logo
17 MAYIS 2026

Tatlı'nın acı ! itirafı...

13.02.2006 00:00:00
Samsunspor-Fenerbahçe maçının hakemi Serdar Tatlı, karşılaşmanın 20. dakikasında verdiği penaltı ve kırmızı kartla ilgili olarak "Böyle bir hatalı karar verdiğimden dolayı son derece üzgünüm. Nobre emek hırsızlığı yaptı" dedi.

Müdahale gibi gördümSerdar Tatlı, yaptığı açıklamada, Samsunspor-Fenerbahçe karşılaşmasının 20. dakikasında Nobre ile olan pozisyonda kaleci Kerem'in kırmızı kartla oyun dışı kalması ve penaltı kararına değinerek, "Müsabakadaki o pozisyonda Nobre'nin topla kaleci Kerem'i geçip gol atacağı sırada Kerem'in eliyle Nobre'nin ayaklarına müdahalesini görüp pozisyonu penaltı olarak değerlendirdim. Dolayısıyla penaltıda kaleci Kerem'i oyundan ihraç ettim" diye konuştu. Nobre galibiyete gölge düşürdü!Ancak daha sonra televizyon görüntülerinde pozisyonda hiçbir temasının olmadığını gördüğünü ifade eden Tatlı, şunları kaydetti: "Vermiş olduğum bu hatalı kararla müsabakanın neticesine tesir ettiğimi ve kaleciyi haksız bir şekilde oyundan ihraç ettiğimi görünce çok üzüldüm. Böyle bir hatalı karar verdiğimden dolayı son derece üzgünüm. Fakat Türkiye'de bazı futbolcuların, sadece kendi menfaatleri için haksız kazanç elde etme düşünceleri olduğu sürece hakemlerin çok başarılı olma şansları maalesef olmuyor. Nobre de yapmış olduğu bu hareketle takımının galibiyetine gölge düşürüp benim hatalı bir karar vermeme sebebiyet vermiştir."

MAÇ TEKRAR EDİLMELİSamsunspor Kulübü Başkanı Adnan Ölmez, hukuken bir imkan varsa Fenerbahçe maçının tekrar edilmesi yönünde girişimde bulunacaklarını söyledi. Fenerbahçe maçında hakem Serdar Tatlı'nın maçın 20. dakikasında verdiği penaltı ve kaleci Kerem'e gösterdiği kırmızı kartla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Adnan Ölmez, "Hakem Serdar Tatlı, Samsunspor'u katletti. 20. dakikada verileni hatalı penaltı ve kaleci Kerem'e gösterilen kırmızı kart maçın seyrini değiştirdi. Hukuken maçın tekrarı yönünde bir imkan varsa mutlaka itiraz edeceğiz. Fenerbahçe maçında Samsunspor katledilmiştir. Şu andan itibaren hukuki süreci başlatmak üzere girişimlerde bulunacağız. Futbol Federasyonu bu maçı yeniden oynatmalı" dedi.

GÜRSOY: SERDAR TATLI CEZA ALMALIGalatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, Samsunspor-Fenerbahçe maçındaki penaltı kararı tartışılan hakem Serdar Tatlı'nın ceza alması gerektiğini söyledi. Gürsoy, yaptığı açıklamada, Tatlı'nın iyi hakem olmadığı kanaatinde olduğunu belirterek, şöyle dedi: ''Bana göre ceza almalı. Keşke Alex topu dışarı atsaydı. Fenerbahçe iyi bir takım, böyle şeylere gerek yok. Bir hafta evvel aynı hakem penaltıyı görmüyor, burada olmayanı veriyor. Bu imkanlar dahilinde aslanlar gibi mücadele eden bir takım var. Çok üzücü bir olay.''

Beşiktaş'ın yeni hocası belli

Beşiktaş’ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor

17.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor. Olası bir ayrılık durumunda Eduard Graf'ın sunduğu listenin ilk sırasındaki Dino Toppmöller, Başkan Serdal Adalı'dan tam not aldı. Etik değerler gereği henüz resmi bir kontrat teklif edilmese de Graf'ın yaptığı gizli görüşmeden Alman teknik adamın "Beşiktaş'ın projesine hazırım" yanıtını verdiği belirtiliyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör bilmecesi yarın netleşecek. Siyah-beyazlı camiada tüm gözler, Başkan Serdal Adalı'nın yarın Sergen Yalçın ile gerçekleştireceği kritik görüşmeye çevrildi. Gelecek sezonun planlamasının masaya yatırılacağı bu zirveden bir "ayrılık" kararı çıkması halinde, Beşiktaş'ın yeni hocasının kim olacağı da büyük ölçüde netleşti.






