logo
21 HAZİRAN 2026

Sörloth konuştu

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Alexander Sörloth, geçtiğimiz sezon en büyük hedeflerinin Süper Lig şampiyonluğu olduğunu ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

22.08.2020 22:20:00
Sörloth konuştu
Sörloth konuştu
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Alexander Sörloth, geçtiğimiz sezon en büyük hedeflerinin Süper Lig şampiyonluğu olduğunu ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Sörloth, gol kralı olmasını ise 'ekstra bir başarı' sözleriyle nitelendirdi.
 
Geçtiğimiz sezon attığı 24 golle Süper Lig'in 'gol kralı' olan Sörloth, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. İyi bir sezonu geride bıraktıklarını belirten başarılı futbolcu, "İnişler, çıkışlar yaşadığımız bir sezon oldu ama Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmamız bizi çok mutlu etti. Aslında iki hedefimiz vardı. Biri Süper Lig'de şampiyon olmak, bir diğeri ise Türkiye Kupası'nı kazanmaktı. Bunlardan sadece birini gerçekleştirebildik ve Türkiye Kupası'nı kaldırdık. Aslında bu durum yeni sezon için takımımızı daha da iştahlandırıyor. Sezonun geneline baktığımızda iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum" dedi.
 
"Gol kralı olmak ekstra bir başarı oldu"
 
Takımın hücum yönünün güçlü olduğuna dikkat çeken Alexander Sörloth, "Trabzonspor'a gelme sebeplerimin başında bir hücum takımı olması geliyordu. Buraya gelmeden önce takımımızdaki bu potansiyeli görmüştüm. Oyuncuların kalitesi ve bana asist yapacak takım arkadaşlarımızın olması dikkatimi çekmişti. Trabzonspor'u seçme sebeplerimden en önemlisi de buydu. Bir forvet oyuncusu için çok önemli bir konu bu. Oynadığınız takıma adaptasyonunuzu arttıracak etkenlerin başında geliyor. Takımımızın en büyük özelliği bir hücum takımı olması. Herkesin bildiği gibi geçtiğimiz yıl açık ara Süper Lig'in en çok gol atan takımı bizdik. Bir hücum oyuncusu olarak aradığınız şeyler bunlardır. Kendim olarak da takım olarak da başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Gol krallığı, özgüvenime biraz daha katkıda bulundu. İstediğim ve olmaya çalıştığım bir yerdi. Tabii ki en büyük hedefimiz Süper Lig'de şampiyon olmaktı ama bunu başaramadık. Gol kralı olmak benim için ekstra bir başarı oldu" ifadelerini kullandı.
 

 
"Trondsen'in yeteneklerini herkes görecek"
 
Yeni transfer Anders Trondsen hakkında da düşüncelerini söyleyen Sörloth, "Anders Trondsen için burada kendi ülkesinden birinin olması, kendisinden önce Trabzon'da yaşamış ve Trabzonspor'da bulunmuş birinin olması onun işlerini kolaylaştıracaktır. Bunu başarabilecek güçte bir isim. Tabii ki hem benim için hem de Anders için bir arkadaşının Trabzon'da olması çok büyük bir şans. Taraftarlarımız Anders oynamaya başladığında nasıl bir futbol karakteri olduğunu hızlıca öğrenecek. Defansta çok iyi işler yapabilen bir oyuncu. Özellikle sol ayağını çok iyi kullanabilen bir oyuncu. Onun adına işleri daha da zorlaştırmamak için kendisinden çok bahsetmek istemiyorum ama sahada kendini gösterecektir. Oynadığı zaman hangi kalitede, hangi özelliklere sahip olduğu tüm taraftarımız görecek" diye konuştu.
 
