logo
19 NİSAN 2026

Rizeli oyuncunun hedefi İtalya Ligi

Çaykur Rizespor'un Medipol Başakşehir'den 1 yıllığına kiraladığı Cemali Sertel, kendini tekrar ispatlamak istediğini ve onun için takıma geldiğini belirtti.

23.07.2021 14:30:00
Rizeli oyuncunun hedefi İtalya Ligi
Rizeli oyuncunun hedefi İtalya Ligi
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Erzurum'un Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde kamp dönemini tamamlayan Çaykur Rizespor'un 21 yaşındaki sol beki Cemali Sertel, yaptığı açıklamada, Karadeniz ekibine yeni adapte olduğunu söyledi.

Kamp döneminin yoğun geçtiğini ifade eden Cemali, "İyi hazırlandık, hocalarımız da istekli, inşallah lige iyi şekilde başlamak istiyoruz." dedi.

"Kendimi tekrar ispatlamak istiyorum"

Cemali Sertel, geçen sezon eski takımında fazla forma şansı bulamamasının hatırlatılması üzerine, "Kendimi tekrar ispatlamak istiyorum onun için buraya geldim. Bunun için çok çalışıyor ve kendimi seyrettirmek istiyorum. Bu yüzden Rizespor'a gelmek benim için iyi bir fırsat oldu. Formumu en üst seviyeye çıkarmak istiyorum bunun için de elimden geleni yapacağım." diye konuştu. Her futbolcunun Avrupa hayalinin olduğunu anlatan Cemali, genç bir futbolcu olduğunu, bu yüzden de sergileyeceği performansla Avrupa'da oynamak istediğini vurguladı.

Cemali, "Önce burada iyi bir performans sergileyip ondan sonra da Avrupa'ya gitmek istiyorum. İtalya liginde oynamak istiyorum, öncelikli hedefim bu. Benim oyun tarzıma uygun bir lig ve izlemeyi de seviyorum. O yüzden İtalya ligi hoşuma gidiyor. Daha sonra da kısmet olursa inşallah A Milli Takım'da oynamak istiyorum." ifadelerini kullandı.



Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti

Trabzonspor'un eski başkanı ve futbolcusu Atay Aktuğ, hayatını kaybetti.

19.04.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti
Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti
Trabzonspor'un eski başkanı ve futbolcusu Atay Aktuğ, hayatını kaybetti.

Trabzonspor'un resmi sosyal medya hesabından Atay Aktuğ'un vefatına ilişkin yapılan paylaşımda Aktuğ'un vefat haberinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiaya başsağlığı dilendi.



11 Nisan 1945'te Trabzon'da doğan Atay Aktuğ, futbolculuk kariyerinde İdmanocağı ve Akçaabat Sebatspor'un ardından Trabzonspor forması giydi ve takım kaptanlığı yaptı. 1981-1982 sezonunda Mustafa Günaydın başkanlığındaki yönetimde Basın İlişkilerinden Sorumlu Yönetici olarak görev alan Aktuğ, 21 Aralık 2003 ile 18 Aralık 2005 tarihleri arasında Trabzonspor Kulübü Başkanlığı görevini yürüttü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Aktuğ, 1989-1994 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı görevinde de bulundu.
Şehre ve kulübe olan bağlılığıyla tanınan Atay Aktuğ'un cenazesinin yarın (Pazar) ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

Ertuğrul Doğan'dan başsağlığı mesajı

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan da Aktuğ'un vefatıyla ilgili olarak yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kulübümüzün eski başkanlarından, eski kaptanlarımızdan ve Trabzon'a uzun yıllar hizmet etmiş değerli isim Atay Aktuğ'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Geçtiğimiz aylarda kendisini ziyaret etme ve uzun uzun sohbet etme imkanı bulmuştum. Trabzonspor'a olan bağlılığını, heyecanını ve kulübümüze dair taşıdığı derin sevgiyi bir kez daha yakından görmek benim için çok kıymetliydi.

