logo
12 HAZİRAN 2026

"Sizlerin güvenini boşa çıkarmayacağım"

Türkiye Cimnastik Federasyonunda Suat Çelen, yeniden başkan seçildi

10.10.2024 15:27:00
Anadolu Ajansı
"Sizlerin güvenini boşa çıkarmayacağım"
"Sizlerin güvenini boşa çıkarmayacağım"

Türkiye Cimnastik Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda Suat Çelen, yeniden başkanlığa seçildi.

Federasyonun 6. Olağan Genel Kurul ve 5. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ankara'daki HiltonSA Oteli'nde yapıldı. Genel kurula, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe, Uluslararası Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Al-Tabba, federasyon görevlileri ile diğer ilgililer katıldı.

Mevcut başkan Suat Çelen, 170 delegenin oy kullandığı seçime tek aday olarak girdi. Kullanılan oyların 159'unu alan Çelen, yeniden federasyon başkanlığına getirildi. Divan başkanlığını Abdullah Albunar'ın yaptığı genel kurulda, federasyonun yönetim ve denetim kurulu raporları da ibra edildi.

Suat Çelen başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Ahmet Çotuk, Cumhur Özçelik, Deniz Varol, Hakan Ünal, İsmail Göktekin, Mehmet Günbaş, Nataliya İmga, Onur Çağlar, Tolga Atıcı ve Yasemin Üner yer aldı.

"Hep birlikte büyük adımlar attık"

Suat Çelen, genel kurulda yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı. İlk aday olduğunda delegelere bazı sözler verdiğini anımsatan Çelen, "Bugün gururla söylüyorum ki birçok hayal gerçeğe dönüştü. Sahada ter döken her sporcu, verdiği emeğin karşılığını başarılarla aldı. Hep birlikte büyük adımlar attık, imkansız görünen birçok şeyi başardık. Ancak biliyorum ki daha yapacak çok işimiz ve ulaşacak çok hedefimiz var." diye konuştu.

Suat Çelen, yakaladıkları tarihi başarılarla gurur duyduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bu başarıyı sadece burada bırakmayacağız. Ritmik cimnastikte ve trambolin cimnastikte de olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz. Türk cimnastiği, olimpik branşlarının hepsinde sahne alacak ve bu başarıya hep birlikte tanıklık edeceğiz. Avrupa'da en başarılı federasyon olduk hatta dünyada da en hızlı çıkış yapan ve büyüyen federasyon olduk. Üç dünya şampiyonu, iki dünya ikincisi çıkardık. Bunlar, tarihimizde daha önce olmayan başarılar. İlk defa olimpiyat oyunlarında bir olimpiyat madalyası ve takım kotası kazandık. Aynı zamanda sayısını hatırlayamadığım kadar çok Avrupa madalyası da elde ettik. Bu heyecan ve istekle bu süreçte, bu güzel sporumuzu ülkemizin 81 iline yaymayı başardık, hatta birçok ilçeye gitmeyi başardık. Bu camiada adaylık için başka bir ismin çıkmaması, hepinizin bana ve bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalara duyduğu güvenin bir göstergesi. Bunun için sizlere minnettarım. Ancak bu, benim için bir rahatlama değil, aksine daha fazla sorumluluk yükleyen bir durum. Çünkü sizlerin güvenini boşa çıkarmamak ve bu federasyonu bir adım daha ileriye taşımak zorundayız."

Watanabe: "Türk cimnastiği dünyanın en iyilerinden biri haline geldi"

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe de Türk cimnastiğinin Suat Çelen döneminde köklü bir değişim geçirdiği belirterek, "Onun başkan olduğu günden beri yaptığı çalışmaları izliyorum. Çalışkan bir insan. Söyleninleri empatiyle dinliyor. Harika bir lider. Suat Çelen'in sıkı çalışması sayesinde Türk cimnastiği dünyanın en iyilerinden biri haline geldi. Suat Çelen, FIG Başkanı olarak benim sağ kolumdur. Kendisine ve Türk cimnastiğine başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı. AA

Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı

12.06.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı.

