Soğan kabuklarında sağlık hazinesi saklı
Soğan, mutfakların vazgeçilmez bir parçasıdır, ancak çoğu zaman kabukları göz ardı edilir ve atılır. Son araştırmalar, bu kabukların aslında değerli bir besin kaynağı olduğunu ve özellikle kuersetin açısından zengin olduğunu gösteriyor
05.06.2024 15:07:00
Kamil Alili
Kamil Alili





Soğan, mutfakların vazgeçilmez bir parçasıdır, ancak çoğu zaman kabukları göz ardı edilir ve atılır. Son araştırmalar, bu kabukların aslında değerli bir besin kaynağı olduğunu ve özellikle kuersetin açısından zengin olduğunu gösteriyor.
Kuersetin, güçlü bir antioksidan ve anti-inflamatuar bileşik olarak biliniyor. Uzmanlar kırmızı ve sarı soğanların, renk pigmenti olduğu için daha yüksek miktarda kuersetin içerdiğini ifade ediyorlar. Kuersetin, LDL kolesterolü ve kan basıncını düşürme, alerjilerle mücadele etme, inflamasyonu azaltma, kas büyümesi ve işlevini artırma, depresyon ve bazı kanser türleriyle mücadele etme gibi faydalarıyla biliniyor.
Soğan kabukları, bu değerli bileşiği yüksek oranda içerir ve bu nedenle tansiyon düşürme ve kalp sağlığını destekleme potansiyeline sahiptir. Soğan kabuklarını çorbalar, sebze ve et suları yaparken kullanmak, bu sağlık faydalarından yararlanmanın kolay bir yoludur. Kabukları tencereye ekleyip pişirdikten sonra, yemeğinizi servis etmeden önce çıkarabilirsiniz. Bu yöntem, yemeğinize zengin bir lezzet ve renk katmanın yanı sıra, besin değerini de artırır.
Kuersetin, güçlü bir antioksidan ve anti-inflamatuar bileşik olarak biliniyor. Uzmanlar kırmızı ve sarı soğanların, renk pigmenti olduğu için daha yüksek miktarda kuersetin içerdiğini ifade ediyorlar. Kuersetin, LDL kolesterolü ve kan basıncını düşürme, alerjilerle mücadele etme, inflamasyonu azaltma, kas büyümesi ve işlevini artırma, depresyon ve bazı kanser türleriyle mücadele etme gibi faydalarıyla biliniyor.
Soğan kabukları, bu değerli bileşiği yüksek oranda içerir ve bu nedenle tansiyon düşürme ve kalp sağlığını destekleme potansiyeline sahiptir. Soğan kabuklarını çorbalar, sebze ve et suları yaparken kullanmak, bu sağlık faydalarından yararlanmanın kolay bir yoludur. Kabukları tencereye ekleyip pişirdikten sonra, yemeğinizi servis etmeden önce çıkarabilirsiniz. Bu yöntem, yemeğinize zengin bir lezzet ve renk katmanın yanı sıra, besin değerini de artırır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.