logo
14 MAYIS 2026

Spurs'un yıldızı sezonu kapattı

NBA takımlarından San Antonio Spurs'ün yıldız basketbolcusu LaMarcus Aldridge, sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı.

09.06.2020 11:10:00
Spurs'un yıldızı sezonu kapattı
Spurs'un yıldızı sezonu kapattı
NBA internet sitesinden yapılan açıklamada, Batı Konferansı ekiplerinden San Antonio Spurs'ün deneyimli oyuncusu LaMarcus Aldridge'in sağlık durumu hakkında bilgi verildi. Sağ omzundan ameliyat edilen Aldridge'in sezonun geri kalanında görev alamayacağı ifade edildi.

34 yaşındaki basketbolcu, NBA'de geride kalan sezonda 18.9 sayı, 7.4 ribaund, 2.4 asist ve 1.6 blok ortalamalarıyla oynamıştı.

Korona virüs nedeniyle ertelenen NBA'de sezonun kalan bölümü için yapılan yeni formata göre Spurs, 22 takım içerisinde yer alıyor.



UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor

Camianın karışık duygularla beklediği "15 milyon Euro’luk UEFA cezası" dosyasında kritik bir viraj dönüldü. Sadettin Saran yönetimi ve kulüp hukukçularının yürüttüğü diplomasi, Fenerbahçe’yi yaptırım kıskacından çekip çıkarmak üzere. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve döviz kurundaki sert dalgalanmaları "mücbir sebep" olarak masaya konuldu. Bankalar Birliği’nden çıkış hamlesiyle finansal ciddiyetini kanıtlayan yönetim, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’nu ikna etmeyi başardı. Top artık UEFA'da

14.05.2026 13:18:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
Fenerbahçe camiası, haziran başında açıklanacağı konuşulan ve kulüp bütçesini sarsacağı tahmin edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezasına dair umutlu bir bekleyiş içine girdi. Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre, sarı-lacivertli hukukçuların ve finans kurmaylarının hazırladığı "ekonomik savunma paketi", UEFA yetkililerinin kafasını karıştırdı.






SAVUNMALAR MAKUL BULUNDU

Gelen bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi, savunmasını sadece kulüp harcamaları üzerine değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu özel ekonomik koşullar üzerine kurdu. Özellikle Euro/TL kurundaki öngörülemez artış ve yüksek enflasyonun kulüp bilançosundaki "kağıt üzerindeki" zararları nasıl tetiklediği, grafiklerle ve bağımsız denetçi raporlarıyla UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na (CFCB) sunuldu.






UEFA İYİ NİYET OLARAK GÖRDÜ

UEFA'nın, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmaları "mücbir sebep" kategorisinde değerlendirmeye sıcak baktığı ve kulübün son dönemdeki Bankalar Birliği borç tasfiyesi ile sermaye artırımı hamlelerini "iyi niyetli ve sürdürülebilir finansal yönetim" olarak kabul ettiği belirtiliyor.






KEREM, MOURINHO VE CARLOS

Jose Mourinho, Kerem Aktürkoğlu ve Diego Carlos gibi isimlerin maaşlarının bir kısmının sponsorlar tarafından karşılanmasına dair sıkıntılar da masada çözüldü.

Yönetim, tüm ödemelerin kayıt altında olduğunu ve bu modelin kulüp üzerindeki nakit yükünü azaltarak finansal sürdürülebilirliğe hizmet ettiğini kanıtladı.






HAKAN SAFİ AÇIKLAMIŞTI

Zaten daha önce başkan adayı Hakan Safi, TFF ile elele vererek sorunu aştıklarını açıklamıştı.  Kulüp koridorlarında da, "cezadan yırtmanın formülü bulundu, artık top UEFA kurumlarında" yorumları yapılıyor. Resmi açıklamanın haziran ayının ilk haftasında yapılması beklenirken, sarı-lacivertli camia seçim öncesinde transfer sürecini doğrudan etkileyecek bu karara kilitlenmiş durumda.

Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu

Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu 

14.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu. Chelsea ve Bayern Münih'te Tuchel'in 'beyni' olarak tanınan Zsolt Löw için operasyon başladı. Almanya'ya gidecek yöneticiler, Macar teknik adamla bir araya gelip operasyonun düğmesine basacak.






