logo
30 AĞUSTOS 2026

Rus makinesi Batrakov

Galatasaray’ın yeni transferi Batrakov, parçalıyı ilk kez Göztepe karşısında giydi... Sakatlanan Abdülkerim Bardakcı'nın yerine ikinci yarıda oyuna dahil olan Rus yıldız adayının 45 dakikalık performansı hiç de 'bunu nereden buldunuz?' dedirtmedi

30.08.2026 16:19:00
Haber Merkezi
 
Rus makinesi Batrakov
Rus makinesi Batrakov
Saha içi duruşu ve hücum aksiyonlarındaki etkinliğiyle kısa sürede fark yaratan genç oyuncu, gösterdiği performansla "iş var bu çocukta" dedirtti. Toplam 0.6'lık xG+xA (gol+asist beklentisi) katkısı, oyuna dahil olduğu andan itibaren hücum hattının merkezine yerleşen Rus yıldız adayının skora son derece yakın oynadığına işaret etti.






45 dakikaya 0.3 xG (Gol Beklentisi) ve 0.3 xA (Asist Beklentisi) sığdıran Batrakov, toplamda 0.6'lık skor katkısı beklentisine ulaştı.

Rakip kaleye gönderdiği 3 şutun 1'inde isabet sağlayan genç yetenek, kaçırdığı 1 net fırsat dışında hücumda sürekli tehdit oluşturdu.

Doğrudan kilit pas hanesine yazılmasa da 0.3 xA değeri, ceza sahasına kestiği tehlikeli topların potansiyelini göz önüne serdi.






Orta alanda Galatasaray için güvenilir bir pas istasyonuna dönüştü, baskı altında dahi soğukkanlılığını korumayı başardı. Kendi yarı sahasında 8'de 8 pas isabetiyle (%100) hatasız oynadı. Topla toplamda 36.8 metre kateden ve 12.4 metre dikine ilerleme sağlayan Rus oyuncu, sarı-kırmızılıların ikinci yarıdaki hücum temposunu doğrudan yukarı taşıdı.






Sahada 35 kez topla buluşan Batrakov, 7 top kaybı ve 2 başarısız top kontrolü yapsa da oyundan kopmadı. İkili mücadelelerde ve hava toplarında %50 başarı oranı yakalarken Süper Lig'in temaslı oyun yapısına adapte olacağının mesajını verdi.

Skor tabelasını değiştirememiş olsa da ilk maçında 45 dakikaya 0.6 xG+xA sığdıran Aleksey Batrakov, Galatasaray hücum hattına çeşitlilik ve dinamizm getireceğini müjdeledi.

Salah'ın yanına yakışır forvet

Fatih Tekke; Mohamed Salah'ı uçuracak Darwin Núñez ya da Roberto Firmino tarzında bir santrfor istedi... Her ne kadar Flamengo'dan Pedro ve Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Karim Benzema üzerinde konuşmalar olsa da 'Chaquito' lakaplı Santiago Giménez, Trabzonspor'un yeni forveti olmak üzere öne çıkan en ciddi isim oldu.
 

30.08.2026 13:14:00
Haber Merkezi
 
Salah'ın yanına yakışır forvet
Salah'ın yanına yakışır forvet
Paul Onuachu gibi pivot bir santrfor yerine Darwin Nunez ya da Roberto Firmino gibi derine inen santrforlarla çok daha verimli olan Mohamed Salah'ın patlama yapması için Trabzonspor o tarza uygun bir isim arıyor.






Darwin ile başlayan; Pedro (Flamengo) ve Benzema ile devam eden süreçte adı son günlerde en fazla öne çıkan isim AC Milan'dan "Chaquito" lakaplı Santiago Giménez oldu. Meksika basını da sabah akşam Salah ile Giménez ortaklığını konuşuyor.






AC Milan ile ayrılık konusunda anlaşan ve tek başına antrenmanlarını sürdüren Giménez ile Portekiz ekibi Porto ve Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven da yakından ilgileniyor. Porto oyuncuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlasa da Milan ile yürütülen satın alma opsiyonlu kiralama pazarlıklarının uzaması, Trabzonspor'un elini güçlendirdi.






