logo
08 MAYIS 2026

Puanları paylaştılar

Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasının sahasında karşılaştığı Kayserispor ile golsüz berabere kaldı.

21.01.2017 00:00:00
Süper Lig'in 18. haftasında Akhisar Belediyespor'un Kayserispor'u ağırladığı maç golsüz sonuçlandı: 0-0
Maç boyunca orta saha mücadelesi olarak geçen maçta az sayıdaki net fırsatları bulan kaçıran taraf Sergen Yalçın yönetimindeki misafir ekip oldu. Özellikle Umut Bulut'un değerlendiremediği fırsatlar sonrası karşılaşma golsüz sonuçlandı. İki ekip de sahadan bir puanla ayrıldı.
18. hafta sonunda Akhisar 21 puanla 13., Kayserispor 13 puanla 16. sırada kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
18. dakikada Güray'ın ceza sahası içi sağından arka direğe ortaladığı topa, sol altıpas çizgisi üstünde Deniz'in kafa vuruşunda seken meşin yuvarlağa, Umut kale çizgisinin hemen önünde ayağıyla dokundu, top az farka üstten dışarıya çıktı.
26. dakikada Deniz'in ceza yayının yaklaşık 5 metre gerisinden kullandığı serbest vuruşta barajı aşan top kale direğinin üstünden auta gitti.
27. dakikada sol kanattan Lawal'ın ortaladığı topa ceza sahası içi sağ çaprazda gelişine vuran Levent'in şutunda meşin yuvarlak uzak kale direğinin hemen yanından dışarıya çıktı.
33. dakikada Ömer'in ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, barajı geçip kaleye yönelen topu kaleci Ahamada uzanarak kontrol etti.
39. dakikada Deniz'in ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı kesme ortaya, altıpas çizgisinin hemen önünde müsait pozisyonda Umut dokunamayınca, meşin yuvarlak kale direğinin yarım metre yanından dışarıya çıktı.
55. dakikada Güray'ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan ortaladığı topa altıpas içerisinde topla buluşan Umut'un vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından dışarıya çıktı.
61. dakikada Lawal'ın ara pasıyla altıpasın sağında topla buluşan Güray'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Bora'nın ellerinde kaldı.
81. dakikada Güray'ın ara pasına hareketlenen Lawal'ın ceza sahası içi sağ çaprazda dar açıdan sert şutunda kaleci Bora ayaklarıyla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
84. dakikada Akhisar Belediyespor'un geliştirdiği kontratakta Olcan'ın orta saha yakınlarından ceza sahası içerisine kadar sürüp yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmada Mabiala'ya çarparak kornere çıktı.
KÜNYE
Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu xx, Serkan Çimen xx, Samet Çiçek xx
Akhisar Belediyespor: Bora xx, Lopes xx, Orhan xx, Caner xx, Ömer xx, Custodio x (Hasan Ali dk. 82 ?), Sissoko xx, Onur x (Olcan dk. 56 x), Özer xx, Muğdat x (Adu dk. 54 x), Vaz Te xx
Yedekler: Fatih, Aykut, Samardzic, Kadir
Teknik Direktör: Tolunay Kafkas
Kayserispor: Ahamada xx, Levent xx, Kana Bıyık xx, Mabiala xx, Anıl xx, Kubilay xx, Rotman x, Deniz x (Erkan dk. 74 xx), Lawal xx, Güray xx (Hakan dk. 89 ?), Umut x
Yedekler: Muammer, Furkan, Stevanovic, Murat, Ufuk
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Sarı kartlar: Rotman, Mabiala, Levent (Kayserispor), Custodio (Akhisar Belediyespor)

Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında tüm maçlar yarın aynı saatte oynanacak

08.05.2026 10:18:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak
Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında tüm maçlar yarın aynı saatte oynanacak.