Tarihi bir başarıyla Süper Lig'e yükselen Amedspor, transfer dönemine bomba bir hamleyle girmeye hazırlanıyor. Sertaç Küçükbayrak ile geçiş sürecini başarıyla tamamlayan Diyarbakır temsilcisi, Süper Lig'deki ilk sezonunda çıtayı en tepeye koydu. Bu yüzden Galatasaray'la sözleşme imzalayıp imzalamayacakları henüz belli olmayan Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın durumu yakından takip ediliyor.






LEIPZIG'IN BAŞINDA KISA SÜRE KALDI

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran, PSG ve Bayern Münih'te dünyanın en büyük yıldızlarını yöneten teknik ekibin kilit ismi Zsolt Löw, Amedspor'un "vizyon projesi" olarak listenin ilk sırasına yerleşti.






RB Leipzig'in başında kısa süreliğine (8 maç) "birinci adam" olarak görünen Macar teknik adamın, Diyarbakır ekibinin sunduğu uzun vadeli projeye sıcak baktığı iddialar arasında.






HER ŞEYİN BAŞINDA OLACAK İSİM

Amedspor yönetimi, sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda kulübün futbol akademisini ve taktiksel kimliğini en baştan inşa edecek bir "modern futbol mimarı" arıyor. Löw'un RB Leipzig ekolünden gelmesi, genç yetenekleri parlatma becerisi ve en üst düzey taktik disiplini, bu tercihin en büyük nedenleri arasında.

Yönetimin bu hafta içinde Almanya'ya çıkarma yaparak Macar hoca ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği sürecin bu görüşmenin ardından şekilleneceği bildirildi.






ÇOK BÜYÜK AVANTAJLARI VAR

Yardımcı antrenör olarak Şampiyonlar Ligi (2021), Bundesliga (2023), Ligue 1 (2019, 2020) ve Avusturya Bundesliga (2015) şampiyonlukları bulunan Löw için taktik dehası deniyor.

Özellikle oyuncularla kurduğu iletişim ve taktiksel analiz yeteneğiyle tanınan Macar hoca futbol otoriteleri tarafından "geleceğin üst düzey teknik direktörlerinden biri" olarak gösteriliyor.

Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak

Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı

14.05.2026 12:45:00
Haber Merkezi
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı. Ernest Muçi ve Szymanski gibi ligin marka isimlerine harcanacak kaynağın Gustavo Sa'ya kanalize edilmesi için tüm riskleri aldı. Talisca'dan daha iyi dediği Portekizli için 3-4 yıl sonra 50 milyon Euro'ya satacakları sözünü verdi.






Bu sezon uzun süre şampiyonluk hayalleri kuran ve dün gece Gençlerbirliğini yenerek Türkiye Kupası'nda finale kalan Trabzonspor, Fatih Tekke'nin talebi ve Ertuğrul Doğan'ın onayıyla tarihi bir transfer hamlesi yapmak için gaza bastı. Scout ekibinin öve öve bititmediği Famalicão'nun genç yıldızı Gustavo Sá için Tekke bizzat sorumluluk alarak Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev" bir bütçe için onay aldı.






TALISCA'NIN GENCİ VE YETENEKLİSİ

Tekke; Ernest Muçi ve Szymanski gibi isimlere harcanacak bütçenin tek bir isme, Portekizli dahi çocuk Gustavo Sá'ya yatırılması için Başkan Ertuğrul Doğan'dan tam yetki aldı.

Genç teknik adamın, 1.89'luk devi "Talisca'nın çok daha genci, fiziksel olarak daha güçlüsü ve potansiyel olarak çok daha iyisi" olarak tanımladığı öğrenildi.






TERCİH NEDENİ BİLE ÇOK HAVALI

Tekke, Başkan Doğan'a verdiği sözde, "Bu çocuk bugün 20 milyon Euro eder ama 3-4 sezon sonra onu 50 milyon Euro'dan aşağıya satmayız. Geleceğin dünya starını Trabzonspor formasıyla izletebiliriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı karşısında kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Muci ve Szymanski için belirlediği 20 milyon euro'lu toplam bütçeyi Gustavo Sa'ya yatırmak için onay verdi.

Modern 10 numara tanımını yeniden yazan, hem skor üreten hem de oyunu yönlendiren Gustavo Sa,
Avrupa'nın devleri peşindeyken Trabzonspor'u tercih ederse bu bile ayrı bir hikaye olur.

Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu

"Sergen Yalçın kalsın mı, gitsin mi?" sorusuna cevap arayan Beşiktaş şimdi de 2004'ten sonra doğmuş "4 yabancıyı nereden bulacağız?" krizi ile başbaşa kaldı

14.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu
Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu
"Sergen Yalçın kalsın mı, gitsin mi?" sorusuna cevap arayan Beşiktaş şimdi de 2004'ten sonra doğmuş "4 yabancıyı nereden bulacağız?" krizi ile başbaşa kaldı. Tüm gözler transfere çevrilmişken, TFF'nin yeni sezonda yürürlüğe koyduğu 2004 ve sonrası doğumlu yabancı oyuncu bulundurma zorunluluğu siyah-beyazlıları köşeye sıkıştırdı.
Kadrosunda bu kritere uygun tek bir isim dahi bulunmayan Kara Kartal, rotayı Süper Lig'in parlayan yıldızı Anthony Dennis'e kırdı.






TFF'nin 2004 ve sonrası doğumlu yabancı oyuncu kuralını kararlılıkla devam ettireceğini bizzat Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklaması, Süper Lig transfer piyasasını allak bullak etti. Beşiktaş için bu durum stratejik bir zorunluluğa dönüştü. Kadrosunda bu kriterlere uygun yabancı bulunmayan siyah-beyazlılar, rotayı Göztepe'nin yıldızı Anthony Dennis'e yeniden kırdı.






TERCİH DEĞİL ARTIK ZORUNLULUK

Beşiktaş'ın Dennis'e olan ilgisi yeni değil. Geçtiğimiz Ocak ayında da teknik heyetin raporu doğrultusunda gündeme gelen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu için Göztepe ile dirsek teması kuruldu. Ancak transfer gerçekleşmedi. TFF'nin yeni kuralıyla birlikte "tercih" olmaktan çıkıp "zorunluluk" haline gelen genç yabancı takviyesi için Dennis, listenin en tepesine yeniden kuruldu.






30 MAÇIN 28'İNDE 11 OYNADI

Göztepe'nin 2022 yılında sadece 25 bin Euro'ya kadrosuna kattığı Anthony Dennis, sergilediği performansla "peri masalı" hikayesine imza attı. Mayıs 2026 itibarıyla tahmini piyasa değeri 8-10 milyon Euro seviyelerine çıkan Nijeryalı, bu sezon Göztepe formasıyla çıktığı 30 maçın 28'inde ilk 11 başlayarak istikrar abidesi oldu.






2027'YE KADAR SÖZLEŞMESİ UZADI

Bu sezon yaklaşık 2.400 dakika süre alan Dennis, orta sahanın merkezinde bitmek bilmeyen enerjisiyle dikkat çekiyor. Maç başına kazandığı ikili mücadelelerle ligin en iyi ön liberolarından biri olarak gösteriliyor. Defansif kimliğinin yanına bu sezon eklediği 3 gol, onun "box-to-box" oyuncu evrimini kanıtlıyor.

Beşiktaş'ın işi ise kolay değil. Göztepe, Avrupa kulüplerinin de radarında olan genç yıldızının sözleşmesini geçtiğimiz günlerde 30 Haziran 2027'ye kadar uzattı.

Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor

Galatasaray yönetimi, RAMS Park’ın zeminini yenileme kararını tarihi bir finansal operasyona dönüştürmek için düğmeye bastı

14.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor
Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor
Galatasaray yönetimi, RAMS Park'ın zeminini yenileme kararını tarihi bir finansal operasyona dönüştürmek için düğmeye bastı.

Şampiyonluk kutlamalarında saha içine alınacak 3 bin taraftardan elde edilecek gelirle, hem yeni çimlerin maliyeti karşılanacak hem de kulüp kasasına dev bir ek kaynak aktarılacak.







Galatasaray camiası cuma akşamı 26. şampiyonluğu kutlamaya hazırlanırken yönetim hem kutlama organizasyonu hem de stadın geleceği için ezber bozan bir stratejiye gidebilir...

Yeni sezon öncesi Ali Sami Yen RAMS Park'ın zeminini tamamen yenileme kararı alan sarı-kırmızılı kurmaylar, bu maliyetli operasyonu taraftarın katılımıyla finanse etmeyi planlıyor.







