logo
15 HAZİRAN 2026

Özdemir'den "TFF'de gruplar var" diyen Elmas'a cevap

TFF Başkanı Özdemir'den Burak Elmas'a cevap

07.12.2021 17:40:00
Özdemir'den "TFF'de gruplar var" diyen Elmas'a cevap
Özdemir'den "TFF'de gruplar var" diyen Elmas'a cevap

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'ın Federasyon ile ilgili iddialarını dayanaklarıyla açıklaması gerektiğini ifade etti.

TFF Başkanı, Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasıyla, Burak Elmas'ın geçen günlerde yaptığı açıklamalara cevap verdi. Elmas'ın, şahsı, TFF Yönetim Kurulu'ndaki çalışma arkadaşları ve Federasyonla ilgili bazı haksız söylemlerde bulunduğunu ve iddialarının kabul edilmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti: "Türkiye Futbol Federasyonu, 98 yıllık köklü bir tarihe sahip milli bir kurumdur. TFF Yönetim Kurulunun üyeleri; değerli, saygın ve önemli insanlardır. Federasyonumuz için yapılan gruplaşma, birbirinin altını oyma gibi yakışıksız iddiaları kabul etmemiz mümkün değildir. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım seçildiğimiz günden itibaren; beraberlik, uyum ve dayanışma içerisinde çalışmaktayız. Sayın Elmas iddialarını, dayanakları ile birlikte isim isim kamuoyuna açıklamalıdır.

Ayrıca; Federasyon'umuz, yoğun bir şekilde Kulüpler Birliği Vakfı ile birlikte Türk Futbol Hakemlik Sistemi, Yayın İhalesi, TBMM nezdinde devam eden Yeni Spor Kulüpleri Yasası, Korsan Yayınların Engellenmesi gibi birçok ortak çalışmayı dayanışma içerisinde yürütmektedir. Türk futbolunun bu tür ivedilikle çözüm bekleyen konuları varken, hiç kimsenin polemik üretme, manipülasyon yapma hakkı yoktur. Sayın başkanlarımızdan, yöneticilerimizden beklentim bu sorumlulukla ve sağduyuyla hareket etmeleridir. Bu vesileyle; Avrupa kupalarında mücadele edecek bütün takımlarımıza başarılar diler, ülke puanına katkıda bulunmalarını temenni ederim." AA

Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı

İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi

15.06.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Mallorca ile bağlarını koparan ve Fenerbahçe'ye dönmek için gün sayan Vedat Muriqi transferinde sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetimde 50 milyon Euro'yu bulan maliyet nedeniyle fikir ayrılığı çıkınca, devreye Trabzonspor girdi. Bordo-mavililer, Onuachu'yu 25 milyon Euro'ya Araplara satıp, boşluğunu 15 milyon Euro'ya Kosovalı golcüyle doldurmayı planlıyor. Oyuncunun menajeri, "Önceliğimiz Fenerbahçe ama olmazsa Trabzonspor'a hazırız" diyerek yeşil ışık yaktı.






İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi. Gelecek sezon yeniden Fenerbahçe forması giymeye can atan yıldız oyuncu, sarı-lacivertli kulüpten gelecek resmi adımı beklemeye başladı.






AZİZ YILDIRIM ISRARLA İSTİYOR

Ancak tecrübeli forvetin transferi, Fenerbahçe yönetim kurulunu tam anlamıyla ikiye bölmüş durumda. Sarı-lacivertli kulübün yönetim kanadında, Başkan Aziz Yıldırım ve başta Oğuz Çetin olmak üzere deneyimli kurmaylar Muriqi'in mutlaka takıma kazandırılması gerektiğini savunuyor.






3 YILLIK MALİYETİ 50 MİLYON EURO

Buna karşılık, Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticiler ise bu hamleye kesin olarak karşı çıkıyor. Genç yöneticiler, Muriqi'in 3 yıllık toplam maliyetinin 50 milyon Euro'yu bulacağını belirterek transferi veto ederken, aynı zamanda teknik direktör adayları arasında adı geçen Aykut Kocaman ismine de sıcak bakmıyor.






ONUACHU'DAN 25 MİLYON EURO GELECEK

Fenerbahçe cephesinde bu maliyet ve fikir ayrılıkları yaşanırken, Trabzonspor transferi bitirmek için dâhice bir finansal planla devreye girdi.

