logo
24 MAYIS 2026

Pepe ısınırken sakatlandı

Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Pepe, ısınırken yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı, yerine Necip Uysal forma giydi

25.11.2017 00:00:00
Süper Lig'in 13. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, cezalı oyuncuların yanı sıra mücadele öncesinde sakatlık yaşayan Pepe'nin durumu nedeniyle hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile oynanan maça göre ilk 11'de zorunlu 2 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi.

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Dusko Tosic ile Gary Medel de 13. hafta mücadelesinde takımlarını yalnız bıraktı. Bu oyuncuların yokluğunda siyah-beyazlı ekipte savunmada Necip ile Matej Mitrovic forma giydi. Bu sezon ligde sadece 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, eksik oyuncular nedeniyle ilk kez bir müsabakaya ilk 11'de başladı.

Siyah-beyazlı ekip, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasına Fabricio, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Mitrovic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun 11'iyle çıktı.

Ev sahibi ekipte iki değişiklik

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in 12. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre kadroda iki değişikliğe gitti.

Bulut, Beşiktaş mücadelesine takımını Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara, Murat Yıldırım, Azubuike, Pereira, Adem Büyük, Boutaib 11'iyle çıkardı.

Genç teknik adam, Aytemiz Alanyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Faslı golcü Boutaib'e görev verirken, o mücadeleye 11'de başlayan Batuhan Altıntaş'ı kadroya almadı. Erol Bulut, orta sahada da Barazite'nin yerine Azubuike'yi görevlendirdi.

Evkur Yeni Malatyaspor'dan Beşiktaş'a kutlama

Sarı-siyahlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş'a maç öncesinde jest yaptı. Malatya temsilcisi, karşılaşma öncesi ısınmaya "Gururumuz Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi 2. turunda başarılar dileriz" yazılı pankartla çıktı.

Ayrıca iki takım da karşılaşma öncesi seremoniye çıkarken 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla "İyi ki varsın öğretmenim" pankartı taşıdı.

Yeni Malatya Stadı tamamen doldu

Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçının oynandığı Yeni Malatya Stadı tamamen doldu. Süper Lig'in 5. haftasındaki Bursaspor maçıyla hizmete giren 27 bin 44 kişi kapasiteli stattaki tüm biletler satıldı. Ev sahibi takım taraftarları, maça büyük ilgi gösterirken, Beşiktaş taraftarları da tribünde kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.

Statta güvenlik açısından Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribünün alt kısmı boş bırakıldı.

Taraftarlara çiğköfte dağıtıldı

Maç öncesi Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı Sait Aybak, taraftarlara çiğköfte dağıttı.Evkur Yeni Malatyaspor'un göğüs sponsoru da olan Aybak'ın organizasyonunda Yeni Malatya Stadı kapasitesi olan 27 bin 44 adet çiğköfte, hem ev sahibi takım hem de Beşiktaş taraftarlarına ücretsiz olarak verildi.

İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı

İran Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası kampının, ABD'den Meksika'ya alındığı duyuruldu.

24.05.2026 11:05:00
AA
İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı
İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı
İran Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası kampının, ABD'den Meksika'ya alındığı duyuruldu.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre FIFA, milli takım kampının ABD'den Meksika'ya taşınması talebini onayladı.

Kamp, Pasifik Okyanusu kıyısında ve Meksika ile ABD sınırında bulunan Tijuana'da düzenlenecek.

İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Taj, İran milli takımının kampının ABD'den Meksika'ya taşınmasıyla ilgili olarak "Dünya Kupası'na katılan takımların kamplarının FIFA tarafından onaylanması gerekiyor ve şükürler olsun ki, aldığımız taleplerin yanı sıra İstanbul'da FIFA yetkilileri ve Dünya Kupası organizatörleriyle yapılan toplantılar ve dün FIFA Genel Sekreteri ile yaptığımız web semineri göz önünde bulundurularak, kampın ABD'den Meksika'ya taşınması talebi onaylandı." açıklamasını yaptı.

İran Milli Futbol Takımı'nın Antalya kampı sürüyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Futbol Takımı'nın Antalya'daki hazırlık kampı devam ediyor.

Dünya Kupası için 5 Haziran'a kadar kentte hazırlıklarını sürdürecek İran Milli Futbol Takımı, kamp kapsamında 29 Mayıs'ta Gambiya, 4 Haziran'da ise Mali ile hazırlık maçı oynayacak.

Milli takımın 2026 FIFA Dünya Kupası için belirlenen nihai 26 kişilik kadrosu ise 1 Haziran'da açıklanacak.

Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!

