Gazze'de katliamın başladığı ilk günlerde, Amerika başta olmak üzere Batı ülkelerinin yönetici takımı İsrail'i ziyaret için adeta sıraya girdikleri günlerde, 'Uygar dünya aygırlığı Seçti' başlığı altında bir yazı yazmıştım.
İnsanın, insanlığın kanını donduran katliam ve soykırım saldırılarının aralıksız devam ettiği günler, neredeyse 50 rakamına ulaşmak üzere ve bu korkunç durum karşısında, ülke halklarını ayrı tutarak tüm dünya ülkelerinin yönetici taifesi, ne yazık ki aygırlığı seçti demek zorunda kalacağız.
'Uygar dünya aygırlığı seçti' derken güya İslam dünyasını bu tanımın dışında tutmaya gayret etmiştik, yanılmışız, aksine bu tanımın içinde yer almayı İslam dünyası daha fazla hak ediyor.
Diğer ülkelerin halkları neredeyse topyekûn isyan halinde, her hafta sonu milyonlara varan kalabalıklarla kent meydanlarını doldurup soykırımcı İsrail'i lanetlerken, İslam ülkelerinde nerdeyse çıt çıkmıyor.
Kâbe'de Umre ziyaretçileri arasında mazlum Filistinliler için dua edenlerin ve katil İsrail'e lanet okuyanların tutuklandıkları, gözaltına alındıkları hakkında haberler yayıldığı halde, hâlâ, delikanlı bir ulema gurubu çıkıp, 'bu ortamda, hac ve umre ziyaretleri Müslümanlar üzerinden sakıt olmuştur, o diyara gidişler derhal durdurulmalıdır' diyemedi.
Gazze'de açıklanan ölü sayısını en az üçle, dörtle çarpmak gerektiği halde, enkazlardan çıkarılıp defnedilenlerin kat kat fazlası, yıkıntıların altında mecburiyetten çürümeye ve erimeye terkedildiği halde, İslam ülkelerinden hiçbirinin, İsrail ile diplomatik ilişkilerini, ticari ilişkilerini ve lojistik desteklerini kesmedikleri bilinmektedir.
Göstermelik toplantılar düzenleyip, soykırımcı İsrail'i ve destekçilerini her manada ve her alanda boykot kararı dahi alamadan dağılan ülke yöneticilerinin kardeşlikleri kaç para eder ve candan yandıklarına kim inanır?
Bir buçuk aydan beri, Gazze ve çevresindeki kentleri atom bombası atılmıştan bin beter hale getiren ve bu vahşetini de hiç umursamadan devam ettiren soykırımcı terör devletinin uçaklarına yakıt temin edenler, ordusuna gıda sevkiyatını kesmeyenler, her türlü lojistik desteklerini devam ettirenler bilsinler ki, bugün yaşayan sekiz milyar insanlık aleminin nezdinde de, gelecek kuşaklar nezdinde de yüzleri kara, vicdanları kara ve isimleri kara olarak anılacaklardır.
Devam etmekte olan bu korkunç soykırım karşısında, dünyanın sessizliği bir yana, güya İslam dünyasının sessizliği, hissizliği, umursamazlığı ve duyarsızlığı gerçekten ürkütüyor ve korkutuyor.
- Bir gram güven bir kilo altından pahalı / 22.05.2025
- Gençlik Bayramında gençliğin hali / 20.05.2025
- Dünya yansa bir bağ otu yanmayan tipler / 19.05.2025
- “Ey basiret ehli ibret alınız” / 11.05.2025
- Kavmi de Karun’a nasihat etmiş / 10.05.2025
- Ekmekten aştan bîhaber iktidar / 07.05.2025
- Bozulmamış ne kaldı? / 05.05.2025
- Aç bırakanlar ağlamayı da yasaklıyorlar / 02.05.2025
- Gözenin başında kim var? / 01.05.2025