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta heyecanı yarın yaşanacak. Lider Galatasaray, sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar maçtan galibiyetle çıkması durumunda diğer maçlara bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek. Ligde ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ise Konyaspor'a konuk olacak. Bu hafta Beşiktaş da Trabzonspor'u ağırlayacak.
Trendyol Süper Lig'de 33. haftanın programı şöyle:

Yarın

20.00 Göztepe - Gaziantep FK

20.00 RAMS Başakşehir - Samsunspor

20.00 Konyaspor - Fenerbahçe

20.00 Galatasaray - Antalyaspor

20.00 Eyüpspor - Çaykur Rizespor

20.00 Kocaelispor - Fatih Karagümrük

20.00 Gençlerbirliği - Kasımpaşa

20.00 Corendon Alanyaspor - Kayserispor

20.00 Beşiktaş - Trabzonspor

Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor

Erzurum'da 2025 yılında kurulan ilk kadın futbol takımı Erzurum Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü (EÜGSK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde ilk profesyonel maçına çıkmaya hazırlanıyor

08.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor
Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor
Erzurum'da 2025 yılında kurulan ilk kadın futbol takımı Erzurum Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü (EÜGSK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde ilk profesyonel maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Kurulduğu ilk sezonda TFF U17 Kızlar Gelişim Ligi 30. Grup'u şampiyon tamamlayan EÜGSK, bölge finallerinde elenmesine rağmen ortaya koyduğu performansla dikkat çekmişti. Başarılarının ardından profesyonel lig için çalışmalarını sürdüren Erzurum temsilcisi, Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele edecek.

EÜGSK, ligin ilk haftasında yarın saat 12.00'de Şenol Birol Futbol Sahası'nda Rize Yeşil Çay Spor'a konuk olacak. İki devre halinde oynanacak ligde Erzurum temsilcisi; Ardahan Kura Gençlik ve Spor, Rize Yeşil Çay Spor, Trabzon 1923 Spor Kulübü ve Trabzon Kardelen Spor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-beyazlı ekip, önce grup liderliğini ardından ise Kadınlar 2. Ligi'ne yükselmeyi hedefliyor.

Dila Saygılı: "Takım olarak güzel işler başaracağımıza inanıyoruz"



Takım futbolcularından Dila Saygılı, ilk profesyonel maç öncesinde büyük heyecan yaşadıklarını belirterek, "Erzurum Üniversitesi Gençler Kadın Spor Takımı'nda oynuyorum. Daha önce Erzincan'da futbol oynuyordum. Kendi şehrimde kadın futbol takımı olmadığı için sürekli Erzincan'a gidip gelmek zorunda kalıyordum. Bu süreç benim için gerçekten çok zordu. Daha sonra Erzurum'da takım kurulunca çok mutlu oldum. Hocalarımız bize büyük destek veriyor. Kendi şehrimizi temsil ettiğimiz için ayrıca gururluyuz. U17'de bölge şampiyonu olduk. Şimdi ise Kadınlar 3. Ligi'nde ilk maçımıza çıkacağız. Takım olarak güzel işler başaracağımıza inanıyoruz. Antrenmanlarımız yoğun geçiyor. Erzurum'un soğuk havasında çalışmak kolay değil ama buna rağmen çok iyi hazırlanıyoruz. Benim hedefim daha iyi seviyelere gelmek, kendimi geliştirmek ve daha büyük takımlarda forma giymek. Hem takım olarak hem bireysel anlamda sürekli ilerlemek istiyoruz" dedi.

