logo
12 HAZİRAN 2026

Rizespor maçı öncesi eksikler artıyor

Beşiktaş'ta Fernandes ve Amartey yarınki Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek

02.05.2024 23:12:00
Anadolu Ajansı
Rizespor maçı öncesi eksikler artıyor
Rizespor maçı öncesi eksikler artıyor

BBeşiktaş Kulübü, futbolcuları Gedson Fernandes ile Daniel Amartey'in Trendyol Süper Lig'de yarın oynanacak Çaykur Rizespor maçında görev alamayacağını açıkladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Fenerbahçe ile oynanan maçta ağrı hisseden Gedson Fernandes'in Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde yapılan MR görüntülenmesinde alt baldır arka adalesinde gerilme ve kanama saptandığı belirtilerek, "Gedson Fernandes'in tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır." denildi.

Ağabeyinin cenaze törenine katılmak üzere Gana'ya giden Daniel Amartey'in de Çaykur Rizespor maçı kadrosunda yer almayacağı aktarıldı.
AA

Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'nın Vancouver kentinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesinde Arizona'daki kamp merkezindeki son çalışmasını yaptı

12.06.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı
Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'nın Vancouver kentinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesinde Arizona'daki kamp merkezindeki son çalışmasını yaptı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde futbolcular, fitness salonunda ısınma ve bireysel program dâhilinde çalıştı. Milliler daha sonra sahada sürat ve taktik çalışmaları yaptı.



Kenan Yıldız bireysel idmanlara devam ederken; son bölümde de çift kale maç oynandı. Ay-yıldızlıların akşamki çalışmasını TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve Genel Sekreter Abdullah Ayaz da izledi.

Ay-yıldızlılar, yarın yerel saatle 10.00'da Arizona'dan Vancouver'a yolculuk edecek.

A Milli Takım, Vancouver'daki Killarney Park'ta yerel saatle 18.30'da yapacağı antrenmanla Avustralya maçının hazırlıklarına devam edecek.

Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı

2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda Güney Kore, Çekya'yı 2-1 mağlup etti

12.06.2026 10:43:00 / Güncelleme: 12.06.2026 10:47:48
Haber Merkezi
Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı
Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı
2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu ilk maçında Güney Kore, geriye düştüğü karşılaşmada Çekya'yı 2-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Beşiktaş forması giyen Güney Koreli golcü Hyeon-gyu Oh, attığı golle takımına 3 puanı getiren isim oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda Güney Kore ile Çekya, Meksika'nın Guadalajara kentindeki Guadalajara Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mısırlı hakem Amin Omar'ın yönettiği mücadeleye iki takım da kontrollü başladı. İlk dakikalarda orta saha mücadelesi ön plana çıkarken, taraflar yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.



İkinci yarıda tempo yükselirken, 59. dakikada ceza sahasında iyi yükselen Ladislav Krejci, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek Çekya'yı 1-0 öne geçirdi. Beraberlik için baskısını artıran Güney Kore, 67. dakikada In-beom Hwang'ın golüyle skoru 1-1'e getirdi. Karşılaşmanın son bölümünde baskısını sürdüren Güney Kore, galibiyet golüne ise 80. dakikada ulaştı.

Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Beşiktaşlı futbolcu Hyeon-gyu Oh, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve ülkesini 2-1 öne taşıdı. Kalan dakikalarda Çekya'nın beraberlik çabaları sonuç vermezken, Güney Kore sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Güney Kore, A Grubu'na 3 puanla başlarken, Çekya ilk maçını puansız tamamladı

Taht oyunlarına karşı şah çekti

Yönetim içinde ultraAslan’ın çıkışıyla başlayan, Abdullah Kavukçu’nun liste dışı kalıp muhasip üye bile yapılamamasıyla tırmanan ve Ankara’daki protokol masası kavgasına kadar varan güç savaşları Galatasaray’ı derinden sarsıyor. Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki hafta radikal kararlar alması beklenirken, Liseli yöneticiler yönetimdeki bu kaotik "taht oyunlarına" karşı Ali Dürüst ile şah çekti.
 

