logo
20 HAZİRAN 2026

Tek çıkış yolu BTP

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Meltem TV'de yayınlanan Mahalle Kahvesinde Sahur programına telefonla katılarak, Prof. Dr. Haydar Baş'ın fikirlerini Türkiye'de ve dünyada iktidar edeceklerini vurguladı ve "Türkiye'nin tek çıkış yolu Bağımsız Türkiye Partisi'dir. Biz çıkışın şifrelerini biliyoruz" dedi.
 

05.05.2020 09:27:00
Tek çıkış yolu BTP
Tek çıkış yolu BTP


YENİ MESAJ / DETAY HABER
 
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Meltem TV'de Okan Egesel ile Eyüp Kabil'in sunduğu Mahalle Kahvesinde Sahur programına telefonla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu ve geleceğe dair kritik mesajlar verdi. Sözlerine 'aile bireylerine teşekkür ederek' başlayan BTP Lideri, "Bu önemli ve kıymetli göreve bizi layık gördüler. Aile bireyleri Genel Başkanlığı almam konusunda ittifak içinde oldu. Akabinde tüm parti teşkilatı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önemli bir görevi üzerimize aldık, Allah'ın izniyle bu görevi taşıyacağız" şeklinde konuştu. 
 
Siyasi çalışmalarımız hızlanacak
 
Merhum BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın rıhleti münasebetiyle zorlu günlerden geçtiklerini dile getiren Hüseyin Baş, şöyle konuştu: "Babamızı kaybettik, dünyamızı kaybettik. Allah inşallah bize de vuslatı hayırlısıyla nasip etsin. Prof. Dr. Haydar Baş, çok güzel bir hayat yaşadı, hepimizin önünde bir hayat yaşadı. Hakikaten Allah'ın davası ve rızası için bir ömür yaşadı. Siyaseti 'son nefes' için yaptığını söylerdi. Son nefesine kadar da davasını, kararını ve azmini sürdürerek, bu meşaleyi taşıdı ve ebedi âleme göç etti. Kendisinin kaybından sonra 20 günü aşkın bir süreç yaşadık. Artık siyasi çalışmalarımıza yavaş yavaş devam edeceğiz. Buradan bunun mesajını da teşkilat mensubu arkadaşlarımıza vermiş olayım."
 
MEM'i iktidara taşıyacağız
 
Prof. Dr. Haydar Baş'ın kendilerine emanet ettiği davayı ve fikirleri Allah'ın izniyle bütün dünyada iktidar edeceklerinin altını çizen BTP Lideri, şunları söyledi: "O, dünyada bir tek aç çocuk, bir tek aç insan kalmasın diye Milli Ekonomi Modeli'ni (MEM) yazdı. Biz de dünyada 'bir tek aç insan kalmasın' diye Milli Ekonomi Modeli'ni hayata geçireceğiz. Kendisi bunu çok defa söyledi ve insanlar da bunu son dönemde anlamaya başladı, şu anda dünyada 4.5 milyar insanın yaşadığı bir coğrafyada modeli ve fikirleri uygulanıyor. Biz bunu dünyada iktidar kılana kadar, son nefesimize kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu yaşatmaya devam edeceğiz."
 
Haydar Baş'ın emanetlerine sahip çıkacağız
 
Telefonla bağlandığı sırada Mahalle Kahvesinde Sahur programının canlı yayın konuğu olan BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil ile ilgili de konuşan Hüseyin Baş, "Kendisi 2019'da BTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı idi. Herhalde tüm Türkiye'de tanınmasına ve bilinmesine en çok vesile olan süreç de o seçim dönemiydi. Kendisiyle çok güzel anılar yaşadık. Prof. Dr. Haydar Baş, o dönemde bizi sık sık yanına çağırıp, tavsiyelerde bulundu, projelerini anlattı. Selim Bey de bu projeler ışığında gerçekten de müthiş bir seçim kampanyası yürütmüştü. Akabinde Meltem Medya Grup Başkanlığı görevini üstlendi. Bu görevi layıkıyla sürdürüyor ve müthiş çalışmalar yapıyor. Prof. Dr. Baş'ın bize emanetleri nelerdir diye düşündüğümde bize davasını, fikirlerini, kurumlarını ve birbirimizi emanet bıraktı. Bu emanetler ışığında Allah'ın izniyle çok büyük işler başaracağız" şeklinde konuştu. 
 
