logo
24 HAZİRAN 2026

"Pereira on birde oynayacak 3-4 futbolcu istiyor"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Hocamız nerelere ihtiyacı olduğunu belirledi. 3 kesin, 4 transfer olabilir. Direkt 11'e katkı sağlayacak oyuncu istiyor" diye konuştu

31.07.2021 16:41:00
"Pereira on birde oynayacak 3-4 futbolcu istiyor"
"Pereira on birde oynayacak 3-4 futbolcu istiyor"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli taraftarların transferde geç kaldıklarına yönelik eleştirilerine ilişkin, "Bilinçli bir beklemedeyiz, içiniz rahat olsun." ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamada bulunan Koç, Vitor Pereira'yı takımın başına getirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Teknik direktör seçimi konusunda içlerinin rahat olduğunu vurgulayan Koç, "Buranın kültürünü, futbol sektörünü, medya, hakem dinamiklerini tanıyan biri. Olgunlaşmış şekilde geri dönmüş. Son derece arzulu, istekli ve dinamik bir arkadaşı buraya getirdik. Bu konuda içimiz rahat. Öncelikle hocamız, elimizdeki kadroyu derinlemesine incelemek ve kimlerin gideceğine karar vermek istedi. Çok fazla oyuncumuz vardı. Sahada her şeyini veren, bu arma için terinin son damlasına kadar savaşan, sorumluluklarını bilen ve yaşamını bu sorumluluklarla sürdüren bir takım olmak durumundayız. Hocamızın bize verdiği raporlara göre aşağı yukarı oyuncuları belirledik." değerlendirmesinde bulundu.

Transfer sessizliğinin taraftarları endişelendirmemesi gerektiğinin altını çizen Fenerbahçe Kulübü Başkanı, şöyle devam etti: "En önemlisi takım olmak, bu ruhu geliştirmek, bunu yapmamızı engelleyecek futbolcularla yolumuzu ayırmak, yaşatacaklarla yolumuza devam etmek. Hocamız nerelere ihtiyacı olduğunu belirledi. 3 kesin, 4 transfer olabilir. Direkt 11'e katkı sağlayacak oyuncu istiyor. Finansal Fair Play'e uymamız lazım. Sattığımız kadar oyuncu alabiliriz. Harcama limitlerine de uymak durumundayız. Kısıtlama olmakla birlikte manevra alanımız var. Ağustos ayı transfer penceresi geçmiş yıllara nazaran farklı olacak. Pandeminin olumsuz etkileri geçen sezondan çok daha fazla yaşanıyor. Biz geçen sene ligi tamamlarken, yeni sezonda seyircisiz olacağımızı tahmin etmiyorduk. Ağustos ayı ilk haftadan sonra yüzlerce oyuncu piyasaya gelecek. Çünkü pek çok kulüp ciddi finansal sıkıntılar içinde. İlk 5 lig için söylüyorum. O kadroları boşaltmak zorundalar. Göreceksiniz düşünemeyeceğiniz bazı oyuncular maaşının bir kısmı ödenme suretiyle ayrılacaklar. Bilinçli bir beklemedeyiz, içiniz rahat olsun."