Mexico City'deki kapalı gişe Estadio Azteca'da oynanan bu dev randevu, Dünya Kupası tarihinin en hararetli açılışlarından birine sahne oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi avantajıyla baskılı başlayan Meksika, aradığı golü henüz maçın başında buldu. 8. dakikada Güney Afrika savunmasının hatasını çok iyi değerlendiren Julián Quiñones, araya girerek topu kaptı ve düzgün bir vuruşla turnuvanın ilk golünü kaydetti.



İkinci yarıda da ataklarını sürdüren Meksika, 66. dakikada sağ kanattan yapılan şık ortaya iyi yükselen tecrübeli santrforu Raúl Jiménez'in kafa golüyle farkı ikiye çıkararak rahat bir nefes aldı.

Mücadele, Dünya Kupası tarihinin 3 kırmızı kart çıkan ilk açılış maçı olarak kayıtlara geçti. Güney Afrika'da 49. dakikada Sphephelo Sithole ve 83. dakikada VAR incelemesi sonrasında Themba Zwane kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bıraktı.



Meksika'da ise uzatma dakikalarında César Montes doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

A Grubu'na 3 puanla lider başlayan Meksika bir sonraki maçında Güney Kore ile karşılaşırken, Güney Afrika ise Çekya karşısında şansını arayacak.

Taht oyunlarına karşı şah çekti

Yönetim içinde ultraAslan’ın çıkışıyla başlayan, Abdullah Kavukçu’nun liste dışı kalıp muhasip üye bile yapılamamasıyla tırmanan ve Ankara’daki protokol masası kavgasına kadar varan güç savaşları Galatasaray’ı derinden sarsıyor. Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki hafta radikal kararlar alması beklenirken, Liseli yöneticiler yönetimdeki bu kaotik "taht oyunlarına" karşı Ali Dürüst ile şah çekti.
 

11.06.2026 16:44:00
Haber Merkezi
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Galatasaray'da seçim bitti ama yönetim kavgası bitmedi... muhalefeti olmayan Dursun Özbek yönetimi kendi içinde birbirine muhalefet olmaya başladı. Camia için yaşananlar "taht oyunları" krizi şeklinde değerlendirilmeye başlandı.






METİN ÖZTÜRK KRALLIĞINI İLAN ETTİ

Süreç ortaya seçimden hemen sonra ultraAslan'ın liderinin bazı yöneticilere sert bir şekilde "ayar vermesiyle" çıktı. Bu olayın hemen ardından yönetim içindeki dengeler değişti. Seçim döneminde Dursun Özbek'in başkan vekili olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Kavukçu, yaşanan liste içi operasyonlar ve çekişmeler sonucunda muhasip üye bile olamadı.






ANKARA'DA SKANDAL MEYDANA GELDİ

Bu durum kulislerde ciddi bir kırılmaya yol açarken, İkinci Başkan Metin Öztürk'ün, Dursun Özbek sonrası dönem için şimdiden "doğal başkan adaylığını" ilan ettiği gibi bir hava oluştu.

Yönetim içindeki ego ve makam savaşları, Ankara Galatasaraylılar Derneği'nde düzenlenen resmi bir yemekte zirve yaptı. Başkan ve eşlerinin de bulunduğu masada yaşanan skandal çok ses getirdi.






GALATASARAY ADA'SINDA DA OLDU

Benzer bir huzursuzluk daha önce de Galatasaray Adası'nda düzenlenen kahvaltıda da baş göstermişti. Yönetim içerisindeki bu kaotik ortamı ve idari boşluğu dağıtmak isteyen Galatasaray Lisesi mezunu (Liseli) bazı yöneticiler ise formülü eski bir isimde buldu.






ALİ DÜRÜST FORMÜLÜ MASADA

Liseli kanadın, futbol şubesinin başına camianın ağırlığı olan isimlerinden Ali Dürüst'ü getirmek istediği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Planlanan senaryoya göre Dürüst; hem futbolun başında Kemerburgaz'da tam yetkili olacak hem de kulübün basın sözcülüğü görevini üstlenerek yönetimdeki çok sesliliğe son verecek.






