logo
24 HAZİRAN 2026

"Takıma katkı yapmayan oyuncu dışarıda kalır"

Beşiktaş'a ikinci defa dönen teknik direktör şenol Güneş, yapmak istediklerini ve geleceğe dair planlarını anlattı

28.10.2022 14:55:00
"Takıma katkı yapmayan oyuncu dışarıda kalır"
"Takıma katkı yapmayan oyuncu dışarıda kalır"

Beşiktaş Kulübünde göreve getirilmesiyle ilgili düzenlenen imza töreninde konuşan teknik direktör Şenol Güneş, "Ben daha iyisini yapmak için burada olacağım. Bildiğim bir camia, yabancılık çekmem. Kısa bir zamanımız var." dedi.

Yeni teknik direktör Şenol Güneş için Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi. Törende Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan Emre Kocadağ, kulübün sportif direktörü Ceyhun Kazancı da hazır bulundu. Burada açıklama yapan Şenol Güneş, "Burada olmakta dolayı çok mutluyum" diyerek, kendisine görev veren Beşiktaş yönetimi ve taraftara teşekkür etti.

"Ben daha iyisini yapmak için burada olacağım"

Güneş, "Buraya gelmeden önce kamuoyunda çokça dedikodu vardı. Tabii görevimle ilgili. Uzun yıllar futbol hayatım var ama son dönemde gördüğüm aşırı sevgi ve desteğe de teşekkür ediyorum. Bu da şunu gösteriyor; daha önce demek ki güzel şeyler ortaya koymuşuz. Sevgi, saygı, ikisi de vardı ama birbirimize olan güvenin var olduğunu gösteriyor." diye konuştu. Büyük bir camia içinde olduğunu ve gelinen durumla ilgisinin olmadığını belirten Güneş, "Beşiktaş'ta şartların buraya gelmesini ne başkan ne de yönetim istedi. Böyle, istenmese bile bir takımda değişiklikler olabiliyor. Saygıyla karşılamak lazım. Yeni bir döneme, yeni bir başlangıca gidiyorum. Bundan önce çalışan Valerien Ismael'e teşekkür ediyoruz. Ben daha iyisini yapmak için burada olacağım. Bildiğim bir camia, yabancılık çekmem. Kısa bir zamanımız var." ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Nur Çebi ile ilk temaslarının çarşamba akşamı gerçekleştiğini ve bundan sonra açık konuşacağını aktaran Güneş, "Beşiktaş'ın bugünden itibaren sorumlusu olan kişi olarak takıma verilecek zararlarla ilgili, açık olacağım, her şeyi soracağım. Tehdit değil, yanlış anlamayın. Benim şu anda başarıya ihtiyacım var. Kulübün de var. Camianın da beklentisi bu. Hep beraber prensipli, programlı çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Çok kısa zamanım var"

Taraftarın kendisine çok fazla ilgi ve sevgi gösterdiğinin farkında olduğunu ve kısa sürede çok değişikliğe gitmeden eldeki imkanlarla görev yapacağını anlatan Güneş, şöyle devam etti: "Ceyhun Kazancı ile devam edeceğim. Teknik heyette de Bayram Bektaş olacak. Genel analizde bir arkadaşımızla başlayacağız. Diğerlerinde çok büyük değişiklik olmayacak. Çok kısa zamanım var, Ümraniye maçı için. 3 tane çok kritik maçımız var. Daha sonra zamanımız olacak. Bu kısa süreyi en iyi şekilde geçirmek zorundayız. Ligdeki durumumuza bakmadan, kendi oyunumuza ve eksiklikler neler bakarak çözümler üreteceğiz. Eldeki oyunculardan yeni bir başlangıç yapmalarını bekliyorum. Bu kulüp çok büyük bir camia. Bana ihtiyaç duyulduğu için görevimi, buranın bir profesyoneli olarak, aynı zamanda aileden biri olarak en iyi şekilde yerine getireceğim."

