logo
29 TEMMUZ 2026

Tedesco'nun prensi Galatasaray'a

Venezia mağlubiyeti sonrası "Savunma arkasına koşu yapacak, adam adama savunmaları kıracak oyunculara ihtiyacımız var" diyerek hücum hattındaki teşhisi koyan Okan Buruk, radarki ana hedefini ilan etti

29.07.2026 11:52:00
Haber Merkezi
 
Tedesco'nun prensi Galatasaray'a
Tedesco'nun prensi Galatasaray'a
Eintracht Frankfurt'un milli yıldızı Can Uzun. Modern futbolun en etkili "gizli forvet" örneklerinden biri olan ve tıpkı Uzun dışında Musiala ya da Bruno Fernandes gibi A listesindeki isimler çok pahalı. B Listesinde ise Tedesco'nun devre arasında getirmek istediği Nkunku yer alıyor.






Hazırlık maçında Venezia karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetin ardından sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hücum hattındaki en kritik eksikliğini net bir teşhisle ortaya koydu:

- Savunma arkasına koşu atacak, adam adama oynayan rakiplere karşı kilidi açacak oyunculara ihtiyacımız var. Buruk'un bu tespiti doğrultusunda işaret ettiği ilk isim Frankfurt'un milli yıldızı Can Uzun oldu.






THOMAS MÜLLER FUTBOLA TANITTI

Buruk'un radarındaki Can Uzun, günümüz futbolunda sadece topu ayağına bekleyen statik 10 numaraların aksine, rakip defansın kör noktalarına sızan ve ikinci bir forvet gibi skor üreten "gizli forvet" profilinin Avrupa futbolundaki en heyecan verici temsilcisi.

Thomas Müller'in "Raumdeuter" (Alan Yorumcusu) rolüyle dünyada öncülüğünü yaptığı, Jude Bellingham ve Florian Wirtz gibi isimlerin zirveye taşıdığı bu stil; ana santrforun stoperleri üzerine çektiği anlarda yarı alanlara topsuz patlayıcı koşular yapmayı gerektiriyor.






A LİSTESİNDEKİ ADAYLAR PAHALI

Dünya futbolunda bu profilin en kusursuz prototiplerinden biri ise RB Leipzig ve Chelsea dönemlerinden tanıdığımız Christopher Nkunku.

Tedesco sayesinde yakaladığı ivmeyle tam da Okan Buruk'un aradığı bu topsuz koşu zamanlamasına ve derine gelip top dağıttıktan hemen sonra ceza sahasına yaptığı gecikmeli koşulara borçlu.

Can Uzun da tıpkı Musiala veya Bruno Fernandes örneklerinde olduğu gibi, bu taktiksel zekayı ve bitiriciliği bünyesinde barındıran nadir yeteneklerden biri.

Galatasaray bas bas bağırıyor

Galatasaray’ın İtalya kampında Serie A ekiplerine karşı gol atamadan 5 gol yediği ve kalesinde 40 şut gördüğü hazırlık maçları, kadrodaki kurgusal krizleri ve fiziksel eksikleri net bir şekilde gözler önüne serdi

29.07.2026 14:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray bas bas bağırıyor
Galatasaray bas bas bağırıyor
Teknik direktör Okan Buruk "Doğru oyuncuları kadromuza katacağız" mesajı verse de, sahaya yansıyan savunma zafiyeti ve üretkenlik sıkıntısı yönetimi harekete geçirdi. Sarı-kırmızılılar, resmi maçlar öncesinde sağ bek, stoper, tempolu orta saha ve skorer kanat olmak üzere doğrudan ilk 11'e monte edilecek 4 kritik transfere odaklandı.

Galatasaray'ın İtalya kampında Serie A ekiplerine karşı oynadığı hazırlık maçlarında gol atamadan kalesinde 5 gol görmesi transfer gündemini yeniden alevlendirdi. Hazırlık karşılaşmaları ölçü olmasa da iki maçta kalede görülen 40 şut ve yenilen 5 gol alarm zillerini çaldırdı. Yüksek topla oynama oranlarına rağmen hücumda bitiricilik krizinin yaşanması, ikili mücadelelerde ve hava toplarında geride kalınması takımın fiziksel ve taktiksel eksiklerini gözler önüne serdi. Teknik direktör Okan Buruk da sabır vurgusu yaparak en doğru isimleri en kısa sürede kadroya katacaklarını belirtti.






