logo
22 EYLÜL 2026

Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!


 
 
Trabzonspor'un flaş transferi Muhammed Salah'ın maaşı çok konuşuluyor ancak Süper Lig'in en pahalısı o değil. Hatta Salah'tan pahalı 3 futbolcu daha var ve o isimlerden ikisi o kadar da yaygaraya yol açmamıştı!

08.08.2026 06:36:00
Haber Merkezi
 
  Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!
  Salah maaşta 3 futbolcunun gerisinde kaldı!

Transfermarkt verilerine göre Salah, Trabzonspor'dan yıllık 10 milyon Euro maaş alacak. Elbette Salah'ın yan gelirleri de var. Güzel futbol oynasın, hem takımına kazandırsın, hem de kendi kazansın, hem de futbolseverler unutulmaz anlara tanıklık etsin! Helali hoş olsun. Yoksa taraftarın maksimum kredisi 3 maçtır!







Süper Lig'de maaş listesinin tepesinde yıllık 15 milyon Euro ile Nijeryalı süper star Victor Osimhen bulunuyor. Osimhen'i Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson ile Fransız orta saha oyuncusu N'Golo Kante yıllık 11'er milyon Euro'luk maaşlarıyla takip ediyor. Ederson'un geçen seneki performansı idare ederdi ancak sezonun ikinci yarısında takıma katılan Kante resmen fos çıktı. Kante, iki kişilik oyuncu olarak adlandırılıyordu ancak yarım futbolcu kadar bile oynamadı. Bu yılki Dünya Kupası'nda da neredeyse hiç süre alamadı.







Salah 10 milyon Euro'luk yıllık geliriyle dördüncü sırada yer alırken, Galatasaray'ın Alman oyuncusu Leroy Sane ise yıllık 9 milyon Euro maaşıyla beşinci sırada yer  alıyor.

Muhammed Salah, İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'da geçirdiği 9 sezonda 442 maçta 257 gol kaydetmişti. Premier Lig tarihinde en çok gol atan 4. oyuncu olan Salah, Liverpool ile lig şampiyonluğunu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu da kazanmıştı.

Barış Alper kırgın mı?


 
 
Sezon başından beri beklentilerin altında kalan Barış Alper Yılmaz, Trabzonspor karşılaşmasına kulübede başlamıştı. Teknik Direktör Okan Buruk'un, milli futbolcuyla özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.

22.09.2026 14:01:00
Haber Merkezi
 
Barış Alper kırgın mı?
Barış Alper kırgın mı?

Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta ve Şampiyonlar Ligi'ndeki iyi performansta Barış Alper Yılmaz'ın önemli katkıları olmuştu. Bu sezon ise durum şu:
Süper Lig (6 maç): 445 dakika, skor katkısı yok.
Şampiyonlar Ligi (1 maç): 90 dakika, skor katkısı yok.
26 yaşındaki kanat oyuncusu, 4-0 kaybedilen Trabzonspor karşılaşmasına yedek kulübesinde başlamıştı. İkinci yarıda sahaya sürüldü. Ancak yine beklenen katkı gelmedi. Zaten o dakikadan sonra da maç kopmuştu. Teknik Direktör Okan Buruk'un, oyuncusuyla özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.







Takımın kanadı kırık!

Barış Alper Yılmaz'ın bu toplantıda milli ara sonrasında daha iyi döneceğini söylediği belirtildi. Aslında Sarı-Kırmızılı ekipte sadece Barış değil, bütün kanat oyuncularıyla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Bu sezon sadece Yunus 1 gol kaydetti. Diğer isimler ne gol atabildi ne de asist yapabildi.

Fenerbahçe'de ilk dökülen netleşti


 
 
Fenerbahçe'de istediği şansları bulamayan Dorgeles Nene'nin devre arasında satılması bekleniyor. Oyuncu da düzenli forma giyebileceği bir takıma gitmeyi hedefliyor.

