logo
13 MAYIS 2026

Senegalli sol bek İstanbulspor'da

İstanbulspor, Racine Coly'i transfer etti

27.07.2023 14:50:00
Anadolu Ajansı
Senegalli sol bek İstanbulspor'da
Senegalli sol bek İstanbulspor'da

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren İstanbulspor, Senegalli Racine Coly'i kadrosuna kattı.

Sarı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, 27 yaşındaki sol bek ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Racine Coly, en son Portekiz ekibi Estoril Praia'da forma giymişti. AA

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi

Aykut Kocaman yaşanan ve eskiyen teknik kadrosunu Fenerbahçe'ye dönüş için "upgrade" etmeye başladı

13.05.2026 11:44:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi
Aykut Kocaman yaşanan ve eskiyen teknik kadrosunu Fenerbahçe'ye dönüş için "upgrade" etmeye başladı. Yanına Volkan Demirel, Dirk Kuyt ve Selçuk Şahin'den en az ikisini "kafa kadro" için alacak. Pierre Webo'yu da ekleyecek.

Ayrıca 4 ana başlık altında 14 uzmanı da teknik ekibine ekleyerek görülmemiş kalitede bir ekiple Fenerbahçe'de şampiyonluk için geri dönecek.







Aziz Yıldırım başkan seçilirse Aykut Kocaman'ı teknik direktör olarak Fenerbahçe'nin başına getirecek. Fenerbahçe camiasında ciddi anlamda bu ve bezeri konuşmalar yapılıyor.

Ancak tecrübeli teknik adamın ekibi hem yaşlandı (Fahrudin Omerovic-64, Alpe Aşçı-57) hem de uzun süredir kenarda (Turgay Altay-2023'ten beri, Barış Karakoç-2024'ten beri) kaldığı için "upgrade" edilmesi gerekiyor.

HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKİYOR

Aziz Yıldırım'ın direkt Aykut Kocaman'ı işaret etmese de, "medyada yazılan isimlere inanmayın, hiçbiri doğru değil. Seçime kadar anlaşmaları yapacağız ama açıklamayacağız" sözlerine rağmen Fenerbahçe'nin efsane hocası tarafından bir hareketlilik göze çarpıyor.







ÇOK FAZLA SEÇENEK VAR

Teknik heyetini güncelleme konusunda çalışmalar yapan Kocaman'ın eski futbolcularını teknik ekibine dahil etme planlarına start verdiği ve görüşmeler yaptığı konuşuluyor.







- Volkan Demirel: Kısa süre önce Gençlerbirliği'nden ayrıldı.
- Gökhan Gönül: Tedesco ile göreve geldi. Ama sonra kenara alındı.
- Mehmet Topal: Romanya'da Petroulol takımında çalışıyor.
- Dirk Kuyt: Hollanda ikinci liginde Dordrecht'in başında.
- Pierre Webó: Yüksel Yıldırım'ın takımı Dunkerque'te ikinci adam.
- Selçuk Şahin: Eyüpspor'da olmadı.







EN AZ 14 KİŞİLİK EKİP

Aykut Kocaman'ın ilk etapta Volkan, Kuyt ve Selçuk üçlüsünden en az ikisinden oluşan bir ekip düşündüğü altlarına da Webo'yu ekleyerek kafa kadrosunu güçlendirmek istediği konuşuluyor.

Ayrıca Kocaman yeni kurmak istediği teknik heyetini 4 ana ekip ve 14 kişilik takviye ekiple dev bir organizasyonla Fenerbahçe'ye dönmek istiyor.







- Veri ve Analiz Ekibi: Veri bilimci ve analisti, performans analisti ve rakip analiz uzmanı. 

- Atletik Performans Ekibi: Atletik performans antrenörü, spor beslenmesi uzmanı, fizyoterapist ve rehabilitasyon uzmanı.

- Psikolojik ve Mental Destek Ekibi: Spor psikoloğu, mental antrenörü, iletişim ve medya danışmanı

- Spesifik Alan Antrenörleri Ekibi: Duran top antrenörü, hücum ve savunma hattı antrenörleri ve taç antrenörü.

Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi

Herkesin "suçlu" aradığı Beşiktaş'ın istatistiklerini masaya yatırınca ortaya topa sahip olsa da sahada yolunu bulamayan bir takım görüntüsü çıkıyor. Ceza sahası dışından 197 şutta sadece 4 gol bulabilen, net fırsatları cömertçe harcayan siyah-beyazlıların, Sergen Yalçın gibi bir duran top ustasının yönetiminde serbest vuruşları silaha dönüştürememesi ise çok daha ironik. Sezoun istatistikleri Beşiktaş'ın sadece topu değil, konsantrasyonunu ve bitiriciliğini de kaybetmiş olduğunu haykırıyor

13.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi
Sergen Yalçın "gitsin mi kalsın mı?" noktasında Beşiktaş'ın gündemi sürünceme de kalırken kimse "saha içindeki asıl sorun ne?" diyerek birbirine sormuyor.






Biz de istatisiklere bakarak siyah-beyazlıların röntgenini çektik. Rakamlara bakınca Beşiktaş'ın bu sezonki temel sorunu verimlilik ve konsantrasyon olarak öne çıktı.
 
Takım kağıt üzerinde topa sahip olan ve hücum deneyen bir görüntü çizse de, bu çabayı sonuca dönüştürme konusunda ciddi bir "kalite ve bitiricilik krizi" yaşadığı netleşti.







197 ŞUTTA SADECE 4 GOL
 
Beşiktaş sezon boyunca adeta "Kör Atış" yapmış... siyah-beyazlılar ceza sahası dışından 197 şut çekmiş ancak sadece 4 gol bulabilmiş. Yaklaşık %2'lik bir isabet oranı demek ki, bu da takımın, ceza sahasına girmekte zorlandığını, organize olamadığında çaresizce uzaktan şutlara başvurduğunun göstergesi.
 
Maç başına 3 büyük şans yakalayıp da 1.8'inin kaçırılması da bitiricilik konusunda bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Santrforun doğru pozisyonda yanlış vuruş tercihleri yaptığının kanıtı gibi.







BİREYSEL HATADAN 9 GOL
 
Maç başına 1.2 gol yeme ortalaması aslında çok kötü durmasa da, doğrudan bireysel hata ile yenilen 9 gol, takımın kritik anlarda konsantrasyon kaybı yaşadığını ve basit puanları bu hatalarla verdiğini gösteriyor. Şuta neden olan 14 hata ile birleşince, Beşiktaş savunmasının rakibe gerekenden fazla "ikramda" bulunduğunu söylemek çok normal.







SERBEST VURUŞTAN SADECE 1 GOL
 
Beşiktaş, sezon boyu 18 serbest vuruş organizasyonundan sadece 1 gol çıkarabilmiş. Sergen Yalçın gibi bir ustanın takımının kilitlenen maçları açma konusunda en kısa yolun duran toplar olduğunu bilmemesi net bir paradoks. Beşiktaş bu silahı neredeyse hiç kullanamamış.
 
İsabetli orta oranının %25.3 gibi düşük bir seviyede kalması, kanat organizasyonlarının verimsizliğini ve ceza sahasındaki oyuncuların topla buluşturulamadığını gösteriyor.

Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı

13.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı.

Olayın ardından ticari taksiyle kaçmaya çalışan saldırgan polis ekiplerince kıskıvrak yakalanırken, saldırının arkasından aylardır süren korkunç bir taciz ve tehdit silsilesi çıktı.

Kafede sözlü taciz arbedeye dönüştü

Olay, Beyoğlu Camiikebir Mahallesi'nde bulunan bir AVM'de akşam saatlerinde meydana geldi. Lucas Torreira, kız arkadaşı İ.B. ile birlikte bir kafeden çıktığı esnada, kendisini uzun süredir takip ettiği öğrenilen 32 yaşındaki röntgen teknikeri Yusuf Y.'nin sözlü tacizine uğradı.

Sözlü tacizin ardından saldırgan, Uruguaylı futbolcuya fiziki saldırıda bulunarak yumruk attı. Araya giren Torreira'nın 39 yaşındaki şoförü E.S., futbolcuyu korumak amacıyla saldırgana müdahale ederek yumrukla karşılık verdi.