"Takıma katkı yapmayan oyuncu dışarıda kalır"

Soru-cevap kısmında kadronun durumunu nasıl gördüğü sorulan deneyimli teknik adam, camianın tek hedefinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "Çok konuşup zaman kaybedecek halde değiliz. Mazeret de bulamayız. Tabii eksikler var. Şu an ligde iyi takımlar var, iyi bir yarış oluyor. Geçmiş yıllara göre çok daha farklı yarış olacak. Konya, Başakşehir gibi takımların hepsi lige renk katıyor. Hedefimiz taraftarın beklentisiyle yola çıkmak. Oyunumuzu düzeltebiliriz. Şampiyonluğu istemekten çok yapmak gerekir. Bazen beklentiler çok büyük oluyor. Genç, yabancı, Türk oyuncu fark etmez, kadroda hepsi değerli ve vazgeçemeyiz. Ama takıma katkı yapmayan dışarıda kalır. Olumsuz bir şey diyemem kadroya. İyi maçları var, hatalar var, doğruları var ama içine girmeden bir şey söylemek doğru değil. Sadece 3 maçta takım oyunu ve oyuncu performansı gördükten sonra daha geniş bir açıklama yaparız." görüşlerini paylaştı. Beşiktaş'ın 4. yıldızı alacağı güzel günleri görmek istediklerini vurgulayan Güneş, "Sergen Yalçın'la alınan şampiyonluk var. Son 10 yılda en çok şampiyonluk alan takım Beşiktaş, ligde ses getiren Beşiktaş. Olumsuz bakarsak, da neyi eksik yaptık şampiyonluklar konusunda onları konuşmak lazım. Kulübün başarıya ihtiyacı var, inşallah bunu sağlarız." şeklinde konuştu.

Güneş'in Beşiktaş analizi

Takımdaki eksiklerin ne olduğu sorulan Güneş, şu analizi yaptı: "Takım atılan gollerde üst sırada görünüyor. Ama daha da fazla gol yedi. En fazla gol yiyenler arasında. Sebebini tek bir şeye bağlamak doğru değil. Nasıl bir yoldan gideceğiz onları gördükten sonra analiz yaparız. Fiziksel olarak iyi gibi duruyor takım ama şimdi fizik tartışılıyor. İyi başlayıp kötü gidiyor takım. Neden' Antrenman mı, oyun şekli mi göreceğiz hep bunları. Oyuncular benim gözüm-kulağım, sorumlu benim. Ben beyin olmak istiyorum, orkestra şefi olmak istiyorum. Onlarla paylaşacağım. İyiler gibi başarısızlıkları da benim olacak. Birlikte çalışmayı sağladığımız zaman, zaten seyirci asıl koro, desteği olağanüstü, onu kaybetmemek lazım, onu da gördüğüm için çok mutluyum. Oyuncular çok istekli ama kontrolsüz. Çok şey yapmak istiyor, yapamadığında hata yapıyor. Baskı hissetmesi yerine keyif alması lazım oyundan. Dışarıdan bakarak söylüyorum; ürettikleri de var. Oyunda çok başarılı işler yapanlar var. Gönül isterdi ki Beşiktaş Avrupa kupalarında olsun ama yok, tek kulvarda yarışıyor. Kadro kalitesi falan görevim. Başkanı da yeni tanımıyorum. Dostluğumuz ayrı, iş ayrı."

Kadrosunu, hayalindeki Beşiktaş'ı sahaya yansıtması için yeterli görüp görmediği sorusuna karşılık da Güneş, "Hücuma çıkma anlayışı; sanki böyle bir oyun öne çıktığı için oyun kontrolü kayboluyor. Bu takım hücum eder ama savunma da yapacak. Bloklar arasında sıkıntı olabilir. Dışarıdan bakıyorum, bu oyuncuların bunu yapabileceğini düşünüyorum. Bazı oyuncular çok daha iyi oynuyor, daha düşük olanları da gördük. Dele Alli gibi bir oyuncu yüzde 50'siyle bile sahada olsa... Bütün oyuncular kendi performansına çıkmalı önce. Yapamazsak, değişecek o zaman. Oyuncunun önce kendisi, sonra oyun tarzı. Aynı şey hocalar için de geçerli." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu benim için bir şans"

