logo
06 NİSAN 2026

Sivasspor hedef yükseltti

Süper Lig ekiplerinden EMS Yapı Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, sezonu 50 puanın üzerinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi

28.02.2024 14:30:00
AA
Sivasspor hedef yükseltti
Sivasspor hedef yükseltti
Süper Lig'de 27. hafta sonunda 37 puanla 6. sırada yer alan kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Bülent Uygun, son olarak 4-1 kazandıkları Siltaş Yapı Pendikspor maçının kendileri için kırılma anı olduğunu belirtti. Güzel bir galibiyet aldıklarını dile getiren Uygun, ligin 28. haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda zor bir maça çıkacaklarına dikkati çekti.

Uygun, Kasımpaşa'nın formda, birbirinden değerli oyunculara sahip bir takım olduğuna işaret ederek, "İyi bir takıma karşı zorlu bir maç bizi bekliyor. Başarılı performansımızı devam ettirme adına oyun planlarımızı en güzel şekilde yapıp, oradan da Allah'ın izniyle puanlarla dönmek istiyoruz." dedi.

Sivasspor'un sezon başında zor bir süreç yaşadığını, yeni oluşumun hayata geçirilmesinin hem takım hem de yöneticiler için çok zorlu olduğunu vurgulayan Uygun, "Servet Çetin hocamız o zor süreci çok iyi yönetti. Birçok eksiğe ve sezon başında gelen futbolcuların hazır olmamasına rağmen, iyi bir dönem geçti." diye konuştu.

"Oynayacağımız 3 maç bütün süreci belli edecek"

Uygun, kırmızı-beyazlı ekibin en iyi futbolcularının takımdan ayrılmış olmasının kendileri açısından kötü olduğuna değinerek, şöyle devam etti: "Beklemediğimiz bir reaksiyondu. Takıma yeni kattığımız arkadaşlarımız onların yokluğunu şu an itibarıyla aratmadı. Tabii ki yöneticiler hep yukarıları hedeflemek ister. Bizler de gerçekçi bir bakış açısı vermek isteriz. Şu andaki kadromuzla elimizden gelenin en iyisini yapmak ve olursa Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Gelecek sezon için planlamamda bu dediklerimiz var. Bu sezon bunu başarabilir miyiz? Olmaz diye bir şey yok. Önümüzdeki 3 maç bütün süreci belli edecek. Bu 3 maçtan 7 puan çıkarırsak, bizim için söylenen hedefler artık realite durumuna gelir."
Ligde son 11 haftaya girildiğini hatırlatan Uygun, "Hedefimiz bütün maçlarda puan almak ama en azından 50 puan ve üzerine çıkarsak, bizim açımızdan bu sezon için gayet başarılı bir süreç olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Herkes oynamak istiyor"

Uygun, yeni transferlerin kadroya katılması ve sakatların düzelmesiyle takımdaki rekabet ortamının arttığına dikkati çekerek, "Dolayısıyla herkes oynamak istiyor, oynarken de oyunun içerisinde kalmak istiyor. Hırsını ve çalışkanlığını artırıyor. Bu da bizim forma rekabetini doğru kullanmamızı sağlıyor. Bu durum, işimizi zorlaştırsa da bizim için keyifli." değerlendirmesinde bulundu. Düşük bütçelerle takıma kattıkları yeni transferlerin gösterdiği performanstan memnun olduklarını vurgulayan Uygun, futbolculara teşekkür etti.

Uygun, Siltaş Yapı Pendikspor maçında omuzundan sakatlanan Bartuğ Elmaz'ın sakatlığının 1-1,5 ay süreceğini belirterek, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Süper Lig'de 30. kaleci golünü Kasımpaşa'dan Gianniotis attı

Süper Lig'de dünkü Kasımpaşa-Kayserispor maçında takımının 2. golüne imza atan kaleci Andreas Gianniotis, lig geçmişinde gol atan 10. kaleci oldu

06.04.2026 11:06:00
AA
Süper Lig'de 30. kaleci golünü Kasımpaşa'dan Gianniotis attı
Süper Lig'de 30. kaleci golünü Kasımpaşa'dan Gianniotis attı
Süper Lig'de dünkü Kasımpaşa-Kayserispor maçında takımının 2. golüne imza atan kaleci Andreas Gianniotis, lig geçmişinde gol atan 10. kaleci oldu.

Futbolun saha içindeki yalnızları olarak görülen kaleciler, yaptıkları kurtarışlar kadar hatalarıyla da anılır. Son anlarda gol bulmak zorunda olan takımlarda kulübeden gelen onayla kaleciler ceza sahası içinde gol arayışına gider.