"Eddie Newton ne istediğini biliyor"
 
Teknik Direktör Eddie Newton'un ne istediğini bile bir çalıştırıcı olduğunu dile getiren Sörloth, "Yeni bir sezona başlıyorum. Genel olarak antrenmanlara baktığımda seviyenin daha yukarıda olduğunu görüyorum. Geçtiğimiz sezona göre çok daha yüksek bir seviyede çalışıyoruz. Teknik Direktörümüz Eddie Newton'un özellikle hücum anlamında yaptığı antrenmanlar gelişmemizi sağlıyor. Newton'un net fikirleri var. Ne istediğini biliyor. Bizler de ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
"Taraftarlarımız takıma çok bağlı"
 
Trabzon'da taraftarların yoğun sevgisiyle karşılaştığını da ifade eden golcü oyuncu, "Norveç'e gittiğimde biraz daha rahat bir ortamla karşılaşıyorum. Genelde ailemle vakit geçiriyorum. Ancak Türkiye'de taraftarlarımızın çok büyük ilgisi oluyor. Taraftarlarımız Türkiye'nin en iyi taraftarı. Kulübümüze inanılmaz derecede bağlılar. Özellikle Trabzon'da sokağa çıktığımda karşılaştığım insanlar her an sizinle birlikte olmak istiyor. Fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bu da takıma ne kadar bağlı olduklarını gösteriyor. Trabzon'dayken taraftarların yakından ilgi göstermesi bizi çok motive ediyor" dedi.
 
"Her zaman daha iyisine odaklanıyorum"
 
Gol krallığı unvanının kendisi üzerinde baskı oluşturmadığını da belirten Norveçli futbolcu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Aslında baskıyı ben kendi üzerimde oluşturuyorum. Her seferinde daha iyi olmaya, her zaman bir önceki sezondan daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz sezon bildiğiniz gibi 33 gol attım. Bu sezonda hedefim tabii ki bunun üzerine çıkabilmek. Bu süreçte baskı dışarıdan değil kendimden geliyor. Ben her zaman daha iyisini yapmaya odaklanıyorum."



Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-2 yendi

21.06.2026 10:18:00
Anadolu Ajansı
Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi
Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-2 yendi.

Müsabakaya iyi başlayan Almanya, ay-yıldızlı takımın özellikle servislerdeki hatası sonucu 12-8 öne geçti. Almanya, kontrolü elinde bulunduğu seti 25-18 kazanarak 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Vargas'ın etkili servisleriyle 6-3 öne geçen ay-yıldızlı ekip, rakibine mola aldırdı.

Milli takım, bloktaki sayıları ve orta alanda yaptığı hücumlarla farkı 6'ya çıkardı: 14-8. Weske, Alsmeier ve Cekulaev'in etkili mücadelesiyle toparlanan Almanya, skoru 19-19 olarak eşitledi. Çekişmeli şekilde devam eden seti 26-24 kazanan Almanya 2-0 öne geçmeyi başardı.



Müsabakada üçüncü setin ilk bölümü de karşılıklı sayılara sahne olurken son bölümde İlkin Aydın'ın sayılarıyla farkı açan ay-yıldızlı ekip, üçüncü seti 25-19 alarak skoru 2-1'e getirdi.

Maçta dördüncü sette de takımlar karşılıklı sayılar üretirken Almanya, Cekulaev ile 15-14 öne geçti. Daha sonra rakibinin yaptığı hataları Vargas ve İlkin Aydın'ın performansıyla iyi değerlendiren ay-yıldızlı ekip, seti 25-22 kazanarak durumu 2-2 yaptı.



A Milli Kadın Voleybol Takımı, daha iyi bir mücadele sergilediği son seti 15-13 alarak müsabakadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, ligde 5. galibiyetini elde etti. Almanya ise 5. kez mağlup oldu.

Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0

Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.

21.06.2026 10:14:00
Haber Merkezi
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.



Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti. Puanı bulunmayan Tunus ise gruptan çıkma şansını kaybetti.

Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

21.06.2026 10:08:00
Anadolu Ajansı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

Gruptaki ilk maçında Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü Almanya'ya atan Curaçao, Ekvador beraberliği ile de turnuva tarihindeki ilk puanını almayı başardı.

Almanya'nın 6 puanla son 32 turuna kalmayı garantilediği grupta, Fildişi Sahilleri'nin 3, Ekvador ve Curaçao'nun 1'er puanı bulunuyor.

Curaçao kalecisi Eloy Room, yaptığı 15 kurtarışla ülkesinin ilk puanı almasında büyük pay sahibi oldu.

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde, Venezuela kıyılarının yaklaşık 65 kilometre kuzeyinde yer alan 160 bin nüfuslu bir ada ülkesidir.