Bu anlamlı buluşmanın ardından vefat haberini almak üzüntümüzü daha da derinleştirmiştir. Formamızı yıllarca başarıyla temsil eden, ardından başkanlık görevinde kulübümüze önemli katkılar sunan ve Türkiye Kupası sevinci yaşatan Atay Aktuğ, Trabzonspor tarihindeki müstesna yerini daima koruyacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet; başta ailesi olmak üzere camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Okan Buruk: 'Oyun içerisinde 2-2 olursa, 1 gol daha yersek duygusunu yaşadık'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından, "Pozisyonları vermedik ama yediğimiz 1 gol bize biraz daha oyun içerisinde 2-2 olursa 1 gol daha yersek duygusunu hem oyunculara hem kenarda bize yaşattı" dedi

19.04.2026 00:16:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Oyun içerisinde 2-2 olursa, 1 gol daha yersek duygusunu yaşadık'
Okan Buruk: 'Oyun içerisinde 2-2 olursa, 1 gol daha yersek duygusunu yaşadık'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından, "Pozisyonları vermedik ama yediğimiz 1 gol bize biraz daha oyun içerisinde 2-2 olursa 1 gol daha yersek duygusunu hem oyunculara hem kenarda bize yaşattı" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Puan farkını arttırmak için mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Gençlerbirliği de küme düşme hattında. Normalde de puana ihtiyacı vardı. Zor bir maç olacağını biliyorduk ama ilk yarı golle başladık.

Skoru yakaladık aslında ikinci yarı 60. dakikada attığımız golle 3-0 ile maç bitmişti ama hakemler özellikle VAR'dan gelen uyarıyla maçı tekrar başlattılar. Ardından yediğimiz gol ile 2-1'lik skor. Burada zaman zaman rakibimizin de iştahı arttı.

Bizim zaman zaman oyunu koruma düşüncemiz oldu. Değişiklikle beraber oyunu oturttuk. Kazanmasını bildik. Pozisyonları vermedik ama yediğimiz 1 gol biraz daha oyun içerisinde 2-2 olursa, 1 gol daha yersek duygusunu hem oyunculara hem kenarda bize yaşattı. Maçı daha rahat bir şekilde götürebilirdik ama Gençlerbirliği iyi mücadele ortaya koydu. Gençlerbirliği'ni de mücadelelerinden dolayı tebrik etmek istiyorum" diye konuştu.

Volkan Demirel: 'Çok basit goller yediğimizi düşünüyorum'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Galatasaray müsabakasının ardından, "Çok basit goller yediğimizi düşünüyorum. Galatasaray bu ligin lideri. Ama ilk 60 dakika skoru golsüz götürseydik gol atacağımızı biliyordum" dedi

19.04.2026 00:15:00
İhlas Haber Ajansı
Volkan Demirel: 'Çok basit goller yediğimizi düşünüyorum'
Volkan Demirel: 'Çok basit goller yediğimizi düşünüyorum'
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Galatasaray müsabakasının ardından, "Çok basit goller yediğimizi düşünüyorum. Galatasaray bu ligin lideri. Ama ilk 60 dakika skoru golsüz götürseydik gol atacağımızı biliyordum" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, "İlk yarı hemen maç maçında yediğimiz gol sonrasında ilk yarının bitimine 2-3 dakika kala yediğimiz gol var. Çok basit goller yediğimizi düşünüyorum.

Galatasaray bu ligin lideri. İkinci yarıda yapmış olduğumuz değişiklikler aslında plan şuydu; bunu söylesem ne kadar önemseyeceksiniz bilmiyorum ama ilk 60 dakika skoru golsüz götürseydik gol atacağımızı biliyordum. Dediğim gibi bugün galip gelsek çok iyi olurdu ama geldiğimden beri söylüyorum önümüzdeki maçlar bizim kaderimizi belirleyecek. Ligde kalmak için uğraşacağız" ifadelerini kullandı.

Demirel, maç bittikten sonra yorum yapmanın ve soru sormanın kolay olduğunu ifade etti. Maç içinde ve öncesinde bunları hesaplayıp hareket etmenin zorluğuna değinen Volkan Demirel, ayrıca, Gençlerbirliği'ni ligde tutmak için uğraşacağını kaydetti.

