logo
18 HAZİRAN 2026

Son 4 başkan görev süresini tamamlayamadı

Beşiktaş Kulübü, yarın gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda 35. başkanını seçecek

02.12.2023 13:01:00
AA
Son 4 başkan görev süresini tamamlayamadı
Son 4 başkan görev süresini tamamlayamadı
Siyah-beyazlı kulübün tarihindeki 34. başkanı olarak 20 Ekim 2019'da göreve gelen, 29 Mayıs 2022'deki olağan seçimli genel kurulda ikinci kez başkan seçilen Ahmet Nur Çebi, yarın koltuğunu yeni başkana devredecek.

Bu sezon futbol takımının kadro planlaması ve sergilediği kötü performans nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen Çebi, 3 yıllık görev süresi dolmadan olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararı aldı. Beşiktaş'ın yeni başkanlığı için eski yöneticiler Hasan Arat ile Serdal Adalı yarışacak.

Arat ile Adalı, 3. kez başkanlık için yarışacak

Beşiktaş'ta başkan adayları Hasan Arat ile Serdal Adalı, 3. kez başkanlık için mücadele edecek. Arat, onursal başkan Süleyman Seba'nın son döneminde başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Hasan Arat, 2000 ve 2002'deki kongrelerde Serdar Bilgili'nin gerisinde kalarak başkanlığa seçilemedi. Adalı ise Yıldırım Demirören ve Fikret Orman döneminde yönetici olarak görev yaptı. Serdal Adalı, 2013'te Fikret Orman, 2019'da ise Ahmet Nur Çebi ile girdiği başkanlık yarışını kazanamadı.

Son 4 başkan görev süresini tamamlayamadı

Beşiktaş'ta başkanlığı üstlenen son 4 isim, görev sürelerini tamamlayamadı. Siyah-beyazlılarda onursal başkan Süleyman Seba'nın ardından 2000 yılında başkanlığa seçilen Serdar Bilgili, 2004'te görevinden istifa etti. Serdar Bilgili'den sonra başkanlık koltuğuna oturan Yıldırım Demirören, 2012'de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilmesinin ardından görevinden ayrıldı. 2012-2019'da başkanlık yapan Fikret Orman ile halefi Ahmet Nur Çebi ise görev süreleri dolmadan olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı ve yeniden aday olmadılar.

Rekor Süleyman Seba'da

Beşiktaş'ın 120 yıllık tarihinde 34 farklı isim başkanlık yaptı. Süleyman Seba, 1984-2000 yıllarını kapsayan 8 dönemde aralıksız başkanlık yaptı. 16 yıl başkanlık görevini yürüten Seba, siyah-beyazlı kulübün tarihinde en uzun süre bu görevde kalan isim olarak tarihe geçti.

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi dönemi bitiyor

Siyah-beyazlı kulüpte ilk olarak 2012-2018 yıllarında Fikret Orman başkanlığındaki yönetimde ikinci başkanlık görevini üstlenen Çebi, 20 Ekim 2019'da düzenlenen olağanüstü seçimli genel kurulda yarıştığı Serdal Adalı ile Hürser Tekinoktay'a üstünlük kurarak başkanlık koltuğuna oturdu.
Beşiktaş Kulübünün 34. başkanı Çebi, 29 Mayıs 2022'de gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda ise Fuat Çimen ile yarıştı. Ahmet Nur Çebi, güven tazeleyerek ikinci kez başkan seçildi.

Futbolda 3 kupa sevinci yaşadı

Beşiktaş, Ahmet Nur Çebi'nin başkanlığı döneminde futbolda 3 kupa kaldırdı. Siyah-beyazlılar, efsane futbolcusu Sergen Yalçın yönetiminde 2020-2021 sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk ipini göğüsledi. Beşiktaş, söz konusu sezonun devamında Antalyaspor'a üstünlük kurarak TFF Süper Kupa'yı da müzesine götürmeyi başardı.