Mali detaylar ve transfer süresinin daralması nedeniyle nihai kararın kısa süre içerisinde verilmesi bekleniyor. Giménez'in kariyerinde yeni bir sayfa açmak adına Türkiye opsiyonuna ve Mohamed Salah ile aynı formayı giyme fikrine sıcak baktığı belirtiliyor. La Gazzetta dello Sport ve Meksika medyasında yer alan haberlere göre bordo-mavili yönetim, Meksikalı santrforu kadroya katmak adına girişimlerini hızlandırdı.

Beşiktaş'ın son 2 transferi

Hadziahmetovic, Joao Mario, Al-Musrati ve Elan Ricardo'ya yer yok... İtalyan teknik adam Cerny, Ndidi, Agbadou ve Rashica'dan da çok umutlu değil. Bu 3 isimden herhangi birisinin ayrılması durumunda stopere Fikayo Tomori, sağ kanada ise Malcom için bir hamle yapılmasına hiç de soğuk bakmıyor.

30.08.2026 13:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın son 2 transferi
Beşiktaş'ın son 2 transferi
Son olarak Poku ve Miretti transferiyle Beşiktaş'ın 10+4 kontenjanı tamamen doldu... Artık Eduard Graf genç oyuncu peşinde koşmayacak. Cerny, Ndidi, Agbadou ve Rashica'dan herhangi birisine gelecek teklife göre siyah-beyazlılar 1 ya da 2 takviye daha yapacak.

Çünkü yabancı kontenjanını kapatan Hadziahmetovic, Joao Mario, Al-Musrati ve Elan Ricardo kesinlikle düşünülmüyor.






Aslında Italiano'ya göre Cerny'nin yerine daha efektif bir sağ kanat ile Agbadou'dan daha fazla defansa yardım edecek bir stopere ihtiyaçları var. Ancak artık günler değil, saatler sayılıyor. Bu dakikadan sonra menajerlerin önerdiği Fikayo Tomori (stoper - AC Milan) ya da Malcom (Al-Jazira) için bir hamle yapılır mı, çok da net değil.






Çünkü Italiano menajer önerileri Dodi Lukébakio (Benfica) ya da Fede Chiesa (Liverpool) ile Raul Asencio (Real Madrid) ve Theate (Frankfurt) gibi isimlere çok da sıcak bakmıyor.






Çünkü Cerny ve Agbadou'nun gideceği rakam karşılığında kasaya girecek rakamların özellikle menajer önerisi oyuncular için harcanmaması gerektiğine inanıyor. İşler iyi giderse elinde kalacak 2 transfer hakkını Ocak'ta değerlendirmeyi makul buluyor.

İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer

Batrakov geldi, Rafael Leao indi... Ancak Galatasaray transferde duracak gibi değil...

30.08.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer
İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer
Batrakov geldi, Rafael Leao indi... Ancak Galatasaray transferde duracak gibi değil...

Göztepe karşılaşmasının ardından transfer gündemine dair açıklamalarda bulunan Okan Buruk, kadro planlaması ve yabancı kontenjanı sınırına bir kez daha dikkat çekti. Yusuf Akçiçek, Deniz Gül ve Youssouf Fofana ile güçlenmeye hazırlanan Galatasaray'ın asıl büyük sürprizi U23 kontenjanından olacak.







Göztepe maçının ardından basın mensuplarının "6 numara ve stoper ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Okan Buruk, takımdaki eksiklikler ve kadro sınırlamaları hakkında net konuştu. Buruk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:






"Daha önce de bunu söyledik aslında. Stoper, santrfor, orta sahaya çok önemli bir oyuncu çıkarsa bunu tabii ki düşünmek, düşüncelerimizden biri. Sadece içinden çıkamadığımız yer, yabancı kuralı. Şu anda yerimiz sadece U23 olarak var. Onun dışında yok. 






