logo
06 MAYIS 2026

Özbek'ten Tudor patlaması

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş maçının 34 lig maçından biri olduğunu söyledi. Özbek, Tudor'un her hafta eleştirilmesine de tepki gösterdi.

27.11.2017 00:00:00
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş maçının 34 lig maçından biri olduğunu söyledi. Özbek, Tudor'un her hafta eleştirilmesine de tepki gösterdi.

Galatasaray E-Spor takımının 1905 GSYİAD'a devredilmesiyle ilgili düzenlenen toplantıda basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş maçına değindi. Derbinin ligdeki 34 maçtan birisi olduğunu söyleyen Özbek, "Ezeli rekabetten kaynaklı önemli bir maç. 100 seneyi aşkındır iki takım maç yapıyor. Bu da onlardan birisi. Güzel ve keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Ezeli rekabetin büyüklüğü burada. Galatasaray da hazırlıklarını sürdürüyor. Keyifli bir maç olacak. İzleyenler de büyük keyif alacaktır diye düşünüyorum" dedi. Maçla ilgili tahmini sorulan sarı-kırmızılıların başkanı, "Falcılık yapmamı istiyorsunuz. Bugünkü lige bakarsanız ligdeki bütün takımlar birbirini yenebilecek seviyede. Galatasaray ile Beşiktaş'ın oynayacağı maçın ehemmiyeti, rekabetin 100 yılı aşkın olması. İki takım da birbirini defalarca yenmiş ve berabere kalmış. 3 ihtimalli sonuç her zaman gündemdedir. Sonuç sahada çıkacaktır. İki takım için de önemli maç. Performansını daha iyi gösteren galibiyete uzanacaktır" açıklamasında bulundu.

"TUDOR ELEŞTİRİLİYOR AMA TAKIM LİDER"

Haftalardır Tudor konusunun yazıldığını söyleyen Dursun Özbek, "Birçok mecrada benim ağzımdan yazılıyor. Böyle bir yorumda bulunmadım. Bir takım düşünün ligde lider, en çok gol atan takım. Ligin ilk haftasından beri lider. Lig uzun bir maraton. Münferit sonuçlar üzerinden antrenörün değerlendirilmesi, Galatasaray'a zarar veriyor. Ne yönetim kurulu, ne de başkanın hiç kafasından geçmeyen bir konu bu. Koskoca Türkiye liginde haftalarca antrenörün eleştirildiği başka bir konu yok. Bunun değerlendirmesini Galatasaray taraftarına bırakıyorum ve basının da öz eleştiri yapması gerektiğini düşünüyorum. 20'ye yakın maç var ve takım lider. Bunun üzerinden antrenörün ne zaman gönderileceği konusu gündemden düşmeli. Galatasaray'ın takım performansını etkileyeceğini düşünüyorum bu konunun. Galatasaray dostu yorumcular bunu konuşmamalı, Galatasaray dostu olmayan yorumcular bunları konuşmaya devam edebilir" diye konuştu.

"GALATASARAY TARAFTARI TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYOR"

Tudor'un şu ana kadar Türkiye'de en çok eleştirilen antrenör olduğunu sözlerine ekleyen Özbek, "Maçtaki taktik hatalarının eleştirilmesi normal. Ama zirvedeki bir takımın hocasının haftalarca ne zaman gideceği haberinin yapılması maksatlı. Bunu tartışanların muradı nedir, bunu kendi kendinize sorun. Galatasaray, oyuncularıyla, hocasıyla, teknik kadrosuyla şampiyonluğa koşan bir takım. Bu tartışmaların takımın performansını yıpratmasına müsaade etmeyeceğim. Bugüne kadar ağzımdan birçok şey yazıldı ama hiçbirini ben söylemedim. Biz yolumuza devam ediyoruz ve başarı skalamızı yukarı çekeceğiz. Son maçta 40 bine yakın seyirciyle oynadık. Demek ki Galatasaray taraftarı başka bir taraftar. Çok büyük bir teşekkürü hak ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'I KALE ALMAYAN HİÇBİR FEDERASYON OLAMAZ"