Rabia Demirtaş: "Takımıma ve hocalarıma güveniyorum"



Takım kaptanı Rabia Demirtaş da Erzurum'da kadın futbol takımının kurulmasının önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Bu yıl Erzurum'da kadın futbol takımının kurulması bizim adımıza çok önemli oldu. Takımı zorlu şartlarda kurduk ama çok emek verdik. Cumartesi günü sezonun ilk maçına çıkacağız. Güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Takımıma ve hocalarıma güveniyorum. Futbola başlamak benim için kolay olmadı. Özellikle ailelerin 'Kadın futbol mu oynar'' düşüncesini kırmak gerekiyordu. Biz aslında bunun için mücadele ettik. Şimdi kadın futboluna bakış açısının değişmeye başladığını görüyoruz. İnsanlar artık daha fazla destek oluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Metin Yıldırım: "Hedefimiz kadın futbolunun Erzurum'da daha da yaygınlaşması"



Kulüp antrenörü Metin Yıldırım ise kadın futbolunu Erzurum'da daha yaygın hale getirmek istediklerini dile getirerek, "Öncelikle U17 takımıyla başladık. Orada elde ettiğimiz başarıların ardından neden bir kadın takımı kurulmasın diye düşündük ve 3. Lig seviyesinde takım kurduk. Cumartesi günü ilk maçımıza çıkacağız. Rizespor deplasmanında mücadele edeceğiz. U17'de aldığımız başarıları burada da sürdürmek istiyoruz. Takımımız yeni kurulmasına rağmen oyuncularımızın özverisi gerçekten çok büyük. Soğuk hava şartlarına rağmen antrenmanlara yoğun katılım oluyor. Her çalışmamız yaklaşık 25-30 kişiyle geçiyor. Bu da kadın futboluna olan ilgiyi gösteriyor. Erzurum'da yıllardır 'Kadın futbol mu oynar'' şeklinde bir algı vardı. Biz bu algının artık kırıldığını düşünüyoruz. Aileler çocuklarını antrenmanlara getirmeye başladı. Küçük yaş gruplarında da ilgi artıyor. Bizim en büyük hedefimiz kadın futbolunun Erzurum'da daha da yaygınlaşması. Şu an şehrin tek kadın futbol takımıyız ama ilerleyen süreçte daha fazla takımın kurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ne yaptı, ne ettiyse Davinson Sanchez'i kazanamadı. Bunun üzerine yönetime "van Dijk'i alıyorsak, gönderelim" raporu verdi

06.05.2026 17:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi
Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ne yaptı, ne ettiyse Davinson Sanchez'i kazanamadı. Bunun üzerine yönetime "van Dijk'i alıyorsak, gönderelim" raporu verdi. Başkan Dursun Özbek ise daha sezon başında 30 yaşındaki oyuncuya 3 yıllığına hem de yüzde 30 zamla sözleşme imzalanmasına onay veren Buruk'a sert çıktı: Sözleşme zammına onay veren sendin, oyuncuyu kazanacak olan da sensin.






Davinson Sanchez bu sezona kadar Galatasaray'da "duvar" gibiydi. Gelen çarpıyor, giden yıkılıyordu. Ta ki 15 Ağustos 2025'te sözleşmesinin yenilendiği açıklanana kadar. Hem 2028-29 sezonu sonuna kadar süre, hem de 4.5 milyon Euro maaşın üstüne yüzde 30 zammın yer aldığı sözleşmeyi kaptı. O günden sonra Kolombiyalı oyuncu sürekli geri gitmeye başladı. Davinson'un "istop" etmesiyle ilgili bomba bir de iddia var:

- Virgil van Dijk'le anlaşma yapıldı. Davinson'u yedek kalma korkusu sardı.






VAN DIKJ YÜZÜNDEN KRİZ ÇIKTI

Ancak Okan Buruk iddiaların aksine Ağustos ayındaki zamlı sözleşme sonrası Davinson'un yaşadığı düşüşü "konfor alanı sendromu" olarak yorumladı. 4.5 milyon Euro üzerine gelen %30 zam, oyuncuda "başardım" hissi yarattığını savundu. Yardımcılarıyla paylaştı.






Buruk eski agresifliğini ve çizgi savunmasındaki zamanlamasını geri kazanması için Davinson'a ekstra fiziksel yükleme de yaptı, psikolojik olarak destek de oldu. Ancak sonuç sıfır.