5 teknik adamla çalıştı

Siyah-beyazlı futbol takımı, Çebi başkanlığında teknik direktör konusunda istikrar sağlayamadı. Beşiktaş'ta Çebi döneminde Abdullah Avcı, Sergen Yalçın, Valerien Ismael, Şenol Güneş ve Rıza Çalımbay görev yaptı. Bu isimler arasında en uzun süre Sergen Yalçın görevde kaldı. Teknik direktör Güneş'in ayrılığı sonrası da siyah-beyazlı takımı Güneş'in yardımcısı Burak Yılmaz'a emanet eden Ahmet Nur Çebi, görevi bırakmadan önce teknik direktörlük görevine Rıza Çalımbay'ı getirdi.
Ahmet Nur Çebi döneminde Sergen Yalçın'ın istifasının ardından bir süre teknik adam olarak Önder Karaveli görev aldı.

Birçok oyuncu transfer etti

Başkan Çebi, siyah-beyazlı kulüpteki görevi süresince birçok oyuncuya Beşiktaş forması giydirdi. Çebi, tek şampiyonluk yaşadığı 2020-2021 sezonunda Javi Montero, Bernard Mensah, Valentin Rosier, Cenk Tosun, Rachid Ghezzal'ı kiralık olarak Beşiktaş kadrosuna dahil etti. Bilal Ceylan ve Atakan Üner gibi genç oyuncuları bonservisleriyle transfer eden Çebi, Fabrice N'Sakala, Welinton Souza, Vincent Aboubakar, Josef de Souza ve Gökhan Töre'yi de bedelsiz olarak kadroya kattı.

Bir sonraki sezonda Mert Günok, Ghezzal, Umut Meraş, Montero, Miralem Pjanic, Salih Uçan, Kenan Karaman, Mehmet Topal, Alex Teixeira'ya Beşiktaş forması giydiren başkan Çebi, bir sonraki sezon en fazla bonservis harcaması yaptığı sezonu yaşadı.

2022-2023 sezonunda Gedson Fernandes, Jackson Muleka, Amir Hadziahmetovic, Omar Colley, Emrecan Uzunhan, Tayyip Talha Sanuç, Kerem Atakan Kesgin, Valentin Rosier ve Onur Bulut'u bonservis bedelleriyle Beşiktaş'a kazandıran Çebi, Romain Saiss, Nathan Redmond, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar'ı bedelsiz, Dele Alli, Wout Weghorst, Arthur Masuaku ve Tayfur Bingöl'ü de kiralık olarak transfer etti. Çebi bu sezonda yaklaşık 25 milyon avro bonservis harcaması yaptı.

Çebi'nin Beşiktaş'taki son sezonunda transfer dönemi ise sıkıntılı geçti. Yaz kampına hiçbir yeni transferi yetiştiremeyen Çebi yönetimi, resmi maçların başlamasıyla birlikte Beşiktaş'ın bu sezonki kadrosunu oluşturdu. Milot Rashica, Bahtiyor Zaynutdinov, Jean Onana, Arthur Masuaku, Tayfur Bingöl, Emrecan Bulut bonservisleriyle Beşiktaş'a gelirken, Daniel Amartey, Ante Rebic, Alex Oxlade-Chamberlain, Eric Bailly ve Gökhan İnler bedelsiz olarak transfer edildi.

Taraftarla arası açıldı

2019 yılındaki kongrede tüm sandıklardan birinci çıkarak başkanlığı kazanan Çebi'nin taraftarlarla arası görevinin son dönemlerinde açılmaya başladı. Geçen sezonun bir bölümünden itibaren istifa tezahüratlarıyla karşı karşıya kalan Ahmet Nur Çebi ile Beşiktaş taraftarlarının arasındaki gerginlik Lugano maçında zirve yaptı. Beşiktaş'ın 3-2 kaybettiği maçın ardından bir kısım taraftar tribünlerden çıkmayarak protestoyu sürdürdü. Çebi de bu gelişmenin ertesi gününde olağanüstü kongre kararı aldı.

Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı

17.06.2026 14:19:00 / Güncelleme: 17.06.2026 14:25:29
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Danimarka ekibi FC Midtjylland ile eşleşti. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine seri başı olmadan katılan siyah-beyazlı temsilcimiz, ilk ciddi Avrupa sınavını Danimarka'nın dişli ekiplerinden Midtjylland karşısında verecek.

Beşiktaş, turun ilk ayağını kendi seyircisi önünde oynama avantajıyla açacak. Karşılaşmaların takvimi ise şu şekilde belirlendi: İlk Maç 23 Temmuz 2026 tarihinde İstanbul Tüpraş Stadyumu'nda, rövanş maçı ise 30 Temmuz 2026'da Danimarka'daki MCH Arena'da oynanacak.

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı.

Seri başı takımlar arasından siyah-beyazlıların karşısına çıkan FC Midtjylland, Danimarka Ligi'ni geçen sezon ikinci sırada tamamlayan, son yıllarda Avrupa kupalarında adından sıkça söz ettiren, dinamik ve disiplinli bir takım olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Danimarka ekibinde, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ve milli takım forması giyen Aral Şimşir de mücadele ediyor.

Temsilcimiz Beşiktaş, Midtjylland'ı elemesi durumunda adını UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'na yazdıracak. Siyah-beyazlılar, bu turda elenmesi halinde ise yoluna UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndan devam edecek.

Trabzonsporlu Batagov dünyaevine girdi

Trabzonspor'un başarılı savunma oyuncusu Arseniy Batagov, Elizaveta Zolotova ile İtalya'nın ünlü Como Gölü kıyısında düzenlenen görkemli bir törenle hayatını birleştirdi

17.06.2026 14:10:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonsporlu Batagov dünyaevine girdi
Trabzonsporlu Batagov dünyaevine girdi
Trabzonspor'un başarılı savunma oyuncusu Arseniy Batagov, Elizaveta Zolotova ile İtalya'nın ünlü Como Gölü kıyısında düzenlenen görkemli bir törenle hayatını birleştirdi.

Bordo-mavili ekibin savunmadaki önemli isimlerinden Arseniy Batagov, özel hayatında da mutluluğa adım attı. Ukraynalı futbolcu, uzun süredir birliktelik yaşadığı Elizaveta Zolotova ile dünyaevine girdi.

Como Gölü'nde romantik düğün



Genç çift, İtalya'nın en gözde turizm merkezlerinden biri olan Como Gölü kıyısında gerçekleştirilen düğün töreninde aileleri ve yakın dostlarının katılımıyla evlendi. Doğal güzellikleriyle ünlü bölgede düzenlenen törende çiftin mutluluğu dikkat çekti.

Mutluluklarını sosyal medyada paylaştılar

Batagov ve Zolotova, düğün töreninden kareleri sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşırken, paylaşımlar kısa sürede yoğun ilgi gördü. Trabzonsporlu futbolcunun takım arkadaşları ve taraftarlar da genç çifte tebrik mesajları gönderdi.

Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı

17.06.2026 12:56:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı.

Real Madrid yeni sezon öncesi kadrosunu Bernardo Silva ile güçlendirdi. Eflatun-beyazlılar transferle ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Portekizli oyuncu ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.



2017 yılından beri Manchester City forması giyen Bernardo Silva, İngiliz ekibinde 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 19 kupa kaldırma başarısı gösterdi.

İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!

İran Milli Takımı'nda forma giyen ve tek girişlik ABD vizesi biten Mehdi Torabi, 2026 Dünya Kupası'nda gruptaki diğer maçları kaçırabilir

17.06.2026 10:18:00
AA
İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!
İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!
İran Milli Takımı'nda forma giyen ve tek girişlik ABD vizesi biten Mehdi Torabi, 2026 Dünya Kupası'nda gruptaki diğer maçları kaçırabilir.

İran Futbol Federasyonu, Yeni Zelanda ile Los Angeles'ta oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları G Grubu mücadelesi için milli takımla ABD'de bulunan 31 yaşındaki oyuncunun tek girişlik vizesinin bittiğini ve yenisi için başvuruda bulunduklarını duyurdu.