Öte yandan Demirel, ligde hakemlerin Gençlerbirliği aleyhine 12 karar verdiğini ve ligde bu anlamda birinci olduğunu dile getirdi.

66. randevu öncesi Samsunspor'un 11, Beşiktaş'ın 35 galibiyeti var

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 30. hafta müsabakasında konuk olacağı Samsunspor ile ligde 66. kez rakip olacak

18.04.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
66. randevu öncesi Samsunspor'un 11, Beşiktaş'ın 35 galibiyeti var
66. randevu öncesi Samsunspor'un 11, Beşiktaş'ın 35 galibiyeti var
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 30. hafta müsabakasında konuk olacağı Samsunspor ile ligde 66. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, yarın saat 17.00'de Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda Samsunspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar 16 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet sonucunda topladığı 55 puanla 4. sırada yer alıyor.

Kırmızı-beyazlılar ise 9 galibiyet, 12 beraberlik ve 8 mağlubiyetle aldığı 39 puan neticesinde 7. sırada bulunuyor.

Ligde 66. randevu



Beşiktaş ile Samsunspor, Süper Lig'de bugüne kadar 65 kez rakip oldu. Siyah-beyazlılar söz konusu müsabakalarda 35 defa galip gelirken, kırmızı-beyazlılar ise 11 kez kazandı. 19 mücadele de berabere sona erdi. Geride kalan maçlarda Kartal, 102 kez rakip fileleri havalandırırken, Samsun 59 gol sevinci yaşadı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan müsabaka, 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.

Kartal'da üç eksik

Beşiktaş'ta Samsunspor karşılaşması öncesinde üç eksik bulunuyor. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Wilfred Ndidi ve sarı kart cezalısı olan Emirhan Topçu, Karadeniz temsilcisi karşısında formasından uzak kalacak.

Öte yandan ayak bileğinden operasyon geçirerek sezonu kapatan Kartal Kayra Yılmaz da maçta görev alamayacak.

5 oyuncu ceza sınırında



Siyah-beyazlılarda Samsunspor maçı öncesinde 5 oyuncu ceza sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu, Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Rıdvan Yılmaz ve Salih Uçan, Samsunspor karşısında sarı kart görmeleri durumunda gelecek hafta oynanacak Fatih Karagümrük maçında forma giyemeyecek.

Gürcan Hasova yönetecek

Samsunspor ile Beşiktaş arasında oynanacak mücadeleyi hakem Gürcan Hasova yönetecek. Hasova'nın yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ile Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Burak Pakkan olacak.

Recep Uçar: 'Her takıma eşit mesafedeyiz, saygılıyız'

18.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Recep Uçar: 'Her takıma eşit mesafedeyiz, saygılıyız'
Recep Uçar: 'Her takıma eşit mesafedeyiz, saygılıyız'
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Fenerbahçe maçının son bölümünde çekilmediklerini belirterek, "Son dakikada da Modibo ile bulduğumuz golle de buradan 1 puanla almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Alınan 1 puan değerli. Oyuncularımı yürekten kutluyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, sözlerine Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

Uçar, karşılaşmaya dair ise şunları söyledi:

"Maçtan sonra heyecan fırtınası geçen bir maç olduğunu söyleyebilirim. Geçen haftaki skorlar ister istemez Fenerbahçe'ye enerjisini motivasyonunu arttırmıştı. Stada gelirken dahi insanlar bize hissettirdi. İpler kendi ellerindeydi. Baskılı oyuna karşı oynayacağımızın farkındaydık. Bugünkü oyun sonrasında buradan puan almadan dönseydik emeğe yazık olacaktı.

Buraya, baskı yiyecek olsak da Fenerbahçe'nin dikte edeceği oyunu değil, kendi planladığımız oyunu oynamaya gelmiştik. Samet'in atıldığı bölüme kadarki bölüm, bizim net olarak iyi oynadığımız bölümdü. Burada bunu büyük takımlar gerçekleştiremiyor. Ali Sowe ve Laçi ile ilk yarıda net pozisyonlarımız var. İkinci yarı golle başladık.