Hakkın ve haklının yanında olacağız
 
Selim Kotil'in BTP Genel Başkanlığı görevini üstlenmesinde kendisine destek verdiğinin altını çizen Hüseyin Baş, şöyle devam etti: "Kendisine buradan şükranlarımı iletiyorum. Ben de her anlamda onun arkasında olacağım. Bundan sonra birlikte bu davamızı taşımaya, bu davamız için çalışmaya devam edeceğiz. Biz siyaseti, Prof. Dr. Haydar Baş'ın ifade ettiği gibi, son nefesimiz için yaptık ve bundan böyle de bunun için yapacağız. Kimse umuda kapılmasın, biz alınıp satılan insanlar asla olmadık. Bu dakika itibariyle de asla alınıp satılan insanlar olmayacağız. Biz davamızın ete kemiğe bürünmüş kişiliği için asla dünyevi bir menfaat için koşmadık, koşturmadık, hakkın ve haklının yanında olduk, bu dakikadan sonra da hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Siyasi çalışmalarımız devam ediyor. Merhum Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş'ın anlattığı fikirleri, yazdıkları, kısaca davası ışığında çok kıymetli çalışmalar yapıyoruz. İnşallah koronavirüs belası milletimizin başından kalkar ve sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere uygulanan kısıtlamalar kaldırılır, biz de Türk milletine ve tüm dünyaya hakkı, haklıyı, doğruyu ve güzeli anlatmaya başlarız diye umut ediyoruz."
 
Çıkışın şifrelerini biliyoruz
 
"Çok zor günlerden geçiyoruz ancak herkes hazırlıklı olsun" diyen Hüseyin Baş, şöyle devam etti: "BTP, asla geri durmadan tabiri caizse bomba gibi yoluna devam etmektedir. Bir kez şunu vurgulamak isterim ki, Prof. Dr. Haydar Baş'ın fikirlerini Türkiye'de ve dünyada iktidar edeceğiz. Buradan tüm medya mensuplarına da seslenmek istiyorum: Bizlere kulak versinler çünkü Türkiye'nin tek çıkış yolu Bağımsız Türkiye Partisi'dir. Biz çıkışın şifrelerini biliyoruz. Son olarak milletimize hayırlı Ramazanlar diliyoruz ve bizleri takip etmelerini istiyoruz. Biz tüm teşkilat mensubu arkadaşlarla birlikte çok güzel işler yapacağız."
 
 
YKS'nin öne alınması doğru olmadı
 
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) bir ay öne alınması ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi: "Böylece 84 gün çalışma süresi olan kardeşlerimize 54 gün çalışma süresi bırakılmış oldu. 'Yarın'a alın diyeceğim, herhalde soruları hazır değil, bu yüzden yapamamışlar. Artık Türkiye'de son dönemde gece 12.00'a iki saat kala kararlar alınmaya başlanmış gibi bir durum var. İktidar partisine olayları planlayıp programlayıp o şekilde hayata geçirmelerini tavsiye ediyorum. Prof. Dr. Haydar Baş, hep şunu söylerdi: Galatasaray Lisesi'nde okuyan bir öğrenci ile Şırnak'ta bir lisede okuyan bir öğrenci nasıl aynı sınava girebilir? Çocukların kaderlerini belli bir saat dilimine bağlayıp, hayatlarını şekillendirmek yanlış bir duruştur. Prof. Dr. Baş, 'sınavsız üniversite' fikrini Türkiye'de ilk defa seslendiren bir kişiydi. Biz, bu fikrin de arkasındayız. Biz de sınavsız üniversiteyi hayata geçireceğiz ve bu gencecik insanların kaderini 3-5 saate, 3-5 güne bağlamayacağız. Bunu da ilk söylemimiz olarak Genel Başkan sıfatıyla buradan ilan etmiş olayım."
 
 
Lütfullah Önder, Teşkilat Başkanı
 
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, programda partilerinin aldığı yeni kararı da kamuoyu ile paylaşarak, şu bilgiyi verdi: "Teşkilat Başkanlığı görevini kabul eden Av. Lütfullah Önder'e çok teşekkür ediyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar niyaz ediyorum. Kendisi son bir kaç yıldır bir süreç dolayısıyla Prof. Dr. Haydar Baş'ın yakınında oldu. Teşkilatımızın tanıdığı ve sevdiği bir kardeşimiz."
 

YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi

20.06.2026 13:20:00 / Güncelleme: 20.06.2026 14:01:21
AA
YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi
YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi

Bu yıl 2 milyon 425 bin 628 adayın başvurduğu, saat 10.15'te başlayan YKS'nin ilk oturumu TYT'de adaylara, Türkçe testinde 40, Sosyal Bilimler testinde 20, Temel Matematik testinde 40, Fen Bilimleri testinde 20 olmak üzere 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi.

TYT, Türkiye'nin 81 ili ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil olmak üzere 254 sınav merkezinde ve Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da uygulandı. 7 bin 202 bina ve 134 bin 675 salonda gerçekleştirilen ilk oturumda 340 bin 321 kişi görev aldı.

Antalya'nın Gazipaşa, Konya'nın Ilgın, Aydın'ın Kuşadası ve Trabzon'un Of ilçelerindeki sınav merkezlerinde bu yıl ilk kez YKS gerçekleştirildi.

"Bilgiye dayalı sorular vardı"

Sınava giren adaylardan Elif Cantürk, sınava daha önce de girdiğini belirterek, sınavın eleyici nitelikte olduğunu ifade etti.

Cantürk, "Şıklar arasında kalma olayı artmış. Önceden iki şık arasında kalıyorduk, şimdi beş şık arasında kaldığım sorular oldu. Ama güzeldi, umarım bütün gençler emeklerinin karşılığını alır." dedi.

Zorluk seviyesinin arttığı değerlendirmesinde bulunan Cantürk, "Ben sözelciyim. Türkçe sorularında zorlaşmaya gitmişler gerçekten. Gramer ağırlığı verilmişti mesela. Bu da hoşuma gitti bir yandan, eleyiciliği artmış sınavın." ifadelerini kullandı.

Ayçelen Dodurga, 13 yıl önce de üniversite sınavına girdiğini, şimdi ise podoloji bölümünü okumak istediğini söyleyerek, "13 yıl sonrasında tekrar böyle bir tecrübe oldu. Formüle dayalı bir sistemden böyle bir sisteme geçmek bizim için tuhaftı açıkçası. Zorlandım aslına bakılırsa çünkü sayısalda bile paragraf sorusu çözüyormuşum gibiydi. Ama yine de çok tedirgin olacak veya korkulacak bir şey yoktu." diye konuştu.

Alper Tuğra Yıldız ise sınavının güzel geçtiğini ve iyi sonuçlar beklediğini ifade ederek, "Sınavda zorlayıcı sorular vardı. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır. Sosyal kısmı biraz zordu, bilgiye dayalı sorular vardı. Sayısal geçen seneye kıyasla biraz daha kolaydı." dedi.

Veliler de sınavın yapıldığı okullara gelerek çocuklarını yalnız bırakmadı. Dışarıda bekleyen veliler, sınav bitiminde adayları alkışlarla karşıladı.

AYT ve YDT yarın yapılacak

YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), yarın saat 10.15'te başlayacak.

AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 testinde 40 soru, Matematik testinde 40 soru, Fen Bilimleri testinde 40 soru sorulacak ve 180 dakika süre verilecek.

1 milyon 627 bin 960 adayın katılacağı AYT, 4 bin 400 bina ve 86 bin 761 salonda düzenlenecek.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapılacak sınavda 80 soru yer alacak.

YDT'ye İngilizceden 195 bin 51, Arapçadan 4 bin 178, Almancadan 2 bin 550, Rusçadan 941, Fransızcadan 919 kişi olmak üzere toplam 203 bin 639 aday başvurdu.

Adaylara hatırlatmalar

Sınavlardan 15 dakika önce kapılar kapatılarak sınav salonuna aday alımı tamamlanacak. Adaylar, sınavın sabah oturumu olan AYT'de saat 10.00'dan, öğleden sonraki oturumu olan YDT'de saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Adayların, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

T.C. kimlik kartını, nüfus cüzdanını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. kimlik numarası bulunmayan adaylar için sınav merkezi olan il ve ilçelerde nüfus müdürlükleri, yarın 07.00-15.30 saatlerinde açık tutulacak.

YKS sonuçları, 22 Temmuz'da açıklanacak. 

Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin gözaltı sayısı 10'a yükseldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'in kaçırılmasına ilişkin olayda gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi

20.06.2026 12:07:00
İHA
Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin gözaltı sayısı 10'a yükseldi
Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin gözaltı sayısı 10'a yükseldi
Edinilen bilgiye göre, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, 17 Haziran Çarşamba günü İstanbul Maltepe'de kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmıştı.

Olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şehir kameralarını mercek altına aldı.

Kurulan ekip tarafından Erhan Karaal'ı kurtarmak için çalışma başlatılmıştı. Maltepe'de evinin yakınlarında kaçırıldığı öğrenilen Karaal, düzenlenen operasyonla Tuzla'da bir inşaat alanındaki atıl şekildeki bir prefabrikte elleri kolları bağlı halde bulunmuştu.

Karaal'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ekiplerce yürütülen çalışmada 2 kişi daha gözaltına alındı.

Olaya ilişkin gözaltı sayısı ise 10'a yükseldi.

Tip 1 ve Tip 2 diyabet belirtileri farklı mı?


 
Tip 1 diyabet genellikle çocukluk ya da genç yaşlarında aniden gelişir. Tip 2 diyabet ise daha ziyade ileri yaşlarda ortaya çıkar. Tip 1 diyabet belirtileri daha ağır seyreder. Tip 2'de ise belirtileri uzun süre farketmemek mümkün. 

20.06.2026 03:17:00
MURAT ÇORBACI
Tip 1 ve Tip 2 diyabet belirtileri farklı mı?
Tip 1 ve Tip 2 diyabet belirtileri farklı mı?

Tip 1 diyabet genellikle çocukluk ya da genç yaşlarında aniden gelişir ve bireye bağlı olarak aşağıdaki belirtilere neden olabilir:

• Anormal susuzluk ve ağız kuruluğu
• Sık idrara çıkma
• Yatmadan önce idrar kaçırma
• Enerji eksikliği ve aşırı yorgunluk
• Sürekli açlık
• Ani kilo kaybı
• Bulanık görme
Tip 1 diyabet, bazen bu belirtilerden bazılarının varlığında yüksek kan şekeri seviyeleri ile teşhis edilir.

Tip 2 diyabette durum

Genellikle 50'li yaşlardan sonra kendini gösteren Tip 2 diyabetin belirtileri ise şunlar:

• Çok sık idrara çıkma
• Aşırı susuzluk
• Aşırı açlık
• Bulanık görme
• Enerji eksikliği ve aşırı yorgunluk
• Ellerde ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma
• Yavaş yara iyileşmesi ve tekrarlayan enfeksiyonlar

Tip 2 diyabetli birçok kişi, belirtiler genellikle Tip 1 diyabeti olanlar kadar belirgin olmadığı ve teşhis edilmesi birkaç yıl sürebildiği için durumlarının farkında olmadan uzun süre yaşayabilir.

Kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti?


 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sözcü TV'de katıldığı programda, "13 seçim kaybetti" eleştirisinin doğru olmadığını savundu. İşte gerçekler...

20.06.2026 02:28:00 / Güncelleme: 20.06.2026 02:35:51
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti?
Kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sözcü TV'de katıldığı programda, "13 seçim kaybetti" eleştirisinin doğru olmadığını savundu.
Referandumların seçim olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hiçbir zaman 13 seçim olmadı. 2010 Anayasa referandumu, seçim değil referandum. 13 seçim bile olmadı" dedi.

Kaç seçimi kaybetti? 

Kılıçdaroğlu, 22 Mayıs 2010 - 8 Kasım 2023 tarihleri arasında 13 yıl, 170 gün boyunca CHP Genel Başkanlığı görevini yürüttü.
1) Bu süreçte CHP, 2011 genel seçimlerinde yüzde 25.98 oy alarak ikinci oldu, Kılıçdaroğlu 2007 seçimlerine oranla partisinin oy oranını yüzde 5.11 artırdı. İyi başlangıç!

2) 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi ile ortak aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu belirledi ve seçimi yüzde 38.44 oy alarak ilk turda kaybetti.

3) 2014'teki yerel seçimlerde CHP ikinci oldu.

4) Haziran 2015 seçimlerinde CHP yüzde 25.98 oy aldı. 2011 ile aynı! CHP yine ikinci oldu.

5) Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde yüzde 25.32 oy alarak ikinci oldu. Oylar Haziran'a göre düştü.

6) 2017 anayasa referandumunu yüzde 48.59 "HAYIR" oyu alarak kaybetti.

7) 2018 Türkiye genel seçimlerinde yüzde 22.65 oy alarak yeniden ikinci oldu ve ana muhalefet statüsünü korudu. CHP'nin oyları 2015'e göre düştü. Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi partinin oy oranlarını yükseltmedi.