İran, gruptaki diğer maçlarında 21 Haziran Pazar günü Belçika, 27 Haziran Cumartesi günü Mısır ile karşılaşacak.

Yeni Zelanda maçının ardından statta yenilenme antrenmanı yapmasına izin verilmeyen İran Milli Takım kafilesinden kamp yaptıkları Meksika'ya dönmeleri istendi.

Teknik Direktör Amir Ghalenoei, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Derhal ayrılmamız gerektiğini söylediler. Bu durum bizi gerçekten çok zorluyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bizi neden geri gönderdiklerini bilmiyoruz. Çok tuhaf görünüyor. Sanki planlamamızı bizim yerimize başkaları yapıyor gibi. Takımımız, tüm Dünya Kupası'ndaki en çok baskı gören, en mazlum takımdır." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'nda yarın 4 maç var

Turnuvada yarın oynanacak maçların programı şöyle

17.06.2026 10:12:00
AA
Dünya Kupası'nda yarın 4 maç var
Dünya Kupası'nda yarın 4 maç var
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı A, B, K ve L Grubu'nda oynanacak 4 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, K Grubu'nda Başakşehir'den Eldor Shomurodov ve Abbosbek Fayzullaev'in formasını giydiği Özbekistan ile Galatasaray'dan Davinson Sanchez'in yer aldığı Kolombiya, Mexico City Stadı'nda TSİ 05.00'de karşılaşacak.

Turnuvada yarın oynanacak maçların programı şöyle:

L Grubu: Gana - Panama, Toronto Stadı, TSİ 02.00

K Grubu: Özbekistan - Kolombiya, Mexico City Stadı, TSİ 05.00

A Grubu: Çekya - Güney Afrika, Atlanta Stadı, TSİ 19.00

B Grubu: İsviçre - Bosna-Hersek, Los Angeles Stadı, TSİ 22.00

Kader maçına sabıkalı hakem!

A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran'da Paraguay ile oynayacağı mücadeleyi El Salvadorlu hakem Ivan Barton yönetecek

16.06.2026 22:33:00
İhlas Haber Ajansı
Kader maçına sabıkalı hakem!
Kader maçına sabıkalı hakem!
A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran'da Paraguay ile oynayacağı mücadeleyi El Salvadorlu hakem Ivan Barton yönetecek.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. 20 Haziran TSİ 06.00'da San Francisco Bay Area Stadyumu'nda oynanacak müsabakada El Salvadorlu hakem Ivan Barton düdük çalacak. Barton'un yardımcılıklarını David Moran ve Antonio Pupiro yapacak. Müsabakanın 4. hakemi Jamaikalı Oshane Nation olacak.

Tepkiler



2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki kritik ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'mızın mücadelesine El Salvadorlu hakem Ivan Barton'ın atanması, spor kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı.

Turnuvadaki kaderimizi yakından ilgilendiren bu zorlu viraj öncesi yapılan hakem seçimi, hem coğrafi yakınlık unsurları hem de hakemin geçmişteki sabıkası nedeniyle sert eleştirilerin hedefi oldu.

Türk futbolseverler ve spor yorumcuları, rakibimiz Paraguay bir Güney Amerika (CONMEBOL) ülkesi olmasına rağmen, Latin Amerika kültürüne ve bölgesine yakın bir El Salvador (CONCACAF) hakeminin bu maça verilmesini doğru bulmuyor.

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerde, bu durumun sahaya gizli bir "bölge kayırmacılığı" veya taraflı yönetim olarak yansıyabileceği endişesi dile getiriliyor.

Eleştirilerin odak noktasındaki tek konu coğrafi yakınlık da değil. Hakem Ivan Barton'ın geçmiş yönetimleri ve aldığı cezalar da güvensizliği artırıyor.

