logo
30 NİSAN 2026

Şampiyonluk umutları Trabzon'da karardı

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor ile şampiyonluk yarışını sürdüren Başakşehir karşılaştı. Karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı

21.05.2017 00:00:00
Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor ile şampiyonluk yarışını sürdüren Başakşehir karşılaştı. Karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza yayına yaklaşan Castillo'nuin şutunda top Volkan'ın solundan az farkla auta çıktı.
12. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.
30. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Castillo'nun pasında Yusuf Yazıcı'nın gelişine vuruşunda kaleci Volkan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
31. dakikada ceza sahası yayı üzerinde Bero'nun yerden vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı.
38. dakikada Emre'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Attamah'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Onur'da kaldı.
49. dakikada Castillo N'Doye paslaşmasında meşin yuvarlağı önüne alan N'Doye'nin vuruşunda Attamah'a çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
53. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası yayı üzerinde vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın sağından direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
55. dakikada Visca'nın ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
69. dakikada Edin Visca'nın sağ çaprazdan vuruşunda direğe çarpan meşin yuvarlak Mustafa Pektemek'in dizlerine çarparak üstten auta çıktı.
80. dakikada Mossoro'nun derinlemesine pasında topla buluşan Edin Visca'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Onur'dan döndü. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
KÜNYE
Stat: Medicalpark Arena
Hakemler: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşcıoğlu xx
Trabzonspor: Onur xx, Pereira xx, Uğur Demirok xx, Medjani xx, Mas xx, Onanzi xx (Zeki Yavru dk. 90 ?), Bero x (Hugo Rodallega dk. 73 x) Yusuf Yazacı xx, Olcay Şahan x, Castillo x (Yusuf Erdoğan dk. 89 ?), N'Doye x
Yedekler: Esteban, Abdulkadir Ömür, Mustafa Akbaş, Aytaç Kara
Teknik Direktör: Ersun Yanal
Medipol Başakşehir: Volkan xx, Caiçara x (Mahmut Tekdemir dk. 63 x), Bekir xx, Epureanu xx, Eren xx, Attamah xx, Emre Belözoğlu xx, Mossoro x (İrfan Can Kahveci dk. 83 ?), Visca x, Napoleoni x, Adebayor x (Mustafa Pektemek dk. 46 x)
Yedekler: Ufuk, Yalçın, Samuel, Alparslan
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Sarı kartlar: Onazi, Olcay (Trabzonspor), Bekir, Mossoro (Medipol Başakşehir)

Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen’in başı, İtalya’da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte

29.04.2026 18:52:00
Haber Merkezi
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen'in başı, İtalya'da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte.

Otomotiv devi Mercedes-Benz, ödenmemiş borçlar ve geri teslim edilmeyen bir araç sebebiyle Nijeryalı futbolcuyu polise şikayet etti.

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı golcü oyuncu Victor Osimhen hakkında İtalya'dan çarpıcı bir iddia geldi. İtalyan basınında geniş yankı bulan haberlere göre; Mercedes-Benz'in finans kolu, futbolcunun Napoli'de forma giydiği dönemde kiraladığı lüks araçla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle yasal işlem başlattı.

90 Bin Euro borç ve kayıp araç iddiası



Şikayet dilekçesinde yer alan bilgilere göre Osimhen, 2023 yılında bir Mercedes GLE modeli için kiralama sözleşmesi imzaladı. Ancak ünlü futbolcunun aylık taksitleri ödemediği ve toplam borcun 90 bin Euro seviyesine ulaştığı öne sürülüyor.

Daha da dikkat çeken iddia ise, sözleşme süresi dolmasına rağmen Osimhen'in aracı şirkete teslim etmemesi oldu. Mercedes yetkilileri, defalarca yapılan uyarılara rağmen ne ödemelerin yapıldığını ne de aracın iade edildiğini belirterek İtalyan kolluk kuvveti Carabinieri'ye başvurdu.

"Zimmete para geçirme" suçlaması

Milano'daki Crescenzago karakolunda kayda geçen tutanaklarda, olayın "zimmete para geçirme" ve sözleşmeye aykırılık kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor. İtalyan yargısının, Galatasaray formasıyla Türkiye'de bulunan oyuncu hakkında nasıl bir prosedür izleyeceği ise merak konusu.

