logo
26 MAYIS 2026

Sacha Boey formayı bırakmadı

Süper Lig'de sezonun 17 maçlık ilk bölümünü averajla ikinci sırada tamamlayan Galatasaray'da en fazla forma şansı bulan oyuncu Sacha Boey oldu

27.12.2023 13:10:00 / Güncelleme: 27.12.2023 13:36:36
AA
Sacha Boey formayı bırakmadı
Sacha Boey formayı bırakmadı
Süper Lig'in ilk bölümünde oynadığı 17 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılı takım, 44 puan topladı. Galatasaray, sezonun ilk bölümünü aynı puanla lider bitiren Fenerbahçe'nin ardından averajla ikinci sırada kapattı.

Galatasaray ligin ilk bölümünde 32 kez ağları havalandırırken, kalesinde ise sadece 9 gol gördü. Sarı-kırmızılı ekipte sezonun ilk bölümünde toplam 25 futbolcu görev aldı.

En çok oynayan Sacha Boey

Galatasaray'da Süper Lig'in ilk bölümünde teknik direktör Okan Buruk'un vazgeçilmesi Fransız futbolcu Sacha Boey oldu. Başarılı savunma oyuncusu, sarı-kırmızılı takımın ligde yaptığı 17 karşılaşmanın 17'sinde de forma giyerek bin 530 dakika sahada kaldı. Sarı-kırmızılı ekipte Sacha Boey'i 17 maçta bin 464 dakika ile Mauro Icardi, 16 müsabakada bin 410 dakika ile Fernando Muslera, 16 karşılaşmada bin 370 dakika ile Lucas Torreira ve 17 maçta bin 314 dakika ile Kerem Aktürkoğlu takip etti.

En golcüsü Mauro Icardi

Galatasaray'da sezonun ilk bölümünde en fazla golü Arjantinli yıldız futbolcu Mauro Icardi kaydetti. Süper Lig'in ilk bölümünde sarı-kırmızılı 10 futbolcu, 31 kez ağları havalandırdı. Gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Edin Dzeko ile zirveyi paylaşan Mauro Icardi attığı 12 golle ilk yarıda takımının en skorer ismi olurken, Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha beşer golle ikinci sırada yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekipte Hakim Ziyech ve Dries Mertens ikişer, Sacha Boey, Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez, Sergio Oliveira ve Cedric Bakambu da birer gol üretti. Galatasaray hanesine yazılan bir golü ise MKE Ankaragücü maçında Hayrullah Bilazer kendi kalesine attı.

En hırçınlar Muslera, Boey ve Torreira

Süper Lig'de sezonun ilk bölümünü kırmızı kart görmeden bitiren Galatasaray'da en fazla sarı kart gören isimler Fernando Muslera, Sacha Boey ve Lucas Torreira oldu. Sarı-kırmızılı takımda sezonun ilk bölümünde 17 futbolcu, 36 sarı kart gördü. Bu futbolcular arasında dörder kart gören Muslera, Boey ve Torreira, en hırçın isim olarak dikkati çekti.

Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar

Süper Lig’e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek bir operasyon için düğmeye bastı

26.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek tarihi bir operasyon için düğmeye bastı. Cengiz Ünder başta olmak üzere Çağlar Söyüncü, Dominik Livakovic, Diego Carlos ve Musaba gibi yıldızları listesine alan Çorum ekibi, bu dev transfer harekatını resmileştirmek için Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde yapılacak kritik başkanlık seçimini bekliyor.






1. Lig play-off finalinde Erokspor'u devirerek tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Çorumspor, transfer piyasasını altüst etmeye hazırlanıyor. Kırmızı-siyahlı yönetim, Süper Lig'deki ilk sezonunda kalıcı olmak ve ses getirecek bir kadro kurmak için devlerin yıldızlarını gözüne kestirdi.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLACAK

Transfer kulislerinden sızan ilk bilgilere göre, Beşiktaş'ın bonservisini almayı kesinlikle düşünmediği, bonservisinin bulunduğu Fenerbahçe'nin ise geri dönmesine sıcak bakmadığı Cengiz Ünder için Süper Lig'in yeni ekibi tüm imkanlarını seferber etmeye hazır.






