logo
11 MAYIS 2026

Sivas'ın şampiyonluk şansı var

Sivasspor’un Gabonlu defans oyuncusu Aaron Appindangoye, şampiyonluk şanslarının olduğunu belirterek, "Şampiyonluk için şansımız var diyelim. Biz maç maç bakıyoruz, değerlendiriyoruz. Bizim için her bir maç final niteliğinde" dedi

12.03.2020 14:20:00
Sivas'ın şampiyonluk şansı var
Sivas'ın şampiyonluk şansı var
Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sivasspor'un Gabolu defans oyuncusu Aaron Appindangoye, hafta sonu oynanacak olan Antalyaspor maçına ilişkin ve şampiyonluk ile ilgili konuştu.

"Galibiyet almamız lazım"

Appindangoye, Antalyaspor maçından galibiyetle dönmeleri gerektiğini ifade ederek, "Antalya maçına iyi hazırlanıyoruz. Haftanın başından beri hazırlıklarımız devam ediyor. Çok önemli bir deplasmana gideceğiz. Bu deplasman gerçekten bizim için çok önemli. Çünkü bizim oradan galibiyet almamız lazım, kesinlikle puanla dönmemiz lazım" dedi.

"Her maç final niteliğinde"

Bir basın mensubunun "Şampiyonluk ile ilgili takımın şansı var mı?" sorusuna başarılı savunma oyuncusu, "Tabii ki şansımız var. Çünkü ilk 5 takım aralarında bayağı sıkı rekabet içerisinde. Şampiyonluk için şansımız var diyelim. Biz maç maç bakıyoruz, maç değerlendiriyoruz. Bizim için her bir maç bir final niteliğinde. Bu maçlardan sonra bu puan tablosunu göreceğiz" diye cevabını verdi.

"İyi performans sergiliyorum"

Appindangoye, son olarak Süper Lig'de iyi bir performans sergilediğini söyleyerek, "Ben ilk defa Süper Lig'de oynuyorum ve iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Bu şekilde devam edeceğim" diye konuştu.

Antrenmandan notlar

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve yardımcıları yönetiminde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Koşu ile başlayan antrenman ısınma çalışmaları ile devam etti. Daha sonra 5'e 2 top kapma çalışması yapan Yiğidolar, çift kale maçla idmanını tamamladı.

Antrenmana sakatlıkları devam eden Ziya Erdal, Skuletic, Hakan Arslan ve Samba Camara katılmazken, izinli olan Mert Hakan Yandaş ile Emre Kılınç da yer almadı.



Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı

Arda Turan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava’yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

10.05.2026 21:32:00
Haber Merkezi
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava'yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Shakhtar Donetsk, Ukrayna Ligi'nin 27. haftasında deplasmanda Vorskla Poltava'yı 4-0 mağlup etti. Teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Shakhtar, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Turuncu-siyahlılar, ligde oynadığı 27 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 66 puana ulaştı. Shakhtar, 55 puanlı Polesiye Zhytomyr ve 54 puanlı LNZ Cherkasy'nin önünde zirvede yer aldı.

Turuncu-siyahlılar, attığı 65 golle ligin en skorer takımı olurken, kalesinde gördüğü 17 golle de savunma performansında üst sıralarda yer aldı. Bu alanda 16 gol yiyen Metalist 1925 Kharkiv ve LNZ Cherkasy'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Şampiyonluk sayısı 16'ya yükseldi



Shakhtar Donetsk, elde ettiği son şampiyonlukla birlikte ligdeki kupa sayısını 16'ya çıkardı. Ukrayna Ligi'nde en fazla şampiyonluk yaşayan takım ise 17 kez mutlu sona ulaşan Dinamo Kiev konumunda bulunuyor.

Shakhtar, 2001-2002 sezonunda ilk şampiyonluğuna ulaşırken, 2004 - 2024 yılları arasında 14 kez bu ünvana sahip oldu. Turuncu-siyahlılar, bu sezonla birlikte toplamda 16. kez kupayı müzesine götürdü.

Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

10.05.2026 17:37:00
AA
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ligde son haftanın programı şu şekilde:

15 Mayıs Cuma:

20.00 Çaykur Rizespor-Beşiktaş (Çaykur Didi)

16 Mayıs Cumartesi:

17.00 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-Corendon Alanyaspor (Atatürk Olimpiyat)

20.00 Gaziantep FK-RAMS Başakşehir (Gaziantep)

20.00 Samsunspor-Göztepe (Samsun Yeni 19 Mayıs)

17 Mayıs Pazar:

17.00 Zecorner Kayserispor-TÜMOSAN Konyaspor (RHG Enertürk Enerji)

20.00 Fenerbahçe-ikas Eyüpspor (Chobani)

20.00 Kasımpaşa-Galatasaray (Recep Tayyip Erdoğan)

20.00 Hesap.com Antalyaspor-Kocaelispor (Corendon Airlines Park Antalya)

20.00 Trabzonspor-Natura Dünyası Gençlerbirliği (Papara)

BTP Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız'dan Anneler Günü mesajı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız Anneler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Yıldız mesajında, "Karşılıksız sevginin, sonsuz fedakârlığın, merhametin ve sabrın timsali olan; evlatlarını yetiştirerek geleceğimizi inşa eden tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı

10.05.2026 16:53:00
Haber Merkezi
BTP Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız'dan Anneler Günü mesajı
BTP Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız'dan Anneler Günü mesajı
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Esenyurt İlçe Başkanı Ekrem Yıldız Anneler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Yıldız, mesajında şunları belirtti:
 
"Bağımsız Türkiye Partisi olarak; güçlü toplumun temelinin güçlü aile, güçlü ailenin temelinin ise fedakâr anneler olduğuna inanıyoruz.
 
Karşılıksız sevginin, sonsuz fedakârlığın, merhametin ve sabrın timsali olan; evlatlarını yetiştirerek geleceğimizi inşa eden tüm annelerimizin Anneler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum.
 
Başta şehit annelerimiz olmak üzere, ülkemizin yarınları için emek veren, duasıyla yolumuzu aydınlatan tüm annelerimiz toplumumuzun en kıymetli hazinesidir.
 
Merhum Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın da ifade ettiği gibi, güçlü bir Türkiye ancak aile yapısına sahip çıkarak mümkündür. Bu yapının en sağlam direği ise annelerimizdir.
 
Bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş annelerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan tüm annelerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.
 
Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.
 
Ekrem Yıldız
Bağımsız Türkiye Partisi
Esenyurt İlçe Başkanı"

Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Hesap.com Antalyaspor'u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig'in 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi

10.05.2026 01:30:00
Anadolu Ajansı
Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon
Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Hesap.com Antalyaspor'u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig'in 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi.

Lemina'dan kritik gol

Galatasaray'ın Gabonlu orta saha oyuncusu Mario Lemina, mücadelede beraberliği sağlayarak geri dönüşün fitilini ateşledi.

Mücadeleye devre arasında dahil olan Lemina, 56. dakikada fileleri havalandırarak 1-1 eşitliği sağladı. Galatasaray adına beraberliği sağlayan Lemina'nın golünün ardından tribünler maça dahil olarak takıma desteğini artırdı.

Lemina, bu golle bu sezon Süper Lig'de 3, toplamda ise 4. kez tabelayı değiştirdi.

Osimhen, Antalyaspor'u yine boş geçmedi



Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, Antalyaspor'a karşı çıktığı 4. maçta da gol sevinci yaşadı.

Sarı-kırmızılı formayla Akdeniz temsilcisine karşı 4. kez mücadele eden Osimhen, 66. dakikada (penaltıdan) ve 88. dakikada kaydettiği gollerle 7. kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray'ın bu sezonki performansında büyük katkısı olan 27 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de 16 gole ulaştı. Victor Osimhen, bu sezon toplamda 23. kez tabelayı değiştirdi.

Osimhen, Kasımpaşa maçında yok

Victor Osimhen, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Müsabakanın 78. dakikasında hakem Çağdaş Altay'ın sarı kart gösterdiği Osimhen, bu sezon Süper Lig'deki 8. sarı kartını gördü. Nijeryalı yıldız, 34. ve son haftadaki Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyecek.

Ligde iç sahadaki son 35 maçta yenilmedi



Galatasaray, ligde iç sahadaki son 35 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Sahasındaki son yenilgisini 19 Mayıs 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki lig mücadelelerinde 28. galibiyetini aldı. "Cimbom" bu süreçte 7 kez berabere kaldı.

Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti

Galatasaray'da futbolun yeni patronları Mehmet Özbek ve Cenk Ergün'ün Bafetimbi Gomis'i sportif direktör olarak göreve getirmek istemesi gündeme bomba gibi düştü

09.05.2026 14:54:00
Haber Merkezi
Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti
Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti
Galatasaray'da futbolun yeni patronları Mehmet Özbek ve Cenk Ergün'ün Bafetimbi Gomis'i sportif direktör olarak göreve getirmek istemesi gündeme bomba gibi düştü. Dahası Gomis'in de teknik ekibine takviye konusunda yaptığı bazı hamleler Okan Buruk'u "gard almaya" yöneltti. Buruk, Gomis'in yerine Dries Mertens'te diretiyor. Ayrıca teknik ekibini geliştirmek için de eski öğrencileri Mehmet Topal, Gale Clichy, Şenol Can ve Çağlar Birinci ile temas kurdu.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek ve çok sevdiği arkadaşı Cenk Ergün'le beraber kurmak istediği futbol yapılanmasından Bafe Gomis'i sportif direktör olarak düşünmesi Okan Buruk'u rahatsız etti.
Özbekler ve Ergün ile Gomisli planların transferler, yönetim ile futbolcular arasındaki koordinasyon ve teknik ekibe takviyeler konusunda olması başarılı teknik adamı harekete geçirdi.






MERTENS HAMLESİNİN SIRRI

Gelen ilk bilgilere göre Okan Buruk, "olaylı şekilde ayrılan" Gomis'in yerine takım içinde de sevilen Mertens'i üzerinde sportif direktör olarak görmek istiyor. Ergün kadar transferde yetkili olmayacak ancak futbolcular ile teknik kadro arasında koordinasyonu sağlayacak bu isim için Buruk'un Mertens'i Gomis'e tercih etmesinin ana nedeni, çok daha fazla kontrol edebilecek olması.






ESKİ ÖĞRENCİLERİNİ ÇAĞIRDI

Gelen bilgilere göre Ergün ve Gomis'in kendisinden bağımsız teknik ekibine takviyeler yapmaya hazırlanması da Okan Buruk'u karşı hamleye sürükledi. Hem Galatasaray hem de daha önceki takımlarında beraber çalıştığı bazı isimlerle temas kurarak ekibine davet etti.

- Mehmet Topal: Romanya'nın orta sıra takımlarında Petrolul'u çalıştırıyor.
- Gale Clichy: Fransa 3. Ligi takımlarından Caen'de görev yapıyor.
- Şenol Can: Son olarak Sarıyer'de görev yaptı. Karagümrük ve Kasımpaşa ile Süper Lig tecrübesi var.
- Çağlar Birinci: Türkiye U-17 Milli Takımı'nda görev yapıyor.






MUTLAK HAKİMİYET HAMLESİ

Okan Buruk aslında sadece bir isimler silsilesi tercihi değil, Kemerburgaz'daki 'mutlak hakimiyetini' koruma stratejisi güdüyor. Gomis ve Ergün ikilisinin transfer operasyonlarında 'tek yetkili' olma ihtimaline karşı Buruk, Mertens kozunu masaya sürerek futbol aklının tamamen kendisinde kalmasını hedefliyor.

Buruk'un listesindeki isimler, sadece eski çalışma arkadaşları olmalarıyla değil, modern futbolun taktiksel çeşitliliğine hakimiyetleriyle de dikkat çekiyor.

Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı

Ernest Muci için Trabzonspor'un elindeki opsiyonu kullanma adına 48 saatlik geri sayım başladı. Ya 2 milyon Euro Beşiktaş'ın hesabına yatacak

09.05.2026 14:04:00
Haber Merkezi
Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı
Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı
Ernest Muci için Trabzonspor'un elindeki opsiyonu kullanma adına 48 saatlik geri sayım başladı. Ya 2 milyon Euro Beşiktaş'ın hesabına yatacak...bonservisi için rezervasyon yapılacak. Sevilla'dan dönmesi beklenen Batista Mendy'nin takasta kullanılması için zorlanacak. Ya da Muci'nin Beşiktaş'a dönmesi beklenecek. Risk alınıp, fiyat düşürülmeye çalışılacak.