Belçikalı golcüye Kartal presi

Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku'ya iki takım ilgi gösteriyor 

20.06.2026 19:00:00
Haber Merkezi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Napoli ile köprüleri atan Romelu Lukaku bu yaz kesinlikle ayrılacak. Belçikalı forvete en fazla ilgi gösteren 2 takımın Beşiktaş ve Anderlecht olduğu öğrenildi.






Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku, Napoli tarafından satış listesine konulmuştu. 33 yaşındaki tecrübeli santrforun 30 Haziran 2027 tarihine kadar mukavelesi var. Yani sözleşmesinin son senesine girmiş durumda...






DAHA UYGUNA BIRAKILABİLİR

İtalyan ekibinin 10 milyon euro civarında bonservis beklentisi vardı. Fakat bugün itibarıyla 1.90 boyundaki futbolcuyu daha uyguna bırakabilecekleri konuşuluyor. Şu anda Belçikalı yıldıza en fazla ilgi gösteren iki kulüp ise Beşiktaş ve Anderlecht... Lukaku şu anda milli takım kampında bulunuyor.






ALTYAPISINDAN ÇIKTI

Anderlecht'in bu transferdeki en önemli kozu; Lukaku'nun kendi altyapılarından çıkması... Belçikalı futbolcu, ülkesine dönmeye karar verirse dengeler değişecek. Ancak Beşiktaş'ın daha cazip maddi koşullar sunabileceği belirtildi. Tecrübeli forvet, kesin kararını Dünya Kupası sonrasında verecek.

Semedo-Samuel değişimi!

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal sonrasında gözler eski oyunculara döndü. Bunlardan biri de Bright Osayi-Samuel... Nijeryalı futbolcunun tekrar Sarı-Lacivertli formayı giyebileceği konuşuluyor

20.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Semedo-Samuel değişimi!
Semedo-Samuel değişimi!
2025 yazında Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Bright Osayi-Samuel, bedelsiz şekilde Birmingham Kulübü'nün yolunu tutmuştu. Bu transfer öncesinde herkes Nijeryalı sağ bekin Beşiktaş'a gideceğini düşünüyordu. Fakat Osayi-Samuel ters köşe yaptı. 28 yaşındaki futbolcu, Birmingham ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzaladı.






SEMEDO TARTIŞILIYOR

Şu anda Fenerbahçe'de Nelson Semedo'nun geleceği tartışılıyor. Tecrübeli futbolcunun kontratı 30 Haziran 2027 tarihinde bitecek. Yani mukavelesinin son senesine girdi. Portekizli oyuncunun 32 yaşına gelmesi ve yaşadığı sakatlık sorunlarının ardından satılması bekleniyor. Yönetim, teklif gelirse değerlendirecek.






UYGUN BİR BEDELLE

İsmail Kartal'ın tekrar Fenerbahçe Teknik Direktörü olmasının ardından Osayi-Samuel'in de takıma dönebileceği konuşuluyor. Birmingham City Kulübü'nün, 1.75 boyundaki savunmacıyı uygun bir bedelle bırakması bekleniyor. Ayrılık sürecinde Nijeryalı futbolcu sürekli Fenerbahçe'den övgüyle bahsetmişti. Önümüzdeki haftalarda çok sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

Emin Bayram bereketi

Galatasaray ve Trabzonspor, Emir Bayram konusunda devredeydi. Onlara Fenerbahçe'nin de katıldığı öğrenildi. Oyuncu Galatasaray dışında başka bir takıma satılırsa, paranın yarısı Cim-Bom'a gidecek

20.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Emin Bayram bereketi
Emin Bayram bereketi
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda 10+4'lük yabancı kontenjanının geçerli olacağını açıklamıştı (değişmezse). Bu sebeple hem yerli hem de genç yabancıların önemi arttı. Bütün takımlar, Türk oyuncu havuzunu derinleştirmeye çalışıyor. Emin Bayram da bu konuda en fazla dikkat çeken isimlerden biri...






4 MİLYONA SATILMIŞTI

Westerlo forması giyen 23 yaşındaki stoper için Galatasaray ve Trabzonspor devredeydi... Fenerbahçe'nin de harekete geçmeye hazırlandığı öğrenildi. 1.92 boyundaki savunmacı, 2024 yazında 4 milyon euro karşılığında Galatasaray'dan Belçika ekibine transfer olmuştu.