Konuyla ilgili Osimhen'in menajerlik ekibinden veya Galatasaray Kulübü'nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Finalin yeri ve tarihi belli oldu

TFF, daha önce 24 Mayıs olarak planlanan finalin tarihini öne aldı. Akdeniz’in modern stadı, kupanın finaline ev sahipliği yapacak

29.04.2026 18:42:00
Haber Merkezi
Finalin yeri ve tarihi belli oldu
Finalin yeri ve tarihi belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-26 sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinin yerini ve tarihini duyurdu. Final müsabakası, 22 Mayıs 2026 Cuma günü saat 20.45'te Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

TFF'nin resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Ziraat Türkiye Kupası'nın final müsabakası Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacaktır. Bununla birlikte daha önce 24 Mayıs Pazar günü oynanacağı duyurulan final müsabakasının tarihi 22 Mayıs Cuma günü olarak değiştirilmiştir. Müsabakanın başlangıç saati ise 20.45 olarak belirlenmiştir."

Daha önce 24 Mayıs olarak planlanan final, UEFA Avrupa Ligi Finali'nin Beşiktaş Park'taki etkisi ile öne alındı. Antalya Stadı, modern altyapısı, yüksek kapasitesi ve geçmiş kupa final organizasyonlarındaki tecrübesiyle tercih edildi.

Yarı Final eşleşmeleri

Finale giden yolda yarı final maçları 12-13-14 Mayıs 2026 tarihlerinde tek maç eleme usulüyle oynanacak. Güncel yarı final eşleşmeleri şöyle: 

- Gençlerbirliği - Trabzonspor 

- Konyaspor - Beşiktaş

Finalin Antalya'da oynanması, Akdeniz Bölgesi'ndeki futbolseverler için büyük bir fırsat yaratırken, iki finalist takımın taraftarlarına da eşit tribün tahsisi bekleniyor. Bilet satışları ve organizasyon detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Bu karar, sezonun zirve maçına heyecan kattı. Finalde kupa şampiyonu, 2026 Süper Kupa'da yer alma ve UEFA Avrupa Ligi play-off hakkı kazanacak.

Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta müsabakalarına ilişkin program açıklandı.

29.04.2026 15:33:00 / Güncelleme: 29.04.2026 15:39:24
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu
Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 33. hafta müsabakalarına ilişkin program açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de 33. hafta maçlarına ilişkin programı duyurdu. Yapılan duyuruya göre 33. haftadaki tüm maçlar 9 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak.



Süper Lig'de 33. hafta programı şöyle:

9 Mayıs Cumartesi

20.00 Gençlerbirliği - Kasımpaşa
20.00 Kocaelispor - Fatih Karagümrük
20.00 Eyüpspor - Çaykur Rizespor
20.00 Corendon Alanyaspor - Kayserispor
20.00 RAMS Başakşehir - Samsunspor
20.00 Göztepe - Gaziantep FK
20.00 Konyaspor - Fenerbahçe
20.00 Galatasaray - Antalyaspor
20.00 Beşiktaş - Trabzonspor

Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

29.04.2026 15:22:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.



Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Zeki Murat Göle yönetiminde yapılan idman, salonda yapılan core çalışmasıyla başladı. Sahada gerçekleştirilen ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketlerinin ardından ise iki grup halinde 5'e 2 top kapma çalışmaları yapıldı. Antrenman taktiksel ve bireysel çalışmalarla da sona erdi.

Ağzını kapatan futbolcular kırmızı kart görecek

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), ayrımcı davranışları gizlemek için ağzını kapatan oyunculara kırmızı kart verilmesini oy birliğiyle onayladı.

29.04.2026 10:28:00
AA
Ağzını kapatan futbolcular kırmızı kart görecek
Ağzını kapatan futbolcular kırmızı kart görecek
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), ayrımcı davranışları gizlemek için ağzını kapatan oyunculara kırmızı kart verilmesini oy birliğiyle onayladı.

IFAB'dan yapılan açıklamada, Kanada'nın Vancouver kentinde düzenlenen özel toplantıda, ayrımcı ve uygunsuz davranışlarla mücadele etmek amacıyla FIFA tarafından önerilen iki kural değişikliğinin oy birliğiyle onaylandığı kaydedildi.