Olay yerinde yaşanan arbedenin ardından saldırgan Yusuf Y., hızla bir ticari taksiye binerek kaçmaya çalıştı. Ancak AVM'nin güvenlik görevlileri ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu taksi önü kesilerek durduruldu ve şüpheli gözaltına alındı. Saldırı sonucunda Torreira'nın sol kaşı ile gözü arasında hafif kızarıklık oluştuğu, genel sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Uzaklaştırma kararına rağmen tetikçi tehdidi savurmuş



Emniyette ifadesi alınan Torreira, şüpheliden şikayetçi olurken, yürütülen soruşturmada kan donduran detaylar gün yüzüne çıktı.

Daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydı bulunan şüpheli Yusuf Y.'nin; Galatasaray iletişim ekibinde görevli İpek B.'yi, Torreira'nın eski sevgilisi Devrim Özkan'ı ve bizzat Lucas Torreira'yı aylardır sosyal medya üzerinden aralıksız taciz ettiği belirlendi.

Torreira'nın bu durum nedeniyle geçmişte şüpheli hakkında mahkemeden 45 günlük uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Buna rağmen tacizlerini sürdüren zanlının, sosyal medya hesaplarında Torreira'yı hedef alarak ölüm tehditlerinde bulunduğu ve gerekirse futbolcuyu vurdurmak için "tetikçi kiralayacağını" yazdığı tespit edildi.

Gözaltındaki şüphelinin adliyeye sevk edilmesi beklenirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu

12.05.2026 19:20:00
Haber Merkezi
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu.

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan rekabet dolu sezonun ardından, yeni sezon için geri sayım başladı.







Açılış 14 Ağustos'ta

TFF Yönetim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, Süper Lig'de 2026-2027 sezonu 14 Ağustos 2026 tarihinde oynanacak açılış müsabakasıyla başlayacak. 18 takımın yer alacağı ligde ilk yarı, 21 Aralık 2026 tarihinde sona erecek.







Devre arası ve final tarihi

Takımlar yaklaşık üç haftalık bir devre arasının ardından, 15 Ocak 2027 tarihinde ikinci yarı için sahaya inecek. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen sezonun final düdüğü ise 23 Mayıs 2027 tarihinde çalacak.







Yeni sezonda neler değişiyor?

Yabancı Kuralı: Kulüplerin talebi üzerine 12+2 yabancı kuralı bu sezon da geçerliliğini koruyacak.

Yeni Takımlar: 1. Lig'den yükselen Amedspor gibi ekiplerin katılımıyla ligin coğrafi yelpazesi genişliyor.







Teknolojik Adımlar: TFF, yeni sezonda maçlardaki tartışmaları en aza indirmek için "yarı otomatik ofsayt sistemi" ve "çipli top" teknolojileri üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Fikstür çekiminin Temmuz ayının ilk haftasında yapılması planlanırken, kulüplerin transfer çalışmaları şimdiden hareketlenmiş durumda.







Trendyol 1. Lig, Süper Lig'den bir hafta önce 7 Ağustos 2026'da; Nesine 2. ve 3. Ligler ise 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde başlayacak.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.

Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı

Daha önce Türkiye'deki futbol ikliminde rakibi alkışlamanın mümkün görünmediğini açıklayan Emre Belözoğlu'nun hafta sonunda nasıl bir tutum sergileyeceği soru işareti. Fenerbahçe taraftarı olarak Kasımpaşa'nın başında kendisini "Emre" yapan şampiyon Galatasaray'ı sahaya çıkarken alkışlatıp alkışlatmayacağı merak ediliyor

12.05.2026 14:51:00
Haber Merkezi
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Galatasaray, Pazar akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadında, Kasımpaşa karşısına 2025-26 sezonunun şampiyon olarak çıkacak. Real Madrid'in "Şampiyon Barcelona'yı tebrik ediyoruz" paylaşımı yaptığı ortamda Kasımpaşa teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik ekibi sahaya çıkarken alkışlatıp, alkışlatmayacağı soru işaretleri yarattı.