Bu bir hakkımızı nereden kullanacağız ve diğer opsiyonumuz da Türk oyuncular. Türk oyuncular üzerinden de düşüncelerimiz var. Son günlerde buralar için çalışmalar yapacağız."






Galatasaray'da sol stoper pozisyonu için Al-Hilal'den Yusuf Akçiçek ismi öne çıkıyor.

Hücum hattındaki alternatifleri artırmak adına Deniz Gül hamlesi hakkında bugün Portekiz'den umutlandıran açıklamalar geldi.







Orta sahaya seviye atlatacak isim Youssouf Fofana... Okan Buruk geçen sene daha çok istiyordu, şimdi daha uygun rakamlara Galatasaray'ın uçağına düşmek üzere.

Gerekli takviyelerin ardından Galatasaray'ın elinde +4 statüsünden U23'e uygun 1 kişilik yabancı kontenjanı kalacak. Son günlerin asıl bombasının patlayacağı noktanın bu kontenjan olduğu yüksek sesle konuşuluyor.







Kadroda yaşanacak yabancı sirkülasyonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Victor Nelsson var. Ayrıca kalma konusunda diretmesi durumunda Mario Lemina'nın 10+4+2 kuralındaki 2 kişilik kontenjana dahil edilerek listede tutulması gündemde.

Galatasaray bu transferi yetiştirebilecek mi?

Transferde gaza basan Galatasaray'da isimler peş peşe açıklanacak. Okan Buruk'un da dediği gibi bu hafta en az iki isim gelecek. Aslan, sadece takıma direk girecek yıldızların yanında rotasyon ve 23 yaş kuralına uygun isimler için de çalışmalar yapıyor. Bütün bunlara cuk oturan bir isim olarak Youri Baas öne çıktı.

29.08.2026 13:52:00 / Güncelleme: 29.08.2026 14:37:18
Haber Merkezi
 
Galatasaray bu transferi yetiştirebilecek mi?
Galatasaray bu transferi yetiştirebilecek mi?
Galatasaray için öncelik değil ama Okan Buruk, eğer imkan olursa transfer dönemi bitmeden defansa, özellikle de sol stopere bir takviye yapılmasını istiyor. Bu oyuncunun U-23 klasmanında olması gerektiğini söylemeye gerek bile yok.






Galatasaray'da Buruk'un verdiği listede yer alan ismin Youri Baas olduğu iddia edildi. Aynı zamanda sol bekte de oynayabilen genç oyuncunun durumu yakından araştırılıyor.






Baas'ın Ajax'la 2028 yılına kadar sözleşmesi var. Mevcut durumda, Ajax'ın uygun bir teklif gelmesi halinde 23 yaşındaki oyuncuyu bırakmaya istekli olacağı düşünülüyor. Ancak bu rakamın ne kadar olacağı, iki takımın hangi rakamda anlaşabileceği şimdilik muğlak.






Galatasaray'ın diğer önceliklerini tamamlayıp Baas için teklifini yetiştirip yetiştiremeyeceği muamma.

Real Madrid'den Galatasaray'a cevap

Galatasaray genç futbolcu kontenjanı için gözünü Real Madrid'ten Thiago Pitarch'e dikti. Ama İspanya'dan gelen haberler bu transferin şimdilik yeteri kadar olgunlaşmadığını gösteriyor.

29.08.2026 13:46:00 / Güncelleme: 29.08.2026 14:37:47
Haber Merkezi
 
Real Madrid'den Galatasaray'a cevap
Real Madrid'den Galatasaray'a cevap
Orta sahasını Pape Matar Sarr ile güçlendirmek isteyen Galatasaray'ın, Real Madrid'in genç oyuncusu Thiago Pitarch için de harekete geçtiği iddia edildi. Ancak Real Madrid, 19 yaşındaki orta saha oyuncusunu bırakmak istemediği için teklifi reddetti.






