logo
18 MAYIS 2026

Rizespor'da iki ayrılık

Çaykur Rizespor'da Pinchi ve Phiri ile yollar ayrıldı

02.02.2024 11:20:00 / Güncelleme: 02.02.2024 12:08:41
Anadolu Ajansı
Rizespor'da iki ayrılık
Rizespor'da iki ayrılık

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da, İspanyol futbolcu Oscar Pinchi ve Güney Afrikalı orta saha oyuncusu Lebogang Phiri ile yollar ayrıldı.

Yeşil-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Oscar Pinchi'nin sezon sonuna kadar İspanya'nın Racing Ferrol takımına kiralandığı belirtildi. Açıklamada, takıma yaptığı katkılardan dolayı futbolcuya teşekkür edilerek, kariyerinde başarı dileğinde bulunuldu.

Öte yandan geçen yıl Fransa'da kiralık olarak forma giyen, bu yıl ise sözleşmesi askıya alınan Lebogang Phiri ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmesinin fesih edildiği kaydedildi. AA

Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi karşılıklı mutabakat sonucunda resmen sona erdi 

18.05.2026 16:10:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın dönemi sona erdi
Sergen Yalçın dönemi sona erdi
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun tamamlanmasının ardından, Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı ile Teknik Direktör Sergen Yalçın arasında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen kritik zirveden ayrılık kararı çıktı.

Sezon boyunca yaşanan idari ve sportif süreçlerin geniş bir muhasebesinin yapıldığı toplantının ardından, taraflar sözleşmeyi karşılıklı olarak feshederek yollarını ayırdı.

Karşılıklı anlaşma ile veda

Siyah-beyazlı kulübün ligi 4. sırada tamamlaması ve kupa hedeflerinden uzak kalınması nedeniyle bir süredir geleceği tartışılan Sergen Yalçın ile yönetim arasındaki görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Toplantı sonrası kulüpten yapılan ilk bilgilendirmede, ayrılığın bir kırgınlık olmaksızın, tamamen gelecek planlamasındaki fikir ayrılıkları ve karşılıklı mutabakat çerçevesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Serdal Adalı: "Sergen Yalçın bizim efsanemizdir"

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Beşiktaş JK Başkanı Serdal Adalı, tecrübeli teknik adama emekleri için teşekkür ederek şunları söyledi:

"Sergen Yalçın bu kulübün yetiştirdiği en büyük değerlerden ve efsanelerden biridir. Kendisiyle çok samimi ve Beşiktaş'ın menfaatlerini ön planda tutan bir görüşme gerçekleştirdik. Sezonun genel bir değerlendirmesini yaptığımızda, yeni dönemde kan değişikliğinin her iki taraf için de daha sağlıklı olacağına ortaklaşa karar verdik. Hocamıza bugüne kadar verdiği tüm emekler için camiamız adına teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Kapımız ona her zaman açıktır."

Sergen Yalçın: "Beşiktaş'a zarar vermek istemedim"

Yolların ayrılmasının ardından bir veda mesajı yayınlayan teknik direktör Sergen Yalçın ise Beşiktaş'ın kendisi için her zaman özel kalacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş benim yuvam, burası her zaman kalbimin en özel yerinde olacak. Görev sürem boyunca ekibimle birlikte kulübümüzü en iyi noktaya taşımak için var gücümüzle mücadele ettik. Ancak futbolun doğasında bu tarz ayrılıklar var. Başkanımız Serdal Adalı ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, kulübün önünü açmak ve yeni sezona daha temiz bir sayfa ile başlanmasını sağlamak adına karşılıklı anlaşarak ayrılma kararı aldık. Beşiktaş taraftarına bana verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hakkım varsa helal olsun."

Sezon karnesi ne durumdaydı?