Yüksek Divan Kurulu seçimlerinin ertelenmesinde mevcut başkan Vefa Küçük'ün bir kabahatinin olmadığını dile getiren Koç, gündemdeki konulara değinerek, şu görüşlerini aktardı: "Futbolda yeni bir sezona hep beraber merhaba diyeceğiz. Heyecanımızın, inancımızın, pozitif duygularımızın çok yoğun olduğu bu süreç. İsmi geçen oyunculardan Boupendza ile bir kere bile görüşmedik ama zannedersiniz yarın gelecek. Vedat Muric tatile geliyor, 'Transfere geldi." diyorlar. Vedat'ı severiz ama o devam ediyor. Hiçbir imza atılmadan bugüne kadar transfer duyurmadık. O yüzden bizden bir şey gelene kadar, çıkan hiçbir şeye inanmayın. Bu senenin odağı futbol. Evet spor kulübüyüz ama bu senenin odağı futboldur. Hocamızla koordineli çalışma ve ortak akılla bir yol haritamız var. En önemlisi de Samandıra. Bu iklimi oluşturduğumuza inanıyorum. Hoca ve ekibi sağlıklı bir ortamda çalışacak. Samandıra'yı büyüttük. 11 tane yeni, daha rahat, büyük odalar yaptık. Futbolcularımız açısından rahatlatıcı unsur bu da. Samandıra'daki değişim devam edecek. Futbolu, şampiyon olmayı, sevinmeyi çok özledik. Bu sene o futbol takımında formayı taşıyan isimler başta olmak üzere, bu bilinci bilen her birey istisnasız ciddiyetle görevlerini yapacaktır. Fenerbahçe gibi milyonların sevgisini, bağlılığını taşıyan bir takımın 7 yıl şampiyonluktan uzak kalması, bizlerin, daha da önemlisi takımın üzerinde baskı unsuru oluşturuyor. Biz bu baskıyı bu sene sinerjiye çevirmek durumundayız. Türkiye'de futbolun rengini sarı-laciverte boyamak durumundayız. Zaman zaman düşeceğiz, sıkıntılarımız olacak. Bazı kesimler dünyanın sonu gelmiş gibi bir ortam yaratıyorlar. Taraftarımıza sesleniyorum; en düşük anlarımızda size ihtiyacımız var. Kazanırken desteklemek kolaydır. Pusuda bekleyen bir kadro var. Amacımız bu sene şampiyon olmak. İnşallah hak ettiğimiz noktaya varacağız. Sizlerden ricam, lütfen o paniğe katılmayın, endişeye mahal vermeyin."

"Hem şaşkınlık hem de endişe verici"

Ali Koç, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile başkanının duruşu ve söylemleri hem şaşkınlık hem de endişe verici." ifadelerini kullandı. Fenerbahçe olarak yeniden doğuşun hikayesini yazacakları bir yıl olması temennisinde bulunan Koç, TFF'ye ilişkin şunları kaydetti: "Son mali genel kurul toplantısı için, gidip gitmeme düşüncesi içerisinde Kulüpler Birliği Vakfı olarak ortak hareket ederek katılmaya karar verdik. Fenerbahçe olarak üstüne basa basa vurguladığımız, 4 büyükler olarak sahiplendiğimiz çekincelerimizi, TFF ile yaşadığımız sorunları, güvensizlik ortamını, adil rekabetten uzak olunmasını, finansal açıdan çöküşü burada tek tek sıralamayacağım. Fenerbahçe olarak bunları çok uzun zamandır dile getiriyoruz. İlk gün ne diyorsak, bugün de aynı şeyi söylediğimizi kamuoyu gördü. Yayıncı kuruluş, yabancı kuralı, finansal adımlar' Biz bu konuları forma rengi gözetmeksizin, kişisel tavır algılamadan, ortak akılla çözüme kavuşsun diye konuştuk. En önemli paydaş olan TFF ile başkanının duruşu ve söylemleri hem şaşkınlık hem de endişe verici. Nihat Özdemir size sesleniyorum! Konu Ali Koç değildir. Daha önce bize ve şahsıma karşı pek çok kez yaptığınız gibi odağı bu noktaya çekmeyin. Gerçekleri, büyük resmi görün. 'Ali Koç'un kuyruğuna takılmışsınız.' sözleri çok çirkin. Tekerleği yeniden icada gerek yok. Kulüplerle hareket edin. Aynı gemidesiniz. Sizin ana noktanız Türkiye'deki liglerdir. Başka bir şey değil. Fenerbahçe olarak bu sorunun aşılmasında sizlerle iş birliği yapmaya hazırız ama bu garip tutumunuzu değiştirmediğiniz sürece her yerde kapışamaya da hazırız. Biz ağzımızla kuş tutsak, federasyon ve ekibinin tutumu değişmeyecektir. Federasyonla iyi geçinenlerin ödüllendirildiğini görüyoruz. Bizim kimseye yaranma gibi bir duruşumuz olmaz. Bir noktada işler bizim dediğimiz noktaya gelecek. Bankalar Birliğinde olduğu gibi. Fenerbahçe'nin hakkının sahada ya da saha dışında yenmemesi, tertemiz mücadelemizin sekteye uğratılmaması için elimizde ne gücümüz varsa hepsini sergileyeceğimizi buradan ifade etmek isteriz. Ona göre hareket edin, bize kulak verin. Bizim artık tahammülümüz yok."