Feghouli'nin aldığı 3 maçlık ceza ile ilgili Galatasaray'ın gerekli tepkiyi göstermediğiyle ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Özbek, "Feghouli konusunda Galatasaray tepkisini hukuki merciler bazında göstermiştir. Karara itiraz edildi. Karara itiraz edilmedi demek yanlış. Yönetim kurulu olarak hukuki yolları kullanarak bütün itirazı yaptık. Galatasaray'ı kale almayan hiçbir federasyon olamaz. Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulübüdür. Hukuk çerçevesinde biz itirazımızı yaptık. Galatasaray, Türkiye'de 500 yıllık geçmişi olan bir eğitim kurumundan doğmuş bir kulüptür. Biz her zaman hukukun bize gösterdiği yolda gideriz. Galatasaray'ın haklarını sonuna kadar savunuruz ama hukuki yollardan savunuruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Hakan Safi, başkanlığa aday olduğunu açıkladı

Eski Fenerbahçeli yönetici Hakan Safi, sarı-lacivertli kulübün seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu duyurdu

06.05.2026 00:18:00
AA
Hakan Safi, başkanlığa aday olduğunu açıkladı
Hakan Safi, başkanlığa aday olduğunu açıkladı
Eski Fenerbahçeli yönetici Hakan Safi, sarı-lacivertli kulübün seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Safi, yaptığı yazılı açıklamada, "Çocukluğumdan beri sevdalısı, 1999 yılından bu yana ise kongre üyesi olarak büyük bir gururla parçası olduğum bu kıymetli camianın hep beraber daha güçlü yarınlara ulaşması adına önemli bir sorumluluk üstlenme kararı almış bulunuyorum.



Bu vesileyle seçimli olağanüstü kongremizde Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na şartsız ve koşulsuz adaylığımı resmi olarak sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ailesinin her bir ferdini kapsayan ve herkesi kucaklayan bir anlayışla yola çıkacağını aktaran Safi, şunları kaydetti:



"Fenerbahçe, yalnızca bir spor kulübü değil; milyonların kalbinde yaşayan büyük bir değer, bir aidiyet ve bir tutkudur. Amacım ve ilk hedefim, göreve geldiğimiz ilk sezonda her zaman en iyisini hak eden camiamızı şampiyonluklarla buluşturmak olacaktır.

Tüm camiamızın desteği ve inancıyla, Fenerbahçe'mizi daha güçlü, daha başarılı ve daha mutlu yarınlara hep birlikte taşıyacağımıza yürekten inanıyorum."

Galatasaray'da başkanlığın tek adayı Dursun Özbek

Galatasaray Kulübünün 16 veya 23 Mayıs'ta yapılacak olağan seçimli genel kurula mevcut başkan Dursun Özbek, tek aday olacak girecek

06.05.2026 00:06:00
AA
Galatasaray'da başkanlığın tek adayı Dursun Özbek
Galatasaray'da başkanlığın tek adayı Dursun Özbek
Galatasaray Kulübünün 16 veya 23 Mayıs'ta yapılacak olağan seçimli genel kurula mevcut başkan Dursun Özbek, tek aday olacak girecek.

Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında Özbek'in seçimde aday olmak üzere süresi içinde gerekli evrakları sunduğunu belirtti.

Dursun Özbek, mevcut yönetim kurulundan başkan yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, yöneticiler İbrahim Hatipoğlu, Timur Kuban, Ece Bora'ya yeni listede yer vermedi. Özbek, Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu ile Sportif AŞ yönetici Ömer Sarıgül ile Mecit Mert Çetinkaya, Mehmet Burak Kutluğ ve Özen Kuzu'yu yeni yönetim listesine aldı.

Dursun Özbek'in divan kuruluna sunduğu yönetim, denetim, sicil ve disiplin kurulu asıl ve yedek listeleri şöyle:

Yönetim asıl: Dursun Özbek, Metin Öztürk, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mecit Mert Çetinkaya, Mehmet Saruhan Cibara, Abdullah Kavukcu, Mehmet Burak Kutluğ, Fatih Demircan, Özen Kuzu.

Yönetim yedek: Bora İsmail Bahçetepe, Ozan Bingöl Yurtsever, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ömer Sarıgül.