4 İSİM DAHA LİSTEDE VAR

Çorumspor'un çılgın transfer listesi bununla da sınırlı değil. Kırmızı-siyahlılar, Fenerbahçe'den 4 oyuncu için de seçilecek yeni başkanı bekliyor.

- Çağlar Söyüncü
- Dominik Livakovic
- Diego Carlos
- Musaba






SEÇİM YAPILDIKTAN SONRA

Çorum yönetimi, bu büyük operasyon için öncelikle Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan kritik olağan seçimli genel kurulu bekliyor. Sarı-lacivertlilerin yeni seçilecek başkanı ve yönetiminin belirlenmesinin ardından, Çorumspor masaya resmi teklifle oturacak.






Fenerbahçe'deki başkanlık seçiminin tamamlanmasıyla birlikte Çorumspor'un bu transferler için vites artırması ve dev kulüplerin kapısını resmen çalması bekleniyor.

Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu

Okan Buruk’un uzun süredir kadrosuna katmak istediği Yusuf Akçiçek’in transferi oyuncunun Fenerbahçe aidiyeti ve Avrupa hedefi nedeniyle çıkmaza girdi

26.05.2026 12:20:00
Haber Merkezi
Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu
Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu
Galatasaray'da sol stoper harekatı başladı. Teknik direktör Okan Buruk'un uzun süredir kadrosuna katmak istediği Yusuf Akçiçek'in transferi oyuncunun Fenerbahçe aidiyeti ve Avrupa hedefi nedeniyle çıkmaza girince rota Hollanda'ya çevrildi. Hem Abdülkerim Bardakcı'yı yedekleyecek hem de uzun vadede onun yerini alarak savunmanın yeni lideri olacak bir isim arayan Buruk, geçen sezon da gündeme gelen Ajax'ın genç yeteneği Ahmetcan Kaplan'da karar kıldı.






Galatasaray'da gelecek sezonun transfer planlaması doğrultusunda savunma hattı için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sol stoper arayışlarını hızlandıran sarı-kırmızılı yönetim, rotasını Hollanda'ya çevirdi. Abdülkerim Bardakcı'yı hem yedekleyecek hem de uzun vadede yerini alabilecek potansiyelde bir isim arayan Buruk, kararını verdi.






"FENERBAHÇELİYİM" DEDİ KESTİRDİ ATTI

Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında, şu anda Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal forması giyen Yusuf Akçiçek yer alıyordu. Ancak bu transfer hamlesi oyuncunun kariyer planlaması ve aidiyeti nedeniyle gerçekleşmedi. Fenerbahçe altyapısından yetişen ve sar-lacivertli kulübe bağlılığını gizlemeyen Yusuf, şu aşamada Türkiye'ye dönmeye sıcak bakmadığını söyledi. Genç savunmacı, Al-Hilal'den ayrılması durumunda kariyerine mutlaka Avrupa'da devam etmek istiyor.






BURUK'UN ÖNCELİĞİ YUSUF

Yusuf Akçiçek transferinin zora girmesiyle birlikte Okan Buruk, geçen sezon da sarı-kırmızılıların gündemine gelen Ahmetcan Kaplan ismini yeniden masaya getirdi.

Ajax'ta beklenen patlamayı yapamadıktan sonra kiralandığı NEC formasıyla oldukça başarılı ve istikrarlı bir sezon geçiren Ahmetcan, teknik heyetin tam notunu aldı.

Okan Buruk, genç stoperin yüksek potansiyeline fazlasıyla güveniyor. Deneyimli teknik adama göre Ahmetcan, hem kısa vadede Abdülkerim'i kusursuz şekilde yedekleyecek hem de uzun vadede Galatasaray savunmasının liderliğini üstlenebilecek kumaşa sahip.






