logo
29 MAYIS 2025

Şok çıkış! "Takımı sabote ettiler"

Gençlerbirliği ile yollarını ayıran teknik direktör Mesut Bakkal, hatanın kendisinde olmadığını, bu takımla teknik direktörlüğünü tartıştırmayacağını belirtti

20.11.2017 00:00:00
Gençlerbirliği'nin Süper Lig'in 12. haftasında sahasında Kayserispor'a 2-1 yenildiği maçın ardından yollarını ayırdığı teknik direktör Mesut Bakkal, "Teknik direktörlüğümü bu takımda tartıştırmam." dedi.

Bakkal, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Gençlerbirliği'nde ilk kez 2006 yılında teknik direktörlük yaptığını ve görevden ayrılırken hiç konuşmadığını belirterek, "2017 yılında 4. kez geliş gidişim oldu. Ben yine Gençlerbirliği'ne yakışan duruşumu sergileyeyim ve fazla konuşmayayım." ifadelerini kullandı. Yaşananları spor kamuoyunun takdirine bıraktığının altını çizen Bakkal, "Bu takımın oluşumunda hiçbir dahilim yoktur, yapılan transferlerin üzerine gelmişimdir. Bu takımın başında 10 maça çıktım. Gelirken de sıkıntılarımızın olacağını söyledim. Ne ben teknik direktörlüğümü tartışırım, ne de bu alınan sonuçları kendime bağlarım. Bu bir yönetim takdiridir, kendi isteğimle olan bir şey değildir." diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte Gençlerbirliği'ne başarılar dileyen Bakkal, "İnşallah benim ayrılmam, yani onların beni ayırması, her iki taraf için de iyi olur. Ben ve ekibim burada çok daha fazlasını yapabilecek güçteydik, buna da çok emindim. Maalesef ki yönetimin takdirine saygı duymamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Hatalı olan ben değilim"

Mesut Bakkal, geçen sezon Kayserispor ile iyi bir çıkış yakaladıktan sonra nereye geldiğinin çok farkında olduğunu kaydederek, "Gönderilmemdeki sebep ne? Ben hatalı değilim." dedi. Ankara'ya Gençlerbirliği'ni çok sevdiği için geldiğini dile getiren Bakkal, şöyle devam etti: "Geldiğim zaman da söyledim, bu takım sıkıntı yaşayacak. 'Birbirimize destek olmamız, arkamda durmanız gerekir.' dedim. Transfer yapıldı mı, yapılmadı. Ben adam gibi Gençlerbirliği'ni seçtim ama arkamda durulmadı. Taşın altına elimi değil, kafamı soktum. Transferler beni hiç ilgilendirmiyor. Bu konuda da bir şey söylemek bize yakışmaz." şeklinde görüş belirtti.

Bakkal, "Dışarıdan müdahale ile takımı sabote eden oyuncu hissettiniz mi?" sorusuna ise birkaç kez üst üste "Hissettim." yanıtını verdi. Gidişinin Gençlerbirliği için bir milat olması temennisinde bulunan Bakkal, "Ancak durum çok kötü. Bu takımı benden başka kimse kurtaramazdı, net söylüyorum. İsterlerse megaloman desinler. Ben burada her fare deliğini dahi bilen biriyim. Bu iş, özellikle benim gibi fedakarlık yapmış insana karşı bu kadar ucuz olmaz." ifadelerini kullandı. Transferin bitmesine iki gün kala yöneticilere "Eğer alabiliyorsanız, iyi oyuncu bulabiliyorsanız alalım." dedim diyen Bakkal, şunları söyledi: "Aatıf Chahechouhe, Volkan Şen ve Faty ile görüştük, 'Alalım.' dedik. Yöneticilere, 'Elinizdeki oyuncular Fransa liginde oynamış oyuncular, bir bakalım.' dedik. Takımla çalıştıktan sonra yaklaşık 2 hafta önce de kesinlikle transfere ihtiyacımız olduğunu söyledim. Ondan sonra her şey değişti. Ne diyecektik, 'Bu oyuncu grubu rezil, oynamaz.' mı diyecektik? Sonuçta mücadele edeceğiz. Beş adam istedik. 'Gerekiyor mu, gerekmiyor.' diyen insan futboldan zaten anlamaz. Üzgün değilim çünkü benim dahilim yok. Teknik direktörlüğümü bu takımda tartıştırmam."

