logo
31 MART 2026

Taraftarlar, Adanaspor'a talip oldu

TFF 2. Lig ekiplerinden Adanaspor'da taraftarlar kötü gidişe dur demek ve takıma sahip çıkılması için Atatürk Parkı'nda toplandı

07.09.2025 15:54:00
İhlas Haber Ajansı
Taraftarlar, Adanaspor'a talip oldu
Taraftarlar, Adanaspor'a talip oldu
Adanaspor taraftarı Selçuk Tabakan, kulübü yönetmeye talip olduklarını belirterek, "Adana şehri, Adanalı iş adamları Adanaspor'u sahipsiz bırakmaya devam edecek ise Adanaspor taraftarları olarak kulübü yaşatmak adına kulüp hisselerini, takımı yönetemeyen Başkan Ergin Göleli'den borçlarına mahsup olarak almaya talibiz" dedi.

TFF 2. Lig ekiplerinden Adanaspor'da taraftarlar kötü gidişe dur demek ve takıma sahip çıkılması için Atatürk Parkı'nda toplandı.

Taraftarlar adına açıklama yapan Selçuk Tabakan, "Adanaspor, Adana'nın en büyük marka değeridir. Tüm ülkenin gözü önünde yaşanan bu vahamete karşı Adana kamuoyunun bu kadar sessiz kalması asla kabul edilecek bir durum değildir. Adana Sanayi Odası'na, Adana Ticaret Odası'na, Adana'da sayısız yatırımları olan iş insanlarına, şirketlere, holdinglere sesleniyoruz. İstanbul takımlarının peşinde koşarken, yönetimlerine girmek için localarında maç izlemek için milyon dolarken harcarken, şehrin değerine karşı üç maymunu oynamaya daha ne kadar devam edeceksiniz" diye konuştu.



Eski başkanı Bayram Akgül'e de seslenen Tabakan, "Adanaspor'u bizlerden daha iyi yönetecek 'emin ellere teslim edeceğiz dediğiniz eller bunlar mıdır' Devrederken 'Adanaspor için her zaman elimden geleni yapacağım' dediniz. Devirle ilgili alacağınız olduğunu biliyoruz. Kulübün kurtulması için etkin olabileceğinizi biliyoruz. 'Üçüncü evladım' dediğiniz Adanaspor'un yaşaması için harekete geçmeyi düşünmüyor musunuz' Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş' diye belirttiği Anadolu topraklarındaki kurtuluş mücadelesi gibi Adanaspor taraftarı da kurtuluş mücadelesini verecektir. Kapanışı gören ve Zümrüdü Anka misali küllerinden doğmayı başaran bu taraftar yine tüm bileşenleriyle ayaktadır" ifadelerini kullandı.

Selçuk Tabakan, şehri üst mertebelerde temsil eden siyasetçi ve iş adamları için ise, "Adana'nın tüm mülki ve idari amirlerine sürece daha fazla seyirci kalmamaya, Adanaspor'u kurtarma yönünde girişimlere başlamalarını istiyor ve bekliyoruz. Adana şehri, Adanalı iş adamları, Adanaspor'u sahipsiz bırakmaya devam edecek ise Adanaspor taraftarları olarak kulübü yaşatmak adına kulüp hisselerini, takımı yönetemeyen Başkan Ergin Göleli'den borçlarına mahsup olarak almaya talibiz. Kaybedecek vaktimiz yoktur. Ya bir yol bulacağız, ya da bir yol yapacağız" dedi.

Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı

İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu

31.03.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu.

Juventus'tan ayrılarak İngiltere ekiplerinden Leicester City'ye transfer olan yıldız oyuncu, özellikle erkek ve kadın futbolcular arasındaki devasa maaş uçurumuna dikkat çekerek uluslararası bir tartışma başlattı.



Lehmann, kendisiyle aynı kulüpte top koşturan erkek arkadaşı Douglas Luiz ile aralarındaki kazanç farkını örnek göstererek, "Aynı işi yapıyoruz, aynı formayı terletiyoruz ama o benden yüz kat fazla kazanıyor. Bu durum sadece adaletsiz değil, aynı zamanda kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Kadın futbolunun her geçen gün daha fazla izleyici kitlesine ulaşmasına rağmen finansal karşılığının çok geride kalmasını eleştiren Lehmann, bu eşitsizliğin profesyonellik anlayışıyla bağdaşmadığını vurguladı.