Golden sonra Samet atılana kadar bizim kontrolümüzde olan bir oyun. Topa sahip olduğumuz çekilmediğimiz bir maç. Sonraki bölümde çok sarı kartlı oyuncularımız vardı. Samet'in atıldığı ana kadar ayrı bölüm, atıldıktan sonra ayrı, ikiye ayırırsak. Bir de stoper sokana kadar o sırada penaltı pozisyonu oldu.

Bir anda 1-1'e döndü. Fenerbahçe momentumu aldı. Tekrar değişikliğe gittik; 5-3-1'e döndük. Sonraki bölümde yine çekilmedik, değişiklikleri puan almak için yaptık. Son dakikada da Modibo ile bulduğumuz golle de buradan 1 puanla almanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Biz hedefleri olan camiayız. Rize büyük bir camia. Farklı hedeflerimiz var. Son haftalarda da iyi futbol oynuyoruz. Alınan 1 puan değerli. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Yarış devam ediyor. Her takıma eşit mesafedeyiz, saygılıyız. Şampiyonluk yarışında da Fenerbahçe'ye ve Tedesco'ya başarılar diliyorum. İnşallah hak edenin kazandığı bir yarış olur."

Uçar, müsabakada ciddi ikili mücadeleler olduğunu belirterek hakemler adına da kolay maç olmadığını söyledi.

Tedesco mazeretleri sıraladı

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, basın toplantısında soruları yanıtladı.

18.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco mazeretleri sıraladı
Tedesco mazeretleri sıraladı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, "20 saniye kala o golü yiyorsunuz. Nasıl hissedebilirim. Bugün modum düşük olacak. Ama yarından itibaren pozitif olarak uyanmak isteyeceğim. Hala gitmemiz gereken yol var. Durum pozitif. Asla pes etmeyeceğiz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, basın toplantısında soruları yanıtladı.

Son dakikada yenilen golle puan kaybı yaşanması nedeniyle "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz'" sorusuna Tedesco, "Bu fırsatları bizler alıyoruz. Kimse hediye etmiyor. Herkes için zorlu sezon oluyor. Alanya maçında son saniyede yediğimiz gol, Antalya'da atamadığımız gol, Kasımpaşa maçları; kolay değil.

Yere düşmek bir şeydir ama ayağa kalkmak da bir şeydir. Bugün kendimizi boşlukta, hayal kırıklığında hissediyoruz. Muhtemelen yarın da öyle hissedeceğiz. Pazar günü tekrar yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Konya'da kupa maçı oynayacağız, yarı finale çıkmak istiyoruz. Sonra güzel bir derbi maçı oynayacağız. Kafamda sadece bunlar var. Umarım sorunuz şakadır. Ben ful enerji ile işime devam ediyorum. Bu oyunun bir parçası ve bizler de insanız" diye konuştu.

"Asla pes etmeyeceğiz"

Tedesco, Rizespor'un son oynadığı 7 maçta 5 galibiyeti olduğunu hatırlatarak, "Rakiplerimizin her zaman iyi dönemlerine denk geliyoruz. Hiçbir şey bize hediye edilmiyor. Rakibin oynadığı uzun toplar, ikinci toplar. İkinci kaleyi bulan şutlarında 1-0 geriye düştük. Pozisyon almamız iyiydi. Biraz 3. bölgede acele kararlar veriyoruz. Geriye kalan her şey iyiydi bizim için. Maçı da çevirmeyi başarmıştık. Net penaltımız 6 dakika incelendi. Rizesporlu oyuncuların artık güçleri kalmamıştı. Nefes nefeslerdi. 6 dakika çok uzun bir mola. Stadyumda atmosfer de çok iyiydi. 20 saniye kala o golü yiyorsunuz. Nasıl hissedebilirim. Bugün modum düşük olacak. Ama yarından itibaren pozitif olarak uyanmak isteyeceğim. Hala gitmemiz gereken yol var. Durum pozitif. Asla pes etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Kaleciye kırmızı kart verilmeliydi"

Kasımpaşa maçında da uzatma dakikalarında yenilen golün hatırlatılması üzerine İtalyan teknik adam şu yanıtı verdi:

"Kasımpaşa maçından farklıydı. Bu maçta geri çekilmedik 10 dakika top bizdeydi. Ne zaman geri çekildik, bunu göremiyorum. Oğuz kaleciye baskı yapıyordu. Bence o pozisyonda kaleciye faul yoktu. Bence kırmızı kart verilmesi gerekiyordu. Diri oyuncu olarak Oğuz'u sahaya sürdük, her yerde baskı yaptı."

