Şarj hizmetlerini yerine getirmeyen 3 şirkete 24 milyon lira ceza
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikli araçların şarj hizmetleri piyasasında yükümlülüklerini yerine getirmeyen üç şirkete toplam 24 milyon 684 bin 738 lira idari para cezası verildi
İhlas Haber Ajansı





Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrikli araç kullanıcılarının doğru ve güncel fiyat bilgisine erişebilmesi ve şarj hizmetleri piyasasının rekabetçi bir yapıda tüketicilere en kaliteli hizmeti sunması amacıyla denetimler yapıldığına dair açıklama yayımlandı. Açıklamada, EPDK tarafından yapılan son denetimlerde, üç şirketin tüketicilere doğru ve güncel fiyat bilgisi sunma yükümlülüklerini yerine getirmediği tespit ettiği belirtildi.
"24 milyon 684 bin 738 lira idari para cezası verildi"

Elektrikli araç kullanıcılarının doğru ve güncel fiyat bilgisine erişebilmesi için işletmecilerin hem kendi internet sitelerinde hem de EPDK'ya bildirdikleri fiyatları doğru şekilde yayımlamaları gerektiği anımsatılan açıklamada, yapılan denetimlerde 3 şirketin bu yükümlülüğü yerine getirmediğinin tespit edildiği ve EPDK tarafından yapılan uyarıya rağmen yükümlülüğünü yerine getirmeyen şirketlere ceza uygulandığı açıklandı. Buna göre, yapılan soruşturma neticesinde üç şarj ağı işletmecisi hakkında toplam 24 milyon 684 bin 738 lira idari para cezası verildiği bilgisi paylaşıldı.









































