11.06.2026 16:44:00
Haber Merkezi
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Galatasaray'da seçim bitti ama yönetim kavgası bitmedi... muhalefeti olmayan Dursun Özbek yönetimi kendi içinde birbirine muhalefet olmaya başladı. Camia için yaşananlar "taht oyunları" krizi şeklinde değerlendirilmeye başlandı.






METİN ÖZTÜRK KRALLIĞINI İLAN ETTİ

Süreç ortaya seçimden hemen sonra ultraAslan'ın liderinin bazı yöneticilere sert bir şekilde "ayar vermesiyle" çıktı. Bu olayın hemen ardından yönetim içindeki dengeler değişti. Seçim döneminde Dursun Özbek'in başkan vekili olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Kavukçu, yaşanan liste içi operasyonlar ve çekişmeler sonucunda muhasip üye bile olamadı.






ANKARA'DA SKANDAL MEYDANA GELDİ

Bu durum kulislerde ciddi bir kırılmaya yol açarken, İkinci Başkan Metin Öztürk'ün, Dursun Özbek sonrası dönem için şimdiden "doğal başkan adaylığını" ilan ettiği gibi bir hava oluştu.

Yönetim içindeki ego ve makam savaşları, Ankara Galatasaraylılar Derneği'nde düzenlenen resmi bir yemekte zirve yaptı. Başkan ve eşlerinin de bulunduğu masada yaşanan skandal çok ses getirdi.






GALATASARAY ADA'SINDA DA OLDU

Benzer bir huzursuzluk daha önce de Galatasaray Adası'nda düzenlenen kahvaltıda da baş göstermişti. Yönetim içerisindeki bu kaotik ortamı ve idari boşluğu dağıtmak isteyen Galatasaray Lisesi mezunu (Liseli) bazı yöneticiler ise formülü eski bir isimde buldu.






ALİ DÜRÜST FORMÜLÜ MASADA

Liseli kanadın, futbol şubesinin başına camianın ağırlığı olan isimlerinden Ali Dürüst'ü getirmek istediği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Planlanan senaryoya göre Dürüst; hem futbolun başında Kemerburgaz'da tam yetkili olacak hem de kulübün basın sözcülüğü görevini üstlenerek yönetimdeki çok sesliliğe son verecek.






BAŞKAN ÖZBEK SESSİZLİĞİ SEÇTİ

Tüm bu kavgaların, dedikoduların ve taht oyunlarının merkezinde yer alan Başkan Dursun Özbek ise şu anda tamamen sessiz kalma stratejisini uyguluyor. Son olarak Sabah gazetesine verdiği röporatajda da böyle bir olay hiç yokmuş gibi davrandı. Her şeyi yakından izleyen, gözlemleyen ve not eden Özbek'in, yönetimdeki bu disiplinsizliğe ve klikleşmeye karşı önümüzdeki hafta radikal bir karar alması ve duruma el koyması bekleniyor.

Guirassy için kritik zirve

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminin transfer listesinde olduğu iddia edilen Borussia Dortmund’un yıldızı Serhou Guirassy için Almanya’da kritik bir gelecek zirvesi gerçekleştirildi. Dortmund yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, Gineli golcüye takımdaki yeni rolü ve taktiksel değişim detaylı bir sunumla aktarıldı.
 

11.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Guirassy için kritik zirve
Guirassy için kritik zirve
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ilk transfer hamlesi olacağı iddialarıyla gündeme gelen Dortmund'un golcü oyuncusu Serhou Guirassy için Almanya'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Alman gazeteci Patrick Berger'in Sky transfer güncellemesinde paylaştığı detaylara göre; tatile çıkmadan hemen önce Dortmund'da bir araya gelen taraflar, oyuncunun kulüpteki geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda Dortmund CEO'su Lars Ricken, sportif direktör Ole Book ve teknik direktör Niko Kovac da hazır bulundu.






