logo
08 ŞUBAT 2026

Savic'e Trabzon'da coşkulu karşılama

Trabzonspor'un Atletico Madrid'den transfer ettiği stoper oyuncusu Stefan Savic, özel uçak ile Trabzon'a geldi. Bordo-mavililerin 3 yıllık sözleşme imzaladığı yıldız oyuncuyu taraftarlar coşkuyla karşıladı.

24.07.2024 20:36:00
İhlas Haber Ajansı
Savic'e Trabzon'da coşkulu karşılama
Savic'e Trabzon'da coşkulu karşılama
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, dünyaca ünlü stoper oyuncusu Stefan Savic'i kadrosuna kattı.

Pedro Malheiro, Cinar Çanak, Ozan Tufan, Denis Draguş, Lundstram, Borna Barisic ve Nwakaeme'nin ardından stoper oyuncusu Stefan Savic de bordo-mavili kulübe dahil oldu.

Özel bir uçak ile saat 16.00'da Karadağ'dan Trabzon'a hareket eden 33 yaşındaki oyuncu saat 20.20 sıralarında Trabzon'a geldi. Taraftarların coşkuyla karşıladığı Stefan Savic, basın mensuplarına yaptığı açıklamada çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Taraftarlarımızın heyecanını görmek var olan heyecanımı daha da arttırdı. Transfer sürecim güzel geçti. Taraftarlarımızla ve takım arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Bize her yer Trabzon" ifadelerini kullandı.

Savic, transferi öncesinde ise teknik direktör Abdullah Avcı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "Bana olan güvenini ve beklentileri konuştuk" dedi.

Trabzonspor taraftarları arasında kendisini bekleyen araca güçlükle binen Savic, taraftarların isteğini kırmayarak üçlü çektirdi. İHA

Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 21. haftası yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

08.02.2026 11:55:00
AA
Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek
Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 21. haftası yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Gaziantep Büyükşehir Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, hakem Mehmet Türkmen yönetecek.

Ligdi oynadığı 20 karşılaşmada 6 galibiyet ile 7'şer beraberlik ve mağlubiyet yaşayan kırmızı-siyahlı ekip, topladığı 25 puanla 8. sırada yer alıyor.

Güneydoğu temsilcisi, bu maçlarda rakiplerine 27 gol atarken kalesinde 34 gole engel olamadı.

Gaziantep FK'de sakatlığı bulunan Mbakata yarınki maçta görev yapamayacak. Tedavisi tamamlanan Abena ise kadrodaki yerini alacak.

Güneydoğu ekibi, daha önce Kasımpaşa ile oynadığı maçların 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı.

Süper Lig'deki 20 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyeti bulunan Kasımpaşa ise 16 puanla 16. sırada yer alıyor.

Buse Tosun Çavuşoğlu şampiyon oldu

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen UWW 1. Ranking Series Zagreb Open Turnuvası'nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazandı

08.02.2026 11:35:00
İhlas Haber Ajansı
Buse Tosun Çavuşoğlu şampiyon oldu
Buse Tosun Çavuşoğlu şampiyon oldu
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen UWW 1. Ranking Series Zagreb Open Turnuvası'nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazandı.

UWW 1. Ranking Series Zagreb Open Turnuvası kadınlar kategorisinde mücadele eden Avrupa ve dünya şampiyonu, Olimpiyat 3.'sü Buse Tosun Çavuşoğlu; Azerbaycanlı, Japon ve Hintli rakiplerini mağlup ederek turnuvayı zirvede tamamladı.



Milli güreşçi, çeyrek finalde Azerbaycanlı Zehra Karimzada'yı 2-0, yarı finalde ise Japon Mahiro Yoshitake'yi 2-2'den son puan avantajıyla yenerek finale yükseldi.

Finalde Hintli Diksha Malik ile karşılaşan Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk devreyi 2-1 geride kapatmasına rağmen ikinci devrede üstünlüğü ele geçirerek müsabakayı 5-2 kazandı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Bu sonuçla milli güreşçi hanesine 8000 ranking puanı yazdırdı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül de, şampiyonluğu sonrası milli güreşçiyi tebrik etti.

Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trabzonspor maçında gösterdikleri performans dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi

08.02.2026 11:31:00
İhlas Haber Ajansı
Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'
Thomas Reis: 'Performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum'
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trabzonspor maçında gösterdikleri performans dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Samsunspor, konuk ettiği Trabzonspor'a 3-0 mağlup oldu. Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, maç sonu düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Mağlup oldukları için üzgün olduklarını dile getiren Thomas Reis, "Sonuç sebebiyle değil, performansımız nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Trabzonspor hak ettiği bir galibiyet aldı. Biz birçok şeyi eksik yaptık. İyi oynadığımız bölümler vardı. Sonrasında iyi de oynadık ama beklemediğimiz bir gol yedik. Ortaları engelleyemedik. Sık sık orta yapacaklarını biliyorduk ama engel olamadık. İkinci yarı iyi oynamaya başlarken tekrar gol yedik. Son maçlarda ne yazık ki çok gol atan bir takım değiliz" dedi.

Takımın maçı isabetli şut atamadan bitirmesiyle alakalı soruyu cevaplayan Reis, "Sebep kalite diyebilirim. İlk yarıda 1 pozisyon yakaladık. İkinci yarıda da bir pozisyon yakaladık. Bir sistem değişikliğine gittik. Çift forvete döndük. Bu forvetlere top ulaşmadığında, 5 forvetle de oynasanız gol atamazsınız. Öne oynamak yerine daha çok geri pas yaptık. Performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu kadar çok geriye oynarsanız, performans anlamında da sıkıntı yaşarsınız. Bizim yaptığımız ortalar ile Trabzonspor'un ortalarına bakarsanız aradaki kalite farkını görürsünüz. Bu eksiklik üzerine çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Transfer döneminde daha kaliteli bir oyuncu alabilirdik"

Ara transfer döneminin nasıl geçtiğine yönelik soruya da cevap veren Reis, "Transfer dönemi dün bitti. Yeni bir fırsat olsa kalite anlamında daha kaliteli bir oyuncu alabilirdik. Elimizdeki kadro ile daha çok çalışmamız gerekiyor. En iyi performansı her maçta gösteremeyebilirsiniz ama sonuna kadar mücadele etmeniz gerekiyor. Trabzonspor ikili mücadelelerde bizden daha iyiydi. Aynı zamanda hızlı da oynadılar. Ne yazık ki Kante ve Sterling gibi oyuncular alamadık. Elimizdeki oyuncularla çalışmamız gerekiyor. Umarım çok iyi bir performansı Antalyaspor maçında gösteririz" şeklinde konuştu.

Teknik adamlık performansına yönelik eleştiriye yanıt veren 52 yaşındaki teknik adam, "Kötü sonuçların bir sebebi de ben olabilirim. Sonuçta takımda sorumlu benim. Kanat sorunu bazı maçlarda oldu. Yeni oyuncular aldık. Bugünkü maça iyi hazırlandık. Taktiğimiz iyiydi. Ne yazık ki taktiğimiz gereği normal şeyleri bile yapamadık. Bu kadar top kaybederseniz sıkıntı yaşarsınız. Bu eksikler üzerine antrenmanlar yapacağız.

Şubat bizim için zorlu geçecek. 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Daha iyi bir performans göstermek için en iyisini yapacağız. Ben de hoca olarak en iyisi için çabalayacağım. Takımın genelinde Drongelen iyiydi ama diğer oyuncular günlerinde değildi. O nedenle sıkıntı yaşadık. Ayrıca Ndiaye de çok iyi bir maç çıkarttı. Diğer oyuncuların performansı bu oyunculara yaklaşamadığı için bugünkü sonuç ortaya çıktı. En iyi ofansif oyuncumuzu gönderdik. Onun yerini doldurmak da kolay olmadı, böyle bir sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile Gençlerbirliği'nin son 10 maçı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de karşılaşacağı Gençlerbirliği ile lig tarihinde 96. kez karşı karşıya gelecek

08.02.2026 10:44:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe ile Gençlerbirliği'nin son 10 maçı
Fenerbahçe ile Gençlerbirliği'nin son 10 maçı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de karşılaşacağı Gençlerbirliği ile lig tarihinde 96. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Sarı-lacivertliler ligde oynadığı 20 karşılaşmada 13 galibiyet, 7 beraberlik alırken mağlubiyet yaşamadı ve 46 puanla 2. sırada yer alıyor. Kırmızı-siyahlılar ise 20 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 22 puan toplayarak 11. sırada bulunuyor. Fenerbahçe, Başkent ekibini yenerek ligde zirve yarışında hata yapmak istemiyor.