Kendi ülkesinde ve uluslararası turnuvalarda adı sık sık skandallarla anılan Barton, henüz çok yakın bir tarihte (Şubat 2026'da) yönettiği bir müsabakada yaptığı büyük kural hatası nedeniyle 2 maç men cezası almıştı.

Böylesine taze sabıkalı ve kendi federasyonu tarafından bile cezalandırılmış bir hakem triosunun, Dünya Kupası gibi dev bir arenada Millilerin kader maçına atanması şaşkınlıkla karşılandı.

Ayrıca Barton'ın kart çıkarma konusundaki agresif tavrı ve maçın ritmini bozan düdükleri, teknik heyeti de düşündürüyor. Sert oyuna zaman zaman göz yuman ancak itirazlarda çok kolay kırmızı karta başvuran El Salvadorlu hakemin, milli takımımızın oyun kimyasına zarar verebileceğinden korkuluyor.

Italiano 'eski yıldız'ını istiyor


 
 
Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano'nun transfer listesindeki BİR numaralı çılgın hedefi ortaya çıktı: Nico Gonzalez! Floransa’da birlikte tarih yazan ikili, bu kez siyah-beyazlı formayla destan yazmak için buluşmak istiyor. 
 

16.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor

Vincezo Italiano'nun gelişiyle birlikte Beşiktaş'ta transfer kulisleri hareketlendi. Italiano'nun imzasının ardından, Fiorentina döneminde birlikte harikalar yarattığı ve kariyer zirvesini yaşattığı eski "prensi" Nico Gonzales siyah-beyazlıların radarına girdi.







Fiorentina'nın yıldızı

İkilinin Floransa'da geçirdiği 3 sezonda kurduğu sarsılmaz bağ, İtalyan basınında da Beşiktaş'ın transfer stratejisine dair güçlü iddiaları beraberinde getirdi.
Fiorentina döneminde İtalyan hocanın sahada mutlak taktiksel özgürlük tanıdığı Nico González, Italiano'nun 4-3-3 sisteminde adeta bir lokomotif görevi üstlenmişti.







Her zaman çok beğendi

Italiano, her fırsatta "O bu takımın itici gücü, kalitesiyle onu sahadan çıkarmak imkansız" diyerek Arjantinliyi el üstünde tutarken, Premier Lig'den gelen dev tekliflere karşı da oyuncusuna siper olmuştu.
Nico Gonzalez de Italiano'nun hücum odaklı felsefesi sayesinde bitiriciliğini bir üst seviyeye taşıdığını belirterek, hocasına olan bağlılığını her röportajında dile getirmişti.







İlk temas kuruldu

Şu sıralar Juventus ile sezonu kiralık geçirdiği Atletico Madrid arasındaki bonservis pazarlıklarının odağında olan Nico Gonzalez'in menajeri ile ilk temas kuruldu. Şu an için bu temas ilgi seviyesinde... Eğer iki Avrupa devi arasında net bir anlaşma sağlanamazsa siyah-beyazlılar, Juventus'a resmi teklif yapacak.
Beşiktaş, İtalyan hocanın agresif, baskılı ve yüksek tempolu oyun felsefesine doğrudan uyum sağlayacak Nico gibi "tanıdık" yıldızları kadrosuna katarak şampiyonluk yarışında rakiplerine gözdağı vermeyi hedefliyor.

Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?

Mazbatayı alıp işe koyulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbol aklı Oğuz Çetin ve scout ekibinin önüne getirdiği dünyaca ünlü Nathan Ake'nin boyuna takıldı! Trabzonspor’un dev forveti Paul Onuachu’yu hatırlatan efsane başkan, kurmaylarına ilk ciddi fırçasını attı. Çetin'in Milan Škriniar'ın yanına düşündüğü kusursuz sol ayak için Başkan Aziz Yıldırım'ın ikna edilmesinin çok zor olduğu haberleri geliyor

16.06.2026 16:03:00
Haber Merkezi
Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?
Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?
Fenerbahçe'de mazbatasını alarak resmen yeni dönemi başlatan Başkan Aziz Yıldırım, transfer çalışmalarına kendi sert felsefesiyle damga vurmaya başladı. Futbol aklı Oğuz Çetin ve scout ekibinin önüne getirdiği dünyaca ünlü sol stoper Nathan Ake'nin bir stoper için kısa olan boyunu gören Yıldırım eski günlerini aratmayan bir tepkiyle cevap verdi.