DİREKT 11 SEVİYESİNE TAKVİYE LAZIM

Saha içi verileri, sarı-kırmızılı ekibin öncelikle savunma kurgusundaki zaafını ve geçiş savunmasındaki kırılganlığını ortaya koyuyor. Venezia ve Monza maçlarında rakiplere verilen 13 büyük gol şansı, ön alan presi kırıldığında savunma hattının ne denli kolay geçildiğini kanıtladı. Hücum hattında ise kazanılan penaltının dahi kaçması ve üretilen xG değerinin skora dönüşmemesi skorer ayak ihtiyacını netleştirdi. Genç ve alternatif isimlerin Serie A sertliğine direnç gösterememesi, omurgaya doğrudan ilk 11 seviyesinde takviye yapılmasını zorunlu kıldı.






HALA JELET VE NELSSON OYNUYOR

Resmi maçlar başlamadan önce Florya'da çözülmesi gereken ilk kriz savunmanın sağında ve merkezinde yaşanıyor. Jelert ve mevcut rotasyonun savunma yönünde yetersiz kalması, atletik ve defansif gücü yüksek bir sağ bek transferini şart koşuyor.

Stoper hattında ise Nelsson-Abdülkerim ikilisinin arkasında derinliğin kaybolması, geniş alanda çabuk kademeye girebilen ve geriden oyun kurabilen lider bir stoper takviyesini ilk 11 hamlesi olarak öne çıkarıyor.






İŞTE ACİL İHTİYAÇ OLAN 4 BÖLGE

Orta saha ve hücum hattındaki tıkanıklık ise takımın sertlik ve skor üretime doğrudan yansıyor. Torreira'nın yanına geçiş savunmasında alan kapatacak, ikili mücadelelerde fiziksel direnç katacak tempolu bir 8/6 numara arayışı hız kazandı. Kanatlarda yaşanan performans dalgalanmalarını bitirmek için ise bire birde adam eksiltebilen, ceza sahasına içe kat edip bitiricilik krizini çözecek skorer bir kanat oyuncusu listede başı çekiyor. Galatasaray, bu 4 kritik bölgeye yapacağı ilk 11 hamleleriyle sezona girmeyi hedefliyor.

Galatasaray'da 2 büyük kriz

Galatasaray’ın Avusturya kampında Venezia karşısında aldığı yenilgi, lig ve Avrupa maratonu öncesinde alarm zillerini çaldırdı. Topa %54 sahip olmasına rağmen kendi ceza sahasında kalesine 20 şut görerek savunmada adeta çöken ve yakaladığı kısıtlı pozisyonları cömertçe harcayan sarı-kırmızılılarda; kırılgan geçiş savunması ile bitiricilik krizinin acilen çözülmesi şart

29.07.2026 13:54:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da 2 büyük kriz
Galatasaray'da 2 büyük kriz
Galatasaray'ın Avusturya kampında Venezia ile oynadığı ve 3-0 kaybettiği ikinci hazırlık maçı, skordan bağımsız olarak iki ana alanda alarm verdi: Geçiş savunması zaafı ve hücumdaki bitiricilik krizleri.

Sarı-kırmızılı ekip %54 ile topa daha fazla sahip taraf gibi görünse de, oyun ritmini ve özellikle kendi ceza sahası hakimiyetini tamamen rakibine kaptırdı.






JANKAT'IN PERFORMANSI ÇÖP OLDU

Savunma hattındaki çöküş sayısal verilere net bir şekilde yansıdı. Venezia, Galatasaray kalesine tam 26 şut çekerken bunun 20'sini ceza sahası içinden buldu ve 9 net gol fırsatı üretti.

Önde basma isteğine rağmen hatlar arasındaki boşluklar, ikili mücadele yetersizliği (%57 Venezia üstünlüğü) ve yapılan 2 bireysel hata defans kurgusunu sıfırlarken; Jankat'ın yaptığı 9 kritik kurtarış ağır yenilgiyi engelledi.






