logo
23 EYLÜL 2026

Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı

Galatasaray yaz döneminde Pape Matar Sarr için girişimlerde bulundu. Ancak Senegalli futbolcu, TFF'nin "genç yabancı" kriterine uymuyordu. Kadro planlamasında çıkış yolu bulunamadı. Ara transferde ise Oulai Türkiye'ye döndürülebilir

23.09.2026 12:21:00
Haber Merkezi
 
Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı
Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı
Galatasaray'da uzun süredir merkez orta sahaya yıldız bir isim bekleniyor. Ancak şu ana kadar beklenen takviye gelmedi. Sarı-Kırmızılılar, geride bıraktığımız yaz döneminde Tottenham'dan Pape Matar Sarr'la ciddi şekilde ilgilendi. Fakat 2002 doğumlu Senegalli, TFF'nin "genç yabancı" kriterini aylarla kaçırıyordu.

27.5 MİLYON EURO

Kadro yapılanmasında çıkış yolu bulunamadı. 24 yaşındaki futbolcu da "şarta bağlı zorunlu satın alma maddesi" ile birlikte Juventus'a kiralandı. İtalyan ekibi, Avrupa kupalarına katılır ve Sarr da maçların %50'sinde forma giyerse 27.5 milyon euroluk zorunlu madde devreye girecek.






YETERSİZ FORMA SÜRESİ

Galatasaray'da şu anda merkez orta sahada ağırlık Oulai'ye verildi. Trabzonspor, Sarı-Kırmızılılar'a yollamadığı 20 yaşındaki oyuncuyu Fiorentina'ya satmıştı. Fildişi Sahilli genç yetenek, Serie A'da istediği forma sürelerini bulamıyor. Cim-Bom'un kış döneminde resmi teklif yapması bekleniyor.

Aziz Yıldırım'ın Pazar günkü gündemi netleşti

Fenerbahçe'de pazar günü yapılacak genel kurulda Aziz Yıldırım'ın, "120. Yıl Piyangosu" için yetki isterken eski yönetimin mali tablosuna yönelik sert açıklamalar yapması ve sürpriz hamleler açıklaması bekleniyor

23.09.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım'ın Pazar günkü gündemi netleşti
Aziz Yıldırım'ın Pazar günkü gündemi netleşti
Aziz Yıldırım'ın başkanlık koltuğuna geri döndüğü süreçten itibaren yaptığı sert açıklamalardan öne çıkan başlıkları alt alta yazdığımızda, Fenerbahçe'nin Pazar günü yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapacağı konuşmanın metninin hemen hemen netleştiğini söylemek yersiz olmaz.






Fenerbahçe'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Pazar günü saat 10.30'da Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılacak. Toplantıda Aziz Yıldırım yönetimi "120. Yıl Piyangosu" projesi için yetki isteyecek. Ancak hafta sonunda yapılacak kurul sırasında Başkan Yıldırım'ın eski yönetimleri hedef alan açıklamalar yapması bekleniyor.






Yıldırım, konuşmasının ilk bölümünde 120. Yıl Piyangosu projesi ve kulübe sağlayacağı sıcak para akışı için üyelerden yetki isteyecek. Bu hamleyi "Fenerbahçe'yi finansal bağımsızlığına kavuşturma projesi" olarak sunarak, kulübün geleceğini teminat altına alacak geniş yetkileri talep edecek.






Toplantının ana gündemlerinden biri geçmiş dönem faaliyetlerinin ibrası ve mali tablosu olacağı için, eski yönetimin bıraktığı borç yüküne ve harcamalara sert tepki gösterecek. "Kulübün kaynaklarının nasıl usulsüz kullanıldığını" veya "göreve geldiklerinde önlerinde buldukları mali bilançoları" rakamlarla açıklayarak eski yönetimi hedef alması kaçınılmaz gibi duruyor.






Faruk Ilgaz Tesisleri'nin tarihi sembolizmini kullanarak kulübün geleneklerine, disiplinine ve şampiyonluk parolasına vurgu yapacak. Zaten bu kaçınılmaz. Tabii ki üstüne hakem kararları, federasyon ilişkileri ve rakiplere karşı Fenerbahçe'nin lobisini yeniden kurduklarına dair üyelere güven verici açıklamalarda da bulunacak. Ancak Yıldırım'ın hafta sonunda farklı sürprizlerinin de olacağı ifade ediliyor.