22.09.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de ilk dökülen netleşti
Fenerbahçe'de ilk dökülen netleşti

Dorgeles Nene 21 Mayıs'ta fıtık ameliyatı geçirmişti. Sonrasında problemi kalmadı. Ancak bu sezonki süreleri şöyle:
Gençlerbirliği: Kadroda ama oynamadı
Konyaspor: 36 dakika
Samsunspor: 12 dakika
Beşiktaş: 22 dakika
Gaziantep FK: Kadroda ama oynamadı
Eyüpspor: Kadroda ama oynamadı







Avrupa'daki maçlarda da iyi değildi

Malili kanat oyuncusunun durumu Avrupa'da da pek farklı değildi. Gornik Zabrze ve Sturm Graz eşleşmeleri öncesinde oynama izni yoktu. Lyon sınavlarında ise listeye dahil edildi ancak sahaya pek çıkmadı:
Lyon (1-1): 17 dakika
Lyon: (2-1): 14 dakika
Genç futbolcu, kısıtlı sürelerde skor katkısı veremedi.







22 milyon Euro'luk fiyasko

Yaz transfer döneminde bazı Rus kulüpleri 23 yaşındaki kanat oyuncusuyla ilgilenmişti. Ancak beklenen teklifler gelmedi. Devre arasında bu kez ayrılığın yaşanması bekleniyor. Çünkü Nene'nin de şans beklemekten sıkıldığı iddia edildi. Fenerbahçe onun için 2025 yazında Salzburg'a 18 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Bu ücret bonuslarla 22 milyona çıkıyor!

Trossard ne zaman dönecek?

Gazetemiz, Amed maçından önce Trossard'ın dönüşünün 1 ayı bulabileceğini yazdı.

22.09.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Trossard ne zaman dönecek?
Trossard ne zaman dönecek?
Gazetemiz, Amed maçından önce Trossard'ın dönüşünün 1 ayı bulabileceğini yazdı.

Vincenzo Italiano bu sürenin 3 haftayı bulmasının muhtemel olduğunu açıkladı. Günün sonunda Trossard, Belçika Milli Takım kadrosunda yer alıyor.

Belçika'nın hocası Van Bommel'in umudu var; ancak Trossard'ın çaresi dinlenmek. Ameliyat olmasına gerek olmasa da dinlenmeden geçecek bir sakatlığı yok.







Gazetemiz, Amed maçından hemen önce "Trossard'ın topuk kemiğinde travmatik kemik ödemi iddia edildiği gibi Arsenal döneminden kalma değil, aldığı darbe sonucu oluşan bir sakatlık.

Ameliyat olmasına gerek yok, ancak ödem yoğunluğuna göre belki de 1 ay sahalardan uzak kalma riski var." haberini yaptı.







ITALIANO SON DURUMU AÇIKLADI

Amed maçından sonra teknik direktör Italiano'dan da gazetemizi doğrulayan, "Trossard'ın yokluğu hissedildi. Belki de böyle olmayabilirdi işler. 3 hafta sonra ağrıları geçecektir ve aramıza dönecektir." açıklaması geldi.







TÜRKİYE'YE KARŞI SAHADA

Belçika Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Mark van Bommel, Trossard'ı kadroya dahil etti. İtalya, Fransa, Türkiye ve tekrar Fransa ile oynanacak 4 maçlık periyotta forma vermek istiyor. Hatta Van Bommel kadroyu açıklarken Beşiktaşlı oyuncusu konusunda umutluydu:

"Oynayabileceğine inanıyorum... Ne zaman hazır olacağını göreceğiz. Her halükarda, yeterli oyuncumuz var."







Normal şartlarda Trossard'ın bugün Belçika Milli Takım kampına katılması bekleniyor. Katılacak ve orada milli takım doktoruna görünüp kamp sürecini tamamlayacak mı, yoksa dönüp Beşiktaş'ın sağlık ekibiyle beraber rehabilitasyon sürecine devam mı edecek, önümüzdeki günlerde netleşecek.






