logo
01 MART 2026


"Tertemiz şampiyon Trabzonspor'dur"

Trabzonspor, "2010-2011 sezonunun 'tertemiz' şampiyonu Trabzonspor'dur" açıklamasında bulundu

03.07.2019 00:00:00
"Tertemiz şampiyon Trabzonspor'dur"
"Tertemiz şampiyon Trabzonspor'dur"
Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonunun ardından yaşanan 3 Temmuz sürecine ilişkin açıklama yayımladı.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, aradan tam 8 yılın geçtiği ancak hiçbir şeyin değişmediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Hiçbir şey değişmedi, şike yapanlar hariç. Başta UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi olmak üzere onlarca verilen kesin yargı kararı ile mahkeme şike yapanları suçlu buldu. Mahkemelerde kabul ettikleri belgeleri, ses kayıtlarını ülkemizin bekasına kasteden terör örgütüne bağladılar. Oysaki aynı terör örgütünün elemanlarıyla kendi tesislerinde çift kale maç oynayan onlardı. O terör örgütü üyelerini kulüplerine 'onur üyesi' dahi yapanlar da… Ceza alan kulüp bir süre sonra 'kumpas' olduğunu öne sürüp yeniden yargılama talep etti.

Lakin yargılamayı yapan mahkeme 'Kumpas yok' dedi, 'Deliller de sahte değil' dedi. Buna rağmen 'kumpas' lafıyla gezip durdular ortalıkta… Bununla da kalmadılar elbette. Kendilerine karşı 'kumpasla' kılıfladıkları şike belgeleriyle Trabzonspor'u UEFA'ya şikayet ederek, ceza almasını talep ettiler. Gittik UEFA'daki duruşmaya, vurduk yüzlerine o sözleri. Türkiye'de 'kumpas' dediğiniz belgelerle bizi şikayet ediyorsunuz. Madem kumpas neden buradayız? Tabii ki cevap dahi verememişlerdi. Başaramadılar nihayetinde çünkü tertemiz bir itibarımız var.

Velhasıl, uzun yıllar geçti, unutmadık çünkü kuzey unutmaz. Ekilen tarlalar, çift dikişler, çantalarda giden paralar, Mini Cooperlar, rakip oyuncunun oynamaması için alınan sahte raporlar, lakabı CEO olanlar ve hocalardan fetva isteyen futbolcularla birlikte çalınan şampiyonluğumuz herkesin vicdanlarında. Diyorlar ki 'Kupa müzemizde gelin görün!' Halbuki meselemiz kupa değil, adalet aslında. Bilmiyorlar ki yurt dışına kaçırılan Türkiye topraklarına ait çok sayıda eser, mesela Zeus Altarı mesela İhtiyar Balıkçı Heykeli yabancı ülkelerde sergileniyor. Bu ve benzeri eserlerin Türkiye'den çalınması asıl sahibinin kim olduğu gerçeğini asla değiştirmiyor ya, bu da öyle bir şey işte. O zaman bir kez daha yüksek sesle haykırmanın zamanıdır. 2010-2011 sezonunun 'tertemiz' şampiyonu Trabzonspor'dur."

 



Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu söyledi

01.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'
Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Alanyaspor deplasmanda oynadığı Galatasaray'a 3-1 yenildi. Müsabakanın ardından Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Çok iyi bir maç izlediklerini söyleyen Pereira, "Hem Galatasaray hem hakem ekibi hem de biz gerçekten iyi bir performans gösterdik. Maça çok iyi başladık, ilk tehlikeli pozisyonu biz bulduk ama iyi oynarken ilk yarıda duraklamalarda gol yedik.

Bu golü hak etmediğimizi düşünüyorum ama futbolda olabiliyor. İlk yarıyı mağlup kapattık. İkinci yarıya da yine iyi başladık, iyi pozisyonlar yakaladık ve 1-1'i de bulduk. Galatasaray iyi bir takım, iyi oyunculardan kurulu, bireysel kalitesi yüksek bir takım ve ikinci golü buldular.

