logo
08 AĞUSTOS 2026

Peugeot 5008’in büyük mutasyonu

Fransız otomotiv devi Peugeot'nun amiral gemisi SUV modeli 5008, otomobil dünyasında eşine az rastlanır bir kabuk değiştirme hikayesine sahip

10.02.2026 00:10:00 / Güncelleme: 11.02.2026 11:56:26
Abdülkadir Gündoğdu
 
Peugeot 5008’in büyük mutasyonu
Peugeot 5008’in büyük mutasyonu
Fransız otomotiv devi Peugeot'nun amiral gemisi SUV modeli 5008, otomobil dünyasında eşine az rastlanır bir kabuk değiştirme hikayesine sahip.

2009'da mütevazı bir aile aracı (MPV) olarak başlayan bu yolculuk, bugün Stellantis grubunun teknoloji üssü haline gelen devasa bir elektrikli SUV'a dönüştü.

İşte Peugeot 5008'in 15 yılı aşan tarihi serüveni:







2009 - 2016: Pratik Bir Aile Dostu (Birinci Nesil)

5008 sahneye ilk çıktığında bugünkü sert ve kaslı SUV görünümünden çok uzaktı. O dönem yükselişte olan MPV (Multi-Purpose Vehicle) segmentinin bir temsilcisiydi.







Tasarım: Geniş cam yüzeyler, alçak tavan yapısı ve aerodinamik bir siluet.

Misyon: Geniş ailelere hitap eden, 7 koltuklu, konfor ve fonksiyonellik odaklı bir "insan taşıyıcı" (People Carrier).







Kırılma Noktası: 2013 yılında makyajlanarak modern Peugeot yüzüne kavuşsa da, dünya genelinde SUV rüzgarı esmeye başlamıştı. Peugeot, 5008'in kaderini değiştirecek o radikal kararı burada aldı.

2017 - 2023: SUV Devrimi (İkinci Nesil)

Peugeot, 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda dünyayı şaşırttı. 5008 artık bir minibüs kıvamında değil, yerden yüksek, heybetli bir D-SUV olarak geri dönmüştü.







Yeni Kimlik: Keskin hatlar, dikey ön ızgara ve "aslan pençesi" arka farlar.

i-Cockpit: Küçük direksiyon ve dijital gösterge paneliyle otomobil dünyasında iç mekan standartlarını değiştirdi.

Başarı: 3008 ile yakalanan tasarım başarısı, 7 koltuklu 5008 ile taçlandırıldı. 2020 yılında gelen makyajla birlikte çerçevesiz ön ızgara tasarımı otomobile çok daha fütüristik bir hava kattı.







2024 ve Sonrası: Elektrikli Gelecek (Üçüncü Nesil)

Bugün içinde bulunduğumuz dönem, 5008 için en büyük teknolojik sıçrama. Stellantis'in STLA Medium platformu üzerinde yükselen yeni nesil, "E-5008" adıyla markanın elektrifikasyon vizyonunun kalbine yerleşti.

Teknoloji: 21 inçlik devasa Panoramik i-Cockpit ekranı ve yapay zeka destekli sesli asistanlar.







Enerji: Sadece içten yanmalı motorlar değil; 48V Hibrit, Plug-in Hibrit ve tamamen elektrikli (BEV) seçenekler.






Menzil: E-5008 versiyonuyla 660 km'ye varan menzil kapasitesi sunarak sınıfında yeni bir çıta belirledi.

Amasya'da vatandaşlar 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor

Amasya'da vatandaşlar, arazilerinin kıyısından geçip Yeşilırmak Nehri'ne akan derenin üzerine 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor

05.08.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
 
Amasya'da vatandaşlar 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor
Amasya'da vatandaşlar 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor
Amasya'nın Taşova ilçesinde vatandaşlar, arazilerinin kıyısından geçip Yeşilırmak Nehri'ne akan derenin üzerine 20 yıldır baraj inşa edilmesini bekliyor. Yukarı Baraklı ve Özbaraklı köylüleri, yıllardır büyükşehirlere göç veren bölgedeki durumun baraj sayesinde tersine döneceğine inanıyor.






Baraklı Şelalesi'nin de bulunduğu bölgede inşa edilecek barajın 20 yıldır gündemde olduğunu hatırlatan Yukarı Baraklı Köyü Muhtarı Osman Yıldız, "Yetkililer bize 2006 yılında baraj yapılacağını söylemişti. Tüm aşamalar geçildi. ÇED raporu hazırlandı. Fakat henüz faaliyete geçip kazmayı vuramadık. Baraj olmadığından dolayı suyumuz boşa gitmektedir" dedi. Önceden belde olan iki komşu köyün toplam arazisinin 8 bin dönüm olduğunu anlatan Yıldız, "Çevremizde de su ihtiyacı olan komşu köyler var. Eğer baraj yapılsaydı komşu köylerin içme suyu ihtiyacı da karşılanabilir" diye konuştu.








