logo
23 EYLÜL 2026

Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe'ye yakın

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Sparta Prag veya Lyon ile eşleşme ihtimali bulunan Fenerbahçe, rakiplerin ilk maçtaki istatistikleriyle umutlandı. Çekya'da Sparta Prag'ın 2-1 kazandığı maçın detaylı analizi, 18 yıllık Devler Ligi hasretini sonlandırmak isteyen sarı-lacivertliler için tarihi fırsatları ortaya çıkardı.
 

06.08.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe'ye yakın
Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe'ye yakın
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 yıllık gruplara kalma hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe, 3. ön eleme turunda Sturm Graz'ı geçmesi durumunda play-off turunda Sparta Prag-Lyon eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak.
Çekya'da oynanan ilk mücadeleyi Sparta Prag 2-1 kazanmış olsa da, iki takımın sergilediği performans ve ortaya çıkan zafiyetler sarı-lacivertli camianın Devler Ligi umutlarını iyice artırdı.






SPARTA PRAG FİZİKSEL OLARAK ZAYIF

İlk maçı kazanmasına rağmen Sparta Prag'ın ortaya koyduğu istatistikler, Fenerbahçe'nin hücum hattı için ciddi fırsatlar barındırıyor. Çek temsilcisi, zemin ikili mücadelelerinin yalnızca %37'sini kazanabilirken genel ikili mücadele oranında %45'te kaldı.

İkincil toplarda rakipten geride kalan Sparta Prag, yaptığı 18 ortada sadece %22 isabet sağlayarak kanat organizasyonlarında son derece etkisiz bir görüntü çizdi.

Yakaladığı 3 net fırsatın 2'sini harcayan ve bitiricilik sorunu yaşayan Çek ekibi, hava toplarının %37'sini kaybederek alışılagelmiş fiziksel hakimiyetini de rakibine teslim etti.






LYON'UN SAVUNMA HATTI BÜYÜK FIRSAT

Diğer potansiyel rakip Fransız temsilcisi Lyon ise özellikle savunma konsantrasyonu ve geriden oyun kurma noktasında ciddi riskler barındırıyor. Maç boyunca kalesinde doğrudan şutla sonuçlanan 2 kritik bireysel hata yapan Lyon, kendi birinci bölgesinde baskı altındayken zorlandı.

Dikine oynama isteğine rağmen attığı 59 uzun topun sadece 21'inde (%36) isabet bulabilen Fransız ekibi, birebirde adam geçme denemelerinde de %33 başarı oranında kalarak yaratıcılık üretmekte yetersiz kaldı.






KADIKÖY ATMOSFERİNDEN İKİSİ DE ÇIKAMAZ

Lyon'un ceza sahası önü ve bloklar arası mesafeyi koruyamaması da dikkat çeken bir diğer zafiyet olarak öne çıktı. Sparta Prag'ın 58 kez ceza sahasına girmesine ve 112 pas denemesine izin veren Lyon kalesinde yoğun baskı hissetti. Hem Sparta Prag'ın bitiricilik ile hava topu eksiklikleri hem de Lyon'un savunmadaki fahiş bireysel hataları, Sturm Graz engelini aşması durumunda Fenerbahçe'ye 18 yıl sonra Devler Ligi kapısını ardına kadar aralayabilir.

Aziz Yıldırım'ın Pazar günkü gündemi netleşti

Fenerbahçe'de pazar günü yapılacak genel kurulda Aziz Yıldırım'ın, "120. Yıl Piyangosu" için yetki isterken eski yönetimin mali tablosuna yönelik sert açıklamalar yapması ve sürpriz hamleler açıklaması bekleniyor

23.09.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım'ın Pazar günkü gündemi netleşti
Aziz Yıldırım'ın Pazar günkü gündemi netleşti
Aziz Yıldırım'ın başkanlık koltuğuna geri döndüğü süreçten itibaren yaptığı sert açıklamalardan öne çıkan başlıkları alt alta yazdığımızda, Fenerbahçe'nin Pazar günü yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapacağı konuşmanın metninin hemen hemen netleştiğini söylemek yersiz olmaz.






Fenerbahçe'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Pazar günü saat 10.30'da Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılacak. Toplantıda Aziz Yıldırım yönetimi "120. Yıl Piyangosu" projesi için yetki isteyecek. Ancak hafta sonunda yapılacak kurul sırasında Başkan Yıldırım'ın eski yönetimleri hedef alan açıklamalar yapması bekleniyor.