BAŞKAN ÖZBEK SESSİZLİĞİ SEÇTİ

Tüm bu kavgaların, dedikoduların ve taht oyunlarının merkezinde yer alan Başkan Dursun Özbek ise şu anda tamamen sessiz kalma stratejisini uyguluyor. Son olarak Sabah gazetesine verdiği röporatajda da böyle bir olay hiç yokmuş gibi davrandı. Her şeyi yakından izleyen, gözlemleyen ve not eden Özbek'in, yönetimdeki bu disiplinsizliğe ve klikleşmeye karşı önümüzdeki hafta radikal bir karar alması ve duruma el koyması bekleniyor.

Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe

Fenerbahçe'de yeniden göreve gelecek olan Aykut Kocaman, geçen sezonun röntgenini çekti... takımda radikal bir "verimlilik" devrimi başlatıyor. Maç başına yapılan 122.9 top kaybını ve ceza sahası dışından atılan 242 verimsiz şutu tamamen hafızasından silmek isteyen deneyimli teknik adam, "organizasyonel sadakat" isteyecek. Sıfır risk felsefesiyle savunmadaki basit hatalara neşter vuracak... duran top zafiyetini bitirecek... Kadıköy'de ezbere oynayan, sabırlı ve her şutu net pozisyona dönüşen yepyeni bir şampiyonluk takımı inşa edecek.

11.06.2026 16:41:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aziz Yıldırım'ın yeniden Fenerbahçe'de başkan seçilmesiyle takımın başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman, 2025-26 sezonunun verilerini analiz ederek radikal bir değişim için düğmeye bastı. Geçen sezonun coşkulu ama dağınık ve verimsiz futbolu, yerini "organizasyonel sadakate" ve yüksek verimliliğe bırakıyor.






BASİT HATALARA SON

Geçen sezon maç başına yapılan 122.9 top kaybı ile şuta/gole neden olan toplam 13 bireysel hata Kocaman'ın ilk hedefi. Deneyimli hoca, "minimum risk" felsefesiyle top kayıplarını azaltıp, 11 maçlık gol yememe serisini 18-20 maç seviyesine çekerek savunmayı kilitleyecek.






ŞUT FETİŞİZMİ BİTİYOR

Maç başına 17.2 şut atılmasına rağmen isabetin 6.3'te kalması ve ceza sahası dışından savrulan 242 şuttan sadece 11 gol çıkması "verimsizliğin" kanıtı. Kocaman rastgele şutları yasaklayacak. Şut sayısı 13-14'e düşecek ama sabırlı set hücumlarıyla net pozisyon kalitesi ve isabet oranı artacak.






GEÇİŞ OYUN KALİTESİ ARTACAK

Takım maç başına 46.8 top geri kazanmasına rağmen koca sezon sadece 51 kontratak geliştirebildi. Yeni sezonda kapılan toplar dağınık kayıplarla harcanmayacak; rakip eksik yakalandığı an daha organize ve keskin geçiş hücumlarıyla cezalandırılacak.






DURAN TOPLAR İŞE YARAYACAK

Maç başına 6.9 korner ve sezon boyu kullanılan serbest vuruşlardan sadece 1 gol çıkması, %20'lik orta isabetiyle birleşince tam bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Kocaman ve Oğuz Çetin liderliğindeki teknik ekip, Samandıra'da özel duran top setleri çalıştırarak bu oranı yukarı çekecek.






HÜCUM DAHA SİMETRİK OLACAK

Hücumda Simetri Devrimi: Geçen sezon 41 sol ayak golüne karşılık sadece 24 sağ ayak ve 10 kafa golü atıldı. Sol kanada ve bireysel solak oyunculara bağımlı bu asimetrik yapıyı yıkacak olan Kocaman, sağ kanat etkinliğini artıracak ve merkez santraforu besleyerek kafa golü sayısını katlayacak.

Guirassy için kritik zirve

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminin transfer listesinde olduğu iddia edilen Borussia Dortmund’un yıldızı Serhou Guirassy için Almanya’da kritik bir gelecek zirvesi gerçekleştirildi. Dortmund yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, Gineli golcüye takımdaki yeni rolü ve taktiksel değişim detaylı bir sunumla aktarıldı.
 