İspanyol basınına göre Pitarch yakın zamanda "geliştirilmiş yeni bir sözleşme" imzaladı ve geçen sezon yavaş yavaş ilk takım rotasyonundaki yerini sağlamlaştırdı. 18 yaş 247 günlükken Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynayan en genç Madrid oyuncusu oldu. Şimdiden ilk takımda 16 maça çıkıp iki asist yaptı.






Ayrıca İspanya'nın şampiyon tamamladığı, kendisi adına oldukça başarılı geçen 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'ndan geliyor.






Galatasaray ise Pitarch konusunda Real Madrid'i, Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de bolca süre verme şartıyla ikna etmek istiyor; ancak pek de şansı yok gibi duruyor.

Yusuf Akçiçek sonunda geri dönüyor

Yusuf Akçiçek, Türkiye'ye dönecek

29.08.2026 12:12:00 / Güncelleme: 29.08.2026 14:38:27
Haber Merkezi
 
Yusuf Akçiçek sonunda geri dönüyor
Yusuf Akçiçek sonunda geri dönüyor
Galatasaray altyapısında oynarken mesafeler yüzünden Fenerbahçe altyapısına geçen Yusuf Akçiçek, sarı-lacivertlilere dev bir bonservis bedeli kazandırarak Suudi Arabistan'a gitmişti...

Fenerbahçeli Yusuf olarak Suudi Arabistan'a giden Yusuf, Süper Lig'e Galatasaraylı olarak dönüyor.







Yusuf Akçiçek, Türkiye'ye dönecek... Eli mahkûm! Ancak Fenerbahçe'ye değil, Galatasaray'a... Bu operasyonun işaret fişeğini Fotospor 3 gün önce "Yusuf Akçiçek çark etti! Okan Buruk'u aradı" haberiyle verdi.

Aslında Yusuf, Okan Buruk ile yaptığı ilk görüşmede, "Yedek olarak gelmem, Abdülkerim Bardakcı'nın önünde 11 sözü verirsen gelirim" demişti. Buruk, kimseye 11 sözü veremeyeceğini söyledi. Gelip, çalışıp, formayı almasını söyledi.







Ancak Al-Hilal Teknik Direktörü Simone Inzaghi kendisini U-21 takımına gönderince Yusuf apar topar Buruk'a mesaj gönderdi... "Benim için anlaşırsanız Galatasaray'a dönmeye hazırım" dedi.






Yusuf daha önce "yedek gelmem" dediği için "Bu ne diyor?" diye bozulmuş olsa da genç oyuncuyu affetti. Abdullah Kavukçu ile temas kurdu. Suudlarla konuşulmasını, Yusuf'un bitirilmesini istedi.






Al-Hilal'e yapılan ilk teklif, "6.5 milyon dolar olan maaşının 3 milyon dolarını ödeyelim" oldu. Suudlar yan çizdi. 






Ancak "Joue" dedikleri ligde mundar etmek yerine Yusuf'u Şampiyonlar Ligi oynayabileceği Galatasaray'a göndermeye razı olmak üzereler. Yusuf iyi bir Galatasaraylı. Galatasaray altyapısında oynarken sadece tesisle evine uzak olduğu için Fenerbahçe'ye gitti.

Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut

AC Milan’dan ayrılması kesinleşen Rafael Leão, Galatasaray’a mı gidecek, yoksa Aston Villa’yı mı tercih edecek? İtalyan devi, Galatasaray ve Aston Villa’dan gelen teklifleri kabul etti. Artık Portekizli futbolcunun bir teklifi kabul etmesini bekliyor. AC Milan Teknik Direktörü Ruben Amorim bile ayrılığı duyurdu

28.08.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut
Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut
İtalya basınında yer alan iddialara göre, AC Milan Rafael Leão ile yolları ayırmaya kararlı. Kırmızı-siyahlı kulüp, oyuncusu için masada yer alan iki resmi teklifi de kabul etti.