GÖRÜNMEZ FUTBOL DİREKTÖRÜ

Beşiktaş'ın "görünmez" Futbol Direktörü Eduard Graf, bir süredir yürüttüğü teknik direktör çalışmalarının ardından hazırladığı kısa listeyi yönetime sunmuştu. Frankfurt'tan ayrılan Dino Toppmöller, bu listenin en güçlü adayı olarak öne çıkıyordu. Alınan bilgilere göre, Alman futbol ekolüne ve modern yapılanmaya sıcak bakan Başkan Serdal Adalı, Graf'ın getirdiği Toppmöller ismine tamamen ikna olmuş durumda ve bu profile oldukça sıcak bakıyor.






GRAF PROJELERDEN BAHSETTİ

Yarın yapılacak Sergen Yalçın zirvesi öncesinde etik değerleri korumak adına Toppmöller ile henüz kulüp düzeyinde resmi bir görüşme gerçekleştirilmedi. Ancak perde arkasında hareketli saatler yaşandı. Graf'ın, Alman teknik adamla gayriresmi bir sohbet gerçekleştirerek Beşiktaş'ın vizyonunu, yeni yapılanmasını ve kulübün projelerini aktardığı öğrenildi.






BUGÜN BİR AYRILIK OLABİLİR

Graf'ın bu hamlesine Toppmöller'den "olumlu cevap" geldiği ve başarılı çalıştırıcının Beşiktaş projesine son derece sıcak yaklaştığı belirtildi.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın ile yarın yapılacak toplantının ardından yol haritasını kesinleştirecek. Eğer masadan ayrılık kararı çıkarsa, Volker Struth'un menajerliğini yaptığı Dino Toppmöller için resmi transfer operasyonuna vakit kaybetmeden start verilecek.

Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki tarihi kongre öncesi başkanlık yarışı kızışırken, mevcut başkan Sadettin Saran ve ekibi "yarın seçim yokmuşçasına" vites yükselterek camiayı heyecanlandıran dev hamlelere imza atıyor. Kulisleri hareketlendiren ise Serhou Guirassy dışında Saran yönetiminin Hakan Safi'ye Andrew Robertson ve Malang Sarr için anlaşma noktasına geldikleri bilgisini vermesi oldu

17.05.2026 12:36:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor
Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayları saha dışındaki hamleleriyle camiada heyecan yaratmaya devam ediyor. Bir de adaylar Hakan Safi ve Aziz Yıldırım'dan bağımsız olarak aktüel başkan Sadettin Saran ve ekibi 6-7 hazirandaki kongre önceisnde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
Başkan Sadettin Saran, "sanki hiç gitmeyecekmis gibi" ekibiyle birlikte gece gündüz çalışıyor.







SARAN, FRANK İLE ANLAŞTI
 
Başkan Sadettin Saran'ın Premier Lig ekiplerinden Brentford'u çalıştıran son olarak Tottenham'dan kovulan Thomas Frank ile prensipte anlaştığı ve bir ön protokol imzaladığı belirtiliyor.
 
Ekipte yer alan Ertan Torunoğulları'nın, Dortmund forması giyen Serhou Guirassy için kulübünü ikna ettiği ve oyuncuyla imzalı protokol aldığı iddia ediliyor.
 
Ömer Topbaş'ın ise dünya yıldızları Rafael Leao veya Karim Adeyemi transferlerini bitirmek için son aşamaya geldiği ve Başkan Saran'dan 10 günlük ek süre talep ettiği konuşuluyor.







3 İSİM HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
 
Hazırlanan tüm bu protokollerin ortak özelliği, ancak "yeni yönetimin onay vermesi durumunda" resmiyet kazanacak şekilde tasarlanmış olması.
 
Hakan Safi'nin resmi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, mevcut yönetimin şu isimlerle ilgili yürütülen görüşmeler hakkında bilgilendirdiği aktarıldı:
 
- Serhou Guirassy
- Andrew Robertson
- Malang Sarr
 







TOPBAŞ, SAFİ'NİN EKİBİNE
 
Transfer kulislerinin en dikkat çeken söylentisi ise Ömer Topbaş üzerine yoğunlaşıyor. Sadettin Saran yönetimi adına Leao ve Adeyemi görüşmelerini yürüttüğü söylenen Topbaş'ın, Hakan Safi'nin yönetim listesinde yer alabileceği camiada yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?