Sergen Yalçın, 2025-2026 sezonunda Beşiktaş'ın başında inişli çıkışlı bir grafik sergiledi:

• Toplam Maç: 39 resmi müsabaka

• Galibiyet: 20

• Beraberlik: 10

• Mağlubiyet: 9

• Süper Lig Sıralaması: 60 puanla 4. sıra

Beşiktaş yönetiminin, bu ayrılığın hemen ardından yeni sezon için hoca arayışlarına başladığı ve Serdal Adalı'nın B planını devreye sokarak yeni teknik direktör adaylarıyla temas kuracağı öğrenildi.

Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?

İstanbul'da bir araya gelen iki efsane Şenol Güneş ve Tolga Zengin, Beşiktaşlı taraftarların sevgi seliyle karşılaştı

18.05.2026 15:13:00
Haber Merkezi
Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?
Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?
İstanbul'da bir araya gelen iki efsane Şenol Güneş ve Tolga Zengin, Beşiktaşlı taraftarların sevgi seliyle karşılaştı! Adı siyah-beyazlılarla anılan deneyimli hocanın, Sergen Yalçın sessizliği ise dikkat çekti: Benim niyet belirtmem saygısızlık olur...






İki Trabzon doğunlu ismi, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve eski kaptan Tolga Zengin, dün İstanbul'da bir mekanda bir araya geldi.






Keyifli geçen buluşmada, mekanda bulunan Beşiktaşlı taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşan ikili, fotoğraf çektirme isteklerini kırmayarak siyah-beyazlı futbolseverlerle sıcak dakikalar geçirdi.






Buluşma esnasında adı sık sık Beşiktaş ile anılan tecrübeli teknik adam Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın teknik direktörlük koltuğu ve geleceğine dair önemli sessiz kaldı. Ancak bir kaç gün önce yaptığı açıklama hala akıllarda:






- Kararı verecek olan sayın başkandır. Şu anda Sergen hoca göreve devam ettiğine ve devam edeceği yönünde açıklamalar yaptığına göre, benim bir niyet belirtmem saygısızlık olur.

Beşiktaş'da büyük gün geldi: Gözler Adalı ve Sergen görüşmesinde

Yönetim kurulunun sır gibi sakladığı toplantının ardından gözler büyük zirveye çevrildi; Başkan Serdal Adalı ve Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın kritik bir araya gelişi —tabii yine bir son dakika ertelemesi yaşanmazsa— Salı günü gerçekleşiyor

18.05.2026 15:09:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'da büyük gün geldi: Gözler Adalı ve Sergen görüşmesinde
Beşiktaş'da büyük gün geldi: Gözler Adalı ve Sergen görüşmesinde
Beşiktaş'ta hareketli günler yaşanırken, gözlerin çevrildiği kritik zirveye dair belirsizlik sürüyor. Bugün gerçekleşmesi beklenen Başkan Serdal Adalı ve Sergen Yalçın görüşmesinin, Salı gününe ertelenebileceği öğrenildi.
Zirvenin kesinleşen tarihi ve saati konusunda henüz net bir durum bulunmuyor.






Dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı, kulüp tarihindeki en sessiz oturumlardan biri oldu. Toplantı sonrasında dışarıya adeta tek bir kelime bile sızmadı.






Yöneticilerin bu kritik süreçte nasıl bir fikir birliğine vardığı ya da Başkan Serdal Adalı'nın kafasındaki net planın ne olduğu gizemini koruyor. Kulüp kanadından konuya dair hiçbir resmi açıklama yapılmadı.






Tüm bu sessizliğe ve belirsizliğe rağmen, yönetim kanadından sızan dolaylı sinyaller dikkat çekiyor. Kulüp koridorlarında, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yola devam edilecekmiş gibi bir havanın hakim olduğu belirtiliyor.






Kulüp içinde yaşanan bazı sorunların ve gerilimlerin üstünün kapatılması, sürecin zamana yayılarak "unutturulması" yönünde bir strateji izlendiği izlenimi uyanmış durumda.






Gözler şimdi, her iki tarafın kaderini belirleyecek olan ve Salı günü yapılması planlanan o kritik yüz yüze görüşmeye çevrildi.

