logo
09 ŞUBAT 2026

Real Hezonja'yı ikna etti

Real Madrid, Hırvat basketbolcu Hezonja ile 2029'a kadar yeni sözleşme imzaladı

02.07.2024 11:13:00
Anadolu Ajansı
Real Hezonja'yı ikna etti
Real Hezonja'yı ikna etti

THY Avrupa Ligi takımlarından Real Madrid, Hırvat basketbolcu Mario Hezonja ile 5 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

İspanya ekibiyle sözleşmesinin sona ermesinin ardından Barcelona'nın da arasında yer aldığı birçok takımla anılan 29 yaşındaki kısa forvet, Real Madrid'de kalmayı tercih etti. Real Madrid'den yapılan açıklamada, Hezonja'nın sözleşmesinin 2028-2029 sezonu sonuna kadar uzatıldığı belirtildi.

Mario Hezonja, geçen sezon finalde Panathinaikos'a mağlup olarak ikincilikle yetindikleri THY Avrupa Ligi'nde çıktığı 38 maçta 13,5 sayı ve 4,6 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. 2022'de Real Madrid'e transfer olan Hırvat basketbolcu, eflatun-beyazlı formayla 1 THY Avrupa Ligi, 1 İspanya Ligi, 1 Kral Kupası ve 2 İspanya Süper Kupası şampiyonlukları yaşadı. AA

Talisca'nın geleceği netleşti

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca'nın sözleşmesini uzattı.

09.02.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Talisca'nın geleceği netleşti
Talisca'nın geleceği netleşti
Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca'nın sözleşmesini uzattı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre sözleşmesi sezon sonunda bitecek Talisca ile 2027-2028 sezonunun sonuna kadar yeni sözleşme imzalandı.

Açıklamada, "Anderson Talisca'ya hedeflerimiz doğrultusunda çubuklu formamız ile nice başarılar diliyoruz." denildi.

Talisca için Chobani Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine yönetim kurulu üyesi Ertan Torunoğulları, futbol AŞ yönetim kurulu üyeleri Ömer Topbaş ve Turgay Terzi ile sportif direktör Devin Özek katıldı.

Torunoğluları ve Talisca'dan açıklama

İmzaların ardından futbol şubesinden sorumlu yönetici Ertan Torunoğulları ve futbolcu Anderson Talisca, FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

Torunoğulları, Talisca'nın teknik ekip ve takım arkadaşları tarafından sevilen bir futbolcu olduğuna değinerek, "Talisca, ailemizin sevilen en büyük parçalarından biri. İnanıyoruz ki bu yıl şampiyonlukta da çok büyük katkısı olacak. Kendisine, kulübümüze ve camiamıza hayırlı uğurlu olsun.

Taraftarlarımıza şu mesajı vermek isterim; rahat olsunlar, sakin olsunlar. Biz hocamıza, ekibine ve oyuncularımıza çok güveniyoruz. İnşallah mayıs ayında hep birlikte şampiyonluğu kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

Talisca ise Fenerbahçe'de devam edeceği için mutlu olduğunu belirterek, "Bu kulüpte 2 sezon daha forma giyecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Başkanımıza, yönetim kurulumuza ve benimle birlikte çalışan, kulüpte çalışan herkese çok teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda Acun (Ilıcalı) da benim buraya gelmemde çok önemli birisiydi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Deniz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Bu formayla sahada mücadele ederek, goller atarak takımıma yardım etmek için sabırsızlanıyorum. Hazırım." değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-lacivertli taraftarlara da mesaj gönderen Talisca, "Bizi desteklemeye her geçen gün daha da devam etsinler. Göstermiş oldukları sevgiden dolayı onlara çok büyük saygı duyuyorum. Her geçen gün elimden gelenin en iyisini onlar için vereceğim. Bana güvenebilirler." diyerek sözlerini tamamladı.

Beşiktaş geri döndü ama yetmedi

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, sahasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı

08.02.2026 22:24:00
AA
Beşiktaş geri döndü ama yetmedi
Beşiktaş geri döndü ama yetmedi
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, sahasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

5. dakikada soldan içe kateden Ruan'ın ceza yayının gerisinden yaptığı sert vuruşta top az farkla yandan dışarı çıktı.

9. dakikada Alanyaspor golü buldu. Hwang'ın pasıyla topla buluşan Güven Yalçın, ceza sahasına girmeden sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı direk dibinden ağlara gönderdi: 0-1.