İsmail Kartal'ın Nene ile derdi ortaya çıktı

Fenerbahçe'de geçen sezon 25 gole katkı sağlayan Dorgeles Nene, İsmail Kartal'ın taktiksel disiplin ve yüksek tempo beklentilerinin gerisinde kalınca formayı unuttu ve ayrılık iddiaları güçlendi

23.09.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal'ın Nene ile derdi ortaya çıktı
İsmail Kartal'ın Nene ile derdi ortaya çıktı
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın daha disiplinli, topla buluşma sayısı yüksek, savunma arkasına sarkarken yüksek sürate ulaşabilen ve savunma disiplininden ödün vermeyen kanat profili tercihi... Fiziki verilerinde ve üretkenliğinde geçen sezona göre ciddi bir düşüş olan Dorgeles Nene'nin kulübede kalmasının ana gerekçesi de bu. Bu yüzden de hakkında çıkan "ayrılmak istiyor" iddialarının altı boş değil.






Fenerbahçe'nin geçen sezon 18 milyon euro verip Salzburg'dan aldığı Dorgeles Nene, ilk yılında tüm kulvarlarda 42 maça çıktı; 13 gol ve 12 asistle 25 gole katkı yaptı. Ancak aynı Nene bu sezon adeta unutuldu. İsmail Kartal 3'ü ligde toplam 70 ve ikisi de Şampiyonlar Ligi ön elemesinde olmak üzere 31 dakika yer verdi. Nene bu sezon 5 maçta sadece 101 dakika yer bulabildi.






Bu da sosyal medyada kendilerine dedikodu arayanlara "Nene ayrılmak istiyor" kozunu verdi. Aslında Nene olsanız siz de ayrılmak istersiniz. Çünkü bir sezon önce 25 gole katkı vermişsiniz, bir sezon sonra ortada yoksunuz.






Ancak Dorgeles Nene'nin geçen sezonki 25 gollük yüksek katkısından sonra bu sezon planlarda geride kalması, hem istatistiksel veri farklılıkları hem de İsmail Kartal'ın taktiksel öncelikleriyle ilgili.






Geçen sezon ligde maç başına 30.4 topla buluşma ve 1.1 kilit pas istatistiğine sahip olan Nene, bu sezon oynadığı kısıtlı sürelerde maç başına 18.0 topla buluşma ve 0.3 kilit pas seviyesine geriledi. Kartal'ın kanat oyuncularından beklediği ön alan baskısına yön verme ve pas trafiğinde istikrarlı bir bağlantı oyuncusu olma rolünde Nene, takımdaki diğer alternatiflerin gerisinde.






Kartal'ın kanat oyuncularında aradığı en kritik parametrelerden biri olan yüksek tempo ve patlayıcılık verilerinde de belirgin bir gerileme var. Geçen sezon ligde 35.7 km/h maksimum hıza çıkarken bu sezon 31.8 km/h maksimum hızda kaldı.

Dursun Özbek, Didier Deschamps'la neden görüştü? Ne konuştu?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in ünlü teknik adam Didier Deschamps ile yaptığı gizemli zirve, Okan Buruk’un ayrılacağı dedikodularını tetiklerken Fransız çalıştırıcının Monaco’ya dönüş ihtimalini yeniden gündeme taşıdı

23.09.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek, Didier Deschamps'la neden görüştü? Ne konuştu?
Dursun Özbek, Didier Deschamps'la neden görüştü? Ne konuştu?
Başkan Dursun Özbek'in, Şampiyonlar Ligi kura çekimi için Monaco'ya gittiği gün Abdullah Kavukçu ve Cenk Ergün'le beraber Didier Deschamps'ı Cap d'Ail'de ziyaret etti... Bu görüşmede Özbek'in Fransız teknik adama Okan Buruk'un koltuğunu teklif ettiğine dair bir bilgi yok. Ancak görüşmenin Galatasaray teknik direktörlüğü için olduğu dedikodusu yayıldı.

Bir sosyal medya hesabının, Galatasaray'ın ağustos ayında Okan Buruk'un yerine hoca aradığını iddia etmesi üzerine çarşı karıştı... Bu kadarla da kalmadı.