Yıldırım, konuşmasının ilk bölümünde 120. Yıl Piyangosu projesi ve kulübe sağlayacağı sıcak para akışı için üyelerden yetki isteyecek. Bu hamleyi "Fenerbahçe'yi finansal bağımsızlığına kavuşturma projesi" olarak sunarak, kulübün geleceğini teminat altına alacak geniş yetkileri talep edecek.






Toplantının ana gündemlerinden biri geçmiş dönem faaliyetlerinin ibrası ve mali tablosu olacağı için, eski yönetimin bıraktığı borç yüküne ve harcamalara sert tepki gösterecek. "Kulübün kaynaklarının nasıl usulsüz kullanıldığını" veya "göreve geldiklerinde önlerinde buldukları mali bilançoları" rakamlarla açıklayarak eski yönetimi hedef alması kaçınılmaz gibi duruyor.






Faruk Ilgaz Tesisleri'nin tarihi sembolizmini kullanarak kulübün geleneklerine, disiplinine ve şampiyonluk parolasına vurgu yapacak. Zaten bu kaçınılmaz. Tabii ki üstüne hakem kararları, federasyon ilişkileri ve rakiplere karşı Fenerbahçe'nin lobisini yeniden kurduklarına dair üyelere güven verici açıklamalarda da bulunacak. Ancak Yıldırım'ın hafta sonunda farklı sürprizlerinin de olacağı ifade ediliyor.

Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!

Beşiktaş’ta milli arada geride kalan 12 oyuncuyla özel olarak ilgilenecek olan Teknik Direktör Italiano, özellikle vatandaşı Fabio Miretti'nin adaptasyon sürecini hızlandırmayı hedefliyor

23.09.2026 12:36:00
Haber Merkezi
 
Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!
Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!
Milli takımlarına giden futbolcular sonrasında Beşiktaş Teknik Direktörü Italiano'nun elinde 12 oyuncu kaldı. Onlarla daha yakından ilgilenecek.






Beşiktaş'ta yerli-yabancı birçok isim milli takımların yolunu tuttu. Takımda kalanlar ise şöyle sıralanıyor:

Doğan Alemdar
Emir Yaşar
Tiago Djalo
Ümit Akdağ
Rıdvan Yılmaz
Kartal Kayra Yılmaz
Fabio Miretti
Vaclav Cerny
Can Keleş
Semih Kılıçsoy
Mustafa Hekimoğlu
Ahmet Sami Bircan






ÖZEL ÇALIŞMALAR

Özetle Beşiktaş Teknik Direktörü Italiano'nun elinde 12 futbolcu kaldı... Alt yaş kategorilerinden bazı isimler de milli arada bazı antrenmanlarda şans bulacak. Italiano, bu süreçte ligde fazla şans veremediği isimlerle yakından ilgilenecek. Aslında bu durum, kalan oyuncular açısından bir şans...






ÖZELLİKLE MİRETTİ

Özellikle İtalyan futbolcu Fabio Miretti'nin ilerleyen haftalarda daha fazla forma süresi alması bekleniyor. Italiano, vatandaşıyla daha önce yaptığı özel görüşmede biraz daha beklemesini istemişti. Milli ara, 23 yaşındaki orta sahanın adaptasyon sürecini kısaltacak.

Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı

Galatasaray yaz döneminde Pape Matar Sarr için girişimlerde bulundu. Ancak Senegalli futbolcu, TFF'nin "genç yabancı" kriterine uymuyordu. Kadro planlamasında çıkış yolu bulunamadı. Ara transferde ise Oulai Türkiye'ye döndürülebilir

23.09.2026 12:21:00
Haber Merkezi
 
Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı
Pape Matar Sarr yerine Oulai: Aslan'ın planı
Galatasaray'da uzun süredir merkez orta sahaya yıldız bir isim bekleniyor. Ancak şu ana kadar beklenen takviye gelmedi. Sarı-Kırmızılılar, geride bıraktığımız yaz döneminde Tottenham'dan Pape Matar Sarr'la ciddi şekilde ilgilendi. Fakat 2002 doğumlu Senegalli, TFF'nin "genç yabancı" kriterini aylarla kaçırıyordu.

27.5 MİLYON EURO

Kadro yapılanmasında çıkış yolu bulunamadı. 24 yaşındaki futbolcu da "şarta bağlı zorunlu satın alma maddesi" ile birlikte Juventus'a kiralandı. İtalyan ekibi, Avrupa kupalarına katılır ve Sarr da maçların %50'sinde forma giyerse 27.5 milyon euroluk zorunlu madde devreye girecek.