Sadece saha içindeki emeğiyle değil, özel hayatına dair yaptığı dürüst açıklamalarla da konuşulan Lehmann, geçmişte kendisine yapılan yüksek meblağlı ahlaksız teklifleri de ifşa ederek kadın sporcuların maruz kaldığı etik dışı baskılara dikkat çekti.

Leicester City ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayarak Premier Lig atmosferine geri dönen futbolcu, "Eve dönmek gibi hissettiriyor," diyerek kariyerinde yeni bir sayfa açtığını duyurdu.

Lehmann'ın bu cesur duruşu, Avrupa basınında kadın futbolunun geleceği ve profesyonel hakların iyileştirilmesi konusunda yeni bir hareketin fitilini ateşlemiş görünüyor.

Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. İki gün boyunca büyük heyecana sahne olan organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi

30.03.2026 12:23:00
İhlas Haber Ajansı
Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı
Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. İki gün boyunca büyük heyecana sahne olan organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Trabzon Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon, iki gün boyunca büyük heyecana ve çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Şampiyonanın son gününde farklı kilo kategorilerinde dereceye giren sporcular belli oldu. Erkekler 81 kilo kategorisinde Mustafa Beyazıt Yıldırım birinciliği elde ederken, Settar Karaca ikinci oldu. Bu kategoride Yunus Emre Aktaş ile Yunus Yazgan üçüncülüğü paylaştı. Erkekler 90 kilo kategorisinde Abdulmalik Reshiev birinci olurken, Fatih Dursun ikinci sırada yer aldı, Atilla Dinç ve Abdulkadir Afşin ise üçüncü oldu. Erkekler 100 kilo kategorisinde Mehmet Kısa birinciliğe uzanırken, Recep Sarıkaya ikinci, Alperen Kondi ile Berke Şensoy üçüncü sırayı paylaştı.
Kadınlar kategorilerinde de kıyasıya rekabet yaşandı. 63 kilo kategorisinde Sevim Margaret Bilen birinci, Hilal Akyıldız ikinci olurken, Rümeysa Hatice Kılıçkaya ile Rüya Ceylan üçüncülüğü paylaştı. 70 kilo kategorisinde İklima Önkol birinci, Ceren Aydoğan ikinci, Gülnaz Cingiz ile Işıl Sinem Aydın üçüncü oldu. 78 kilo kategorisinde ise Ceylan Kocabey birincilik kürsüsüne çıkarken, Ela Naz Yahşi ikinci oldu; Hira Nur Turgut ile Kevser Dilbirliği üçüncülüğü paylaştı.İHA

Alperen Şengün, hem Houston Rockets hem de NBA tarihine geçti

Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, New Orleans Pelicans'ı 134-102 mağlup ettikleri karşılaşmayı 36 sayı, 17 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ve 3 blokla tamamladı

30.03.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Alperen Şengün, hem Houston Rockets hem de NBA tarihine geçti
Alperen Şengün, hem Houston Rockets hem de NBA tarihine geçti
Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, New Orleans Pelicans'ı 134-102 mağlup ettikleri karşılaşmayı 36 sayı, 17 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ve 3 blokla tamamladı.

Alperen, James Harden ile birlikte Houston Rockets tarihinde birden fazla maçta 35+ sayı, 10+ ribaund, 5+ asist ve 5+ üçlük isabeti istatistiklerine ulaşan ikinci oyuncu oldu. Milli basketbolcu, ayrıca bu performansıyla NBA tarihinde bir maçta 35+ sayı, 10+ ribaund, 5+ asist, 3+ top çalma, 3+ blok ve 5+ üçlük kaydeden ilk oyuncu olarak da dikkat çekti.



NBA'de normal sezon heyecanı 8 karşılaşmayla devam etti. Houston Rockets, deplasmanda New Orleans Pelicans'ı 134-102 mağlup ederek 45. galibiyetini aldı. Houston'da milli basketbolcu Alperen Şengün, 36 sayı, 13 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ve 3 blokla oynadı. Kevin Durant ise mücadeleyi 20 sayı, 6 asist, 4 ribaund ve 1 top çalmayla tamamladı.

Bu performansıyla Şengün, James Harden ile birlikte Houston Rockets tarihinde birden fazla normal sezon maçında 35+ sayı, 10+ ribaund, 5+ asist ve 5+ üçlük istatistiklerine ulaşan ikinci oyuncu oldu. Milli oyuncu ayrıca bu karşılaşmada NBA tarihinde bir maçta 35+ sayı, 10+ ribaund, 5+ asist, 3+ top çalma, 3+ blok ve 5+ üçlük kaydeden ilk isim olarak da kayıtlara geçti.