16. dakikada Alanyaspor, farkı 2'ye çıkardı. Savunma oyuncusu Ümit Akdağ, soldan taşıdığı topu ortadaki Güven Yalçın'a çıkardı. Güven, ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

29. dakikada Güney Koreli futbolcu Oh, ceza sahası içinde yerde kalırken hakem Oğuzhan Çakır, oyunu devam ettirdi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu saha kenarında izleyen Oğuzhan Çakır, Ümit Akdağ'ın Oh'a yaptığı müdahaleyi faul olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını gösterdi. 33'üncü dakikada penaltıyı kullanan kaptan Orkun Kökçü, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-2.

45+3. dakikada Orkun Kökçü'nün soldan ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top, sol çaprazdaki Cerny'nin önünde kaldı. Oyuncunun altıpasın çaprazından çektiği şutta kaleci Victor, meşin yuvarlağı çeldi.

Alanyaspor, ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi.

İkinci yarı



52. dakikada Olaitan'ın pasıyla topla buluşan Ndidi'nin uzak mesafeden şutunda kaleci Victor, gole izin vermedi.

53. dakikada Orkun Kökçü'nün kullandığı frikikte arka direkte Agbadou, topu kale önüne indirdi. Altıpas gerisinde Güney Koreli futbolcu Oh'un savunmaya rağmen yaptığı röveşatada meşin yuvarlak üst direğe de çarparak ağlara gitti. Maçın hakemi Oğuzhan Çakır, pozisyonda Oh'a topu çıkaran Emmanuel Agbadou'nun ofsaytta olduğu gerekçesiyle önce golü geçerli saymadı. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki monitörden izleyen hakem Çakır, 58. dakikada gol kararı verdi: 2-2.

61. dakikada Beşiktaş, net pozisyondan yararlanamadı. Orkun Kökçü'nün savunma arkasına gönderdiği şık pasa hareketlenen Cerny'nin penaltı noktasının gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Victor, üzerine gelen meşin yuvarlağı çıkardı.

71. dakikada sağ kanattan Cengiz Ünder'in kale önüne yerden çıkardığı pasa kayarak sol ayağıyla vuran Oh'un şutunda kaleci Victor, bir kez daha gole izin vermedi.

84. dakikada Orkun Kökçü'nün uzak mesafeden kullandığı frikikte meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

Karşılaşma, 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Eyüpspor evinde Başakşehir'e yenildi

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Eyüpspor, sahasında karşılaştığı RAMS Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu

08.02.2026 16:40:00
İhlas Haber Ajansı
Eyüpspor evinde Başakşehir'e yenildi
Eyüpspor evinde Başakşehir'e yenildi
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Eyüpspor, sahasında karşılaştığı RAMS Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu.

14. dakikada Fayzullayev'in sağ taraftan ortasında kale alanı önündeki Selke'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak sağ üst köşeden ağlara gitti. 0-1

20. dakikada ceza yayı içinde topla buluşan Harit'in vuruşunda kaleci Jankat, sağ üst köşeye yönelen meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

53. dakikada Operi'nin pasında topla buluşan Shomurodov'un ceza sahası girişinden yerden vuruşunda kaleci Jankat'ın müdahalesi yetersiz kalınca meşin yuvarlak, sağ alt köşeden ağlarla buluştu. 0-2



59. dakikada Kemen'in pasında kale alanı önünden topla buluşan Selke'nin vuruşunda savunmaya da çarpan meşin yuvarlağı kaleci Jankat iki hamlede kontrol etti.
61. dakikada penaltı noktası gerisinden Shomurodov'un vuruşunda kaleci Jankat gole izin vermedi.

67. dakikada sol taraftan yapılan ortada Harit'in indirdiği topa Shomurodov'un ceza yayı üzerinden gelişine vuruşunda kaleci Jankat, soluna gelen meşin yuvarlağı kornere çeldi.

90+3. dakikada Quinones'in pasında topla buluşan Umut Bozuk, penaltı noktası gerisinden vuruşunda meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlara gönderdi 1-2

Goller: Umut Bozok (dk. 90+3) (Eyüpspor), Davie Selke (dk. 14), Eldor Shomurodov (dk. 53) (Başakşehir)

Sarı kartlar: Umut Meraş (Eyüpspor), Christopher Operi (Başakşehir)

Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor Paul Onuachu, skorer performansına kaldığı yerden devam ediyor

08.02.2026 16:39:00
AA
Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı
Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı
Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor Paul Onuachu, skorer performansına kaldığı yerden devam ediyor.