YETERSİZ FORMA SÜRESİ

Galatasaray'da şu anda merkez orta sahada ağırlık Oulai'ye verildi. Trabzonspor, Sarı-Kırmızılılar'a yollamadığı 20 yaşındaki oyuncuyu Fiorentina'ya satmıştı. Fildişi Sahilli genç yetenek, Serie A'da istediği forma sürelerini bulamıyor. Cim-Bom'un kış döneminde resmi teklif yapması bekleniyor.

Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!

Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk'la ilgili eleştirilerin boyutu hayli arttı. Hatta yönetim bu sebeple bir destek açıklaması yaptı. Buruk ise 5 yıl üst üste şampiyon olmayı başarırsa, kritik bir karar alacak.
 

23.09.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!
Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!
Galatasaray Kulübü, Başkan Dursun Özbek'in imzasıyla, "Okan hocamızla her zaman irtibat halinde olduğumuz gibi Trabzonspor karşılaşmasının ardından da kendisini bizzat arayarak moralini bozmamasını ve kendisine olan güvenimizin tam olduğunu ifade ettim. Okan Buruk'a dün de inancımız ve güvenimiz tamdı; bugün de tamdır. Okan Buruk yönetiminde dört yıldır nasıl inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ettiysek, bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz" açıklamasını yayınlamıştı.






ELEŞTİRİLER ÜZDÜ

52 yaşındaki çalıştırıcının da yapılan eleştiriler sebebiyle çok üzgün olduğu öğrenildi. Bu arada çarpıcı bir iddia da geldi... Buna göre; Okan Buruk sezon sonunda üst üste 5. şampiyonluğu elde ederse Galatasaray'la mukavelesini yenilemeyecek. Ve kulüpten ayrılacak.






YENİ BİR SAYFA

5 yıllık serinin Türk futbol tarihinde bir örneği yok... Buruk'un rekorla birlikte kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlandığı konuşuluyor. Başarılı teknik adamın Galatasaray döneminde kaldırdığı kupalar şöyle:

4 Süper Lig şampiyonluğu
1 Türkiye Kupası
1 Türkiye Süper Kupası

Beşiktaş'ın Ocak'ta yapması gereken transferler

Beşiktaş, ocak ayında öncelikle hatta acil olarak şut tehdidi olan, kilit açıcı ve yön değiştirebilen skorer bir sağ kanat almalı. Ayrıca sert, ikili mücadele başarısı yüksek ve tempolu bir 8/6 numara alınması da Miretti'nin göstereceği performansa göre öne çıkabilir. Güvenlik için de çabuk ve arkaya adam kaçırmayan bir stoper ile sol bek alınması şart gibi duruyor.
 

23.09.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın Ocak'ta yapması gereken transferler
Beşiktaş'ın Ocak'ta yapması gereken transferler
Beşiktaş hiç de fena olmayan bir transfer dönemi geçirdi... Özellikle Nübel, Trossard, Vlahovic, Salih Özcan ve İlhan Fakılı "bunlardan olur" dedirtti. Ancak Ouattara, Poku, Miretti, Doğan ve Ümit Akdağ'dan henüz bir numara göremedik. İlk 6 hafta sonunda aldığı 2 yenilgiye rağmen yine de oynadığı futbolla beğeni toplayan Beşiktaş, milli arada bir kez daha ocak ayında en doğru transferleri yapmak için kafa patlatacak.






Peki ilk 6 haftalık istatistiklere baktığımızda Beşiktaş'ın nasıl transferlere ihtiyacı olduğunu rakamlar bize nasıl açıklıyor?






Beşiktaş topla oynama oranında (%62.7) ve ceza sahasına girmede ligin üst seviyesinde. Ancak rakip yarı sahada kapanan savunmaları açacak, ceza sahası dışından şut tehdidi oluşturacak ve kanattan adrese teslim orta kesecek aksı zayıf kalıyor. Vlahovic ve Trossard ne kadar kaliteli olsa da rakip bloğu genişletecek ve ceza sahası dışı kilitleri açacak skorer, ters ayaklı bir sağ kanat eksikliği çekiliyor.