GALATASARAY'IN FENERBAHÇE ALKIŞI

Süper Lig'de son maçta şampiyon rakibin alkışlandığı 4 maç akıllarda yer etti:

- Trabzonspor (2021-2022) - Altay alkışı
- Beşiktaş (2016-2017) - Konyaspor alkışı
- Fenerbahçe (2013-2014) - Gençlerbirliği alkışı

19 Mayıs 2007'de Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi konuk ekip bir hafta önce Trabzonspor ile berabere kalarak bitime iki hafta kala şampiyon oldu. Galatasaraylı futbolcular, sahaya çıkan şampiyon Fenerbahçeli futbolcuları koridor oluşturarak alkışladı. Bu centilmenlik örneğine rağmen, tribünlerde büyük olaylar çıktı. Maç tarihe "Sulu Derbi" olarak geçti.






OKAN BURUK'UN KÜÇÜK KARDEŞİ

Emre Belözoğlu, Galatasaray alt yapısından yetişmesine ve "abim" dediği Okan Buruk'la beraber Inter'in  yolunu tutmasına rağmen kendisini her daim iyi bir Fenerbahçeli olarak taktim ediyor. Kasımpaşa'nın ligde kalmayı garantilemek için 1 puan almak zorunda olduğu maçta Emre'nin takımına Galatasaray'ı alkışlatması beklenebilir... tersi bir durum da olabilir?






BU KONUDAKİ FİKRİNİ AÇIKLADI

Emre Belözoğlu, geçmişteki "alkış" tartışmaları hakkında fikir belirtmişti. Belözoğlu, futbolculuk döneminde şampiyon olarak gittikleri derbilerde yaşanan gerginliklere atıfta bulunarak şu açıklamaları yaptı:

- Dünyanın her yerinde şampiyon olan takım alkışlanır, bu bir spor kültürüdür. Ancak Türkiye'de bu işler biraz zor. Bizim ülkemizde bu bir 'teslimiyet' gibi algılanıyor. Sahada birbirimize saygı duymalıyız ama gerçekçi olmak gerekirse, mevcut iklimde bir derbi öncesi rakibi alkışlamak, kendi camianıza karşı sorumluluklarınız açısından pek mümkün görünmüyor.






Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek

Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi "Fenerbahçe forması yakışmıyor" dediği bir çok oyuncu için düğmeye basacak. "Yaz temizliği" yapacak. Fenerbahçe başkanının ayrılmasını istediği oyuncuların başında 'masraflı' Kante, 'yetersiz' Sidiki, 'yaşlanan' Fred ve Semedo ile kızının "iyi oyuncu değil" dediği Kerem Aktürkoğlu yer alıyor

12.05.2026 14:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım "adına eklenen" belki de 20 yılda yarattığı "efsane" titirini kaybedecek bir riske girdi. Son dönemde 2 kez kaybettiği Ali Koç'un olmadığı seçimde Hakan Safi'nin karşısına rakip olarak çıktı. Üçüncü ve çok güçlü bir aday çıkmaması durumunda Yıldırım'ın kazanma ihtimali çok daha yüksek. Böyle bir ortamda Aziz Yıldırım'ın oyun aklı ve teknik direktörü merak ediliyor.






FENERBAHÇE FORMASINI YAKIŞTIRMIYOR

Bunun yanı sıra Aziz Yıldırım'ın bir de camiada ses getirecek kendi fikirleri var. Çalıştığı sportif direktörler ve teknik direktörlere her daim fikirlerini aktarması ile bilinen Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe formasını taşımaya yakışmıyorlar" dediği pek çok oyuncuyla yolların ayrılması konusunda tavsiye vereceği iddia ediliyor.






CİDDİ BİR TEMİZLİK OLACAK GİBİ

Yıldırım'ın "yaz temizliği" kapsamında kadroda görmek istemediği oyuncular şu şekilde:

Ederson
Mert Günok
Oosterwolde
Çağlar
Brown
Semedo
Kante
Fred
Kerem
Nene
Musaba
Sidiki






SIDIKI VE NENE KİRAYA GİDECEK

Aziz Yıldırım'ın özellikle yüksek maliyeti nedeniyle Kante'yi istemediği; Kerem'e Fenerbahçe formasını yakıştırmadığı; kaliteleri nedeniyle Musaba, Brown ve Oosterwolde'u beğenmediği; Nene, sidiki gibi oyuncuları ise pişmeleri için kiraya göndermek istediği konuşuluyor.