Bu yaz düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda da uygulanacak yeni kurallara göre, ayrımcı davranışlarını gizlemek için ağzını kapatan futbolculara, hakem kararına tepki olarak sahayı terk eden oyuncular veya oyuncuları buna teşvik eden yetkililere kırmızı kart uygulaması getirildi.

Şubat ayında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında, Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius Junior rakibi Gianluca Prestianni'nin kendisine ırkçı ifadeler kullandığını iddia etmişti.

UEFA Disiplin Kurulu, Vinicius Junior ile yaşadığı tartışma sırasında ağzını kapatan ve iddiaları reddeden Arjantinli futbolcuyu ayrımcı davranışından dolayı 6 maçtan men etmişti.

Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson'u 2 farklı ihlalden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti

29.04.2026 10:21:00
Haber Merkezi
Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi
Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson'u 2 farklı ihlalden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre Ederson, "Hakaret" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi, "Sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle ise 36. maddeden tedbirli olarak PFDK'ye gönderildi.

TFF Hukuk Müşavirliği, Zecorner Kayserispor'u 5, Galatasaray'ı 3, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ise birer ihlalden dolayı disipline verdi.

Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, 2026 yılındaki ilk deplasman yenilgisini yaşadı

29.04.2026 10:19:00
AA
Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı
Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, 2026 yılındaki ilk deplasman yenilgisini yaşadı.

En son ilk yarının son haftasında 22 Aralık 2025'te Gençlerbirliği'ne 4-3 mağlup olan bordo-mavililer, ligde 126 gün sora dış sahada yenilgi yaşadı.

Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından ligde çıktığı 7 deplasman maçının 5'ini kazanan, 2'sinde ise berabere kalan Karadeniz ekibinin, TÜMOSAN Konyaspor mağlubiyetiyle yenilmezlik serisi sona erdi.

Dış sahada 10 resmi maç sonra yenilgi

Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı öncesi bu yıl Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 9 deplasman müsabakasında yenilgi yüzü görmedi.

Ligde 7 dış saha maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 galibiyet elde etti.

Bordo-mavililer, ligde Kocaelispor ve Gaziantep FK'yi 2-1, Samsunspor'u 3-0, Zecorner Kayserispor'u 3-1, ikas Eyüpspor'u 1-0 mağlup ederken Hesap.com. Antalyaspor ve Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise İstanbulspor'u 6-1, RAMS Başakşehir'i ise 4-2 mağlup etti.

Trabzonspor, bu yıl 10 deplasman maçı sonrası yenilgiyle tanıştı.

Deplasmanda 3 yenilgi

Trabzonspor, bu sezon deplasmanda yaptığı 16 karşılaşmada 3 mağlubiyet aldı.

Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısında Fenerbahçe'ye 1-0, Gençlerbirliği'ne 4-3, son olarak da TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 kaybetti.

İç sahadan 1 puan fazla topladı

Trabzonspor, ligde deplasmanda oynadığı 16 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda 33 puan elde etti.

Bordo-mavili takım, iç sahada ise 15 müsabakada 9 galibiyet, 5 beraberlik, 1 yenilgi sonucunda 32 puan alarak dış sahadan 1 puan az topladı.

Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda yapacağı Samsunspor maçını kazanması durumunda 2025-2026 sezonunda şampiyonluğa ulaşacak

28.04.2026 10:35:00
AA
Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir
Galatasaray gelecek hafta şampiyonluğunu ilan edebilir
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda yapacağı Samsunspor maçını kazanması durumunda 2025-2026 sezonunda şampiyonluğa ulaşacak.

Süper Lig'de 31. haftaya 22 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle 71 puan toplayarak liderlik koltuğunda giren sarı-kırmızılı takım, 4 puan gerisindeki Fenerbahçe'yi konuk etti. Galatasaray, RAMS Park'ta yapılan ve şampiyonluk yarışını doğrudan ilgilendiren derbiyi Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz ve Lucas Torreira'nın golleriyle 3-0 kazandı.

Galatasaray, derbi galibiyetiyle puanını 74'e yükselterek sarı-lacivertlilerle puan farkını 7'ye çıkardı. Galatasaray, ayrıca 6 puan gerisindeki Trabzonspor ile farkı ise maç fazlasıyla 9'a taşıdı.

Karadeniz temsilcisi, 31. haftada deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 mağlup olunca Galatasaray ile arasındaki fark 9 olarak kaldı.