Denetim asıl: Sinan Şahin, Gül Rengin Günay, Hasan Can Külahçıoğlu.

Deneyim yedek: Halil Cem Burnaz, Nazımcan Aygın, Çağatay Aras Uçkun.

Sicil asıl: Mehmet Çağatay Altınlı, Nedime Canipek Konuksever, Okan Güngör, Utku Çağatay Aksoy, Berat Uygur, Mehmet Selim Yavuz, Burçin Aslan.

Sicil yedek: Özgür Kızılelma, Yakup Peker, Sadettin Can Bilginer.

Disiplin asıl: Hakkı Akil, Mithat Can Baydarol, Muharrem Remzi Tan, Mustafa İbrahim Ziyal, Aydın Önder, Ahmet Murat Canaydın, Ali Baran Öztürk.

Disiplin yedek: Hasan Mehmet Tirali, Nuri Bora Ebussuutoğlu, Sencer Seren, Mustafa Kaya Özgül, Günran Çalın.

Gençlerbirliği yeniden Metin Diyadin dedi

Gençlerbirliği, Volkan Demirel'in ayrılması ardından boşalan teknik direktörlük görevi için Metin Diyadin ile anlaşma sağlandığını duyurdu

05.05.2026 19:57:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği yeniden Metin Diyadin dedi
Gençlerbirliği yeniden Metin Diyadin dedi
Gençlerbirliği, Volkan Demirel'in ayrılması ardından boşalan teknik direktörlük görevi için Metin Diyadin ile anlaşma sağlandığını duyurdu.



Gençlerbirliği'nden yapılan resmi açıklamada, "Kulübümüz, Profesyonel Futbol A Takım teknik direktörlük görevi için camiamızın öz evladı Metin Diyadin ile yeniden anlaşmaya vardı. Kırmızı-kara formamızı yıllarca gururla terleten, sahadaki duruşu ve karakteriyle camiamızın unutulmazları arasına giren Metin Diyadin, birikimi ve aidiyet duygusuyla yeniden ait olduğu yerde, evinde. Teknik Direktörümüz Metin Diyadin ve ekibine 'Evine hoş geldin' diyor, bu birlikteliğin hem hocamız hem de asırlık çınarımız için başarılarla dolu yeni bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Gençlerbirliği'nde 2. Volkan Demirel dönemi sona erdi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Teknik Direktör Volkan Demirel ile yolların ayrıldığını resmen duyurdu

05.05.2026 10:17:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği'nde 2. Volkan Demirel dönemi sona erdi
Gençlerbirliği'nde 2. Volkan Demirel dönemi sona erdi
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Teknik Direktör Volkan Demirel ile yolların ayrıldığını resmen duyurdu.

Volkan Demirel, ikinci döneminde çıktığı 8 lig maçında sadece 1 galibiyet alabildi ve takım son Karagümrük mağlubiyetiyle ateş hattına düştü.

Yönetim kurulu, kritik son iki hafta öncesinde bir kan değişikliğine gitme kararı alarak Demirel ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırdı.



Başkent ekibi, alınan yönetim kurulu kararıyla 3 aydır teknik direktörlük görevini yürüten Volkan Demirel'le yolların ayrıldığını açıkladı.Kulüpten yapılan resmi açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulu kararımız ve kendisiyle yapılan görüşmeler neticesinde Teknik Direktörümüz Volkan Demirel'le yollarımız ayrılmıştır. Sayın Demirel ve teknik ekibine, görev süreleri boyunca kulübümüze sağladıkları katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz."

Kim gelecek?

Kulüpten henüz resmi bir yeni hoca açıklaması gelmemiş olsa da kulislerde öne çıkan isimler şunlar:

Metin Diyadin Gençlerbirliği yönetiminin listesindeki ilk isim Metin Diyadin olarak dikkat çekiyor. Daha önce de kulüpte görev yapan tecrübeli teknik adamla görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Diyadin ile anlaşma sağlanamaması durumunda en güçlü alternatif olarak gündemde tutuluyor.