FIRSAT KAPISINA DÖNÜŞTÜ

Saha çimlerinin hibrit teknolojiyle baştan aşağı değiştirilmesinin maliyeti 200 bin ile 400 bin dolar arasında değişiyor. Yönetim, kutlama töreninde saha içine 3 bin taraftarı alma kararı vererek bu maliyeti avantaja çevirmeyi hedefliyor.

Normal şartlarda saha zeminine zarar verebileceği için kaçınılan bu durum, çimlerin zaten sökülecek olması nedeniyle bir fırsat kapısına dönüştü.







EN AZ 300 BİN DOLAR'LIK GELİR

Kulislerde konuşulan iddialara göre, saha içine girecek şanslı 3 bin kişi için belirlenen bilet fiyatları 500 dolar civarında seyredebilir. Eğer 3 bin taraftar 500 dolarlık biletleri tüketirse, kulüp kasasına yaklaşık 1.5 milyon dolar girecek.

Bilet fiyatı 100 dolar gibi daha makul bir seviyede tutulsa bile elde edilecek 300 bin dolarlık gelir, zemin yenileme masrafını tek başına karşılamaya yetiyor.







MALİYETİ SIFIRLAYABİLİRLER

Yönetimin bu hamlesiyle, hem kutlamalarda unutulmaz bir atmosfer yaratılması hem de stadyumun en büyük gider kalemlerinden biri olan zemin maliyetinin taraftar katkısıyla "sıfırlanması" bekleniyor.







Şampiyonluk coşkusunu sahada, futbolcularla iç içe yaşamak isteyen taraftarların bu yüksek bedelli biletlere nasıl bir ilgi göstereceği ise merak konusu.

Bu arada Galatasaray şampiyonluk kutlamaları saha içi biletlerinin satışı sürüyor:

-Satılan Bilet: 1.232

-Kalan Bilet: 1.768

Fiyat: 19.050 TL

Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde

13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı

13.05.2026 22:50:00 / Güncelleme: 14.05.2026 07:29:44
Haber Merkezi
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tek maç eleme usulüne göre oynanan ve baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada bordo-mavililer, geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek üst üste üçüncü kez kupada final oynama hakkı kazandı.







İlk yarıda dengeli oyun ve sert mücadele

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Final biletini hedefleyen Gençlerbirliği, savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ise topa daha fazla sahip olan taraftı. İlk 45 dakikada bordo-mavili ekipte Ernest Muçi ve Anthony Nwakaeme ile yakalanan pozisyonlarda Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk başarılı kurtarışlara imza attı. İlk yarı, iki takımın da karşılıklı ataklarına rağmen golsüz eşitlikle sona erdi.







Goller arka arkaya geldi

İkinci yarıya daha arzulu başlayan ev sahibi Gençlerbirliği, aradığı golü kontraatak organizasyonu ile buldu:

62. Dakika: Gelişen hızlı Başkent atağında topla buluşan Erk Arda Aslan, ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla kaleci André Onana'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

78. Dakika: Yediği golden sonra baskısını hat safhaya çıkaran Trabzonspor'un kazandığı duran top organizasyonunda ceza sahası karıştı. Karadeniz ekibinin baskısında şanssız bir an yaşayan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Son sözü uzatmalarda Muçi söyledi

Maçın bu skorla uzatmalara gitmesi beklenirken 90+2. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ernest Muçi, uzak çaprazdan mükemmel bir şut çıkararak topu köşeden ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Kalan kısa sürede skoru korumayı başaran Fırtına, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.







Tarihi Başarı: Kulüp Tarihinde 18. Final!

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, Türkiye Kupası tarihindeki 18. finaline yükseldi. Bugüne kadar kupayı 9 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, son iki sezondur finalde kaybetme şanssızlığını bu yıl kırarak 10. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Ayrıca teknik direktör Fatih Tekke de bordo-mavili takımın başındaki kariyerinde ilk büyük kupasını kazanmaya çok yaklaştı.

Finalin Adı: Trabzonspor - Konyaspor!

Yarı finalde Beşiktaş'ı elemeyi başaran TÜMOSAN Konyaspor, finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. İki ekip, Türkiye Kupası'nı kazanabilmek için 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45'te Antalya Corendon Airlines Park'ta kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor'un Son 3 Sezondaki Kupa Finalleri
 
2023 - 2024 Sezonu: Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan gol düellosu şeklindeki final maçında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak kupayı ikincilikle tamamladı.
 