Bu; dinlenme, yük bindirmeme, buz tedavisi, ödem giderici ilaçlar ve özel tabanlık ile kendiliğinden düzelecek bir sakatlık. Ama öncelikle Trossard'ın dinlenmeye ihtiyacı var.

Orban, Salah, Muriqi, Osimhen ve Vlahovic! Bu yarış karakolda biter

Süper Lig'in ilk 6 haftasında Salah ve Orban 7'şer golle krallık yarışında zirveye yerleşirken; onları 6'şar golle Shomurodov, Muriqi, Osimhen ve 5 golle Vlahovic yakından takip ediyor

22.09.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Orban, Salah, Muriqi, Osimhen ve Vlahovic! Bu yarış karakolda biter
Orban, Salah, Muriqi, Osimhen ve Vlahovic! Bu yarış karakolda biter
Daha 6 hafta geçti... Bu köprünün altından daha çok sular akar. Ancak ilk dönemecin golcülerine bakıldığında Mohamed Salah fark yaratmış görünse de Victor Osimhen "bir dönerse tam döner" havası veriyor. Vedat Muriqi ile Gift Orban işin peşini hiç bırakmayacak gibi duruyor. Tabii bir de Dusan Vlahovic gerçeği var. Hepsi bir yana, Shomurodov'u da unutmamak gerek.






Süper Lig'in ilk 6 haftası sonucunda gol krallığı listesi alev alev yanıyor... Amedspor'un golcüsü Orban ile Trabzonspor'un süper yıldızı 6 maçta 7'şer golle krallığın en tepesinde. Onları Shomurodov, Muriqi ve Osimhen 6'şar golle izliyor. Enselerindeki isim ise Vlahovic.

Gift Orban: 7
Mohamed Salah: 7
Eldor Shomurodov: 6
Vedat Muriqi: 6
Victor Osimhen: 6
Dusan Vlahovic: 5






Salah, 3.63 xG beklentisinden 7 gol çıkararak kaliteli bitiricilik sunmakla kalmıyor; maç başına 3.5 kilit pas ve yarattığı 4 büyük şans ile takımının hücum organizasyonunu tek başına üstleniyor. Oyunda kaldığı süre (481 dk) ve topla buluşma sıklığı, performansının anlık bir parlama değil, sürdürülebilir bir sistem ürünü olduğunu gösteriyor.






Osimhen ise yakaladığı pozisyon sayısı (maç başı 8.8 şut) göz önüne alındığında, bitiricilik yüzdesini standart seviyelere çektiği anda gol sayısını katlama potansiyeline sahip. Orban ise yakaladığı ceza sahası dışı ve içi bitiricilik dengesiyle şaşırtıcı bir verimle oynamaya devam ediyor.






En verimliler; Dusan Vlahovic (%42 pozisyonu gole çevirme, 2.99 xG'den 5 gol) ile Gift Orban (%41 pozisyonu gole çevirme, 5.10 xG'den 7 gol). İki oyuncu da xG beklentilerinin çok üzerinde skor üreterek muazzam bir bitiricilik sergiliyor.






En verimsizi ise Victor Osimhen. Maç başına 8.8 şut çekip 4.0 isabet bulmasına rağmen pozisyonu gole çevirme oranı sadece %17. Beklenen gol değeri (5.22 xG) yarışın en yükseği iken, kaçırdığı 8 büyük şans lig ortalamasının çok üstünde.






Salah katkı alanı en geniş isim. Maç başına 55.8 topla buluşma, 3.5 kilit pas ve 1.69 xA (asist beklentisi) ile sıradan bir bitirici değil, aynı zamanda ligin en dinamik oyun kurucularından biri konumunda.