53 KEZ CEZA SAHASINA GİRİP 2 ŞANS

Hücum tarafında ise topla oynamanın üretkenliğe dönüşmediği tescillendi. Rakip ceza sahasına 53 kez girilmesine ve 474 pas yapılmasına rağmen sadece 2 büyük şans üretilebildi ve ikisi de harcandı. Set hücumlarında varyasyon üretemeyen takım, 3. bölgeye geçişlerde nitelikli aksiyon yakalayamayarak tıkanıklık yaşadı.






6 NUMARA BAS BAS BAĞIRIYOR

Yaklaşan lig ve Avrupa maratonu öncesi teknik direktör Okan Buruk'un öncelikli hedefi belli oldu. Buruk, takımı kırılgan yapıdan çıkarıp ön alan baskısını daha kompakt hale getirmeli, savunma önüne düşen ikinci topları toplayacak 6 numara kurgusunu oturtmalı ve set hücumlarındaki bitiriciliği hızla çözüme kavuşturmalıdır.

Önder Özen, Osimhen ve Sane'yi ateşe itti

Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, kulübe sunulan Salah transferini fonlama modelleri ve kulübün mali disiplini hakkında kritik açıklamalarda bulundu

29.07.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Önder Özen, Osimhen ve Sane'yi ateşe itti
Önder Özen, Osimhen ve Sane'yi ateşe itti
Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Leroy Sane ve Victor Osimhen transferleri için çıkardığı ve yaklaşık 1 milyon adet satan özel kutu projesini sert bir dille eleştirerek, benzer modellerin kulüplere getirdiği mali risklere dikkat çekti. Mo Salah'ı fonlamak adına taraftara sunulan bu tür harici ürünleştirme projelerinde toplanan paranın kulüpler yerine aracı şirketler, yatırım danışmanları ve sponsor hesaplarına aktarıldığına vurgu yaptı.






Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, kulübe sunulan Mo Salah transferini fonlama modelleri ve kulübün mali disiplini hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Özen, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Victor Osimhen ve Leroy Sane transferleri sürecinde yürüttüğü ve yaklaşık 1 milyon adede ulaşan "kutu satışı" projesini incelediklerini ifade ederek, bu yöntemin beraberinde getirdiği ciddi finansal ve hukuki risklere dikkat çekti.






KULÜP KONTROLÜNDE OLMALI

Yıldız oyuncu transferlerini finanse etmek amacıyla taraftara özel kutu veya ürün satışı sunan dış projelerin kulüp bilançolarında şeffaflık sorunu yaratabileceğini belirten Özen, toplanan paranın doğrudan kulüp kontrolünde olması gerektiğini vurguladı.






FİNANSAL GRİ ALAN UYARISI

Bu tür üçüncü taraf modellerinde toplanan kaynağın; yatırım danışmanları, aracı kurumlar, prodüksiyon ve komisyon payları nedeniyle doğrudan kulübün resmi banka hesabına girmediğini, aksine organizasyonu yapan harici şirketlerin hesaplarında döndüğünü ve finansal bir gri alan oluşturduğunun altını çizdi.






HUKUKİ SORUMLULUK DOĞAR

Günü kurtarmaya yönelik popülist yaklaşımlar yerine kurumsal hafızayı ve mali disiplini korumayı tercih ettiklerini dile getiren tecrübeli futbol adamı, olası bir olumsuzlukta doğacak hukuki ve mali sorumluluğa da işaret etti.






HARİCİ GELİR MODELLERİ

Taraftardan toplanan kaynağın amaç dışı kullanılması ya da aracı kurumlarda takılı kalması durumunda resmi muhatabın belirsizleşeceğini söyleyen Özen, kulübün kendi ürettiği lisanslı ürün satışı ile aracı şirketlerin kurguladığı harici gelir modelleri arasındaki sınırın çizilmesi gerektiğini belirtti.






BEŞİKTAŞ KASASINA GİRMELİ

Özen, Beşiktaş taraftarının cebinden çıkacak her kuruşun harici finansal yapılar veya sponsor kanalları üzerinden yönlendirilmesine izin vermeyeceklerini açıkça beyan etti.