Gençlerbirliği'nin masaya yatırılmasına üzüldüğünü vurgulayan Bakkal, şunları kaydetti: "Buraya 4. kez geliş gidişim, bu kez burayı inanılmaz zayıf gördüm. Bunu söylemeye hakkım var çünkü istemeden işime son verdiler. Beşinci kez gelmem gerekse yine gelirim. Burayı seviyorum. Gençlerbirliği, benim için çok farklı bir kulüp. Net söylüyorum, ne gelirken para istedim ne de düşündüm. Gençlerbirliği'nde maddiyatla benim alakam yok. Belki de 10 maç sonra 'Gel bizi kurtar.' denecek belli mi olur." Basın toplantısının ardından futbolculardan Serdar Özkan, Orhan Şam, Zeki Yavru ve Muric ile malzemeciler ve kulüp personeli, dışarıya çıkarak Mesut Bakkal ile vedalaştı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Afrika ülkeleri de "ortak para" derdinde
'Euro'dan ders almadılar!
ABD-Çin ticaret savaşı eğitime sıçradı
Çinli öğrencilerin vizesi iptal edilecek
ABD Başkanı Trump'a şok!
Tarifelere yargı engeli
İYİ Parti lideri Grup Toplantısı'nda konuştu
'Biz bu ablukayı dağıtacağız'
Güvenli liman yine altın oldu
Altın bu yıl rekor seviyeleri gördü
Açılım komisyonu buluşması
Kurtulmuş: Sorumluluk Meclis'te
Kahramanmaraş'ta hayvanlarını otlatan çoban, ayı ile karşılaştı
Bakın çoban ne yaptı?
Türk milleti kavramından kimler rahatsız?
BTP'den dikkat çekici çıkış
Borsada manipülasyon operasyonu
17 kişi hakkında gözaltı kararı
Trump yine kriz çıkartacak
Kanada'ya kafayı takmış durumda
Suriye ile İsrail doğrudan görüşüyor
ABD istedi temaslar başladı
Bolu'da 3.9 büyüklüğünde deprem
Kısa süreli panik yaşandı
128 vali yardımcısı, 224 kaymakam atandı
Kritik atamalar Resmi Gazete'de
Netanyahu insanlık dışı görüntüleri geçiştirdi
Aç insanları umursamadı
İsrailli 1200 yedek subaydan çağrı
"Gazze'deki siyasi savaş sonlandırılsın"
Afrika ülkeleri de "ortak para" derdinde
'Euro'dan ders almadılar!
ABD-Çin ticaret savaşı eğitime sıçradı
Çinli öğrencilerin vizesi iptal edilecek
ABD Başkanı Trump'a şok!
Tarifelere yargı engeli
İYİ Parti lideri Grup Toplantısı'nda konuştu
'Biz bu ablukayı dağıtacağız'
Güvenli liman yine altın oldu
Altın bu yıl rekor seviyeleri gördü
Açılım komisyonu buluşması
Kurtulmuş: Sorumluluk Meclis'te
Kahramanmaraş'ta hayvanlarını otlatan çoban, ayı ile karşılaştı
Bakın çoban ne yaptı?
Türk milleti kavramından kimler rahatsız?
BTP'den dikkat çekici çıkış
Borsada manipülasyon operasyonu
17 kişi hakkında gözaltı kararı
Trump yine kriz çıkartacak
Kanada'ya kafayı takmış durumda
Suriye ile İsrail doğrudan görüşüyor
ABD istedi temaslar başladı
Bolu'da 3.9 büyüklüğünde deprem
Kısa süreli panik yaşandı
128 vali yardımcısı, 224 kaymakam atandı
Kritik atamalar Resmi Gazete'de
Netanyahu insanlık dışı görüntüleri geçiştirdi
Aç insanları umursamadı
İsrailli 1200 yedek subaydan çağrı
"Gazze'deki siyasi savaş sonlandırılsın"
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.