8) Eş zamanlı yapılan 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde ise partinin adayı Muharrem İnce, yüzde 30.64 oy alarak ikinci oldu.

9) 2019 Türkiye yerel seçimlerinde partisi, 25 yıl sonra Mansur Yavaş ile Ankara Belediye Başkanlığını, Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul Belediye Başkanlığını kazandı. Ancak genel oyda CHP yine ikinci oldu.

10) Şubat 2022'de Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın genişletilmesi ve Altılı Masa'nın kurulmasına öncülük etti; böylelikle Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisi de ittifaka katıldı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde yüzde 25.35 oy alarak mecliste 169 sandalye kazandı, ancak bunların 40'ı ittifak üyelerine dağıtıldı. 2018'den daha iyi, Haziran 2015'ten daha kötü bir sonuç!

11) Mayıs 2023'te cumhurbaşkanlığı ikinci turunda oyların yüzde 48.09'unu alarak Recep Tayyip Erdoğan'a kaybetti.

Dolayısıyla CHP, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde 5 genel seçimi, 2 yerel seçimi, 3 cumhurbaşkanlığı seçimini ve iki referandumu kaybetmiş oldu. Referandumlardan ilki Türkiye'de Anayasa'da yapılan birtakım değişiklikleri kapsayan 12 Eylül 2010 referandumu idi. Toplam sayı 12'ye ulaştı. Bunlarda Kılıçdaroğlu Genel Başkan idi.

Bir de 2009 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, ancak yüzde 37 oy alarak, AK Parti adayı Kadir Topbaş'a karşı kaybetti. Böylece 13 etti.

Bartın'da 5 gün içinde ikinci insansız hava aracı bulundu

Bartın'da sahilde 5 gün içinde ikinci insansız hava aracı (İHA) bulundu

20.06.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
Bartın'da 5 gün içinde ikinci insansız hava aracı bulundu
Bartın'da 5 gün içinde ikinci insansız hava aracı bulundu
Bartın'da sahilde 5 gün içinde ikinci insansız hava aracı (İHA) bulundu. Sahilde yoğun tedbir alınırken, parça incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Çakraz Plajı'nda saat 16.00 sıralarında insansız hava aracı bulundu. Bölgede geniş güvenlik tedbirili alan jandarma ekipleri yaptıkları incelemede, üzerinde mühimmat bulunmadığını belirledi. Jandarma ekipleri tarafından sahilden alınarak, incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Çakraz Plajı'nda bulunan İHA'nın 5 gün önce Kurucaşile ilçesine bağlı Kapısuyu Plajı'nda bulunan insansız hava aracı ile aynı olduğu öğrenildi.



Uzun süre suda kaldığı ve parçalanmış halde bulunan dronun, gövde ve pervaneleri strafor köpükten, pervaneleri ağaçtan eklenti vidalarının ise plastikten yapıldığı tespit edildi. Rus yapımı olduğu tahmin edilen insansız hava aracının kesin menşeinin ise Ankara'da yapılacak incelemede belirlenmesi bekleniyor. Bulunan insansız hava aracının, mühimmat taşıma özelliğinin bulunduğu fakat saldırı dronları için önceden gönderilerek, hava savunma sistemleri ve radarları aldatmak için kullanıldığı tahmin ediliyor.

Milli maç için dev ekran yasaklandı

A Milli Futbol Takımı’nın yarın oynayacağı kritik Paraguay maçı öncesi meydanlarda kurulması planlanan dev ekran organizasyonları, hafta sonu yapılacak merkezi sınavlar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edildi

19.06.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Milli maç için dev ekran yasaklandı
Milli maç için dev ekran yasaklandı
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği sözlü talimatla sokak ve meydanlardaki toplu maç izleme etkinliklerini yasakladı. Kararın arkasında, hafta sonu milyonlarca adayın ter dökeceği merkezi sınavlar yer alıyor. Bakanlık, öğrencilerin sınav öncesinde ve sırasında gürültüden uzak, sakin bir ortama ihtiyaç duyduğunu belirtti. Yerel yönetimlerin ve derneklerin günler öncesinden hazırladığı dev ekran organizasyonları bu talimatla birlikte durduruldu.