DORTMUND YÖNETİMİ TUTMAK İSTİYOR

Yönetim ve teknik heyet, 30 yaşındaki golcü oyuncuyu takımda tutma konusundaki güçlü isteklerini yineledi. Dortmund'un yeni sezon transfer planlamasında Guirassy'yi merkeze koyduğu ve oyun planını tamamen Gineli yıldıza daha uyumlu hale getirmeyi hedeflediği anlatıldı. Toplantıda, oyuncuya takımın gelecekteki taktiksel değişimi ve kendisine nasıl alanlar yaratılacağı detaylı bir sunumla aktarıldı.






NET BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Dortmund cephesinin bu hamlesine rağmen yapılan kritik görüşme henüz kesin bir nihayete bağlanmış değil. İddialara göre, Guirassy transferinde net kararların verilmesi için önümüzdeki haftaların ve Dünya Kupası sürecinin beklenmesi gerekecek. Tüm taraflar, piyasa koşullarına ve önümüzdeki dönemin getireceği şartlara göre durumun netleşeceği fikrinde birleşti.






FENERBAHÇE HABERLERİ SÖYLENTİ İDDİASI

Oyuncunun adı sarı-lacivertlilerin başkanlık seçim süreciyle yoğun bir şekilde anılmıştı. Ancak Dortmund kaynakları, bu iddiaların kampanya döneminin getirdiği bir hareketlilikten ibaret olabileceğini belirterek söylentilere temkinli yaklaştı.






TOTTENHAM VE ASTON VILLA DA VAR

9 numara arayışında olan Tottenham ve Aston Villa gibi Premier League ekiplerinin de Guirassy'nin durumu hakkında kulübüyle ön görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Yıldız golcü için Suudi Arabistan kulüplerinden ciddi bir ilgi ve teklifler olsa da Guirassy kariyerine bu bölgede devam etmeyi kesin bir dille reddetti.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DA KONUŞULACAK

Şu an için Borussia Dortmund cephesi oyuncusunu bırakmak istemediğini net bir şekilde göstererek temkinli bir nefes alsa da, dev kulüplerin radarında olan Guirassy'nin geleceği önümüzdeki haftalarda da futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek.

100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı

Galatasaray'ın Corinthians forması giyen 19 yaşındaki Brezilyalı golcü Gui Negão için yürüttüğü transfer operasyonunda şok bir detay ortaya çıktı. Geleceğin büyük yıldız adayları arasında gösterilen ve yurt dışı çıkış maddesi 100 milyon Euro olan genç forvetin sakatlık raporları sarı-kırmızılı teknik heyeti ve yönetimi endişelendirdi. Mart ayında milli takımda yaşadığı adale sakatlığının tekrarlama riskini göz önünde bulunduran Aslan, geleceğe yatırım gözüyle baktığı bu büyük transferde geri adım atarak görüşmeleri tamamen durdurdu

11.06.2026 12:42:00
Haber Merkezi
100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı
100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı
Transfer çalışmalarını 10+4 kuralına uygun olarak sürdürmeye çalışan Galatasaray, rotasını Brezilya pazarına çevirmişti. Sarı-kırmızılıların, Corinthians altyapısından yetişen ve geleceğin büyük yıldız adayları arasında gösterilen 19 yaşındaki forvet Gui Negão'nun durumunu yakından takip ettiği ortaya çıktı. Ancak Aslan'ın bu transfer hamlesinde sakatlık korkusu ortaya çıktı.






SAKATLIK RİSKİ ALINMAK İSTEMEDİ

Yetenekli oyuncunun Mart ayında Brezilya U-20 Milli Takımı kampında yaşadığı şanssızlık, Galatasaray'ın geri adım atmasına neden oldu. Antrenmanda sağ uyluk arka adalesinden 2. derece sakatlık geçiren ve uzun süren bir rehabilitasyon süreci atlatan genç oyuncunun mevcut durumu sarı-kırmızılı kurmayları endişelendirdi. Sakatlık riskini almak istemeyen yönetim, Gui Negão için yürüttüğü ilk temasları ve görüşmeleri devam ettirmeme kararı aldı.