Sonrasında 2-2 yapabilecekken sonlara doğru 3. golü yedik, 3-1 oldu ve bu bizi 2-2'yi yakalayabilecekken oyundan düşürdü. Ama futbol oynamaya çalışan bir takım olduğumuz için bu tarz goller olabiliyor. Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 16 takımından birine karşı oynadık. Buraya geldik, onların sahasında kafa kafaya bir mücadele verdik. İyi bir futbol olduğunu düşünüyorum, pozisyonlara da girdik. Takımımla gurur duyuyorum.

Tabii ki sonuç iyi değil, puan alamadık ama maçı izleyenler de oyunun kalitesini görmüştür diye düşünüyorum. Takımımla gurur duyuyorum; antrenmanda çalıştığımız şeyleri sahaya yansıtmaya çalıştılar ve bazı anlarda Galatasaray'a zorluk çıkarttığımızı düşünüyorum. Bundan dolayı mutluyum. Tabii ki sonuçtan dolayı mutlu değilim ama futbolda bunlar oluyor" şeklinde konuştu.

"Oyuncularım bugün ne istediysem sahada onu yaptı"

Bu hafta Ziraat Türkiye Kupası'nda yine Galatasaray ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Pereira, "Tabii ki maçla ilgili sırlarımı burada açıklamayacağım. Analiz edeceğiz; neyi daha iyi yapabiliriz, neyi geliştirebiliriz bunları göreceğiz. İyi bir takım var, organize bir takım var, bireysel kalite olarak yüksek bir takım var. Ama ben bugün maçta performans anlamında çok arada fark olduğunu düşünmüyorum. Bence mücadele anlamında bir eşitlik vardı.

Takımımın daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Kontrol edemediğiniz şeyler oluyor; skoru kontrol edemiyorsunuz, oyuncuların sahada ne yapacağını kontrol edemiyorsunuz ama benim oyuncularım bugün ne istediysem sahada onu yaptılar" diye konuştu.

Futbolda zaman geçirmeye yönelik önlemlerle ilgili kararları onandı

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), yıllık toplantısında maç akışını iyileştirme ve tempo kesintilerini azaltmaya yönelik önlemlerle ilgili kararlara onay verdi

01.03.2026 00:08:00
AA
Futbolda zaman geçirmeye yönelik önlemlerle ilgili kararları onandı
Futbolda zaman geçirmeye yönelik önlemlerle ilgili kararları onandı
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), yıllık toplantısında maç akışını iyileştirme ve tempo kesintilerini azaltmaya yönelik önlemlerle ilgili kararlara onay verdi.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), yıllık toplantısında maç akışını iyileştirme ve tempo kesintilerini azaltmaya yönelik önlemlerle ilgili kararlara onay verdi.

Kuruldan yapılan açıklamaya göre Galler'de gerçekleştirilen 140. IFAB Yıllık Genel Kurulu'nda taç atışı, kale vuruşu ve oyuncu değişikliklerinin hızlanması ile VAR'ın dahil olduğu konularla alakalı yeni düzenlemelerin 2026 FIFA Dünya Kupası'nda uygulamaya konulması kararlaştırıldı.



Karara göre hakemler, tempo kesintilerini azaltmak adına kale vuruşları ve taç atışları için 5 saniyelik geri sayım yapacak. Taç atışı, zamanında kullanılmadığı takdirde rakip takıma geçecek. Gecikmeli yapılan kale vuruşlarında ise rakip takım korner kazanacak.

Oyuncu değişikliği 10 saniye içinde yapılacak. Bu süre aşılırsa oyuna girecek futbolcu, maç durana kadar en az bir dakika bekleyecek ve takımı bir kişi eksik oynayacak.

Sakatlanarak maçın durmasına neden olan ve kenara gelen oyuncu ise sahaya dönmeden önce bir dakika beklemek zorunda kalacak.

Ayrıca hatalı korner ve ikinci sarı kartlarda video yardımcı hakem (VAR) devreye girebilecek.

Şampiyonluk yolunda kritik galibiyet

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 3-1 yendi

28.02.2026 22:17:00
AA
Şampiyonluk yolunda kritik galibiyet
Şampiyonluk yolunda kritik galibiyet
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 3-1 yendi.