Fenerbahçe'ye yakınlığı ile bilinen sosyal medya hesapları Buruk'un yerine Dünya Kupası'ndan sonra Fransa Milli Takımı'ndan ayrılan Didier Deschamps'ın göreve getirileceğini iddia etmeye başladı.

Deschamps, bu yaz Fransa Milli Takımı'nın teknik direktörlüğü görevini bırakmasının ardındantamamen emekli olmasa da kısa süre içinde yeniden çalışmak istemediğini açıkça belirtti:

"Biraz ara vermeye, kendimi yenilemeye ihtiyacım var."






Tam da bu açıklamanın yapıldığı günlerde Şampiyonlar Ligi kura çekimi için Monaco'ya giden Başkan Dursun Özbek ve Abdullah Kavukçu, Deschamps'ı Monaco sınırında yaşadığı Cap d'Ail'de ziyaret etti. Bu görüşmeye Cenk Ergün de eşlik etti. Ancak bu görüşmenin teknik direktörlük teklifi olduğuna dair bir görüş hiç ortaya atılmadı. Hatta görüşmenin aynı dönemde görüşülen Oliver Kahn görüşmeleriyle aynı düzlemde olduğu belirtildi.






Deschamps'ın adı Fransa'da şu anda Beşiktaş'tan 4 gol yiyen Marsilya ile anılıyor. Ancak Deschamps'a en yakın isim olan gazeteci Dave Appadoo bambaşka bir iddia ortaya attı:






"OM'nin çalkantılı döneminde geri dönmez. Ayrıldığında yara almıştı. İnsanlar bunun farkında değil. Zehirli bir ortam potansiyeli olan bir kulübün başına geçeceğini sanmıyorum."






Deschamps'ın Ligue 1'e dönüşünün imkansız olmadığını söyleyen Appadoo, "Yapabileceği en iyi şey Monaco. Oldukça rahat ve stressiz bir yaşam tarzıyla yeniden Monaco'da başarılı olur" dedi.






Beşiktaş zirvede rakipsiz

Evinin Kartal'ı, deplasmanların kuzusu Beşiktaş dış saha kayıplarıyla liderliği kaçırdı… Saha içi istatistiklerinde ise rakiplerine fark atmaya devam ediyor. %62.7 topla oynama, maç başına 466 isabetli pas ve yüksek bitiricilik oranlarıyla siyah-beyazlılar; Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un önünde ligin oyunu en çok domine eden takımı konumunda.
 

23.09.2026 12:07:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş zirvede rakipsiz
Beşiktaş zirvede rakipsiz
İlk 6 hafta geride kaldı... Beşiktaş, Diyarbakır'dan galibiyetle dönse 4-1'lik Marsilya galibiyetinin üzerine Süper Lig'de oturulacak liderlik koltuğu adeta ballı kaymak olacaktı. Ancak evinde Kartal kesilen Vincenzo Italiano'nun takımı, deplasmanda Kartal'a av olmayı bekleyen kuzu gibi. Alanya'dan sonra Amed deplasmanında da bu acı tablo ortaya çıktı.






Buna rağmen istatistikler incelendiğinde Beşiktaş'ın şampiyonluktaki 3 rakibi Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a bazı üstünlükleri dikkat çekiyor:

Beşiktaş %62.7 ile topa en çok sahip olan ve oyuna hükmeden takım konumunda.

Maç başına 466 isabetli pas ile rakiplerinin tümünün önünde yer alıyor.

Rakip sahaya yerleşme noktasında maç başına 245 isabetli pas ile en yüksek istatistiğe sahip.






Maç başına 25.7 isabetli uzun top ve %65.8 başarı yüzdesi ile hem sayı hem de oran olarak rakiplerine belirgin
bir üstünlük sağlıyor.

Maç başına 8.3 korner ve 14.8 kazanılan serbest vuruş ile duran top fırsatı yaratmada ilk sırada.






Maç başına 52.5 top geri kazanma sayısı ile rakiplerine kıyasla sahanın genelinde en çok top kazanan ekip.

Maç başına 111.2 depar ile Fenerbahçe (110) ve Trabzonspor'u (108) geride bırakarak yüksek temposunu koruyor (Galatasaray: 117.5).

Maç başına yakaladığı 2.7 büyük şansın 1.7'sini gole çevirerek sadece 1 büyük şans kaçırdı. Fenerbahçe (2.7), Galatasaray (3.2) ve Trabzonspor'a (2.5) kıyasla hücumda çok daha yüksek bir bitiricilik sergiliyor.