Hakan Safi işi sıkı tutuyor

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile gerçekleştirdiği sürpriz zirveyle "masada güç" sözünün altını dolduruyor

18.05.2026 14:10:00 / Güncelleme: 18.05.2026 16:51:15
Haber Merkezi
Hakan Safi işi sıkı tutuyor
Hakan Safi işi sıkı tutuyor
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, dev bir transferi finalize etmek için yeniden yurt dışına çıkarma yapmaya hazırlanırken; İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile gerçekleştirdiği sürpriz zirveyle de "masada güç" sözünün altını dolduruyor.






Fenerbahçe'de kongre rüzgarları sert eserken, başkan adayı Hakan Safi hem transfer hem de kulis çalışmalarına devam ediyor. Safi, camiayı heyecanlandıracak büyük bir transferi bitirmek üzereyken, diğer yandan da Türk futbolunun içindeki dengeleri değiştirecek kritik bir görüşmeye imza attı.






Gelen bilgilere göre Safi, 1 hafta ila 10 gün içinde Fenerbahçe taraftarını ayağa kaldıracak "dev bir transfer" açıklamaya hazırlanıyor. Bu büyük bombanın patlatılmasının, Safi'nin yurt dışı dönüşüne denk geleceği belirtiliyor. Transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin seçim ofisinde çok konuşulacak bir buluşma gerçekleşti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi'yi seçim ofisinde ziyaret etti.






Sarıalioğlu, mevcut TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun seçimi kazanmasında arka plandaki en önemli ve ön ayak olan isim olarak biliniyor. Kulislere sızan iddialara göre bu kritik ziyaret; Hakan Safi'nin geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "Masada da güçlü olacağız" vaadinin altını doldurmak ve Türk futbol yönetimiyle güçlü köprüler kurmak amacıyla gerçekleştirildi.






Safi'nin hem saha içinde dünya çapında isimlerle hem de saha dışında Türk futbolunun aktörleriyle kurduğu bu stratejik temaslar, kongre öncesi elini ciddi şekilde güçlendireceğe benziyor.

İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü

Aziz Yıldırım, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor. İsim vermeden müjdeyi veren Yıldırım, "İki santrafor alacağız, belki üçüncüyü de ekleyeceğiz" diyerek gövde gösterisi yaptı  

18.05.2026 13:52:00 / Güncelleme: 18.05.2026 16:51:27
Haber Merkezi
İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü
İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü
Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor. Katıldığı son toplantıda isim vermeden müjdeyi veren Yıldırım, "İki santrafor alacağız, belki üçüncüyü de ekleyeceğiz" diyerek gövde gösterisi yaptı.  Listenin ilk sırasındaki Igor Thiago iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, Galatasaray'ın da peşinde olduğu milli golcü Bertuğ Yıldırım için transfer derbisi başladı.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesinde hareketli günler başladı. Başkan adaylığını açıklayan ve güçlü bir kadro kurma sözü veren Aziz Yıldırım, katıldığı son toplantıda transfer stratejisine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.






Özellikle hücum hattını tamamen yenilemeyi hedefleyen Yıldırım, taraftarları heyecanlandıracak bir transfer müjdesi verdi:

- İsim söyleyemem ama iki tane santrafor alacağız. Belki de üçüncüyü de alacağız.






Gelen ilk iddialara göre, Yıldırım'ın listesinin başında yer alan ve bitirmek istediği dünyaca ünlü golcü adayı Igor Thiago. Hücum hattına yapılacak ilk büyük takviyenin Brezilyalı santrafor olacağı ve oyuncunun şartları için şimdiden nabız yoklandığı ileri sürüldü.






Fenerbahçe'nin forvet operasyonu sadece yabancı isimlerle sınırlı kalmıyor. Yerli rotasyonunu da güçlendirmek isteyen sarı-lacivertlilerin, genç milli golcü Bertuğ Yıldırım için devreye girdiği iddia edildi.