2024 - 2025 Sezonu: Bir önceki sezonun şanssızlığını kırmak için tekrar finale yükselen bordo-mavililer, bu kez Galatasaray'a 3-0 yenilerek üst üste ikinci kez finalde kupayı kaybetti.
 
2025 - 2026 Sezonu (Güncel): Gençlerbirliği'ni eleyerek üst üste üçüncü final biletini kapan fırtına, 22 Mayıs Cuma günü TÜMOSAN Konyaspor ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Alli, Ox ve Kent dönüyor!

Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un Türkiye'den bir takımı bünyesine katmak için kolları sıvadığı iddia edildi. İlk etapta Pendikspor, Ümraniyespor, Vanspor ve Boluspor'la ilgili araştırmalar başlatıldı. İngiliz menşeli şirketin bu hamlesinin gerçekleşmesi durumunda Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli'yi, Türkiye'ye getirerek iddialı bir giriş yapacağı iddia edildi.
 

13.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un (sahipleri Nassef Sawiris ve Wes Edens) Portekiz'den Vitoria SC'den sonra Türkiye'den de bir takımı bünyesine katarak bir ağ oluşturmayı amaçladığı iddia edildi.






VANSPOR VE BOLUSPOR DA LİSTEDE

Türk futbolunun oyuncu ihraç potansiyelinin bu grubun radarında olduğu Pendikspor ve Ümraniyespor gibi zaten AŞ olan takımların yanı sıra Vanspor, Boluspor gibi henüz bu statüde olmayan ancak ciddi potansiyeli olan şehir takımlarını incelemeye aldıkları iddia edildi.






BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'DE OYNADILAR

V Sports'un bu yapılanma kapsamında bazı görüşmeler yaptığı ve alacakları Türk takımına Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli gibi Süper Lig maceraları olan yıldızları getirerek sükseli bir giriş yapmak istedikleri iddia edildi.

2026 Mayıs ayı itibarıyla Pendikspor'un FIFA'dan 3 dönem transfer yasağı alması, mevcut yönetimin bir "çıkış stratejisi" olarak kulübü yabancı bir fona devretme ihtimalini güçlendiriyor.

Pendikspor'un stratejisi ve İstanbul gibi lojistik avantajı yüksek bir merkezde bulunması da çoklu kulüp sahipliği modeline uygun. Hali hazırda A.Ş. olması da satışı hukuken çok kolaylaştırıyor.






VAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Van, yaklaşık 1.1 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri. Vanspor sadece şehir merkezine değil, çevre illere ve bölge geneline hitap eden bir "bölge takımı" kimliği taşıyor.

Ayrıca Bolu'nun nüfusu da yaklaşık 330 bin civarında. Bolu daha butik, sanayi ve turizm odaklı bir şehir yapısına sahip. Ancak hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın. Ayrıca çevre illerden de ciddi bir potansiyele sahip.

Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!

Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı

13.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı. Kulübü Al-Nassr kiralama bedeli istemez, Jhon Duran da 2 milyon Euro maaş karşılığında siyah-beyazlı formayı giymeyi kabul ederse yeni sezonda Süper Lige dönebilir.






Aynı zamanda Galatasaray'a Yaser Asprilla'yı getiren Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, Ocak ayında oyuncusunu sarı-kırmızılı yöneticilere önermişti... ancak karşılık bulamamıştı. Şimdi de arayışlarının bir karşılığı yok. Çünkü Okan Buruk, Jhon Duran gibi sadece Osimhen'e alternatif olacak bir golcü istemiyor, Osimhen'le beraber oynatabileceği de bir golcü istiyor. Bu yüzden Duran'a pek sıcak bakmıyor... hem de "çok beğenmesine" rağmen.






3 OYUNCUYU BEŞİKTAŞ'A ÖNERDİ

Duran'ın menajeri ise Türkiye'den ayrılmıyor. Ortağının oyuncuları Sasa Kalajdzic, Bayern'in sağ beki Konrad Laimer ve Nordi Mukiele'ye takım arayan Herrera, bu 3 oyuncunun yanı sıra ayrıca Galatasaray'ın istemediği Yaser Asprilla ve Jhon Duran için de Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ile görüştü. Ayrıca aynı görüşmede Beşiktaş'ın başına dert olan vatandaşı Elan Ricardo ve Joao Mario'ya takım bulma sözü verdi.