Bazı kalecilerin golcü kimlikleriyle öne çıkmayı başardığı dünya futbolunda 100 gole ulaşan Brezilyalı Rogerio Ceni, Paraguaylı Jose Luis Chilavert en fazla gol atan kaleciler arasında yer alıyor.

Süper Lig'deki golcü kaleciler

Süper Lig'de de son olarak dünkü Kasımpaşa-Kayserispor maçında ev sahibi ekibin Yunan kalecisi Andreas Gianniotis, kaleden kaleye attığı golle Süper Lig'de 30. kaleci golüne imza attı.

Daha çok penaltı vuruşlarını değerlendiren kaleciler içinde Sivasspor kalesini koruyan Michael Petkovic, 2007-2008 sezonunda Gianniotis gibi 9 Mart 2008'de kendi kalesinden degajla MKE Ankaragücü filelerini havalandırmıştı.

En golcü kaleci Ivankov

Bu sezona kadar 10 farklı kalecinin gol attığı Süper Lig'de kaleciler içinde ilk golü İzmirspor kalecisi Seyfi Talay, 19 Nisan 1959'daki Altay maçında penaltıdan kaydetti.

Kayserispor ve Bursaspor formaları giyen Bulgar kaleci Dimitar Ivanov Ivankov toplam 12 golle kaleciler içinde en golcü isim konumunda bulunuyor.

Ivankov'u 7 golle Metin Akçevre (Gaziantepspor-Gençlerbirliği), 3 golle İzmirspor'dan Seyfi Talay, 2 golle Galatasaray'dan Muslera ve birer golle Andreas Gianniotis (Kasımpaşa), Eser Kardeşler (Aydınspor), Fikret Aldinç (Ankara Demirspor), Ivan Ganchev (Bursaspor), Michael Petkovic (Sivasspor) ve Zoran Simovic (Galatasaray) izliyor.

PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider PSV, en yakın takipçisi Feyenoord'un puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti

06.04.2026 11:04:00
AA
PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider PSV, en yakın takipçisi Feyenoord'un puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde ikinci sırada yer alan Feyenoord, deplasmanda Volendam ile 0-0 berabere kalınca lider PSV ile arasındaki puan farkı bitime 5 hafta kala 17'ye çıktı ve PSV şampiyonluğu garantiledi.

Peter Bosz yönetimindeki PSV, bu sonuçla üst üste 3, toplamda ise 27. şampiyonluğunu elde etti.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın başlayacak.

06.04.2026 11:01:00
AA
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun çeyrek finalinde yarın ve 8 Nisan Çarşamba günü 4 karşılaşma oynanacak.

Bu turda rövanş maçları, 14-15 Nisan'da yapılacak ve yarı finalistler belli olacak.

"Devler Ligi"nde tamamı TSİ 22.00'de oynanacak çeyrek final ilk maçlarının programı şöyle:

Yarın:

Real Madrid (İspanya) - Bayern Münih (Almanya)

Sporting (Portekiz) - Arsenal (İngiltere)

8 Nisan Çarşamba:

Paris Saint-Germain (Fransa) - Liverpool (İngiltere)

Barcelona (İspanya) - Atletico Madrid (İspanya)

Paul Onuachu rekora gidiyor

Trabzonspor'un golcü futbolcusu Paul Onuachu, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu eline geçirmeye çok yaklaştı

06.04.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
Paul Onuachu rekora gidiyor
Paul Onuachu rekora gidiyor
Trabzonspor'un golcü futbolcusu Paul Onuachu, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu eline geçirmeye çok yaklaştı. Nijeryalı forvet, kalan 6 haftada 3 gol bulması halinde Alexander Sörloth'u geride bırakarak, bordo-mavili takımda en çok gol atan Şota Arveladze'yi yakalayacak.

Trendyol Süper Lig'in 28'nci haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek zirve yarışında iddialı konuma gelen Trabzonspor'da, takımın golcü oyuncusu attığı 1 golle, gol sayısını 22'ye çıkartarak gol krallığında ilk sıradaki konumu korudu. Kariyerinin en iyi ikinci dönemini bordo-mavili takımda yaşayan Paul Onuachu, Trabzonspor tarihine geçmeye hazırlanıyor.

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor Paul Onuachu, ilk sezonunda ligde 21 maçta 15 gol kaydederken bu sezon forma giydiği 25 karşılaşmada 22 gol attı.

Sörloth ve Şota'ya yaklaştı

Onuachu, Trabzonspor'da 1995-96 sezonunda 25 gol ile gol kralı olan Şota Arveladze ile 2019-2020 sezonunda 24 gol ile aynı başarıyı gösteren Alexander Sörloth'a yaklaştı. Nijeryalı oyuncu kalan 6 haftada 3 gol bulması halinde Sörloth'u, geçerek Şota Arveladze'yi yakalayacak. 2.01 boyundaki dev forvet geride kalan haftalarda ligde 4 gol bulması halinde ise bir sezonda Trabzonspor'da en çok gol atan yabancı oyuncu olarak rekoru eline geçirecek.