Yeni sezonda statların tam kapasiteyle seyirci alması teklifinde bulunan başkan Koç, "Allah'ın izniyle inşallah bu sene yüzde 50 kapasiteyle başlayacağız. Taraftarlarımızın o birikmiş coşkusuna ihtiyacımız var. Sıkıştığımız maçları taraftar desteği ile alacağımıza inanıyoruz. Ya aşı olacaksın ya da her maç öncesi PCR testi olacaksın. Aşıya teşvik açısından son derece etkili olmuş, tebrik etmek lazım. Umarım alınan bu kararlar stattan stada, maçtan maça değişmez, umarım her yerde aynı şekilde uygulanır. Biz seyirci yasağına uymaya çalıştık ama gittiğimiz statlarda farklı uygulamalar gördük. Yüzde 50'den yüzde 100'e artıralım diye bir öneri yapalım ve sadece aşı olanları alalım." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç, yaşanan orman yangınları dolayısıyla canlarının çok sıkıldığını ve Fenerbahçe camiası olarak 250 bin fidan dikeceklerini duyurdu. Türkiye'nin salgın sürecini çok iyi yönettiğini de vurgulayan Koç, herkesi aşı olmaya davet etti. Fenerbahçe Beko'nun eski başantrenörü Igor Kokoskov'un görevden ayrılmasının kendileri için hayırlı olduğunu da dile getiren Koç, hazırlık turnuvasında Partizan, Monaco ve Unics Kazan ile karşılaşacaklarına değinerek sözlerini tamamladı. Toplantı, Ali Koç'un konuşmasının ardından sona erdi. AA

Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü

Dünya Kupası'nda forvet eksikliği fazlasıyla hissettik ve turnuvayı erken kapattık. Şu anda Derby County forması giyen Rhian Brewster gündeme geldi. Siyahi golcünün ilerleyen süreçte Milli Takım'a katılması için çalışmaların başladığı öğrenildi
 

24.06.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü
Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü
Son yıllarda Milli Takım'a golcü yetiştirme konusunda ciddi şekilde zorlanıyoruz. Dünya Kupası'nda da bunu fazlasıyla hissettik. İki maçta 2 yenilgiyle turnuvayı çok erken kapattık. Şu anda forvet konusunda çok ilginç bir gelişme yaşanıyor. İlerleyen süreçte siyahi bir santrforumuz olabilir.

HİÇ A MİLLİ OLMADI

Derby County forması giyen Rhian Brewster ile görüşmelerin başladığı iddia ediliyor. 26 yaşındaki futbolcunun annesi Kıbrıslı bir Türk... Babası Barbados vatandaşı... Kendisi ise İngiltere'de doğdu. Rhian Brewster, İngiltere U21 Takımı'nın formasını giymişti. Ancak A Takım kadrosuna hiç alınmadı ve alınması da beklenmiyor.

STEFAN KUNTZ İZLEMİŞTİ

Milli Takım'ın eski teknik direktörü Stefan Kuntz, oyuncuyu daha önce izlemişti. Ancak o dönemde sonuç alınamadı. Rhian Brewster, annesinin uyruğu sayesinde Türkiye Milli Takımı için ter dökebilir. 1.80 boyundaki futbolcu, geçen sezon Championship'te 29 maça çıktı. 7 gol ve 2 asist üretti. Diz sakatlığı sebebiyle sezonu erken kapattı. Türkiye'nin kendisine olan ilgisine olumlu yanıt vermesi bekleniyor. Her şey yolunda giderse, sonraki organizasyonlarda onu izleyebiliriz.

Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi

Birçok İngiliz ekibinin transfer listesinde bulunan Roland Sallai, Singo'nun sakatlık durumu sebebiyle hiçbir yere gönderilmeyecek. Macar futbolcu, yeni sezonda da Sarı-Kırmızılı formayı giyecek

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi
Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi
Wilfried Singo sağlıklıyken Galatasaray'da çok iyi maçlar çıkardı. Ancak sorun şu ki; çok sık sakatlandı. Bunun son örneği de Fildişi Sahili Milli Takımı'nda yaşandı. Galatasaray'da bu yaz satılma ihtimali bulunan isimlerden biri Roland Sallai'ydi... Bugün itibarıyla kesin kalıyor!