Premier League'de Arsenal şampiyonluk yolunda yeniden avantajı ele geçirdi


 
İngiltere Premier Lig'de oynanan 35. hafta mücadelesinde Manchester City, deplasmanda Everton ile 3-3 berabere kaldı. Bu skor şampiyonluk yolunda Arsenal'e yaradı. 

05.05.2026 07:24:00 / Güncelleme: 05.05.2026 07:28:28
Haber Merkezi
 Premier League'de Arsenal şampiyonluk yolunda yeniden avantajı ele geçirdi
 Premier League'de Arsenal şampiyonluk yolunda yeniden avantajı ele geçirdi

Arsenal ile şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, deplasmanda Everton'a konuk oldu.

City, 3-1 geriye düştü

İlk yarıyı 43. dakikada Jeremy Doku'nun attığı golle 1-0 önde kapatan Manchester ekibi, 68. ve 81. dakikalarda Thierno Barry ile 73. dakikada Jake O'Brien'in golleriyle 3-1 geriye düştü.
83. dakikada Erling Haaland ile farkı bire indiren konuk ekip, 90+7. dakikada Doku ile bir gol daha bularak evine 1 puanla döndü.
Bir maçı eksik Manchester ekibi bu sonuçla puanını 71'e çıkarırken, bitime 3 hafta kala Arsenal 76 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Şampiyonluk yolunda kritik maçlar

Arsenal kalan 3 haftada deplasmanda West Ham United, sahasında Burnley ve deplasmanda Cyrstal Palace ile oynayacak.
City ise sahasında Brentford, deplasmanda Bournemouth, sahasında Aston Villa ile karşılaşacak. City, erteleme maçında ise 13 Mayıs'ta Cyrstal Palace ile sahasında oynayacak.

22 yıllık hasret bitecek mi?

Arsenal, İngiltere Premier Lig'deki son şampiyonluğunu Arsene Wenger yönetiminde 2003-2004 sezonunda yaşamıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı, yarın ve 6 Mayıs Çarşamba günü oynanacak müsabakalarla tamamlanacak

04.05.2026 14:49:00
İhlas Haber Ajansı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı, yarın ve 6 Mayıs Çarşamba günü oynanacak müsabakalarla tamamlanacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final rövanş aşaması, yarın ve 6 Mayıs Çarşamba günü oynanacak. Bu maçlar sonucunda finale kalan ekipler belli olacak.

Atletico Madrid 4, Arsenal 2. kez final hedefliyor

İngiliz ekibi Arsenal, evinde Atletico Madrid ile karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta İspanya'da oynanan müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1974, 2014 ve 2016 yıllarında üç defa final oynayan Atletico Madrid, mutlu sona ulaşamadı. Madrid ekibi 1974'te Bayern Münih'e, 2014 ve 2016 yıllarında ise Real Madrid'e kaybetti. Arsenal ise tek finalini 2006'da Barcelona'ya karşı oynarken mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı.

Bayern Münih son şampiyonluğunu PSG karşısında kazandı

Yarı finalin bir diğer maçı da Bayern Münih-PSG arasında oynanacak. İlk maçta sahasında Bayern Münih'i konuk eden PSG, sahadan 5-4'lük galibiyetle ayrıldı.
Bayern Münih toplam 11 kez finale kalıp 6 kez de kupayı müzesine götürdü. Son şampiyonluğunu ise 2020 yılında PSG karşısında kazandı. PSG ise 2025 yılında tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

Devler Ligi'nde yarı final rövanş maçlarının programı (TSİ) şöyle:

Yarın

22.00 Arsenal - Atletico Madrid

6 Mayıs Çarşamba

22.00 Bayern Münih - PSG

İstanbullular 'yağmur, fırtına' altında koştu


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından 2016 yılından bu yana organize edilen İstanbul’u Koşuyorum etkinliğinin bu yılki Asya etabı gerçekleştirildi. Üsküdar’da 3 Mayıs Pazar günü düzenlenen organizasyonda zorlu hava şartlarına karşın yaklaşık 4 bin kişi parkura çıktı. Karşı yönden esek sert rüzgar derecelerin düşmesine yol açtı.
 