Lukaku için yanıp tutuşuyorlar! Hayırdır inşallah

Belçika Milli Takımı'na alınması da eleştirilen Lukaku için açıklamalar art arda gelmeye devam ediyor

22.09.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Lukaku için yanıp tutuşuyorlar! Hayırdır inşallah
Lukaku için yanıp tutuşuyorlar! Hayırdır inşallah
Eyüpspor maçında "Beşiktaş'ın tarihi 10-0'lık rekorunun kırılmasını engelleyen" Lukaku için Anderlecht başkanının yaptığı açıklamalar, Fenerbahçe taraftarlarını "Ocak'ta vedalaşıyor muyuz?" şeklinde umutlandırdı.

Belçika Milli Takımı'na alınması da eleştirilen Lukaku için açıklamalar art arda gelmeye devam ediyor.







Romelu Lukaku, Fenerbahçe'de beklenen etkiyi yarattı... Hayır, "yaratmadı" değil, tam da yazıldığı gibi yarattı. Belçikalı oyuncunun son form durumunu bilenler için 69. dakikada "gol atsın, üzerindeki stresi atsın" diye Eyüpspor karşısında oyuna alınan Lukaku'nun tarihi farkı engellemesi Fenerbahçe taraftarlarının içine oturdu.






LUKAKU'YU İSTEYENLER VAR

Belçika'da ise hâlâ Lukaku'nun "hayaleti" ile yaşayanlar var... Bunların başında Anderlecht taraftarları geliyor. Bu konu Het Nieuwsblad gazetesi tarafından Anderlecht Başkanı Michael Verschueren'in önüne getirildi. Lukaku'nun Brüksel'de ne zaman tekrar görüleceği soruldu.







FENERBAHÇE'YE OCAK'TA VEDA EDEBİLİR

Verschueren, "Bu kış mı? Hayır... Şaka yapıyorum. Bilmiyorum. Romelu hâlâ yurt dışında bir maceraya atılacak kadar iyiydi. Şu anda zor zamanlar geçiriyor; umarım orada işler yolunda gider" dedi.

Bu açıklama, son dönemde ortaya atılan "Lukaku hayal kırıklığına uğradığı için Ocak ayında Anderlecht'e dönecek" dedikodularını daha da artırdı.







MİLLİ TAKIM HOCASI ONORE ETTİ

Bu arada Belçika Milli Takım Teknik Direktörü Van Bommel, "takım üzerindeki abilik etkisi yüzünden kadroya aldığı" iddialarına cevap vermek zorunda kaldı:

"Onu takımdaki olumlu etkisi için değil, sahip olduğu pek çok nitelik nedeniyle seçiyorum."







MEVKİSİNDE TEK

Belçika'nın şu anda hedef santrforu yok. Arkadan Pardo geliyor ancak henüz zamanı var gibi. Lukaku dışında kadroda Openda var ancak o da birinci forvet olacak gibi değil. Zaten bu nedenle eski teknik direktör Rudi Garcia, 10 numarası De Ketelaere'i santrforda oynattı.

Amed rüyası ne zaman biter? Ya da biter mi?

1990 yılında kurulan ve Süper Lig'e çıktığı ilk sezonda ilk 6 haftada topladığı 13 puanla zirveye yerleşen Amed, rakiplerinin içine korku salmaya başladı bile. Aralarında Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da olduğu rakiplerini yenen Diyarbakır ekibi, sezon sonunda Rehhagel'li Kaiserslautern'ın 1997-98 sezonunda Bundesliga'da yakaladığı başarıyı tekrarlayabilir mi?

22.09.2026 12:22:00
Haber Merkezi
 
Amed rüyası ne zaman biter? Ya da biter mi?
Amed rüyası ne zaman biter? Ya da biter mi?
Amed ilk 6 haftayı 13 puanla lider tamamladı... Sadece 1 kez yenildi. Aralarında sezonun en iyi futbolunu oynadığı savunulan Beşiktaş ile Salah'lı Trabzonspor'un da yer aldığı 4 takımı yendi. Bu takımlar arasında Türkiye adına her sezon Avrupa'ya giden ancak bu sezon hayal kırıklığı yaratan Başakşehir karşısında alınan 5 gollü galibiyet de var.