90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu

23.05.2026 22:01:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
İngiltere Championship play-off finalinde eşine az rastlanır bir futbol draması yaşandı. Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Wembley Stadyumu'nda karşılaştığı güçlü rakibi Middlesbrough'u uzatma dakikalarında bulduğu tek golle 1-0 mağlup ederek adını milyarlarca sterlinlik devler ligi olan Premier Lig'e yazdırdı.

Wembley'de Nefes Kesen 120 Dakika



90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. Ancak uzatma devrelerinde baskısını artıran Hull City, aradığı golü bularak adeta bir peri masalını gerçeğe dönüştürdü.

Hull City'nin kasasına girecek para



Bu galibiyetle birlikte Hull City, sadece Premier Lig vizesi almakla kalmadı; aynı zamanda "dünyanın en pahalı maçı" olarak bilinen bu finali kazanarak yaklaşık 170 milyon sterlinlik dev bir gelirin de sahibi oldu.

Hull City, bu tarihi galibiyetle birlikte kelimenin tam anlamıyla bir servet kazandı. Dünyanın en yüksek ekonomik değerli tek maçı olarak bilinen Championship play-off finalini kazanan kulübün elde edeceği gelir, Premier Lig'in yeni yayın ihalesiyle birlikte bu sezon rekor seviyeye ulaştı.

Kulübün Premier Lig'e yükselmesiyle elde edeceği toplam ekonomik değerin 180 milyon sterlin ile 220 milyon sterlin (yaklaşık 7,5 milyar TL - 9,2 milyar TL) arasında olduğu belirtiliyor.

Hull City, önümüzdeki sezon Premier Lig'de tutunamayıp hemen küme düşse bile sadece yayın hakları, ticari gelirler ve sponsorluklardan 110 milyon ile 130 milyon sterlin arasında doğrudan bir geliri garantiledi.

Eğer takım ilk sezonunda küme düşerse, sonraki iki yıl boyunca Championship'te mali kriz yaşamaması için Premier Lig tarafından "paraşüt ödemesi" (parachute payments) adı altında destek fonu aktarılacak. Bu destekle birlikte kulübün minimum kazancı yine 180 milyon sterline ulaşacak.

Acun Ilıcalı'nın takımı önümüzdeki sezon Premier Lig'de kalmayı başarırsa, bu garanti kazanç otomatik olarak 220 milyon sterlinlik üst sınıra yaklaşacak ve ilerleyen yıllarda katlanarak artacak.

Acun Ilıcalı: "Bir Hayali Gerçekleştirdik"



Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Hull City tribünlerinde ve saha içinde büyük bir coşku yaşandı. Kulübü devraldığı günden bu yana "Premier Lig" hedefini her fırsatta dile getiren Acun Ilıcalı, maç sonu gözyaşlarına hakim olamadı.

Ilıcalı, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu sadece bir futbol başarısı değil, bir inanç hikayesi. Hull City taraftarına ve bize inanan tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. Hayal ettik, çok çalıştık ve başardık. Şimdi dünyanın en büyük liginde Türkiye'yi ve Hull City'yi en iyi şekilde temsil etme zamanı!"

Mauro Icardi ile ipler koptu

Galatasaray’da deprem! Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi Mauro Icardi, Türkiye defterini tamamen kapattı

23.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Mauro Icardi ile ipler koptu
Mauro Icardi ile ipler koptu
Galatasaray'da deprem! Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi Mauro Icardi, Türkiye defterini tamamen kapattı.

Başkan Dursun Özbek'in sunduğu hiçbir teklifi kabul etmeyen menajer Elio Pino ile ipler tamamen koptu.







Galatasaray taraftarının sevgilisi Mauro Icardi ile yollar kopma noktasına geldi. Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa, Arjantinli süper solak gelecek sezon parçalı formayı giymeyecek.






Başkan Dursun Özbek'in, takımda tutmak adına bizzat devreye girdiği Mauro Icardi cephesinden olumsuz haberler var. Edinilen bilgilere göre; Özbek yönetiminin sunduğu rakamlar da dahil olmak üzere hiçbir teklif, Icardi'nin menajeri Elio Pino'yu memnun etmeye yetmedi.

Pazarlıklarda orta yol bir türlü bulunamazken, taraflar arasındaki bağlar kopma noktasına geldi.







Gelecek sezon Galatasaray kadrosunda yer alması mucizelere bağlı olan Icardi'nin Türkiye'deki macerasını noktaladığı belirtiliyor.

Yıldız golcü, şu aşamada ne Galatasaray'ın yeni tekliflerine ne de Türkiye'den gelebilecek başka bir alternatife sıcak bakıyor. Tatil ve transfer sürecini geçirmek üzere doğrudan Arjantin'e uçmaya hazırlanan Icardi, yaz transfer döneminde masaya gelecek en yüksek profilli ve en iyi teklifi beklemeye koyulacak.

Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?