Trabzonspor, Ernest Muci'nn bonservisini Beşiktaş'tan almak istiyor. Bunun için 8.5 milyon euro'luk opsiyon maddesinin hayata geçmesi için 10 Mayıs tarihine kadar (2 gün içinde...) resmi hamlesini yapmak zorunda. Başkan Ertuğrul Doğan'ın ise kafasında Muci ile ilgili üç farklı plan olduğundan bahsediliyor.






3 OPSİYON ORTAYA ÇIKTI

- Kalan kısa süre içinde 2 milyon Euro verip, Muci'nin bonservisi için rezervasyon yaptırmak.
- Sevilla'dan önecen olan Batista Mendy'yi, Muci'nin takasında kullanmak.
- Muci'nin Beşiktaş'a dönmesini bekleyip gelecek tekliflere göre son bir teklif hazırlamak.






MENDY DAHİL EDİLEBİLİR

Doğan'ın kafasında Muci için 5-6 milyon Euro (bonuslarla beraber) ideal rakam. 2-2.5 milyon euro'luk indirim almak önemli. Beşiktaş buna sıcak bakmıyor. Bir de Sergen Yalçın'ın ayrılma ihtimalinin doğduğu ve Muci'nin de parladığı sezonda dönüşüne direkt kapı kapanmadı. Mendy'yi birebir olursa takasta kullanmak mantıklı geliyor. Muci için artı olarak 2-3 milyon Euro vermek istemiyor.

Sonuncusu ise en riskli opsiyon. İtalyanlar, Arnavut oyuncu için 8-10 milyon euro'ya bile çıkabilir. Çünkü kendilerine Muci'yi sordular.






SON 48 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Trabzonspor için bu transfer sadece bir kadro takviyesi değil, aynı zamanda mali dengeleri koruma operasyonu da olacak. Mendy gibi Avrupa'da piyasası olan bir ismi takasta kullanarak nakit çıkışını minimumda tutmak isteyen Başkan Doğan, Beşiktaş'ın 'tok satıcı' tavrını kırmaya çalışıyor.

Eğer 48 saat içinde beklenen 'rezervasyon' hamlesi gelmezse, Muci defteri Trabzonspor için kapanma riskini de barındırıyor. Doğan'ın "üçlü satranç oyununda" hangi hamleyi yapacağı şu aşamada net değil.

Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat

Dorgeles Nene'nin "sağlık heyetinin uyguladığı tedavi işe yaramadı" diyerek Almanya'da "nenelerden kalma terapi" yaptırarak sporcu fıtığını azdırdığı ortaya çıktı

09.05.2026 13:56:00
Haber Merkezi
Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat
Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat
Dorgeles Nene'nin "sağlık heyetinin uyguladığı tedavi işe yaramadı" diyerek Almanya'da "nenelerden kalma terapi" yaptırarak sporcu fıtığını azdırdığı ortaya çıktı. Ameliyat olması gereken ve en az 1.5 ay sahalardan uzak kalması gündemde olan Malili için disiplin soruşturması başlatıldı. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran en üst limitten ceza istedi. İşte çarpıcı iddialar...






Fenerbahçe'de kasığında fıtığa (athletic pubalgia) çare bulmak için gittiği Almanya'da yaptırdığı "nenelerden" kalma yöntem Dorgeles Nene'yi ameliyata sürükledi. İddialara göre kayropraktik seanslar Maililinin sakatlığını daha da ileri taşıdı. Kasık bölgesine yapılan bilinçsiz müdahaleler yırtıkları genişletti. Bölgeyi enfekte etti. Ameliyat kaçınılmaz hale geldi. gelinen noktada Nene ameliyat olacak sonrasında da en az 1.5 sahalardan uzak kalacak.






NENE SAVUNMASINI GÖNDERDİ

Gelen bilgilere göre Sadettin Saran yönetimi ise profesyonel sözleşme kuralları gereği sağlık disiplinine uymamasını gerekçe göstererek Nene için disiplin süreci başlattı. Gelen bilgilere göre Malilinin sağlık heyetinden bağımsız aldığı kararla hem kendi kariyerini hem de takımın disiplin yönetmeliğini hiç saydığı belirtildi. Nene'nin menajeri ve avukatı üzerinden yaptığı savunma ise sağlık heyetini ateşe attı.