Bordo-mavili yönetim, mevcut golcüsü Paul Onuachu'yu 25 milyon Euro bedelle Arap kulüplerine satmayı hedefliyor. Karadeniz ekibi, bu satıştan gelecek sıcak paranın 15 milyon Euro'sunu Vedat Muriqi'in transferine ayırarak hem forvet hattını güçlendirmeyi hem de kasasında net 10 milyon Euro kar bırakmayı planlıyor.






DOĞAN, MURIQI'NİN MENAJERİYLE BULUŞTU

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da Muriqi'in menajeriyle masaya oturdu. Yapılan görüşmede oyuncunun menajeri, daha önceden verilmiş bir söz nedeniyle önceliklerinin Fenerbahçe olduğunu açıkça dile getirdi. Ancak sarı-lacivertli kulüpteki iç muhalefet nedeniyle bu transferin tıkanması halinde, Trabzonspor forması giymeye yeşil ışık yaktıklarını başkana iletti.

Transferin kaderini, Fenerbahçe yönetiminin önümüzdeki günlerde alacağı nihai karar belirleyecek.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!

Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin yeni başkanı Aziz Yıldırım’ı telefonla aradı

15.06.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak tarihi bir teklifte bulundu. Türk futbolunun geleceğine yön vermek ve milyarlarca liralık ortak çıkarları korumak adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi. Özbek, "Biz iki lokomotif kulübüz, ortak menfaatlerimiz için beraber hareket etmeliyiz" diyerek ezeli rekabette masada dev bir güç birliği dönemi başlattı. İşte o iddialar...






Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik etti. Oldukça sıcak geçen görüşmede Özbek, pek çok konuda kendilerine engel olan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı devirmek ve ortak hareket etmek adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi.






DURSUN ÖZBEK'TEN İTİRAF VAR

Türk futbolunun iki lokomotif kulübü olduklarını vurgulayan Özbek, "Bazı konularda güç birliği yapmak, beraber hareket etmek durumundayız. Ortak menfaatlerimiz var" diyerek tarihi bir birliktelik sinyali verdi. Bu ılımlı ve vizyoner hamle, iki dev kulübün kavgaları bir kenara bırakıp ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmesi durumunda her iki camiaya da milyarlarca lira kazandırabileceğini gösteriyor.






GÜÇLÜ BİR ORTAK BLOK OLACAKLAR

Kulüplerin öncelikli hedefi, mevcut yabancı sınırı/altyapı zorunluluklarını daha esnek bir zemine oturtmak ve Türk futbolunun mali geleceğini belirleyecek olan yeni naklen yayın ihalesine Aziz Yıldırım'ın liderliğinde güçlü bir ortak blok olarak girmek.






NAKLEN YAYIN GELİRLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Masadaki en kritik ekonomik maddelerden birini marka değerini yükseltmek ve korsan yayınla (IPTV) mücadele oluşturuyor. İki kulübün ortak bir vizyonla hareket etmesi, derbilerin global pazarlanmasını kolaylaştırırken devlet nezdinde yapılacak hukuki girişimlerle illegal yayınların önüne geçilmesini ve lisanslı yayın gelirlerinin uçmasını sağlayacak.






YENİ NESİL GELİR KAPISI ARALANACAK

Ayrıca dijital dünyada ortak kripto, NFT ve espor projeleri ile dostluk temalı lisanslı ürün koleksiyonları sayesinde devasa bir yeni nesil gelir kapısı aralanacak. Mali iş birliğinin yanı sıra idari ve hukuki alanda da ortak lobi faaliyetleri yürütülecek.






HARCAMA LİMİTLERİNDE ESNEME İSTENEBİLİR

TFF'nin harcama limitlerinin Avrupa şartlarına göre esnetilmesi, MHK ve Tahkim gibi kurulların adil yönetilmesi, spor yasası ve futbolcu vergilerindeki stopaj iadelerinin amatör branşlara aktarılması gibi konularda iki kulüp tek ses olacak.

Kulüpler Birliği'ndeki Anadolu kulüpleriyle yaşanan gelir dağılımı tartışmalarında ve altyapı için kamu arazi tahsisi süreçlerinde bürokrasiyi aşmak adına bu tarihi güç birliği hayati bir rol oynayacak.

İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti

15.06.2026 13:50:00
İhlas Haber Ajansı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti.

Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus ile karşılaştı. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen İsveç, rakibini 5-1 mağlup etti.



İsveç'in gollerini 7. ve 90+6. dakikada Yasin Ayari, 30. dakikada Alexander Isak, 59. dakikada Viktor Gyökeres ve 84. dakikada Mattias Svanberg atarken Tunus'un tek golünü ise 43. dakikada Omar Rekik kaydetti.

FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında ise Fildişi Sahili ile Ekvador karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili, Amad Diallo'nun 90. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'da forma giyen Wilfried Singo ise golde asisti yapan isim oldu.

Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı

15.06.2026 13:46:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid resmi internet sitesinde İspanyol oyuncunun transferi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Real Madrid ve Chelsea, Marc Cucurella'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Cucurella, 30 Haziran 2032 tarihine kadar, altı sezon boyunca kulübümüzün futbolcusu olacak."
Chelsea forması ile 163 maça çıkan Marc Cucurella 9 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki sol bek, İspanya Milli Takım formasıyla ise 24 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı.

Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi

Fenerbahçe’deki olaylı Falette transferi sonrası asistanı Selinay Gürgenç ile evlenen Damien Comolli, bu kez Juventus’tan kovuldu! İtalyan basını, ayrılığın arkasında Teknik Direktör Luciano Spalletti ile yaşanan şok bir "saha kenarı ve yasaklı alan" krizinin olduğunu iddia etti. Sessizliğini bozan Türk eşin sosyal medya paylaşımı İtalya'da gündeme bomba gibi düştü

15.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'tan da kovularak görevine son verilen Damien Comolli'nin ardından eşi Selinay Comolli'nin sosyal medya paylaşımı ve İtalyan basınında çıkan "Spalletti ile kriz" iddiaları spor gündemine bomba gibi düştü. Eşinin ayrılığı sonrası sessizliğini bozan Selinay Comolli (Gürgenç), sosyal medyadan "Sonuçta, günde 20 saat kulüp hakkında çalışmayan/düşünmeyen bir kocaya sahip olmak o kadar da kötü değil" mesajını paylaştı.






İTALYAN BASINININ İDDİASI

Corriere della Sera'nın haberine göre; kulüpteki son aylarda dönemin teknik direktörü Luciano Spalletti (67) ile Damien Comolli arasında zorlu bir ilişki yaşandı. Spalletti'nin, Selinay Comolli'nin maç önlerinde saha kenarında ve genellikle sadece futbolculara ayrılan alanlarda sık sık bulunmasından rahatsız olduğu iddia edildi. Yaşanan bu krizlerin ardından her iki isimle de yollar ayrıldı.






ÇİFT 2022'DE EVLENDİ

Türk spor kamuoyunun yakından tanıdığı Selinay Gürgenç, Temmuz 2018 - Ocak 2020 arasında Fenerbahçe'de sportif direktör olan Damien Comolli'nin asistanlığını yaptı. Ocak 2020'deki olaylı Simon Falette* transferi sürecinde iddiaları üzerine kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Kısa süre sonra Comolli de istifa etti. Fenerbahçe'deki bu mesai arkadaşlığı ilerleyen süreçte aşka dönüştü ve çift Temmuz 2022'de evlendi.






FALETTE OLAYINDA YAŞANANLAR

* Ocak 2020'de Falette'in kiralanması taraftarın tepkisini çekti. Transferin arkasında, Comolli'nin yakın ilişkileri bulunan Rogon Menajerlik Şirketi'nin olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Eleştiriler üzerine Comolli, kulüp iletişim kanallarını baypas ederek kişisel Twitter hesabı açtı. Kendisini savunurken "Falette transferini ben değil, doğrudan Başkan Ali Koç istedi" açıklamasını yaptı.

Kulüp hiyerarşisinin sarsılması üzerine yönetim, Comolli'nin asistanı Gürgenç'in görevine son verdi. Gürgenç, hakkındaki iddiaları reddederek sessiz kalmayı seçti. Bu kararın hemen ardından Comolli de gitti.

Montella radikal kararlar alıyor

Dünya Kupası'ndaki Avustralya yenilgisinin ardından gruptaki kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella radikal kararlar alıyor

15.06.2026 11:05:00
Haber Merkezi
Montella radikal kararlar alıyor
Montella radikal kararlar alıyor
Dünya Kupası'ndaki Avustralya yenilgisinin ardından gruptaki kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella radikal kararlar alıyor.

Paraguay karşısında mutlak galibiyet hedefleyen İtalyan teknik adam, hem oyun formatını değiştiriyor hem de ilk 11'de neşter vurmaya hazırlanıyor.

Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya karşısında aldığı 2-0'lık yenilgiyle turnuvaya şanssız bir başlangıç yapan A Milli Takımımız, gelecek cumartesi oynayacağı Paraguay maçına "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkıyor.