Galatasaray’da Mauro Icardi bilmecesi çözülmeyi bekliyor. Menajeri Elio Pino’nun İstanbul’daki gizli Fenerbahçe flörtü ve "Pazartesi yine geleceğim" sözlerinin perde arkası aralandı

17.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?
Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?
Galatasaray'da Mauro Icardi bilmecesi kördüğüme dönüyor. Menajeri Elio Pino'nun İstanbul'daki gizli Fenerbahçe flörtü ve "Pazartesi yine geleceğim" sözlerinin perde arkası aralandı. Teknik direktör Okan Buruk'un yıldız golcünün "dokunulmazlık ve ilk 11" talebine rest çekmesi ayrılık çanlarını hızlandırdı. Yönetimin maaş indirimi ve kulübe şartı sunduğu Arjantinli süper star, ya katı rekabeti kabul edecek ya da sarı-kırmızılılara veda edecek!






Galatasaray'da Mauro Icardi bilmecesi çözülmeyi bekliyor. Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisinin menajeri Elio Pino'nun İstanbul'daki gizli temasları ve teknik direktör Okan Buruk'un katı duruşu, ayrılık çanlarının çalmasına neden olmuş gibi duruyor. Salı akşamı sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen Pino, iddialara göre Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldi.






SOMUT RAKAM KONUŞULMADI

Gelen bilgilere göre masada somut bir rakam konuşulmadı. Safi'nin Pino'ya "İmza atmak için bizi bekleyin" mesajı açık kapı olarak yorumlandı. Ancak Pino'nun beklediği bu değildi. Normal şartlarda Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına katılması beklenen Pino, bu kritik görüşmenin ardından İstanbul'dan ayrıldı.






Galatasaray muhabirlerine "Pazartesi günü geleceğim" diyerek hedef şaşırtmaya çalıştı. Sonuçsuz kalan Fenerbahçe flörtü yüzünden apar topar Milano'ya döndü. Pino cephesi her ne kadar bu görüşmeyi kesin bir dille yalanlasa da, kulislerde bu gizli zirvenin yankıları sürüyor.






İSEKLERİ BURUK'A UYMUYOR

İşin bir de teknik direktör boyutu var... Icardi'nin Galatasaray'daki kaderi, Okan Buruk ile yapacağı son yüz yüze görüşmenin ardından resmiyet kazanacak. Ancak başarılı çalıştırıcının, idari ve taktiksel nedenlerden dolayı yeni sezonda Icardi ile yola devam etmeye sıcak bakmadığı sızan bilgiler arasında. Transferde maddi konuları tamamen ikinci plana iten Icardi'nin öncekiği ilk 11'de oynamak. Düzenli olarak sahaya çıkmak.






DOKUNLMAZLIK TALEBİ VAR

Icardi'nin bu "dokunulmazlık" talebine Buruk'un olumlu yanıt verme ihtimali yok. Deneyimli teknik adam Osimhen'e bile ilk 11 garantisi veremediği ortamda Icardi'ye bu özerkliği sunmasına imkan ya da ihtimal verilmiyor.






Gelen bilgilere göre Galatasaray yönetimi Icardi'nin menajerine şartlarını sundu. Yıldız golcü, ilk 11 ısrarından vazgeçip formayı rekabetle almayı ve gerekirse kulübede beklemeyi kabul ederse takımda kalacak. Tabii bir de maaşında yapılacak büyük indirime onay verirse... Yoksa yolu açık.

Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor

Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını duyurdu.

17.05.2026 00:23:00
AA
Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor
Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor
Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını duyurdu.

Lewandowski, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "zorluklarla ve yoğun çalışmayla dolu dört yılın ardından" ayrılma zamanının geldiğini belirterek "Görevimin tamamlandığı hissiyle ayrılıyorum.

4 sezon, 3 şampiyonluk. İlk günlerimde taraftarlardan aldığım sevgiyi asla unutmayacağım. Katalonya benim yeryüzündeki yerim. Bu güzel dört yıl boyunca tanıştığım herkese teşekkür ederim.

Kariyerimin en inanılmaz bölümünü yaşama şansını bana veren Başkan Laporta'ya özel teşekkürler. Barça ait olduğu yere geri döndü." ifadelerini kullandı.