UCHE VE HÖGH GİBİ STOPER İSTİYOR

Geçmişte Uche, Högh, Lugano ve Kjaer gibi "duvar" stoperle çalışan efsane başkan, 1.80'lik Ake yüzünden kurmaylarına ilk ciddi fırçasını attı.

İddialara göre Çetin'in listesinde Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké de yer alıyordu. Oyuncunun 1.80'lik boyunu görünce kızan Yıldırım, Süper Lig'in sert fiziğine ve Trabzonspor'un dev forveti Paul Onuachu'ya da gönderme yaparak, "emin misiniz?" diyerek imalı bir sorgulama yaptı.






31 YAŞINDAKİ AKE İSTENMEYEN ADAM

Teknik heyetin Nathan Aké ısrarının arkasında ise tamamen modern futbolun taktiksel şifreleri yatıyor. Manchester City'nin Pep Guardiola sonrası bütçe açmak için bırakmaya sıcak baktığı 31 yaşındaki yıldız, tam bir oyun kurucu.






10.7 MİLYON DOLAR MAAŞI VAR

Kurmaylar, sert ve kesici olan Milan Škriniar'ın yanına; geriden kusursuz oyun kuran, sol bek melezliği olan ve elit liglerde kupalar kaldırmış Aké'nin "temiz sol ayağıyla" ilaç olacağı raporunu sundu.

Ancak bu transferin önünde tek engel Aziz Yıldırım'ın "boy ve sertlik" kriteri değil; oyuncunun haftalık 160 bin Sterlin (yıllık yaklaşık 10.7 milyon Dolar) bulan devasa maaşı da zorluyor.






Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"

Aziz Yıldırım ve kurmaylarının alt yapıdan yetişen Merih Demiral ismine neden mesafeli yaklaştığı ortaya çıktı. Yaklaşık 10 yıl önce Florya'da oynanan Galatasaray maçında yaşanan ve genç stoperin Fenerbahçe formasını yere fırlatarak "Bir daha bu kapıdan girmem" diyerek yemin edip gitmesine yol açan kriz dönüşünün önündeki en büyük engel olduğu iddia edildi

16.06.2026 15:58:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"
Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"
Fenerbahçe'nin yeni seçilen Başkanı Aziz Yıldırım rakibi Hakan Safi'nin "anlaştım" dediği Mason Greenwood, Hakan Çalhanoğlu ve Luis Suarez gibi dünya yıldızlarına ilgi göstermedi... kulübün altyapısından yetişen Merih Demiral'ın da üzerini çizdi.






OĞUZ ÇETİN GEREKSİZ LÜKS GÖRDÜ

Oğuz Çetin önderliğindeki futbol aklı savunma hattına aranan profilin "sol ayaklı ve top yapabilen bir stoper" (Skriniar'ın yanına) olduğunu belirterek Merih'i taktiksel açıdan "gereksiz lüks" olarak değerlendirdi. Ancak bu kararın arkasında 10 yıl önce yaşanan kriz ve kırgınlık olduğu da iddia edildi.






2016 YILINDA YAŞANAN DEV KRİZ

Krizin ilk ve en büyük kırılma noktası, 2016 yılında Florya'da oynanan Galatasaray U21 maçında yaşandı. Dönemin altyapı sorumlusu Şenol Çorlu tarafından oyundan alınan Merih, bu karara çok sinirlenerek Fenerbahçe formasını yere fırlattı.

SEMİH ÖZÜ'NÜN UNUTULMAZ İDDİASI

Bu olayın ardından ceza olarak U19 takımına gönderilen ve sadece antrenmanlara çıkmasına izin verilerek dışlanan stoper, altyapı antrenörü Semih Özü'nün ifadesiyle "bir daha bu kulübün kapısından girmeyeceğine dair büyük bir yemin" ederek kulüple iplerini tamamen kopardı.