Gruptan çıkma iddialarını sürdürmek için 3 puandan başka alternatifi olmayan Ay-Yıldızlılar'da, teknik direktör Vincenzo Montella'nın oyun formatında ve ilk 11'de ciddi revizyonlara gitmesi bekleniyor.







ORKUN KÖKÇÜ KULÜBEYE GİDECEK

Montella, Avustralya karşısına kağıt üzerinde 4-2-3-1 dizilişiyle çıktı. Kalede Uğurcan; savunmada Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi; merkezde İsmail ve Hakan; hücum hattında ise Arda, Orkun, Barış Alper ve en uçta Kerem Yılmaz tercih edildi. Ancak bu formasyon, fizikli ve katı savunma yapan Avustralya karşısında üretim kısırlığına yol açtı. Kerem2in en uçta stoperler arasında yıpranması, kanatların etkinliğini azalttı. Hakan ve İsmail ikilisi, Orkun'un da 10 numara pozisyonunda derine gelmesiyle zaman zaman yaratıcılık alanlarını daralttı.







KENAN YILDIZ BU KEZ 11'DE OLACAK

Paraguay'ın sert, arkada boşluk bırakmayan ve geçiş oyununu iyi oynayan Güney Amerika tarzına karşı İtalyan teknik adamın "Saf Santrforlu" ya da "Mobil 4-3-3" formatına dönmesi muhtemel. Avustralya maçının ikinci yarısının başında (46') Barış Alper'in yerine oyuna giren ve takıma hareketlilik getiren Kenan Yıldız'ın Paraguay maçına ilk 11'de başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.







GERÇEK SANTRFOR DENİZ GÜL SAHAYA

Kerem ya da Barış Alper'den birinin kulübeye çekilerek Kenan'ın sol kanatta ana silah olması bekleniyor. Ayrıca ceza sahası içi etkinliğini artırmak adına, son dakikalarda süre alan genç santrfor Deniz Gül'ün ilk 11 ya da erken bir hamle oyuncusu olarak Montella'nın planlarında daha fazla yer alacağı tahmin ediliyor.







YUNUS AKGÜN SÜRPRİZ YAŞANABİLİR

Avustralya maçında 62 dakika sahada kalan Orkun Kökçü'nün yerine giren Yunus Akgün ve o maçta süre bulamayan İrfan Can Kahveci, Paraguay maçının kilit isimleri olabilir. Montella, Arda Güler'i merkeze çekip, sağ kanadı İrfan Can veya Yunus'un yaratıcılığına emanet ederek daha akışkan bir hücum hattı kurgulayabilir.







MERİH VE ZEKİ'YE KULÜBE YOLU GÖRÜNDÜ

Zeki Çelik'in yerine 81'de oyuna giren Mert Müldür, Paraguay'ın kanat akınlarını durdurmak ve hücuma daha fazla genişlik kazandırmak adına sağ bekte formaya daha yakın görünüyor. Savunma göbeğinde ise Merih - Abdülkerim ikilisinin uyumu sürse de, sertlik dozajını artırmak için ozan Kabak veya Samet Akaydın hamleleri de Montella'nın masasındaki diğer alternatifler.







İLK ANDA PARAGUAY MAÇI MUHTEMEL 11'İ

Uğurcan Çakır
Mert Müldür, Ozan Kabak (Samet Akaydın), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu
İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler (Merkezde)
Yunus Akgün (Barış Alper Yılmaz), Deniz Gül, Kenan Yıldız

2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

İran Milli Takımı Teknik Direktörü Emir Kalenuyi, 2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Yeni Zelanda ile yapacakları maç öncesinde Meksika'dan ABD'ye geldiklerini belirterek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." dedi
 

 

15.06.2026 06:30:00
AA
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

Meksika'dan Los Angeles'a gelen İran milli takımında, Kalenuyi ve futbolcu Mehdi Taremi, 16 Temmuz Salı günü TSİ 04.00'te Los Angeles Stadı'nda oynayacakları Yeni Zelanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Kalenuyi, "Ülkemiz için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz." diyerek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." ifadelerini kullandı.

Savaştan çıktığı ülkeye Dünya Kupası için giriş yapmaları hakkında gelen sorulara ise teknik adam, "Futbol oynamak için buraya geldik. Saygı duyulması gereken İranlılar için oynayacağız. Biz politikacı değiliz." dedi.

Kamp yerlerinin ABD'den Meksika'ya alınması hakkında ise Kalenuyi, "Kampımızın yeri ABD'den Meksika'ya alındı ve tabii ki bunun bize olumsuz etkisi de oldu." bilgisini verdi.