37 yaşındaki futbolcu, Barcelona kariyerinde 3 İspanya LaLiga, 3 İspanya Süper Kupası ve 1 İspanya Kupası (Copa del Rey) kazandı.

Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe'yi 3-0 yendi

16.05.2026 23:03:00
Anadolu Ajansı
Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı
Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe'yi 3-0 yendi.

10. dakikada Coulibaly'nin pasında Elayis Tavsan'ın şutunda kaleci Lis'ten dönen top, Mouandilmadji'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Lis, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

12. dakikada Antunes'in yerden pasında Taha Altıkardeş'in ceza sahası dışından çektiği şutta top az farkla yandan auta çıktı.

25. dakikada Juan'ın ceza sahasına yerden pasında topla buluşan Janderson'un çektiği şutu kaleci Okan Kocuk çıkarttı. Dönen topu defans uzaklaştırdı.

36. dakikada gelişen Samsunspor atağında Mouandilmadji'nin pasında ceza sahası içinde Coulibaly'nin şutunda defansa çarpan meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Samsunspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.



49. dakikada Cherni'nin ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte Juan'ın vuruşunda top filelerle buluştu. Ancak hakem Ümit Öztürk, VAR incelemesinin ardından golü faul nedeniyle iptal etti.

67. dakikada Antunes'in kullandığı serbest vuruşta yükselen Bokele'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

85. dakikada Mouandilmadji'nin pasıyla kale önünde Elayis Tavsan'ın şutunda top ağlara gitti: 2-0

89. dakikada gelişen Samsunspor atağında Elayis Tavsan'ın pasında Mouandilmadji, ceza saha içinde çektiği şutta meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluştu: 3-0

Karşılaşma, Samsunspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

16.05.2026 20:27:00
AA
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi.

Aleksandar Stanojevic: "Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar"



Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'te teknik direktör Aleksandar Stanojevic, gelecek sezon için daha güçlü bir takım kuracaklarını söyledi.

Aleksandar Stanojevic, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kendileri için önemli olan bir maçı kazandıklarını belirten Stanojevic, "Taraftarlarımıza gelecek sezon için mesaj göndermek istiyorduk. Bu takımın ciddi bir ekip olduğunu göstermek istiyorduk. Bugün iyi bir takımla sahaya çıktık. Seneye güçlü bir takım kuracağız. Bugün sonuna kadar mücadele ettik. Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar." ifadelerini kullandı.

Stanojevic, sezon içerisinde bazı maçlarda hayal kırıklığı yaşadıklarını aktararak, "ikas Eyüpspor maçında hayal kırıklığı yaşadım. Bizim için önemli bir maçtı. Orada daha iyi sonuç alsak farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu sezon takım, çok fazla problem yaşadı. Çok fazla sakatlık yaşadık. Kazanmayı hak ettiğimiz maçlar vardı ama onları kazanamadık. Seneye daha iyi bir takım kuracağımızın sözünü veriyorum." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak

Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro’luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı

16.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı.

Safi Holding'in uluslararası gücünü, şahsi finansal itibarını ve banka teminatlı sermaye artırımı sözlerini 'Nyon Dosyası'na ekleyerek "bize ceza vermeyin" diyecek. UEFA'nın katı Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları'nı (FSR) sadece savunma yaparak değil, 'sıcak para' ve 'bağımsız denetim garantisiyle' aşmayı hedefliyor.







Fenerbahçe camiası, Haziran başında resmileşeceği iddia edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve toplamda 150 milyon Euro'yu bulan kısa vadeli borç yüküyle sarsılırken, Aziz Yıldırım'ın karşısına "güçlü aday" olarak çıkan Hakan Safi, "finansal kurtarıcı" olarak plan yaptı. Safi, kulübü transfer blokajı ve ağır para cezalarından kurtarmak için dev bir operasyon başlatıyor.






2 FARKLI TEKLİF SUNACAK

Nyon'daki UEFA merkezine gidecek olan Hakan Safi, Safi Holding'in uluslararası finansal gücünü ve yaklaşık 750 milyon dolarlık şahsi servetini bir "güven teminatı" olarak masaya sürecek. Gelen bilgilere göre UEFA'ya şu bazı somut teklifler sunacak:







- Limit aşımına neden olan açığın, yeni yönetim tarafından yapılacak karşılıksız sermaye artırımı veya dev sponsorluk anlaşmalarıyla (Safiport üzerinden) derhal kapatılacağını taahhüt edecek.