Takımın katettiği mesafe ve depar sayıları hücumda güç sağlasa da savunma geçişlerinde orta sahanın ağır kaldığını gösteriyor. Topla oynama %62 iken rakiplerin Beşiktaş'a az pozisyondan 3 gol hatası çıkartması; Salih Özcan'ın yanına geçişleri kesebilecek, tempolu, atletik ve fizik kalitesi yüksek bir orta saha ihtiyacını doğuruyor.






Ön alanda basan ve topu %62.7 ile kontrol eden takımların stoper hattı arkada geniş alan bırakır. Zeminde ikili mücadele yüzdesinin %50'nin altında kalması ile Ouattara ve Ümit Akdağ'ın henüz tam adaptasyon sağlayamaması, stoper hattında çabukluk ve sertlik açığı doğuruyor. Savunma arkası kademelerine yetişebilecek hızlı bir stoper veya Ouattara'yı yedekleyecek savunmacı bir bek ocak ayında öncelik olmalı gibi duruyor.






Vlahovic tek başına hücum yükünü çekerken kulübeden girip maçı çözecek ya da çift forvete dönüldüğünde bitiriciliğiyle maçı koparacak net bir alternatif aranıyor. Ceza sahası içi 65 şutta 13 gol bulmak, Vlahovic dışındaki hücumcuların bitiricilik yüzdesinin düşük kaldığını kanıtlıyor.

Beşiktaş zirvede rakipsiz

Evinin Kartal'ı, deplasmanların kuzusu Beşiktaş dış saha kayıplarıyla liderliği kaçırdı… Saha içi istatistiklerinde ise rakiplerine fark atmaya devam ediyor. %62.7 topla oynama, maç başına 466 isabetli pas ve yüksek bitiricilik oranlarıyla siyah-beyazlılar; Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un önünde ligin oyunu en çok domine eden takımı konumunda.
 

23.09.2026 12:07:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş zirvede rakipsiz
Beşiktaş zirvede rakipsiz
İlk 6 hafta geride kaldı... Beşiktaş, Diyarbakır'dan galibiyetle dönse 4-1'lik Marsilya galibiyetinin üzerine Süper Lig'de oturulacak liderlik koltuğu adeta ballı kaymak olacaktı. Ancak evinde Kartal kesilen Vincenzo Italiano'nun takımı, deplasmanda Kartal'a av olmayı bekleyen kuzu gibi. Alanya'dan sonra Amed deplasmanında da bu acı tablo ortaya çıktı.






Buna rağmen istatistikler incelendiğinde Beşiktaş'ın şampiyonluktaki 3 rakibi Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a bazı üstünlükleri dikkat çekiyor:

Beşiktaş %62.7 ile topa en çok sahip olan ve oyuna hükmeden takım konumunda.

Maç başına 466 isabetli pas ile rakiplerinin tümünün önünde yer alıyor.

Rakip sahaya yerleşme noktasında maç başına 245 isabetli pas ile en yüksek istatistiğe sahip.






Maç başına 25.7 isabetli uzun top ve %65.8 başarı yüzdesi ile hem sayı hem de oran olarak rakiplerine belirgin
bir üstünlük sağlıyor.

Maç başına 8.3 korner ve 14.8 kazanılan serbest vuruş ile duran top fırsatı yaratmada ilk sırada.






Maç başına 52.5 top geri kazanma sayısı ile rakiplerine kıyasla sahanın genelinde en çok top kazanan ekip.

Maç başına 111.2 depar ile Fenerbahçe (110) ve Trabzonspor'u (108) geride bırakarak yüksek temposunu koruyor (Galatasaray: 117.5).

Maç başına yakaladığı 2.7 büyük şansın 1.7'sini gole çevirerek sadece 1 büyük şans kaçırdı. Fenerbahçe (2.7), Galatasaray (3.2) ve Trabzonspor'a (2.5) kıyasla hücumda çok daha yüksek bir bitiricilik sergiliyor.

Rusya'daki Batrakov neden Galatasaray'da yok?

Galatasaray'ın yeni yıldızı Batrakov'un ilk günlerdeki uykusuz hali ve Rusya'dan izlenen yıldızın aksine daha az çevik olmasının arkasındaki sır ortaya çıktı

23.09.2026 11:32:00
Haber Merkezi
 
Rusya'daki Batrakov neden Galatasaray'da yok?
Rusya'daki Batrakov neden Galatasaray'da yok?
Galatasaray'ın yeni yıldızı Batrakov'un ilk günlerdeki uykusuz hali ve Rusya'dan izlenen yıldızın aksine daha az çevik olmasının arkasındaki sır ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların genç 10 numarasının özellikle İstanbul'a geldiği ilk dönemde kebap ağırlıklı beslenme yüzünden ciddi anlamda sıkıntı yaşadığı bildirildi. İşte kulislerde konuşulan o iddianın detayları...