10. dakikada Hwang'ın pasında sol kanatta topla buluşan Meschack, çaprazdan ceza sahasına girip meşin yuvarlağa yerden sert vurdu. Kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

14. dakikada Meschack'ın soldan ortasında Galatasaray savunmasının uzaklaştırmak istediği topa penaltı noktası üzerindeki Mounie röveşatayla vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Uğurcan'da kaldı.

22. dakikada Sane'yle verkaç yapan Torreira, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda atağa katılan Boey'a pasını aktardı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. VAR uyarısı sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol, iptal edildi.



31. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Eren'in pasında sol kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, ceza sahasına girip rakibinden sıyrıldı. Son çizgiye inen Barış'ın vuruşunda, kaleci Victor'un müdahale ettiği top direğe çarpıp kornere gitti.

35. dakikada Boey'un şutunda savunmadan seken top, ceza yayı önündeki Sara'da kaldı. Bu futbolcunun plasesinde, meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.

39. dakikada orta sahada topla buluşan Hwang, kaleci Uğurcan Çakır'ın önde olduğunu görünce uzaktan vurdu. Uğurcan'ın parmaklarının ucuyla müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.

45+2. dakikada Galatasaray öne geçti. Torreira'nın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Boey, yerden plase bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Victor'un sağından filelere gönderdi: 1-0.

İlk 45 dakikayı Galatasaray 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

46. dakikada sağ kanatta topla buluşan Hadergjonaj'ın ceza sahası içine gönderdiği ortada iyi yükselen Makouta kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.

49. dakikada Corendon Alanyaspor beraberliği sağladı. Makouta'nın pasında sağ kanatta topla buluşan Hadergjonaj, ceza sahası içindeki Mounie'ye ortaladı. Bu futbolcunun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecinin solundan filelere gitti: 1-1.



58. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. Sara'nın kafayla indirdiği meşin yuvarlağı alan Osimhen, düzeltip röveşata yaptı. Savunmadan seken top, Torreira'nın önünde kaldı. Bu futbolcu, yakın mesafeden sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1.

62. dakikada Alanyaspor etkili geldi. Hwang'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Makouta, ceza yayı üzerine hareketlenen Mounie'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda, top az farkla yandan dışarı çıktı.

81. dakikada orta sahada kontrol ettiği topla rakip ceza sahası önüne gelen Sane, meşin yuvarlağı Osimhen'le buluşturdu. Nijeryalı futbolcu, ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Osimhen'in aşırtma vuruşunda, kaleci Victor son anda gole izin vermedi.

83. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Alanyaspor kalecisi Victor'un hatalı pasında araya giren Osimhen, kaleciyi çalımlayıp meşin yuvarlağı filelere yolladı: 3-1.

Müsabaka, Galatasaray'ın 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Göztepe, sahasında ikas Eyüpspor ile golsüz berabere kaldı

28.02.2026 22:13:00
AA
Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı
Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Göztepe, sahasında ikas Eyüpspor ile golsüz berabere kaldı.

8. dakikada Göztepe penaltı kazandı. Cherni'nin sol kanattan ortasına ceza sahası çizgisi üzerinde yükselen Juan, topu Janderson'a indirdi. Janderson'un vuruşunda meşin yuvarlak defans oyuncusuna çarpıp kornere çıktı.

VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu izleyen hakem Batuhan Kolak, penaltı noktasını gösterdi. Janderson'un kullandığı penaltıda kaleci Jankat Yılmaz, soluna uzanarak topu kornere çeldi.

24. dakikada Göztepe atağında ceza sahasına gönderilen top, defans oyuncularından sekip Juan'ın önünde kaldı. Juan'ın pasında sol çaprazdaki Cherni'nin ortaya çevirdiği topu defans oyuncuları kornere attı.

30. dakikada Göztepe atağında Taha Altıkardeş'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği top, defanstan sekip ceza sahası sol çizgisi önündeki Cherni'nin önünde kaldı. Cherni'nin yerden vuruşunda, kaleci Jankat Yılmaz meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.