- Cezanın nakit olarak ödenmesi yerine, transfer ve mevcut kadro maliyetlerinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan 3 yıllık bir "Mali Disiplin Planı" imzalamayı önerecek.







DENETÇİLER VE SPOR HUKUKÇULARI

Safi'nin liderlik edeceği heyette sadece muhtemelen beraber çalışacağı yöneticiler değil, Avrupa spor hukukunun en kıdemli isimleri yer alacak.

- Kulübün acil ödeme planını "onaylı" şekilde sunacak bağımsız denetim uzmanları.
- Daha önce benzer FSR (Finansal Sürdürülebilirlik) dosyalarında ceza indirimini başarmış Avrupalı spor avukatları.







CFCB'NİN ÖNÜNDE İLK BÜYÜK SINAV

Safi ve ekibi UEFA Denetim Kurulu (CFCB) önünde yapacağı savunmanın merkezinde, Türkiye'deki yüksek enflasyon ve kur dalgalanmalarının bütçe üzerindeki "mücbir sebep" etkisi olacak. Safi, "kötü yönetim değil, kontrol dışı ekonomik sapma" diyecek. Sapmayı yeni yönetim olarak finanse etmeye hazır olduklarının mesajını verecek. 15 milyon Euro'luk cezayı "ertelenmiş cezaya" çevirmeye çalışacak.

Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?

Galatasaray’da Mauro Icardi’nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü

16.05.2026 16:23:00
Haber Merkezi
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddialara göre Safi'nin masada somut bir teklif yerine "İmza atmak için acele etmeyin" mesajı vermesi, transfer dünyasında "stratejik bir hamle" olarak yorumlandı.

Pino cephesinin görüşmeleri yalanlaması kafaları karıştırdı. Pazartesi günü Başkan Dursun Özbek ile yapılacak kritik randevu öncesi işler sarpa sardı.







Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları öncesi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili sıcak saatler yaşandı. Yıldız golcü takım arkadaşlarıyla 26. şampiyonluğu kutlarken, İstanbul'da bulunan menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adaylarından Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Hem Galatasaray hem Fenerbahçe camiasında bomba etkisi yaratan bu iddianın devamına göre Salı akşamı İstanbul'a iniş yapan ancak Başkan Özbek'in "haftaya konuşuruz" sözüyle şok olan Pino, Safi ile yaptığı görüşmeden kafası karışık ayrıldı.







DURSUN ÖZBEK'İN ACELESİ YOK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Pazartesi günü Icardi'nin menajeriyle bir araya gelecek. Görüşmede yönetimin daha önce ilettiği teklif masaya yatırılacak ve Özbek, Pino'ya teklifin kabul edilip edilmediğine dair nihai kararı soracak.







SOMUT BİR TEKLİF YOK

Gelen bilgilere göre Hakan Safi ile Elio Pino arasındaki görüşme gerçekleşti. Ancak Safi'nin masaya somut bir teklif koymadığı, bunun yerine Pino'ya "İmza atmak için acele etmeyin" dediği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre Hakan Safi'nin bu hamlesi, Icardi'yi transfer etmekten ziyade iki stratejik amaca hizmet ediyor:







SAFİ'NİN AMACI TRANSFER DEĞİL

- Arjantinli yıldızın Galatasaray ile olan sözleşmesini yenileme sürecini baltalamak.
- Sarı-kırmızılı taraftara "Bakın, menajeri para için bize geliyor" imajını çizmek.







Görüşmelerin basına sızması üzerine Elio Pino cephesi, Hakan Safi ile yapılan temasları net bir dille yalanladı. Safi tarafı sessizliğini koruyor. Galatasaray yönetiminin bu "menajer oyunları" karşısında Pazartesi günü nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.

"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"

Fenerbahçe’de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi’den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi

16.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi'den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi. Milano'da dünya futbolunun yaşayan efsanelerinden Paolo Maldini ile bir araya gelen Safi, masaya sadece bir kontrat değil, kulübün geleceğini değiştirecek bir "futbol anayasası" koydu. Safi'nin teklifi Türk futbolunda yöneticilik anlayışını kökten değiştirecek tarihi bir devrimin ilk adımı olarak görülüyor.






Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, Milano'da gerçekleştirdiği sürpriz Paolo Maldini görüşmesi ile seçilmesi durumunda "vizyon devrimi" yapmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

İtalyan gazeteci Maurizio Pistocchi'nin paylaştığı detaylar, bu buluşmanın sadece bir tanışma değil, kulübün geleceğini teslim etme projesi olduğuna işaret ediyor.






FİNANSAL KONUDA SÖZ VERDİ

İddialara göre Hakan Safi, Maldini ile yediği öğle yemeğinde kulübün son yıllarda yaşadığı sportif istikrarsızlığa dikkat çekti. Sadece yıldız futbolculara değil, güçlü bir futbol aklına ihtiyacı olduklarını anlattı. Kendisinin finansal ve idari şartları sağlayacağına söz verdi. Saha içini ve teknik yapılanmayı tamamen bırakmak istediğini ve Fenerbahçe'nin futbol aklı olmasını teklif etti.






AVRUPA KULÜBÜ GİBİ YÖNETİLECEK

Safi'nin projesine göre Maldini, sadece bir sportif direktör değil, futbol şubesinin en üst düzeydeki karar verici mercii olacak. Safi'nin bu hamleyle, yöneticilerin teknik konulara müdahale ettiği dönemi kapatmayı ve kulübü Avrupa'daki dev kulüpler gibi profesyonel bir liyakat sistemiyle yönetmeyi hedeflediği belirtiliyor.






MALDINI "NEDEN OLMASIN" NOKTASINDA

Milan'daki başarılı yönetim döneminden sonra RedBird yönetimiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden ayrılan Maldini'nin, Safi'nin "tam profesyonellik ve bağımsızlık" vaadinden etkilendiği gelen bilgiler arasında.

İtalya tarafından gelen haberlere bakılacak olursa Fenerbahçe gibi bir devde geniş yetkilerle çalışma teklifine Maldini'nin "neden olmasın" diyebileceği savunuluyor.

Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!


 
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in seçim sonrası için bizzat yürüttüğü dev operasyonda Galatasaray mutlu sona yaklaştı. Panathinaikos'tan ayrılması an meselesi olan Ergin Ataman ile yeniden el sıkışmaya hazırlanan Galatasaray; inşaatı süren modern salonun açılışıyla birlikte basketbola hızlı bir giriş yapacak.

16.05.2026 15:16:00 / Güncelleme: 16.05.2026 15:22:27
Haber Merkezi
Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!
Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futboldan sonra basketbola da ambargo koymak için düğmeye bastı. Başkan Özbek'in liderliğinde yürütülen "Büyük Basketbol Operasyonu"nda Ergin Ataman ismi ilk sıraya yerleşti. NBA sponsorluğu ve yeni salon hamlesiyle basketbolda da "en büyük olmak" için düğmeye basıldı.







Yarım kalan hikaye tamamlanacak

Panathinaikos ile üst üste başarılar yakalayan ancak yaşanan Valencai faciasından sonra yol ayrımına gelen Ergin Ataman, yarım kalan hikayeyi tamamlamak için Galatasaray'a dönmeye hazırlanıyor.
23 Mayıs'taki seçimli genel kurula tek aday olarak girecek olan Başkan Dursun Özbek, yeni dönem projelerinin merkezine Ergin Ataman'ı koydu. Seçimin hemen ardından Ataman ile resmi sözleşmenin imzalanması ve basketbol şubesinin tamamen tecrübeli hocaya emanet edilmesi bekleniyor.







Ataman koptu geliyor

Atina'daki sözleşme durumuna rağmen Galatasaray'ın sunduğu "sınırsız yetki" ve "NBA vizyonu"nun Ataman'ı ikna ettiği gelen bilgiler arasında. NBA yönetiminin Avrupa basketboluna doğrudan müdahale edeceği "NBA Avrupa" projesinde Türkiye'den seçilen tek kulüp Galatasaray oldu. Cenevre'de yapılan görüşmelerde NBA yetkililerinin, özellikle Galatasaray'ın devasa taraftar gücü ve marka değerinden etkilendiği belirtiliyor.







Rüya takım kurulacak

Galatasaray'ın vizyonu artık sadece Türkiye şampiyonluğu değil. Ergin Ataman liderliğinde kurulacak "Rüya Takım", NBA Avrupa projesinin ilk sezonunda kupayı kaldırmayı hedefliyor. 2016'da EuroCup'ı kazanan Ataman-Galatasaray birlikteliği, bu kez dünyanın en büyük basketbol organizasyonunun Avrupa ayağında tarih yazmak için yola çıkıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.