04.05.2026 10:33:00
MURAT ÇORBACI
İstanbullular 'yağmur, fırtına' altında koştu
İstanbullular 'yağmur, fırtına' altında koştu

"İstanbul'u Koşuyorum, Şehri Hissediyorum!" sloganıyla hayata geçirilen yarışın startını Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk ve İBB Sportif Değerlendirme Şube Müdürü İlker Öztürk birlikte verdi.
Etkinlikte zorlu hava koşullarına rağmen 5K parkurunda 848, 10K parkurunda ise 2 bin 973 olmak üzere toplamda 3 bin 821 koşucu ter döktü.

5k'da şampiyon Suriyeli

Üsküdar'ın eşsiz tarihi dokusu ve doğal güzellikleri eşliğinde koşulan İstanbul'u Koşuyorum Asya etabında, saat 08.00'de başlayan 5K yarışında erkeklerde Suriyeli Nuri Mohamed Ali, 16:36'lıkderecesiyle birinciliğe ulaştı. Ömer Talyak16:47 ile ikinci sırayı alırken, Iraklı Ishak Abbas Mahmood Alridha 16:51 ile üçüncü oldu. Kadınlarda ise Rus Maria Kolpakova, 21:01'lik derecesiyle zirvede yer aldı. İranlı Samin Larki 22:45 ile ikinci, Gizem Taşyaka ise 23:08 ile üçüncü sırada finiş gördü.
5K genel klasmanda dereceye giren kadın ve erkek sporculara Sportive tarafından hediye çeki verildi. Yarış sonunda birinciler 10 bin, ikinciler 7 bin 500 ve üçüncüler 5 bin lira değerinde hediye çeki kazandı.

10k'da Ayhan Bakar zirvede

Saat 09.15'te başlayan 10K yarışında erkekler kategorisinde 33:09'luk performansıyla Ayhan Bakar birinciliği elde etti. Onu 34:18'lik ile Mestan Turhan ve 34:21 ile Sefa Karakaya takip etti. Kadınlar kategorisinde ise birincilik 41:28 ile koşan Ebru Kapdan'ın oldu. İkinci sırayı 45:22 ile Gamze Turhan, üçüncü sırayı ise 46:38 ile Liubov Özkalgay aldı. 10K yarışında dereceye giren sporcular; birincilikten sekizinciliğe kadar sırasıyla 25 bin, 20 bin, 15 bin, 10 bin, 8 bin, 6 bin, 5 bin ve 4 bin lira para ödülünün sahibi oldu. Ayrıca 10K kategorisinde yarışı 90 dakika içerisinde tamamlayan katılımcılar, 1 Kasım'da düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu kapsamındaki 15.5K koşusuna katılım için gerekli barajı da geçmiş oldu.

1. Lig'de gözler play-off'ta

Trendyol 1. Lig'de heyecan, Süper Lig'e yükselecek üçüncü ekibin belli olacağı play-off'ta devam edecek

04.05.2026 00:24:00
AA
1. Lig'de gözler play-off'ta
1. Lig'de gözler play-off'ta
Trendyol 1. Lig'de heyecan, Süper Lig'e yükselecek üçüncü ekibin belli olacağı play-off'ta devam edecek.

Sezonu şampiyon tamamlayan Erzurumspor FK ve ikinci olan Amed Sportif Faaliyetler'in doğrudan Süper Lig vizesi aldığı, üçüncü Esenler Erokspor'un ise play-off finaline direkt yükseldiği ligde Arca Çorum FK, Sipay Bodrum FK, Atko Grup Pendikspor'un ardından play-off'a kalan son ekip 7'nci Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü oldu.

Ligde son 4 sırayı alan Serikspor, Sakaryaspor, Atakaş Hatayspor ve Adana Demirspor, Nesine 2. Lig'e düştü.

Özbalta'dan sonra Küçükbayrak'ın ilk başarısı

Erzurumspor FK'nin 2017-18 ve 2019-20 sezonlarının ardından üçüncü kez Süper Lig vizesi aldığı ligde Amed Sportif Faaliyetler ilk defa Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdi. Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, 2018-19'da Keçireörengücü'nü ve 2020-21'de Manisa FK'yi 2. Lig'den 1. Lig'e taşıdıktan sonra 1. Lig'de ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Amed Sportif Faaliyetler'de son hafta öncesinde teknik direktör Mesut Bakkal'ın yerine getirilen Sertaç Küçükbayrak, takımını Süper Lig'e taşıyan 126. çalıştırıcı oldu.