NE YAPTIYSA BAŞARILI OLAMADI

Bunun üzerine Buruk sözleşme zammı sonrası düşüş yaşandığı tespiti yaptırdı. Antrenman verilerinde ve maç içindeki özellikle mücadele istatistiklerinde belirlenen baremin altında kaldığını Davinson'a gösterdi. "Cezai yaptırım" tehdidi savurdu. Bu da işe yaramadı. Yönetimle görüşerek "performans odaklı disiplin yönetmeliğini" hatırlattı. Ancak şampiyonluk yarışında ceza kesilmedi.






6 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE MAAŞ

Tüm bunlara rağmen Davinson'dan bir geri dönüş alınamadı. Okan Buruk da yönetime yeni raporunu sundu: "van Dijk transferini tamamlarsak Davinson'ı gönderelim" dedi.

Ancak maaşı 6 milyon Euro'yu aşan 30 yaşına gelmiş bir stoperi hem de 3 sezon daha sözleşmesi varken göndermek yönetim için "imkansız görev" gibi. Bu yüzden Dursun Özbek, Okan Buruk'a, "sözleşme zammına onay veren sendin, oyuncuyu kazanacak olan da sensin" karşılığını verdi.

Galatasaray'dan yılda 40 milyon dolarlık proje

Fenerbahçe, EuroLeague'de kalmayı tercih etti.  Hali hazırda şampiyon olduğu halde 7-8 milyon Euro kazanan sarı-lacivertliler yeni sistemle 15 milyon Euro'ya kadar rakam kazanabilecek

06.05.2026 17:42:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan yılda 40 milyon dolarlık proje
Galatasaray'dan yılda 40 milyon dolarlık proje
Fenerbahçe, EuroLeague'de kalmayı tercih etti.  Hali hazırda şampiyon olduğu halde 7-8 milyon Euro kazanan sarı-lacivertliler yeni sistemle 15 milyon Euro'ya kadar rakam kazanabilecek. Ancak ABD'lilerin "NBA Europe'a katıl" diye bastırdıkları Galatasaray yeni proje sayesinde potada da para basmaya başlayacak. Kurucu üyeler arasında yer alarak yılda 35-40 milyon Euro'yu kasaya koyacak.






NBA Europe projesi 2027 Ekim ayında başlaması planlanan 12'si kurucu ve daimi üye olmak üzere 16 takımlı bir sistem olarak planlanıyor. 2026 yılı Mayıs ayı itibarıyla Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu kurucu üyeler ve hedef pazarlar netleşmeye başladı.






Zaten Başkan Dursun Özbek de bunu açıklamıştı:

- NBA Europe kuruluyor, bizi ziyaret edip 'sizi aramızda görmek istiyoruz' dediler. 'Neden biz?' dedim, bana 'tesisleşmeye önem veriyorsunuz ve şampiyonluk kutlamanızdaki görüntüleriniz bize geldi, yağmurda 1 milyon taraftarınız vardı' dediler. Biz taraftarlarımızla birlikte yürüyoruz.






DEVLERLE BERABER KURUCULAR ARASINDA

Kurucuları arasında Galatasaray dışında Bayern, PSG, Olimpia Milano, London Lions, Real Madrid ve Panathinaikos'un olacağı NBA Europe için NBA ve FIBA'nın hedeflediği potansiyel medya değeri 20 milyar dolar. Bu potansiyele ulaşışması durumunda, Galatasaray'ın da aralarında yer alacağı kurucular sadece yayın ve merkezi pazarlama havuzundan yıllık 15 ila 25 milyon dolar arasında "ayak bastı" parası alarak sezona başlayacaklar.






AYAK BASTI PARASI BİLE 10-15 MİLYON DOLAR

NBA sistemine kurucu olarak gireceği için Galatasaray, forma göğüs sponsorluğu ve arena isim hakkı gibi kalemlerden de yıllık ekstra 10-15 milyon dolar ekstra gelir elde edecek.