İkinci yarı

65. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Cherni'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, altıpas içerisinde iyi yükselen Heliton'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak, direğin üstünden dışarı çıktı.

72. dakikada Göztepe atağında ceza sahası önünde topla buluşan Juan, meşin yuvarlağı ceza sahası içerisine giren Jeferson'a bıraktı. Jeferson'un sağ çaprazdan şutunda kaleci Jankat Yılmaz topu çıkardı.



90+4. dakikada ikas Eyüpspor gole yaklaştı. Emre Akbaba'nın sağ kanattan getirip ceza sahası içerisine göndermek istediği top, defanstan sekip Rotariu'nun önünde kaldı. Rotariu'nun ceza sahası sağ çaprazından vuruşunda kaleci Lis, topu güçlükle kornere çeldi.

Karşılaşma, 0-0 berabere tamamlandı.

Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi.

28.02.2026 19:39:00
AA
Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi
Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi.

18. dakikada sağ kanatta topla hareketlenen Agyei, Rıdvan Yılmaz'ı geçerek ortasını yaptı. Ndidi'nin ceza sahasında müdahale ettiği meşin yuvarlak, kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

32. dakikada sol kanattan Rıdvan Yılmaz'ın ortasında, ceza sahasında topla buluşan Oh'un şutunda top dışarı çıktı.

36. dakikada sağda Ahmet Oğuz'un uzun taç atışında, savunmadan seken topa ceza sahası çizgisi üzerinde Keita'nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İkinci yarı



52. dakikada Beşiktaş, Kocaelispor karşısında öne geçti. Cerny'nin sağ taraftan kullandığı kornerde arka direkte iyi yükselen Agbadou, kafayla topu ağlara yolladı: 0-1.

62. dakikada Kocaelispor'un kullandığı serbest vuruşta Balogh, rakip takım ceza sahası içinde topla buluştu. Bu oyuncunun yerden sert şutunda, top direğin dibinden dışarı çıktı.

72. dakikada Oh'un ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cerny'nin şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

90+3. dakikada rakip ceza sahası içinde kaleci Gökhan Değirmenci'yle karşı karşıya kalan Olaitan'ın vuruşunda, Gökhan Değirmenci topu ayağıyla çıkardı.

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş, ligde 16 sezon sonra gittiği Kocaeli deplasmanında tek golle sahadan galip ayrılarak puanını 46'ya çıkardı.

Emmanuel Agbadou ilk golünü attı
Beşiktaş'ta savunma oyuncusu Emmanuel Agbadou, Kocaelispor karşısında siyah-beyazlı formayla ilk golünü kaydetti.

Mücadelenin ikinci yarısında Cerny'nin kullandığı kornerde arka direkte kafayla topu ağlara gönderen Agbadou, takımını 1-0 öne geçiren golün altına imzasını attı.

Siyah-beyazlıların devre arasında kadrosuna kattığı 28 yaşındaki futbolcu, 4 maçında ilk kez gol sevinci yaşadı.

Derbiye kayıpsız gidiyor

Süper Lig'in 24. haftasında Kocaelispor'u 1-0 yenen Beşiktaş, gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisine kayıpsız gidiyor.

Ligde oynadığı son 13 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik alan siyah-beyazlılar, Kocaeli deplasmanında kazanarak puanını 46'ya yükseltti.

Beşiktaş, ligin 25. haftasında "Dolmabahçe"de konuk edeceği Galatasaray'ı mağlup ederek üst sıralara tırmanışını sürdürmeyi hedefliyor.

Üst üste 20. maçta da gol buldu

Beşiktaş, bu sezon ligde üst üste 20. maçında da rakip ağları havalandırdı.

Siyah-beyazlılar, ligde bu sezon deplasmanda oynadığı ilk 2 karşılaşmada (Alanyaspor ve Göztepe) gol sevinci yaşayamamış ve sahadan yenik ayrılmıştı.