Ligdeki 51. yenilgisini alan Atlanta'da ise Dejounte Murray 19 sayı ve Saddiq Bey ile Zion Williamson ise 18 sayılık katkı verdi.
NBA'de günün toplu sonuçları şöyle:

Indiana Pacers: 135 - Miami Heat: 118
Brooklyn Nets: 116 - Sacramento Kings: 99
Charlotte Hornets: 99 - Boston Celtics: 114
Portland Trail Blazers: 123 - Washington Wizards: 88
Toronto Raptors: 139 - Orlando Magic: 87
New Orleans Pelicans: 102 - Houston Rockets: 134
Oklahoma City Thunder: 111 - New York Knicks: 100
Denver Nuggets: 116 - Golden State Warriors: 93

Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde yarın deplasmanda Kosova ile oynayacak

30.03.2026 10:33:00
İhlas Haber Ajansı
Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor
Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde yarın deplasmanda Kosova ile oynayacak.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde A Milli Futbol Takımı, yarın TSİ 21.45'te Fadil Vokrri Stadyumu'nda Kosova'yla karşı karşıya gelecek. Milliler, play-off yarı finalinde İstanbul'da Romanya'yı 1-0 mağlup ederken, Kosova da Slovakya'yı deplasmanda 4-3'lük skorla geçti.

Ay-yıldızlılar, yarınki müsabakadan galip ayrılması durumunda Dünya Kupası bileti alacak. Mücadelede 90 dakika berabere tamamlanırsa, Dünya Kupası'na gidecek takımı uzatmalar ya da penaltılar belirleyecek.

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde E Grubu'nda İspanya, Gürcistan ve Bulgaristan ile karşı karşıya geldi. Milliler, grubu 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda aldığı 13 puanla ikinci sırada tamamladı ve play-off oynamaya hak kazandı.

4. randevu



A Milli Futbol Takımı, Kosova ile bugüne kadar 2'si resmi, 1'i de dostluk maçı olmak üzere 3 kez rakip oldu. Ay-yıldızlılar, söz konusu karşılaşmalardan galibiyetle ayrıldı. Bu maçlarda milliler 12 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

İki takım arasında 21 Mayıs 2014 tarihinde Kosova'da oynanan dostluk maçı söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle resmi değerlendirmeye alınmadı.

Milliler, 24 yıllık hasrete son vermek istiyor

A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası'na son olarak 2002 yılında Güney Kore ve Japonya'nın ortak düzenlediği turnuvada katıldı. Milliler, bu turnuvada dünya 3.'sü olurken, tarihinin en iyi derecesini elde etti. Ay-yıldızlılar, Kosova'yı geçerek 24 yıllık Dünya Kupası hasretine son vermek istiyor. A Milliler, FIFA Dünya Kupası'na katılmaya 1950, 1954 ve 2002 olmak üzere 3 kez hak kazandı fakat 2 kez gitti. Milliler, 1950 yılındaki turnuvada finansal sorunlar yüzünden yer almadı.
Ay-yıldızlılar, FIFA Dünya Kupası'na giderse D Grubu'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile oynayacak.

Millilerin 649. müsabakası

Milliler, 361'i resmi, 287'si özel toplam 648 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 256 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 896 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 31. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı ile bugüne kadar 23'ü resmi, 7'si de özel olmak üzere 30 maçta görev aldı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 17 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Fadil Vokrri, Fenerbahçe'de forma giydi

Karşılaşmanın oynanacağı stadyumun adı, Türkiye'de de oynamış Kosovalı eski futbolcu Fadil Vokrri'ye ait. Vokrri, 1990-1992 yılları arasında Türkiye'de Fenerbahçe'de forma giymişti. Fadil Vokrri, 2018 yılında 57 yaşında hayatını kaybetti.

Kosova'da tanıdık isimler

Kosova'nın kadrosunda birçok tanıdık isim bulunuyor. Kosova'da Beşiktaş'tan Milot Rashica, Corendon Alanyaspor'dan da Florent Hadergjonaj ve Fidan Aliti forma giyiyor. Takımda ayrıca bir dönem Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Giresunspor oynayan Vedat Muriqi de yer alıyor.
Kosova Milli Takımı'nı Teknik Direktör Franco Foda çalıştırıyor.