SERBEST KALMA BEDELİ 100 MİLYON EURO

Corinthians'ın üzerine titrediği Gui Negão için Brezilya kulübünün tavrı oldukça net. Daha önce Arap dünyasından gelen 18 milyon Euro ve Zenit'ten gelen 15 milyon Euro'luk teklifleri reddeden Brezilya ekibi, oyuncusunu kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. 2030 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç forvetin yurt dışı kulüpleri için serbest kalma bedeli ise tam 100 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda.






YENİ TEKNİK ADAM FORMA VERMEDİ

Sakatlığını atlattıktan sonra Corinthians'ın başına geçen Fernando Diniz'den henüz forma şansı alamayan oyuncu için ülkesinden Internacional de devreye girmişti. Ancak Internacional'in kiralama formülüne karşılık Corinthians'ın sadece kalıcı transfere onay vermesi, o cephedeki görüşmeleri de tıkamıştı. Galatasaray ise oyuncunun yeteneğine olumlu baksa da adale sakatlığının tekrarlama riski nedeniyle masadan şimdilik kalkmış durumda.

Mourinho'nun ilk transferi Osimhen

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen’in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı

11.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen için Chelsea ve Atletico Madrid'in ardından Jose Mourinho'nun Real Madrid'i de devreye girdi... masadaki teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajını aştı. Teknik direktör Eric Chelle'nin kadro kararlarıyla çalkalanan Osimhen cephesinde, Mourinho'nun ilk ve en büyük hamlesi olarak kayıtlara geçecek bu dev operasyonun detayları da netleşmeye başladı.






Nijerya Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Chelle'nin son açıklamaları ve Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı. Polonya maçı öncesinde kadroda yer almayan Osimhen ve Lookman üzerinden eleştirilerin hedefi olan Chelle, teknik adamlık sorumluluklarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.






SAKATLIK VE DEVAMSIZLIK ÜZERİNDE DURDU

Gelen tepkiler üzerine sessizliğini bozan teknik direktör Eric Chelle, görevinin sadece kadro kurmaktan ibaret olmadığını savundu. Özellikle sakatlık ve devamsızlık gibi kriz anlarında zor kararlar alınması gerektiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:






AÇIKLAMASI YİNE SORU İŞARETLERİ DOLU

- Oyuncuların en üst düzeyde performans gösterebilmeleri için doğru ortamı yaratmak çok önemli. Bazen şartlar ideal olmayabiliyor; çünkü bir oyuncu eksik, iki oyuncu eksik veya birisi oynayamıyor olabilir. Ama yapabileceğim tek şey, takım için en iyi seçimleri yapmaya devam etmek.






ÖZEL GÖRÜŞME HAKKINDA AÇIKLAMA YOK

Chelle, Polonya maçı öncesinde Osimhen'in transfer görüşmelerinde olduğuna yönelik daha önce basına yansıyan iddialar hakkında ise yeni bir renk vermedi. Galatasaray forması giyen yıldız oyuncuyla özel bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusuna açıklık getirmekten kaçındı.






ŞİMDİ DE MOURINHO ORTAYA ÇIKTI

Nijerya cephesinde Chelle'nin tercihleri kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açarken, transfer piyasasında ise işler tam da teknik adamın işaret ettiği yöne doğru evrilmeye başladı. Milli takımda dinlendirilen ya da transfer sürecine odaklanan Osimhen için Avrupa'nın elit kulüpleri resmi olarak devreye girdi.






100 MİLYON EURO BARAJI AŞILDI

Atletico Madrid ve Chelsea'nin ardından, son olarak Jose Mourinho yönetimindeki Real Madrid de Nijeryalı golcüyü yakından takibe aldı. Uluslararası basına sızan iddialara göre, elit kulüplerin Osimhen için masaya koymaya hazırlandığı teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajı aşılmış durumda.

Trabzonspor'un inadı tuttu

Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor

11.06.2026 12:11:00 / Güncelleme: 11.06.2026 12:15:29
Haber Merkezi
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor.

Oyun tarzıyla "Yeni Alexis Sanchez" olarak adlandırılan ve Avrupa ekiplerinin de radarında olan genç yetenek için daha önce yaptığı teklif reddedilmesine rağmen inadından vazgeçmedi.