Sezon başında deplasmanda Göztepe'ye 3-0 kaybeden Beşiktaş, 19 Eylül 2025'ten bu yana çıktığı 20 karşılaşmada da topu rakip filelerle buluşturdu.

Süper Lig'de çıktığı toplam 24 maçın 22'sinde gol atan siyah-beyazlılar, toplamda 45 gol kaydetmeyi başardı.

Son iki maçta kalesini gole kapattı

Beşiktaş, ligde oynadığı son iki karşılaşmada rakiplerinin gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

Süper Lig'de 23. haftada konuk ettiği Göztepe'yi 4-0 yenen siyah-beyazlılar, bu hafta ise Kocaelispor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Kocaeli deplasmanında kalesini gole kapatan Beşiktaş, bu sezon gol yemeden kazandığı maç sayısını ise 7'ye yükseltti.

Siyah-beyazlılar, iç ve dış sahada Kayserispor'un yanı sırası Konyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Göztepe ve Kocaelispor müsabakalarında rakip oyuncuları durdurmayı başardı.

Oh, bu kez sessiz kaldı

Beşiktaş'ın Güney Koreli golcüsü Hyeon-gyu Oh, Kocaelispor deplasmanında gol yollarında etkili olamadı.

Devre arasında siyah-beyazlıların renklerine bağladığı 24 yaşındaki golcü oyuncu, müsabaka boyunca pozisyona girmekte zorlandı.

Beşiktaş formasıyla ligde çıktığı ilk 3 maçta da gol atmayı başaran Oh, bu kez gol kaydedemedi.

Kocaelispor'a yine kaybetmedi

Süper Lig'in 24. haftasında Kocaelispor'u deplasmanda 1-0 yenen Beşiktaş, rakibine yine kaybetmedi.

Körfez ekibi karşısında ligdeki son yenilgisini 1998-1999 sezonunda İstanbul'da yaşayan siyah-beyazlılar, sonraki 12 karşılaşmada yenilmedi.

Beşiktaş, Kocaelispor ile yaptığı son 12 lig maçından 11'ini kazanırken sadece 1'inde berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar, 6 Mart 1999 tarihinde, o zamanki adıyla BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada rakibine 3-0 mağlup olmuştu.

Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor ile ligde 60. kez karşı karşıya gelecek

28.02.2026 12:15:00
İhlas Haber Ajansı
Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda
Antalyaspor ile Fenerbahçe 60. randevuda
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor ile ligde 60. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Antalyaspor'a konuk olacak. Sarı-lacivertliler, ligde 15 galibiyet, 8 beraberlikle topladığı 53 puanla 2. sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlılar ise 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 23 puan topladı ve 14. sırada bulunuyor. Ligde son maçında puan kaybeden ve hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbahçe, Antalya'dan 3 puanla dönmeyi hedefliyor.

Ligde 60. randevu

İki takım bugüne kadar Süper Lig'de 59 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler, 40 kez sahadan galip ayrılırken, kırmızı-beyazlılar ise 8 maçta galibiyet sevinci yaşadı. 11 mücadele de berabere sona erdi. Rekabette Kanarya'nın 109 golüne, Akdeniz ekibi 47 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, 2-0'lık skorla kazandı.

Sarı-lacivertliler, Akdeniz ekibini son 7 maçta yendi



Son yıllarda rakibine karşı büyük üstünlüğü olan sarı-lacivertliler, son maçlarda hanesine 3'er puan yazdırarak 7 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Fenerbahçe, Antalyaspor ile oynadığı son 12 lig maçını da kaybetmedi. Bu süreçte 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Kanarya bu maçlarda 24 gol kaydederken, kırmızı-beyazlılar 8 kez gol sevinci yaşadı.
Akdeniz temsilcisi, Fenerbahçe'ye karşı son galibiyetini 4 Ekim 2019'da İstanbul'da 1-0'lık sonuçla aldı.

Deplasman karnesi



Fenerbahçe, bu sezon dış sahada 12 karşılaşmaya çıktı. 10'unu Tedesco, 1'ini Mourinho, 1'ini de Zeki Murat Göle'nin yönetiminde oynayan sarı-lacivertliler 8 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Kanarya, ligde konuk olduğu maçlarda 28 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.
Fenerbahçe, deplasmanda en son Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederken, son 8 deplasman maçının 7'sinde sahadan galibiyetle ayrıldı.