2 ÖNEMLİ AVANTAJ

O dönemde yapılan mukavelede 2 önemli madde yer alıyordu:

1- Galatasaray sonraki satıştan %50 pay alacak
2- Satın alma önceliği Galatasaray'da






Yani Emin'e farklı bir takımdan resmi teklif yapılırsa, bu durum Galatasaray'a bildirilecek. Sarı-Kırmızılılar aynı şartları önerirse işi bitirebilecek (oyuncu da ikna edilirse). Cim-Bom, Emin'i istemezse bonservis bedelinin yarısı Sarı-Kırmızılı ekibin kasasına girecek. Galatasaray, altyapısından çıkan oyuncuyu tekrar renklerine bağlayarak UEFA listelerinde avantaj elde etmeyi de planlıyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise ne kadarlık teklif vereceği henüz belli değil. Yani ortalık çok karışık. Emin'in geleceği belirsizliğini koruyor.

İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek


 
Fenerbahçe’de 4. İsmail Kartal dönemi istatistiksel bir evrimi beraberinde getiriyor. Tecrübeli teknik adamın maç başına 2.6 gol ve yüksek savunma disiplini vadeden oyun hafızası, geçen sezonun az top kaybeden ve geçiş hücumlarında elit seviyeye ulaşan yapısıyla birleşiyor. İşte 2026-27 model Fenerbahçe’nin şifreleri.
 

20.06.2026 13:48:00
Haber Merkezi
 İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek
 İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin silüetini değiştirecek

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığı, Oğuz Çetin'in futbol direktörlüğü ve Dirk Kuyt'ın teknik ekibe katılımıyla başlayan yeni dönemde gözler, 2 yıl sonra dönen İsmail Kartal'ın sahaya yansıtacağı taktiksel kimlikte. Kartal'ın bıraktığı 2023-24 sezonu ile geride kalan son sezonun verileri, 2026-27 model Fenerbahçe'nin şifrelerini veriyor.
Yeni sezonda sarı-lacivertlileri bekleyen en net değişim, ön alandaki üretkenlik olacak. İsmail Kartal, takımı bıraktığı dönemde maç başına 2.6 gol ve 4.3 büyük şans üreten, ceza sahası içinden 80 gol bulan bir hücum makinesi yaratmıştı.







Nasıl bir oyun sistemi?

Son sezonda ise bu sayılar maç başına 2.3 gol ve 3.1 büyük şans ortalamasına geriledi. Kartal'ın gelişiyle, son sezondaki ceza sahası dışından harcanan etkisiz şutların (242 şut) azalması ve ceza sahasını paslarla/ortalarla boğan baskılı oyunun geri dönmesi bekleniyor.
İsmail Kartal'ın geçen sezondan entegre etmesi gereken en büyük artı, topa sahip olma kalitesi ve geçiş hücumları. Kartal döneminde maç başına 137.2 top kaybı yapılırken, son sezonda bu sayı 122.9'a düştü.

Ayrıca rakip yarı sahadaki pas isabeti yüzde 72.5'ten yüzde 80.8'e çıktı, kontratak sayısı ise 23'ten 51'e fırladı. Yeni sezondaki hedef; Kartal'ın coşkulu hücum setlerini, son sezonun bu az top kaybeden, keskin geçiş bilinciyle harmanlamak olacak.







Savunmada sıfır hata

Savunma cephesinde Kartal'ın ilk işi, kendi dönemindeki askeri disiplini geri getirmek. Tecrübeli hocanın son sezonunda maç başına 0.8 gol yiyen ve 17 maçta kalesini kapatan savunma, son sezonda 1.1 gol yeme ortalamasına geriledi. En kritik gösterge ise bireysel hatalar.
Kartal döneminde şuta neden olan hata sayısı sadece 3 iken, son sezonda bu sayı 8'e yükseldi. Kartal, son sezonun yüksek top çalma (17.5) dinamizmini korurken, konsantrasyon kaynaklı basit hataları Samandıra'da minimize etmek zorunda.







Dengeli bir takım gündemde

Özetle 2026-27 sezonunda iki farklı felsefenin güçlü yönlerini birleştiren bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Son sezonda düşen duran top ve orta kalitesi (yüzde 28.9'dan yüzde 20'ye gerileyen orta isabeti), teknik ekibe katılan Dirk Kuyt'ın özel çalışmalarıyla yukarı çekilecek.