Bordo-mavili yönetim, kiralama formülünün tamamen rafa kalktığı ve Danimarka seçeneğine sıcak bakmayan oyuncu için tüm finansal şartları zorlayarak transferi bitirmek için tam saha prese başladı.

Trabzonspor yönetimi Arjantin devi River Plate forması giyen ve gelecekteki adından söz ettirmesi beklenen Ian Subiabre transferinde geri adım atmıyor. Daha önce yapılan hamlelerden sonuç alamayan Karadeniz fırtınası, inatçı tavrını sürdürerek Arjantinli genç yetenek için tam saha prese başladı.







ALEXIS SANCHEZ'İ ANDIRIYOR

Oyun tarzı, sürati ve bilek hareketleriyle Şilili efsane yıldız Alexis Sánchez'e benzetilen 19 yaşındaki kanat oyuncusu için teknik heyetin raporu doğrultusunda tüm imkanlar seferber edildi. River Plate'in yılın ikinci yarısı için kadro planlamasında düşünmediği genç yıldız, Avrupa'ya adım atmaya oldukça sıcak bakıyor.







DÜNYA KUPASI'NDA ADETA COŞTU

Genç oyuncunun Copa Libertadores'te son 16 turuna kalan Universidad Católica'nın da radarında olduğu bilinirken, transferin önündeki en büyük netlik River Plate'in katı tutumu.

Bueno Aires kulübü, geçen yıl Şili'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı formasıyla yıldızlaşan Subiabre'yi kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. Kulübün masadaki tek talebi 3.5 milyon dolarlık net bonservis bedeli.







DANİMARKA'DA OYNAMAYI REDDETTİ

Arjantin'in Olé gazetesinin paylaştığı son bilgilere göre; Danimarka ekibi Midtjylland da oyuncunun menajerleriyle temasa geçerek durumunu sordu. Ancak Subiabre'nin Danimarka'da oynamaya sıcak bakmadığı öğrenildi.







HEM DE ÇOK UCUZA BU İŞ BİTECEK

Trabzonspor'un daha önce genç oyuncu için yaptığı ısrarlı girişimlerin ardından oyuncu cephesindeki bu gelişmeler, bordo-mavililerin iştahını kabarttı.

Transferde inatçı yapısıyla bilinen Trabzonspor yönetiminin, bu kez 3.5 milyon dolarlık bonservis şartını yerine getirerek "Yeni Alexis Sanchez"i Türkiye'ye getirmeye kararlı olduğu belirtiliyor.

Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi

Fenerbahçe’de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi

11.06.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan idari boşlukta, yeni yönetimin henüz mazbatasını alıp göreve başlamadığı "ara dönemi" fırsat bilen Medicana Grubu, bir günde hem erkek hem kadın takımı için tam 10 transfer açıklayarak ortalığı yangın yerine çevirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kongreyi kazanarak yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, henüz mazbatasını alıp resmi olarak göreve başlamadan voleybol şubesinde krizle karşı karşıya kaldı.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan "ara dönemde", voleybol şubesinin isim sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin göreve başlamasını beklemeden bir günde tam 10 transfer (kadın ve erkek takımlarına 5'er oyuncu) açıklayarak kulüp kulislerini hareketlendirdi.







KULÜP TEAMÜLLERİNE AYKIRI

Şube sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin reflekslerini veya şube planlamasını beklemeden, hem erkek hem de kadın voleybol takımları için transferleri peş peşe duyurdu. Kulüp teamüllerine aykırı olan ve "ara dönemde" yapılan bu hamle, spor kamuoyunda "Yeni yönetime gözdağı mı veriliyor?" sorusunu gündeme getirdi. Transfer bombardımanının arkasında ise bu hamlenin sadece sportif bir planlama değil, tamamen kulüp içi siyasi bir hamle olduğu iddiaları ortaya atıldı.