Eksikler

Sarı-lacivertlilerde tedavileri süren Milan Skriniar, Edson Alvarez, Çağlar Söyüncü, Anderson Talisca ve Ederson maç kadrosunda olmayacak. Kasımpaşa maçı sonrası sağ kasık bölgesinde zorlanma tespit edilen ve Nottingham Forest karşısında forma giyemeyen Jayden Oosterwolde'nin ise kadroya alınması bekleniyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de yarınki mücadele öncesi Kerem Aktürkoğlu, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür, Nelson Semedo ve Ederson, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki mücadelede kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Samsunspor'a karşı forma giyemeyecek.

Sami Uğurlu, 6. kez Fenerbahçe'ye rakip

Ocak ayında Antalyaspor'un başına geçen Teknik Direktör Sami Uğurlu, kırmızı-beyazlılar ile 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Evinde oynadığı 3 maçı da kaybetmeyen Uğurlu yönetimindeki takım, dış sahada ise 3 maçta 1 puan alabildi. 47 yaşındaki teknik adam bugüne kadar ligde Fenerbahçe ile 5 kez karşı karşıya geldi. 4'ü Kasımpaşa, 1'i Alanyaspor'un başında olmak üzere 5 karşılaşmada da mağlubiyet yaşadı. Sami Uğurlu, 3. farklı takımla sarı-lacivertlilere rakip olacak.

Alper Akarsu düdük çalacak

Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleyi Alper Akarsu yönetecek. Akarsu'nun yardımcılıklarını Mehmet Kısal ile Bahtiyar Birinci yapacak. Maçın dördüncü hakemi Gürcan Hasova olacak.

Alman golcü son 6 haftada 6. golünü kaydetti

Başakşehirli futbolcu Davie Selke, Konyaspor karşısında attığı iki golle Süper Lig'de son 6 haftadaki 6. golünü kaydetti

28.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Alman golcü son 6 haftada 6. golünü kaydetti
Alman golcü son 6 haftada 6. golünü kaydetti
Başakşehirli futbolcu Davie Selke, Konyaspor karşısında attığı iki golle Süper Lig'de son 6 haftadaki 6. golünü kaydetti.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında RAMS Başakşehir, sahasında Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmada attığı iki golle yıldızlaşan Davie Selke, son haftalardaki formunu sürdürdü. 31 yaşındaki futbolcu, ligde çıktığı son 6 maçta 6 kez rakip fileleri havalandırırken, ligdeki gol sayısını da 7'ye yükseltti.

Selke, Trabzonspor, Kayserispor, Eyüpspor, Beşiktaş ve Alanyaspor'a birer gol atarken, Konyaspor karşısında iki kez fileleri havalandırdı.

Alman golcü, müsabakanın 76. dakikasında yerini Onur Ergün'e bıraktı.

A Milli Basketbol Takımı, Sırbistan'ı yenerek 3'te 3 yaptı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu üçüncü maçında Sırbistan'ı deplasmanda 82-78 mağlup etti. Bu sonuçla milliler, "3'te 3" yaptı ve liderliğini sürdürdü

28.02.2026 00:00:00
AA
A Milli Basketbol Takımı, Sırbistan'ı yenerek 3'te 3 yaptı
A Milli Basketbol Takımı, Sırbistan'ı yenerek 3'te 3 yaptı
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu üçüncü maçında Sırbistan'ı deplasmanda 82-78 mağlup etti. Bu sonuçla milliler, "3'te 3" yaptı ve liderliğini sürdürdü.

Türkiye, bu sonuçla grupta 3'te 3 yaparak liderliğini sürdürdü. Sırbistan ise ilk yenilgisini yaşadı.

Ay-yıldızlılar, Sırbistan karşısında üst üste ikinci galibiyetini elde etti. Milli takım, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası grup aşamasında da Sırbistan karşısında sahadan 95-90 galip ayrıldı.