Ligde üst üste 4, toplamda ise 26. şampiyonluğuna ilerleyen sarı-kırmızılı ekip, 31. haftadaki sonuçların ardından büyük bir avantajı ele geçirdi. Süper Lig'in 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü Samsunspor'a konuk olacak "Cimbom" deplasmandan 3 puanla dönmesi durumunda bitime 2 maç kala rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

Trabzonspor ikincilik şansını tepti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

27.04.2026 22:31:00
AA
Trabzonspor ikincilik şansını tepti
Trabzonspor ikincilik şansını tepti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

6. dakikada Muçi'nin sağ kanattan ortasında topa yükselen Onuachu'nun kafa vuruşu yandan dışarıya çıktı.

11. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Berkan Kutlu'nun yerden ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Jevtovic'in şutunu kaleci Onana çıkardı. Dönen topa gelişine vuran Muleka'nın şutunu da yine kaleci Onana çıkarmayı başardı.

21. dakikada topla buluşan Bardhi'nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Berkan Kutlu'nun şutunu kaleci Onana çıkardı.

32. dakikada Konyaspor öne geçti. Kullanılan kornerde ceza sahası dışında topla buluşan Olaigbe'nin set şutunu kaleci Onana çıkardı. Ceza sahası içerisinde dönen topa kafayla vuran Berkan Kutlu, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

39. dakikada ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Bardhi'nin pasında Berkan Kutlu'nun sert şutu ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarı



49. dakikada Berkan Kutlu'nun pasında sol kanattan hareketlenen Bardhi'nin ceza sahası içerisinden şutu kaleci Onana'da kaldı.

53. dakikada sol kanattan topla hareketlenen Nwakaeme'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Muçi'nin sert şutu az farkla yandan dışarıya çıktı.

61. dakikada topla hareketlenen Bouchouari'nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Deniz Ertaş çıkardı.

79. dakikada Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Ceza sahasında topla buluşan Pina'nın ortasında topa yükselen Augusto'nun kafa vuruşu ağlara gitti: 2-1

Karşılaşma, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle bitti.

Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"

Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık

27.04.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe'ye karşı kazandıkları bu galibiyetin şampiyonluk yolunda önemli olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray evinde karşı karşıya geldiği Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluk için önemli bir maça çıktıklarını söyleyen Buruk, "4 puan farkla öndeydik. Maçın başlangıcında ne kadar çok kazanmak istediğimizi net bir şekilde gösterdik. Bu tutkuyla oynadık. Farkı koruyalım, beraberlik de bizim işimize yarıyor diye düşünmedik. Rakibimizin kazandığı penaltının kaçması önemli bir dakikaydı. Devamında birinci golü bulduk. Oyununun baştan sonuna kadar hakimi bizdik. Burada rakibimize karşı önemli bir üstünlük kurduk.

Oyuncularıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim. Ne kadar iyi takım olduklarını gösterdiler. Bize her zaman destek veren başta başkanımız Dursun Özbek ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim. Galatasaray taraftarı her zaman yanımızda. Bugün de çok güzel bir atmosfer yaptılar. Onlar da bu galibiyeti hediye etmek istiyorum. Fenerbahçe'ye de bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye karşı iyi önlem aldıklarını belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Penaltı pozisyonu dışında çok iyi önlem aldık. Uzun topları durdurduk, ikinci topları aldık. Rakibimize çok fazla pas yama şansı vermedik. Kanat baskıyı bekliyorduk. Oyun kurmada, topa sahip olmada beklediğimiz şeyler oldu. Biraz daha iyi sonlandırabileceğimiz pozisyonlar da var. Genel olarak iyi bir performans sergiledik" şeklinde konuştu.

"Puanlar kaybettik ama herkes kaybedebiliyor"



Bu sezon 50. maça yaklaştıklarını ifade eden 52 yaşındaki teknik adam, "12 Şampiyonlar Ligi maçı, 30 lig maçı, Türkiye Kupası'yla birlikte yoğun bir fikstür oynadık. Zaman zaman rotasyonlar yaptı. Şampiyonluğa oynayan bütün takımların zorlandıkları yer oluyor. Tek maça düştüğümüzde daha iyi odaklanacağımızı söylüyordum. Bazen maç kaybedebilir. Oyuncu değiştirilebilir, bunlara mecbursunuz. Onu yapmadığınız zaman sakatlıklar başlıyor. Bu değişimleri yapmamız gerekiyor. Puanlar kaybettik ama herkes kaybedebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu galibiyeti kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemliydi"