Yıldız transferi heyecanına kapılarak kulübün geleceğini ve şeffaflığını riske atmayacaklarını vurgulayan Özen, Beşiktaş taraftarının kaynağının yalnızca ve doğrudan Beşiktaş Kulübü'nün kasasına girmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi

Beşiktaş’ta transfer bombaları ardı ardına patlamak üzere. Başkan Serdal Adalı, dev operasyon öncesi Simone Rondanini ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi 

29.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi
Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi
Beşiktaş Kulübü Binası'nda dün tarihi transfer trafiği yaşandı! Başkan Serdal Adalı, dev operasyon öncesi İtalyan menajer Simone Rondanini ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi, ardından Vlahovic'in İstanbul'a gelen babası ve Mohamed Salah'ın menajeri Ramy Abbas'ı peş peşe kulüpte ağırlayarak dünya futbolunu sarsacak çifte hamlenin fitilini ateşledi.






Beşiktaş'ta transfer bombaları ardı ardına patlamak üzere. Başkan Serdal Adalı, dünya futbolunun dev isimleri için kulüp binasındaki ofisinde adeta bir kriz masası ve zirve hattı kurdu. Siyah-beyazlı camiada heyecan yaratan kritik görüşmeler peş peşe gerçekleşti.






İTALYAN MENAJER RONDANINI İLE SÜRPRİZ

Günün ilk ve en stratejik hamlesi, dünyaca ünlü İtalyan menajer Simone Rondanini ile yapıldı. Başkan Adalı'nın, dev menajerlik operasyonları öncesinde Rondanini'yi kulüpte ağırlaması ve ana görüşmelerden hemen önce kendisiyle bir araya gelmesi tüm dikkatleri üzerine çekti.






ÖNCE VLAHOVİC'İN BABASI İÇERİ ALINDI

İtalyan menajerle yapılan temasın ardından kulüp binasında Vlahovic hareketliliği yaşandı. Başkan Serdal Adalı, Dusan Vlahovic'in görüşmeler için İstanbul'a gelen babası Milos'u makamında ağırladı. Siyah-beyazlı yönetimin, Sırp golcünün şartlarını masaya yatırdığı temasın beklentilerin üzerinde sıcak bir atmosferde geçtiği bilgileri geldi.






EN SONA RAMY ABBAS BIRAKILDI

Dev transfer trafiğinin son ayağında ise rota Mohamed Salah'a çevrildi. Başkan Adalı, Futbol Direktörü Önder Özen'in "masadan kalktık" dediği Mısırlı yıldızın menajeri Ramy Abbas'ı konuk etti.






İki yıldızın temsilcilerini arka arkaya kulüp binasında ağırlayan Başkan Adalı'nın her iki menajere de "en büyüklerle görüşüyorum" mesajı verdiği Rondanini ile de "eğer sizinle anlaşamayacaksak alternatiflerimiz de hazır" resti çektiği iddia edildi.

Dursun Özbek'ten Okan Buruk'a yeni görev

Galatasaray’da bitmek bilmeyen transfer bilmecesi ve yöneticilerin sessizliği kriz ortamını tırmandırırken; başarılı teknik adam kamp dönemindeki kadro eksikliğine rağmen eleştiri oklarını kendi üzerine çekerek adeta bir "kurumsal paratöner" görevi görüyor

29.07.2026 11:56:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek'ten Okan Buruk'a yeni görev
Dursun Özbek'ten Okan Buruk'a yeni görev
Galatasaray'da bitmek bilmeyen transfer bilmecesi ve yöneticilerin sessizliği kriz ortamını tırmandırırken; başarılı teknik adam kamp dönemindeki kadro eksikliğine rağmen eleştiri oklarını kendi üzerine çekerek adeta bir "kurumsal paratöner" görevi görüyor. Okan Buruk, bir yandan elit oyuncu beklemenin getirdiği mesleki gerilimle savaşırken, diğer yandan yüksek duygusal zekasıyla taraftarın tepkisini sönümlendirmeye ve kulüp içi birliği korumaya çalışıyor.






Galatasaray'da geciken transferler ve Avusturya kampındaki eksikler, eleştiri oklarını bir kez daha teknik direktör Okan Buruk'a çevirdi. Başkan Dursun Özbek'in Divan Kurulu toplantısı için İstanbul'da kalması ve yöneticilerin iletişim krizinde sessizliğe bürünmesi, kriz yönetimini tamamen Buruk'un omuzlarına yükledi.
Kulüp içerisindeki iletişimsizliği göğüsleyen hoca, saha içi sorumluluğunun ötesine geçerek yönetimin ve camianın basınç düşürücüsü, yani adeta bir "kurumsal paratöner" rolünü üstlenmek zorunda kaldı.