Karşılaşmaya etkili başlayan ve sert savunma uygulayarak Sırbistan'ın sayı bulmasına izin vermeyen A Milli Takım, 5. dakikada 10-0'lık seri yakaladı. Çabuk toparlanan Sırbistan, basit hatalar yapan Türkiye karşısında Dobric'in basketiyle 8. dakikada farkı 1'e indirdi: 11-12. Kalan bölümde Cedi Osman'ın kaydettiği basketler ve yaptığı asistlerden gelen sayılarla farkı yeniden açan milliler, ilk periyodu 22-13 önde tamamladı.

Çok istekli başladığı ikinci çeyrekte 5 oyuncusundan skor katkısı alan Sırbistan, 15. dakikada farkı 2 sayıya çekti: 27-29. Üst üste bulduğu basketlerle oyunun kontrolünü yeniden eline geçiren ve özellikle Ercan Osmani'den önemli skor katkısı alarak farkı çift hanelere taşıyan Türkiye, soyunma odasına 45-31 önde gitti.

Üçüncü periyotta Ömer Faruk Yurtseven ile pota altını etkili kullanan A Milli Takım, uzun süre farkı korudu. Son 2 dakika 25 saniyede 11-0'lık seri yakalayan Sırbistan, bitime 2 saniye kala farkı 3'e indirdii: 54-57. Türkiye, dördüncü çeyreğe 57-54 üstün girdi.



Dördüncü ve son çeyrek, büyük çekişmeye sahne oldu. Markovic ile skor üreten Sırbistan'a Türkiye, Tarık Biberovic'in kritik 3 sayılık basketleriyle yanıt verdi. 34. dakikada farkın 2'ye inmesinin ardından (62-64) toparlanan milli takım, 6-0'lık seri yakaladı ve 36. dakikada skoru 70-62'ye getirdi. Mücadeleyi bırakmayan Sırbistan, Dobric'in üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle etkili oldu. Ev sahibi takım, Markovic'in dış atışlardan bulduğu basketle bitime 1 dakika 41 saniye kala karşılaşmada ilk kez öne geçti: 73-72. Kalan bölümde Tarık'ın 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği çok kritik isabetle öne geçen ve üstünlüğünü koruyan Türkiye, mücadeleyi 82-78 kazandı.

Trabzonspor kafayı kullanarak sonuca gitti

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendi

27.02.2026 22:22:00
AA
Trabzonspor kafayı kullanarak sonuca gitti
Trabzonspor kafayı kullanarak sonuca gitti
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendi.

4. dakikada Mladenovic'in uzun pasında, Babicka savunmadan kurtardığı topu Verde'nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun ceza alanı içinde karşı karşıya pozisyondaki şutunda kaleci Onana yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

20. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Sağ taraftan Ozan Tufan'ın ortasında, ceza alanı içindeki Onuachu'nun kafa vuruşunda, top kaleci Grbic'in sağından filelerle buluştu: 1-0.

28. dakikada Larsson'un pasında, araya girmek isteyen Bouchouari'ye çarparak savunma arkasına giden topu Savic, kaleciye bırakmak isterken araya giren Verde, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

32. dakikada Muçi'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda, kaleci Grbic topa sahip oldu.

35. dakikada Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Aleksander Stanojevic, Kranevitter'in yerine Berkay Özcan'ı sahaya sokmak istedi. Tabelada da değişiklik gösterilmesine rağmen oyuncu ısrarla sakatlığının olmadığını belirterek sahada kalmak isteyince değişiklik gerçekleşmedi.

37. dakikada ceza alanı içinde Oulai'nin şutunda kaleci Gbric, sol tarafına gelen topu yatarak kontrol etti.

İlk yarı 1-1 sona erdi.




47. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Muçi'nin sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Ozan Tufan'ın kafayla arkaya aşırdığı topu Nwaiwu, kafa ile filelere gönderdi: 2-1.

50. dakikarda Muçi'nin bu kez sol taraftan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Onuachu'nun geriye çıkardığı topu yine Nwaiwu, kafa ile filelerle buluşturdu: 3-1.