Galatasaray'ın 12 milyon euro'luk cazip teklifi Rafael Leão'nun kafasını karıştırırken Aston Villa'nın 8 milyon euro'luk önerisi de masasında duruyor. Sarı-kırmızılılar mali açıdan bir adım önde. Ancak diğer tarafta da Premier Lig'in ışıltısı var.






Premier Lig'i hedefleyen 25 yaşındaki yıldız, Aston Villa'nın önerdiği ilk maaşı yetersiz buldu. İngiliz ekibinin teklifini artırmasını bekleyen Leão, Galatasaray seçeneğini de masada tutuyor.

Menajeri Jorge Mendes bir oyun oynuyor. Çünkü Aston Villa'dan 4 yılda kazanacağını Galatasaray'dan 2.5 yılda kazanabilir. Ayrıca Mendes, Leão Galatasaray'ı seçerse daha büyük bir menajerlik ücretini de cebine koyacak.






İşin bir başka enteresan yönü ise İtalyan basını inatla Leão-Aston Villa transferini yazarken, ciddi İngiliz kaynaklarının hiçbirisi bu konuya değinmiyor.

Beşiktaş’ın atom bombası

Beşiktaş son olarak Fabio Miretti'yi getirdi

28.08.2026 14:41:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın atom bombası
Beşiktaş’ın atom bombası
Beşiktaş son olarak Fabio Miretti'yi getirdi... Bu dakikadan sonra İtalyan teknik adam takviye ister mi bilinmez ancak Başkan Serdal Adalı, Vincenzo Italiano'nun eline adeta atom bombası etkisi yaratacak 5'li bir orta saha bloğu verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, önde yoğun pres yapan, savunma çizgisini öne çeken ve oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı seven dinamik bir 4-2-3-1 veya 4-3-3 düzenini tercih ediyor.







Miretti'nin de transferiyle Beşiktaş'ın hocasının elinde Ndidi, Salih Özcan, Orkun ve Olaitan'dan oluşan beşli orta saha rotasyonu oldu.






Miretti, Italiano'ya hem taktiksel esneklik hem de yoğun fikstürde oyunu sürekli yüksek tempoda tutma imkanı sağlar. İtalyan teknik adamın daha Bologna'dan beri istediği Miretti, dar alanda çabuk, hatlar arasında top alan ve dikine katedebilen modern bir orta saha. Italiano'nun topu 3. bölgeye taşırken alan parselleme prensiplerini anlayıp çözebilecek isim.






Miretti ile beraber Beşiktaş'ta rol çeşitliliği artacak. Kırıcı (Ndidi), çalışkan (Salih), yaratıcı (Orkun), gezgin (Miretti) ve dinamik (Olaitan) profilleri tam bir denge sunacak. Italiano'nun fiziksel olarak yıpratıcı oyun tarzında, yedek kulübesinden giren oyuncu her durumda kaliteyi düşürmeyecek. 






Bu oyuncu Ndidi de olsa Olaitan da olsa... Miretti ayrıca B planı esnekliği de getirdi. Maç içinde skora göre 4-2-3-1'den 4-3-3'e veya çift ön liberolu savunma kurgusuna geçiş rahatlıkla yapılabilecek.






Bu beşli, Italiano'ya hem Süper Lig'de kapalı savunmaları açacak yaratıcılığı hem de Avrupa kupalarında ihtiyaç duyduğu fiziksel sertliği aynı anda sunabilecek eksiksiz bir yapı kazandırdı.

Fenerbahçe’den UEFA taarruzu

UEFA'nın Lyon maçıyla ilgili soruşturma açması bekleniyor

28.08.2026 14:32:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’den UEFA taarruzu
Fenerbahçe’den UEFA taarruzu
UEFA'nın Lyon maçıyla ilgili soruşturma açması bekleniyor. Fenerbahçe'nin huhkukçuları hemen çalışmalara başladı. Sarı-lacivertliler kendilerine saldıranlara karşı kendilerini savunan Fenerbahçeli oyuncular ile teknik heyetten bazı isimlerin ceza almasının gündeme gelmemesi için önlem alıyor.