Michael Oliver düdük çalacak

Kosova ile Türkiye arasında oynanacak müsabakayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını Stuart Burt ve James Mainwaring yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Christopher Kavanagh olacak.

A Milli Futbol Takımı'nın, aday kadrosuna şu futbolcular yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Muhammed Şengezer (Başakşehir), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (NEC Nijmegen), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür (Fenerbahçe), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)."

Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bugün yaptığı antrenmanla devam etti

29.03.2026 14:42:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bugün yaptığı antrenmanla devam etti.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.

Isınma koşularıyla başlayan idman, 5'e 2 top kapma ve ayak tenisi çalışmasının ardından tamamlandı. Basına kapalı yapılan idman, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu akşam sahada yaptığı günün ikinci antrenmanıyla devam etti

28.03.2026 22:09:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı
Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu akşam sahada yaptığı günün ikinci antrenmanıyla devam etti.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.



Isınma koşularıyla başlayan idman, dar alanda oynanan çift kale maçlarla sona erdi.

A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda oynayacağı Kosova maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü

28.03.2026 22:05:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı
A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda oynayacağı Kosova maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde yağmur yağışı altındaki antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirildi.



Düz koşuyla başlayan antrenman ısınma hareketleriyle devam etti. Milliler daha sonra topla çalışmalar yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Kosova müsabakasının taktiği üzerinde duruldu.



Antrenmanda Zeki Çelik takımla çalışırken, Hakan Çalhanoğlu ile Merih Demiral ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanı TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da takip etti.

Ay-yıldızlılar yarın yapacağı antrenmanla Kosova karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürecek.

Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı

28.03.2026 11:36:00
AA
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurul, sarı-kırmızılı kulübe çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verilen 1 milyon 120 bin lira, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 220 bin lira ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle verilen 72 bin liralık cezaları oy birliğiyle onadı.

Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Beşiktaş idarecisi Serkan Reçber'e verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 300 bin lira para cezasının yanı sıra ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 liralık para cezalarını da oy birliğiyle onadı.

Kurul, Natura Dünyası Gençlerbirliği futbolcusu Sekou Koita'ya verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 lira para cezasında ise indirim yaparak 1 resmi müsabakadan men ve 40 bin lira para cezası şeklinde değiştirdi.

U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak

U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak

27.03.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşı karşıya gelecek. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanacak mücadele saat 16.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Grubun diğer maçında Cebelitarık ile Kosova saat 13.00'te karşı karşıya gelecek. Türkiye, grubunu birinci bitirmesi halinde önümüzdeki sezon A Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacak.

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde düğüm Salı günü çözülecek


2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde play-off turu yarı final maçları tamamlandı. A Milli Futbol Takımı, Romanya'yı 1-0 yendi ve finalde Kosova ile eşleşti.
 

27.03.2026 01:48:00 / Güncelleme: 27.03.2026 01:53:12
AA
 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde düğüm Salı günü çözülecek
 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde düğüm Salı günü çözülecek

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off turu yarı final maçları sona erdi. Avrupa kıtasından Dünya Kupası'na katılacak son ülkelerin belirleneceği play-off etabında oynanan 8 maçın ardından finale kalan takımlar belli oldu. A Milli Futbol Takımı, sahasında Romanya'yı 1-0 yenerek adını finale yazdırdı. Kosova ise deplasmanda Slovakya'yı 4-3 mağlup etti ve finalde ay-yıldızlılar ile eşleşti. Türkiye ve Kosova'nın yanı sıra İtalya, İsveç, Polonya, Danimarka, Bosna Hersek ve Çekya finale yükseldi.

Play-off yarı finallerinde alınan sonuçlar şöyle:

Türkiye-Romanya: 1-0
Slovakya-Kosova: 3-4
İtalya-Kuzey İrlanda: 2-0
Galler-Bosna Hersek: 1-1 (Penaltılarla 2-4)
Ukrayna-İsveç: 1-3
Polonya-Arnavutluk: 2-1
Danimarka-Kuzey Makedonya: 4-0
Çekya-İrlanda Cumhuriyeti: 2-2 (Penaltılarla 4-3)



Play-off turu final eşleşmeleri

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off turu final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Bosna Hersek-İtalya
İsveç-Polonya
Kosova-Türkiye
Çekya-Danimarka

Play-off etabında final karşılaşmaları, 31 Mart'ta yapılacak. Milliler, final maçını deplasmanda oynayacak. Final maçlarını kazanan 4 ülke, Dünya Kupası bileti alacak.
ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2026 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.