Şampiyonluk yarışında derbi galibiyetlerinin öneminin sorulması üzerine Okan Buruk, "Bu sene Fenerbahçe bize karşı ilk maçta kazanmamıştı. Beşiktaş'ı ve Trabzonspor'u iki maçta da yenmişti. Bizim önceki senelerde derbi performansımız daha yüksekti. Bu sene altında kaldı. Direkt rakibinize karşı oynadığınız maçı çok önemli bir zamanlamada kazanınca puan farkını 7'ye çıktı. Rakibimizin şampiyonluk şansını çok minimuma indirdi. Bu galibiyeti kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemliydi" diye cevap verdi.

"Ben sokaktaki taraftarımıza inanıyorum"

Fenerbahçe'ye karşı iç sahada son 10 yılda 2. kez kazandıklarını hatırlatan Buruk, "Beşiktaş deplasmanında yeni stat açıldıktan son 4 yılda 2 galibiyet aldık. Derbi performansları önemli. Rakiplerimizi yenmek önemli. Maç kazanamadığımız zaman eleştirilmek de normal. Herkes tartışılıyor. Bunlar beni etkilemiyor. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Bu 4. senem. Birinci senemde 14 maç üst üste kazandıktan sonra Konya'da kaybettikten sonra 'Okan Buruk istifa' yazıları vardı. Ben buna alışığım. Ben sokaktaki taraftarımıza inanıyorum. Ben o sevgiyi taraftarımızın gözünde görüyorum. O yüzden sosyal medya beni ilgilendirmiyor" ifadelerini kullandı.

"4 sene üst üste şampiyonluğu tekrar teknik direktör olarak yaşamak çok değerli olur"

Ligin daha bitmediği vurgulayan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Çok önemli Samsun deplasmanına gideceğiz. Sonra iki tane daha maçımız var. Daha bitmedi. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor. 4 sene üst üste şampiyonluğu yaşarsak bunu egale etmek önemli. Ben bunu futbolculuğumda Fatih hocamızla birlikte yaşamıştım. Tekrar teknik direktör olarak yaşamak benim için çok değerli olur. Galatasaray'ın hocası olarak inşallah 4'ü kazanırız, 5'i de oyuncularıma hedef olarak gösterebilirim" dedi.

"Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık"

Bugünkü karşılaşmada Şampiyonlar Ligi havası olduğunu belirten Okan Buruk, "Fenerbahçe'ye karşı oynuyorsunuz, en yakın rakibimiz. Ezeli rakibiniz. Bu maçlar zaten Şampiyonlar Ligi havası oluyor. Öyle hazırlandık. Bu heyecanı yaşadık. Bizim için önemli ve kritik galibiyet. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık" şeklinde konuştu.

"Osimhen ve Yunus'un performansı çok değerliydi"

Futbolcularının hepsinin Fenerbahçe'ye karşı çok iyi mücadele ettiğini aktaran Buruk, "Özellikle önde Osimhen ve Yunus'un performansı çok değerliydi. Hem sonuca etki ettiler hem de takım savunmasını önden başlattılar. Osimhen uzun süre oynamamıştı. Ona rağmen çok iyi mücadele etti. Yunus çok formda olan bir oyuncumuz. Bugün hem önde baskıları çok iyi yaptılar hem skora da katkı sağladılar. Orta saha oyuncularımızın mücadelesi de rakip orta saha oyuncularının da çok üstüne çıktı" diye konuştu.

"Osimhen, takım içindeki gizli kaptanlardan biri"

Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen'in hem saha içinde hem de antrenmandaki performansının takım arkadaşlarının performansını yukarıya çektiğini belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Osimhen bizim için önemli ve değerli. Arkadaşlarının performanslarını çok yükselten bir karakter. Bugün ligde 11'deki 17. maçıydı. Neredeyse yarısına kadarını oynamamış. Onsuz olmak da zor. Onsuz olduğumuz bazı maçlarda iyi sonuçlar aldık, bazı maçlarda da çok zorlandığımız bölümler oldu. Çok lider bir oyuncu. Takım içindeki gizli kaptanlardan biri" diyerek sözlerini tamamladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.