Düzenli sebze ve meyve tüketiminin, beyin kapasitesinin azalmasını önlediğini belirten Amerikalı bilim adamları, fareler üzerinde yaptıkları deneylerde bunu ispatladıklarını ve insanlar üzerindede uyguladıkları testlerde başarıya ulaştıklarını belirttiler.
ABD'de yayımlanan Neuroscience Dergisi'nde çıkan makaleye göre, Amerikalı araştırmacılar, 8 ay boyunca düzenli olarak ıspanak ve çilek esaslı, E vitamini takviyeli rejim uyguladıkları deney farelerinde, normal beslenen diğer farelerde yaşla birlikte ortaya çıkan beyinsel kapasite düşüklüğünün daha az görüldüğünü saptadılar. Araştırmada, günde yarım kilo çilek ve ıspanaktan oluşan gıda rejimiyle, farelerin hareketlerinin koordinasyonunda ortaya çıkabilecek bozuklukların engellendiği ve deneklerin hafıza performanslarının azalmadığı belirlendi. Uzmanlar benzer testleri insanlar üzerinde de gerçekleştirdiklerini ve olumlu sonuç aldıklarını söylediler.
ABD'de yayımlanan Neuroscience Dergisi'nde çıkan makaleye göre, Amerikalı araştırmacılar, 8 ay boyunca düzenli olarak ıspanak ve çilek esaslı, E vitamini takviyeli rejim uyguladıkları deney farelerinde, normal beslenen diğer farelerde yaşla birlikte ortaya çıkan beyinsel kapasite düşüklüğünün daha az görüldüğünü saptadılar. Araştırmada, günde yarım kilo çilek ve ıspanaktan oluşan gıda rejimiyle, farelerin hareketlerinin koordinasyonunda ortaya çıkabilecek bozuklukların engellendiği ve deneklerin hafıza performanslarının azalmadığı belirlendi. Uzmanlar benzer testleri insanlar üzerinde de gerçekleştirdiklerini ve olumlu sonuç aldıklarını söylediler.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.