DİSİPLİN SORUŞTURMASINA İTİRAZ

Nene savunmasında, Fenerbahçe'ye bir an önce hizmet edebilmek için sağlık ekibinin çaresiz kaldığı noktada umutsuzlukla bu yönteme başvurduğunu savundu. Amacının takımı yalnız bırakmamak olduğunun altını çizdi. Sağlık ekibinin uyguladığı tedaviden sonuç alamadığını ve ağrılarının dinmediğini ve bunu kanıtlayabileceğini savunmasına ekledi. "Zorunluluk hali" savunması yaptı. "Kendi sağlığımı korumak hakkımdır" diyerek cezaya itiraz etti.






MAAŞININ YÜZDE 25'İ KESİLEBİLİR

Fenerbahçe'nin iç disiplin yönetmeliğine göre, Nene'nin sözleşmesindeki yıllık ücretinin %10 ila %25'i arasındaki oranda ağır bir para cezası verilmesi gündemde. Gelen bilgilere göre Başkan Saran'ın Nene'nin sakatlığının bilinçli bir ihmal sonucu ağırlaşması ve ameliyat olmak zorunda kalması nedeniyle cezanın en üst sınırdan verilmesi yönünde fikir belirttiği öğrenildi.

Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri

Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti

09.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti. "Türkiye benim ikinci evim" diyen Muriqi ile "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri" diyerek eski oyuncusunu öven Okan Buruk, Galatasaray'da buluşabilir.






Çok büyük bir sürpriz olmazsa Mauro Icardi, Sami Yen'de  yarın akşam Galatasaray formasyla son maçına Antalyaspor karşısında çıkacak. Üst üste 4 kez şampiyonluk yaşadığı ve kulüp tarihine 26. şampiyonluğun kaptanı olarak geçecek Mauro Icardi daha sonra camiaya veda edecek.






BURUK'LA 30 MAÇTA 23 GOL KATKISI

Okan Buruk, Icardi'nin yerine o kalibreyi kaybetmeyeceği, gerektiğinde Victor Osimhen'le 3-5-2'yi de oynatabileceği üst düzey bir golcü istiyor. Galatasaray teknik direktörünün yönetime verdiği isim de Vedat Muriqi oldu. 2 sezon beraber çalıştığı ve 30 maçta 16 gol ile 7 asistle Fenerbahçe'nin kapısını açtığı Kosovalı golcü ile temas kuran Buruk, Icardi'nin formasını kendisine vermek istediğini iletti.






FENERBAHÇE, OCAK'TA ALAMADI

Sadettin Saran yönetiminin devre arasında getirmeyi başaramadığı Muriqi'yi arayan Okan Buruk, aldığı "takımımla anlaşırsanız sizinle yeniden çalışmaktan mutluluk duyarım" cevabını Başkan Dursun Özbek'e iletti. Bu dakikadan sonra yönetimin hamlelerini bekliyor.






OKAN BURUK, MURIQI HAYRANI

Kosova Milli Takımı kampında, "Türkiye benim ikinci evim. Kariyerimin en güzel günlerini orada geçirdim. Şartlar oluşursa yeniden o atmosferde olmayı her futbolcu ister" diyen Muriqi için Okan Buruk daha önce, "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri. Türkiye liginin dinamiklerini çok iyi biliyor ve her sistemde fark yaratabilecek bir oyuncu" demişti.






15-20 MİLYON EURO'DAN BAŞLAR

Muriqi, Mallorca'nın kilit ismi... ancak sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor. La Liga ekibi bu yaz satmazsa ocak ayında bedelsiz kaybetme riski yaşayabilir. Her ne kadar 15-20 milyon Euro'dan başlayacak bir pazarlık süreci ön görülse de Galatasaray'ın hiç zorlanmayacağı tahmin ediliyor. Muriqi ile Okan Buruk'u yeniden bir araya getirebilecek bir sürecin başarıyla tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi


 
Fenerbahçe'nin "istenmeyenler" listesinde 15 isim var. Yıllık toplam maliyeti ve beklenen bonservis gelirleri üst üste konuluğunda 50-60 milyon Euro'luk bir yük mevcut. Aziz Yıldırım bu devasa yükten kendilerini kim kurtaracaksa ona kucak açmaya hazır. Bu isim "Fenerbahçe'nin çocuğu" Bülent Uygun olursa daha da mutlu olacak.

