılacak. Türkiye İş Bankası'nın isim sponsorluğunu üstlendiği 21. İstanbul Yarı Maratonu, ana sponsor Sportive, tedarik sponsorları Kahve Dünyası, Züber, MG, Hamidiye, Red Bull, SKG, medya sponsoru Metro FM ve mekân sponsoru Kanyon'un katkılarıyla düzenlenecek.

Fenerbahçe'de Kayserispor maçı hazırlıkları devam etti

Fenerbahçe, 11 Nisan Cumartesi akşamı deplasmanda Kayserispor ile oynayacağı Trendyol Süper Lig 29. hafta maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü

09.04.2026 15:04:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'de Kayserispor maçı hazırlıkları devam etti
Fenerbahçe'de Kayserispor maçı hazırlıkları devam etti
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, Teknik Direktör Domenico Tedesco yönetimindeki idman salonda yapılan core çalışmasıyla başladı. Ardından sahada ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketlerinin devamında iki gruba ayrılan oyuncularımız, 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. İdman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla da noktalandı.

Sarı-lacivertliler, çalışmalarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve ardından Kayseri'ye gidecek.

Göztepe kaçırdı, Galatasaray kaçırmadı

Trendyol Süper Lig'in 27. hafta ertelenen maçta Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yendi

08.04.2026 22:33:00 / Güncelleme: 08.04.2026 22:37:25
Haber Merkezi
Göztepe kaçırdı, Galatasaray kaçırmadı
Göztepe kaçırdı, Galatasaray kaçırmadı
Trendyol Süper Lig'in 27. hafta ertelenen maçta Galatasaray, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yendi.



12. Dakika (Kritik Kaçan Fırsat): Maç henüz 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle devam ederken, Göztepe'den Juan, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu az farkla auta gönderdi. Bu pozisyon, maçın erken safhalarında beraberlik şansıydı.

41. Dakika (Direkten Dönün Top): İlk yarının sonlarına doğru Göztepe'nin kullandığı kornerde Heliton'un kafa vuruşu üst direkten geri geldi. Dönen topu savunma uzaklaştırmayı başardı.

62. Dakika (Beraberlik Arayışı): Skor 2-1 iken Göztepe baskısını artırdı. Isaac Solet'in ceza sahası dışından sert şutunu Muslera son anda kornere çeldi. Bu pozisyon gol olsaydı maçın seyri tamamen değişebilirdi.

88. Dakika (Farkı Azaltma Çabası): Maçın son bölümlerinde oyuna sonradan giren Kubilay Kanatsızkuş, altı pas içerisinde buluştuğu topu kaleye isabet ettiremedi.

Göztepe bu maçta toplam 14 şut çekmesine rağmen sadece 1 gol bulabildi ve yakaladığı 3 net gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Galatasaray affetmedi



24. Dakika (İlkay'ın İkinci Gol Şansı): İlkay Gündoğan ceza sahası dışından çok sert vurdu, Göztepe kalecisi Lis topu güçlükle kornere çeldi.

38. Dakika (Barış Alper'in Direği): İlk golün sahibi Barış Alper Yılmaz, sağ çaprazdan kaleyi yokladı ancak top yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

55. Dakika (Net Fırsat): Skor 2-1 iken gelişen kontra atakta Yunus Akgün, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta gönderdi.



82. Dakika (Farkı Açma Çabası): Maçın sonlarına doğru Mario Lemina'nın pasıyla buluşan Michy Batshuayi'nin vuruşunu savunma çizgi üzerinden çıkardı.

Galatasaray bu maçta toplam 18 şut çekerken, bunların 9'unda isabet buldu ve maçı 3 golle tamamlamayı başardı.

Mircea Lucescu, hayatını kaybetti

Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, 80 yaşında hayatını kaybetti. Lucescu, teknik adamlık kariyerinde Galatasaray ve Beşiktaş ile Süper Lig şampiyonluklarına imza attı

07.04.2026 21:46:00
İhlas Haber Ajansı
Mircea Lucescu, hayatını kaybetti
Mircea Lucescu, hayatını kaybetti
Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, 80 yaşında hayatını kaybetti. Lucescu, teknik adamlık kariyerinde Galatasaray ve Beşiktaş ile Süper Lig şampiyonluklarına imza attı.