Kalenuyi, "Antrenmanlara daha önce başlamalıydık, geç vardık ve çalışmalara zamanında başlayamadık. Ama oyuncularım, iyi performans göstermek için çok kararlı ve istekli. İran halkı için ellerinden geleni yapacaklardır. " ifadelerini kullandı.

Futbolcularının yaşananların ötesinde futbola odaklanması için elimden geleni yaptığını belirten teknik adam, Yeni Zelanda maçı için ise "Her takım buraya hak ederek geldi. İlk maç her zaman zordur elimizden geleni yapacağız." dedi.

"Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan etkilendi"

İranlı futbolcu Mehdi Taremi ise, ABD'ye girişine izin verilmediği için 2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alamayan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ı kastederek "Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan olumsuz etkilendi. Evet, bir gerginlik var." ifadelerini kullandı.

"Futbol her zaman insanları birleştirir" diyen Taremi, "Buraya futbol oynamaya geldik, siyasi konulara müdahil olmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda maçı hakkında ise Taremi, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız Umarım güzel bir maç olur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, basın toplantısında tercüme sorunu da yaşandı. Kulaklıklarda sorun olduğu belirtilerek, İngilizce ve İspanyolca sorular, Farsçaya çevrilemedi. 

Portakallar son nefeste yıkıldı!

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hollanda ile Japonya, Dallas Stadyumu'nda nefes kesen bir mücadeleyle 2-2 berabere kaldı

15.06.2026 01:05:00
Haber Merkezi
Portakallar son nefeste yıkıldı!
Portakallar son nefeste yıkıldı!
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hollanda ile Japonya, Dallas Stadyumu'nda nefes kesen bir mücadeleyle 2-2 berabere kaldı.

Nefes kesen mücadelede iki kez öne geçen Hollanda, son dakikalarda gelen Japonya golüne engel olamadı ve iki takım da turnuvaya birer puanla başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklara sahne olsa da iki takım da fileleri havalandıramadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Hollanda, 51. dakikada tecrübeli stoperi Virgil van Dijk'ın kafa vuruşuyla öne geçti.



Golün şokunu çabuk atlatan Japonya, bu gole 57. dakikada Keito Nakamura'nın şık vuruşuyla cevap vererek durumu 1-1'e getirdi.

Hollanda, 64. dakikada Crysencio Summerville'in golüyle maçta yeniden üstünlüğü yakalasa da mücadeleyi bırakmayan Japonya, 89. dakikada Daichi Kamada'nın attığı golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başardı.



Bu sonuçla gruptaki ilk maçlar sonunda iki takım da hanesine 1 puan yazdırdı.

F Grubu'ndaki bir sonraki maçlarda Hollanda, İsveç ile karşı karşıya gelirken; Japonya ise Tunus karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı

Almanya, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında karşılaştığı Curaçao'yu gol yağmuruna tutarak sahadan 7-1'lik galibiyetle ayrıldı

14.06.2026 22:11:00
Haber Merkezi
Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı
Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı
Almanya, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında karşılaştığı Curaçao'yu gol yağmuruna tutarak sahadan 7-1'lik galibiyetle ayrıldı.

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenlediği turnuvanın 5. Grubu'nda oynanan mücadelede "Panzerler", NRG Stadyumu'nda zayıf rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergiledi.

Karşılaşma boyunca temposunu düşürmeyen Almanya, bu tarihi skorla turnuvaya 3 puanla başlayarak liderlik koltuğuna oturdu.



Maçın başından itibaren oyun kontrolünü elinde tutan Almanya milli takımı, farkı getiren golleri müsabakanın geneline yaymayı başardı.

Mücadelenin ikinci yarısında vites artıran Panzerler; 68. dakikada Nathaniel Brown, 78. dakikada Deniz Undav ve 88. dakikada Kai Havertz'in attığı gollerle skoru 7-1'e taşıyarak gövde gösterisi yaptı.



Almanya forması giyen Galatasaraylı yıldız futbolcu Leroy Sane, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Sahada kaldığı 90 dakika boyunca sergilediği etkili performansla göz dolduran tecrübeli kanat oyuncusu, farklı galibiyette önemli rol oynadı.

Grup mücadelesini bu görkemli sonuçla açan Almanya, turnuvadaki ikinci maçında Fildişi Sahili ile karşı karşıya gelecek. Ağır bir mağlubiyet alan Curaçao ise gruptaki şansını devam ettirebilmek adına Ekvador karşısında puan arayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.