Bordo-mavili ekipte 2023-2024 sezonunda forma giydiği 21 maçında 15 gol atan Nijeryalı santrfor, bu sezon bonservisiyle geldiği takımda 21 haftada görev yaptığı 18 karşılaşmada aynı gol sayısına ulaşmayı başardı.

İlk döneminde maç başına 0,71 gol ortalamasıyla sezonu tamamlayan bordo-mavili futbolcu, bu sezonun geride kalan bölümünde ise 0,83 gol ortalaması yakaladı.

Süper Lig'de son olarak Samsunspor ile oynadıkları maçta attığı 2 gol ile galibiyetle önemli rol oynayan Onuachu, gol krallığında da zirvede yer aldı.

Gollerin yüzde 36'ına imza attı

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 36'sına imza attı.

Ligde 21 maçta 41 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 15 golle en skorer oyuncu olarak öne çıktı.

Onuachu'nun golleri

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Karadeniz ekibinin galibiyet golünü atan Onuachu, 1-1 berabere biten 4. haftadaki Samsunspor ve 6. haftadaki Gaziantep FK maçlarında da takımı adına ağları havlandıran isim oldu.

Nijeryalı santrfor, 7. haftada 4-3 kazanılan Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında iki, 8. haftadaki 4-0 galip gelinen Zecorner Kayserispor ile 9. haftada 2-1 üstünlük sağlanan Çaykur Rizespor müsabakalarında da birer gol kaydetti.

Ligin 12. haftasında 1-1 biten Corendon Alanyaspor maçında takımının tek golüne imza atan Nijeryalı oyuncu, 13. haftada 4-3 kazanılan RAMS Başakşehir müsabakasında bir, 14. haftada 3-1 üstün gelinen TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında da iki gol attı.

Cezası ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle 3 maç takımdan ayrı kalan Onuachu, döndükten sonra gollerine kaldığı yerden devam etti.

Bordo-mavili futbolcu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında da iki gol attı.

Ligde 45 puanı bulunan bordo-mavili takım, Onuachu'nun gol attığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Bu maçlarda yenilgi yaşamayan Karadeniz ekibi, 28 puan elde etti.

45 maçta 33 gol

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla 45 resmi karşılaşmada 33 gole imza attı.

Nijeryalı futbolcu, 2023-2024 sezonunda ligde 21 maçta 15, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 karşılaşmada 2 olmak üzere toplam 25 müsabakada 17 kez rakip fileleri havalandırdı.

Onuachu, bu sezon da ligde 18 mücadelede 15, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 karşılaşmada 1 gol kaydetmeyi başardı.

Juventus, Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus, milli futbolcu Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı.

08.02.2026 11:57:00
AA
Juventus, Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı
Juventus, Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı
İtalya Serie A ekiplerinden Juventus, milli futbolcu Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 20 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin 30 Haziran 2030'a kadar uzatıldığı duyuruldu.

Açıklamada Kenan Yıldız'dan övgüyle bahsedilirken, "Liderlik, fedakarlık, sürekli gelişim arayışı, yeteneğin değerini bilme: Kenan, kulübümüzün tarzını ve değerlerini somutlaştırıyor ve bizi farklı kılan hırsı her maçta sahaya yansıyor." ifadeleri kullanıldı.

Juventus ile bu sezon çıktığı 31 maçta 9 gol kaydeden Kenan Yıldız, takımıyla 2023-2024 sezonunda İtalya Kupası'nı kazanmıştı.

Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 21. haftası yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

08.02.2026 11:55:00
AA
Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek
Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 21. haftası yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Gaziantep Büyükşehir Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, hakem Mehmet Türkmen yönetecek.

Ligdi oynadığı 20 karşılaşmada 6 galibiyet ile 7'şer beraberlik ve mağlubiyet yaşayan kırmızı-siyahlı ekip, topladığı 25 puanla 8. sırada yer alıyor.

Güneydoğu temsilcisi, bu maçlarda rakiplerine 27 gol atarken kalesinde 34 gole engel olamadı.

Gaziantep FK'de sakatlığı bulunan Mbakata yarınki maçta görev yapamayacak. Tedavisi tamamlanan Abena ise kadrodaki yerini alacak.

Güneydoğu ekibi, daha önce Kasımpaşa ile oynadığı maçların 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı.