Zaten Aslantepe'de yapılacak basketbol salonu için daha şimdiden NBA'in aracılığı ile ABD'den bir kaç sponsorla görüşmeler başladı bile.

Maç günü gelirleri için yıllık 5 ile 8 milyon dolar gibi bir rakamın konuşulduğu ortamda Galatasaray'ın yıllık kazancının basketbolda 35-40 milyon dolar bandına kadar yükselmesi işten bile değil.






FENERBAHÇE ÇOK GERİDE KALACAK

Yeni yapılan anlaşmayla beraber Fenerbahçe'nin Euroleague'den (yayın, galibiyet ve sıralama dahil) elde edeceği toplam yıllık gelirin yeni dönemde 10 ile 15 milyon Euro bandına doğru evrileceği hesaplanıyor.

Sarı-lacivertliler geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayarak 1.8 milyon Euro'nun üzerine yayın ve ticari havuz paylarıyla 7.5 milyon Euro civarında bir gelir elde etti.

Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı

Galatasaray tribünleri Icardi'ye veda için Antalyaspor maçında uzun süre konuşulacak bir organizasyon hazırlığında

06.05.2026 17:41:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı
Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı
Galatasaray tribünleri Icardi'ye veda için Antalyaspor maçında uzun süre konuşulacak bir organizasyon hazırlığında.

Amedspor'un da şartları zorladığı Mauro Icardi için Latin Amerika'dan ve Avrupa'dan da bazı takımlar takipte...







Tek gerçek ise Mauro Icardi'nin gelecek sezon Galatasaray forması giymeyecek olması. Ancak bu Süper Lig'de devam etmeyecek anlamına gelmiyor. 






Bu arada Antalyaspor maçı yalnızca bir şampiyonluk maçı değil; aynı zamanda Icardi'ye de bir veda maçı niteliğinde olacak. 






Taraftar grupları daha şimdiden Icardi için unutulmayacak bir veda töreni hazırlıyor. Gelen bilgilere göre soğuk kanlılığı ile tanınan Arjantinli yıldız bile maçtan sonra göz yaşlarını tutamayacak. Öyle dokunaklı bir veda olacak. 






Icardi'nin Galatasaray ile özdeşleşen figürüne yakışır koreografiler ve besteler hazırlandığı konuşuluyor.

Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek

Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi

06.05.2026 17:17:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi.

Ancak Serdal Adalı ve yönetimi istifa etmeyecek. Sergen Yalçın bırakırsa da 'dur' demeyecek.







Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamalar, "dobracı" tavrının devamı oldu. Satır aralarını Beşiktaş ve Türk futbolu dinamikleriyle okuduğumuzda ise durum bambaşka.






Sergen Yalçın, "sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal" ifadesiyle işin bittiğini itiraf etti. Ancak başarısızlığın faturasının sadece kendisine değil, yönetime de kesilmesini istedi. Yönetimle arasındaki "kan uyuşmazlığını" itiraf etti.






Bazılarına göre "başka yönetimle çalışmak istiyor" bazılarına göre de, "mevcut şartlar ve vizyonla sürdürülebilirlik kalmadı" mesajını vermeyi istedi. 






Yalçın'ın bu sözlerinden sonra Serdal Adalı yönetiminin de istifa kararı alabileceği konuşuluyordu. Ancak yönetim şu an için istifa ya da benzeri bir karar almayı düşünmüyor.  Yalçın istifa ederse kabul etmeyi planlıyor.