11.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Guirassy için kritik zirve
Guirassy için kritik zirve
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ilk transfer hamlesi olacağı iddialarıyla gündeme gelen Dortmund'un golcü oyuncusu Serhou Guirassy için Almanya'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Alman gazeteci Patrick Berger'in Sky transfer güncellemesinde paylaştığı detaylara göre; tatile çıkmadan hemen önce Dortmund'da bir araya gelen taraflar, oyuncunun kulüpteki geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda Dortmund CEO'su Lars Ricken, sportif direktör Ole Book ve teknik direktör Niko Kovac da hazır bulundu.






DORTMUND YÖNETİMİ TUTMAK İSTİYOR

Yönetim ve teknik heyet, 30 yaşındaki golcü oyuncuyu takımda tutma konusundaki güçlü isteklerini yineledi. Dortmund'un yeni sezon transfer planlamasında Guirassy'yi merkeze koyduğu ve oyun planını tamamen Gineli yıldıza daha uyumlu hale getirmeyi hedeflediği anlatıldı. Toplantıda, oyuncuya takımın gelecekteki taktiksel değişimi ve kendisine nasıl alanlar yaratılacağı detaylı bir sunumla aktarıldı.






NET BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Dortmund cephesinin bu hamlesine rağmen yapılan kritik görüşme henüz kesin bir nihayete bağlanmış değil. İddialara göre, Guirassy transferinde net kararların verilmesi için önümüzdeki haftaların ve Dünya Kupası sürecinin beklenmesi gerekecek. Tüm taraflar, piyasa koşullarına ve önümüzdeki dönemin getireceği şartlara göre durumun netleşeceği fikrinde birleşti.






FENERBAHÇE HABERLERİ SÖYLENTİ İDDİASI

Oyuncunun adı sarı-lacivertlilerin başkanlık seçim süreciyle yoğun bir şekilde anılmıştı. Ancak Dortmund kaynakları, bu iddiaların kampanya döneminin getirdiği bir hareketlilikten ibaret olabileceğini belirterek söylentilere temkinli yaklaştı.






TOTTENHAM VE ASTON VILLA DA VAR

9 numara arayışında olan Tottenham ve Aston Villa gibi Premier League ekiplerinin de Guirassy'nin durumu hakkında kulübüyle ön görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Yıldız golcü için Suudi Arabistan kulüplerinden ciddi bir ilgi ve teklifler olsa da Guirassy kariyerine bu bölgede devam etmeyi kesin bir dille reddetti.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DA KONUŞULACAK

Şu an için Borussia Dortmund cephesi oyuncusunu bırakmak istemediğini net bir şekilde göstererek temkinli bir nefes alsa da, dev kulüplerin radarında olan Guirassy'nin geleceği önümüzdeki haftalarda da futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek.

Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!

Galatasaray, Frankfurt'un Can Uzun için istediği 60 milyon Euro'luk fahiş rakam sonrası rotayı Mert Kömür'e kırdı. Okan Buruk'un 'O paranın altında ezilir, Mert de aynı potansiyelde' raporuyla harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Augsburg'un 20 milyon Euro'luk 'Kömür' gözlü dehasını 14-16 milyon Euro'ya bitirmeye niyetli!

11.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yerli 10 numara harekatında sıcak saatler yaşanıyor. Listenin ilk sırasındaki Can Uzun için Frankfurt'un 60 milyon Euro talep etmesi ve sarı-kırmızılıların 30-35 milyon Euro'luk limitini aşması üzerine yönetim, B planı için düğmeye bastı. Hedef Augsburg'un genç yıldızı Mert Kömür!






OKAN BURUK'UN KORKUSU

Teknik direktör Okan Buruk, Can Uzun için telaffuz edilen astronomik rakamların oyuncu üzerinde baskı yaratacağını belirterek yönetime şu raporu sundu...

- 40 milyon Euro'lar bile Can Uzun için şu aşamada çok fazla, rakamın altında ezilebilir. Mert Kömür de en az Can kadar potansiyelli ve çok daha uygun maliyetli. Can olmayacaksa Mert'i kovalamaktan zarar gelmez.






AUGSBURG'LA PAZARLIK

Augsburg, Napoli'nin de listesinde olan Mert Kömür için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. Ancak Galatasaray yönetimi, yürüttüğü sıkı markajla bu rakamı 14-16 milyon Euro bandına çekerek transferi bitireceğine inanıyor.