Transfer pazarında ezeli rakip Galatasaray'ın da gündeminde olduğu bilinen genç santrafor için Fenerbahçe'nin de resmi temaslara başladığı belirtildi.

Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi

Galatasaray'da sözleşme uzatma noktasına gelinen Mario Lemina transferinde yeni yabancı kuralı (10+4) planları altüst etti... sarı-kırmızılı teknik heyetin kalmasını çok istediği Gabonlu ön liberonun geleceği, rüzgarın bir anda terse dönmesiyle tamamen TFF'nin kararından çıkacak sonuca endekslendi

18.05.2026 13:32:00
Haber Merkezi
Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi
Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi
Galatasaray'da gelecek sezon planlaması sürerken, TFF'nin 10+4 yabancı kuralı yönetiminin elini kolunu bağladı. Yeni yabancı sınırlaması nedeniyle kadro mühendisliğinde radikal kararlar almak zorunda kalan sarı-kırmızılılarda, bu durumdan en olumsuz etkilenen isimlerin başında Mario Lemina geliyor.






Gelen bilgilere göre; Mauro Icardi gibi takımın mihenk taşlarıyla birlikte Gabonlu ön liberonun da gelecek sezon sarı-kırmızılı formayı giymeye devam etmesi, bu kuralın esnemesine bağlı.

Yönetim kanadından sızan bilgilere göre, Mario Lemina ile sözleşme uzatma konusunda bir yere gelindi.






Ancak mevcut 10+4 kuralı nedeniyle resmi imzaların atılması şu an için imkansız görünüyor. Teknik heyetin kalmasını çok istediği tecrübeli orta saha, yabancı kontenjanındaki şişkinlik ve yeni kuralın getirdiği tavan sınır sebebiyle askıya alınmış durumda.






Geleceği hakkındaki belirsizlik sürerken, Gabonlu yıldız oyuncudan da ilk açıklama geldi. Sezonun bitmesiyle birlikte derin bir nefes alan Lemina, "Gelecek sezonda takımda kalacak mısın?" sorusuna şu sözlerle yanıt vererek topu yönetime attı:

- Bu konuyla ilgili konuşamam. Bu başkanı ilgilendiren bir konu. Bunu başkanla konuşacağım. Şu anda rahatladım. Şimdi benim için tatilin tadını çıkarma zamanı.






Icardi için maraton başladı

Galatasaray'da ön Icardi zirvesi gerçekleşti. Başkan Dursun Özbek ve Teknik Direktör Okan Buruk bir araya gelerek Arjantinli yıldızın geleceğini masaya yatırdı. Sırada Özbek'in menajeriyle görüşmesi var

18.05.2026 12:47:00
Haber Merkezi
Icardi için maraton başladı
Icardi için maraton başladı
Galatasaray'da camianın sevgilisi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili sıcak saatler yaşanıyor. Teknik Direktör Okan Buruk ve Başkan Dursun Özbek, Arjantinli yıldızın durumunu görüşmek üzere özel bir toplantı gerçekleştirdi.







Bu toplanda Buruk'un isteğiyle, Başkan Özbek, Icardi'nin menajeriyle yapılacak görüşmeden önce gerçekleşti.






Kritik zirvenin ardından kulüp kanadından alınan bilgilere göre, Başkan Özbek'in kısa süre içinde Icardi'nin menajeriyle bir araya gelerek süreci bizzat yürüteceği öğrenildi. Buruk, Icardi'ye 11 sözü verilmesine karşı çıkıyor. Bu yüzden işler karışık.






Elio Pino'nun da geçen hafta Salı günü gelip Cuma günü apar topar dönmesinin ardında da Buruk'un Başkan Özbek'e, kendisiyle görüşmeden Icardi'nin menajeriyle görüşmemesi tavsiyesi var.






Kalış şartlarında hem Mauro Icardi'nin kişisel isteklerinin ve mutluluğunun hem de Başkan Dursun Özbek ve Teknik Direktör Okan Buruk'un kulübün geleceğine dair düşüncelerinin belirleyici olacağı vurgulandı. Yönetim ve teknik heyetin, tüm tarafları memnun edecek bir formül üzerinde uzlaşmayı hedeflediği belirtiliyor.

Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, yönetim ve teknik kadro Icardi'nin takım için taşıdığı değerin altını kalın çizgilerle çiziyor.

Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar

Okan Buruk, Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar için devreye girdi. Scout ekibinin raporu sunduğu tecrübeli çalıştırıcı, gurbetçi 10 numaranın transferine onay verdi

18.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar
Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar
Okan Buruk, Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar için devreye girdi. Scout ekibinin raporu sunduğu tecrübeli çalıştırıcı, gurbetçi 10 numaranın transferine onay verdi.

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, geleceğe yönelik stratejik hamleler için kolları sıvadı.







Sarı-kırmızılı ekibin, Almanya Bundesliga'da TSG 1899 Hoffenheim forması giyen Türk asıllı genç yıldız Muhammed Damar'ı yakın takibe aldığı öğrenildi.

Teknik heyetin raporu doğrultusunda scout ekiplerinin uzun süredir izlediği 22 yaşındaki on numara için girişimlerin başlaması bekleniyor.







Ana mevkisi on numara olan genç yetenek, ihtiyaç halinde merkez orta saha ve sol kanatta da görev yapabiliyor. 






İstanbul, Avrupa kupaları finallerinde beşinci kez ev sahibi

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa, çarşamba günü Beşiktaş Park'ta karşı karşıya gelecek. İstanbul, bu organizasyonla birlikte Avrupa kupalarında beşinci kez bir finale ev sahipliği yapacak

18.05.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
İstanbul, Avrupa kupaları finallerinde beşinci kez ev sahibi
İstanbul, Avrupa kupaları finallerinde beşinci kez ev sahibi
UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa, çarşamba günü Beşiktaş Park'ta karşı karşıya gelecek. İstanbul, bu organizasyonla birlikte Avrupa kupalarında beşinci kez bir finale ev sahipliği yapacak.
UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa karşı karşıya gelecek. Beşiktaş Park'ın ev sahipliğinde oynanacak final, çarşamba günü saat 22.00'de başlayacak. Bu mücadeleyle birlikte İstanbul, Avrupa kupalarında 5. kez bir finale ev sahipliği yapacak.

İlk final 2005'te
2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan ve UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en unutulmaz finallerinden biri olarak gösterilen Liverpool - Milan karşılaşması, İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşen ilk final müsabakasıydı. İtalyan ekibi Milan'ın ilk yarısını 3-0 önde kapattığı, ancak İngiliz temsilcisinin ikinci yarının ilk 15 dakikasında 3-3'lük eşitliği yakaladığı maçta kazananı penaltı atışları belirledi. Liverpool, penaltılar sonucu 6-5 galip gelerek unutulmaz bir zaferle kupanın sahibi oldu.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda UEFA Kupası finali
İstanbul'daki bir diğer final ise Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynandı. 20 Mayıs 2009'da yapılan UEFA Kupası finalinde Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile Almanya'nın Werder Bremen ekibi karşı karşıya geldi. Shakhtar Donetsk'in 25. dakikada Luiz Adriano'nun golüyle 1-0 öne geçtiği, ardından 35. dakikada Naldo'nun attığı golle Werder Bremen'in 1-1'lik beraberliği yakaladığı mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi. Ukrayna temsilcisi, karşılaşmanın 97. dakikasında Jadson'un kaydettiği golle şampiyonluğa ulaştı.
Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk, böylelikle tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası kazanmış oldu. Bu kupa aynı zamanda Ukrayna takımlarının elde ettiği ilk UEFA Kupası olarak da tarihe geçti.

Liverpool, İstanbul'da ikinci kez şampiyon
2018-2019 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile 2018-2019 UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea, UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için Beşiktaş Park'ta mücadele etti. İki İngiliz kulübünün maçının normal süresi 1-1'lik eşitlikle bitti. Uzatma devrelerinin de 2-2'lik eşitlikle bitmesinin ardından penaltı atışları sonucunda 5-4'lük skor ile Liverpool, UEFA Süper Kupa'yı müzesine götürdü.
Liverpool, 2005 yılındaki Şampiyonlar Ligi zaferinin ardından İstanbul'daki bir finalden daha kupayla ayrılmayı başardı.