Hücumda İsmail Kartal'ın ceza sahası etkinliği ve savunma güvenliği geri gelirken, son sezonun düşük top kaybı ve ölümcül kontratak gücü de korunarak daha kompakt bir şampiyonluk takımı inşa edilecek.

Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı


 
Milli takımdaki Galatasaraylı oyuncuların tamamı Samet Akaydın'ı kadrolarında görmek isterken, teknik direktör Okan Buruk 'daha üst düzey bir stoper istiyorum' diyerek son sözü söyledi! Ozan Kabak, Emin Bayram ve Yusuf Akçiçek isimleri üzerinde durulurken, genç savunmacıların yedek kalma endişesi Galatasaray'ın yerli stoper denklemini zora soktu.

20.06.2026 13:37:00
Haber Merkezi
  Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı
  Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı

Galatasaray yerli takviyeler için de çalışmalarını sürdürürken, savunma hattı için sürpriz isimlere gündeme geliyor gidiyor... bunlardan birisi de Milli Takım'da yer alan Samet Akaydın. Sarı-kırmızılı ekipte forma giyen yerli oyuncuların tamamının, yakından tanıdıkları Samet'i takımda görmek istediği ve Okan Buruk'a bu doğrultuda olumlu görüş bildirdiği biliniyor.
Oyuncunun da Galatasaraylı futbolcularla sürekli bir arada olması bu ihtimali kuvvetlendirse de transfer teknik heyet engeline takıldı. Teknik direktör Okan Buruk, Samet Akaydın ismine sıcak bakmayarak rotasyonu daha üst profil bir stoperle güçlendirmek istediğini yönetime iletti.







Bu süreçte Galatasaray'a Ümit Akdağ ve Ahmetcan Kaplan gibi genç yerli isimler de önerildi. Ancak Buruk'un "Daha üst düzey bir stoper istiyorum" şeklindeki net tavrı sonrası bu alternatifler de şu aşamada geri plana itildi.

Okan Buruk'un yerli stoper konusundaki önceliği sakatlıktan dönüş sürecinde olan Ozan Kabak. Deneyimli teknik adam, eğer Ozan Kabak transferi gerçekleşmeyecekse listedeki diğer iki yerli aday olarak Emin Bayram ve Yusuf Akçiçek'i belirledi. Buruk, her iki oyuncunun da rotasyona derinlik katabileceği raporunu sundu.







Ancak bu formüldeki en büyük engel oyuncuların kariyer planlaması oldu. Hem Emin Bayram hem de Yusuf Akçiçek, yeni sezonda kulübede beklemek ve yedek stoper konumuna düşmek istemiyor. Düzenli olarak ilk 11'de oynayabilecekleri bir projede yer almayı hedefleyen genç savunmacıların bu yaklaşımı, Galatasaray'ın yerli stoper arayışındaki denklemi zorlaştırıyor.

Beşiktaş’a sürpriz öneri

Bonservisi Wolfsburg'da bulunan ve sezonun ikinci yarısını Rangers'ta kiralık geçiren Andreas Skov Olsen, menajerler aracılığıyla Beşiktaş'a önerildi

20.06.2026 13:36:00
Haber Merkezi
Beşiktaş’a sürpriz öneri
Beşiktaş’a sürpriz öneri
Bonservisi Wolfsburg'da bulunan ve sezonun ikinci yarısını Rangers'ta kiralık geçiren Andreas Skov Olsen, menajerler aracılığıyla Beşiktaş'a önerildi. 26 yaşındaki kanat oyuncusuyla ilgili gerekli değerlendirme yapıldı.


Beşiktaş'ın kanat takviyesi planladığını menajerler biliyor... Bu sebeple kulübe çok sayıda futbolcu öneriliyor. Bunlardan birinin de Andreas Skov Olsen olduğu öğrenildi. 26 yaşındaki Danimarkalı sağ kanat, kış döneminde Wolfsburg'dan Glasgow Rangers'a kiralanmıştı...







BUNDESLİGA'DAN DÜŞTÜLER

Wolfsburg, Bundesliga'dan düştü. Glasgow Rangers ise satın alma opsiyonunu kullanmadı. Andreas Skov Olsen, Alman ekibine dönmek istemiyor.