Ahmet Nur Çebi ile görüşme sürecini de anlatan Güneş, Trabzon'da dinlendiğini, gezdiğini, dinlendikçe de tembelliğe alıştığını aktararak, "Sonra kendi enerjimi, aklımı kullanabilirim diye düşündüm. Olabilecek en iyi şekilde oldu. Bu benim için bir şans. Bir de başkanı tanırım. Samimiyetimizin iş ahlakına zarar vermeyeceğini düşünüyorum, tam tersine katkı yapacak. Mutluyum." diye konuştu. Oyuncuların durumlarına bakacağını, bazılarını bildiğini ve performanslarını düzeltecekleri birçok oyuncu olduğunu kaydeden Güneş, geçmiş dönemde Cenk Tosun ve Mario Gomez'in başarılı performanslarından örnekler vererek, "Ama burada oyuncu performansıyla ilgili bir rekabet sağlayabilirsek iyi olur. Cenk Tosun ve Mario Gomez buldukları şansı iyi kullandılar. En iyi takımlarda oynadılar sonra. Bunu sağlamak lazım. Sistemler ondan sonra başlıyor. İyi oyuncular olduğu zaman her şeyi oynarız, sorun değil. Önce oyuncular iyi olmalı." değerlendirmesini yaptı.

Lig yarışında oldukları için genç oyuncuları sahaya sürüp başarı bekleme durumunun olamayacağını ve sadece takımın bütününe bakacaklarını da dile getiren Güneş, öz güven aşılamakla ilgili, "Oyuncu iyi olsun diye yapıyorum. Benim yapacağım şey moral verip konuşmak değil sadece. Göstereceğim ve yapacağız. Neden moralin bozuk, neden böylesin, ne yapmak gerekiyor' Kim olursa olsun en iyi oyuncu bile her gün bir şey öğrenir. Biz bunu yapacağız karşılıklı. Çünkü hepimizin başarıya ihtiyacı var. Beni tanımayanlar olacaktır ama futbolun dili bir. Bir sıkıntı olmaz. Hepsi olumlu iyi oyuncular. Tek şey kalıyor; onlar ne bekliyor, onları konuşacağız." şeklinde görüş belirtti.

"Yabancı oyuncu fazlalığı zarar veriyor"

Güneş, yabancı oyuncu kuralıyla ilgili ise "Yabancı sayısının fazlalığı hem Türk hem yabancı oyunculara zarar veriyor. Benim görüşüm 8+3 değil, onu da söyleyeyim. 11 yabancı oynasın, adam buraya oynamaya gelmiş. Türk oyuncu da var. Kavgayı kendimiz yaratıyoruz. Niye tarlamızda ürün varken başka yerden alalım' Aldığımız zaman her şeyi kaybediyoruz. Elimizde yabancı-yerli iyi oyuncular var. İnşallah onu sağlayacağız. Katkı yapamayan yabancı olursa belki bir ikisinin yerine iyi bir oyuncu alınabilir." değerlendirmesini yaptı. Öncelikle oyun güçlerini gösterecek bir oyun beklediğini söyleyen Güneş, "Kendine güvenen, oyundan keyif alan takım her yerde, herkesi yenebilmeli. Kazanmanın içinde savunma varsa yaparız, sorun değil. Ama Beşiktaş oynadığı oyunu rakibe kabul ettirmeli. Yapabilecek miyiz göreceğiz. Bunu oyunun formatına dönüştürmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Tek başıma kurtarıcı değilim ama..."