BELEDİYELER PROGRAMLARINI İPTAL EDİYOR

Talimatın ardından Türkiye genelindeki birçok belediye, meydanlarda kurmayı planladığı dev platformları sökmeye başladı. Vatandaşların milli heyecanı ortak alanlarda coşkuyla yaşayabilmesi için hazırlanan dev ekran projeleri, sınav takvimiyle çakışması sebebiyle bir sonraki maçlara ertelendi. Belediyeler, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara duyuru yaparak kararın gerekçesini açıkladı ve adaylara başarılar diledi.

ÖĞRENCİLERİN SESSİZLİK HAKKI ÖNCELİKLİ OLDU

Sınav sabahı ve bir gün öncesindeki akşam saatlerinde oluşabilecek korna sesleri, toplu tezahüratlar ve trafik yoğunluğu, adayların motivasyonunu düşürme riski taşıyordu. Bakanlık yetkilileri, gençlerin geleceğini belirleyecek bu önemli sınavda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına sessizliğin korunmasının öncelikli olduğunu vurguladı. Emniyet güçleri de sınav merkezlerinin çevresinde ve ana meydanlarda gürültü kontrolü için denetimlerini artıracak.

MİLLİ HEYECAN EVLERDE YAŞANACAK

Yarın saat 06:00'da başlayacak olan Türkiye - Paraguay Dünya Kupası grup müsabakası, bu kararla birlikte meydanlar yerine evlerde takip edilecek. Taraftarlar, toplu alanlarda bir araya gelemeyecek olsa da ekran başında milli takıma destek vermeye devam edecek.

CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

CHP Ankara Milletvekili Beker, CHP genel başkanlığına dönen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Adnan Beker'in militanlarının orada ne işi var?" demişti.
 

19.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker'in avukatı, mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığına dönen Kemal Kılıdaroğlu hakkında Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Beker, başvuruyu Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sarf ettiği sözler sebebiyle yaptı.

24 Mayıs'ta CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler ile mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığından uzaklaştırılan Özgür Özel'i destekleyenler arasında arbede yaşanmıştı. Aynı saatlerde genel merkezin girişine iki adet parti otobüsü çekilmişti.

27 Mayıs'ta konuya dair konuşan Kılıçdaroğlu, "Adnan Beker'in otobüsünün orada ne işi var, bir akıl var ya akıl. Bunların orada ne işi var? Bunların çoğu partili değil. Taş atmak, olay çıkarmak için mi? CHP'yi yaralamak için mi? Adnan Beker'in militanlarının orada ne işi var?" demişti.

Başvuruda, "Şüpheli, beyanlarıyla müvekkilimin bir grup militan ile parti genel merkezine geldiği, bu kişilere taş atma ve şiddet eylemi gerçekleştirme talimatı verdiği veya azmettirdiği yönünde açıkça gerçek dışı, hiçbir somut delile dayanmayan bir vakıa isnat etmiştir" denildi. Dilekçede öte yandan Beker'in, 24 Mayıs günü iki danışmanı eşliğinde ve "seçilmiş genel başkanına destek vermek amacıyla" CHP Genel Merkezi'ne gittiği vurgulandı.

ÖSYM Başkanı'ndan YKS esnasında sessiz olunması çağrısı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YKS esnasında adayların etkilenmemesi için sessizliğin sağlanması çağrısında bulundu

 

19.06.2026 11:57:00
Anadolu Ajansı
ÖSYM Başkanı'ndan YKS esnasında sessiz olunması çağrısı
ÖSYM Başkanı'ndan YKS esnasında sessiz olunması çağrısı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) esnasında adayların olumsuz etkilenmemesi için sessizliğin sağlanması çağrısında bulundu.

Ersoy, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"YKS süresi boyunca adaylarımızın olumsuz etkilenmemesi için lütfen sessiz olalım, korna çalmayalım, inşaat çalışmalarına ara verelim. Milli takımımızın galibiyeti sonrası sevincimizi sokaklara taşımamamız çok önemli. Bir yıllık emek boşa gitmesin." 

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon: Başkan dahil 41 gözaltı

CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Adalar Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde dört ilde operasyon düzenlendi

19.06.2026 11:30:00 / Güncelleme: 19.06.2026 11:31:00
Haber Merkezi
CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon: Başkan dahil 41 gözaltı
CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon: Başkan dahil 41 gözaltı
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Adalar Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde dört ilde operasyon düzenlendi.

Soruşturma kapsamında 47 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, aralarında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat'ın da bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şüpheliler hakkında "rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, 2863 sayılı yasaya muhalefet, görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma başlatıldığı" belirtildi.

