logo
08 AĞUSTOS 2026

Sadettin Saran ikileme düştü


 
Fenerbahçe’de Mayıs ayı yaklaştıkça kulisler alev alıyor! Sadettin Saran, 'söz namustur' ilkesi ile kulübün 2027 vizyonu arasında sıkıştı. 'Ağır abilerin' baskısı, Tedesco hamlesi ve 2027 planları sandığı rafa kaldırabilir mi? Camianın perde arkasında konuştuğu kritik senaryo dikkat çekici.
 

24.03.2026 12:54:00
MURAT ÇORBACI
 
Sadettin Saran ikileme düştü
Sadettin Saran ikileme düştü

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe'nin geleceğini etkileyecek kritik bir yol ayrımında. Edinilen bilgilere göre Saran, bu sezon sonunda yapmayı vadettiği seçimin Fenerbahçe'ye fayda sağlamayacağı görüşünde.







Aslında istemezse sandığı genel kurul üyelerinin önüne de koymayabilir. "2027'de olağan kongre var" deyip, "seçim seneye" de diyebilir. Ancak bu durum büyük bir ikilemi de getirir. Saran hem yönetimini güçlendirmek istiyor hem de bunun için hukuki olarak sandığa gitmek zorunda olduğunun farkında.






Camia seçime soğuk!

Camiada konuşulanlara göre, seçimlerin ertelenmesi ya da iptal edilmesi ihtimalini güçlendiren faktörlerin başında kulübün önde gelen isimlerinin "2027'ye kadar bekle" baskısı var. Geleceğe yönelik mali planlamalar ve Teknik Direktör Tedesco üzerinden yürütülen yeni yapılanma stratejisi, seçim programını ikinci plana itebilir.







Saran'ın daha önce verdiği seçim sözü ile kulübün mevcut menfaatleri arasında sıkıştığı, bu nedenle "çok kritik bir sürecin" içinde olduğu vurgulanıyor.







Başkan karar vermekte zorlanıyor

Geçtiğimiz günlerde camiada konuşulan "seçimlerin yapılmama ihtimalinin, yapılma ihtimalinden daha yüksek olduğu" tezi camia içindeki son gelişmelerle birlikte daha yüksek sesle tartışılmaya başlandı.







Resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, Saran'ın 4 Nisan'da son kararı açıklayacağı konuşuluyor. Ancak Saran'ın 2027'ye kadar mevcut yapıyı koruyarak devam etmeyi de ciddi ciddi düşündüğü iddia ediliyor.

Oosterwolde'yi yine bir tuhaflık tuttu!


 
Sturm Graz maçında sakatlık geçiren Jayden Oosterwolde'nin yaklaşık 8 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu talihsizlik aynı zamanda Archie Brown konusunda da frene basılmasına sebep oldu.
 

08.08.2026 12:26:00
Haber Merkezi
 
Oosterwolde'yi yine bir tuhaflık tuttu!
Oosterwolde'yi yine bir tuhaflık tuttu!

Fenerbahçe Kulübü, Jayden Oosterwolde'yle ilgili, "Sturm Graz karşılaşmasında sakatlık yaşayan Jayden Oosterwolde'nin MR görüntülemesi sonucunda arka adale tendonunda kısmi yırtık tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimiz tarafından hemen başlanmıştır. Tedavi süreci planlandığı şekilde devam edecektir. Jayden'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlıklı bir şekilde yeniden aramıza dönmesini temenni ediyoruz" açıklamasını yapmıştı.







Planlama değişti

Hollandalı futbolcunun yaklaşık 8 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. 25 yaşındaki oyuncu, daha önce de kendisine birçok teklif varken sakatlanmıştı. Yine aynısı oldu! Onun yokluğu, kadro planlamasını da değiştirdi. Archie Brown için bazı İngiliz kulüpleri devredeydi.







Teklif gelseydi, satılacaktı!