Bir soru üzerine, Ceyhun Kazancı ile aralarında bir sorun olmadığını ve çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Güneş, şunları kaydetti: "Baskı yapıp kazandığın topla hücum yapmayı kim istemez' Yapabilir misin, önemli olan bu. Biz büyük takımız. Büyük takım hücum da yapacak savunma da. Ama ne zaman nerede yapacağını bileceğiz. Bunu yapmazsan oyuncuyu kaybedersin. Koş ama nereye' O zaman verim alamıyorsun. Son maçta bakıyorlar ama başka bir dünyadalar. Bizim zamanımızda da oluyor. Yeni bir heyecan, yeni anlayışla Valerien Ismael'in doğru olan neyi varsa başımın üstünde yeri var eksik ne varsa da paylaşacağım. Herkes iyi olsun ama takım daha iyi olsun. İnşallah geçen zamanda çok başarılı bir takım üretiriz. 3 maçı atlatayım, idari ve teknik alabileceğimiz hocalar olabilir. Bildiğim hocayla idmana çıkmak avantaj. İnşallah puanları aldıktan sonra oyuna başlayacağız. Oynanacak oyun alınacak sonuçla bütünleştiği zaman güzel olur. Tek başıma kurtarıcı değilim ama bu takım için kendimi adıyorum." AA

Messi bile yapamadı!

Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti

23.06.2026 22:37:00
Haber Merkezi
Messi bile yapamadı!
Messi bile yapamadı!
Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

Maç Özeti ve Goller

ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston Stadyumu'nda oynanan mücadelede baştan sona üstün bir oyun sergileyen Portekiz, gol şovla net bir galibiyet aldı:

6. Dakika: Perdeyi açan isim Cristiano Ronaldo oldu. Erken gelen bu gol, tarihi rekorun ilk adımıydı.

17. Dakika: Nuno Mendes, şık bir frikik golüyle farkı ikiye çıkardı.

39. Dakika: Ronaldo bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı ve takımını rahatlattı.

60. Dakika: Özbekistan kalecisi Abduvohid Nematov'un kendi kalesine attığı golle skor 4-0'a geldi.

87. Dakika: Son sözü söyleyen Rafael Leao, maçın skorunu belirledi: 5-0.

Grupta Son Durum ve Son Maçlar



Bu ezici galibiyetin ardından Portekiz, gruptaki puanını 4'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Grupta henüz puanla tanışamayan Özbekistan'ın bir golü ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Portekiz'in son maçı: Kolombiya

Özbekistan'ın son maçı: Demokratik Kongo

Cristiano Ronaldo Tek Başına Zirvede!



Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Özbekistan'ı 5-0 mağlup ettiği maçta attığı iki golle adını futbol tarihine altın harflerle yazdı.

41 yaşındaki efsane golcü, elde ettiği olağanüstü başarılarla dünya basınının gündemine oturdu.Kırılması İmkansız Tarihi RekorPortekizli yıldız, Özbekistan ağlarını sarsarak 6 farklı Dünya Kupası turnuvasında gol atan ilk ve tek futbolcu ünvanını tek başına ele geçirdi.

İlk Dünya Kupası golünü 2006 yılında Almanya'da atan Ronaldo, tam 20 yıllık devasa bir sürece yayılan bu istikrarıyla erişilmesi güç bir noktaya ulaştı.

En büyük rakibi Lionel Messi de 6 turnuvada oynasa da 2010 yılını boş geçtiği için bu rekor sadece Ronaldo'ya ait kaldı.

Yaşayan Efsaneden İki Yeni Unvan Daha

Ronaldo, bu görkemli gecede sadece altı turnuva serisini tamamlamakla kalmadı, iki büyük rekora daha imza attı:

En Yaşlı Golcü: Turnuva tarihinde gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu.

Tarihi Duble: Bir Dünya Kupası maçında iki gol birden atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı.

Ürdün veda etti


 
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. 

23.06.2026 11:05:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Ürdün veda etti
Ürdün veda etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Ürdün ve Cezayir taraftarları maçı statta birlikte izledi.

Maçın ilk golünü Ürdün'den 36. dakikada El Reşdan (kaydetti. Cezayir'in golleri 69. dakikada Binboali ve 82. dakikada Guiri'den geldi.