AYLIK BİN 500 TL TEKLİFİ BEĞENMEDİ

Kulübün profesyonel sözleşme aşamasında Merih'e dönemin şartlarında asgari ücret seviyesinde (aylık 1.500 TL) bir maaş teklif etmesi de bardağı taşırdı. O dönem Aziz Yıldırım yönetiminin altyapıdan ayrılmak isteyen gençlere karşı genel tavrı, "Fenerbahçe aidiyeti hissetmeyen, gitmek isteyene zorluk çıkarılmaz, kapı açık" şeklindeydi.

ALTYAPI BAŞARISIZLIĞI OLDU

Yönetim bu ayrılığı büyük bir kayıp olarak görmese de, Merih'in Juventus ve Sassuolo gibi devlerde parlaması tribünler tarafından uzun süre Yıldırım hanesine "altyapı başarısızlığı" olarak yazıldı. Yıllar sonra İtalya'da konuşan Merih ise kulübe değil, dönemin idari şahıslarına kırgın olduğunu belirterek, "Fenerbahçe içimde her zaman bir yara, bir ukte olarak kaldı" sözleriyle yaşananları özetlemişti.

Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası

Dünya Kupası ilk maçında Ekvador’u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili’nde, Trabzonspor’un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbolla geceye damga vurdu

16.06.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'na zafer dansıyla damga vuran Trabzonsporlu Christ Inao Oulai için transfer kazanı kaynıyor! Fildişili yıldız için bordo-mavililerin 60 milyon Euro'luk rekor planı işlerken, milli takım kampında Galatasaray bombası patladı. Singo'nun yoğun baskısına rağmen Trabzon'da kopan ipler transferin kaderini belirledi.






Dünya Kupası ilk maçında Ekvador'u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili'nde, Trabzonspor'un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbol ve maç sonu yaptığı zafer dansıyla geceye damga vurdu.






Turnuvayı oyuncu için büyük bir vitrin olarak gören bordo-mavili yönetimin beklentisi çok yüksek. Trabzonspor, Fildişili orta sahanın turnuva sonrasında 60 milyon Euro barajını aşarak Türk futbol tarihinin rekor bonservis bedeliyle Avrupa'ya transfer olmasını hedefliyor.






SINGO GALATASARAY İÇİN ÇALIŞIYOR

Oyuncunun ismi yurt içinde de sıcaklığını koruyor... keza geçen sezonun ortasında Galatasaray, Oulai'yi kadrosuna katmak için yoğun bir baskı kurmuş ancak bordo-mavili kulüpten vize alamamıştı.

Şu sıralar milli takımdan arkadaşı Wilfried Singo'nun, Oulai'yi Galatasaray'a gitmeye ikna etmek adına milli takım kampında yoğun bir pres uyguladığı iddia ediliyor.






TRABZONSPOR İLE GALATASARAY KOPTU

Ancak Singo'nun bu yoğun baskısına ve arka plandaki transfer iddialarına rağmen iki kulüp arasındaki köprüler tamamen atılmış durumda.

Trabzon'da oynanan son lig maçında yaşanan olayların ardından Trabzonspor ile Galatasaray arasında ipler koptu. Bu gerilim nedeniyle iki camia arasında şu anda hiçbir resmi veya gayriresmi transfer görüşmesi yürütülmüyor.






AYNI ZAMANDA GÖVDE GÖSTERİSİ

Trabzonspor yönetimi, yaşananların ardından yıldız oyuncusunu ezeli rakibine kaptırmaya kesinlikle niyetli değil. Bordo-mavililer, Dünya Kupası'nda piyasasını iyice parlatan Oulai'yi doğrudan Avrupa'nın dev kulüplerine, hedefledikleri astronomik rakamlara satarak hem finansal rahatlamayı hem de gövde gösterisi yapmayı planlıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.