Şu anda İngiliz oyuncu konusunda bekleme kararı alındı. Oosterwolde sorun yaşamasaydı, çok yüksek bir teklif gelmesi durumunda gönderilecekti. Onun yerine bir takviye yapılacaktı. Takımda 3. sol bek konumuna düşen Archie'nin de ayrılığı değerlendiriliyordu. Sol bekte her şey birbirine girdi.

Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı


 
Galatasaray ve Trabzonspor, Renato Nhaga'dan sonra Boca Juniors’ın genç yeteneği Milton Delgado’yu kadrosuna katmak için amansız bir transfer yarışına girdi. Arjantin devinin başkanı Juan Román Riquelme ise genç orta saha için kapıyı açacağı rakamı netleştirdi.

08.08.2026 12:18:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı
Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı

Güney Amerika pazarındaki araştırmalarını sürdüren Galatasaray, Boca Juniors altyapısından yetişen 2005 doğumlu orta saha oyuncusu Milton Delgado'yu radarına aldı. Sarı-kırmızılı scout ekibinin olumlu rapor sunduğu genç futbolcu için Arjantin cephesinden ilk haberler geldi. Boca Juniors Başkanı Juan Román Riquelme, Avrupa kulüplerinin ilgisi üzerine oyuncunun satışına sıcak baksalar da henüz resmi bir teklif almadıklarını ve pazarlık masasına oturmak için net şartları olduğunu belirtti.







10 milyon Euro değer!

Güncel piyasa değeri yaklaşık 10 milyon Euro seviyesinde olan Milton Delgado'nun Boca Juniors ile Aralık 2028'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Arjantin ekibinin yönetimi, sözleşmesinde 15 milyon dolarlık serbest kalma maddesi yer alan 20 yaşındaki futbolcu için bu seviyelere yakın resmi teklifleri bekliyor. Riquelme ve kurmayları, belirlenen rakamın altında kalacak herhangi bir teklifi müzakereye dahi açmama konusunda kararlı bir tutum sergiliyor.







İki ülkeden rakip var

Transfer cephesi bu kez Arjantin'de açılırken Galatasaray, bu yarışta yalnız değil. Türkiye'den Trabzonspor da genç orta sahayı yakından takip eden kulüpler arasında yer alıyor. İki Süper Lig ekibinin yanı sıra İtalya'dan Bologna ve Como 1907 ile Portekiz temsilcisi Benfica da Delgado'yu izleme listesine dahil etti. Geleceği hakkında verilecek kararı bekleyen genç oyuncu, Boca Juniors'ta süre almaya devam ederken transferin Haziran ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

18 maçta sıfır gol, 1 asist

1.66 boyundaki Delgado, Boca Juniors takımında ön libero ve merkez orta saha pozisyonlarında forma giyiyor. 2026'da oynadığı 18 maçta gol atamadı, ancak bir asist yaptı.

Beşiktaş lige santrforsuz mu başlayacak?

Transferde tüm odağını Dusan Vlahovic’e çeviren Beşiktaş, Sırp golcünün kararlarını ertelemesiyle kritik maçlar öncesinde santrforsuz kalma riskiyle karşı karşıya

08.08.2026 11:37:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş lige santrforsuz mu başlayacak?
Beşiktaş lige santrforsuz mu başlayacak?
Transferde tüm odağını Dusan Vlahovic'e çeviren Beşiktaş, Sırp golcünün kararlarını ertelemesiyle kritik maçlar öncesinde santrforsuz kalma riskiyle karşı karşıya.

Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun eski öğrencisi için yönetimin temasları sürerken, yıldız oyuncunun bekleme stratejisi siyah-beyazlı kulüpte zaman baskısını artırıyor.







UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Hradec Kralove'yi deplasmanda 1-0 mağlup eden Beşiktaş'ta ileri uçtaki verimsizlik dikkat çekti. Saha içi analizleri, siyah-beyazlıların pozisyon üretmekte değil, yakalanan fırsatları sonuçlandırmakta zorlandığını ortaya koydu.