3 KULÜP VARDI

İngiltere'den Tottenham, Hull City ve Fulham, Macar futbolcuyla ilgileniyordu. Normal şartlarda Galatasaray Yönetimi iyi bir teklif gelmesi durumunda Sallai'yi satacaktı. Ancak Singo bütün dengeleri değiştirdi. Yeni sezonda sağ bekteki 1 numaralı isim Sallai olacak.

NEREDEYSE SAKATLANMIYOR!

Macar yıldız, Galatasaray kariyerinde sadece 5 maçta sakatlığı sebebiyle forma giymedi. 29 yaşındaki futbolcu, 2024 yazında transfer edilmişti. Bu 5 karşılaşmanın ne kadar az olduğunu şöyle açıklayabiliriz: Roland Sallai, Cim-Bom'da 80 resmi mücadeleye çıktı!

Arda Güler'de çember daralıyor

Real Madrid 10 numara pozisyonu için Bernardo Silva'yla anlaşmıştı. Merkez orta sahada da Lille'den Ayyoub Bouaddi'ye gittiler. Bu iki bölgede de görev yapabilen Arda Güler'in geleceği tehlikeye girmiş gibi gözüküyor

24.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Arda Güler'de çember daralıyor
Arda Güler'de çember daralıyor
Real Madrid'i yeni sezondan itibaren Jose Mourinho çalıştıracak. Dünya devi, 10 numara transferinde Bernardo Silva'yı resmen bitirdi. Bu hamlenin ardından Arda Güler'in merkez orta sahaya kaydırılabileceği düşünülüyordu. Ancak yaşanan son gelişmenin ardından bu bölge de zora girdi...

ÖDEMEYİ GÖZE ALDILAR

Madrid, Lille'in 18 yaşındaki genç yeteneği Ayyoub Bouaddi konusunda nabız yoklamaya başladı. Fransız ekibinin en az 70 milyon euroluk bir bonservis beklentisi olduğu konuşuluyor. Real'in ise bu rakamı ödemeyi göze aldığı belirtildi. Eğer Ayyoub Bouaddi de kadroya katılırsa, Arda'nın durumu daha da zorlaşacak.

SATILABİLİR Mİ?

Arda Güler'in adı Arsenal ve PSG gibi takımlarla anılıyordu. Real Madrid'in, Ayyoub Bouaddi'yi resmen kadroya katması durumunda milli futbolcuyu satabileceği iddia edildi. Şu anda La Liga temsilcisinde birçok oyuncunun durumu belirsizliğini koruyor. Real Madrid açısından hem alış hem de satış konusunda çok sıcak bir yaz yaşanacak...

Nelsson'da kritik gelişme

Victor Nelsson önümüzdeki sezon kesinlikle Galatasaray kadrosunda yer almayacak. Danimarkalı futbolcunun menajeriyle bir görüşme yapıldı. Toplantıda kulübün bonservis beklentisi iletildi

24.06.2026 11:58:00
Haber Merkezi
Nelsson'da kritik gelişme
Nelsson'da kritik gelişme
Yedek kaldığı için mutsuz olan ve tesislere "Bu iş yerinde çalışmıyorum" yazılı şapkayla gelen Victor Nelsson, gözden çıkarılmıştı. Danimarkalı stoper, geride bıraktığımız sezonun başında Verona'ya kiralandı. İtalyan ekibi, Serie A'dan düştü. 8 milyon euroluk satın alma opsiyonu da kullanılmadı.

KAMPA DA KATILMAYACAK

Nelsson ve Galatasaray arasındaki ipler o kadar koptu ki; oyuncunun yeni sezon hazırlıklarına da katılması beklenmiyor. Bu arada sıcak bir gelişme yaşandı. 27 yaşındaki savunmacının menajeri, Sarı-Kırmızılılar'la bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda yönetimin bonservis beklentisi, futbolcunun temsilcisine iletildi. Nelsson'un Sarı-Kırmızılı ekipteki sözleşmesi 30 Haziran 2027'te bitecek.

KENDİ ÖDEDİKLERİ RAKAM

Galatasaray'ın, 1.85 boyundaki stoperden en az 7 milyon euro beklediği iddia edildi. Bu rakam; Cim-Bom'un Nelsson için 2021'de Kopenhag Kulübü'ne ödediği parayla aynı... Danimarkalı futbolcunun adı çok sayıda kulüple anılıyor... Menajeri de yaptığı pazarlıklarda, taliplere Galatasaray'ın beklentisini iletecek.