Singo'da papatya falı: Dönüyor, dönmüyor!

Galatasaray kariyerinde sakatlıklarıyla ön plana çıkan Wilfried Singo'nun ekim başında tamamen hazır hale gelmesi bekleniyordu. Ancak sürecin uzayabileceği konuşuluyor

23.09.2026 11:59:00
Haber Merkezi
 
Singo'da papatya falı: Dönüyor, dönmüyor!
Singo'da papatya falı: Dönüyor, dönmüyor!
Galatasaray, 2025 yazında Monaco'ya 30.77 milyon euro ödeyerek Wilfried Singo'yu kadrosuna katmıştı. Fildişi Sahilli savunmacıyla 30 Haziran 2030'a kadar mukavele yapıldı. 25 yaşındaki oyuncunun kalitesi konusunda en ufak bir soru işareti yoktu:

Atletizm: Tamam
Hız: Tamam
Hava hakimiyeti: Tamam






HİÇBİR ANLAMI KALMADI

Ancak 1.90 boyundaki futbolcu o kadar çok sakatlandı ki, olumlu özelliklerinin hiçbir anlamı kalmadı. Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili Milli Takımı'nda da sağlık problemi yaşayan Singo, ardından Galatasaray'da da benzer bir durumun içine girdi. Oyuncunun ekim başında sahalara dönmesi bekleniyordu.






KASIMPAŞA VE BARCELONA

Galatasaray milli ara sonrasında Kasımpaşa ve Barcelona maçlarına çıkacak. Şampiyonlar Ligi'ndeki Barça mücadelesi 13 Ekim'de... Ve Singo'nun bu iki karşılaşmada da forma giyemeyeceği yönünde iddialar var. Fildişi Sahilli futbolcunun bu sezonki süreleri:

Çorum: Kadroda ama oynamadı
Erzurumspor: 24 dakika
Göztepe: 17 dakika
Başakşehir: Sakat
Kocaelispor: Sakat
Trabzonspor: Sakat
Sporting: Sakat






İşte Fenerbahçe'nin Ocak transferleri

İlk 6 hafta bitti... Fenerbahçe'de en fazla tartışılan konu, takımın henüz tam oturmadığı. Taraftarların büyük kısmı ocak ayında takviyeler bekliyor. Peki istatistiklere göre sarı-lacivertlilerin neye ihtiyacı var? Hücum hattından ziyade; takımın hava topu hakimiyetini, atletizmini ve orta kalitesini artıracak 2 veya 3 direkt ilk 11 oyuncusunun alınması kadro mühendisliğini tamamlar

23.09.2026 11:55:00
Haber Merkezi
 
İşte Fenerbahçe'nin Ocak transferleri
İşte Fenerbahçe'nin Ocak transferleri
Fenerbahçe ciddi anlamda bir ironi yaşıyor... Dünyanın en iyi ön liberolarından birisi kabul edilen Kanté, zaman zaman Fransa Millî Takımı'na davet edilen Guendouzi ve yanlarında da Türk Millî Takımı'nın ön liberosu İsmail Yüksek olmasına rağmen sarı-lacivertliler fizik kalitesi yüksek, hava toplarında dominant, savunma önünde süpürücü rolü oynayacak uzun boylu ve atletik bir pivot orta sahaya ihtiyaç duyuyor.






Çünkü geride kalan 6 haftada hava topu kazanma oranı %41.7 gibi son derece düşük bir seviyede kaldı. Ayrıca maç başına yenilen gol 1.0 iken rakip yarı sahada basan bir takım için topu geri kazanma (45.8) ve pas arası (7.3) sayıları ortalama seviyelerde.






Aynı şekilde bir kanatta Kerem, diğer kanatta da Greenwood var... Kâğıt üzerinde üst düzey kenar hattı... Ancak kanat oyuncularının isabetli orta oranı %28.7'de kaldı. Maç başına 18.3 şut atılmasına rağmen kafa golü sayısı 1. Ceza sahasına daha kaliteli ve adrese teslim ortalar yapabilen, bire birde etkili, sıfıra inip içeri etkili top çıkarabilen tempolu bir kanat oyuncusuna ihtiyaç olduğu kesin.