Galatasaray'ın başarılı orta saha dinamosu Lucas Torreira, Uruguay ekibi Nacional'e transfer olacağı yönündeki iddialara net bir yanıt verdi; Türkiye'deki geleceğini ve kontrat kararını açıkça ilan etti

23.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?
Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?
Galatasaray'ın başarılı orta saha dinamosu Lucas Torreira, Uruguay ekibi Nacional'e transfer olacağı yönündeki iddialara net bir yanıt verdi; Türkiye'deki geleceğini ve kontrat kararını açıkça ilan etti.

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, geleceği ve eski kulübü Nacional'e dönme ihtimali hakkında net mesajlar verdi. Uruguaylı yıldız, "Nacional'de ne zaman oynamayı düşünüyorsun?" sorusuna Türkiye kariyerine ve kulübüne olan bağlılığını vurgulayarak yanıt verdi.







- Şu anda Türkiye'de çok önemli bir dönem geçiriyorum. Bir sözleşmem var ve kulübüme her zaman saygı göstermek önemli.






Türkiye'deki kariyerine ve devam eden kontratına sadık olduğunu belirten başarılı oyuncu, taraftarların ve kulübün içini rahatlatırken, önceliğinin mevcut hedefler ve başarılar olduğunun altını çizdi.

Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif

Fenerbahçe’nin gündeminde yer alan Jorge Jesus için Al Nassr harekete geçti

23.05.2026 15:36:00
Haber Merkezi
Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif
Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif
Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Jorge Jesus için Al Nassr harekete geçti! Suudi ekibi, Portekizli teknik adamı takımda tutmak adına önümüzdeki günlerde maddi şartları iyileştirilmiş, revize edilmiş dev bir sözleşme teklifi sunmaya hazırlanıyor.






Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında ilk sıralarda yer alan Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. 






Suudi Aawsat'ın paylaştığı bilgilere göre, Al Nassr yönetimi tecrübeli teknik adamı bırakmak istemiyor.






Jorge Jesus'u takımın başında tutmakta kararlı olan Al Nassr yönetiminin, başarılı hocayı ikna etmek için kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Portekizli teknik adama, maddi anlamda önemli ölçüde iyileştirilmiş ve revize edilmiş yeni bir sözleşme teklifi sunulacağı belirtildi.

Galatasaray Batrakov için 16 milyon Euro'yu gözden çıkardı

Galatasaray'ın 10 numara adayları arasında Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov da bulunuyor. 20 yaşındaki Rus yıldızın bu yaz döneminde serbest kalma maddesinin devreye gireceği konuşuluyor

23.05.2026 15:13:00
Haber Merkezi
Galatasaray Batrakov için 16 milyon Euro'yu gözden çıkardı
Galatasaray Batrakov için 16 milyon Euro'yu gözden çıkardı
Galatasaray yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı 10+4'lük yabancı kontenjanı sonrasında genç isimler biraz daha öne çıkmış durumda. Onlardan biri de Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov... 20 yaşındaki futbolcu, uzun süredir takip ediliyor.






BU YAZ GEÇERLİ OLACAK!

Sarı-Kırmızılılar'ın konuyla ilgili temasları sürüyor. Rusya kaynaklı haberlere göre; bu yaz döneminde oyuncunun 16 milyon euroluk serbest kalma bedeli devreye girecek. Fransız devi PSG'nin de 1.73 boyundaki oyuncuya bariz bir ilgisi var... Onlar da orta saha transferi için ciddi bir bütçe ayırmış durumda... Ancak bu para sadece tek futbolcu için kullanılmayacak.






4 MİLYONU MENAJERE

Aleksey Batrakov'un 16 milyon euroluk serbest kalma bedeli dışında 4 milyon euro da temsilcisine verilmesi gerektiği konuşuluyor... Yani toplamda 20 milyon euroluk bir bonservis maliyetine ulaşılıyor. Piyasadaki rakamlar düşünüldüğünde aslında bu para normal görülüyor. Galatasaray'ın, PSG'den önce işi bitirmek istediği öğrenildi. 1.73 boyundaki futbolcu bu sezon Rus Ligi'nde 28 karşılaşmaya çıktı. 13 gol ve 10 asist üretti.

Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?


 
 
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin 'Türkiye’yi bilen bir hoca' sözleriyle işaret ettiği gizemli isim deşifre oldu! Geçtiğimiz sezon Ajax ile Hollanda'yı sallayan, bu sezon ise Porto'nun başında dünyaca ünlü Jose Mourinho’ya adeta fark atarak Portekiz'de şampiyonluğa uzanan Francesco Farioli.

23.05.2026 15:05:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?
Fenerbahçe'ye İtalyan hoca mı geliyor?