55 golün yüzde 40 Onuachu'ya ait

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 40'na imza attı.
Ligde 28 maçta 55 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 22 golle en skorer oyuncu olarak gol yükünü çekti.

Trabzonspor'da adeta yeniden doğdu

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşıyor. Daha önce Danimarka ve özellikle Belçika'da KRC Genk ile zirve yapan golcü oyuncu, İngiltere'de beklenen performansı gösteremese de Trabzonspor'da adeta yeniden doğdu.

Paul Onuachu, KRC Genk formasıyla 2020-2021 sezonunda attığı 29 golle öne çıkan golcü oyuncu, sonraki sezonlarda da istikrarlı performansını sürdürerek 19 ve 16 gollük katkı sağladı.

Onuachu, Belçika'daki çıkışının ardından transfer olduğu Southampton FC'de beklenen performansı sergileyemedi. Sınırlı süre bulan golcü oyuncu, 1.5 sezonda 36 maçta 4 golde atabildi. Nijeryalı forvet, 2025-2026 sezonunda bonservisiyle katıldığı Trabzonspor'da adeta yeniden doğarak gol performansını üst seviyeye taşıdı. İlk sezonunda 15 gol atan golcü oyuncu, bu sezon 25 maçta 22 gole ulaşarak kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşadı.

Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, stadyuma geldi

05.04.2026 18:40:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi
Beşiktaş, derbi için stadyuma geldi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, stadyuma geldi.
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, saat 20.00'de deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, kamp yaptığı Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nden ayrılarak müsabakanın oynanacağı stadyuma ulaştı.
Takım otobüsü yoğun güvenlik önlemleri altında stada giriş yaptı.İHA

Fenerbahçe, stadyuma geldi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, stadyuma geldi

05.04.2026 18:36:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, stadyuma geldi
Fenerbahçe, stadyuma geldi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Fenerbahçe, stadyuma geldi.
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, saat 20.00'de sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, kamp yaptığı Can Bartu Tesisleri'nden ayrılarak müsabakanın oynanacağı stadyuma ulaştı.
Takım otobüsü yoğun güvenlik önlemleri altında stada giriş yaptı.İHA

Ertuğrul Doğan’dan tarihi ayar: ‘Herkes haddini bilecek’

Trabzonspor, sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederek dev bir galibiyete imza atarken, Başkan Ertuğrul Doğan maç sonu açıklamalarıyla geceye damga vurdu

05.04.2026 10:11:00
Haber Merkezi
Ertuğrul Doğan’dan tarihi ayar: ‘Herkes haddini bilecek’
Ertuğrul Doğan’dan tarihi ayar: ‘Herkes haddini bilecek’
Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek dev bir galibiyete imza atarken, Başkan Ertuğrul Doğan maç sonu açıklamalarıyla geceye damga vurdu.

Eleştirilere ve şampiyonluk yarışı üzerinden yapılan yorumlara sert tepki gösteren Doğan, "Haddini bilme" vurgusuyla gündemi sarstı.

"70 Yaşındaki teyzemizden daha az futbol biliyorlar"



Kulübe ve taraftara yönelik dışarıdan gelen eleştirilere kapıyı kapatan Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Kimse gelip Trabzonspor taraftarına, Trabzonspor'u yönetenlere akıl vermeye kalkmasın. Bizim aklımız bize yeter. Trabzon'daki 70-80 yaşındaki teyzelerimiz, bu akıl vermeye çalışan yorumcuların çoğundan daha fazla futbol biliyor. Herkes haddini bilecek, yerini bilecek."

"Primde de Lideriz!"



Galatasaray cephesinin maç öncesi prim açıklamalarına da gönderme yapan Başkan Doğan, kulübün mali gücüne ve motivasyonuna dikkat çekti:

"Rakibimiz 1 milyon Euro prim açıklamış galiba. Ben az önce onlardan daha fazla prim verdim. Primde de lideriz, her konuda da lideriz. Kimse bizi bu oyunların içine çekemez."

"Taraftar İstifaya da Çağırır, Alkışlar da"

Kendi taraftarıyla olan bağının sorgulanmasına izin vermeyen Doğan, "Ben bu kulübün başkanıyım. Taraftarım bugün beni istifaya davet eder, yarın alkışlar. Bu bizim aile içi meselemizdir. Dışarıdan birileri bunu malzeme yapmaya çalışmasın," diyerek iç barış mesajı verdi.