"Bizler iştahlıyız, her şeyimizle orada olacağız"

Lig ve Türkiye Kupası'nda mücadele etmeleri ve önceliklerinin ne olacağına dair Tedesco, "İkisi de bizim için önemli. Hala daha önemli. Galatasaray, pazar günü oynadığı maçı kazanamadı. Henüz Gençlerbirliği ile oynamadılar. Gençlerbirliği de 4 maç üst üste aldı. Ligde kalmak için savaşıyorlar. Göreceğiz. Sonrasında güzel bir derbi olacak. Bizler iştahlıyız. Her şeyimizle orada olacağız. Üzerimizde baskı olmayacak. Kupa da önemli. Bizim için havaya kaldırma ihtimali olan her kupayı istiyoruz. Konyaspor da diğer rakiplerimiz gibi iyi dönemden geçen bir takım. Hakem konularını tartışmak her zaman zordur bizim için zordu" dedi.

"Uzmanlığım şans hesaplamak değil"

Tedesco, Sidiki Cherif'in performansı ve ligin kalan bölümüyle ilgili ise, "Sidiki bugün iyi maç çıkardı. Beklediğimiz her şeyi yapıyor. Çok genç oyuncu. Galatasaray'ın puan kaybı ihtimali için bir şey söylemeyeceğim. Benim uzmanlığım şans hesaplamak değil, benim bahis şirketim yok. Bu da benim uzmanlık alanım değil" diyerek sözlerini noktaladı.

Fenerbahçe, evinde 5. kez puan kaybetti

Trendyol Süper Lig'de konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, evinde 5. kez puan kaybetti

18.04.2026 00:00:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, evinde 5. kez puan kaybetti
Fenerbahçe, evinde 5. kez puan kaybetti
Trendyol Süper Lig'de konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, evinde 5. kez puan kaybetti.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, milli ara sonrası Beşiktaş ve Kayserispor galibiyetleriyle şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürürken taraftarı önünde puan kaybı yaşadı.

İlk yarıda pozisyon üretmekte zorluk yaşayan Fenerbahçe, 80. dakikada önce beraberliği yakaladı, 6 dakika sonra ise öne geçti. Kanarya, 90+8'de kalesinde gördüğü gol sonrası sahadan 1 puanla ayrıldı.



Bu sonuçla 67 puana çıkan Tedesco'nun öğrencileri gelecek hafta Galatasaray deplasmanına gidecek.

Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon 10. kez beraberlik elde etti.

Bernardo Silva, Manchester City'den ayrılacak

Portekizli futbolcu Bernardo Silva, 9 yıldır formasını giydiği İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'den sezon sonunda ayrılacağını duyurdu

17.04.2026 11:53:00
AA
Bernardo Silva, Manchester City'den ayrılacak
Bernardo Silva, Manchester City'den ayrılacak
Portekizli futbolcu Bernardo Silva, 9 yıldır formasını giydiği İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'den sezon sonunda ayrılacağını duyurdu.

Portekizli futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birkaç ay sonra Manchester City'ye veda etme zamanı gelecek." ifadesini kullandı.

Orta sahada görev yapan 31 yaşındaki futbolcu, 2017 yılının temmuz ayında transfer olduğu ve 9 yıldır formasını giydiği Manchester City'de forma giydiği 451 maçta 76 gol kaydetti.

Arda Turan'lı Shakhtar Donetsk yarı finalde

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçlarının ardından Shakhtar Donetsk, Strasbourg, Rayo Vallecano ve Crystal Palace yarı finale yükseldi

17.04.2026 11:08:00
İhlas Haber Ajansı
Arda Turan'lı Shakhtar Donetsk yarı finalde
Arda Turan'lı Shakhtar Donetsk yarı finalde
UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçlarının ardından Shakhtar Donetsk, Strasbourg, Rayo Vallecano ve Crystal Palace yarı finale yükseldi.