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi, sarı-lacivertli camianın merakla beklediği teknik direktör kriterini ilk kez açıkladı. Safi, "Türkiye Ligi'ni bilen bir hoca ile çalışacağız. Jorge Jesus ile bir temasımız yok" diyerek gündemi sarsarken, perde arkasındaki o isim de deşifre oldu.







Hakan Safi'nin "Türkiye Ligi'ni bilen hoca" tarifinin ardından kulisler adeta yangın yerine döndü. Safi'nin listesindeki bir numaralı teknik adamın, geçmişte Süper Lig'de uzun yıllar görev yapan ve Türkiye'yi çok yakından tanıyan Francesco Farioli olduğu iddia edildi. Farioli'nin Porto ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi bulunuyor.







Türkiye kariyerinin ardından Avrupa'da devrim yaratan İtalyan teknik adam, başarı basamaklarını hızla tırmandı. Geçtiğimiz sezon Hollanda devi Ajax'ın başında şampiyonluğu son anda kaçırarak büyük ses getiren genç çalıştırıcı, bu sezon ise Portekiz'de tarih yazdı. Porto'nun başına geçen Farioli, ezeli rakiplerine ve Jose Mourinho'ya büyük fark atarak Portekiz'de şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.







Süper Lig'de Karagümrük (22 Mart 2021-16 Aralık 2021) ve Alanyaspor'da (31 Aralık 2021-27 Şubat 2023) oynattığı modern ve hücum odaklı futbolla hafızalara kazınan Farioli'nin, Hakan Safi'nin seçimi kazanması halinde sarı-lacivertli koltuğa oturmaya en yakın aday olduğu belirtiliyor.

Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor


 
Galatasaray, ocak ayında kadrosuna katmak istediği ancak maliyeti nedeniyle ertelediği Pape Gueye için yeniden kolları sıvadı.
 

23.05.2026 14:43:00
Haber Merkezi
Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor
Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor

Galatasaray'ın Villarreal forması giyen Senegalli Pape Gueye için yeniden devrede olduğu iddia edildi. Ancak İspanyol kulübünün inadı ve oyuncunun maliyeti transferin önündeki en büyük engel.







Ocak ayındaki Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal formasıyla 3 gol atarak dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu, son olarak ülkesinin 2026 Dünya Kupası kadrosuna da adını yazdırdı. Bu çıkışıyla piyasa değerini 40 milyon euro seviyelerine çıkaran Gueye, transfer piyasasının en gözde isimlerinden biri konumunda.







Senegalli orta sahanın menajerlik şirketinin de yıllık yaklaşık 8 milyon Euro civarında bir maaş talep ettiği gelen bilgiler arasında. Galatasaray yönetimi, bu yüksek maliyet duvarını aşmak için formül bulamazsa devre arasında olduğu gibi yine sadece ilgilenmekle kalacak.

Galatasaray'da seçim heyecanı başladı

Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Toplantısı başladı

23.05.2026 12:02:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'da seçim heyecanı başladı
Galatasaray'da seçim heyecanı başladı
Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Toplantısı başladı.

Galatasaray Spor Kulübü'nde olağan seçimli toplantısı Galatasaray Lisesi'nde başladı. Genel kurulda mevcut Dursun Özbek tek aday olarak yer alıyor.



Genel kurulda ilk olarak divan başkanlığına Ahmet Kemal Kumkumoğlu seçildi ve başkanlık divanı belirlendi.



Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Son olarak da sandıklarında görev alacak kişiler belirlendi.

Avrupa kupalarına katılacak Türk takımları belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nın sona ermesinin ardından gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek Türk takımları belli oldu

23.05.2026 10:24:00
AA
Avrupa kupalarına katılacak Türk takımları belli oldu
Avrupa kupalarına katılacak Türk takımları belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası'nın sona ermesinin ardından gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek Türk takımları belli oldu.

2026-2027 sezonunda Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve RAMS Başakşehir, Türkiye'yi UEFA organizasyonlarında temsil edecek.

Ligi şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt lig aşamasından katılacak. 8-9-10 Eylül tarihinde ilk Avrupa maçını yapacak sarı-kırmızılı takım dışındaki tüm ekipler, ön eleme turu oynayacak.

Sezonu ikinci basamakta noktalayan Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda mücadele edecek. İlk maçını 21-22 Temmuz'da oynayacak sarı-lacivertlilerin rövanş müsabakası 28-29 Temmuz'da yapılacak.

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turundan, Beşiktaş ise aynı organizasyona 2. eleme turundan katılacak. Trabzonspor, Avrupa'daki maçlarını 20-27 Ağustos'ta oynarken, Beşiktaş'ın ön eleme müsabakaları 23-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

RAMS Başakşehir de Konferans Ligi 2. eleme turundan Avrupa macerasına başlayacak. Başakşehir de ilk maçını 23 Temmuz'da, rövanşı 30 Temmuz'da oynayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.