Hakem Kararlarına Tepki

Galibiyete rağmen hakem yönetimini eleştiren Doğan, "Saha içinde verilen, verilmeyen kararlar ortada. Oyuncularım tüm bu engellere rağmen aslanlar gibi savaştı ve kazandı. Trabzonspor'un hakkını kimseye yedirmeyiz," sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Atletico Madrid deplasmanında yenen Barcelona çok rahat

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) lider Barcelona, deplasmanda Atletico Madrid'i 2-1 yendi

05.04.2026 09:36:00
AA
Atletico Madrid deplasmanında yenen Barcelona çok rahat
Atletico Madrid deplasmanında yenen Barcelona çok rahat
İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) lider Barcelona, deplasmanda Atletico Madrid'i 2-1 yendi.

LaLiga'nın 30. haftasında Atletico Madrid, Riyad Air Metropolitano Stadı'nda Barcelona'yı ağırladı.



Ev sahibi ekip, Giuliano Simeone'nin 39. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.



Barcelona, 42. dakikada Marcus Rashford ve 87. dakikada Robert Lewandowski'nin golleriyle 2-1'lik galibiyete ulaştı.

Atletico Madrid'de Nico Gonzalez, 45+7. dakikada kırmızı kart gördü.



Üst üste 6. maçını kazanan Barcelona, takipçisi Real Madrid'in yenildiği haftada galip gelerek şampiyonluk yolunda avantaj yakaladı.

Katalan ekibi, son 8 haftaya girilirken 76 puana ulaştı ve Real Madrid ile arasındaki farkı 7'ye çıkardı.

Dördüncü sıradaki Atletico Madrid ise 57 puanda kaldı.

Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı

Galatasaray, Trabzonspor maçıyla birlikte bu sezon Trendyol Süper Lig'deki 3. mağlubiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar, bu yenilgilerin hepsini deplasmanda yaşadı.

05.04.2026 01:01:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı
Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı
Galatasaray, Trabzonspor maçıyla birlikte bu sezon Trendyol Süper Lig'deki 3. mağlubiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar, bu yenilgilerin hepsini deplasmanda yaşadı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar müsabakadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı ve şampiyonluk yarışında önemli bir kayıp yaşadı. Ligde 1 maçı eksik olan Aslan, 64 puanda kaldı ve liderliğini sürdürdü.

Galatasaray, bu maçla birlikte ligdeki 3. yenilgisini aldı. Sarı-kırmızılılar ligde daha önce Kocaelispor ve Konyaspor ile dış sahada oynadığı mücadelelerini kaybetmişti.

Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, önceki 3 sezonda olduğu gibi yine şampiyon olacaklarını söyledi

05.04.2026 00:56:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'
Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, önceki 3 sezonda olduğu gibi yine şampiyon olacaklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'u tebrik eden Buruk, "Onlar da şampiyonluk yarışında tabii ki. Maçın başından sonuna kadar o konsantrasyonu gösterdiler.

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı olarak ayırabiliriz. İlk yarı iyi olmadığımız bölümde ikinci yarı daha iyi olduğumuz bölümdü. İkinci yarıda hem rakip kalede oluşturduğumuz tehlikeler ile rakip sahada oynadık ama 1-1 sonrası oyun da bizim kontrolümüzde giderken bir duran toptan yediğimiz gol sonrası rakibin iyi savunma yapması maçın da belli bölümleri zaten oynanmadı.

Hakem de uzatmalardaki bu dakikalarda çok fazla oynatmadan maçı da bitirdi ama rakibimizin isteği, konsantrasyonu, maçın sonuna kadar devam etti. Daha çok üretebilirdik, girdiğimiz pozisyonlarda da özellikle dediğim gibi ikinci yarı bunlardan yararlanamadık ama bizim için önemli bir avantaj hala devam ediyor.

Takım olarak oyuncularımla birlikte soyunma odasında da hepimiz bu motivasyonu tekrar gösterdik, sağladık ve bir sonraki maç için hazırız. Bugün maç sonrası yaşadıklarımız özellikle takımın bundan sonraki maçlardaki konsantrasyonu için çok önemli olacak.

Ben Galatasaray taraftarının tabii ki bugün kaybetmekten dolayı mutsuz olduğunu biliyorum ama Galatasaray olarak bundan önceki 3 senede de bu tür maçlar yaşadık, her zaman toparlamasını ve tekrar o güce ulaşmasını o şampiyonluğa gidecek yoldaki en maksimumu yapmasını bildik.

Yine bunu yapacağız. İçleri rahat olsun yine şampiyonluk için oyuncularımla birlikte elimizden ne geliyorsa en fazlasını yapacağız. Bize güvensinler takımımıza güvensinler. Bu maçı kaybetsek de bu durum bizim için ve gelecek için önemli motivasyon olacak" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.