Karşılaşmada üretilen 2.33 xG (gol beklentisi) değerine karşın hedefe ulaşan xGOT (kaleyi bulan şutların gol beklentisi) değerinin 1.28'de kalması, hücum hattındaki bitiricilik problemini belgeledi.







SALAH YÜZÜNDEN NUNEZ İŞİ DE YATTI

Mohamed Salah sonrasında Darwin Nunez'den vazgeçilmesi sürecinin ardından tüm ağırlığını 9 numara takviyesine veren yönetim, Italiano'nun sistemine uyum sağlayacak soğukkanlı bir bitiriciyi kadroya katmak istiyor.

Transfer sürecine dair açıklamalarda bulunan Başkan Serdal Adalı, 1 Temmuz'da temasa geçilen Dusan Vlahovic için "Uğraşıyoruz, çalışıyoruz" diyerek öncelikli hedeflerini netleştirdi.







ITALIANO İLE FIORENTINA'DA UÇUŞA GEÇTİ

Futbol Direktörü Özen'in işaret ettiği üzere bonservisi elinde bulunan 26 yaşındaki Sırp santrfor, transfer görüşmelerinde belirleyici taraf konumunda yer alıyor.

Fiorentina döneminde Italiano yönetiminde çıktığı 24 maçta 20 gol atarak kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçiren Vlahovic için teknik heyet ve yönetim tüm şartları zorluyor.







EN NET TEKLİF ŞU ANDA BEŞİKTAŞ'TAN

La Gazzetta dello Sport ve Tuttosport'ta yer alan haberlere göre Juventus ile sözleşme uzatmayan Vlahovic, serbest oyuncu statüsünde. Yıllık net 8 milyon euro maaş ve imza parası talep eden golcü için henüz Avrupa'nın "5 Büyük" liginden resmi bir teklif yapılmış değil. İtalyan basını; oyuncunun finansal taleplerini karşılayabilecek, kendisine takım içi liderlik sunabilecek ve Italiano faktörünü elinde bulunduran en güçlü adayın Beşiktaş olduğunu vurguluyor.







TEKLİFİ KABUL ETSE BİLE SIKINTI

Vlahovic cephesinin Avrupa devlerinden gelebilecek olası teklifler için kararlarını 20-25 Ağustos tarihlerine kadar ertelemesi, Beşiktaş'ı zorlu bir takvimle baş başa bırakıyor.

Sırp yıldız bu tarihlerde siyah-beyazlı ekibe "evet" dese dahi, UEFA Avrupa Ligi eleme turları ile Süper Lig'in ilk iki haftasında forma giyemeyecek. Teklifin reddedilmesi halinde ise yönetimin, transfer tescil döneminin kapanacağı 4 Eylül tarihine kadar hızlı bir şekilde alternatif isimlere yönelmekten başka seçeneği kalmayacak.

Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!


 
 
Trabzonspor'un flaş transferi Muhammed Salah'ın maaşı çok konuşuluyor ancak Süper Lig'in en pahalısı o değil. Hatta Salah'tan pahalı 3 futbolcu daha var ve o isimlerden ikisi o kadar da yaygaraya yol açmamıştı!

08.08.2026 06:36:00
Haber Merkezi
 
  Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!
  Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!

Transfermarkt verilerine göre Salah, Trabzonspor'dan yıllık 10 milyon Euro maaş alacak. Elbette Salah'ın yan gelirleri de var. Güzel futbol oynasın, hem takımına kazandırsın, hem de kendi kazansın, hem de futbolseverler unutulmaz anlara tanıklık etsin! Helali hoş olsun. Yoksa taraftarın maksimum kredisi 3 maçtır!







Süper Lig'de maaş listesinin tepesinde yıllık 15 milyon Euro ile Nijeryalı süper star Victor Osimhen bulunuyor. Osimhen'i Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson ile Fransız orta saha oyuncusu N'Golo Kante yıllık 11'er milyon Euro'luk maaşlarıyla takip ediyor. Ederson'un geçen seneki performansı idare ederdi ancak sezonun ikinci yarısında takıma katılan Kante resmen fos çıktı. Kante, iki kişilik oyuncu olarak adlandırılıyordu ancak yarım futbolcu kadar bile oynamadı. Bu yılki Dünya Kupası'nda da neredeyse hiç süre alamadı.