İKİ YILDIZIN ANALİZİ

- Can Uzun (Frankfurt): Skor üretme becerisi yüksek, ceza sahası koşuları ve bitiriciliği elit seviyede, forvet orijinli bir 10 numara.
- Mert Kömür (Augsburg): İki ayağını da iyi kullanan, dar alan becerisi, yüksek top tekniği ve asist vizyonuyla öne çıkan modern bir oyun kurucu.






FENERBAHÇE'NİN HAMLESİ

"Uzun" süren pazarlıkların ardından rotayı Can'dan henüz tamamen "Kömür" gözlü Mert'e çevirmese de Galatasaray bu yaz en azından bir tane potnasiyelli gurbetçi için kesenin ağzını açacak gibi duruyor... Can Uzun için Fenerbahçe'nin devreye girmesi de Mert Kömür hamlesinin kapısını araladı gibi duruyor.

Trabzonspor'un inadı tuttu

Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor

11.06.2026 12:11:00 / Güncelleme: 11.06.2026 12:15:29
Haber Merkezi
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor.

Oyun tarzıyla "Yeni Alexis Sanchez" olarak adlandırılan ve Avrupa ekiplerinin de radarında olan genç yetenek için daha önce yaptığı teklif reddedilmesine rağmen inadından vazgeçmedi.







Bordo-mavili yönetim, kiralama formülünün tamamen rafa kalktığı ve Danimarka seçeneğine sıcak bakmayan oyuncu için tüm finansal şartları zorlayarak transferi bitirmek için tam saha prese başladı.

Trabzonspor yönetimi Arjantin devi River Plate forması giyen ve gelecekteki adından söz ettirmesi beklenen Ian Subiabre transferinde geri adım atmıyor. Daha önce yapılan hamlelerden sonuç alamayan Karadeniz fırtınası, inatçı tavrını sürdürerek Arjantinli genç yetenek için tam saha prese başladı.







ALEXIS SANCHEZ'İ ANDIRIYOR

Oyun tarzı, sürati ve bilek hareketleriyle Şilili efsane yıldız Alexis Sánchez'e benzetilen 19 yaşındaki kanat oyuncusu için teknik heyetin raporu doğrultusunda tüm imkanlar seferber edildi. River Plate'in yılın ikinci yarısı için kadro planlamasında düşünmediği genç yıldız, Avrupa'ya adım atmaya oldukça sıcak bakıyor.







DÜNYA KUPASI'NDA ADETA COŞTU

Genç oyuncunun Copa Libertadores'te son 16 turuna kalan Universidad Católica'nın da radarında olduğu bilinirken, transferin önündeki en büyük netlik River Plate'in katı tutumu.

Bueno Aires kulübü, geçen yıl Şili'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı formasıyla yıldızlaşan Subiabre'yi kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. Kulübün masadaki tek talebi 3.5 milyon dolarlık net bonservis bedeli.







DANİMARKA'DA OYNAMAYI REDDETTİ

Arjantin'in Olé gazetesinin paylaştığı son bilgilere göre; Danimarka ekibi Midtjylland da oyuncunun menajerleriyle temasa geçerek durumunu sordu. Ancak Subiabre'nin Danimarka'da oynamaya sıcak bakmadığı öğrenildi.







HEM DE ÇOK UCUZA BU İŞ BİTECEK

Trabzonspor'un daha önce genç oyuncu için yaptığı ısrarlı girişimlerin ardından oyuncu cephesindeki bu gelişmeler, bordo-mavililerin iştahını kabarttı.

Transferde inatçı yapısıyla bilinen Trabzonspor yönetiminin, bu kez 3.5 milyon dolarlık bonservis şartını yerine getirerek "Yeni Alexis Sanchez"i Türkiye'ye getirmeye kararlı olduğu belirtiliyor.

Beşiktaş'ta kaleci devrimi

Beşiktaş'ta yeni sezonda kalenin emanet edileceği isim değil belki ama stil netleşti 

11.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta kaleci devrimi
Beşiktaş'ta kaleci devrimi
Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun modern oyun sistemine uymayan Rossi ve Jörgensen gibi isimlerin üzeri çizildi... Türk futbolunu ve kulübün genetiğini iyi bilen Önder Özen'in de onay verdiği yeni kaleci profili netleşti. Geriden oyun kurabilen, refleksleri tavan yapmış ve adeta bir oyun kurucu gibi ayaklarını kullanan modern bir eldiven arayan Beşiktaş kurmayları listenin ilk iki sırasına Chevalier ve Caprile'yi yazdı.