ALİ KOÇ DÖNEMİ YÖNETİCİSİYDİ

Medicana Sağlık Grubu'nun sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Yıldırım'ın en büyük rakbibi Ali Koç'un yönetim kurulunda aktif görev alan, eski yönetime son derece yakın bir isim. Sadettin Saran grubunun voleybol yönetiminden çekilmesiyle Medicana, Dr. Hüseyin Bozkurt'un eski yönetimle olan organik bağını da arkasına alarak adeta bir güç gösterisine girişti.

Spor kulislerinde bu operasyon, "Ali Koç vizyonunun ve ekibinin, kulübün en başarılı olduğu voleybol şubesinde kontrolü kaybetmek istememesi" ve yeni yönetime karşı "Burası bizim alanımız, işimize karışmayın" mesajı vermesi olarak yorumlandı.







YENİ YÖNETİM "OLDUBİTTİ" GİBİ GÖREBİLİR

Normal şartlarda sponsorların yeni yönetimin bütçe ve idari planlamasını beklemesi gerekirken, mazbata töreninden bile önce 10 transferin açıklanması, Aziz Yıldırım yönetiminin önüne kurulmuş ve bitmiş bir takım teslim etmek, yani bir "oldubitti" sunmak anlamına geliyor.







Kulüp hiyerarşisine, başkanlık makamının otoritesine ve tek adam yönetimine olan hassasiyetiyle bilinen Aziz Yıldırım'ın, kendi iradesine ipotek koyma niteliğindeki bu hamleyi sessizce sineye çekmesi beklenmiyor.






AZİZ YILDIRIM NE CEVAP VERECEK?

"Sponsor parayı verir, yönetimi kulüp yapar" kuralının çiğnendiği bu gelişme, çiçeği burnunda Aziz Yıldırım yönetiminin karşılaştığı ilk ciddi sınav olacak.

Önümüzdeki günlerde Yıldırım ve ekibinin, bu aceleci transferleri ve sponsorluk sözleşmesini masaya yatırıp yatırmayacağı, ya da "Kulübün iradesi sponsorların üzerindedir" diyerek masaya yumruğunu vurup vurmayacağı merak ediliyor.

Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi

EuroLeague ve EuroCup’ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor 

11.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Avrupa basketbolunun kalbi EuroLeague'de gelecek sezonun son bileti için perde arkasında tarihi bir savaş yaşanıyor! Organizasyonun franchise odaklı bir Amerikan modeline geçiş sürecinde, 20. ve son "wild card" (özel davetiye) hakkı için Beşiktaş ile Monaco kıran kırana bir rekabet içinde. EuroCup'ta finale yükselerek tüm ezberleri bozan ve masaya son derece güçlü oturan siyah-beyazlılar, dev organizasyonun kapısına dayandı.






EuroLeague ve EuroCup'ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor. Organizasyonu tamamen franchise odaklı bir Amerikan modeline dönüştürmek için çalışmalar hız kazandı. Avrupa basketbolunun "Devler Ligi" EuroLeague'in son bileti (20. sıra) için Monaco ve Beşiktaş kıran kırana savaşıyor.






20. VE SON WILD CARD İÇİN ÇARPIŞIYOR

Gelecek sezon için EuroLeague'de çok yıllık sözleşmesi bulunan 18 takımın yeri garanti. Geriye kalan iki tek yıllık "wild card" (özel davetiye) hakkından birinin Paris'e verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İşte dananın kuyruğu tam bu noktada, 20. ve son koltuk için kopuyor.






BEŞİKTAŞ MASAYA ÇOK GÜÇLÜ OTURDU

Bundan sadece bir ay öncesine kadar Monaco'nun bu hakkı rahatça alacağı düşünülürken, EuroCup'ta finale yükselen Beşiktaş, masaya çok güçlü bir aday olarak oturdu ve tüm planları altüst etti.

Monaco, EuroLeague yönetim kuruluna oldukça iddialı bir gelecek planı sundu. Eski NBA yıldızı ve yatırımcı Jamal Mashburn'ün yanı sıra güçlü finansal kuruluşların bu projeyi desteklemesi Monaco'nun en büyük avantajı.