"Baraj yapıldığı an köye geri dönüşler başlayacak"

Birçok arkadaşının büyükşehirlerden köye dönüş planı yaptığına değinen Özbaraklı köyünden Hasan Ünkan, "Büyük şehirlerde yaşamak çok sıkıntılı hale geldi. Nüfus yoğunluğu var. Köylerde ise hayvancılık artıyor. Sulama sıkıntısından dolayı köyümüze geri dönüş yapamıyoruz. Baraj yapıldığı an geri dönüşler başlayacak. Köyler canlanacak" dedi. Köylerinin etrafında geniş ormanlar bulunduğunu vurgulayan Ünkan, "Orman yangınlarının arttığı günümüzde burada baraj olması muhtemel yangın tedbirleri açısından çok önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.







Yıllardır barajın inşa edilmesini beklediklerini söyleyen Yukarı Baraklı Derneği Başkanı Ömer Evci ise, dereye yakın arazilerde elektrik pompaları kullanılarak sulama yapılan sebze ve meyve üretiminde barajın etkisiyle artış olacağına inandığını belirtti.








Ev hanımı Nevin Ünkan ile kahveci İsmail Kılıç da yetkililerden baraj konusunda destek beklediklerini söyledi.

Karadeniz yaylalarında trafik levhaları kevgire döndü

Karadeniz'in eşsiz doğası ve yaylalarına ulaştıran karayollarındaki yön ve işaret tabelaları son yıllarda magandaların atış poligonuna dönüştü

01.08.2026 11:56:00 / Güncelleme: 01.08.2026 12:00:52
İHA
 
Karadeniz yaylalarında trafik levhaları kevgire döndü
Karadeniz yaylalarında trafik levhaları kevgire döndü
Bölge genelinde yollara güvenliği sağlamak amacıyla yerleştirilen yüzlerce trafik işaret ve yön levhası, kimliği belirsiz şahısların ateşli silahlarla hedef tahtası haline getirilmesi sonucu kevgire döndü. Sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atan bu durum, aynı zamanda ülke ekonomisine de milyonlarca liralık dev bir yük bindiriyor.






Özellikle Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'in virajlı, dik ve sık sık sis çöken yayla yollarında hayati önem taşıyan "Keskin Viraj", "Dur" ve "Heyelan Riski" gibi uyarı levhaları magandaların kurşunlarıyla parçalanmış durumda. Kurşun delikleri sebebiyle üzerindeki reflektörleri (gece parlayan kaplama) özelliğini yitiren tabelalar, gece seyahat eden sürücüleri adeta kör noktada bırakıyor. Bölgede sürekli yolculuk yapan yerel halk ve sürücüler duruma isyan ederek, "Zaten yollarımız engebeli ve sisli. Tabelalara bakarak yolumuzu bulmaya çalışıyoruz ama tabelalar delik deşik. Virajı göremiyoruz, uçurumu fark edemiyoruz. Bir tabela magandalığı yüzünden her an canımızdan olabiliriz" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.








Milli servet çöpe gidiyor, tabela başına maliyet katlanıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ekipleri, kurşunlanan levhaları yenilemek için yoğun mesai harcıyor ancak takılan her yeni tabela kısa süre içinde yeniden hedef tahtası haline geliyor. Yapılan son maliyet hesaplamalarına göre; yalnızca bir tek trafik levhasının sökülmesi, yeniden imal edilmesi ve sahada montajının yapılmasının maliyeti 3-5 bin TL arasında değişiyor. Yılda belki binlerce tabelanın tahrip edildiği ülkede harcanan milyonlarca liralık milli servet magandaların "zevk" uğruna yaptığı atışlar nedeniyle çöpe gidiyor.

Tabelaları kurşunlayan kişilerin tespit edilmesi durumunda ise cezai işlem uygulanıyor. Türk Ceza Kanunu (TCK) Madde 152 uyarınca "Kamu malına zarar verme" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılıyor. TCK Madde 170 kapsamında meskun mahalde veya yolda silah ateşlemekten "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma" suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar ek hapis cezası uygulanabiliyor. Zarar verilen tüm tabelaların maliyetleri, faizleriyle birlikte faillerden nakit olarak tazmin ediliyor. Jandarma ve emniyet birimleri, vatandaşları da tabelalara ateş açan kişileri gördüklerinde plakalarıyla birlikte derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar etmeye çağırıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.