Geçtiğimiz günlerde milli takım kampında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Romanya Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun hayatını kaybettiği açıklandı. Teknik adamlık kariyerinde 2000-2002 yıllarında Galatasaray, 2002-2004 yılları arasında da Beşiktaş'ı çalıştıran Rumen teknik direktör, her iki takımla da Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.



Lucescu, Galatasaray ile UEFA Süper Kupa, Shakhtar Donetsk ile de UEFA Kupası şampiyonlukları elde etti. Kariyerinde en fazla görev yaptığı takım Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk olurken, 2004-2016 yılları arasında yerel ve uluslararasında birçok şampiyonluklara imza attı.



Lucescu, teknik direktörlük kariyerinde 37 kupa ile futbol tarihinin en fazla kupa kazanan teknik direktörleri arasına girdi. Deneyimli teknik adam ayrıca Ağustos 2017 - Şubat 2019 tarihleri arasında Türk Milli Takımı'nı çalıştırdı. 2024 yılının ağustos ayından itibaren Romanya Milli Takımı'nda görev yapan Lucescu, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off yarı finalinde İstanbul'da Türk Milli Takımı'na karşı rakip olmuş, sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.

Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak

TFF'nin açıklamasıyla Bursaspor ile Ankara Demirspor arasındaki kritik karşılaşmanın Eskişehir'de oynanacağı resmileşti

07.04.2026 19:10:00
İhlas Haber Ajansı
Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak
Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak
TFF'nin açıklamasıyla Bursaspor ile Ankara Demirspor arasındaki kritik karşılaşmanın Eskişehir'de oynanacağı resmileşti.
Bursaspor'un Ankara Demirspor ile oynayacağı kritik karşılaşmanın yeri resmen belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan güncellemeyle mücadelenin Eskişehir'de oynanacağı açıklandı.
TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan maç bilgilerine göre karşılaşmanın stadyumu, Eskişehir Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu olarak güncellendi. Böylece uzun süredir gündemde olan stat değişikliği resmiyet kazandı.

Yönetimin girişimleri sonuç verdi
Bursaspor Yönetim Kurulu'nun yaptığı girişimler sonucunda alınan bu karar doğrultusunda, mücadele Pazar günü 32 bin 500 kişi kapasiteli statta oynanacak. Bursaspor için büyük önem taşıyan bu mücadelede, taraftarların da yoğun katılım göstermesi bekleniyor.İHA

Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi

A Milli Futbol Takımı'nı 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na taşıyan golü atan Fenerbahçeli milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'yü ziyaret ederek, 7 numaralı milli takım formasını hediye etti

07.04.2026 19:10:00
İhlas Haber Ajansı
Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi
Kerem Aktürkoğlu'ndan Başkan Özlü'ye forma hediyesi
A Milli Futbol Takımı'nı 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na taşıyan golü atan Fenerbahçeli milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'yü ziyaret ederek, 7 numaralı milli takım formasını hediye etti.
2026 FIFA Dünya Kupası Play-Off Finali'nde Kosova karşısında attığı kritik golle Türkiye'nin turnuvaya katılmasını sağlayan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, memleketi Kocaeli'de çeşitli temaslarda bulundu. Aktürkoğlu, bu kapsamda Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ile belediye makamında bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede Aktürkoğlu, Başkan Özlü'ye sırtında isminin yazılı olduğu 7 numaralı Ay-Yıldızlı formayı takdim etti. Kerem Aktürkoğlu'nu ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Özlü, "Kocaelimizin gururu Kerem Aktürkoğlu'nun, Dünya Kupası yolunda attığı kritik gol hepimize büyük bir sevinç yaşattı. Kendisine Ay-Yıldızlı forma altında ve kulüp kariyerinde başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu ve beraberindeki heyet ise gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Başkan Özlü'ye teşekkür etti.İHA

Galatasaray yarın Göztepe'ye konuk olacak

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasından erteleme maçında yarın Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak

07.04.2026 11:12:00
AA
Galatasaray yarın Göztepe'ye konuk olacak
Galatasaray yarın Göztepe'ye konuk olacak
Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasından erteleme maçında yarın Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak.