AJAX İLE 2027'DE BİTİYOR

Transfer için resmi adımlar atılmadan önce ilk nabız yoklama operasyonu tanıdık bir isim üzerinden yürütüldü. Ahmetcan Kaplan ile ilk görüşmenin, Trabzonspor'dan eski takım arkadaşı olan milli kaleci Uğurcan Çakır aracılığıyla yapıldığı ve oyuncunun fikrinin alındığı öğrenildi.

Galatasaray'ın bu transferde elini güçlendiren en büyük etkenlerden biri ise oyuncunun sözleşme durumu. Ahmetcan Kaplan'ın Ajax ile olan kontratı 2027 yılında sona eriyor.






3-4 MİLYON EURO'YA BİTECEK

Sözleşmesinin son dönemine yaklaşılması ve Hollanda devinin kadro planlaması nedeniyle, kapının uçuk olmayan makul rakamlarla açılması bekleniyor. Futbol kulislerinde, Ajax'ın genç stoper için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeline "Evet" diyeceği konuşuluyor.

Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım

Fenerbahçe ve Galatasaray, Manisa FK’nın 2008 doğumlu sol stoperi Ada İbik’i kadrosuna katmak için amansız bir savaşa tutuşmuşken, sahneye çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ezberleri bozdu. Geleceğin savunma lideri olarak gösterilen ve "Yeni Abdülkerim Bardakcı" olarak anılan 17 yaşındaki stoperle baş başa görüşerek ikna etmeyi başardı

26.05.2026 12:09:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fenerbahçe ve Galatasaray birbirini yerken, devreye giren Trabzonspor Teknik Patronu Fatih Tekke işi bitirdi. Türk futbolunda transfer piyasası daha önce benzeri görülmemiş bir çalımla sarsılıyor!






Gazetemizin daha 10 Nisan'da "Yeni Abdülkerim Bardakcı için Fenerbahçe ve Galatasaray kapışıyor" başlığıyla manşete taşıdığı Ada İbik transferinde, iki İstanbul devine de unutamayacakları bir ders geldi. Geleceğin en büyük savunma lideri olarak gösterilen Manisa FK'nın 2008 doğumlu stoperi Ada İbik, herkes Galatasaray veya Fenerbahçe'ye imza atmasını beklerken rotayı Trabzonspor'a kırdı!






TEKKE GİRDİ VE İŞİ BİTİRDİ

Transfer savaşında dengeleri altüst eden hamle Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den geldi. Genç oyuncuyla baş başa bir görüşme gerçekleştiren efsane futbol adamı, Ada'yı ikna etmeyi başardı.

Tekke'nin genç stoperi, "sana benim Trabzonspor'da vereceğim şansı vermeyecekler" diyerek Trabzonspor forması giyme konusunda ikna etti.

Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı ve oyuncuya sunduğu gelişim projesi, Ada İbik'in tercihini bordo-mavili ekipten yana yapmasında kırılma noktası oldu.






17 YAŞINDA AMA ÇOK OLGUN

Henüz 17 yaşında olmasına rağmen bu sezon Manisa FK formasıyla tam 29 resmi maça çıkan Ada İbik, sadece yaşıtlarının değil, ligin tecrübeli isimlerinin de önüne geçti.

Saha içindeki inanılmaz olgunluğu, %86'lık pas isabet oranı ve geriden oyun kurma becerisiyle modern bir stoper profili çizen genç yetenek, aynı zamanda tam bir joker.






SOL AYAKLI VE ÇOK YÖNLÜ

Sol ayaklı olmasının avantajıyla sol stoper, sol bek ve ihtiyaç halinde sol önde (kanatta) de görev yapabilen Ada, bu yönüyle transfer piyasasının en gözde ismi haline gelmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe transfer masasında birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, Trabzonspor sergilediği kararlılık ve Fatih Tekke faktörüyle yılın transfer çalımını atmış oldu. Bordo-mavililer, Türk futbolunun geleceğine çok büyük bir imza atmaya hazırlanıyor!

Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında

Okan Buruk, Yunus Akgün gibi kiralık gönderilip parlayan Berat Luş'u yeni sezon planlamasına ekledi. Bu sezon kiralık gittiği Esenler Erokspor'da sergilediği 5 gol ve 4 asistlik performansla adından söz ettiren 18 yaşındaki genç yetenek için Buruk'tan sürpriz talep geldi. Sözleşmesi 2027'de bitecek olan altyapı patentli yıldız adayının kontratının uzatılmasını ve yeni sezonda doğrudan Galatasaray A Takım kadrosuna dahil edilmesini istedi

26.05.2026 12:03:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında
Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında
Galatasaray'da gelecek sezonun kadro planlaması şekillenmeye başladı. Sarı-kırmızılıların teknik patronu Okan Buruk, yerli rotasyonunu güçlendirmek ve öz kaynak düzeninden yeni yıldızlar çıkarmak için kollarını sıvadı. Deneyimli çalıştırıcının yeni sezondaki en büyük sürprizi ise Esenler Erokspor'da kiralık olarak harika bir sezon geçiren genç kanat oyuncusu Berat Luş olacak.






EROKSPOR'A ÖNEMLİ KATKI VERDİ

Sezon başında maç tecrübesi kazanması adına 1. Lig ekiplerinden Esenler Erokspor'a kiralanan 18 yaşındaki Berat Luş beklentilerin üzerinde bir sezon geçirdi. İstanbul ekibinde sergilediği etkileyici performansla takımın hücum hattındaki en önemli silahlarından biri haline gelen genç yetenek, sezonu 5 gol ve 4 asistle tamamlayarak dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.






SÖZLEŞMESİNİ UZATIN TALİMATI

Genç oyuncunun gelişimini yakından takip eden teknik direktör Okan Buruk, Berat'ın performans raporlarından oldukça memnun kaldı. Gelecek sezon genç yıldız adayını A Takım kadrosuna dahil etmeyi düşünen Buruk, yönetimden de kritik bir talepte bulundu.

Başarılı teknik adam, sarı-kırmızılı kulüple olan mevcut sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan Berat Luş'un mukavelesinin uzun vadeli olarak uzatılmasını istedi. Yönetimin, önümüzdeki günlerde oyuncu ve menajeriyle masaya oturarak yeni sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.






YENİ BİR YUNUS AKGÜN HİKAYESİ

Berat Luş'un Galatasaray'daki bu yükselişi, akıllara sarı-kırmızılıların bir diğer altyapı patentli yıldızı Yunus Akgün'ü getirdi. Tıpkı Berat gibi Florya'da yetişen Yunus Akgün de daha önce Adana Demirspor ve Leicester City'de kiralık olarak forma giymiş, kazandığı tecrübeyle Galatasaray'a dönerek takımın vazgeçilmezi olmuş ve kaptanlık pazubandına kadar yükselmişti.






YAZ KAMPINDA YER ALACAK

Okan Buruk'un hızı, dripling yeteneği ve oyun zekasıyla ön plana çıkan Berat Luş'u da benzer bir gelişim formülüyle Türk futboluna kazandırmayı hedeflediği belirtiliyor. Florya'nın yeni "Yunus Akgün" etkisi yaratması beklenen Berat, yaz kampında kendisini kanıtlamak için sahaya çıkacak.

İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü

Beşiktaş’ta gelecek sezonun kadro planlaması için kollar erken sıvanırken, futbol direktörü Önder Özen transfer operasyonunun ilk resmi ve en çarpıcı hamlesini gerçekleştirdi. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, bu sezon Eyüpspor formasıyla adeta devleşen ve attığı kritik gollerle takımını ligde tutan Süper Lig'in eski gol kralı Umut Bozok oldu

26.05.2026 11:59:00
Haber Merkezi
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
Gelecek sezonun kadro planlaması için kollar sıvayan Beşiktaş futbol direktörü Önder Özen, transfer operasyonu için ilk resmi hamlesini yaptı. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, son haftalarda sergilediği muazzam performansla Eyüpspor'u adeta tek başına ligde tutan Umut Bozok oldu.






