Rusya’da Paraşütçüler Günü olarak da bilinen Hava İndirme Kuvvetleri Günü’nde yapılan gösteri sırasında 41 yaşındaki paraşütçü, paraşütünün açılamaması sonucu metrelerce yüksekten yere çakılarak hayatını kaybetti
05.08.2026 11:55:00 / İHA
Rusya’da Paraşütçüler Günü olarak da bilinen Hava İndirme Kuvvetleri Günü’nde yapılan gösteri sırasında 41 yaşındaki paraşütçü, paraşütünün açılamaması sonucu metrelerce yüksekten yere çakılarak hayatını kaybetti.
Rusya’da 2 Ağustos’ta kutlanan ve Paraşütçüler Günü olarak da bilinen Hava İndirme Kuvvetleri Günü’nde düzenlenen gösteride facia yaşandı. Vatulino’daki Aeroclassica Havaalanı'nda düzenlenen gösteride, 41 yaşındaki paraşütçü, paraşütünün açılamaması sonucu metrelerce yüksekten yere çakılarak hayatını kaybetti.
Rus basınında yer alan haberlerde, paraşütçünün atlayış sırasında ana paraşütünün açılmaması üzerine yedek paraşütü açmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı ifade edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.