Beşiktaş'ta yeni sezonda kalenin emanet edileceği isim değil belki ama stil netleşti. Teknik direktör Italiano'nun sistemine uygun, Türk futbolunu ve Beşiktaş'ın genetiğini iyi bilen Önder Özen'in de onayından geçen kaleci profili netlik kazandı. Siyah-beyazlılarda rota; refleksleri tavan yapmış ve ayağını bir oyun kurucu gibi kullanabilen modern eldivenlere çevrildi. İlk iki sıraya PSG'den Lucas Chevalier ve Cagliari'den Elia Caprile isimleri kuruldu.






ROSSI VE JORGENSEN DIŞARIDA KALDI

Daha önce scout listelerinde yer alan veya menajerler vasıtasıyla önerilen Agustin Rossi ve Filip Jörgensen tarzındaki kaleciler tamamen saf dışı bırakıldı.

Boca Juniors döneminden beri dünyanın en iyi penaltı kurtarıcılarından biri olarak bilinen, çizgideki devasa fiziğiyle (1.93m) dikkat çeken Rossi ile Villarreal döneminde La Liga'nın en çok kurtarış yapan ismi olan ve Chelsea'nin pas kalitesi nedeniyle tercih ettiği Jörgensen profilleri şablonunun dışına itildi.






KRİTİK KURTARIŞ YÜZDELERİ DEĞERLİ

Beşiktaş'ın önceliği haline gelen Chevalier ve Caprile'yi listenin tepesine çıkaran iki ana unsur var. Refleks ve çizgi başarısı ile ayak kalitesi. Her iki kaleci de özellikle bire bir pozisyonlarda ve çizgi üzerinde refleks hızı çok yüksek isimler olarak dikkat çekiyor.

Chevalier'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki dev maç performansları ile Caprile'nin Serie A'da takımı kaderini belirleyen kritik kurtarış yüzdeleri, Beşiktaş kurmaylarının bu iki isme yönelmesindeki en büyük etken oldu.






AYAK KALİTESİ İKİSİNİN DE YÜKSEK

Italiano'nun oyun sisteminin en kritik parçası olan "geriden oyun kurma" becerisi, bu iki kalecinin de en büyük artısı. Hem Chevalier hem de Caprile, yoğun baskı altındayken bile soğukkanlı kalabilen, kısa ve uzun metrajlı pas kalitesi oldukça yüksek eldivenler.






Chevalier bu yönüyle PSG gibi pas oyununu domine eden bir dünya devine geçiş yaparken; Caprile de Serie A'da yüksek pas isabet oranlarıyla kalitesini kanıtladı.

Galatasaray darphane kuruyor

Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray darphane kuruyor
Galatasaray darphane kuruyor
Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla Galatasaray'ı sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtaracak olan Aslantepe Vadisi projesi; ticari alanları, performans salonları ve dev sponsorluklarıyla kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi sağlayacak. Amatör branşları tek çatı altında toplayarak yıllık 15 milyon dolarlık kira ve lojistik yükünü de ortadan kaldıracak olan bu "mali bağımsızlık sigortası", yaratacağı toplam 45 milyon dolarlık ekonomik değerle Galatasaray'ı 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finans devine dönüştürecek.






Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti. Finansal kriz girdabından gayrimenkul hamleleriyle çıkmayı hedefleyen Galatasaray, bu dev hamleyle hem milyonlarca dolarlık kira yükünden kurtulacak hem de her yıl kasasına yaklaşık 45 milyon dolar koyacak.






PROJE KESİNTİSİZ PARA ÜRTECEK

Başkan Dursun Özbek'in mali konularda sona yaklaşıldığını belirttiği ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek bu dev merkez, sarı-kırmızılıları sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtararak 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finansal dev haline getirecek.