ÖZEN GÖRÜŞTÜ VE SÖYLEDİ

Gelen son iddialara göre; Beşiktaş adına transfer çalışmalarını yürüten Önder Özen, daha önce Trabzonspor forması da giyen 29 yaşındaki golcü oyuncuyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Umut Bozok'a olan beğenisini açıkça dile getiren Özen'in, deneyimli forvete "Hiçbir yere imza atma, bizi bekle" mesajını ilettiği öğrenildi.

Özen, yeni sezonda göreve gelecek teknik direktörün de onay vermesi durumunda, Umut'u mutlaka Beşiktaş formasıyla görmek istediğini oyuncunun kendisine bizzat aktardı.






ASLEN GALATASARAY TARAFTARI

Aslen Galatasaray taraftarı olduğu bilinen, Süper Ligin eski gol krallarından Umut Bozok, Türkiye kariyerinde daha önce bir başka dev; Trabzonspor'un da formasını terletmişti. Siyah-beyazl formayı giymeye de sıcak bakan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ın teklifini masaya koydu ve gelecek resmi adımları beklemeye çekildi.






12 GOLE DOĞRUDAN KATKI

Bu sezon özellikle ligin son virajında Eyüpspor adına adeta bir kahramana dönüşen 29 yaşındaki santrfor, kritik anlarda sahneye çıktı. Sezon genelinde 6 gol ve 6 asistlik bir performans sergileyerek toplamda 12 gole doğrudan katkı sağlayan Umut Bozok, Eyüpspor'un ligde kalmasında başrolü oynadı.

Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı

30 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü 

26.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Şampiyonluğun ardından Marmaris ve Bodrum'da enerji depolayan, 30 Mayıs'ta ise Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hull City'yi Premier Lig'e çıkaran Acun Ilıcalı'nın Buruk'tan, Galatasaray'ın Premier Lig tecrübesine sahip iki dünya yıldızı; İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i istediği iddia edildi.






Galatasaray'ı üst üste 4. şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk, saha içindeki yoğun sezonun yorgunluğunu üzerinden atmadan yeni sezonun planlamasına başladı. Hem tatil yapan hem de transfer rotasını çizen tecrübeli teknik adamın önümüzdeki günlerdeki takvimi adeta baş döndürüyor.






BURUK GÜNEY'İN TADINI ÇIKARIYOR

Sezonun bitmesiyle birlikte ayağının tozuyla Marmaris'e giden Okan Buruk, buradaki kısa molasının ardından Bodrum'a geçecek. Bodrum tatilini noktaladıktan sonra 30 Mayıs'ta Macaristan'da oynanacak PSG-Arsenal Şampiyonlar Ligi finalini tribünden canlı gözle takip edecek.






Dev finalin hemen ardından İstanbul'a dönecek olan Okan Buruk, ayağının tozuyla yönetimle bir araya gelerek geniş kapsamlı bir transfer zirvesi gerçekleştirecek.






BİRBİRLERİNİ KUTLADILAR

Okan Buruk cephesinde saha dışı ilişkilerde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon yaşanan birtakım gerilimlerin ardından Buruk ile Acun Ilıcalı'nın dostluğunu bitirdiği iddia edilmişti. Ancak ikili arasında herhangi bir sorun olmadığı ortaya çıktı.






Takımı Hull City'yi Premier Lig'e çıkarma başarısı gösteren Acun Ilıcalı'yı ilk tebrik edenlerden biri Okan Buruk oldu. Başarılı teknik adam, Ilıcalı'yı Facetime üzerinden görüntülü arayarak Premier Lig biletinden dolayı samimi bir şekilde kutladı.