AMED ŞAMPİYON OLABİLİR Mİ?

Peki Amed taraftarı şampiyonluk şarkıları söyleyebilir mi? Ya da soruyu daha ileri götürelim ve ilk 6 haftanın istatistiklerine bakarak "Şampiyon olurlar mı?" diye soralım.

6 maçta 15 gol atmak harika bir performans. Maç başına üretilen 3 büyük şansa karşılık 2.5 gol ortalaması, takımın uç noktada bir bitiricilik yüzdesiyle oynadığını gösteriyor.






Ceza sahası dışından atılan 5 gol (39 şutta) son derece yüksek. Sezon genelinde bu bitiricilik oranı geriye doğru çekilme yaşayabilir. Topla oynama oranı (%45.7) takımın topu rakibe bırakıp hızlı ve efektif hücum etmeyi (18 kontratak) tercih ettiğini gösteriyor. İç saha maçlarında rakipler tamamen kapandığında bu oyun modelinin tıkanma riski var.






Maç başına 81.7 km katedilen mesafe ve 89.3 depar, yüksek tempolu, ön alan baskısına dayalı ve fiziksel olarak yıpratıcı bir oyuna işaret ediyor. 38 haftalık uzun maratonda dar kadro, sakatlıklar ve ceza durumları (takım şimdiden 1 kırmızı, 19 sarı kart gördü) sezon ortasında performans düşüşüne yol açabilir.

Savunma hamle istatistikleri (17.7 top çalma, 21.8 uzaklaştırma) takımın kendi yarı sahasında ciddi bir baskı altında kaldığını gösteriyor. Maç başına kalesinde 14.7 şut gören bir takımın uzun vadede gol yemeden maçı tamamlaması güçleşir.






Ancak Leicester City, 2015-16 Premier Lig şampiyonluğunu düşük topla oynama (%40 civarı), hızlı kontrataklar ve ölümcül bitiricilikle lige yükseldikten sonraki 2. sezonunda mucizevi bir şekilde kazandı.

1997-98'deki Kaiserslautern ise futbol tarihinde lige yeni çıkıp aynı sezon şampiyon olan en belirgin örnek. Otto Rehhagel yönetiminde fiziksel üstünlük ve disiplinli geçiş oyunuyla Bundesliga'yı kazanmışlardı.
İstatistiklere ve örneklere bakınca Fotospor'un cevabı net: Neden olmasın!

Fenerbahçe'nin 8 golünün sırrı ortaya çıktı

Tarihi hücum performansıyla 5,14 xG üreten Fenerbahçe, ceza sahası içinden bulduğu etkili şutlar ve 6,20 xGOT bitiriciliğiyle Eyüpspor'u 8-0 mağlup ederek taraftarıyla barıştı ve zirve takibini sürdürdü

22.09.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin 8 golünün sırrı ortaya çıktı
Fenerbahçe'nin 8 golünün sırrı ortaya çıktı
Eyüpspor taktiksel ve zihinsel olarak sahada dağılıp 8 golü yedi; ancak Fenerbahçe yakaladığı baskıyı, 5,14 xG'lik tarihi üretkenliği ve 6,20 xGOT bitiriciliğiyle birleştirerek bu 8 golü kendi gücüyle kazandı.

Yani cevap basit: Yumurta mı tavuktan çıktı, tavuk mu yumurtadan?






Galatasaray'ın Trabzonspor'dan 4 gol yediği maçın ardından Fenerbahçe'nin Eyüpspor'a puan bırakma şansı yoktu... Her ne kadar Beşiktaş, AS Roma ve Gaziantep şeytan üçgeninden bir sürü badire atlatılmış olsa da sarı-lacivertliler için Eyüpspor maçı sadece kesin galip gelinecek bir maç değil, taraftarla barışma maçıydı.