09.05.2026 13:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi

Fenerbahçe'de başkanlık yarışından çekilen Barış Göktürk'ün futbol aklı olan Bülent Uygun, Aziz Yıldırım'la birleşmenin ardından bir anda kendini dışarıda buldu. İddialara göre beklentisi ise Göktürk'ün de çabalarıyla kendisine yeni dönemde futbol yapılanmasının içinde bir yer edinmek.







Katar'da 8 yıl çalıştı

Özellikle Katar'daki (en son 8 yıl önce çalıştı) bağlantıları sayesinde Fenerbahçe'de düşünülmeyen oyuncuların Körfez ülkelerine satabileceğini (Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere...) Göktürk üzerinden Aziz Yıldırım'a iletmeye çalıştığı iddia edilen Uygun'a Yıldırım'ın nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

















Haddini aştı mı?

Çünkü Aziz Yıldırım için Bülent Uygun yeri geldiğinde "Fenerbahçe'nin çocuğu" olarak sahiplenilen, yeri geldiğinde de "haddini aşmakla" suçlanan bir figür. Yıldırım'ın lügatinde Uygun ile ilgili sözlerin ana teması her zaman "otorite ve aidiyet" ekseninde döndü. Hiç bir zaman teknik olarak saha içine inerek Uygun'u muhatap kabul etmedi.







15 tane gidici var!

Ancak Fenerbahçe'de yeni yönetimin en büyük sorunlarından birisi elden çıkarılması gereken oyuncular olacak. Sezon sonunda gönderilmesi düşünülen isimlerle ilgi liste o kadar uzun ki; Aziz Yıldırım, Uygun'a "gelsin de bizi kurtarsın" diyebilir.






İşte 15 oyuncunun yer aldığı uzun liste:

Ederson
Çağlar
Brown
Kante
Fred
Nene
Musaba
Sidiki
Diego Carlos
Livakovic
Amrabat
Cengiz Ünder
İrfan Can Eğribayat
İrfan Can Kahveci
Omar Fayed

Uygun, Katar'da görev yaptığı dönemde kurduğu üst düzey ilişkilerle 'futbol diplomatı' oldu. Yüksek maaşlı oyuncuların elden çıkarılamadığı noktada, Uygun'un bölgedeki şeyh ve kulüp sahipleriyle olan direkt teması, Fenerbahçe'nin maaş bütçesini hafifletmek için tek çıkış yolu olabilir.

Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası

Real Madrid Kulübü, Federico Valverde ile Aurelien Tchouameni'nin antrenmanda ve soyunma odasında kavga etmesi nedeniyle her iki futbolcuya 500 biner avro para cezası verdi

09.05.2026 11:32:00
AA
Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası
Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası
Real Madrid Kulübü, Federico Valverde ile Aurelien Tchouameni'nin antrenmanda ve soyunma odasında kavga etmesi nedeniyle her iki futbolcuya 500 biner avro para cezası verdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Disiplin soruşturmasının ardından her iki oyuncu da bugün soruşturma yetkilisi huzuruna çıktı. Oyuncular, yaşananlardan dolayı derin üzüntülerini dile getirdi ve birbirlerinden özür diledi." bilgisi verildi.

Futbolcuların; kulüpten, takım arkadaşlarından, teknik ekipten ve taraftarlardan özür dilediği belirtilen açıklamada, "Her iki oyuncu da Real Madrid'in uygun gördüğü her türlü yaptırımı kabul etmeye hazır olduklarını belirtti." denildi.

Açıklamada, "Bu koşullar altında Real Madrid, iki oyuncuya da 500 biner avro tutarında para cezası uygulama kararı alarak ilgili iç prosedürleri sonuçlandırmıştır." ifadesi kullanıldı.

Real Madrid, dün yaptığı açıklamada, iki yıldız oyuncunun antrenmanda ve soyunma odasında kavga ettiği iddialarını doğrulayıp bu futbolcular hakkında disiplin soruşturması açtığını duyurmuştu.

LaLiga'da 10 Mayıs Pazar günü, Barcelona-Real Madrid maçı oynanacak. Lider Barcelona'nın bu hafta lig şampiyonluğunu ilan etme olasılığı bulunuyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.