Ayrıca Fred, Semedo, Mert Müldür ve Çağlar Söyüncü ile Ederson'u da takımda görmek istemediği belirtiliyor. Ancak futbol aklı olması beklenen Aykut Kocaman ile yeni teknik direktörün bu tavsiyeye ne kadar uyup uymayacağı ilerleyen dönemde netleşecek.






Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar

Aziz Yıldırım'ı ancak "dev transferlerle" yıkabileceğine inanan Hakan Safi, Milano senin Barcelona benim gezip "iş bitirmek" için gecesini gündüzüne katıyor. Bu süreçte Asensio, Semedo ve Ederson'un menajeri Jorge Mendes'le de bir araya geldi. Ancak Portekizli menajer Rafael Leao'dan önce Fenerbahçe'nin Ederson sorununu çözmeye çalışmasını önerdi

12.05.2026 14:40:00
Haber Merkezi
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Fenerbahçe'de Başkan adayı Hakan Safi, Aziz Yıldırım gibi bir efsaneye karşı seçimi kazanmasının tek şartının büyük transferler olduğunun farkında. Bu yüzden sürekli olarak çalışmalar yapıyor... yurt dışına çıkıyor. Menajerlerle, sportif direktörle görüşüyor. Kendini tanıtıyor. İş birliği arıyor.






MOURINHO İLE SAFİ ÇOK YAKIN

Safi son olarak AC Milan-Atalanta maçında ortaya çıktı. Zaten bir süredir istediği konuşulan Rafael Leao ile ilgili iddialar patladı. İşin ilginç yanı ise 250 bin euro verecek kadar sevdiği Jose Mourinho'nun can yoldaşı olan Jorge Mendes'le Milano'da bir yemek yedi. Planlarından bahsetti.






MENDES'E 1+3 YILLIK TEKLİF

Gelen bilgilere göre Portekizli "süper" menajere 1+3 yıllık başkanlık (kazanabilirse) sürecinde "işbirliği" önerdi ancak hiç de beklemediği bir cevap aldı. Sadece Ederson'un değil diğer oyuncuları Semedo ve Marco Asensio'nun da ayrılmak istediğini iletti. Fenerbahçe'nin yaşadığı gergin ortamın (sürekli başkan ve teknik direktör değiştirmenin) transfer konusunda sorun yarattığından/yaratacağından bahsetti.






EDERSON'U ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Ederson'un hala dünyanın en iyi 5-10 kalecisi arasında yer aldığını hatta yedeğindeki Livakovic'in de bu listede olduğunu hatırlattı. Böyle bir ortamda elindeki en iyi kaleci Diogo Costa'yı (Porto) Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edemeyeceğini savundu.

Livakovic ya da Ederson'ın olmadığı bir takıma kaleci getirmenin zorluklarından bahsetti. Safi'ye Ederson'ı ikna etmenin en doğru yol olduğundan bahsetti.






5-6 MİLYON EURO MENAJERLİK ÜCRETİ

Mendes, Ederson üzerinden 1.4 milyon Euro menajerlik ücreti aldı... ayrıca iddialara göre kulübe "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" ve "pazarlama desteği" faturaları da kesti. Mendes'in sadece Ederson için toplamda 5-6 milyon Euro civarında bir kazancı olduğundan bahsediliyor.






Ederson'un yüksek maaşla Fenerbahçe'de kalması, Mendes'in diğer oyuncuları için de bir "kıyaslama noktası" olması açısından da çok önemli.

Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor

Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi 

12.05.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Sergen Yalçın bir rapor verdi, Başkan Serdal Adalı'nın başından aşağı kaynar sular döküldü. Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi. Başkan maaşlı eleman Eduard Graf ile Serkan Reçber'in satış için elele çalışmasını istedi. Ayrıca "satış" konusunda yetenekli yerli veya yabancı menajer aranmaya başlandı.






Beşiktaş'ın başında bir değil bin dert var. Sergen Yalçın'ın kalıp kalmayacağı henüz net değil... şu anda hava "yerine kimse gelmez. O yüzden devam edelim" şeklinde. Bu yüzden Başkan Serdal Adalı, Yalçın ve Serkan Reçber'le bir toplantı yaptı. Gelecek oyunculardan önce gidecek oyuncularla ilgili bir rapor istedi.