ACUN, BURUK'TAN 2 İSİM İSTEDİ

Bu sıcak tebrikleşmenin ardında ise transfer piyasasını sallayacak çok konuşulacak bir iddia yatıyor. Premier Lig'e yükselerek devasa bir bütçenin sahibi olan Hull City'de Acun Ilıcalı'nın, gözünü Galatasaray'ın aslarına diktiği ileri sürüldü.






İddialara göre Acun Ilıcalı, Galatasaray'dan İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i kadrosuna katmak istiyor. Hem İlkay'ın hem de Davinson'un daha önceki Premier Lig deneyimleri, Acun'un iştahını kabartırken; İstanbul'da yapılacak transfer toplantısında bu konunun da masaya gelmesi bekleniyor.

Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu

Galatasaray, Frankfurt'un yıldızı Can Uzun'u kadrosuna katmak için hem oyuncu hem de kulüp cephesiyle resmi görüşmelere başladı

26.05.2026 10:55:00
Haber Merkezi
Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu
Osimhen'den bile pahalı! Galatasaray istedi rakam uçtu
Galatasaray, Frankfurt'un yıldızı Can Uzun'u kadrosuna katmak için hem oyuncu hem de kulüp cephesiyle resmi görüşmelere başladı.

Frankfurt'un Avrupa kupalarından uzak kalması nedeniyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan genç yetenek için Bayern Münih, Dortmund ve Milan gibi devler sıraya girdi. Alman ekibinin istediği astronomik bonservis bedeli ise adeta dudak uçuklattı.







Frankfurt formasıyla sergilediği performansla dikkatleri üzerine Can Uzun, transfer pazarının en gözde ismi. Kulübü Frankfurt'un sportif açıdan hayal kırıklığıyla geçen ve Avrupa kupaları biletini kaçırdığı sezonun ardından, genç oyuncunun takımdan ayrılması an meselesi.

Galatasaray, Can Uzun transferi için resmi adımları attı. Gelen bilgilere göre sarı-kırmızılı yönetim, hem oyuncu cephesiyle hem de Frankfurt kulübüyle masaya oturdu.







CAN UZUN AYRILMAK İSTİYOR

Bild'in haberine göre Frankfurt'un önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında yer alamayacak olması, Can Uzun'u yeni bir arayışa itti. Frankfurt yönetimi 20 yaşındaki yeteneği en az bir yıl daha elinde tutmak istese de, genç oyuncunun "kesinlikle Avrupa arenalarında boy göstermek istediği" ve bu nedenle yaz aylarında takımdan ayrılmaya sıcak baktığı vurgulandı.







ÇOK ÖNEMLİ TAKIMLARIN LİSTESİNDE

4 kez A Millî Takım forması giyen Can Uzun için sadece Galatasaray değil, Avrupa'nın birçok köklü kulübü de pusuda bekliyor. İtalya'dan AC Milan, İngiltere'den Tottenham Hotspur, Newcastle United, Aston Villa ile Almanya'dan Bayern Münih, Can Uzun için aportta bekleyen ekipler.







Can Uzun'un Eintracht Frankfurt ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Bu durum, Alman kulübünün elini fazlasıyla güçlendiriyor. Sky Sports'un daha önce geçtiği bilgilere göre, Frankfurt'un sportif direktörü Markus Krösche'nin kapıyı 80 milyon Euro civarında bir maksimum ücretle açması bekleniyor.

Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer

Fenerbahçe'de "Sezon açılışına 6 transfer yetiştireceğim" diyen başkan adayı Aziz Yıldırım’ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen 4 sözleşmesiz futbolcu kulislere sızdı

26.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer
Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer
Fenerbahçe'de "Sezon açılışına 6 transfer yetiştireceğim" diyen başkan adayı Aziz Yıldırım'ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen 4 sözleşmesiz futbolcu kulislere sızdı.

Camia "Seçim kaybettirecek 4 transfer" yorumlarıyla ayağa kalktı! Doekhi, Zeballos, Malacia ve Chuki isimlerinin taraftardaki büyük yıldız beklentisini karşılamaktan uzak olduğu konuşulurken, "Aziz Yıldırım neden isimleri açıklamıyor?" sorusu yükselmeye başladı.