Play-off etabı

Son haftaya kadar ilk 2 yarışının içinde olan ancak averajla bu şansını kaybeden Esenler Erokspor, ligi üçüncü bitirerek, doğrudan play-off finaline yükseldi.

Play-off'ta tek maç üzerinden oynanacak ilk tur müsabakalarında Arca Çorum FK, Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü'nü, Sipay Bodrum FK ise Atko Group Pendikspor'u 7 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'de konuk edecek.

Bu turu geçen ekipler, çift maç üzerinden oynanacak 2. turda karşılaşacak. Tur atlayan takım, 24 Mayıs Pazar günü Medaş Konya Büyükşehir Stadı'ndaki finalde Esenler Erokspor ile Süper Lig'e çıkma mücadelesi verecek.

Bu sezon 32. kez oynanacak play-off'ta Esenler Erokspor, Çorum FK ve Ankara Keçiörengücü ilk kez mücadele edecek.

Bodrum FK üçüncü, Pendikspor da ikinci kez play-off'ta yer alacak. Bu iki ekipten Bodrum FK 2023-24'te, Pendikspor da 2022-23'te play-off'tan Süper Lig'e vize aldı.

Düşenler

Hatayspor'un beşinci, Adana Demirspor ile Sakaryaspor'un üçüncü kez düştüğü ligde bu sezon ilk kez yer alan Serikspor da veda üzüntüsü yaşadı.

Gol kralı Diagne

Amed Sportif Faaliyetler'in Süper Lig'e yükselmesine 29 golle katkı veren Mbaye Diagne, bu sezon ligde en fazla gol atan isim oldu.

Diagne'yi 23 gollü Erzurumspor FK'den Eren Tozlu ve 22 golle Manisa FK'den Lois Pablo Diony izledi.

VakıfBank, 7. kez Avrupa'nın en büyüğü

Voleybol Kadınlar CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi'ndeki Türk finalinde VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 yenerek şampiyon oldu

04.05.2026 00:20:00
AA
VakıfBank, 7. kez Avrupa'nın en büyüğü
VakıfBank, 7. kez Avrupa'nın en büyüğü
Voleybol Kadınlar CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi'ndeki Türk finalinde VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Avrupa kadın voleybolunda kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyon olan CEV Şampiyonlar Ligi'nde 66. sezonun şampiyonu, İstanbul'da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılan final maçında belirlendi.

Organizasyon tarihinde iki Türk takımının ikinci kez finalde karşılaştığı müsabakada VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit'i 25-20, 25-21, 21-25 ve 25-18'lik setlerle 3-1 yendi ve namağlup kupaya uzandı.

Sarı-siyahlı ekip, 10. kez mücadele ettiği finalde dolu tribünler önünde 7. kez mutlu sona ulaştı.

Kupa 9. kez Türkiye'de



Türk takımları, Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde 9. kez şampiyonluğa ulaştı.

VakıfBank, sırasıyla 2011, 2013, 2017, 2018, 2022, 2023'ün ardından bu sezon 7. şampiyonluğunu aldı.

Kupada Fenerbahçe 2012, Eczacıbaşı ise 2015'te şampiyonluk sevinci yaşadı.

Türk kadın voleybolu, 27. kupayı kazandı



Türkiye, kadın voleybolunda kulüpler düzeyindeki 27. uluslararası kupasını CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi'nde kazanmayı başardı.

Türk takımları, CEV Şampiyonlar Ligi'nde 9, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda 8, CEV Kupası'nda 6, CEV Challenge Kupası'nda ise 4 şampiyonluk olmak üzere 27 kupa kazandı.

Türkiye, Galatasaray Daikin'in CEV Kupası şampiyonluğunun ardından bu sezon ikinci zaferini elde etti.