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları bugün oynanan 4 maçla sona erdi. Arda Turan'ın çalıştırdığı Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, ilk maçta 3-0 yendiği Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak tur atladı.



Crystal Palace, Fiorentina'yı saf dışı bırakırken, Raya Vallecano, AEK'yı, Strasbourg ise Mainz'i eledi.

Yarı finalde Shakhtar Donetsk Crystal Palace ile, Rayo Vallecano da Strasbourg'la karşılaşacak.

Bu akşam oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

AZ Alkmaar (Hollanda): 2 - Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 2 İlk maç: (0-3)

AEK (Yunanistan): 3 - Rayo Vallecano: 1 İlk maç: (0-3)

Fiorentina (İtalya): 2 - Crystal Palace (İngiltere): 1 İlk maç (0-3)

Strasbourg (Fransa): 4 - Mainz (Almanya): 0 İlk maç: (0-2)

Bodrum'da ralli heyecanı başlıyor

Petrol Ofisi Maxima 2026 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen Rally Bodrum'un ikinci ayağı, 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Bodrum ve Milas'ta gerçekleştirilecek. Organizasyon, Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenecek

16.04.2026 13:38:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum'da ralli heyecanı başlıyor
Bodrum'da ralli heyecanı başlıyor
Petrol Ofisi Maxima 2026 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen Rally Bodrum'un ikinci ayağı, 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Bodrum ve Milas'ta gerçekleştirilecek. Organizasyon, Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenecek.
Bodrum Yarımadası'nın en büyük spor organizasyonları arasında yer alan ralli, asfalt zeminli etaplarda koşulacak ve bölgenin doğal güzelliklerini sporla buluşturacak.

İlk kez merkezde seyirci etabı düzenlenecek
Rally Bodrum'da bu yıl ilk kez ilçe merkezinde seyirci özel etabı gerçekleşecek. Ortakent'te Kerem Aydınlar Ortaokulu ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasındaki 2,80 kilometrelik parkurda koşulacak etap, 30 Nisan Perşembe günü saat 18.50'de start alacak.

12 özel etapta kıyasıya mücadele
Organizasyon kapsamında 1 Mayıs Cuma günü Milas-Bodrum hattında Karacahisar, Fesleğen ve Mazı bölgelerinde 6 özel etap geçilecek. 2 Mayıs Cumartesi sabahı saat 09.00'da yeniden direksiyon başına geçecek ekipler; Bodrum'daki Çamlık, Alazeytin ve Etrim etaplarında 6 özel etap daha tamamlayacak. Yarış, saat 15.45'ten itibaren Titanic Luxury Collection Bodrum'da düzenlenecek finiş seremonisi ve ödül töreni ile sona erecek.

Çevreye duyarlı ralli
KAROSK, organizasyonda çevre bilincine yönelik çalışmalar da yürütüyor. Fosil yakıtlı araçların oluşturduğu karbon ayak izi, uluslararası standartlara uygun şekilde raporlanacak. Elde edilen verilere göre, aynı miktarda karbon emisyonunu dengelemek amacıyla Bodrum'da çevre projelerine destek sağlanacak. Ayrıca mikroplastik içermeyen, bitki bazlı ve doğada çözülebilen çöp torbaları kullanılarak seyirci alanlarında temizlik çalışmaları yapılacak. Görevlilere tohumlu kurşun kalem dağıtımı gerçekleştirilirken, çevre farkındalığını artırmaya yönelik uygulamalar hayata geçirilecek.

Güvenlik ve bilgilendirme toplantısı yapıldı
Yarışlar öncesinde Duja Bodrum Hotel'de düzenlenen toplantıda, güvenlik ve organizasyon detayları ele alındı. Toplantıya Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Spor Müdürü Oktay Dumruk ile KAROSK yetkilileri katıldı. Toplantıda etaplar, güvenlik önlemleri ve yarış programına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.