Sanchez'de anlaşma ihtimali uzak

İtalyan ekibi Como, Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez için pazarlıklarını sürdürüyor. Ancak Serie A temsilcisi, Cim-Bom'un beklentilerinin çok uzağında...

24.06.2026 11:56:00
Haber Merkezi
Sanchez'de anlaşma ihtimali uzak
Sanchez'de anlaşma ihtimali uzak
Şampiyonlar Ligi biletini alan Como, kadrosunu güçlendirmek istiyor. Stoper konusundaki 1 numaralı adayları ise Davinson Sanchez... Serie A temsilcisi bir süredir Galatasaray'la pazarlık yapıyor. Ancak bugün itibarıyla transferin gerçekleşme ihtimali zor gözüküyor.

BONUSLARLA BİLE OLMUYOR

Çünkü Como'nun bonus maddeleri de içeren teklifinin toplamda 20 milyon euroyu bulmadığı belirtildi. Sarı-Kırmızılılar, bonuslar dışında çok daha yüksek bir rakam bekliyor. Yani iki takım arasında ciddi mesafe var. Eğer Como teklifini yükseltmezse bu dosya kapanacak...

DÜNYA KUPASI SONRASINDA

30 yaşındaki Kolombiyalı stoperin Galatasaray'la 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. Yani Sarı-Kırmızılılar, kontrat süresi bakımından oldukça rahat... Şu anda milli takım kampında bulunan 1.88 boyundaki futbolcuda asıl hareketliliğin Dünya Kupası'nın ardından yaşanması bekleniyor.

İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi

2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere, Gana ile golsüz berabere kaldı

24.06.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi
İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi
2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere, Gana ile golsüz berabere kaldı.

2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere ile Gana, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Boston Stadı'nda karşı karşıya geldi. Honduraslı hakem Said Martinez'in yönettiği mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.



İkinci yarıda da iki takımın atakları sonuçsuz kalınca mücadele 0-0 sona erdi. Bu sonuçla iki takım da puanını 4'e yükseltti.

Grubun son haftasında İngiltere, Panama ile karşılaşacak. Gana ise Hırvatistan'la oynayacak.

Messi bile yapamadı!

Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti

23.06.2026 22:37:00
Haber Merkezi
Messi bile yapamadı!
Messi bile yapamadı!
Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

Maç Özeti ve Goller

ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston Stadyumu'nda oynanan mücadelede baştan sona üstün bir oyun sergileyen Portekiz, gol şovla net bir galibiyet aldı:

6. Dakika: Perdeyi açan isim Cristiano Ronaldo oldu. Erken gelen bu gol, tarihi rekorun ilk adımıydı.

17. Dakika: Nuno Mendes, şık bir frikik golüyle farkı ikiye çıkardı.

39. Dakika: Ronaldo bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı ve takımını rahatlattı.

60. Dakika: Özbekistan kalecisi Abduvohid Nematov'un kendi kalesine attığı golle skor 4-0'a geldi.

87. Dakika: Son sözü söyleyen Rafael Leao, maçın skorunu belirledi: 5-0.

Grupta Son Durum ve Son Maçlar



Bu ezici galibiyetin ardından Portekiz, gruptaki puanını 4'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Grupta henüz puanla tanışamayan Özbekistan'ın bir golü ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Portekiz'in son maçı: Kolombiya

Özbekistan'ın son maçı: Demokratik Kongo

Cristiano Ronaldo Tek Başına Zirvede!



Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Özbekistan'ı 5-0 mağlup ettiği maçta attığı iki golle adını futbol tarihine altın harflerle yazdı.

41 yaşındaki efsane golcü, elde ettiği olağanüstü başarılarla dünya basınının gündemine oturdu.Kırılması İmkansız Tarihi RekorPortekizli yıldız, Özbekistan ağlarını sarsarak 6 farklı Dünya Kupası turnuvasında gol atan ilk ve tek futbolcu ünvanını tek başına ele geçirdi.

İlk Dünya Kupası golünü 2006 yılında Almanya'da atan Ronaldo, tam 20 yıllık devasa bir sürece yayılan bu istikrarıyla erişilmesi güç bir noktaya ulaştı.