Fenerbahçe'de yaklaşan kongre öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım, transfer stratejisine dair çok net mesajlar vererek camiayı heyecanlandırmıştı:

- İki santrfor dahil toplam 6 transferle kadroda ana iskeleti oluşturacağız. Bu oyuncuların hepsi 20-25 Haziran civarındaki sezon açılışına yetişecek. Sonra durup bakacağız, giden olursa ihtiyaca göre yeniden elden geçireceğiz.

Ancak perde arkasında yürütülen transfer operasyonuna dair sızan ilk isimler, kulislerde büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.







4 TANE ÇOK TARTIŞILACAK İSİM

Yıldırım'ın bonservis yükü yaratmamak adına direkt olarak sözleşmesi biten ya da kulübünden ayrılma aşamasındaki oyunculara yöneldiği iddia edildi. İşte konuşulan o isimler:

- Danilho Doekhi: Union Berlin ile yollarını ayıran Hollandalı stoper.
- Exequiel Zeballos: Boca Juniors forması giyen sağ kanat oyuncusu.
- Tyrell Malacia: Manchester United'dan ayrılması beklenen sol bek.
- Chuki: Real Valladolid forması giyen 10 numara.







İSİMLER SONRASI KULİSLER ALEV ALDI

Yıldırım'ın gizlilikle yürüttüğü ancak yakınındaki kişiler tarafından dışarı sızdırılan liste kongre üyeleri ve camia içinde sert eleştirileri de beraberinde getirecek cinsten.

Kulislerde konuşulan iddialara göre; listesindeki bu 4 ismi resmen açıklaması durumunda Aziz Yıldırım'ın seçimi kaybetme noktasına gelebileceği ileri sürülüyor.







4 İSİM AÇIKLANIRSA SAFİ ÖNE GEÇER

Bonservissiz ve soru işaretleri barındıran bu hamlelerin, taraftarın beklediği "dünya yıldızı" profiline uymadığı yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.







Hatta iddialar öyle bir boyuta ulaştı ki, Yıldırım'ın bu sözleşmesiz 4 oyuncuyu resmen duyurduğu anda, diğer güçlü aday Hakan Safi'nin yarışta net bir şekilde öne geçeceği konuşuluyor.

Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi

Almanya Bundesliga play-out finali ikinci maçında Paderborn, uzatmalarda Wolfsburg'u 2-1 mağlup ederek Bundesliga'ya yükseldi

26.05.2026 10:06:00 / Güncelleme: 26.05.2026 10:09:50
İhlas Haber Ajansı
Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi
Wolfsburg'u yenen Paderborn, Bundesliga'ya yükseldi
Almanya Bundesliga play-out finali ikinci maçında Paderborn, uzatmalarda Wolfsburg'u 2-1 mağlup ederek Bundesliga'ya yükseldi.



Almanya Bundesliga'da sezonu 16. sırada tamamlayan Wolfsburg ile, play-out'ta karşılaşan Paderborn, rakibini 2-1 mağlup ederek gelecek sezon Bundesliga'da oynamaya hak kazandı. Wolsfsburg ise Bundesliga 2'ye düştü.

Wolfsburg, 30 yıl sonra alt lige düştü. Paderborn ise 7 yıl sonra play-out'tan Bundesliga'ya yükselen ilk takım oldu.

UEFA Konferans Kupası sahibini buluyor


 
UEFA Konferans Ligi'nde Crystal Palace ile Rayo Vallecano 27 Mayıs'ta finalde karşılaşacak. Leipzig Stadı'ndaki müsabaka TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT'den naklen yayınlanacak. Crystal Palace ile Rayo Vallecano, resmi maçlarda ilk kez karşı karşıya gelecek.