PEK ÇOK EK MALİYET YÜK OLMAYACAK

Proje bittiğinde Galatasaray; Sinan Erdem ve Burhan Felek gibi spor salonlarına her yıl ödediği milyonlarca liralık kira bedellerinden, sporcu konaklama yüklerinden ve dağınık tesis yapısının getirdiği lojistik maliyetlerden tamamen kurtulacak.

Tüm amatör branşların idari ofisleri, antrenman sahaları ve kamp merkezleri tek bir çatı altında toplanacağı için operasyonel harcamalar minimuma inecek ve yıllık yaklaşık 15 milyon dolar kulübün kasasında kalacak.






30 MİLYON DOLAR TAZE PARA GİRİŞİ

Vadi İstanbul aksına bağlanacak 165 bin metrekarelik alanda yer alacak restoranlar, ticari mağazalar, bin 500 araçlık otopark ve organizasyonlara kiralanacak 300-800 kişilik "Black Box" performans salonu kulübe sürekli nakit akışı sağlayacak.

Ayrıca kurulacak modern salonların isim hakları ve küresel markalarla yapılacak yeni entegre sponsorluk sözleşmeleriyle birlikte kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi olacak.






AMATÖR BRANŞLAR KENDİNİ DÖNDÜRECEK

Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ve Riva ile Florya projelerinden gelecek 900 milyon dolar'lık dev gelirle tüm borçlarını sıfırlamak isteyen Galatasaray2da, Aslantepe Vadisi bir "mali bağımsızlık sigortası" görevi görecek. Her yıl yaratılacak toplam 45 milyon dolarlık bu devasa ekonomik değer, tüm amatör branşların futbol takımının bütçesine yük olmadan kendi kendini tamamen fonlamasını sağlayacak.

Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi

Fenerbahçe’de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi

11.06.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan idari boşlukta, yeni yönetimin henüz mazbatasını alıp göreve başlamadığı "ara dönemi" fırsat bilen Medicana Grubu, bir günde hem erkek hem kadın takımı için tam 10 transfer açıklayarak ortalığı yangın yerine çevirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kongreyi kazanarak yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, henüz mazbatasını alıp resmi olarak göreve başlamadan voleybol şubesinde krizle karşı karşıya kaldı.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan "ara dönemde", voleybol şubesinin isim sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin göreve başlamasını beklemeden bir günde tam 10 transfer (kadın ve erkek takımlarına 5'er oyuncu) açıklayarak kulüp kulislerini hareketlendirdi.







KULÜP TEAMÜLLERİNE AYKIRI

Şube sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin reflekslerini veya şube planlamasını beklemeden, hem erkek hem de kadın voleybol takımları için transferleri peş peşe duyurdu. Kulüp teamüllerine aykırı olan ve "ara dönemde" yapılan bu hamle, spor kamuoyunda "Yeni yönetime gözdağı mı veriliyor?" sorusunu gündeme getirdi. Transfer bombardımanının arkasında ise bu hamlenin sadece sportif bir planlama değil, tamamen kulüp içi siyasi bir hamle olduğu iddiaları ortaya atıldı.







ALİ KOÇ DÖNEMİ YÖNETİCİSİYDİ

Medicana Sağlık Grubu'nun sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Yıldırım'ın en büyük rakbibi Ali Koç'un yönetim kurulunda aktif görev alan, eski yönetime son derece yakın bir isim. Sadettin Saran grubunun voleybol yönetiminden çekilmesiyle Medicana, Dr. Hüseyin Bozkurt'un eski yönetimle olan organik bağını da arkasına alarak adeta bir güç gösterisine girişti.

Spor kulislerinde bu operasyon, "Ali Koç vizyonunun ve ekibinin, kulübün en başarılı olduğu voleybol şubesinde kontrolü kaybetmek istememesi" ve yeni yönetime karşı "Burası bizim alanımız, işimize karışmayın" mesajı vermesi olarak yorumlandı.







YENİ YÖNETİM "OLDUBİTTİ" GİBİ GÖREBİLİR

Normal şartlarda sponsorların yeni yönetimin bütçe ve idari planlamasını beklemesi gerekirken, mazbata töreninden bile önce 10 transferin açıklanması, Aziz Yıldırım yönetiminin önüne kurulmuş ve bitmiş bir takım teslim etmek, yani bir "oldubitti" sunmak anlamına geliyor.