Yenilgi değil, beraberlik bile bir kelle alabilirdi. Ancak 8-0'lık galibiyet beklenenden kolay geldi. Hatta bazı taraftarlar Beşiktaş'ın 10-0'lık tarihi rekoru kırılmadı diye kızdı bile. Ancak maçtan sonra şöyle bir soru gündeme geldi: Fenerbahçe mi 8 gol attı, Eyüpspor mu 8 gol yedi?






FENERBAHÇE 8 GOL ATTI

Fenerbahçe 8 golü hak ederek attı, Eyüpspor ise bu farkı önleyecek hiçbir direnç gösteremedi. Dolayısıyla yanıt her ikisi de; ancak asıl ağırlık Fenerbahçe'nin ezici hücum performansında.






Fenerbahçe ürettiği 5,14 xG ile zaten tarihi bir hücum performansı sergiledi. Kaleyi bulan şutların kalitesini gösteren xGOT değeri ise 6,20. Yani Fenerbahçe sadece rastgele şut çekmemiş; son derece bitirici, köşelere giden şutlar atmış. 8 golün atılması bir tesadüf veya şans değil, kalitenin ve bitiriciliğin doğrudan karşılığı.






EYÜP KALESİNE KAMP KURDULAR

Fenerbahçe rakip ceza sahasında 45 kez topla buluşarak Eyüpspor savunmasını kendi alanına hapsetmiş. Toplam 24 şutun 19'unun ceza sahası içinden çekilmiş olması, Eyüpspor savunmasının tamamen çöktüğünü ve kalesini koruyamadığını net olarak gösteriyor.

Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?

Geçen sezon maçı temposuyla boğan, topu kaybettiği anda şok presle geri alan ve az pozisyon vererek maçı domine eden bir Galatasaray vardı

22.09.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?
Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?
Geçen sezon maçı temposuyla boğan, topu kaybettiği anda şok presle geri alan ve az pozisyon vererek maçı domine eden bir Galatasaray vardı. Bu sezon ise fiziksel olarak yıpranmış, atletizmi ve depar gücü üçte bir oranında gerilemiş, rakiplere çok kolay geçiş imkânı tanıyan ve yakaladığı net fırsatları cömertçe harcayan bir Aslan var. Rakiplerin kadro kalitesi ve iştahı artmışken Galatasaray'ın bu fiziksel ve savunma zaafı, "Bu yıl işimiz çok zor" duygusunu doğuran temel etken.






Galatasaray kötü... Evet, iyi değil. Ancak Trabzonspor'dan 4 gol yediği için değil; geçen 4 sezonun aksine taraftarlarına "Bu sene işi rahat bitiririz" dedirtemediği için.






GALATASARAY'IN RAKİPLERİ ZORLU

Karşılarında bu kez Aziz Yıldırım faktörlü Fenerbahçe'nin yanı sıra, her ne kadar Amed'in dağıttığı Italiano ve Vlahovic'li Beşiktaş ile Salah'lı Trabzonspor'un yanına eklenen ve taraftarının verdiği destekle evinde canavar kesilen bir Amed takımı var. Bir de işin içine istatistikler girince, geçen sezonla karşılaştırmalar yapılınca sarı-kırmızılı taraftarların etekleri biraz daha tutuşuyor... "Ne oluyor orada?" demeye başlıyorlar.






OKAN BURUK'UN ÖĞRENCİLERİ DEPAR ATMIYOR

Geçen sezon maç başına 175.6 depar atan takım, bu sezon 117.5 depar seviyesine geriledi. %33'lük dev bir fiziksel düşüş söz konusu. Kat edilen mesafe de 101.6 km'den 99.1 km'ye düştü. Galatasaray'ı son yıllarda rakipleri karşısında güçlü kılan "önde baskı ve dönen topu toplama" mekanizması çalışmıyor. Takım önde basamadığı ve yıpratıcı deparları atamadığı için rakip yarı sahada direnç kolay kırılıyor.