Salah 10 milyon Euro'luk yıllık geliriyle dördüncü sırada yer alırken, Galatasaray'ın Alman oyuncusu Leroy Sane ise yıllık 9 milyon Euro maaşıyla beşinci sırada yer  alıyor.

Muhammed Salah, İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'da geçirdiği 9 sezonda 442 maçta 257 gol kaydetmişti. Premier Lig tarihinde en çok gol atan 4. oyuncu olan Salah, Liverpool ile lig şampiyonluğunu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu da kazanmıştı.

Benfica Pavlidis için çılgın bonservis istedi


 
Fenerbahçe, Benfica'dan Vangelis Pavlidis için çeşitli görüşmeler yaptı. Portekiz ekibi, belirlediği inanılmaz bonservis bedelinde hiçbir şekilde geri adım atmıyor.
 

08.08.2026 06:19:00
Haber Merkezi
 
Benfica Pavlidis için çılgın bonservis istedi
Benfica Pavlidis için çılgın bonservis istedi

Fenerbahçe'nin en önemli forvet adaylarından biri Vangelis Pavlidis'ti... Ancak bugün itibarıyla transferin gerçekleşmesi pek de mümkün gözükmüyor. Çünkü bütün çabalara rağmen, Benfica Kulübü 70 milyon Euro'luk bonservis beklentisinde geri adım atmıyor. Kanarya ise bu seviyedeki bir rakamı ödemeyi aklının ucundan bile geçirmiyor.







İngiltere devrede mi?

Benfica'nın yüksekten uçmasının sebebinin Premier Lig olduğu öğrenildi. Bazı İngiliz ekipleri, 27 yaşındaki Yunan santrforla yakından ilgileniyor. Portekiz ekibi, beklenen 70 milyon Euro'luk teklifin Ada'dan gelebileceğini düşünüyor. Bilindiği üzere yüksek gelirleri sayesinde İngilizler ciddi paraları gözden çıkarabiliyor.







Oyuncunun da önceliği Premier Lig

Vangelis Pavlidis'in de Premier Lig seçeneğine daha sıcak baktığı ifade edildi. Benfica tarafı son derece rahat... Portekiz ekibi, Pavlidis'i satmaması durumunda oyuncudan yararlanmayı sürdürecek. Şu ana kadar bonservis bedelindeki indirim taleplerine sıcak yaklaşmadılar.

Fenerbahçe'de Paixao sürprizi: Zor durumdalar

Sarı-Lacivertliler, Igor Paixao'yu takibe aldı. Fransız ekibi ekonomik anlamda zor bir sürecin içinde

07.08.2026 15:25:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Paixao sürprizi: Zor durumdalar
Fenerbahçe'de Paixao sürprizi: Zor durumdalar
Fenerbahçe, daha önce Greenwood'u aldığı Marsilya'dan ikinci bir transfer yapabiliyor. Sarı-Lacivertliler, Igor Paixao'yu takibe aldı. Fransız ekibi ekonomik anlamda zor bir sürecin içinde...






Ekonomik problemlerini bir türlü aşamayan Marsilya, 30 Haziran 2027'ye kadar toplam 150 milyon euroluk oyuncu satışı yapmak zorunda... Fenerbahçe daha önce Fransız ekibinden Mason Greenwood'u almıştı. Sol kanat için de Igor Paixao'nun düşünüldüğü öğrenildi.






JESUS DÖNEMİNDE İSTENMİŞTİ

26 yaşındaki kanat oyuncusu, Jorge Jesus döneminde de Fenerbahçe'nin hedefleri arasındaydı. Ancak o tarihte transfer gerçekleşmedi. Marsilya, Brezilyalı sol kanattan ciddi bir gelir bekliyor. Fenerbahçe'nin kısa süre içinde konuyla ilgili girişimlere başlayacağı öğrenildi.