Süper Lig'de 96. randevu

İki ekip arasında lig tarihinde bugüne kadar 95 maç yapıldı. Sarı-lacivertliler 48 müsabakada galibiyete ulaşırken, kırmızı-siyahlılar 16 maçta hanesine 3 puan yazdırdı. 31 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin 172 golüne, Gençlerbirliği 101 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan maça Zeki Murat Göle yönetiminde çıkan sarı-lacivertliler, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Son 10 maç

Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasında 9'u lig, 1'i Türkiye Kupası olmak üzere oynanan son 10 maçta sarı-lacivertliler, 5 galibiyet elde etti. Kırmızı-siyahlılar 1 kez kazanırken, 3 mücadele ise beraberlikle tamamlandı. Gençlerbirliği rekabetteki son galibiyetini Kadıköy'de oynanan son lig maçı olan 14 Mart 2021'de aldı.

En farklı galibiyetler



Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında ligde en farklı galibiyetlerini 1993-1994 sezonunda 5-0, 2011-2012'de de 6-1'lik skorlarla aldı. Kırmızı-siyahlı ekip ise Fenerbahçe karşısında en farklı galibiyetlerini, 1990-1991 ve 1997-1998 sezonlarında 3-0, 1996-1997'de de 4-1'lik sonuçlarla elde etti.
İki ekip arasındaki en gollü karşılaşmalarda ise 7 gol atıldı. 1959-1960 sezonunda Fenerbahçe, 1992-1993'te ise Gençlerbirliği 4-3'lük galibiyetlerle sahadan ayrıldı. Fenerbahçe'nin evinde 2011-2012 sezonundaki 6-1 ve 2019-2020 sezonunda 5-2'lik skorlu galibiyetler en gollü karşılaşmalar olarak kayıtlara geçti.

İç saha karnesi

Fenerbahçe, bu sezon iç sahada 9 karşılaşmaya çıktı. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 6 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Kanarya, ligde Kadıköy'de oynadığı maçlarda 20 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü. Tedesco'nun öğrencileri evinde en son Göztepe ile 1-1 berabere kaldı.

Skriniar ve Alvarez cezalı

Fenerbahçe, Ankara temsilcisi ile oynayacağı maçta Milan Skriniar ve Edson Alvarez'den yararlanamayacak. Takım kaptanı Milan Skriniar, Kocelispor maçı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) 2 maç men cezası aldı. Alvarez ise aynı maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.
Tedavileri devam eden Archie Brown ile Levent Mercan, bireysel çalışmalarını sürdürüyor. Bu iki isim de kadroda olmayacak. Yeni transfer N'Golo Kante'nin maç kadrosuna alınması beklenirken, Sidiki Cherif'in ise son durumu maç günü netlik kazanacak.

Kerem Aktürkoğlu ve Musaba, kart sınırında

Kanarya'nın Kocaelispor ile oynadığı karşılaşmada sarı kart gören Kerem Aktürkoğlu, sarı kart ceza sınırına ulaştı. Ara transferde takıma katılan Anthony Musaba'nın da ligin ilk yarısından 3 sarı kartı bulunuyor. Kerem ve Musaba, yarınki mücadelede kart görmeleri halinde gelecek hafta deplasmanda oynanacak Trabzonspor maçında cezalı duruma düşecekler.

En golcü Talisca

Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı forveti Anderson Talisca, bu sezon attığı 11 golle takımının en golcü ismi. Bu sezon tüm kulvarlarda 19 golü bulunan 31 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de son 5 maçta 7 gollük katkı sağladı. Talisca, 3 gün önce oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında Erzurumspor FK filelerini de 2 kez havalandırdı.

Metin Diyadin, Fenerbahçe'ye karşı 4 maçı da kaybetti

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, bir kez daha eski takımı Fenerbahçe'ye rakip olacak. Futbolculuk kariyerinde 1998-2000 yılları arasında sarı-lacivertli formayı giyen Diyadin, teknik adamlık kariyerinde 4 kez rakip oldu. Metin Diyadin, Orduspor, Gençlerbirliği, Giresunspor ve Ankaragücü'nü çalıştırdığı dönemlerde Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda 4 mağlubiyet aldı. 57 yaşındaki teknik adam, Kırmızı Kara'lara aralık ayında göreve gelirken 4 maçta 7 puan topladı. Türkiye Kupası'nda ise 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Ali Şansalan düdük çalacak

Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasında oynanacak müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan'ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ile Osman Gökhan Bilir yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Bahadır olacak.

Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu


 
Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım,  "İnşallah iyi bir yapılanma yapacağız. Çünkü bugün gördüm ki bazı futbolcular doymuş artık. Samsunspor'da oynamayı hak etmiyorlar. Onlarla da sezon sonunda yolları ayıracağız" dedi. 

07.02.2026 23:19:00
AA
 Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu
 Samsunspor Başkanı'ndan 'yeniden yapılanma' vurgusu

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'a 3-0 yenilen Samsunspor'da kulüp başkanı Yüksel Yıldırım, "Ben gerçekten üzgünüm. Samsunspor taraftarından özür diliyorum. Hak etmedik. Gerekeni de yapacağım" dedi. Yüksel Yıldırım, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Mağlubiyet beklemiyorduk

Üzgün olduklarını belirten Yıldırım, "Kulübüm adına özür diliyorum. Onları (taraftarı) üzdük bugün. Hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet. Aslında maç öncesi umutluyduk. Puan veya puanlar alacağız diye kendimizi inandırmıştık ama maalesef takım bugün galibiyeti hiç hak etmedi. Bırak puan almayı da hak etmedi. Bizi inanılmaz üzdü. Trabzonspor daha istekliydi, daha arzuluydu. Maçı kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Nitekim de çok net bir galibiyet aldılar. Ben buradan Trabzonspor Kulübünü tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet" diye konuştu.
Trabzonspor Kulübü yöneticileriyle yemekte bir araya geldiklerini aktaran Yıldırım, bordo-mavili kulübün başkanı Ertuğrul Doğan'ı da tebrik etti.

Doyan futbolcuları göndereceğiz

Sakatlığı bulunan oyuncuları olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Zaten bizim hedefimiz beşincilikti, gidişat onu gösteriyordu. Samsunspor artık beşinciliği zorlayacak sezon sonuna kadar ama bu sene biraz zor bir sezon olacak. Çünkü biz artık hedef büyütmüştük. İnşallah iyi bir yapılanma yapacağız. Çünkü bugün gördüm ki bazı futbolcular doymuş artık. Samsunspor'da oynamayı hak etmiyorlar. Onlarla da sezon sonunda yolları ayıracağız. Görünen o. Çünkü benim gerçekten Samsun'a sözüm var. Bunu yerine getirmek için gerekeni yapacağım." ifadelerini kullandı.

Hoca değişecek mi?

Yıldırım, şöyle devam etti: "Hocayla da konuşacağım. Yani bu gidişatı düzeltecek, başka çaresi yok. Sezon sonuna kadar kimsenin bizi üzme hakkı yok. Bu Samsun taraftarını üzme hakkı yok. Çok üzgünüm gerçekten. 12 günde 6 ülkeyi ziyaret ettim. Dün gece geldim. Bugün ayağımda biraz ağrı var. Döndüm geldim. İyi bir maç olacak diye ama oyuncular bana bunu hissettirmedi. Onlar hissettirmiyorsa açık söyleyeyim demek ki bazı şeyleri yapmamız lazım artık. Çünkü oyuncular Samsun'da doymuş. Şimdi tıkır tıkır paralar ödeniyor, primler ödeniyor, her şey ödeniyor. Aç olmuyorlar. Ben gerçekten üzgünüm. Samsunspor taraftarından özür diliyorum. Hak etmedik. Gerekeni de yapacağım."

Konferans Ligi de zorlayacak

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda da Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımıyla karşılaşacaklarını hatırlatan Yıldırım, zorlu bir sürece girdiklerini dile getirdi.
Ara transfer döneminde istenilen mevkilere oyuncu aldıklarını kaydeden Yıldırım, "Son 3 günde çok hızlı bir şekilde Elayis Tavsan'ı Türk vatandaşı yaptık. Buradan İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Türk vatandaşlığı için bize inanılmaz bir destekte bulundu. Yer açıldı ama hocamız transferi pek düşünmediğini ancak çok çok iyi bir oyuncu olursa 'Alın' dedi. Çok çok iyi bir oyuncu bulamadık. Zorlu bir döneme giriyoruz ama ben takıma inanıyorum. Hoca gerekeni yapacaktır. Samsunspor bundan sonra artık hedefi olan, iyi yapılanmış bir kulüp olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor


 
 
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 yendi. Trabzonspor, her yönüyle rakibine üstünlük kurdu.