Maç başına katedilen mesafe 100.9 km ile modern futbol standartlarına göre oldukça alt seviyede. Takımın kolektif koşu mesafesinin düşüklüğü, stoperlerin arkaya atılan toplarda veya kontrataklarda yalnız kalmasına neden oluyor. Nitekim kontratak yeme sayısı 13 ve gol ile şuta neden olan hata sayısı toplamda 4. Aslında çabuk, derinlik savunmasını iyi yapan, geniş alanda yakalandığında hamle yapabilen atletik bir stoper Fenerbahçe için olmazsa olmaz konumunda.

Rusya'daki Batrakov neden Galatasaray'da yok?

Galatasaray'ın yeni yıldızı Batrakov'un ilk günlerdeki uykusuz hali ve Rusya'dan izlenen yıldızın aksine daha az çevik olmasının arkasındaki sır ortaya çıktı

23.09.2026 11:32:00
Haber Merkezi
 
Rusya'daki Batrakov neden Galatasaray'da yok?
Rusya'daki Batrakov neden Galatasaray'da yok?
Galatasaray'ın yeni yıldızı Batrakov'un ilk günlerdeki uykusuz hali ve Rusya'dan izlenen yıldızın aksine daha az çevik olmasının arkasındaki sır ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların genç 10 numarasının özellikle İstanbul'a geldiği ilk dönemde kebap ağırlıklı beslenme yüzünden ciddi anlamda sıkıntı yaşadığı bildirildi. İşte kulislerde konuşulan o iddianın detayları...






Aleksei Batrakov, Lokomotiv Moskova'nın genç kaptanı ve Rus futbolunun gelecekteki yıldızı olarak Galatasaray'a geldi... Genç bir oyuncunun farklı bir kültüre alışması zordur. Gerçi Rusların bir ayağı Türkiye'de olduğu için Batrakov'un alışma süreci sıkıntı olmadı. 






Ancak negatif bir etkisi oldu. Türk mutfağını Moskova'dan tanıyan genç oyuncu, aynı mutfağın daha iyisini İstanbul'da bulunca özellikle ilk haftalarda kebaba dayandı. Hem de geldiği ilk hafta 3 kez kebap yiyince bir anda dengesi bozuldu.






Antrenman dönemlerinde sık tükettiği için sindirim sistemi yoruldu, uyku kalitesi etkilendi ve vücuttan ödem atılması zorlaştı. Batrakov'un vücut yağ oranı kısa sürede arttı; patlayıcı gücü ve sahadaki çevikliği de olumsuz şekilde etkilendi.






Ancak Batrakov'un eşinin yanı sıra annesinin de İstanbul'a gelmesi kebap imparatorluğunu bitirdi. Rus oyuncu, ev ortamında kendi kültürüne, damak tadına ve düzenine uygun yemeklere ulaşmaya başladı. Bu da ilk günlerdeki yemek kaynaklı olumsuzlukları ortadan kaldırdı.

Fenerbahçe'ye bahar geldi

İlk 6 hafta sonunda Fenerbahçe, Galatasaray’a göre çok daha dengeli bir savunmaya sahip. Hücumda şut harcamak yerine net pozisyon üretiyor. Beşiktaş’a göre topa sahip olma oranında geride kalsa da hücumda çok daha dikine ve ceza sahası içi odaklı oynayarak daha yüksek gol beklentisi yakalıyor. Trabzonspor’a göre de temaslı oyunda ve fiziki koşu mesafesinde üstünlük kuruyor

23.09.2026 11:17:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye bahar geldi
Fenerbahçe'ye bahar geldi
Fenerbahçe, Eyüpspor'u 8-0 yendi... Camianın üzerindeki kara bulutlar bir anda dağıldı. Herkesin merak ettiği: Eyüp çiçeği yazı mı getirdi, yoksa bir çiçekle yaz gelmez mi?






6 maçlık istatistikler ışığında Fenerbahçe'nin rakipleri Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'a kıyasla sunduğu tablo dikkat çekici. 8-0'lık Eyüpspor galibiyeti camiadaki karamsarlığı bir anda dağıtmış olsa da "tek bir çiçekle baharın gelip gelmeyeceği" bundan sonraki sürdürülebilirliğe bağlı.

Fenerbahçe, maç başına 4.5 büyük şans üreterek Galatasaray ile liderliği paylaşıyor. Ancak kaçırılan büyük şans sayısında Fenerbahçe (2.7), Galatasaray'a (3.2) göre daha az fırsatı cömertçe harcıyor.