"40 eylemde 47 şüphelinin suça karıştığı, 4 ilde 90 adreste eş zamanlı arama ve gözaltı işlemi gerçekleştirildiği, bu aşamada 41 şüphelinin gözaltına alındığı" kaydedildi.

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet, sit alanlarında izinsiz kazı yapma veya koruma altındaki tescilli yapılara izinsiz müdahale (inşaat, yıkım) gibi eylemleri kapsıyor.

Son bir haftada CHP'nin İstanbul Beylikdüzü ve Silivri belediyeleri ile İzmir Seferihisar, Mersin Silifke gibi belediyelerine yönelik soruşturmalarda pek çok kişi gözaltına alındı.

Açlık grevindeki öğretmenlerden ikisi hastaneye kaldırıldı

Süresiz açlık grevine başlayan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve mülakat mağduru öğretmenlerden ikisi 18 Haziran'da sağlık durumlarının kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

19.06.2026 11:26:00 / Güncelleme: 19.06.2026 11:29:03
Haber Merkezi
Açlık grevindeki öğretmenlerden ikisi hastaneye kaldırıldı
Açlık grevindeki öğretmenlerden ikisi hastaneye kaldırıldı
Süresiz açlık grevine başlayan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve mülakat mağduru öğretmenlerden ikisi 18 Haziran'da sağlık durumlarının kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Özel sektör öğretmenleri uzun süredir taban maaş hakkı, iş güvencesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için çeşitli eylemler düzenliyor.

Sendika, eğitim emekçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve öğretmenlik mesleğinin itibarının korunması için yasal düzenleme çağrısı yapıyordu.

Sendika 16 Haziran'da açlık grevini "Bize verilen sözler tutulana kadar, bize hak verdiğini söyleyen ve çözüm sözleri veren başta Yusuf Tekin, Ayşen Gürcan olmak üzere bürokratlar bizimle aynı masaya oturana kadar aç kalacağız" diyerek duyurmuştu.

Açıklamada mülakat mağduru öğretmenlerinin atanma hakkı ile özel sektör öğretmenlerinin insanca çalışma koşulları talebinin bu mücadelenin parçası olduğu belirtilmişti.

Sendikanın sosyal medya hesabından da "Yoksulluğu, güvencesiliği iliklerimize kadar yaşıyoruz biz! Sizin öğretmenlere reva gördüğünüz iki lokma yemeği reddediyoruz! Sözler tutulana, eğitim komisyonu toplanana, o masa kurulana kadar açlık grevindeyiz!" denilmişti.

Açlık grevi devam ederken 18 Haziran'da hastaneye kaldırılan iki öğretmene gerekli sağlık müdahalelerinin yapıldığı duyuruldu.
Ardından açlık grevinin 5. gününde de devam ettiği belirtildi.

Sendika, "Bu hayat elbette insanca koşullarda yaşanmalı. Yaşamak için önce direnmek gerek!" şeklinde bir paylaşım yaparken Milli Eğitim Komisyonu toplanması çağrısında bulundu.

Sendikanın çağrısıyla öğretmenler, sektördeki güvencesiz çalışma koşulları, düşük ücretler ve atama sorunlarına dikkat çekmek için 14 Haziran'da Ankara'da bir araya geldi.

TBMM önünde ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanıp Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere polis müdahale etti.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, aynı gün 41 kişinin gözaltına alındığını ve ardından herkesin serbest bırakıldığını açıkladı.

Gözaltılar sonrasında sendikanın sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, "Güvenpark'ta polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan arkadaşlarımız ve bize verilen sözlerin tutulduğunu görene kadar vazgeçmiyoruz!" denildi.

Sendika, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i istifaya çağırdı.

Sendika, eylem öncesinde yaptığı açıklamada, "Öğretmenler, insanca çalışma ve yaşam koşulları talebini bir kez daha güçlü biçimde dile getirecek. Çünkü eğitim emekçilerinin karşı karşıya bırakıldığı güvencesizlik, düşük ücretler ve hak kayıpları artık ertelenebilecek meseleler değildir" ifadelerine yer verilmişti.

Sorunlar için çözüm üretmek yerine yetkililerin "beklemek, oyalamak ve sorumluluğu ertelemek" yönünde tercih yaptığı ifade edilen açıklamada, "Öğretmenler haklı taleplerinden vazgeçmeyecek" denildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.