VakıfBank, Volley Bergamo'yu yakaladı



Sarı-siyahlılar, CEV Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan takımlar sıralamasında üçüncülüğü İtalyan ekibi Volley Bergamo ile paylaştı.

Dinamo Moskova 11, Uralochka 8, VakıfBank ve Volley Bergamo ise 7'şer kez mutlu sona ulaştı.

VakıfBank'ın uluslararası alandaki 13. Kupası



Türkiye'nin uluslararası alandaki en başarılı takımı VakıfBank, 13. kupasını kazandı.

Sarı-siyahlı ekip, CEV Şampiyonlar Ligi'nde 7, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda 4, CEV Kupası ve Challenge Kupası'nda 1'er şampiyonluk olmak üzere toplam 13 kupa elde etti.

VakıfBank'ı sırasıyla Eczacıbaşı 7, Fenerbahçe 3, Bursa Büyükşehir Belediyespor 2, Yeşilyurt ile Galatasaray Daikin ise 1'er kupayla takip etti.

VakıfBank, Guidetti ile 32. kupaya uzandı

İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti, 2008-2009 sezonundan beri başında bulunduğu VakıfBank ile toplamda 32 kupa kazanarak ulaşılması güç bir başarı yaşadı.

Guidetti, VakıfBank ile 4 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası (2013, 2017, 2018, 2021), 7 CEV Şampiyonlar Ligi (2011, 2013, 2017, 2018, 2022, 2023, 2026), 9 Türkiye Ligi (2013, 2014, 2016, 2018, 2019, 2021, 2022, 2025, 2026), 7 Türkiye Kupası (2013, 2014, 2017, 2021, 2022, 2023, 2025) ve 5 Türkiye Şampiyonlar Kupası (2013, 2014, 2017, 2021, 2023) şampiyonluğu gördü.

Eczacıbaşı, üçüncü kez finalde kaybetti

Turuncu-beyazlılar, CEV Şampiyonlar Ligi finalinde üçüncü kez finalde kaybetti.

Eczacıbaşı Dynavit, organizasyon finalinde daha önce iki kez VakıfBank'a, bir defa da Çekya ekibi Ruda Hvezda'ya mağlup oldu.

Bakan Bak, finali saha kenarından takip etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, VakıfBank-Eczacıbaşı Dynavit finalini saha kenarından izledi.

Bakan Bak, müsabakayı Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Arslan, Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı ile birlikte takip etti.

Ayrıca karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Ciritci ile Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius yan yana izledi.

Akdeniz derbisinde sessiz eşitlik: Antalyaspor ateş hattında

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında futbolseverlerin gözü kulağı Antalya derbisindeydi.

04.05.2026 00:12:00
Haber Merkezi
Akdeniz derbisinde sessiz eşitlik: Antalyaspor ateş hattında
Akdeniz derbisinde sessiz eşitlik: Antalyaspor ateş hattında
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında futbolseverlerin gözü kulağı Antalya derbisindeydi.

Küme düşme hattını yakından ilgilendiren kritik mücadelede Antalyaspor, sahasında konuk ettiği Alanyaspor ile 0-0 berabere kalarak hayati bir puan kaybı yaşadı.



Corendon Airlines Park'ta oynanan maçta her iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince sahadan birer puanla ayrıldı. Bu sonuçla Antalyaspor puanını 29'a, Alanyaspor ise 34'e yükseltti.

Düşme tehlikesi kapıda



Ligin bitimine sadece 2 hafta kala Antalyaspor, düşme hattının sadece bir basamak üzerinde, 15. sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlı ekibin performansı ve kalan maçları ligde kalma umutlarını zora sokuyor.

Antalyaspor (29 puan) ile düşme hattındaki Gençlerbirliği (28) ve Kayserispor (27) arasındaki fark kapandı.

Son haftalarda puan kayıpları yaşayan ekip, kümede kalma mücadelesindeki en formsuz takımlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Gelecek hafta "ölüm-kalım" maçı



Antalyaspor, önümüzdeki hafta şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray deplasmanına gidecek. Bu maçtan puan çıkaramamaları halinde son haftaya düşme hattında girme riskleri oldukça yüksek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.