Ürdün son maçında Arjantin ile oynayacak. Cezayir ise Avusturya ile... Cezayir ilk maçında Arjantin'e 3-0, Ürdün de Avusturya'ya 3-1 yenilmişti.

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı

2026 Dünya Kupası H Grubu 2. haftasında İspanya, Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti.

22.06.2026 09:46:00
İhlas Haber Ajansı
İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı
İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı
2026 Dünya Kupası H Grubu 2. haftasında İspanya, Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti.

FIFA 2026 Dünya Kupası H Grubu 2. hafta maçında İspanya ile Suudi Arabistan, Mercedes-Benz Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Brezilyalı hakem Raphael Claus'un yönettiği maçın 10. dakikasında Lamine Yamal, ilk Dünya Kupası golünü kaydederken, İspanya 1-0 öne geçti. 21 ve 24. dakikalarda Mikel Oyarzabal'ın golleriyle Luis de la Fuente'nin öğrencileri ilk yarıyı 3-0 üstün bitirdi.



49. dakikada İspanya'nın köşe vuruşunda Al Tambakti topu kendi kalesine gönderince skor 4-0 oldu. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca, Matadorlar sahadan 4-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla İspanya puanını 4'e yükseltirken, Suudi Arabistan ise 1 puanda kaldı.

Grubun son maçında İspanya, Urugay ile, Suudi Arabistan ise Yeşil Burun ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti

2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.

22.06.2026 09:43:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.



Salon: Ankara
Hakemler: Ovuka Sinisa (Bosna Hersek), Koutsoulas Michail (Yunanistan)
Türkiye: Berka Buse Özden, Yaprak Erkek, Elif Şahin, Melissa Vargas, İlkin Aydın, Sinead Jack, Gizem Örge (L), (Cansu Özbay, Hande Baladın, Eylül Akarçeşme Yatgın, Defne Başyolcu, Saliha Şahin)
Başantrenör: Daniele Santarelli
Çin: Yushan Zhuang, Xin Tang, Zixuan Zhang, Zhongnan Guo, Aoqian Wang, Chenxuan Li, Mengjie Wang (L), (Yuhan Dong, Yuanyuan Wang, Shengyu Xie, Xiangyu Gong, Houyu Chen, Feifan Ni, Shuming Yang)
Başantrenör: Cai Bin
Setler: 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12

İran yeşil sahada da ayakta

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı

22.06.2026 09:40:00
Haber Merkezi
İran yeşil sahada da ayakta
İran yeşil sahada da ayakta
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı.

Bu sonuçla gruptaki ikinci beraberliğini alan "Team Melli" (Milli Takım), son maçlar öncesinde gruptan çıkma umutlarını korudu.

ABD hükümetinin uyguladığı seyahat kısıtlamaları ve tesis önündeki protestolar nedeniyle hazırlık dönemini oldukça gergin geçiren İran, sahada gösterdiği dirençle tüm dünyaya büyük bir sürpriz yaptı.

Kalede Bir Duvar: Alireza Beiranvand

Maçın tartışmasız kahramanı İran kalecisi Alireza Beiranvand oldu. Belçika'nın Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku gibi yıldızlarıyla geliştirdiği ataklarda tam 7 kurtarışa imza atan deneyimli eldiven, kalesini gole kapattı.

Maçın 25. dakikasında İran, harika bir serbest vuruş organizasyonuyla Mehdi Taremi'nin ayağından golü buldu. Ancak VAR incelemesi sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Kırmızı Kart: 66. dakikada Belçika savunma oyuncusu Nathan Ngoy büyük bir hata yaptı. Araya giren Taremi'yi düşüren Ngoy, doğrudan kırmızı kart görerek Belçika'yı 10 kişi bıraktı.

İran'ın dünyaca ünlü yıldızı Alireza Jahanbakhsh, ikinci yarıda oyuna dahil olarak milli takım formasıyla 100. maçına çıktı ve dalya dedi.