Aleksei Batrakov, Lokomotiv Moskova'nın genç kaptanı ve Rus futbolunun gelecekteki yıldızı olarak Galatasaray'a geldi... Genç bir oyuncunun farklı bir kültüre alışması zordur. Gerçi Rusların bir ayağı Türkiye'de olduğu için Batrakov'un alışma süreci sıkıntı olmadı. 






Ancak negatif bir etkisi oldu. Türk mutfağını Moskova'dan tanıyan genç oyuncu, aynı mutfağın daha iyisini İstanbul'da bulunca özellikle ilk haftalarda kebaba dayandı. Hem de geldiği ilk hafta 3 kez kebap yiyince bir anda dengesi bozuldu.






Antrenman dönemlerinde sık tükettiği için sindirim sistemi yoruldu, uyku kalitesi etkilendi ve vücuttan ödem atılması zorlaştı. Batrakov'un vücut yağ oranı kısa sürede arttı; patlayıcı gücü ve sahadaki çevikliği de olumsuz şekilde etkilendi.






Ancak Batrakov'un eşinin yanı sıra annesinin de İstanbul'a gelmesi kebap imparatorluğunu bitirdi. Rus oyuncu, ev ortamında kendi kültürüne, damak tadına ve düzenine uygun yemeklere ulaşmaya başladı. Bu da ilk günlerdeki yemek kaynaklı olumsuzlukları ortadan kaldırdı.

Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçından sonra bazı yöneticilerin isimlerinin arkasına saklanarak Okan Buruk'un tehdit edilmesine önce sessiz kaldı

23.09.2026 11:25:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü
Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçından sonra bazı yöneticilerin isimlerinin arkasına saklanarak Okan Buruk'un tehdit edilmesine önce sessiz kaldı. Tepkiler artınca harekete geçti.

Ancak pazar günü herkes sosyal medya üzerinden Okan Buruk'a verilen ültimatomu konuşurken Dursun Özbek, hocayla Kemerburgaz'da bir araya geldi. Konuşma destekten çok "gelecekte ne olabilir" etrafında dolanınca Okan Buruk istifanın eşiğinden döndü.







Trabzonspor karşısında alınan 4-0'lık yenilginin ardından sosyal medyada yönetime yakınlığı ile bilinen bir hesabın Okan Buruk'u tehdit etmesi, arkasına da isim vermeden "bazı" yöneticileri alması camiada şok etkisi yarattı. Öyle bir ortam oluştu ki Başkan Dursun Özbek'in Buruk'un arkasından çekildiği bile iddia edildi.






Yapılan, "Trabzon'da kaybedilen ağır yenilginin baş sorumlusu Okan Buruk'tur. Oyun yok. Planlama yok. Bazı yöneticiler de benimle aynı görüşü paylaşıyorlar." sözleri üzerine Başkan Özbek; "Okan hocamızla her zaman irtibat halinde olduğumuz gibi Trabzonspor karşılaşmasının ardından da kendisini bizzat arayarak moralini bozmamasını ve kendisine olan güvenimizin tam olduğunu ifade ettim." demek zorunda kaldı.






Başkan Özbek bu şekilde bir çıkış yapmasına rağmen pazar günü antrenmanın ardından tesislerde yapılan yüz yüze görüşmenin hiç de dostane geçmediği iddia edildi. 






Özbek'in takımın neden bu kadar kötü olduğunu sorguladığı, Okan Buruk'a ne isterse verdiklerini ancak oynanan oyundan memnun olmadıklarını söylediği; hatta daha ilerisinde önümüzdeki süreçte neler yapabileceklerini sorduğu öne sürüldü. Başkan Özbek'in tonlamasında Buruk'a "Ocak'ta kimleri alalım?" demekten çok "Başarısız olursak ne yapacağız?" tarzında bir yaklaşım olduğu öğrenildi.






Buruk'un bu tarz ve tonlamadan rahatsız olduğu; Başkan'ın kendisine destek olarak duyurduğu bu görüşmenin şimdiye kadar olan konuşmaların aksine farklı bir tonda geçmesi nedeniyle bırakma konusunu bile düşündüğü iddia edildi.