Hakan Safi'ye dev müttefik! Aziz Yıldırım'la savaşta ön safta

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı muhtemelen Aziz Yıldırım ile Hakan Safi arasında geçecek. Safi bu süreçte kendisine Metin Sipahioğlu'nu müttefik olarak seçti

06.05.2026 16:30:00
Haber Merkezi
Hakan Safi'ye dev müttefik! Aziz Yıldırım'la savaşta ön safta
Hakan Safi'ye dev müttefik! Aziz Yıldırım'la savaşta ön safta
Fenerbahçe'de başkan adaylarından Hakan Safi'nin muhtemelen Aziz Yıldırım'la gireceği başkanlık yarışında Metin Sipahioğlu'nun iletişim stratejilerinden yararlanma kararı aldığı belirtildi. 






Sipahioğlu, geleneksel spor yöneticiliğinin aksine sosyal medyayı ve dijital platformları bir "koz" olarak kullanma konusunda uzmanlaşmış bir isim.






Seçim sürecinde Hakan Safi'nin adaylığının dijital itibarını güçlendirmeye, taraftar ve kamuoyu algısını anlık verilerle yöneterek kriz anlarında hızlı refleks gösterilmesini sağlamayı amaçlıyor.






Aziz Yıldırım ve ekibinin algı yönetimi çalışmalarına karşı proaktif cevaplar geliştirebilecek bir isim. Safi aleyhine oluşabilecek dezenformasyonun önünü kesecek argüman setleri de hazırlayabilir.






Sipahioğlu özellikle "Hep Destek Tam Destek" felsefesi ile Hakan Safi'nin kurmak istediği sürdürülebilir başarı sisteminde köprü görevi görmeye çalışacak.






Gabriel Sara'da 40 milyon euro'luk risk

Brezilya Milli Takımı'na seçilen ve piyasası zirve yapan Gabriel Sara'ya başta Premir Lig olmak üzere pek çok ülkeden teklif var

06.05.2026 15:25:00
Haber Merkezi
Gabriel Sara'da 40 milyon euro'luk risk
Gabriel Sara'da 40 milyon euro'luk risk
Sol ayak bileği iç-ön yan bağlarında hasar ve kemikte ödem tespit edilen Gabriel Sara'nın bıçak altına yatması, cerrahi temizlik (artroskopi) yapılması gündeme geldi. Premier Lig dahil pek çok talibi olan ve Brezilya ile Dünya Kupası'na gitmesi gündemde olan sambacı için Galatasaray yönetimi 40 milyon euro ve üzeri bir satış beklentisi içine girmişti.






Brezilya Milli Takımı'na seçilen ve piyasası zirve yapan Gabriel Sara'ya başta Premir Lig olmak üzere pek çok ülkeden teklif var. Yönetimin hayali satışından en az 40 milyon Euro'yu kasaya koymak. Ancak sambacı, Mart ayındaki milli ara sırasında Brezilya Milli Takımı kampında sol ayak bileğinden bir sakatlık yaşadı. Yapılan kontrollerde sol ayak bileği iç-ön yan bağlarında hasar ve kemikte ödem tespit edildi.






ANTALYASPOR MAÇINDA OYNAYABİLİR Mİ?

Teknik direktör Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi öncesinde Sara'nın hafta boyu takımla çalışamadığını, sadece maçtan bir gün önce çok kısa bir süre denendiğini açıkladı.






Derbiden sonra da Gabriel Sara'nın bilek ağrıları devam etti. Antrenmana başlayınca ağrılar nüks etti. Samsunspor maçında riske edilmedi. Antalyaspor maçında oynama ihtimalindan bahsediliyor. Ancak sakatlığı ile ilgili sürpriz de bir iddia da var.






ATROSKOPİ YAPILMASI GÜNDEME GELDİ

Sara hali hazırda ani yön değiştirmelerde, sıçrama sonrası yere inişlerde ve ayak bileğinin dışa veya içe doğru kontrolsüzce "kaçtığını" hissettiğini teknik ekiple paylaştı. Bu durum sağlık ekibi tarafından bağın eklemi tutamadığı şeklinde yorumlandı.