Kulüp hiyerarşisine, başkanlık makamının otoritesine ve tek adam yönetimine olan hassasiyetiyle bilinen Aziz Yıldırım'ın, kendi iradesine ipotek koyma niteliğindeki bu hamleyi sessizce sineye çekmesi beklenmiyor.






AZİZ YILDIRIM NE CEVAP VERECEK?

"Sponsor parayı verir, yönetimi kulüp yapar" kuralının çiğnendiği bu gelişme, çiçeği burnunda Aziz Yıldırım yönetiminin karşılaştığı ilk ciddi sınav olacak.

Önümüzdeki günlerde Yıldırım ve ekibinin, bu aceleci transferleri ve sponsorluk sözleşmesini masaya yatırıp yatırmayacağı, ya da "Kulübün iradesi sponsorların üzerindedir" diyerek masaya yumruğunu vurup vurmayacağı merak ediliyor.

Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi

EuroLeague ve EuroCup’ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor 

11.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Avrupa basketbolunun kalbi EuroLeague'de gelecek sezonun son bileti için perde arkasında tarihi bir savaş yaşanıyor! Organizasyonun franchise odaklı bir Amerikan modeline geçiş sürecinde, 20. ve son "wild card" (özel davetiye) hakkı için Beşiktaş ile Monaco kıran kırana bir rekabet içinde. EuroCup'ta finale yükselerek tüm ezberleri bozan ve masaya son derece güçlü oturan siyah-beyazlılar, dev organizasyonun kapısına dayandı.






EuroLeague ve EuroCup'ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor. Organizasyonu tamamen franchise odaklı bir Amerikan modeline dönüştürmek için çalışmalar hız kazandı. Avrupa basketbolunun "Devler Ligi" EuroLeague'in son bileti (20. sıra) için Monaco ve Beşiktaş kıran kırana savaşıyor.






20. VE SON WILD CARD İÇİN ÇARPIŞIYOR

Gelecek sezon için EuroLeague'de çok yıllık sözleşmesi bulunan 18 takımın yeri garanti. Geriye kalan iki tek yıllık "wild card" (özel davetiye) hakkından birinin Paris'e verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İşte dananın kuyruğu tam bu noktada, 20. ve son koltuk için kopuyor.






BEŞİKTAŞ MASAYA ÇOK GÜÇLÜ OTURDU

Bundan sadece bir ay öncesine kadar Monaco'nun bu hakkı rahatça alacağı düşünülürken, EuroCup'ta finale yükselen Beşiktaş, masaya çok güçlü bir aday olarak oturdu ve tüm planları altüst etti.

Monaco, EuroLeague yönetim kuruluna oldukça iddialı bir gelecek planı sundu. Eski NBA yıldızı ve yatırımcı Jamal Mashburn'ün yanı sıra güçlü finansal kuruluşların bu projeyi desteklemesi Monaco'nun en büyük avantajı.






MONACO EVRAKLARI YETİŞTİREMEZSE

Ancak kulüpteki yeni yönetime geçiş sürecinin zamanlaması ciddi bir kriz yaratmış durumda. EuroLeague, katılımcı kulüpleri bu ayın sonuna kadar açıklayacak ve Monaco'nun unvanını korumak için gerekli olan güçlü finansal garantileri zamanında yetiştirememe riski bulunuyor. Eğer Monaco bu garantileri sağlayamazsa yoluna Avrupa Şampiyonası'nda (EuroCup) devam etmek zorunda kalacak.






HAPOEL İSRAİL YÜZÜNDEN ELENDİ

Hapoel Jerusalem gibi ekipler de bu koltuk için devrede olsa da İsrail'deki mevcut istikrarsız durum nedeniyle EuroLeague yönetiminin gözü tamamen Türkiye'de.

Monaco'nun evrakları ve garantileri yetiştirememesi durumunda, bu koltuğu kapacak en net ve en hazır aday Beşiktaş.






26 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Siyah-beyazlıların yükselen grafiği ve yarattığı büyük organizasyon, onları EuroLeague kapısına son derece güçlü bir şekilde dayamış durumda.

Avrupa basketbolunun kaderini belirleyecek nihai kararın 26 Haziran'da yapılacak EuroLeague Yönetim Kurulu toplantısında verilmesi bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.