DURAN ZENİT'TE DE TUTUNAMADI

Herrera, Jhon Duran'la ilgili Adalı'yla yaptığı görüşmede can alıcı ifadeler kullandı. Fenerbahçe'den sonra Zenit'te de tutunamayan oyuncusunun Beşiktaş gibi bir takımda son şansını oynayacağını bildiğini savundu. Fenerbahçe'ye geldiği rakamın belki de 10'da 1'ine siyah-beyazlı formayı giyebileceğini iddia etti. Hatta Beşiktaş'a sözleşmesine "kulübün değerlerine aykırı bir hareket yapması durumunda sözleşmesini tek taraflı fesih maddesi eklemeyi bile..." teklif etti.






FENERBAHÇEE'NİN 10'DA 1'İNE GELECEK

Başkan Serdal Adalı, Jhon Duran ismini ilk duyduğunda "kesinlikle hayır" diyordu ancak menajerinin Kolombiyalı yıldızın "son şans" diyerek Beşiktaş'ta oynamak istemesinden etkilendiği iddia edildi.






BEŞİKTAŞ RİSK ALACAK

Bu arada Jhon Duran'ın ismi ortaya ilk çıktığı toplantıda Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" dedi.
Sergen Yalçın ise "bize futbolcunun delisi lazım" diyerek destek oldu. Eğer Beşiktaş, Jhon Duran'ı bedava kiralayıp 2 milyon net maaş teklifi kabul edilirse risk almaya karar verdi.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda

Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil, bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak 

13.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil; bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak. Bunun için en kısa yol zamanında "muhtacız" besteleri yüzünden belki de seçimi kaybeden Ali Koç'un kapısına gitmek... eğer Ali Koç ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya ile sponsorlukları revize konusunda anlaşamazsa yeni başkanın işi çok zor.






Ali Koç'un Sadettin Saran'a seçim kaybetmesine neden olanlardan birisinin de "muhtaç" bestesi olduğu iddia edilir. O gün o besteyi söyleyen kongre üyeleri adeta "hain" ilan edildi. Bugün ise adeta Fenerbahçe'nin yeni başkanı daha belli olmadan Ali Koç'la konuşmak zorunda kaldı.






Fenerbahçe'nin yeni başkanı yönetim kuruluna güvenen Aziz Yıldırım da olsa, kendi cebine güvenen Hakan Safi da olsa, önündeki bu "UEFA sıkıntısını" aşmak için cüzdanından çok finansal mühendislik harikası bir iş çıkarması gerekecek. Bir de Ali Koç'u ikna etmesi.






SPONSORLUKLARIN REVİZESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çünkü Ali Koç döneminde alınan sponsorluklar ve projelerden kasaya girecek 100 milyon Euro'luk nakit güce rağmen UEFA'nın muhtemel cezası yeni başkana "transfer yasağı" gibi gelecek.

Yeni başkan her ne olursa sahip olduğu mali gücü limit gücüne dönüştürmek zorunda. Bunun en kısa ve etkin yolu gelir kalemlerini "futbol dışı" alandan "futbol içine" yasal yolla çekmek olacak.

Stat ve göğüs sponsorluklarında devam eden mevcut anlaşmalar piyasa değerinin çok üzerinde (ancak UEFA'nın "adil değer" incelemesine takılmayacak şekilde) revize edilmek zorunda.






FAHİŞ REKLAM SIKINTI YARATABİLİR

Hakan Safi'nin de Aziz Yıldırım'ın da forma sponsoru Otokoç (Ali Koç'un bağlı olduğu holdingin iştiraki) ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya'yla yeniden masaya oturması gerekecek.

Çünkü Hakan Safi'nin ya da Aziz Yıldırım'ın yönetimine alacağı üyelerin sahip oldukları dev şirketlerin kulübe fahiş rakamlarla reklam vermesi (Manchester City modeli) sorun yaratabilir.






BİR DE İŞİN TRANSFER KISMI VAR

Bir de işin transfer kısmı var. Rafael Leao ya da o ayarda alınacak yıldızlar için garanti ücreti düşük tutulmak zorunda. Şampiyonlar Ligi katılımı, şampiyonluk veya gol sayısı gibi "şarta bağlı" ödemelerle limitin etrafından dolanılmaya çalışılacağı kesin.