Süper Lig'deki 20 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyeti bulunan Kasımpaşa ise 16 puanla 16. sırada yer alıyor.

Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trabzonspor maçında gösterdikleri performans dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi

08.02.2026 11:31:00
İhlas Haber Ajansı
Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'
Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trabzonspor maçında gösterdikleri performans dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Samsunspor, konuk ettiği Trabzonspor'a 3-0 mağlup oldu. Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, maç sonu düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Mağlup oldukları için üzgün olduklarını dile getiren Thomas Reis, "Sonuç sebebiyle değil, performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Trabzonspor hak ettiği bir galibiyet aldı. Biz birçok şeyi eksik yaptık. İyi oynadığımız bölümler vardı. Sonrasında iyi de oynadık ama beklemediğimiz bir gol yedik. Ortaları engelleyemedik. Sık sık orta yapacaklarını biliyorduk ama engel olamadık. İkinci yarı iyi oynamaya başlarken tekrar gol yedik. Son maçlarda ne yazık ki çok gol atan bir takım değiliz" dedi.

Takımın maçı isabetli şut atamadan bitirmesiyle alakalı soruyu cevaplayan Reis, "Sebep kalite diyebilirim. İlk yarıda 1 pozisyon yakaladık. İkinci yarıda da bir pozisyon yakaladık. Bir sistem değişikliğine gittik. Çift forvete döndük. Bu forvetlere top ulaşmadığında, 5 forvetle de oynasanız gol atamazsınız. Öne oynamak yerine daha çok geri pas yaptık. Performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu kadar çok geriye oynarsanız, performans anlamında da sıkıntı yaşarsınız. Bizim yaptığımız ortalar ile Trabzonspor'un ortalarına bakarsanız aradaki kalite farkını görürsünüz. Bu eksiklik üzerine çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Transfer döneminde daha kaliteli bir oyuncu alabilirdik"

Ara transfer döneminin nasıl geçtiğine yönelik soruya da cevap veren Reis, "Transfer dönemi dün bitti. Yeni bir fırsat olsa kalite anlamında daha kaliteli bir oyuncu alabilirdik. Elimizdeki kadro ile daha çok çalışmamız gerekiyor. En iyi performansı her maçta gösteremeyebilirsiniz ama sonuna kadar mücadele etmeniz gerekiyor. Trabzonspor ikili mücadelelerde bizden daha iyiydi. Aynı zamanda hızlı da oynadılar. Ne yazık ki Kante ve Sterling gibi oyuncular alamadık. Elimizdeki oyuncularla çalışmamız gerekiyor. Umarım çok iyi bir performansı Antalyaspor maçında gösteririz" şeklinde konuştu.

Teknik adamlık performansına yönelik eleştiriye yanıt veren 52 yaşındaki teknik adam, "Kötü sonuçların bir sebebi de ben olabilirim. Sonuçta takımda sorumlu benim. Kanat sorunu bazı maçlarda oldu. Yeni oyuncular aldık. Bugünkü maça iyi hazırlandık. Taktiğimiz iyiydi. Ne yazık ki taktiğimiz gereği normal şeyleri bile yapamadık. Bu kadar top kaybederseniz sıkıntı yaşarsınız. Bu eksikler üzerine antrenmanlar yapacağız.

Şubat bizim için zorlu geçecek. 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Daha iyi bir performans göstermek için en iyisini yapacağız. Ben de hoca olarak en iyisi için çabalayacağım. Takımın genelinde Drongelen iyiydi ama diğer oyuncular günlerinde değildi. O nedenle sıkıntı yaşadık. Ayrıca Ndiaye de çok iyi bir maç çıkarttı. Diğer oyuncuların performansı bu oyunculara yaklaşamadığı için bugünkü sonuç ortaya çıktı. En iyi ofansif oyuncumuzu gönderdik. Onun yerini doldurmak da kolay olmadı, böyle bir sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Maç öncesi Trabzonspor otobüsüne alçak saldırı

Trabzonspor Kulübü'nden, Samsunspor maçı öncesi takım otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı belirtilerek, "Sporcularımızın, teknik heyetimizin ve kulüp personelimizin can güvenliği açık şekilde tehdit altındadır. Trabzonspor Kulübü, üst üste üçüncü kez yaşanan bu utanç verici saldırıların normalleştirilmesine asla izin vermeyecektir" açıklaması yapıldı

08.02.2026 00:54:00
İhlas Haber Ajansı
Maç öncesi Trabzonspor otobüsüne alçak saldırı
Maç öncesi Trabzonspor otobüsüne alçak saldırı
Trabzonspor Kulübü'nden, Samsunspor maçı öncesi takım otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı belirtilerek, "Sporcularımızın, teknik heyetimizin ve kulüp personelimizin can güvenliği açık şekilde tehdit altındadır. Trabzonspor Kulübü, üst üste üçüncü kez yaşanan bu utanç verici saldırıların normalleştirilmesine asla izin vermeyecektir" açıklaması yapıldı.



Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Samsunspor'a konuk oluyor. Bordo-mavililer bu müsabaka için gidilen şehirde taşlı saldırıya uğradıklarını açıkladı. Karadeniz ekibinden yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:

"Samsunspor maçı öncesinde takım otobüsümüze yönelik gerçekleştirilen taşlı saldırı, yaşananların artık münferit değil, açık biçimde organize bir saldırı olduğunu göstermektedir. Daha önce Kocaeli ve Antalya'da, bugün ise Samsun'da tekrarlanan bu menfur eylemler; kabul edilemez, görmezden gelinemez ve sıradanlaştırılamaz niteliktedir.

Bu saldırılar yalnızca Trabzonspor'a değil; Türk futbolunun güvenliğine, adalet duygusuna ve itibarına yönelmiş alçakça girişimlerdir. Sporcularımızın, teknik heyetimizin ve kulüp personelimizin can güvenliği açık şekilde tehdit altındadır. Trabzonspor Kulübü, üst üste üçüncü kez yaşanan bu utanç verici saldırıların normalleştirilmesine asla izin vermeyecektir.



Söz konusu saldırıları gerçekleştiren failler hakkında emsal teşkil edecek cezaların verilmesini talep ediyor, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Tekke'den Fenerbahçe yorumu


 
Trabzonspor Teknik Direktörü Tekke, 14 Şubat'ta saat 20.00'da Trabzon'da oynayacakları Fenerbahçe maçı için "Evimizde oynayacağımız bir maç, kazanabileceğimiz bir maç. Kazandığımızda 3 puan alacağımız, kaybettiğimizde puan alamayacağımız ve beraberlikte de 1 puan alacağımız bir maç. İyi konsantre olup ve iyi analiz ederek isteğimiz, arzumuzu göstererek taraftarımızı yine güldürmeye çalışacağız" dedi
 

07.02.2026 23:28:00
Haber Merkezi/aa
Tekke'den Fenerbahçe yorumu
Tekke'den Fenerbahçe yorumu

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Fatih Tekke, üç gollü güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Tekke, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir galibiyet elde ettiklerini dile getirdi. İyi bir rakibe karşı oynadıklarını aktaran Tekke, "Üç gollü güzel bir galibiyet. Gol yemeden bitirebildiğimiz maçlardan biri. Zor bir deplasman, ligimizin zor deplasmanlarından birisi, çok iyi bir kadroya karşı oynadık. Onlara da özellikle Avrupa maçlarında başarılar diliyorum. Kolay bir maç yok bizim için. Güçlü bir kadroya, kaliteli bir kadroya karşı zor bir deplasmanda 3 puan, gayet iyi bir oyun, sporcularımı tebrik ediyorum. Avrupa maçlarında ülkemizi gayet iyi temsil ediyorlar. Allah yardımcıları olsun. Biz inandığımız gibi mücadelemize devam ediyoruz." diye konuştu.

Takım saygıyı hak ediyor

Tekke, kulüpte çok güzel bir ortamın bulunduğunu belirterek, "Bu oyuncularla beraber çok zor bir noktadan buraya geldik. Bunu da her defasında yenilemek durumundayım. Ben geldiğimde deplasman galibiyeti olmayan bir Trabzonspor'dan bahsediyoruz. Gençlerle beraber, bu çocukların mücadelesiyle beraber, hep beraber şu an geldiğimiz noktadayız ve bu çok iyi bir şey. Bu verilen mücadele bence saygıyı hak ediyor. Daha fazla desteği hak ediyor. Dolayısıyla bugün bizim için çok güzel bir gün." ifadelerini kullandı.

Birkaç oyuncu iyi oynayınca...