Sara her sahaya çıktığında, antrenman sonrası ayak bileği portakal gibi şişiyor... bu da eklem içinde bir kronik inflamasyon olduğuna işaret olarak kabul edildi. Ağrı kesicilerle baskılanamadığı için cerrahi temizlik (artroskopi) yapılması gündeme geldi.






2.5 AY SAHALARDAN UZAK KALABİLİR

Sambacının Brezilya Milli Takımıyla Dünya Kupası'nı kaçırmasına bile neden olabilecek atroskopi ise en az 2.5 aylık bir sahalardan uzak kalma anlamına gelir. Sara daha büyük bir sakatlık pahasına bile olsa seçilme şansı varsa Brezilya Milli Takımı'nın nihai kadrosunun açıklanmasını ve Dünya Kupasına gitmeyi hayal ediyor. Eğer Dünya Kupasına gidemezse o zaman bıçak altına yatması gündeme gelecek.

Okan Buruk'un yeni 10 numarası

Galatasaray yönetimi Mainz 05 forması giyen 29 yaşındaki Alman 10 numara Nadiem Amiri'yi istiyor. Okan Buruk ise farklı alternatifleri değerlendiriyor

06.05.2026 15:13:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un yeni 10 numarası
Okan Buruk'un yeni 10 numarası
Alman Sky, Galatasaray'ın sosyal medya gücünü ve etkileşim çılgınlığını gördüğü için "her gün bir transfer" mottosuyla gaz vermeye devam ediyor.






Bugün de Mainz 05 forması giyen 29 yaşındaki Alman yıldız Nadiem Amiri'nin transfer listesine eklendiği dedikodusunu dolaşıma soktu.






Mainz ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen Amiri'nin kariyerinde yeni bir sayfa açmak istediği belirtiliyor. Ünlü menajer Pini Zahavi tarafından temsil edilen oyuncu, kariyerinin "son büyük imzasını" atmaya hazırlanıyor.






Haberde Galatasaray yönetimi bu transfer için oldukça istekli olsa da, Okan Buruk'un ikna olmadığı ve 10 numara bölgesi için farklı alternatifleri değerlendirdiği ifadesi dikkat çekici.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Arsenal

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Arsenal, evinde karşılaştığı Atletico Madrid'i 1-0 mağlup ederek finale yükseldi.

06.05.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Arsenal
Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Arsenal
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Arsenal, evinde karşılaştığı Atletico Madrid'i 1-0 mağlup ederek finale yükseldi.






UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İngiliz ekibi Arsenal, Atletico Madrid'i konuk etti. Geçtiğimiz hafta İspanya'da oynanan ve 1-1'lik eşitlikle tamamlanan eşleşmenin ikinci maçında Alman hakem Daniel Siebert düdük çaldı. 






İlk yarıda oyun üstünlüğünü elinde bulunduran İngilizler, golü 45. dakikada buldu. Saliba'nın savunma arkasına koşu yapan Gyökeres'e pasıyla gelişen atak sonrası Trossard'ın ceza sahası sol çaprazdan vuruşunda kaleci Oblak'tan seken topu Bukayo Saka filelere gönderdi. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Madrid ekibi, ikinci yarıya etkili başlarken girdiği pozisyonlardan skor üretemedi. 






Arsenal da Gyökeres ile net pozisyonlara girdi. Mücadelenin son dakikalarında baskısını artıran Atletico Madrid aradığı golü bulamadı ve karşılaşma Arsenal'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Mikel Arteta'nın öğrencileri final bileti almayı başardı.








İngiliz ekibi, 2006 yılından sonra tarihinde ikinci kez final oynama hakkı kazandı.
Şampiyonlar Ligi'nde bir diğer yarı final yarın TSİ 22.00'de Bayern Münih ile PSG arasında oynanacak. Taraflar arasındaki ilk müsabaka PSG'nin 5-4'lük üstünlüğü ile sonuçlandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.