"Belçika Şanslıydı"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İran Teknik Direktörü Ardeshir Ghalenoei, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

Ghalenoei, "Çok iyi oynadık ve maçı kazanabilirdik. Belçika 10 kişi kaldıktan sonra kaybetmediği için şanslıydı. Artık bu maç bitti, tamamen Mısır maçına odaklandık" diyerek iddialarını ortaya koydu.

Dünya Kupası G Grubu'ndaki son maçlarda İran, 26 Haziran'da Seattle'da lider Mısır ile karşı karşıya gelecek. Kazanan takım doğrudan adını bir üst tura yazdıracak.

Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

Sivasspor'un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın annesi Fatma Çalımbay, son yolculuğuna uğurlandı

21.06.2026 17:30:00
İhlas Haber Ajansı
Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Futbolculuk kariyerinde sayısız başarıya imza atan eski milli futbolcu Rıza Çalımbay'ın 85 yaşındaki annesi Fatma Çalımbay hayatını kaybetti. Fatma Çalımbay'ın cenazesi, dün Etiler Camii'sinde kılınan namazın ardından memleketi Sivas'a götürüldü.

Çalımbay'ın cenazesi, Yıldızeli ilçesine bağlı Topulyurt köyündeki evinin önünde kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu’nda mücadele eden İran Milli Futbol Takımı, turnuva için geldiği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) rejim muhalifi grupların kitlesel protestolarıyla karşı karşıya kaldı

21.06.2026 11:03:00
Haber Merkezi
Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı
Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda mücadele eden İran Milli Futbol Takımı, turnuva için geldiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) rejim muhalifi grupların kitlesel protestolarıyla karşı karşıya kaldı.

Protestoların merkezinde, dünyadaki en büyük İranlı göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan Los Angeles'taki İran diasporası ve Pehlevi (Şahlık) rejimi destekçileri yer alıyor.

Los Angeles'ta kamp yapan ve antrenmanlarını sürdüren takım, hem saha dışında hem de stadyum tribünlerinde yoğun siyasi baskı altında mücadele ediyor.

Antrenman Sahası ve Otel Önünde Gerginlik



G Grubu'ndaki ikinci maçında Belçika ile karşılaşacak olan İran kafilesi, son antrenmanını gerçekleştirdiği Carson Sports Park tesislerinin girişinde protesto edildi. Takımın antrenman programını öğrenerek tesis önünde toplanan göstericiler, rejim karşıtı sloganlar attı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında tesisi gizli bir kapıdan terk etmek zorunda kalan milli takım kafilesi, konaklayacağı otele geçti. Ancak protestocular eylemlerini takım otelinin önüne taşıyarak gece boyunca protestolarını sürdürdü. Takım, gruptaki ilk maç olan Yeni Zelanda mücadelesi (2-2) öncesinde de benzer otel protestolarına maruz kalmıştı.

Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

21.06.2026 10:12:00
Haber Merkezi
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti.

Toronto Stadı'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan taraf Almanya olsa da 30. dakikada Fildişi Sahili, Kessie'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Diomande'nin ceza sahasına ortasında Diallo'nun vuruşu Brown'dan döndü. Seken topu önünde bulan Kessie'nin bekletmeden şutunda top filelere gitti: 0-1. İlk yarı Fildişi Sahili'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Almanya ikinci devrede oyuna beraberlik getirdi. 68. dakikada sağ kanattan atağa kalkan Amiri'nin penaltı noktasına gönderdiği ortaya Undav gelişine vurarak topu ağlara yolladı: 1-1.

Süper Lig'de Galatasaray forması giyen Fildişi Sahili oyuncusu Wilfried Singo, 82. dakikada sakatlanarak yerini Doue'ye bıraktı.

Mücadelenin uzatma anlarında oyunu rakip kaleye yıkan Almanya, aradığı golü 90+4. dakikada buldu. Nmecha'nın savunmanın arasından gönderdiği pasa hareketlenen Undav, dönerek vuruşuyla takımını öne geçirdi: 2-1.

Almanya karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta puanını 6'ya çıkardı. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.