Bugün birkaç oyuncunun kendi performansının üstüne çıktığına işaret eden Tekke, şöyle devam etti: "Birkaç oyuncumuzun seviyesi bugün istediğimiz seviyede olunca, oyun biraz da istediğimiz gibi oldu. Aslında oyunun son bölümünde de yine formasyonu değiştirdik. 5-3-2'ye döndük. İnsanımız geçiş oyununu çok seviyor. Geçiş oyunu çok zor bir şey değil. Futbolun günümüz literatüründe üst seviyeliklerinde sadece geçiş önemli. Geçiş tabii ki bir plan ama Trabzonspor sadece geçiş oyunu oynayamaz. Bu maç özelinde hücum yapmak isteyen bir takımımız vardı. Hemen hemen her maçın yanılmıyorsam yıldızı kalecimiz oluyorken şu an böyle bir şeyi bir senedir 2-3 kez yaşadık. Dolayısıyla oyundaki konumlanma, oyuncu performansları birçok şeyi değiştiriyor." Tekke, ara transfer döneminde 5 oyuncu almayı hedeflediklerini ancak 3 transfer yapabildiklerini belirtti.

Ve Fenerbahçe maçı...


Fenerbahçe ile sahalarında oynayacakları müsabakaya da değinen Tekke, şunları kaydetti: "Biz maç maç gidiyoruz. Evimizde oynayacağımız bir maç, kazanabileceğimiz bir maç. Biz o mücadeleyi sadece Fenerbahçe'ye değil, kimle oynarsak oynayalım göstermek durumundayız. İsteğimiz destek tabii ki taraftar da tribünleri doldurmalıdır. Tabii burada benim asıl söyleyeceğim şey şu. Bence hakem konuşsun. Ben hakemden hiç memnun değildim. Hiç alakası yok değil mi? Bugün yendik aslında. Kenarda rahatsız olduğum şeyler oluyor. Rahatsız ediyor beni. Bunu yenerken de söylemem gerekli yani. Rahatsız ediyor beni. Etmeyen var. Yenildiğinde de etmeyen var ama yendik, rahatsız ediyor. Hissediyorum, görüyorum, yaşıyorum. Dolayısıyla Fenerbahçe maçı da normal maçlar gibi bizim için, kazandığımızda 3 puan alacağımız, kaybettiğimizde puan alamayacağımız ve beraberlikte de 1 puan alacağımız bir maç. İyi konsantre olup ve iyi analiz ederek isteğimiz, arzumuzu göstererek taraftarımızı yine güldürmeye çalışacağız. Başka ekstra bir motivasyonumuz olmayacak."

Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı

Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminde 8 futbolcu transfer etti. Yeşil-beyazlılar, 5 futbolcuyla da yollarını ayırdı

07.02.2026 14:28:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı
Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı
Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminde 8 futbolcu transfer etti. Yeşil-beyazlılar, 5 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminin en hareketli takımlarından oldu. Yeşil-beyazlılar eksik düşündüğü bölgelere takviyeler yaparken, bu doğrultuda kadrosuna 9 futbolcu dahil etti. Anadolu kartalı, 5 futbolcuyu bonservisiyle, 3 futbolcuyu ise kiralık olarak alırken, kiralık olarak gönderdiği sözleşmeli futbolcusu Blaz Kramer'i de geri çağırdı.



Konyaspor, bu transfer döneminde; Deniz Türüç, Sander Svendsen, Kazeem Olaigbe, Diogo Gonçalves, Rayyan Baniya, Berkan Kutlu, Arif Boşluk, Blaz Kramer ve Adamo Nagalo'yu transfer etti.

5 futbolcu takımdan ayrıldı

Konyaspor, bu transfer döneminde Mucahit İbrahimoğlu'nu Serikspor'a, Kaan Akyazı'yı Bandırmaspor'a, Muzaffer Utku Eriş'i ise Batman Petrolspor'a kiraladı. Yeşil-beyazlı ekipte, Melih Bostan Sakaryaspor'a transfer olurken, Umut Nayir de Trabzonspor'la sözleşme imzaladı.

Çağdaş Atan gitti, İlhan Palut geldi



Konyaspor'da en önemli değişiklik ise teknik direktör koltuğunda oldu. Konyaspor'un başında Süper Lig'de 9 karşılaşmaya çıkan Teknik Direktör Çağdaş Atan, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Konya ekibi, bu sonuçlarla Atan ile yollarını ayırdı. Yeşil-beyazlılar daha sonra daha önce de takımı çalıştıran İlhan Palut ile anlaştı.İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.