Fenerbahçe, 6 maçta attığı 16 golle (8'i Eyüpspor'a, maç başı 2.7) rakiplerinin önünde (Beşiktaş: 14,
Trabzonspor: 13, Galatasaray: 13).

Fenerbahçe, attığı 16 golün 14'ünü ceza sahası içinden buldu. Bu da hücum organizasyonlarının ceza sahası içine nitelikli şekilde taşındığını gösteriyor. Fenerbahçe hücumda üretim ve bitiricilik anlamında ligin en verimli takımı konumunda. Eyüpspor maçındaki gibi rakipleri ceza sahası çevresine hapseden yapıyı korumalı; ancak ceza sahası dışından şut tehdidini (27 şutta 2 gol) biraz daha çeşitlendirmeli.






Özellikle Galatasaray'ın maç başına 1.7 ve toplamda 10 yenilen gol istatistiği dikkate alındığında, Fenerbahçe'nin savunma omurgası çok daha sağlam görünüyor. Ancak top kayıplarından sonra yapılan, şuta veya gole neden olan hatalar (3 şuta neden olan hata) minimuma indirilmeli.

Fenerbahçe, 100.9 km ortalama koşu mesafesiyle 100 km barajını aşan 4 büyükler içindeki tek takım.

Aziz Yıldırım nasıl bu kadar değişti? Dün ne diyordu bugün ne diyor

Zamanında "Daha iyi kadro için hep daha fazlası lazım" ve "Osimhen için 125 milyon verseydik, Galatasaray'dan da alsaydık" diyecek kadar parayı gözü görmeyen Aziz Yıldırım'ın tamamen değiştiği ve artık önceliğini finansal disipline verdiği iddia ediliyor. Bunu iddia eden ise sıradan bir kişi değil; Fenerbahçe Başkan Aziz Yıldırım'ın seçim sürecinde yanından ayırmadığı, çok bilinen bir sosyal medya hesabı

23.09.2026 11:12:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım nasıl bu kadar değişti? Dün ne diyordu bugün ne diyor
Aziz Yıldırım nasıl bu kadar değişti? Dün ne diyordu bugün ne diyor
Fenerbahçe yönetimi, sosyal medya üzerinde kendisine yakın isimler aracılığıyla camiayı konsolide etmek için çalışmalara başladı...

Seçim döneminde Aziz Yıldırım'ın en yakınında duran isimlerden birisi olan bir sosyal medya hesabının camiadaki finansal gerçeklik, muhalefet dili ve transfer algısı üzerinden değerlendirmeleri dikkat çekici.






Yıldırım'a çok yakın olduğu bilinen bu sosyal medya hesabının açıklamasının özü, "para harcayarak her sorunun çözülemeyeceği" ve "harcamanın bir sonunun olmadığı" vurgusu.

Yeni yönetimin kısa sürede kulübe ciddi bir kaynak sağladığı (150 milyon euro) ve sezon sonuna kadar benzer bir miktar daha bulması gerektiğinin üzerine basılıyor; ancak kulübün üzerindeki devasa mali yüke de dikkat çekiliyor. Zaten bu yükün hafta sonunda Başkan Yıldırım tarafından gündeme getirilmesi kaçınılmaz.






"Daha iyi kadro için hep daha fazlası lazımdı" yaklaşımının sürdürülebilir bir kulüp yönetimi anlayışı olmadığının belirtilmesi ise Yıldırım'ın daha önceki 20 yıllık başkanlık sürecinin tam zıttı bir anlayış. Yani Yıldırım'a yakın bir sosyal medya hesabının bu sözleri, adeta "Başkan değişmiş" dedirtecek cinsten.

Aynı açıklamada yer alan "Osimhen için 125 milyon verseydik, Galatasaray'dan da alsaydık" sözü, popülist transfer rekabetine yönelik ironik bir eleştiri. Kesinlikle de doğru.






Ancak bu da Aziz Yıldırım'ın daha önceki açıklamalarıyla taban tabana zıt; çünkü Yıldırım, daha önceki dönemlerinde sürekli olarak rekabeti "Rakip kaç para harcadıysa biz daha fazlasını harcayalım" düzleminde gördü. Zaten Ali Koç, 2018'de kendisini sandıkta yenerken de bu sayede ön plana çıktı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.