AŞIRI TEYİT İFADELERİ RAHATSIZ EDİCİ

Buruk'un "Başkanımızın iyi niyetinden ve transfer yapacağımızdan hiçbir şüphem yok" yönündeki ısrarlı vurguları, eleştirileri kendi üzerine çekme pahasına kulüp içi bütünlüğü koruma gayretini açıkça gösteriyor. Açıklamalardaki aşırı teyit ifadeleri, dışarıya güven pompalanırken içerideki belirsizlikten duyulan huzursuzluğu bastırma çabasına işaret ediyor.






TEKNİK RAHATSIZLIĞI ORTAYA DÖKTÜ

Başarılı çalıştırıcı, "Keşke transferler yapılmış olarak gelseydik" diyerek yaşadığı teknik rahatsızlığı samimiyetle kabul etse de, kurumsal aidiyet duygusuyla krizi derinleştirecek söylemlerden özenle kaçınıyor.
Transfer gecikmelerini mantık zeminine çekmeye çalışan Okan Buruk; yüksek bonservis bedelleri, yabancı kuralı engeli ve oyuncu ikna süreçlerinin zorluğuna dikkat çekiyor.






VASAT OYUNCU TRANSFERİ İSTEMİYOR

Deneyimli çalıştırıcının yaşadığı en büyük mesleki gerilim ise kamp dönemine eksik kadroyla girme huzursuzluğu ile panik transferi yapmama kararlılığı arasında şekilleniyor.

Vasat oyuncu alarak üzerindeki baskıyı kısa vadede hafifletmek yerine elit isimleri beklemeyi tercih eden Buruk, zaman baskısı ile kalite arzusu arasında sıkışmış durumda.

Mevcut tablo; saha içi hazırlıklarından çok yönetimin iletişim yükünü sırtlayan, soğukkanlı kalmaya çalışırken kendi içinde zamanla yarışan pragmatik bir lider profilini gözler önüne seriyor.

Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?

Trabzonspor sağ kanat için oyuncu bakıyor. Ve Bordo-Mavililer'in, Beşiktaş'tan Vaclav Cerny ile de ilgilendiği konuşuluyor. Peki son durum ne?

28.07.2026 19:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?
Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?
Trabzonspor çok sayıda takviye yaptı ancak ayrılanlar da oldu. Fırtına şu anda sağ kanat için adam bakıyor. Ve Beşiktaş'taki durumu merak edilen Vaclav Cerny için de teklif sunabilecekleri iddia edildi. Peki bu transferin gerçekleşme ihtimali bulunuyor mu?

ITALİANO'NUN KARARI

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, Çekyalı kanat oyuncusuyla ilgili kararını kısa süre önce vermişti. 48 yaşındaki çalıştırıcı, Cerny'nin kalmasını istedi. Fakat burada bir yanlış anlaşılma oluşmasın... Italiano, 1.82 boyundaki futbolcuyu ilk 11 için değil, rotasyonda düşünüyor.






ÇOK ZOR GÖZÜKÜYOR

Beşiktaş oyuncuyu Trabzonspor'a satması durumunda bu bölgeye takviye yapmak zorunda kalacak. Siyah-Beyazlılar bu ihtimale soğuk bakıyor. Çünkü sağ kanattaki diğer alternatif olan Milot Rashica tamamen gözden çıkarılmış durumda... Kosovalı futbolcuya talip bekleniyor.

Cim-Bom'da Arjantin rüzgarı

Galatasaray, Aston Villa ile sözleşmesinin son senesine giren Emiliano Buendia'yı geniş listesinde tutuyor. Arjantinli futbolcu konusunda bazı görüşmeler yapıldı

28.07.2026 19:40:00
Haber Merkezi
 
Cim-Bom'da Arjantin rüzgarı
Cim-Bom'da Arjantin rüzgarı
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni kanat takviyesinin farklı bölgelerde de görev yapabilmesini istiyor. Ve kritere uyan isimlerden biri; Aston Villa forması giyen Emiliano Buendia... 29 yaşındaki Arjantinli futbolcunun İngiliz ekibindeki sözleşmesi 30 Haziran 2027'te bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi.