TEKRAR BULUŞACAKLAR

Eğer sambacı İstanbul'a gelirse, Greenwood ile sağlı-sollu oynayacaklar. İki futbolcunun birbirini tanıması da çok önemli bir avantaj... Ancak Paixao'yla başka takımlar da ilgileniyor. Bu da pazarlık şansını düşürüyor. Marsilya Yönetimi, her türlü resmi teklife açık durumda...

Vlahovic'e tek teklif Beşiktaş'tan

Beşiktaş'ın golcü adayları arasında Dusan Vlahovic de bulunuyor. İtalyan basınına göre; oyuncuya uzun süredir tek teklifi Kartal yaptı. Vlahovic bunun dışında kendisini kulüplere öneriyor!
 

07.08.2026 15:16:00
Haber Merkezi
 
Vlahovic'e tek teklif Beşiktaş'tan
Vlahovic'e tek teklif Beşiktaş'tan
Juventus'la mukavelesi biten Dusan Vlahovic boşa çıkmıştı. Beşiktaş Kulübü de bonservisi elinde bulunan Sırp forvete resmi teklif yaptı. İtalya basınındaki haberlere göre; son 1 ayda Kartal dışında hiçbir takım oyuncu tarafıyla iletişime geçmedi. Durum çok ilginç!






OLUMLU DÖNÜŞ ALAMADI

Dusan Vlahovic bir şekilde Barcelona'da forma giymek istiyor. Bu yüzden de La Liga temsilcisiyle iletişime geçti. Alternatif olarak kendisini Atletico Madrid ve bazı Premier Lig ekiplerine sundu! Ancak hiçbirinden şu ana kadar olumlu bir geri dönüş alamadı.






ÜSTÜNE ÇIKMAYACAKLAR

1.90 boyundaki santrforun geleceği belirsizliğini koruyor. Beşiktaş cephesi, yaptığı son teklifin üzerine çıkmayacak. Bu sebeple Vlahovic'ten yanıt bekleniyor. Ancak Siyah-Beyazlılar her türlü soruna karşı alternatiflerle de temaslarını sürdürüyor. 26 yaşındaki futbolcu, 1 hafta içinde Kartal'a dönüş yapmazsa bu dosya kapatılacak.

Rafael Leao konusunda net değil: Ayrılık yakında

Milan Teknik Direktörü Ruben Amorim, adı Galatasaray ve Fenerbahçe'yle anılan Rafael Leao'yla ilgili açıklamalar yapmıştı. İtalyan basını ise durumun farklı olduğunu söylüyor. Cim-Bom favori konumda...
 

07.08.2026 15:14:00
Haber Merkezi
 
Rafael Leao konusunda net değil: Ayrılık yakında
Rafael Leao konusunda net değil: Ayrılık yakında
Milan'ın hocası Ruben Amorim, "Rafael Leao, Milan gibi bir kulüpte olduğu için şanslı. Bu yüzden mutlu olmalı. Onun mutlu ve motive olduğunu hissediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerle birlikte transfer dosyasının rafa kalktığı düşünülse de İtalyan basını pek bu fikirde değil...






UYUM SAĞLAYACAK MI?

La Gazzetta'dan Andrea Ramazzotti, "Amorim, son günlerde bilerek Leao'yu tek başına gündeme getirmekten kaçınıp takım hakkında konuşmayı tercih etti. Onunla ilgili güzel sözler kullandı ama ağırlığı takımdı... Perde arkasında Portekizli kanat oyuncusunun istediği yoğun pres sistemine uyum sağlayıp sağlayamayacağını düşünüyordu" dedi.