Fenerbahçe hazırladığı güçlü dosya ile Guendouzi dahil hiçbir oyuncusunun ceza almaması ve tüm sorumluluğun Fransızlarda olduğunun kanıtlanması için çok güçlü bir hukuki operasyon başlattı.

Lyon ile Fenerbahçe arasındaki Şampiyonlar Ligi play-off maçı bitiş düdüğünün ardından, olayların merkezinde "çocuklarına varana kadar küfür edildiğini" açıklayan Mattéo Guendouzi'nin yer aldığı olaylar yaşandı.







UEFA'nın Fransız oyuncu aleyhine provokatif veya sportmenlik dışı davranış nedeniyle disiplin soruşturması başlatması muhtemel. Guendouzi 1 ila 3 maç kaçırabilir. Lyon'un kaleci antrenörü Antonio Ferreira'nın tünelde Guendouzi'ye saldırması ise Fenerbahçe'nin kozu.






Çarşamba akşamı Lyonluların provokasyonlarının ardından Fenerbahçe teknik heyetinden bazı isimlerin tünelde çıkan kavgaya karışması UEFA delegesinin raporuna girdi.

Fenerbahçe çatışmanın başlatıcısı olmasa da UEFA, Fenerbahçeli oyuncuların ve teknik heyetin bireysel davranışlarına bağlı olarak kulübe toplu sorumluluk yüklemeyi göz ardı etmeyebilir.







Fenerbahçe ise tüm bunlara karşı UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 11 ve 15. maddelerinin ihlal edilmediğini, eylemlerin yalnızca fiziksel bütünlüğü koruma amaçlı (orantılı tepki) gerçekleştiğini gösteren kamera kayıtlarını sunmaya hazır. 






Ayrıca Ferreira'nın tüneldeki ilk fiziksel saldırısı ve Lyon kanadının Guendouzi'ye yönelik hakaretleri kayıt altında. "Haksız tahrik" maddesi uyarınca olası cezaların tamamen kaldırılması talep edilecek.

Tünel içi güvenlik kameraları, yayıncı kuruluş ham görüntüleri ve olaya tanık olan UEFA delegelerinin beyanlarının bağımsız adli bilişim uzmanlarınca incelenmesi de sağlanacak.







UEFA Disiplin Kurulu'na (CEDB) ayrıca Lyon'un güvenlik zafiyeti oluşturduğu ve tünel güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle karşı şikayet dosyası sunulacak.

Okan Buruk ağzındaki baklayı çıkardı

Şu anda Galatasaray'ın transfer gündeminde hücum hattına ağırlık verilmiş durumda... Ancak Teknik Direktör Okan Buruk, yönetimden farklı bir talepte de bulundu

28.08.2026 14:30:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk ağzındaki baklayı çıkardı
Okan Buruk ağzındaki baklayı çıkardı
Bugün itibarıyla Galatasaray'da kanat ve forvet konusunda hareketlilik var. Sarı-Kırmızılılar her iki bölgeyi de güçlendirecek. Ancak Teknik Direktör Okan Buruk'un farklı bir isteği de bulunuyor. Ve bununla ilgili yönetimle de görüşme yaptığı öğrenildi.






MUTLAKA STOPER ALIN

Başarılı çalıştırıcının, takıma mutlaka bir stoper takviyesi gerektiğini söylediği belirtildi. Şu anda Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı dışında oraya rahat şekilde yazılabilecek kimse yok... Bu ikilide sakatlık veya ceza gibi problemlerle karşılaşılırsa, işler iyice karışıyor.






BÜYÜK İHTİMALLE KİRALIK

Yönetimin, savunma için U23'e uyan yabancılar ve yerli alternatifler arasında gidip geldiği belirtildi. Ancak stoper transferindeki formül kesinlikle kiralık olacak. Yeni savunmacıya bonservis ödenmeyecek. Çünkü paranın büyük bölümü, hücumdaki takviyeler için ayrıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.