Türkiye'nin önde gelen sucuk üretim merkezlerinden Afyon'da, piyasaya sürülen ve içeriğinde neler olduğu bilinmeyen ucuz sucukların sektörünü tehdit ettiği belirtilerek, "iyi bir sucuğun et fiyatlarının altında olamayacağı" konusunda vatandaşlar uyarıldı. Türkiye'de aranan sucuk markaları arasında yer alan, 60 yıla yakın sucuk üretimi yapan Afyon'daki firma sahipleri, son günlerde televizyon kanallarında yer alan kaçak ve sağlıksız sucuk haberlerinden de son derece rahatsız olduklarını söyledi. Vatandaşların sucuk alırken tanımadıkları markaları almamaları konusunda uyaran firma yetkilileri, "Etin kilosu 12 milyon lira civarında olurken, bu rakamın altında satılan sucuklar kesinlikle alınmamalı. Sucuk alacak vatandaşlarımız sucuğun et renginde ve parlak olmasına dikkat etmesi gerekir. Kaliteli bir sucuk pişirilirken kesinlikle şekil değiştirmez ve kesildiği gibi kalır. Şekil değiştiriyorsa o sucuğun kalitesinden şüphe edilir" açıklamasında bulundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.