07.02.2026 22:50:00
Haber Merkezi/aa
Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor
Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor

Karadeniz derbisini Samsunspor'u Samsun'da 3-0 mağlup eden Trabzonspor kazandı.

7. dakikada Holse'nin pasında Ntcham'ın ceza sahası dışından sert şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.
17. dakikada Augusto'un ceza sahasında sert şutunda, top kaleci Okan Kocuk'tan oyun alanına geri döndü. Meşin yuvarlak Mustafa Eskihellaç'ın önünde kalırken bu oyuncunun şutunda, kaleci Okan Kocuk gole izin vermedi.

23. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. Muçi'nin ceza sahasına ortasında iyi yükselen Onuachu'nun kafa vuruşunda, defansa çarpan top ağlarla buluştu: 0-1

41. dakikada Muçi'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mustafa Eskihellaç'ın plasesinde kaleye yönelen meşin yuvarlağı, kaleci Okan Kocuk son anda kornere çeldi.
55. dakikada Oulai'nin ceza sahasına ortasında iyi yükselen Onuachu'nun kafa vuruşunda, top ağlara gitti. VAR uyarısının ardından gol öncesinde faul olduğu gerekçesiyle hakem Alper Akarsu golü iptal etti.

81. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Umut Nayir'in pasında penaltı noktası üzerinde Onuachu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2

90+1. dakikada misafir takımın atağında Soner Gönül'ün ceza sahası içinde topun eline değmesi nedeniyle hakem Alper Akarsu penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Muçi, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3

Maçın görünümü


Hakemler: Alper Akarsu, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil

Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Van Drongelen, Satka, Tomasson (Dk. 61 Soner Gönül), Celil Yüksel (Dk. 46 Elayis Tavsan), Makoumbou, Ntcham (Dk. 73 Mouandilmadji), Holse, Assoumou (Dk. 61 Mendes), Ndiaye

Trabzonspor: Onana, Lovik, Batagov, Nwaiwu, Pina (Dk. 88 Ozan Tufan), Folcarelli, Oulai, Augusto (Dk. 72 Umut Nayir), Mustafa Eskihellaç (Dk. 90+4 Nwakaeme), Muçi, Onuachu (Dk. 88 Okay Yokuşlu)

Goller: Dk. 23 ve 81 Onuachu, Dk. 90+1 Muçi (Penaltıdan) (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 26 Folcarelli (Trabzonspor), Dk. 44 Ntcham, Dk. 90+5 Makoumbou (Samsunspor)

Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı

Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminde 8 futbolcu transfer etti. Yeşil-beyazlılar, 5 futbolcuyla da yollarını ayırdı

07.02.2026 14:28:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı
Konyaspor 5 futbolcu gönderdi 8 futbolcu aldı
Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminde 8 futbolcu transfer etti. Yeşil-beyazlılar, 5 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

Konyaspor, ikinci transfer ve tescil döneminin en hareketli takımlarından oldu. Yeşil-beyazlılar eksik düşündüğü bölgelere takviyeler yaparken, bu doğrultuda kadrosuna 9 futbolcu dahil etti. Anadolu kartalı, 5 futbolcuyu bonservisiyle, 3 futbolcuyu ise kiralık olarak alırken, kiralık olarak gönderdiği sözleşmeli futbolcusu Blaz Kramer'i de geri çağırdı.



Konyaspor, bu transfer döneminde; Deniz Türüç, Sander Svendsen, Kazeem Olaigbe, Diogo Gonçalves, Rayyan Baniya, Berkan Kutlu, Arif Boşluk, Blaz Kramer ve Adamo Nagalo'yu transfer etti.

5 futbolcu takımdan ayrıldı

Konyaspor, bu transfer döneminde Mucahit İbrahimoğlu'nu Serikspor'a, Kaan Akyazı'yı Bandırmaspor'a, Muzaffer Utku Eriş'i ise Batman Petrolspor'a kiraladı. Yeşil-beyazlı ekipte, Melih Bostan Sakaryaspor'a transfer olurken, Umut Nayir de Trabzonspor'la sözleşme imzaladı.