ISONEM Park Gürsel Aksel Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Alper Akarsu yönetecek.

Süper Lig'de 27 müsabakada 20 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşayan Galatasaray, maç eksiğiyle topladığı 64 puanla en yakın takipçileri Fenerbahçe ile Trabzonspor'un 1 puan önünde zirvede yer alıyor.

Sezonda 12 galibiyet, 10 beraberlik, 5 mağlubiyetle 46 puan elde eden Göztepe ise 5. sırada bulunuyor.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında maçı Galatasaray 3-1 kazandı.

Osimhen ve Abdülkerim, Göztepe karşısında oynayamayacak

Galatasaray'da Nijeryalı Victor Osimhen ve milli oyuncu Abdülkerim Bardakcı, Göztepe maçında görev alamayacak.

Tedavisi devam eden Osimhen ile Trabzonspor maçı sonunda ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Abdülkerim Bardakcı, yarın forma giyemeyecek.

Milli takımdan sakat dönen Brezilyalı Gabriel Sara'nın durumu ise maç günü belli olacak.

Eren Elmalı, sarı kart sınırında

Galatasaray'da milli oyuncu Eren Elmalı, Göztepe maçı öncesi sarı kart sınırında bulunuyor.

Bu sezon ligde 3 sarı kart gören Eren, yarınki müsabakada da cezalandırılması durumunda sonraki Kocaelispor maçında görev alamayacak.

Ligin en çok gol atan takımı

Galatasaray, Süper Lig'deki 18 ekip arasında en golcü ekip konumunda bulunuyor.

Sezonda 63 gol atan sarı-kırmızılılar, geride kalan 28 haftada ligin en golcü ekibi oldu. Galatasaray'ı bu alanda 62 golle Fenerbahçe ve 55 golle Trabzonspor takip ediyor.

Süper Lig'in en az gol yiyen iki ekibi karşılaşacak

Süper Lig'de geride kalan 28 haftada en az gol yiyen iki ekip, yarın karşı karşıya gelecek.

Bu sezon kalesinde 20'şer gol gören Galatasaray ile Göztepe, ligin savunması en güçlü iki takımı olarak dikkati çekiyor.

Bütün mağlubiyetleri deplasmanda

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'deki 3 mağlubiyetini de deplasmanda yaşadı.

Deplasmandaki 13 lig maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyeti bulunan Galatasaray, söz konusu karşılaşmalarda 25 kez fileleri havalandırırken, 9 kez topu ağlarından çıkardı.

İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibi, söz konusu yenilgilerini deplasmanda Kocaelispor, TÜMOSAN Konyaspor ve Trabzonspor'dan aldı.

Okan Buruk, eski takımına karşı sahaya çıkacak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, eskiden çalıştırdığı Göztepe'ye yarın rakip olacak.

İzmir temsilcisinde 2016 ile 2017 yıllarında görev alan Buruk, yarın Galatasaray'ın teknik direktörü olarak eski takımına karşı üçüncü maçına çıkacak.

Tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray'ın başında Göztepe'ye karşı 3 maçın 3'ünden de galibiyetle ayrıldı.

Göztepe, 46 puanla 5. sırada bulunuyor

Süper Lig'de 27 maçta 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Göztepe, topladığı 46 puanla 5. sırada bulunuyor.

İki takım arasında ilk yarıda oynanan maçı Galatasaray sahasında 3-1 kazanmıştı.

İzmir temsilcisinde Bokele kart cezalısı olduğu için maç görev yapamayacak. Sarı-kırmızılılarda, sakatlığı bulunan kaptan İsmail Köybaşı ve Furkan Bayır'ın karşılaşmada forması giymesi beklenmiyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.