Devler Ligi'nde final bir kez daha İstanbul'da
İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 18 yıl aranın ardından bir kez daha Devler Ligi'nde finale ev sahipliği yaptı. Bu kez finalde Türk asıllı İlkay Gündoğan'ın formasını giydiği İngiliz takımı Manchester City ile milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'nun top koşturduğu İtalya'nın Inter takımı kozlarını paylaştı. İlk yarısı golsüz biten maçın 68. dakikada Rodri'nin golüyle Manchester City, galibiyete uzanmayı başardı.

Beşiktaş Park'ta ikinci final
Beşiktaş Park, 2019 yılında Liverpool ile Chelsea arasında oynanan Süper Kupa finalinin ardından ikinci kez Avrupa kupalarında bir finale ev sahipliği yapacak. Aston Villa ve Freiburg arasındaki final müsabakasında İngiliz ve Alman taraftarların yanı sıra tüm Avrupa'nın gözü bir kez daha Dolmabahçe'de olacak.

2027 Konferans Ligi finali de Türkiye'de
Bunun yanında gelecek sene UEFA Konferans Ligi finali de Türkiye'de oynanacak. Yapılan ilk planlamaya göre bu final maçının da Beşiktaş Park'ta yapılacağı belirtildi. Ancak daha sonra ise Ankara'da yapımı devam eden Yeni Ankara Stadyumu'nun yetişmesi ve UEFA'nın da onay vermesi halinde, 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinin başkentte oynanacağı açıklandı.İHA

Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 yenerek ligde kaldı

17.05.2026 23:03:00
AA
Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı
Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı
Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 yenerek ligde kaldı.

7. dakikada Nwakaeme'nin sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda kaleci Velho, topu kornere çeldi.

16. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.

18. dakikada Bouchouari'nin ceza yayı çizgisi üzerinden şutunda kaleci Velho'dan dönen topu Onuachu tamamlayarak filelere gönderdi. Ancak bu oyuncu ofsaytta olduğu için gol geçersiz sayıldı.

20. dakikada Pina'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda Velho çelerek yerden havalanan topa sahip oldu.

30. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Pina'nın rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşta top kaleci Velho'da kaldı.

44. dakikada Pereira'nın sağdan ortasında arka direkte altıpas içinde Metehan Mimaroğlu'nun kafa vuruşunda top auta çıktı.

45. dakikada Metehan Mimaroğlu'nun soldan ortasında, altıpas içinde yükselen Traore kafayla topu filelere gönderdi: 0-1

Maçın ilk yarısı, Natura Dünyası Gençlerbirliği'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

50. dakikada ceza alanı dışından Metihan Mimaroğlu'nun şutunda kaleci Onuralp Çevikkan, iki hamlede topu kontrol etti.

59. dakikada Nwakaeme'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Onuachu'nun kafa vuruşunda top kaleci Velho'da kaldı.

76. dakikada Tongya'nın soldan ortasında, ceza alanında Traore'nin kafa vuruşunda kaleci Onuralp Çevikkan topa sahip oldu.

88. dakikada sol taraftan Abdurrahim Dursun'un pasında, yakın mesafeden Tongya kaleci Onuralp Çevikkan'ın solundan filelere gönderdi: 0-2

90+3. dakikada konuk takım farkı 3'e yükseltti. Tongya'nın pasında sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza alanı son çizgisine inen Metehan Mimaroğlu'nun şutunda top filelere gitti: 0-3

Natura Dünyası Gençlerbirliği, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak ligde kaldı. Karşılaşmanın ardından konuk takım, galibiyeti kendilerini Trabzon deplasmanında yalnız bırakmayan taraftarlarıyla kutladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.