Çağdaş Atan gitti, İlhan Palut geldi



Konyaspor'da en önemli değişiklik ise teknik direktör koltuğunda oldu. Konyaspor'un başında Süper Lig'de 9 karşılaşmaya çıkan Teknik Direktör Çağdaş Atan, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Konya ekibi, bu sonuçlarla Atan ile yollarını ayırdı. Yeşil-beyazlılar daha sonra daha önce de takımı çalıştıran İlhan Palut ile anlaştı.İHA

Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu

Ocean's 7'yi tamamlayan ilk ve tek Türk olma ünvanını elinde bulunduran milli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Master Oyunları'nda 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu

07.02.2026 14:26:00
İhlas Haber Ajansı
Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu
Bengisu Avcı 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu
Ocean's 7'yi tamamlayan ilk ve tek Türk olma ünvanını elinde bulunduran milli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Abu Dhabi'de düzenlenen Dünya Master Oyunları'nda 5 bin metre yüzme kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkentinde gerçekleştirilen şampiyonada 30 yaş üstü kategorisinde mücadele eden İzmirli rekortmen yüzücü, rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

AXA Türkiye'nin 'Değerler ortağı' olduğu milli sporcu, organizasyonda mücadelesine farklı kategorilerde devam edecek. Avcı, 9 Şubat'ta 200 metre karışık ve 100 metre kurbağalama, 11 Şubat'ta 400 metre karışık ve 200 metre kelebek, 12 Şubat'ta 100 metre kelebek ve 13 Şubat'ta ise 200 metre kurbağalama yarışlarında kulaç atacak.

Open Master Games kapsamındaki müsabakalar, 35 farklı branşta 90 ülkeden 25 binden fazla sporcunun katılımıyla 14 Şubat tarihine kadar sürecek.

Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı

Trendyol Süper Lig takımları, ara transfer döneminde oyuncu tercihlerinin çoğunu yurt dışından yana kullandı

07.02.2026 11:37:00
AA
Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı
Süper Lig takımları, 91 transferin 58'ini yurt dışından yaptı
Trendyol Süper Lig takımları, ara transfer döneminde oyuncu tercihlerinin çoğunu yurt dışından yana kullandı.

Süper Lig'deki 18 kulübün 16'sı bu dönemde kadrolarına 91 oyuncu dahil etti. Bu futbolculardan 58'i yurt dışından, 33'ü Türkiye'den transfer edildi.

Yurt dışında en fazla transferi Eyüpspor ve Karagümrük yaptı



Süper Lig takımları arasında yurt dışından en fazla oyuncuyu Eyüpspor ve Fatih Karagümrük getirdi.

Her iki takım da ara transfer döneminde kadrosunu yurt dışından 8 futbolcuyla güçlendirdi. Ara transferde Eyüpspor 13, Fatih Karagümrük ise 9 futbolcu transfer etti.

Ara transferde kadrosuna 5 takviye yapan Galatasaray'ın ise bütün transferlerini yurt dışından yapması dikkati çekti.

Yasin Özcan, Türkiye'ye döndü



Kasımpaşa'dan yetişip Aston Villa'ya transfer olan Yasin Özcan, Beşiktaş'ın kadrosuna dahil edildi.

Almanya'da doğumlu Can Armando Güner ile Hollanda'da doğumlu Elayis Tavsan da Türkiye'ye transfer oldu. Can Armando Güner Galatasaray ile sözleşme imzalarken, Elayis Tavsan ise Samsunspor'la anlaştı.

Transferde tercih İtalya'dan yana



Süper Lig takımları, ara transferde en fazla İtalya'da top koşturan futbolcuları tercih etti.

Takımlar, İtalyan kulüplerinden 10 oyuncu alarak en fazla ilgiyi bu ülkeye gösterdi. İtalya'yı 6 transferle İngiltere, 5 transferle Fransa, 4 transferle Fildişi Sahili takip etti.


Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi

Galatasaray, bu transfer döneminde 2'si bonservisiyle, 3'ü de kiralık olmak üzere toplam 5 futbolcu transfer etti. Sarı-kırmızılılar, kiralık bedeli ve bonservis ücretleri için toplam 9 milyon 350 bin Euro harcadı

07.02.2026 11:07:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi
Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi
Galatasaray, bu transfer döneminde 2'si bonservisiyle, 3'ü de kiralık olmak üzere toplam 5 futbolcu transfer etti. Sarı-kırmızılılar, kiralık bedeli ve bonservis ücretleri için toplam 9 milyon 350 bin Euro harcadı.