UĞURCAN ÇAKIR DÜŞÜŞTE

Geçen sezon maç başına 0.9 gol yiyen takım, bu sezon maç başına 1.7 gol yiyor. 6 maçta 10 gol yenmiş durumda. Top çalma da maç başı 14.7'den 12.2'ye düştü. Tehlike engelleme ise 18.5'ten 21.7'ye çıktı. Bu artış bir başarı değil; aksine topun Galatasaray ceza sahasına çok daha fazla indiğinin ve savunmanın sürekli panik hâlinde "uzaklaştırma" yapmak zorunda kaldığının kanıtı. Ön alan baskısı düşünce, rakipler Galatasaray savunma hattıyla burun buruna geliyor.






GOL YOLLARINDA OSIMHEN ETKİSİ

Şut sayısı 16.4'ten 22.7'ye, isabetli şut ise 5.7'den 7.7'ye yükselmiş durumda. Üretkenlik artmış görünse de maç başına kaçırılan büyük şans 1.9'dan 3.2'ye fırladı (%68 artış). Takım maçı koparmak için çok daha fazla efor harcayıp şut çekiyor ancak ceza sahası içindeki soğukkanlılığını kaybetmiş durumda. Maç başına atılan gol oranı geçen sezon 2.3 iken bu sezon daha fazla şuta rağmen 2.2'ye geriledi.

Trabzonspor'un gizli kahramanı

Mohamed Salah'ın süper formu yüzünden gölgede kalmış gibi görünse de Onana, 3.97'lik devasa engellenen gol katkısı ve %81.5 kurtarış oranı ile Trabzonspor'un görünmez kahramanı konumunda. Hava hakimiyetiyle bordo-mavililerin bu sezonki en kritik kozu olduğunu ve "Süper Lig'in en iyi kalecisi" övgüsünü sonuna kadar hak ettiğini kanıtlıyor

22.09.2026 11:58:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'un gizli kahramanı
Trabzonspor'un gizli kahramanı
Trabzonspor'da herkes her şeyi Mohamed Salah üzerinden okuyor... Nasıl okumasın ki; atıyor, attırıyor, yaylaya çıkıyor, Galatasaray'ı bitiriyor. Bir de sevimli, cana yakın. Ancak bordo-mavililerde bir kahraman daha var. Geçen sezon Uğurcan Çakır gittiğinde "Eyvah, kale ne olacak?" diyenlerin yüzü Onana ile gülmüştü. Aynı Onana için "Bu sezon dönmez" deniliyordu. Ancak Kamerunlu, başka başka teklifleri Trabzonspor için reddetti, geri döndü. İşini de layığıyla yapıyor. Şu anda Süper Lig'in açık ara en iyi kalecisi durumunda.






ONANA ETKİSİ

Kalesine gelen şutların tehlike derecesine göre Trabzonspor'un 6 maçta kalesinde 9 gol (8.97) görmesi beklenirken, Onana sadece 5 gol yedi. Bu, Kamerunlu eldivenin tek başına yaklaşık 4 net golü engellediği ve takıma doğrudan ekstra puan kazandırdığı anlamına geliyor.






TRABZONSPOR'UN KALESİNDEKİ KALE

Maç başına 3.7 kurtarış yapacak kadar yoğun bir şut trafiğiyle karşılaşmasına rağmen %81.5 kurtarış yüzdesi yakalamak standartların çok üzerinde. Ceza sahası dışından gelen 9 şutun tamamını çıkardı (%100 başarı) ve kalesinde 0 gol gördü. Tam anlamıyla konsantre... Zorlu yakın mesafe şutlarında da 13 kritik kurtarışa imza attı. Maç başına 1.2 defa kalesini terk edip topa müdahale etti ve bu çıkışların %100'ünde başarılı oldu. Yan toplarda savunmaya büyük bir özgüven veriyor. Kalesinde gördüğü 3 penaltının 1'ini çıkararak kritik anlarda ağırlığını koydu.