En büyük rakibi Lionel Messi de 6 turnuvada oynasa da 2010 yılını boş geçtiği için bu rekor sadece Ronaldo'ya ait kaldı.

Yaşayan Efsaneden İki Yeni Unvan Daha

Ronaldo, bu görkemli gecede sadece altı turnuva serisini tamamlamakla kalmadı, iki büyük rekora daha imza attı:

En Yaşlı Golcü: Turnuva tarihinde gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu.

Tarihi Duble: Bir Dünya Kupası maçında iki gol birden atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı.

Senegal ikinci maçını da kaybetti


 
Geçen yıl Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan ancak kurak ihlali nedeniyle iki ay sonra kupayı Fas'a vermek zorunda kalan Senegal, Fransa'dan sonra Erling Haland'lı Norveç'e de boyun eğdi. Senegal, son 32 yolunda Irak maçını kazanırsa bir ihtimal yoluna devam edebilir. 
 

23.06.2026 06:42:00 / Güncelleme: 23.06.2026 06:55:35
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Senegal ikinci maçını da kaybetti
Senegal ikinci maçını da kaybetti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'nda Norveç, ikinci maçında Senegal'i 3-2 mağlup ederek son 32 turunu garantiledi.
I Grubu'ndaki ilk maçında Irak'ı 4-1 yenen Norveç, Senegal'i de 3-2 mağlup etti ve son 32 turuna çıkmayı kesinleştirdi.

Kadro güçlü de...

Kadrosunda Sadio Mane, Koulibaly, Mendy, Idrissa Gueye, Sarr, Jackson gibi güçlü isimler barındıran Senegal ise ilk maçında 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa'ya 3-1 kaybetmişti. 
İlk maçta Irak'a 2 gol atan Haaland, ikinci karşılaşmada da Senegal'e attığı 2 golle turnuvadaki gol sayısını 4'e çıkardı. Böylece Messi'nin (5 gol) ardından ikinci sıraya yükseldi. Fransa'dan Mbappe'nin de 4 golü bulunuyor.

2022 Dünya Kupası'nd da Avrupa takımlarına yenilmişti

Senegal, 2022 Dünya Kupası'nad da Hollanda mağlubiyetiyle başlamıştı. Ardından ev sahibi Katar'ı 3-1, Güney Amerika ekibi Ekvador'u ise 2-1 yenereki gruptan ikinci sırada çıkmıştı.
Son 16 turunda ise İngiltere'ye 3-0 yenilerek elenmişlerdi.
2018'deki Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan Senegal, 2006, 2010 ve 2014'e katılamamıştı. 2002'de ise çeyrek finalde Türkiye'ye yenilmişti.

Maçın karnesi

Hakemler: Wilton Pereira Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Norveç: Nyland, Heggem (Dk. 84 Oestigaard), Ryerson (Dk. 12 Pedersen), Ajer, Wolfe, Berge, Odegaard, Aursnes (Dk. 46 Berg), Nusa (Dk. 71 Schjelderup), Sörloth (Dk. 84 Bobb), Haaland

Senegal: Mendy (Dk. 63 Diaw), Koulibaly (Dk. 72 Pape Sarr), Niakhate, Diouf (Dk. 54 Jakobs), Idrissa Gueye, Camara (Dk. 63 Ciss), Diatta, Sarr, Pape Gueye (Dk. 54 Mbaye), Mane, Jackson

Goller: Dk. 43 Pedersen, Dk. 48 ve Dk. 58 Haaland (Norveç), Dk. 53 ve Dk. 90 Sarr (Senegal)

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

22.06.2026 10:04:00
Haber Merkezi
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

Tarihinde ilk kez turnuvaya katılan Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan da puan alarak eleme turları için önemli bir avantaj elde etti.

Yeşil Burun Adaları, Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü de Muslera'nın kalesini koruduğu Uruguay'a karşı attı.



H Grubu'nda bugün oynanan maçların ardından İspanya 4 puanla liderlik koltuğunda otururken, Uruguay ve Yeşil Burun Adaları'nın 2'şer, Suudi Arabistan'ın ise 1 puanı bulunuyor.

Gruptaki son maçlarda Uruguay ile İspanya, Yeşil Burun Adaları ile de Suudi Arabistan karşılaşacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.