Ayrıca yıldızlara ödenecek maaşın bir kısmı kulüp maaş bordrosu yerine, imaj hakları, sadakat bonusu ile oyuncuların kuracakları şirketlere ödenebilir. Bu da avantaj yaratacak.






TRANSFERDE TAKAS OPSİYONU

Yüksek bonservisli oyuncuları, zorunlu satın alma opsiyonuyla (ödemeyi bir sonraki yıla yayarak) kiralamak da bir çare. Limitleri doğrudan etkilemeden kadro kalitesini artırmak için eldeki değerli oyuncuları (Oosterwolde, Nene, Asensio) hedeflenen yıldızlarla kafa kafaya takas etme yoluna gitmek de işe yarayabilir.






YENİ BİR ERTUĞRUL OLABİLİR

Ayrıca UEFA kurallarında altyapıdan yetişen oyuncuların satışından elde edilen gelirler, maliyetleri sıfır olduğu için "saf kar" kabul ediliyor. Limit açmada çok etkili. Arda Güler de olduğu gibi, özkaynak oyuncularının yüksek bedelle satışı manevra alanını genişletebilir. Belki de yeni bir Ertuğrul (Fenerbahçe 2017-2018 sezonu başında limit açmak için kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı Boluspor'a 1 milyon euro bonservis bedeliyle sattı) satışı görebiliriz.

Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci

Fenerbahçe Ederson'u gönderip yerine Dibu Martinez'i getirmek istiyor 
 

13.05.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe 12 milyon euro maaş ödediği Ederson'u gönderip yerine Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu Martinez'i getirmek istiyor. Ancak iki kapı gibi dert var: Birincisi; Ederson'un yazıldığı Al-Nassr'ın kalesinde Brezilya'nın 1. kalecisi Bento var. İkincisi de; İngiliz ekibi 2029'a kadar sözleşmesi olan Arjantinli kaleci için ne kadar bonservis isteyecek?






Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi Ederson'u göndermek olacak. Buna kesin gözüyle bakılıyor çünkü Aziz Başkanı tanıyan herkes, 12 milyon Euro yıllık maaş verip de bu kadar büyük hatalar yapan ve isteksiz oynayan bir ismi asla kulüpte  tutmayacağını düşünüyor. Yıldırım'a göre Brezilyalı sadece saygısız değil aynı zamanda "çok da pahalı" bir kaleci. Aldığı maaşı hakketmiyor.






Gelen bilgilere göre Aziz Yıldırım'ın futbol yapılanmasını teslim etmeyi düşündüğü ekip transfer operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyor. Hedef 8 Haziran sabahı başkan seçilir seçilmez teknik direktör ve en az 2 yıldız transferini açıklamak.






AYNI ZAMANDA LIVAKOVIC DE MENAJERİ

Bu kapsamda Yıldırım'ın transfer ekibi bir taşla iki kuş vurmak için Arjantinli menajer Gustavo Goni ile bir araya geldi. Bu görüşemede Goni'ye, hem "Livakovic'le çalışamayacağız" denildi. Hem de Dibu Martinez'in durumu soruldu.






Hırvat kalecinin Fenerbahçe'ye transferi sürecinde etkin rol oynayan ve sezon başında Girona'ya götüren Arjantinli menajer de Dinamo Zagreb'in Livakovic'le devam etmek istediğini anlattı.  Aziz Yıldırım'ın transfer ekibi de orta yol bulmaya istekli olduklarından bahsetti.






25 MİLYON EURO'LUK BEKLENTİ ZOR

Fenerbahçe'nin 12 milyon Euro kazanan Ederson'u gönderip Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu'yu transfer etmesi ciddi bir operasyon gerektiriyor. Çünkü gösterdiği peformans sonrası Ederson için kimsenin sözleşmesinde yazdığı 25 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemesi beklenmiyor.






AL-NASSR'IN KALESİNDE BENTO VAR

Ayrıca Brezilyalı eldiven için Al-Nassr'dan bahsediliyor. Ancak kalesinde Ederson'u Brezilya Milli Takımı'nda yedeğe iten Bento var. Bir de Inter'in ilgisi var. Ancak İtalyanlar için çok pahalı.

Ayrıca Aston Villa'nın da 2029'a kadar sözleşme verdiği Dibu'yu çok da "ucuza" bırakması beklenmiyor. En kötü ihtimalle 15 milyon euro'luk bir bonservis bedelinden bahsediliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.