Fenerbahçe'ye bahar geldi

İlk 6 hafta sonunda Fenerbahçe, Galatasaray’a göre çok daha dengeli bir savunmaya sahip. Hücumda şut harcamak yerine net pozisyon üretiyor. Beşiktaş’a göre topa sahip olma oranında geride kalsa da hücumda çok daha dikine ve ceza sahası içi odaklı oynayarak daha yüksek gol beklentisi yakalıyor. Trabzonspor’a göre de temaslı oyunda ve fiziki koşu mesafesinde üstünlük kuruyor

23.09.2026 11:17:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye bahar geldi
Fenerbahçe'ye bahar geldi
Fenerbahçe, Eyüpspor'u 8-0 yendi... Camianın üzerindeki kara bulutlar bir anda dağıldı. Herkesin merak ettiği: Eyüp çiçeği yazı mı getirdi, yoksa bir çiçekle yaz gelmez mi?






6 maçlık istatistikler ışığında Fenerbahçe'nin rakipleri Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'a kıyasla sunduğu tablo dikkat çekici. 8-0'lık Eyüpspor galibiyeti camiadaki karamsarlığı bir anda dağıtmış olsa da "tek bir çiçekle baharın gelip gelmeyeceği" bundan sonraki sürdürülebilirliğe bağlı.

Fenerbahçe, maç başına 4.5 büyük şans üreterek Galatasaray ile liderliği paylaşıyor. Ancak kaçırılan büyük şans sayısında Fenerbahçe (2.7), Galatasaray'a (3.2) göre daha az fırsatı cömertçe harcıyor.






Fenerbahçe, 6 maçta attığı 16 golle (8'i Eyüpspor'a, maç başı 2.7) rakiplerinin önünde (Beşiktaş: 14,
Trabzonspor: 13, Galatasaray: 13).

Fenerbahçe, attığı 16 golün 14'ünü ceza sahası içinden buldu. Bu da hücum organizasyonlarının ceza sahası içine nitelikli şekilde taşındığını gösteriyor. Fenerbahçe hücumda üretim ve bitiricilik anlamında ligin en verimli takımı konumunda. Eyüpspor maçındaki gibi rakipleri ceza sahası çevresine hapseden yapıyı korumalı; ancak ceza sahası dışından şut tehdidini (27 şutta 2 gol) biraz daha çeşitlendirmeli.






Özellikle Galatasaray'ın maç başına 1.7 ve toplamda 10 yenilen gol istatistiği dikkate alındığında, Fenerbahçe'nin savunma omurgası çok daha sağlam görünüyor. Ancak top kayıplarından sonra yapılan, şuta veya gole neden olan hatalar (3 şuta neden olan hata) minimuma indirilmeli.

Fenerbahçe, 100.9 km ortalama koşu mesafesiyle 100 km barajını aşan 4 büyükler içindeki tek takım.

Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!


 
Galatasaray milli araya averajla 2. sırada girdi. Sarı-Kırmızılılar, 6 haftadaki savunma performansıyla sınıfta kaldı. İlk 10 basamaktaki ekipler içinde en çok golü Aslan yedi.

22.09.2026 13:52:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!
Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!

Sarı-Kırmızılılar, yeni sezona beklentilerin çok altında başladı. Amed, milli araya 13 puan ve averajla lider girdi. Galatasaray aynı puanda ancak 6 haftada yenilen 10 gol kafaları fena halde karıştırıyor. Cim-Bom'un zirvedeki iddiasını sürdürmesinin en önemli sebeplerinden biri ise herkesin puan kayıpları yaşaması...







İlk 10'daki takımların kale performansı!

Sarı-Kırmızılılar, 6 haftada rakiplerine 10 kez gol izni verdi (ilk 10'daki en yüksek rakam). Puan tablosunda ilk 10 basamakta yer alan ekiplerin yedikleri goller ise şöyle:

Amed: 7
Galatasaray: 10
Beşiktaş: 7
Kocaelispor: 4
Alanyaspor: 6
Fenerbahçe:6
Trabzonspor: 5
Kasımpaşa: 5
Çaykur Rizespor:6
Gaziantep FK: 7







Sorun sadece defans mı?

Galatasaray'da yenilen gollerin faturasını sadece savunma hattına çıkarmamak gerekiyor. Özellikle kanatlarda çok top kaybı yapılıyor. Ve kanat oyuncuları rakiplerini kovalamadığı için bu topların hepsi kontratak olarak Cim-Bom'un kalesine geliyor. Milli arada birçok şeyin düzeltilmesi şart...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.