MONACO EVRAKLARI YETİŞTİREMEZSE

Ancak kulüpteki yeni yönetime geçiş sürecinin zamanlaması ciddi bir kriz yaratmış durumda. EuroLeague, katılımcı kulüpleri bu ayın sonuna kadar açıklayacak ve Monaco'nun unvanını korumak için gerekli olan güçlü finansal garantileri zamanında yetiştirememe riski bulunuyor. Eğer Monaco bu garantileri sağlayamazsa yoluna Avrupa Şampiyonası'nda (EuroCup) devam etmek zorunda kalacak.






HAPOEL İSRAİL YÜZÜNDEN ELENDİ

Hapoel Jerusalem gibi ekipler de bu koltuk için devrede olsa da İsrail'deki mevcut istikrarsız durum nedeniyle EuroLeague yönetiminin gözü tamamen Türkiye'de.

Monaco'nun evrakları ve garantileri yetiştirememesi durumunda, bu koltuğu kapacak en net ve en hazır aday Beşiktaş.






26 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Siyah-beyazlıların yükselen grafiği ve yarattığı büyük organizasyon, onları EuroLeague kapısına son derece güçlü bir şekilde dayamış durumda.

Avrupa basketbolunun kaderini belirleyecek nihai kararın 26 Haziran'da yapılacak EuroLeague Yönetim Kurulu toplantısında verilmesi bekleniyor.

Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!

Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika’nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores’in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü

10.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü.

1.91'lik dev kalecinin Türkiye'ye olası transferi Alianza Lima taraftarlarında şok etkisi yaratırken, artan spekülasyonların ardından oyuncunun menajeri Daniel González'den resmi açıklama geldi.







Serkan Reçber'i sportif direktör olarak takımın başına getiren Amedspor için Güney Amerika'dan bomba bir iddia geldi.

Yeşil-kırmızılıların, Bolivya Milli Takımı'nın as kalecisi ve Libertadores Kupası'nın tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra'yı kadrosuna katmak istediği ileri sürüldü. Transfer spekülasyonları oyuncunun kulübü Alianza Lima'da deprem etkisi yaratırken, menajerinden ilk resmi açıklama geldi.







TARAFTARLAR PANİĞE KAPILDI

Yeni sezon yapılanması doğrultusunda iddialı bir kadro kurmak isteyen Amedspor'un transfer radarına, Güney Amerika futbolunun en istikrarlı file bekçilerinden biri girdi.

Gelen haberlere göre Amedspor, Peru Ligi takımlarından Alianza Lima forması giyen Guillermo Viscarra ile ciddi şekilde ilgileniyor. Bu gelişme, Peru temsilcisinin taraftarları arasında büyük bir endişe ve panik dalgasına yol açtı.







38 KEZ MİLLİ TAKIMDA OYNADI

33 yaşında ve 1.91 boyundaki dev eldiven, kaledeki istikrarlı performansı ve sezon boyunca sergilediği olağanüstü kurtarışlarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Conmebol Libertadores Kupası'nda birçok kritik maça çıkan deneyimli kaleci, aynı zamanda Bolivya Milli Takımı'nın da vazgeçilmez 1 numarası konumunda. Milli formayı tam 38 kez terleten Viscarra'nın bu üst düzey kariyeri, transfer piyasasında adının uluslararası alanda sıkça anılmasını sağlıyor.







MENAJERİ AÇIK KAPI BIRAKTI

Artan transfer spekülasyonları ve taraftarların endişesi üzerine, oyuncunun cephesinden durumu netleştiren ilk resmi hamle geldi. Guillermo "Billy" Viscarra'nın menajeri Daniel González, Peru basınına (Depor gazetesine) yaptığı açıklamada iddialara temkinli yaklaştı ancak kapıyı tamamen kapatmadı.







- Billy'nin kulübüyle Aralık ayına kadar devam eden net bir sözleşmesi var. Şu an için Alianza Lima'nın sportif projesine olan bağlılığı sürüyor ve an itibarıyla yurt dışına transferini kesinleştiren, tamamlanmış bir anlaşma söz konusu değil.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.