26.05.2026 10:02:00
HABER MERKEZİ/AA
UEFA Konferans Kupası sahibini buluyor
UEFA Konferans Kupası sahibini buluyor

İngiliz temsilcisi Crystal Palace ile İspanyol ekibi Rayo Vallecano, 27 Mayıs'ta UEFA Konferans Ligi finalinde karşı karşıya gelecek.
Almanya'da şehir ile aynı ismi taşıyan Leipzig Stadı'ndaki müsabaka TSİ 22.00'de başlayacak.
Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan Maurizio Mariani yönetecek. Mariani'nin yardımcılıklarını Daniele Bindoni ve Alberto Tegoni yapacak. Maçın dördüncü hakemi İsveç'ten Glenn Nyberg olacak. VAR koltuğunda ise İtalyan Marco Di Bello oturacak.

İki takım da ilk kez finalde

Yarı finalde Arda Turan yönetimindeki Shakhtar Donetsk'i yenen Crystal Palace, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında finale yükselmeyi başardı.
İspanyol ekibi Rayo Vallecano ise rakibi gibi ilk kez mücadele ettiği ve ilk kez çıktığı finalden şampiyonlukla ayrılmanın hesabını yapıyor. Organizasyonda mutlu sona ulaşacak ekip, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nin lig aşamasında yer alacak.

İki ekip arasındaki ilk randevu

Crystal Palace ile Rayo Vallecano, resmi maçlarda ilk kez karşı karşıya gelecek. İki takım, kulüp tarihindeki ikinci Avrupa maceralarında finale isimlerini yazdırdı. Taraflardan biri, elde edeceği şampiyonlukla kulüp tarihinin en önemli başarısını kazanacak.

Ismaila Sarr formda

Crystal Palace'ın Senegalli golcüsü Ismaila Sarr, UEFA Konferans Ligi'nde oynadığı son 5 maçta önemli bir performans sergiledi.
Sarr, söz konusu 5 müsabakada toplam 6 gol kaydetti. Bu sezon tüm kulvarlarda ise 44 karşılaşmaya çıkan tecrübeli oyuncu, 21 kez gol sevinci yaşadı.

Garcia ve Frutos golleriyle ön plana çıktı

İspanyol ekibinde ise bu sezon en skorer oyuncular 12'şer golle Alvaro Garcia ve Jorge de Frutos oldu.
Tüm kulvarlarda Frutos 52, Garcia ise 49 kez kırmızı-beyazlı formayı giyerken, iki futbolcu golleriyle takımlarının finale çıkmasında büyük pay sahibi.

Glasner'in vedası

Crystal Palace'ın deneyimli teknik direktörü Oliver Glasner'in UEFA Konferans Ligi finalinin ardından görevini bırakması bekleniyor.
Göreve geldiği 20 Şubat 2024'ten bu yana önemli başarılar elde eden Glasner, Londra ekibiyle 120 maça çıktı. Avusturyalı teknik adam, bu karşılaşmaların 52'sini kazanırken, 33 beraberlik ve 35 yenilgi yaşadı. Glasner, İngiliz ekibiyle Federasyon Kupası (FA Cup) ve Süper Kupa'yı (FA Community Shield) kazandı.

Inigo Perez'in hedefleri

Rayo Vallecano'da teknik direktör Inigo Perez, Crystal Palace karşısında birçok hedefini gerçekleştirmek istiyor.
İspanyol teknik adam, kulübün tarihindeki ilk finalinde kupaya uzanmanın peşinde. 38 yaşındaki çalıştırıcı, hem kendi hem takımının adını da tarihe yazdırmaya kararlı.
Inigo Perez, ayrıca Jose Luis Mendilibar'ın 2023-2024 sezonunda Olympiakos ile elde ettiği kupa zaferinin ardından Konferans Ligi'ni kazanan ikinci İspanyol teknik direktör olmayı da hedefliyor.

Crystal Palace'ta tek eksik, Rayo Vallecano tam takım

İngiliz ekibinde sakatlığından dolayı Eddie Nketiah'ın maçta forma giymesi beklenmiyor. Rayo Vallecano'nun ise tarihindeki en önemli maça tam kadro çıkacağı öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.