Galatasaray, ikinci transfer ve tescil dönemini hareketli geçirdi. Sarı-kırmızılılar eksik düşündüğü bölgelere takviyeler yaparken, bu kapsamda kadrosuna 5 futbolcu dahil etti. Aslan, 2 futbolcuyu bonservisiyle, 3 futbolcuyu ise kiralık olarak aldı. Cimbom, bu transfer döneminde; Noa Lang, Yaser Asprilla, Renato Nhaga, Sacha Boey ve Can Armando Güner ile anlaştı. Lang, Asprilla ve Boey kiralık olarak, Nhaga ve Can Armando da bonservisiyle transfer edildi.

5 futbolcu için 9 milyon 350 bin Euro harcadı



Sarı-kırmızılılar, yaz transfer dönemine göre ikinci transfer döneminde daha az para harcardı. Sarı-kırmızılılar, kadrosuna kattığı 5 futbolcu için kulüplerine kiralama ve bonservis olarak toplamda 9 milyon 350 bin Euro ödedi. Aslan'ın bu dönemde en pahalı transferi ise Portekiz ekibi Casa Pia'dan aldığı 18 yaşında futbolcu Renato Nhaga oldu. Cimbom, Nhaga için 6 milyon 500 bin Euro harcadı.

Sacha Boey tekrar Aslan



Galatasaray, 2024 yılının ikinci transfer döneminde Alman ekibi Bayern Münih'e transfer olan eski futbolcusu Sacha Boey'u kiralık olarak kadrosuna kattı. Boey, 30 milyon Euro bonservis ve 5 milyon Euro bonus karşılığında sarı-kırmızılılardan, Münih'e transfer olmuştu. 25 yaşındaki futbolcu, 2021-2024 yılları arasında oynadığı Galatasaray'da 83 maça çıktı ve 4 gol kaydetti.

Gelen futbolcuların yaş ortalaması 21.8



Galatasaray'ın transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncuların yaş ortalaması 21.8 olarak yer aldı. Bu futbolcular içerisinde en genç isimler Renato Nhaga ve Can Armando Güner, en yaşlı da Noa Lang oldu. Yeni transferlerden Lang 26, Boey 25, Asprilla 22, Nhaga 18 ve Can Armando da 18 yaşında.

Yusuf Demir ile Berkan Kutlu takımdan ayrıldı

Galatasaray, bu transfer döneminde 22 yaşındaki futbolcu Yusuf Demir ile yollarını ayırdı. 2022 yılında sarı-kırmızılılara transfer olan Demir, burada 26 maça çıkarken, 2 gol, 2 asistle oynadı. Sarı-kırmızılılarda ayrıca 2021 yılında Alanyaspor'dan takıma katılan Berkan Kutlu da karşılıklı anlaşılarak ayrıldı. 28 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da 157 müsabakada oynadı ve 3 gol kaydetti.

Kazımcan Karataş son gün Başakşehir'e kiralık gitti

Galatasaray'ın 23 yaşındaki futbolcusu Kazımcan Karataş, transfer döneminin son gününde İstanbul ekibi RAMS Başakşehir'e kiralık olarak gitti. Karataş, sarı-kırmızılılarla bu sezon 13 resmi mücadelede görev alırken, 2 asist yaptı. Kazımcan Karataş, Eren Elmalı'nın cezalı, Ismail Jakobs'un sakatlığı ve Afrika Uluslar Kupası'na gittiği dönemlerde sol bekte gösterdiği başarılı performansla dikkat çekmişti.

Sezon başında Samsunspor'a kiralık olarak giden Eyüp Aydın da kırmızı-beyazlılardan ayrıldı ve bu sefer Kasımpaşa'ya kiralık olarak transfer oldu.
Galatasaray'da ikinci transfer ve tescil döneminde gelen ve giden futbolcular şöyle:

Gelenler



Noa Lang (Napoli/kiralık): 2 milyon Euro
Yaser Asprilla (Girona/kiralık): Bedelsiz
Renato Nhaga (Casa Pia): 6 milyon 500 bin Euro
Sacha Boey (Bayern Münih/kiralık): 500 bin Euro
Can Armando Güner (Borussia Mönchengladbach): 350 bin Euro

Gidenler

Berkan Kutlu (Konyaspor), Yusuf Demir (Rapid Wien), Eyüp Aydın (Kasımpaşa/kiralık), Kazımcan Karataş (Başakşehir/kiralık)
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.