EL-BILAL DIŞINDA KALACAK YOK

Yalçın aralarında kendisinin de getirdiği Gökhan Sazdağı dahil 5 oyuncunun satılmasını talep etti. Ayrıca El-Bilal dışında kalan Jota ve Cengiz Ünder dahil hiç bir kiralık oyuncuyla devam etmek istemediğini iletti. Kiralıktan dönecekler arasında sadece Semih Kılıçsoy'u kampta görmek istediğini anlattı. Muci dahil diğer hiç birini kadroda istemediğini net olarak bildirdi.






GRAF DA BU İŞE YARAYACAK

Sergen Yalçın'ın verdiği rapor üzerinden bakılacak olursa Serdal Adalı yönetimi bu yaz 18 oyuncuyla (kiralıklar dahil) yollarını ayırmaya çalışacak. Bu nedenle geçen hafta içinde İstanbul'a gelen Eduard Graf'tan da destek alınmasına karar verildi. Reçber'in de öncelikleri arasında oyuncu satışı gelecek. Ayrıca satış konusunda yetenekli yerli ve yabancı menajerlerle de çalışılacak. Takas ihtimalleri de masaya getirilecek.






3 OYUNCU KAMPA GÖTÜRÜLECEK

Kiralıktan gelip kampa gidecekler:

-Semih Kılıçsoy
-Tayyip Talha
-Emrecan

Satılmaya çalışılacak isimler:

-Djalo
-Uduokhai
-Gökhan Sazdağı
-Cerny
-Rashica






Devam edilmeyecek kiralıklar:

-Devis
-Asllani
-Jota
-Cengiz Ünder

Kiralık verilecekler:

-Yasin
-Devrim

Kiralıktan gelip takım aranacak isimler:

-Al-Musrati
-Muci
-Amir
-Onana
-Can Keleş
-Elan
-Joao Mario

Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti

Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi

12.05.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Gelecek sezon Süper Lig'de tutunmak adına Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Aynen Mauro Icardi ve Mario Lemina'da olduğu gibi Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi.






Süper Lig'in yeni takımı Amedspor gelecek sezon Süper Lig'de tutunabilmek için güçlü bir kadro yapmak istiyor. Özellikle 4 büyüklerin yollarını ayırmak istediği oyuncularla ilgilenen Diyarbakır ekibinin gündeminde Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın olduğu biliniyor. Galatasaray'la sözleşmeleri biten iki oyuncuyla da ön görüşmeler yapıldı. Henüz bir teklif sunulmadı.






İLK TEMAS KURULDU

Amedspor yönetimi özellikle Süper Lig tecrübesi olan ve Türkiye ile Türk futbolunu yakından tanıyan isimlerle kadrosunu güçlendirmek istiyor. Amaç Süper Lig'in dinamiklerini bilen oyuncularla oynayıp, öncelikle ligde kalmak. Bu yolla Amedspor yönetimi Sergen Yalçın istemediği için devre arasında gönderilen Rafa Silva ile de temas kurdu.






BENFICA GÖRÜŞME İZNİ VERDİ

Hem kulübü Benfica hem de Rafa Silva'nın menajerine istekleri soruldu. Portekiz kulübü dönüşünde beklediği verimi alamadığı yıldız oyuncu için "anlaşılabilir" mesajı verdi. Ancak Amedspor resmi bir teklifle gitmediği için rakam bildirmedi. "Görüşebilirsiniz" diyerek Diyarbakır temsilcisine FIFA nezdinde geçerli olabilecek yazılı bir belge sunuldu.






TEKLİ FHAFTAYA SUNULULACAK

Amedspor, Rafa Silva'nın menajeri ile de ilk teması kurdu. Görüşme Diyarbakır temsilcisinin ilk etapta beklediği gibi geçti. Menajeri "neden olmasın, Türkiye'ye dönebilir" sözü etkili oldu. Amedspor yönetimi Rafa Silva için hem Benfica'yı hem de oyuncuyu ikna edebilecek bir sözleşme hazırlıyor.






Muhtemelen gelecek hafta ilk resmi hamle yapılır. Sonra da süreç netleşir. Ya pazarlıklar başlar ya da "vakit kaybetmeyelim" denir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.