Maç başına 57.8 temas ile takımın geriden oyun kurma sürecine aktif katılıyor. Kendi yarı sahasında %92 pas isabeti ile oynuyor. Maç başına 9.3 top geri kazanımı ve girdiği tüm ikili/hava mücadelelerinde %100 başarı oranıyla ceza sahası arkasını tamamen emniyete alıyor.

Salah'ı Ertuğrul Doğan özel uçağıyla götürdü

Galatasaray'ı 4-0 yenen Trabzonspor'da 3 gol, 1 asistle yıldızlaşan Mohamed Salah, maç sonrası Başkan Ertuğrul Doğan'ın özel uçağıyla ailesini görmek için İngiltere'ye uçtu, ardından Mısır milli takımına katıldı

22.09.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Salah'ı Ertuğrul Doğan özel uçağıyla götürdü
Salah'ı Ertuğrul Doğan özel uçağıyla götürdü
Mohamed Salah, "Aslan" lakaplı Galatasaray'ı Avni Aker'de adeta "terbiye" etti, kediye çevirdi. Hemen maçın ardından Başkan Doğan ve ailesiyle uçağa atladı, İngiltere'nin yolunu tuttu. Eşi ve yeni doğan oğlunu gördü. Bugün Mısır'a dönecek, yarın milli takım kampına katılacak. Mısır'da ise konuşulan tek konu Salah'ın yaptığı 3 gol ve 1 asistlik şov

Galatasaray karşısında harikalar yaratıp Trabzonspor'un aldığı 4-0'lık zaferde 3 gol ve 1 asistle ortalığı yıkıp geçen Mohamed Salah yola çıktı.






SALAH HEMEN İNGİLTERE'YE GİTTİ

Mısır'dan Yalla Kora'ya özel bir açıklamada bulunan bir kaynak, Salah'ın Galatasaray maçının ardından ailesini ziyaret etmek için özel bir uçakla İngiltere'ye gittiğini söyledi.

ERTUĞRUL DOĞAN'IN ÖZEL UÇAĞINDA

Aynı kaynak, Trabzonspor Başkanı ve ailesinin de Salah'ın İngiltere gezisi sırasında özel uçakta onunla birlikte bulunduğunu belirtti.






BUGÜN MISIR'DA

Kaynak, Salah'ın bugün Mısır'a döneceğini ve Angola maçına hazırlık amacıyla önümüzdeki salı günü Mısır milli takım kampına katılacağını açıkladı.






ÜLKESİNDE COŞKU DEVAM EDİYOR

Bu arada Mısır TV'lerinin önemli ismi Amr Adib, Salah'ın Galatasaray'a karşı oynadığı maçta kendini aştığını belirterek, "Adam yeni Türk takımıyla hat-trick yaptı ve dördüncü golün asistini yaptı. Bir insan olarak, bir kişi olarak, bir zihin olarak ve bir varlık olarak kendini aştı." dedi.

Sözlerini "Bütün bunlar dün değişti, tüm standartlar değişti ve herkes Muhammed Salah'ın kendi başına zaferin temellerini atmasını izledi." diyerek bitirdi.






"ALLAH'IN SEVGİLİ KULU"

Bir başka önemli TV yorumcusu Tamer Amin de Salah'ın Galatasaray maçında olağanüstü bir performans sergilediğini belirterek, "Allah güzel günleri geciktirir." dedi. Salah'ın, Allah tarafından başarı ve iyi şansla kutsanmış olduğunu savundu.






MISIR'IN GURURU SALAH

Yerel sanatçı Wizo da sosyal medya hesabından "Seni neden bu kadar çok seviyoruz ve neden bu kadar çok önemsiyoruz ve birdenbire gittiğin kulübü takip edip maçlarını sanki uzun zamandır taraftarıymışız gibi önemsiyoruz? Biliyor musun, bunun sebebi ne? Çünkü sen kendi tarihinde tarih yazan bir öğretmensin ve her şeyden önemlisi bu, Allah'ın memnuniyetidir... Annenle baban seninle gurur duyuyor." mesajını gönderdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.