SOL-SAĞ VE 10 NUMARA

Villa ile yeni mukavele konusunda anlaşma sağlanamadı. Bu yüzden satış listesinde... Tahmini piyasa değeri ise 16 milyon euro civarında... 1.72 boyundaki futbolcunun asıl yeri sol kanat... Ancak sağ tarafta ve 10 numara bölgesinde de görev yapabiliyor.






ZİRVEDE YER ALMIYOR

Emiliano Buendia, Galatasaray'ın geniş listesinde yer alsa da bu konuda favori değil... Alternatiflerde sorun çıkması durumunda ibrenin tangocuya dönebileceği öğrenildi. Bu sebeple de oyuncu cephesiyle bazı temaslar kuruldu. Emiliano Buendia'dan olumlu geri dönüşler alındı. Onun durumu; tamamen diğer futbolcular için kurulacak temasların sonucuna bağlı olacak.

Torreira'nın bonservisi unutuldu

Trabzonspor, Bastia'dan 5.5 milyon euroya aldığı Oulai'yi Fiorentina'ya satmıştı. Sonrasında Bastia'nın kazancı yükseldi. Galatasaray Yönetimi ise Torreira hamlesindeki maliyetin unutulduğunu düşünüyor

28.07.2026 15:21:00
Haber Merkezi
 
Torreira'nın bonservisi unutuldu
Torreira'nın bonservisi unutuldu
Trabzonspor son yıllarda çok akıllı transfer hamlelerinde bulunuyor. Onlardan biri de kesinlikle Oulai'ydi... Bordo-Mavililer, 5.5 milyon euroya aldıkları Fildişi Sahilli genç yeteneği 26 milyon euro karşılığında Fiorentina'ya sattı. Kontratta ayrıca 4 milyon 61 euroluk bonus maddeleri de bulunuyor.

9.6 MİLYONA ÇIKTI

Satış sonrasında Bastia'nın 5.5 milyon euroluk kazancı 9.6 milyon euroya çıktı. Galatasaray Yönetimi, bu tarzda hamleler yapılmadığı için eleştiriliyor. Bazı yöneticiler, eleştirilere karşı Torreira örneğini sundu. Uruguaylı yıldız, 2022 yazında Arsenal'den kadroya katılmıştı.






ŞU ANDA KAÇ PARA?

Cim-Bom, İngiliz ekibine sadece 6 milyon euro ödemişti. Yöneticiler, "Torreira 2022'de geldiği için herkes bonservisini unuttu. Şu anda Torreira gibi bir oyuncu almak için kaç para harcamanız gerektiğini düşünün. Davinson Sanchez de 9.5 milyona geldi" ifadelerini kullandı.

Musiala'da son durum

Galatasaray'ın, Bayern Münih'ten Jamal Musiala'yı kiraladığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Sarı-Kırmızılılar, "ilginç" bir yalanlama yaptı. Bu konuda Can Uzun ayrıntısı da var. Peki neler yaşanıyor?

28.07.2026 15:17:00
Haber Merkezi
 
Musiala'da son durum
Musiala'da son durum
Galatasaray kesinlikle 10 numara transferi yapacak. Ve bu isim çok önemli bir yıldız olacak. Bu konuda en ufak bir şüphe yok. Fakat kimse 23 yaşındaki Jamal Musiala'nın kadroya katılmasını beklemiyordu. Doğal olarak Alman yıldızın Galatasaray'a kiralanacağı iddiaları da gündeme bomba gibi düştü.

TANIDIK İSİMLER

Sarı-Kırmızılılar, uzun süre Can Uzun'la ilgilendi. Temaslar devam ediyor. Bu arada Musiala ve milli futbolcunun menajerlik şirketleri aynı. Büyük çoğunluk Musiala iddiaları sonrasında Can'ın gündemden düştüğünü düşünse de durum böyle değil.

Can hariç 10 numara hamlesi yapılabilir (Musiala ve diğer alternatiflerden bağımsız). Çünkü 20 yaşındaki futbolcu hem kanat hem de santrfor bölgesinde forma giyebiliyor.