69. dakikada ceza alanı sağ çaprazında Verde'nin şutunda kaleci Onana yatarak topu kontrol etti.

75. dakikada sol çaprazda ceza alanı içinde rakiplerinden sıyrılan Babicka'nın sert şutunda top kale direğinin üstünden auta gitti.

84. dakikada Bartuğ Elmaz'ın ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Onana, soluna gelen topu kornere çeldi.

Trabzonspor, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’

Turu ilk maçta kaybettiklerini vurgulayan Tedesco, "Maçtan sonra soyunma odasında çok iyi bir atmosfer vardı çünkü oyunumuzla gurur duyuyorduk. Sahada kişiliğimizi gösterdik ve cesur oynadık

27.02.2026 10:46:00
AA
Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’
Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’
Turu ilk maçta kaybettiklerini vurgulayan Tedesco, "Maçtan sonra soyunma odasında çok iyi bir atmosfer vardı çünkü oyunumuzla gurur duyuyorduk. Sahada kişiliğimizi gösterdik ve cesur oynadık.

Biz turu Kadıköy'de kaybettik. Birkaç gün önce yeni teknik direktörleri gelmişti ve normalin üzerinde performans sergilediler. Biz de normalimizin altında performans sergilemiştik. Durumun gerçeği bu.

Tüm bunlar ilk maçın 3-0 bitmesine sebep oldu. Bugün olgun oyun sergiledik, çok pozisyon bulduk. İkinci golü daha erken bulsak işler onlar için daha zor olurdu. Bu turnuvadan elendik ama başımız dik elendik." diye konuştu.

Antalyaspor maçında daha fazla opsiyonlarının bulunacağını aktaran Tedesco, şunları kaydetti:



"Antalyaspor maçında Jayden'ın (Oosterwolde) hazır olacağını düşünüyorum. Yarın Antalya'ya uçup takıma katılacak. Musaba, Mert ve Fred de gelecek. Farklı opsiyonlarımız olacak. O maçta 2 stoper olacağı için 4'lü ya da 3'lü oynayabiliriz.

Farklı sistemleri oynayabiliyoruz. Önemli olan sistem değildir. 3'lü oynamanın defansif olduğuna dair konuşuluyor ama gerçek bu değil. Bu sizin sahaya nasıl yansıttığınızla ilgili. Bugün 2 kanat bekimiz çok ofansif özellikleri olan, o düşüncede oyunculardı. Onlarla oynayınca bu sistemde ofansif anlayış sergiliyorsunuz bu akşam olduğu gibi."

Tedesco, karşılaşmanın ikinci yarısına devam edemeyen Nene'nin sağlık durumunun yarın netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Nottingham Forest Teknik Direktörü Vitor Pereira: Canımız yandı fakat sezonun öyle bir yerindeyiz ki sadece 1 maçı değil diğer maçları da düşünmeliyiz



City Ground Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli çalıştırıcı, "Biraz zorlandık. Canımız yandı fakat sezonun öyle bir yerindeyiz ki sadece 1 maçı değil diğer maçları da düşünmeliyiz. Rotasyon riskti evet ve ben ilk maça göre 5 değişikliğe karar verdim." ifadelerini kullandı.


Avrupa Ligi'nde yola devam ettiklerin için memnun olduğunu aktaran Pereira, "İki maç sonrasında durumdan çok memnunum. Şu an tutkumuz var. İlerlememiz konusunda hırsımız da var. Premier Lig'de tabloda çok rahat değiliz. Kulüp için, taraftarlar için ve bizim için bu çok önemli.

Bu maçı bugün kaybettik ama turu geçmeyi başardık. Bir sonraki maçı düşünerek riske girdim. Bu benim sorumluluğumdu. Farklı futbolcularıma da şans verdim.

Bu bir dersti. Dürüstlükle söylemem gerekirse harika bir maç beklemiyordum. 5 değişiklik yaparsanız bunun bedelini ödersiniz ama biz yapmamız gerekeni yaptık." değerlendirmelerinde bulundu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.