Mukavelesi ise 30 Haziran 2029 tarihine kadar sürüyor. Beşiktaş'ta oyuncunun durumu değerlendirildi. Ancak olumlu bir karar çıkmadı.






SAKATLIK VE FORM DURUMU

1.87 boyundaki futbolcuya sakatlık geçmişi ve çalkantılı grafiği sebebiyle sıcak bakılmadı. Özetle Andreas Skov Olsen önerisi geri çevrildi.







Beşiktaş, her iki kanat bölgesine de daha yüksek profilli isimler eklemek istiyor. Önceki yıllardaki problemlerin tekrarlanmaması için çalışılıyor.

Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı


 
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemini başlamadan bitiren transfer krizinin perde arkasındaki detaylar aralanmaya devam ediyor! İddialara göre çift forvet ısrarı ve Talisca vetosuyla başlayan gerilim, Kocaman'ın Marco Asensio için 'yeri yok, verim alamazsam yerine takviye isterim' restiyle zirve yaptı. 

20.06.2026 13:29:00
Haber Merkezi
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı

Aykut Kocaman, neden Fenerbahçe'ye teknik direktör olamadı? Çok net... Asensio'yu istemedi. Dünyaca ünlü yıldızın taktik tahtasından silinmesine çılgına dönen Başkan Aziz Yıldırım, son ana kadar arkasında durduğu tecrübeli hocanın biletini tek kalemde kesti. Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman dönemi başlamadan kapandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın son ana kadar arkasında durduğu Kocaman'dan vazgeçme nedeni, iddialara göre tecrübeli teknik adamın transfer planlamasındaki katı ve şaşırtıcı talepleri oldu.







Talepleri bitmedi

Yıldırım'ın bu kararın ardından vakit kaybetmeden İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzalaması, kulüpteki krizin büyümeden önüne geçti. Krizin temelinde, Kocaman'ın yeni sezonda ısrarla çift forvetli bir sistem oynamak istemesi yatıyordu. Aziz Yıldırım'ın transfer dönemi başından beri "2 forvet alacağız" açıklamalarının arkasında bu plan yer alıyordu. Ancak sistem dayatması, yönetim kuruluyla teknik kadro arasındaki ilk fikir ayrılıklarını da beraberinde getirdi.







Asensio'ya yeni rol

Sistem tartışmalarının yanı sıra, kadro yapılanmasındaki isimler ipleri tamamen kopardı. Aykut Kocaman, taraftarın beğendiği Talisca'nın kadrosunda kesinlikle yeri olmadığını net bir dille belirtti. Marco Asensio'yu ise kafasındaki 4-4-2 sisteminin sağ kanat oyun kurucusu olarak düşündüğünü, ancak oyuncudan verim alamama ihtimaline karşı mutlaka alternatif bir sağ kanat transferi yapılması gerektiğini savundu. İddialara göre hatta bu bölge için "En kötü ihtimalle Sidiki'yi oynatırım ama Asensio'ya net bir yerim yok" resti, yönetimin sabrını taşıran hamlelerden biri oldu. Kocaman'ın savunma hattındaki radikal talepleri de bardağı taşıran son damla oldu. Mevcut kadrodan kaleci Ederson'un kesinlikle takımda kalmasını istenirken, Semedo'nun ise takımdan gönderilmesi rapor edildi.







Oosterwolde'yi de beğenmiyordu

Sol bek ve sol stoper arayışları sürerken, Jayden Oosterwolde için "Ne sol stoper olur ne de sol bekte yeterli" şeklinde olumsuz rapor verilmesi ve yeni bir sol bek ısrarı, Aziz Yıldırım'ı tamamen vazgeçme noktasına getirdi.
Aykut Kocaman'ın hem maliyetli transfer talepleri hem de eldeki yıldızlara karşı mesafeli tutumu, Aziz Yıldırım'ın geri adım atmasına neden oldu.







Kadroda sorun yok

Çünkü Aziz Yıldırım aslında eldeki kadroyu beğeniyordu... 4 takviye ile "yenilmez" olacaklarını ve söz verdiği şampiyonluğa oynayacaklarına inanıyordu. Kulübün geleceğini riske atmak istemeyen Yıldırım, son ana kadar desteklediği Kocaman projesini rafa kaldırarak, camiayı ve kulüp dinamiklerini yakından tanıyan İsmail Kartal'ı 1 yıllığına göreve getirdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.