MADDE MADDE SON DURUM

Tekrar Musiala konusuna dönersek, son durumu şöyle açıklamak mümkün:
  • Galatasaray Kulübü, Musiala ve Bayern Münih'le anlaşıldığı iddialarını yalanladı. Ancak açıklamada "ilgilenmiyoruz" ifadesi kullanılmadı.
  • Bayern Münih, Musiala'nın bölgesine Ismael Saibari takviyesini yaptı.
  • Alman yıldızın sakatlık dönüşünde nasıl bir performans göstereceği merak konusu. En son ayağındaki metal parça operasyonla alındı.
  • Bayern Münih'te bazı yetkililer, en azından yeni sezonda Musiala'nın kiralık gönderilmesine sıcak bakıyor. Çünkü risk almak istemiyorlar. Musiala'nın ağustos sonuna kadar sahalara dönmesi beklenmiyor. Sonrasındaki grafiği de doğal olarak belirsiz...
  • Galatasaray cephesi, bir şans oluşursa Musiala'da bütün riskleri almaya hazır.
  • Galatasaray dışında Almanya'dan da konuyla ilgili yalanlamalar geldi. Ancak bunun tam tersi yönünde konuşanlar da var.

Özetle durum oldukça ilgi çekici!

Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı


 
Fenerbahçe’de seçimi kaybeden Hakan Safi’nin seçilmesi durumunda kulübenin emanet edileceği isim geç de olsa belli oldu... Andrea Pirlo! Dışarıdan danışmanlık üstlenen Paolo Maldini’nin önerisiyle anlaşılan İtalyan teknik adamın Kadıköy macerası sandıkta kalırken; Süper Lig’den İtalya Milli Takımı’na uzanan transfer trafiğinin tüm detayları ortaya çıktı.
 

28.07.2026 13:50:00
Haber Merkezi
 
 Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı
 Safi seçilseydi, teknik direktör İtalyan olacaktı

Fenerbahçe'de seçimi kaybeden başkan adayı Hakan Safi'nin kazansaydı kulübedeki patronunun Andrea Pirlo olacağı ortaya çıktı. Safi'nin futbol aklı ve dışarıdan danışmanı olarak konumlandırdığı İtalyan efsane Paolo Maldini'nin, daha önce Fatih Karagümrük'ü çalıştıran vatandaşı Pirlo isminde karar kıldığı öğrenildi.







Başka isimler gündeme gelmişti

Hakan Safi yönetimi, teknik direktör tercihinde Süper Lig dinamiklerini ve fikstürü yakından tanıyan bir isimle yola devam etmek istiyordu. Safi o dönemde, "Türkiye Ligi'ni bilen bir hoca ile Fenerbahçe şampiyonluğu kazanabilir" vizyonu doğrultusunda Pirlo hedeflendi. Basında Francesco Farioli gibi isimler gündeme gelse de Jorge Jesus dahil hiçbir teknik adamla temas kurulmadığı netleşti. Kulüpte resmi bir idari unvan almayacak olan Maldini küresel futbol tecrübesiyle bu yapılanmaya dışarıdan destek verecekti.







Karagümrük macerası

Türk futboluna yabancı olmayan Pirlo, 2022-2023 sezonunda Fatih Karagümrük'ün başında 34 maça çıktı. İtalyan teknik adam, ligdeki bu periyotta 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet alırken; takımı 74 gol atıp kalesinde 70 gol gördü. Sezonu 44 puanla tamamlayan Pirlo, maç başına 1.29 puan ortalaması yakaladı.







İtalya Milli Takımı neden olmadı?

Fenerbahçe senaryosunun ardından İtalya'da da ilginç gelişmeler yaşandı. İtalya Futbol Federasyonu Başkanlığına Giovanni Malagò'nun seçilmesiyle birlikte Paolo Maldini, milli takımlardan sorumlu yönetici olarak atandı. Maldini, daha önce Antalyaspor'u da çalıştıran Leonardo ile birlikte bu görevi yürütmeye başladı.
Maldini ve Leonardo, İtalya Milli Takımı'nın başına yine Andrea Pirlo'yu getirmek istedi. Ancak Pirlo'nun Rus bahis şirketi Fonbet'le bağlantısına dair gündeme gelen iddialar nedeniyle Başkan Malagò, Pirlo hamlesini veto etti. Süper Lig ve İtalya Milli Takımı ihtimalleri gerçekleşmeyen Pirlo, kariyerine Dubai ekibi United FC'de devam ediyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.