50 MİLYON CİVARINDA

27 yaşındaki kanat oyuncusunun geleceği belirsizliğini koruyor. Portekizli yıldızın adı bilindiği üzere Galatasaray ve Fenerbahçe'yle anılıyor. Milan Yönetimi, kiralama teklifline pek sıcak bakmıyor. 50 milyon euro civarında bir para masaya konulursa, Leao gönderilecek. Şu anda Galatasaray'ın ciddi girişimleri var.

Aslan, Chermiti'yi tekrar yokladı

Galatasaray daha önce de gündeme gelen Youssef Chermiti için tekrar Glasgow Rangers ile temasa geçti

07.08.2026 14:51:00
Haber Merkezi
 
Aslan, Chermiti'yi tekrar yokladı
Aslan, Chermiti'yi tekrar yokladı
Galatasaray daha önce de gündeme gelen Youssef Chermiti için tekrar Glasgow Rangers ile temasa geçti. Ancak İskoç ekibi, yüksek bonservis beklentisinde geri adım atmıyor.

Mauro Icardi'nin ayrılığı sonrasında Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" kriterine uyan bir golcü arıyor. Youssef Chermiti, daha önce Sarı-Kırmızılılar'ın gündemine gelmişti. Glasgow Rangers'ın 25 milyon sterlinlik (29.1 milyon euro) beklentisinin ardından ise frene basılmıştı.







İNDİRİM BEKLİYORLAR

Cim-Bom, 1.92 boyundaki futbolcuyla ilgili tekrar harekete geçti. Ancak Rangers, 25 milyon sterlinlik beklentisinde sabit kaldı.







Sarı-Kırmızılılar indirim bekliyor. Bugün itibarıyla transferin gerçekleşmesi zor gözüküyor. Önümüzdeki süreçte Rangers indirim yaparsa durum değişebilir.






VAKİT KAYBETMEMEK İÇİN

Yönetim, vakit kaybetmemek için bir yandan da diğer alternatiflerle ilgileniyor. Youssef Chermiti'nin Galatasaray'a sıcak baktığı biliniyor. Ancak bu transferin gerçekleşebilmesi için öncelikle kulübünün ikna edilmesi gerekiyor. Rangers şu ana kadar geri adım atmadı.

Galatasaray, Frankfurt’un yanıtını bekliyor

Galatasaray çok uzun bir süredir Eintracht Frankfurt'tan Can Uzun için uğraşıyor. Alman ekibinin yüksek bonservis beklentisi sürüyor

07.08.2026 14:47:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray, Frankfurt’un yanıtını bekliyor
Galatasaray, Frankfurt’un yanıtını bekliyor
Galatasaray çok uzun bir süredir Eintracht Frankfurt'tan Can Uzun için uğraşıyor. Alman ekibinin yüksek bonservis beklentisi sürüyor. Sarı-Kırmızılılar, sonraki satıştan verilecek pay yüzdesini artıracak.

Galatasaray'da Can Uzun hamlesi, 10 numara transferinden bağımsız olarak görülüyor. Yani Sarı-Kırmızılılar, yeni bir 10 numarayla Can dosyasını kapatmayacak.

Milli futbolcunun sol kanatta ve santrfor bölgesinde de görev yapabilmesi, onun değerini yükseltiyor. Yerli kontenjanında yer almasından bahsetmiyoruz bile...







40 MİLYON VE %20

Eintracht Frankfurt cephesi uzun süre 60 milyon euroluk serbest kalma bedelinin ödenmesini istedi. Galatasaray'ın son teklifi ise şu şekildeydi:







40 milyon euro bonservis
Sonraki satıştan %20 pay

Sarı-Kırmızılılar, bonservis bedelinde artış yapmayacak. Ancak satıştan pay maddesine güncelleme geliyor.







%30'A ÇIKARILACAK

Galatasaray, Alman ekibine 40 milyon euro ve %30'luk pay önerisini sunacak. Bunun kabul edilmesi bekleniyor. Önümüzdeki 1 haftalık süreçte Sarı-Kırmızılılar'da ciddi bir transfer hareketliliği bekleniyor. Ve bu hareketin parçalarından biri de Can Uzun olacak gibi...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.